SACCSIV – blog ortodox

Varianta Omicron a ajuns în Europa înainte să fie semnalată oficial în Africa de Sud

Posted in AFRICA, Coronavirus, Europa by Vali on decembrie 1, 2021

Sursa: https://www.antena3.ro/emisiuni/news-hour-with-cnn/omicron-europa-africa-de-sud-621606.html

Omicron a infectat cetățeni în Europa înainte ca această noua variantă să fie anunțată în Africa de Sud.

Datele puse cap la cap indică faptul că Omicron se afla deja în Europa în data de 24 noiembrie, când specialiștii în secvențiere genomică și autoritățile epidemiologice sud-africane au anunțat identificare unei noi variante cu multiple mutații la nivelul proteinei spike.

Cu siguranță, noua variantă exista în Olanda înainte de sosirea, în data de 26 noiembrie, a două zboruri cu circa 600 de pasageri, între care au fost identificate cel puțin 13 persoane infectate cu Omicron.

Purtătorul de cuvânt al Institutului Național de Sănătate Publică din Olanda a declarat că Omicron a fost depistată în două probe prelevate în perioada 19 – 23 noiembrie în această țară.

Așadar, înaintea anunțului din 24 noiembrie.

Oricum, momentul anunțării noii variante de către Africa de Sud trebuie corelat cu momentul recoltării probelor  analizate.

Prelevarea s-a făcut pe 9 noiembrie, așadar până la anunțul oficial privind descoperirea unei noi variante au trecut aproape două săptămâni, timp în care virusul s-a putut răspândi în condițiile anterioare impunerii restricțiilor de călătorie.

Motive de optimism în Africa de Sud

„Descoperirea legată de prezența Omicron în Europa arată că exista deja răspândire comunitară, deci nu este vorba despre aceste cazuri „importate” din Africa de Sud.

Trebuie să ne așteptăm ca în următoarele săptămâni studiile științifice să ducă la descoperirea mai multor informații despre această nouă variantă, despre eficiența vaccinurilor în fața noii variante.

Sunt însă și motive de optimism, cel puțin aici, în Africa de Sud.

Oamenii de știință cred că vaccinurile vor fi eficiente în prevenirea îmbolnăvirilor severe”,  a declarat David Mackenzie, corespondent CNN din Johannesburg, Africa de Sud, în cadrul News Hour with CNN.

de Florentina Lazăr

34 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nicusor said, on decembrie 1, 2021 at 6:07 pm

    Naz1sta sefa la u.e. nu mai poate de sanatatea noastra si vrea sa ne vacc1neze cu forta, adica obligatoriu.
    Fratilor, rugati-va neincetat, postiti, mai cititi un acatist, o psaltire sa ne scape Bunul Dumnezeu si Maica Sfanta de dracii astia.
    https://m.activenews.ro/stiri/Presedinta-Comisiei-Europene-Ursula-von-der-Leyen-Este-timpul-sa-ne-gandim-la-vaccinarea-obligatorie-la-nivelul-intregii-Uniuni-Europene-171096

    Apreciat de 1 persoană

  2. Alex said, on decembrie 1, 2021 at 6:12 pm

    Magazinele din SUA au instalat deja niste extra scanner dubioase care scaneaza fruntea omului.
    https://www.bitchute.com/video/z7AVSEgj9X9A/

    Apreciază

    • Mihai T said, on decembrie 2, 2021 at 2:05 pm

      Pe filmarea se vede nişte locaşuri aparent pentru scanarea frunţii dar şi a mâinii. Ceea ce se vede pe sticlă în acele containere se pare că nu e imaginea directă a produselor, ci imaginea filmată de o cameră şi proiectată pe un ecran. În realitate e o sticlă pe care nu poţi să o spargi nici cu un baros.

