SACCSIV – blog ortodox

Ierarhii răspund scrisorii deschise către Sinodul BOR

Posted in Coronavirus, ORTODOXIE, Romania by Vali on decembrie 3, 2021

Sursa:https://www.cotidianul.ro/ierarhii-raspund-scrisorii-deschise-catre-sinodului-bor/

Zeci ierarhi au răspuns scrisorii deschise publicată în urmă cu 10 zile pe R3 Media de peste 70 de personalități ale societății românești pe tema certificatului verde. Trei și-au dat acordul pentru publicarea răspunsurilor lor pe site-ul R3media. Ceilalți șapte au ținut ca numele și răspunsurile lor să rămână private.

„Este vorba despre demersul semnat de peste 70 de personalități ale societății românești, la care s-au adăugat ulterior alte figuri cunoscute, precum muzicianul Harry Tavitian, jurnalista Magdalena Rotaru, tenorul Vlad Miriță, etc.

Între timp, inițiatorii demersului au contabilizat reacțiile din partea ierarhiei Bisericii Ortodoxe. Astfel, zece ierarhi au răspuns inițiatorilor, mesajele episcopilor fiind în acord cu textul scrisorii deschise. Cei zece s-au solidarizat cu semnatarii, afirmând că se împotrivesc instituirii obligativității certificatului verde. Dintre cei zece ierarhi, trei și-au dat acordul pentru publicarea răspunsurilor lor pe siteul R3media. Ceilalți șapte au ținut ca numele și răspunsurile lor să rămână private.

Precizăm că cei zece ierarhi provin din toate Mitropoliile de pe cuprinsul țării, dar și din străinătate. Semnatarii așteaptă, însă, un răspuns din partea Sinodului pe această problemă.

În mesajul său, ÎPS Irineu, Arhiepiscop de Alba-Iulia, a precizat că se bucură mult „de atitudinea fermă și responsabilă a acestor voci ale laicatului ortodox” și apreciază „modul în care se discerne mesajul Bisericii în societatea secularizată a zilelor noastre”. În privința certificatului verde și a vaccinării, ierarhul s-a pronunțat „categoric” împotriva obligativității.

Un alt răspuns trimis către R3media a fost oferit de către ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. ÎPS Ciprian a constatat „starea de neliniște a românilor, generată de intenția autorităților de stat de a impune prin lege obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19”.Pe aceeași linie s-a înscris și PS Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților“, scriu colegii de la R3 Media.

Opiniile prelaților pot fi descoperite pe site-ul R3Media.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ioan said, on decembrie 3, 2021 at 2:22 pm

    V-am spus ca vor fi ierarhi care se vor trezi.

    Apreciat de 3 persoane

    • Ionut said, on decembrie 4, 2021 at 10:56 am

      Cine s-a trezit? Ca înafara de teodosie care a mai zis câte ceva impotriva vaccinului toți ierarhii il recomanda

      Apreciat de 1 persoană

  2. Apa trece, pietrele rămân said, on decembrie 3, 2021 at 8:39 pm

    Încă mai așteptăm să se alăture și alți ierarhi. Cu toții trebuie să înțeleagă că, dacă acceptă certificatul verde, li se va cere să accepte și alte compromisuri.

    Sfântă Liturghie îl deranjează foarte tare pe Antihrist. Noua religie mondială nu va fi Ortodoxia, cum ar fi fost normal, ci satanismul. Așa că a sosit momentul să alegem crucea sau pâinea! Capul Bisericii este Hristos, iar noi, trupul Bisericii, ierarhi, preoți și credincioși, trebuie să ascultăm de El.

    Nu putem sluji lui Dumnezeu, cu serul experimental injectat în noi ce conține modificatori genetici, precum și un alt număr de cod asezonat cu codul QR, adică număr în locul numelui de Botez al cărui semn este 666! Asta este blasfemie! Dacă Apocalipsa, capitolele 13 și 14 ne spune să nu primim așa ceva, noi pe cine vom asculta?

    Doamne, ajută!

    Apreciat de 4 persoane

    • Paul said, on decembrie 4, 2021 at 12:26 am

      Încurajați toți românii, toți creștinii, să nu se teamă, să treacă peste cap 13 din apocalipsa, și de cap 14 și să citească cap 16,vers 1si 2🙂

      Apreciat de 1 persoană

      • Paul said, on decembrie 4, 2021 at 12:28 am

        Nu fiara va birui, ci Domnul Hristos!
        Fiți veseli și nu vă fie frică!
        Să ne fie frică doar de Domnul!!!

        Apreciat de 2 persoane

  3. Cristina said, on decembrie 3, 2021 at 9:24 pm

    Ips Ciprian e in doua luntrii. Vrea sa vada care o sa ia prima apa.Apoi sare in celelalta! Conform ordinelor de partid si de stat.

    Apreciat de 1 persoană

  4. MI said, on decembrie 4, 2021 at 1:23 am

    A republicat asta pe Ioana.

    Apreciază

  5. Elena said, on decembrie 6, 2021 at 3:01 pm

    Incident în timpul vizitei Papei Francisc în Grecia: Un preot ortodox l-a făcut „eretic” – VIDEO
    https://www.digi24.ro/stiri/externe/incident-in-timpul-vizitei-papei-francisc-in-grecia-un-preot-ortodox-l-a-facut-eretic-video-1759325

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.