      Apreciază

  3. gavrilutaiulian said, on decembrie 1, 2021 at 6:14 pm

    LIVE – TV NEWS BUZAU – „ALTERNATIVE CULTURALE”, cu Adrian Constantin. „Un 1918 controversat. Neg…

    | | | | | |

    |

    | | | | LIVE – TV NEWS BUZAU – „ALTERNATIVE CULTURALE”, cu Adrian Constantin. „U…

    |

    |

    |

    Oricine pentru altii, Acelasi pentru cei care ma stiu,                   Iulian Gavriluta  http://www.newsbuzau.ro O ALTFEL DE PRESA! CANALUL TAU DE STIRI ONLINE!https://www.youtube.com/newsbuzau

    https://www.facebook.com/newsbuzau/ https://www.facebook.com/groups/NewsBuzau/

     http://www.gavrilutaiulian.blogspot.com

    Apreciază

    • gheorghe said, on decembrie 2, 2021 at 10:45 am

      Daca se face „altfel” cum si postarea ta e facuta „altdel” decat normal… crezi ca atragi atentia in mod favorabil?

      Apreciază

  4. Andrei said, on decembrie 1, 2021 at 6:38 pm

    E atat de evidenta schema! Nu se mai putea justifica explozia de cazuri in tarile extra vaccinate, si pentru a acoperi esecul vaccinarii , au dat drumul acestei mascarade ,cu omicronu : ))

    Apreciază

  5. Mihai T said, on decembrie 1, 2021 at 7:08 pm

    comentariul unei alte persoane pe un alt site:

    Simptomele ”variantei Omicron” se potrivesc cu stricăciunile produse de ”vaccin” în corp

    Omicron e o şmecherie prin care stricăciunile produse de ”vaccin” sunt puse pe seama unei ”noi variante”. Simptome:
    1. OBOSEALĂ INTENSĂ
    2. PULS MARE AL INIMII

    ”Varianta” asta e de ”500 de ori mai contagioasă decât alte variante” deoarece sunt efectele ”vaccinului”. Oricât de bine s-ar ascunde, ”Omicron” îi va ajunge în timp ce stau ascunşi în casă pentru a ”evita varianta Omicron”.
    Această ”variantă” nu provoacă pierderea mirosului, nu provoacă febră, n-are nici un simptom al virusurilor gripale. Provoacă oboseală intensă şi puls mare al inimii, în timp ce corpul respectivului face eforturi să funcţioneze în continuare în timp ce e mâncat de viu de către propriul sistem imunitar. Organismul încearcă să împingă sângele prin 100.000 de micro-cheaguri provocate de ARN-ul mesager.
    Pierderea gustului şi mirosului nu sunt simptome ale noii variante ”covid”, deci în mod clar nu e ”covid”. Un vărsat fără pustule nu e vărsat.
    Toţi am zis treaba asta la vremea respectivă. Toate site-urile conspiraţioniste am zis că vor pune stricăciunile de la ”vaccin” pe seama unei ”noi variante”, iar acum se împlineşte asta.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Geo said, on decembrie 1, 2021 at 7:19 pm

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4752673281464926&id=420223274709970&m_entstream_source=timeline&__tn__=-R

    Am postat zilele trecute articole cu pozițiile celor direct implicati, doctori din Africa de sud care spun că omicronul asta este mult mai puțin periculos decât îl prezintă mass media…ba chiar ministrul sănătății savantul de renume galactic, rafila, si-a permisă să o admonesteze pe doctorita care a condus echipa de secventiere…

    Apreciază

    • geo said, on decembrie 2, 2021 at 9:02 am

      Probabil ca luarea de pozitie a ministrului rafila are legatura cu obligativitatea juridica…

      Apreciază

  7. Geo said, on decembrie 1, 2021 at 7:20 pm

    A dispărut postarea cu articolul foambeo doctorand?

    Apreciază

  8. Geo said, on decembrie 1, 2021 at 7:51 pm

    Conclusions In this large population of adults tested for SARS-CoV-2 by RT-PCR after two doses of mRNA BNT162b2 vaccine, a gradual increase in the risk of infection was seen for individuals who received their second vaccine dose after at least 90 days.

    Apreciază

  9. Geo said, on decembrie 1, 2021 at 7:52 pm

    Citat de aici: https://www.bmj.com/content/375/bmj-2021-067873

    Apreciază

  10. Geo said, on decembrie 1, 2021 at 10:35 pm

    https://karensmithdotblog.wordpress.com/2021/12/01/razboiul-omicron-a-inceput-pentru-ca-africa-de-sud-a-oprit-livrarile-de-vaccin/

    Bani, bani, bani…oare dacă ai noștri vremelnici conducători, intr-o răbufnirile de mândrie națională, ca tot e ziua națională si ne dăm mândri, ar îndrăzni să oprească, temporar, cumpararea de vaccinuri, nu cumva, a doua zi, va apărea varianta românească a Covid??? pentru a arăta cine sunt sefii…

    Apreciază

  11. arhanghelulred said, on decembrie 2, 2021 at 7:41 am

    Au adus … covrigul cu avionul …

    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/un-jucator-de-rugby-sosit-din-africa-de-sud-a-fost-confirmat-cu-covid-19-posibil-cu-varianta-omicron-1755961#highlight-1755961-1

    Trebuie sa intelegem … ca oricum o abordam aceasta … flatdemie … ca exist sau nu … vom vedea ca „EI” tot vor continua sa indeplineasca obiectivele …

    Apreciază

  12. Elena said, on decembrie 2, 2021 at 7:46 am

    Dar cum se depisteaza aceste tulpini?
    Am facut covid luna trecuta si m-au bagat in carantina cu un simplu test rapid pozitiv.Testul rapid cu care am fost testata a foat aruncat la gunoi in prezenta mea, dupa ce s-a constatat ca sunt pozitiva….

    Daca aveam tulpina omicron sau o noua tulpina ??
    Cunosc peste 20 de persoane care au facut covid si la fel ca si in cazul meu nimanui nu i s-a facut analize suplimentare.Deci cum sunt monitorizate variantele astea noi din moment ce investigatii suplimentare nu se fac?

    Apreciază

  13. Apa trece, pietrele rămân said, on decembrie 2, 2021 at 8:44 am

    Am primit un videoclip în care se vedea cum persoanele vaccinate emit un cod! De asemenea, am găsit informația că persoanele care au dobândit certificat de vaccinare fals au rămas fără cod QR!

    Apreciază

  14. Elena said, on decembrie 2, 2021 at 9:55 am

    Ursula von der Leyen: UE trebuie să ia în calcul introducerea obligativității vaccinării anti-COVID

    https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/ursula-von-der-leyen-ue-trebuie-sa-ia-in-calcul-introducerea-obligativitatii-vaccinarii-anti-covid-1755661

    Ciolacu: Exclus să susţin vreodată vaccinarea obligatorie, este dreptul fiecăruia să decidă. Eu m-am vaccinat de trei ori
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ciolacu-exclus-sa-sustin-vreodata-vaccinarea-obligatorie-este-dreptul-fiecaruia-sa-decida-eu-m-am-vaccinat-de-trei-ori-1756109


    „Eu m-am vaccinat de trei ori. Mă uit în fiecare seară să văd dacă am solzi, coadă sau degete mai lungi. Nu, nu s-a întâmplat. Sunt la fel de sănătos. Adevărat, cel care nu se vaccinează trebuie să respecte şi dreptul meu la viaţă. El va avea mai multe lucruri de respectat decât mine, care m-am vaccinat”, a spus Ciolacu.

    Comentariu:
    Şi eu m-am vaccinat de multe ori în copilărie şi nu am păţit nimic, până ce un banal vaccin antialergic care probabil cei din vechiul sistem mi l-au personalizat a reuşit să mă scoată de pe orbită ( dar nu de tot).

    Apreciază

    • Kunta Kinte said, on decembrie 3, 2021 at 12:14 pm

      Ciolacu cu toate vaccinele lui s-a imbolnavit si a cumparat Arbidol de la tarabe.

      Apreciază

  15. Elena said, on decembrie 2, 2021 at 12:02 pm

    Duhovnicul Mănăstirii Durău, Teodosie Paraschiv -nu mai slujeşte, alţi preoţi de la altă mănăstire slujesc prin rotaţie.
    Duhovnicul Mănăstirii Durău transmite că Dumnezeu este singurul care te protejează de COVID

    LUCA 19 – Biblia – Daca vor tacea acestia, pietrele vor striga.
    • Si apropiindu-se de poalele Muntelui Maslinilor, toata multimea ucenicilor, bucurandu-se, a inceput sa laude pe Dumnezeu, cu glas tare, pentru toate minunile pe care le vazuse,
    • 38. Zicand: Binecuvantat este Imparatul care vine intru numele Domnului! Pace in cer si slava intru cei de sus.
    • 39. Dar unii farisei din multime au zis catre El: Invatatorule, cearta-ti ucenicii.
    • 40. Si El, raspunzand, a zis: Zic voua: Daca vor tacea acestia, pietrele vor striga.

    Preot de la Mănăstirea Durău, către enoriași: „Dacă te-ai vaccinat, eşti un om mort”
    Ultima actualizare: 26-10-2021 16:22
    teodosie paraschiv, manastirea durau, credinciosi, vaccinare, inregistrare
    Facebook/Adenium
    Duhovnicul Mănăstirii Durău, Teodosie Paraschiv, a ținut predici halucinante în fața enoriașilor. Între timp, Biserica Ortodoxă Română a reacționat cu privire la acest aspect.

    Duhovnicul Mănăstirii Durău, Teodosie Paraschiv, le-a vorbit credincioșilor de nenumărate ori despre controlul oamenilor prin cipurile din vaccin și despre magneți la locul injecției, sau despre Guvernul Mondial creat de extratereștri, scrie Reporter de Iași.

    Astfel, jurnaliștii de la reporteris.ro au intrat în posesia unor înregistrări cu predici de liturghie ținute de Teodosie Paraschiv, în care duhovnicul Mănăstirii Durău transmite că Dumnezeu este singurul care te protejează de COVID, dar și că în Occident sunt păgânii. Ba mai mult, Teodosie Paraschiv își vinde cuvântările adunate într-un volum și un CD chiar la ușa bisericii, fără niciun bon fiscal, susține sursa citată.

    Vaccinul este considerat otravă, însăși existența acestei pandemiei este negată. Scopul ar fi, susține preotul, reducerea masivă a populației de pe Pământ și instalarea unui Guvern mondial.

    Mănăstirea Durău este un loc emblematic pentru Mitropolia Moldovei, unde Patriarul Daniel voia să facă un „Athos al României”.

    Reacția BOR în acest caz
    „Asemenea mesaje razna la realitate, toxice pentru organismul comunitar confruntat acum cu efectele tragice ale antivaccinismului alimentat de conspiraționism apocaliptic și esențialmente anticreștine, compromit grav nu doar persoanele care le debitează iresponsabil, ci și pe cei ce le răspândesc în diverse medii. Efectul lor este unul total smintitor.

    Biserica dezavuează ferm aceste mesaje absurde care nu au nicio legătură cu realismul autentic creștin, cu iubirea de semeni, ci doar cu sfidarea unei realități imediate îmbibate de suferință și moarte.

    Centrele eparhiale de care aparțin aceste persoane care își permit să transmită mesaje publice para-bisericești în nume personal, au datoria să intervină punctual și să sancționeze derapaje impardonabile ce afectează profund nedrept imaginea Bisericii Ortodoxe, cea mai implicată caritabil instituție din România în această perioadă de pandemie.

    Poziția Bisericii Ortodoxe Române a fost și rămâne una exemplar echilibrată de realism și deplin favorabilă vaccinării recomandate de medici, al căror sfat trebuie să îl urmăm fiecare în parte”, a transmis Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

    Câteva fragmente dintr-o înregistrare realizată de un enoriaș la slujba din curtea Mănăstirii Durău, pe 3 octombrie 2021. Vorbește părintele Teodosie Paraschiv:

    „Transumanismul este o mișcare care dorește crearea unui om nou, a unui om hibrid. Omul 2.0. Adică un om care să fie un fel de organism modificat genetic. Cum se ajunge aicea? Prin ARN mesager care este injectat prin aceste așa zise vaccinuri. Scopul acestor vaccinuri sau așa zise vaccinuri este ca să ne modifice ADN-ul, să ne transforme în hibrizi. Care să putem ușor să comunicăm, cum am spus, cu sistemul de calculatoare și cu rețeaua 5G. Reducerea populației prin vaccinare, găsiți aici (în carte – n.r.) declarațiile oamenilor politici despre cum vor să reducă populația. Prin vaccinare (…)”.

    Guvernele primesc tehnologie de la demoni”
    „Problema este că aceste civilizații extratereste sau acești extratereștri nu sunt altceva decât demoni. Înțelegeți? Ei sunt aduși pe Pământ prin tot felul de experiențe. Guvernele primesc tehnologie din partea acestor demoni și caută ca prin intermediul tehnologiei să li se faciliteze venirea în planul nostru tridimensional material. Pentru că ei sunt duhuri. Ei trăiesc în alte dimensiuni. Dar nu pot să se manifeste în lumea asta decât dacă li se creează un mediu. Adică, roboți biologici care nu au suflet. De exemplu, se creează corpuri de om clonate, dar n-au suflet. Și-atunci vin demonii aceștia și intră în aceste clone și se manifestă în lumea noastră. De asemenea, cum vă spuneam, inteligența artificială va fi un mijloc prin care acești demoni sau extratereștri, cum vreți să-i numiți, vor să ne controleze pe fiecare dintre noi”.

    „Vaccinul distruge sistemul imunitar”
    „Dacă te-ai vaccinat, ești un om mort. Ți-ai semnat condamnarea la moarte. Pentru că nu sunt vaccinuri, repet. Aveți mare, mare grijă. Și nu lăsați ca să vă fie, cumva, otrăviți copiii. Indiferent ce v-ar spune ei. Dacă vă iubiți copiii, nu-i lăsați. Eu, de aici din fața Sfântului altar, nu pot să predic altceva, încerc să vă protejez”.

    „Guvernul s-a aliat cu sataniștii ca să reducă populația”
    „În primul și primul rând și principalul scop este de a grăbi instaurarea unui Guvern mondial. Și instaurarea, după cum știți, a lui Antihrist care este omul Diavolului. Toți mai marii lumii colaborează pentru instaurarea acestui Guvern mondial antihristic și anticreștin.

    Vedeți că cei care sunt astăzi mai mari în țara noastră s-au coalizat cu acești sataniști și cu acești dușmani ai bisericii și tot fac presiuni asupra bisericii și asupra noastră ca să nu mai venim la biserică, dacă s-ar putea de Paști să nu se mai facă slujbe de frica virusului. Pe care tot ei l-au răspândit și-l răspândesc ca să reducă populația”.

    „Scopul lor este să introducă sterilitate la tineri”
    „Vedeți că toți acești sataniști, că nu le pot spune altfel, că sunt criminali, și-au votat legea asta a vaccinării obligatorii. De ce credeți? De ce atâta grabă să se vaccineze toată lumea? De ce ăla care vrea să se vaccineze, n-are decât să se vaccineze? El este vaccinat și virușii nu se ating de el. De ce să se teamă de mine care nu vreau să mă vaccinez?

    Dar scopul lor este să otrăvească lumea. Pentru același motiv, să reducă populația. Să introducă sterilitate la copii și la tineri, iar pe cei bolnavi să-i omoare. Că și-așa, vedeți, că zic ei, nu mai sunt resurse pe pământ și nici bani să mai plătească pensii. Sunt criminali. Ce trebuie să facem noi? Să avem grijă să nu fim ca oile”.

    Apreciază

  16. Elena said, on decembrie 2, 2021 at 3:40 pm

    Nicolae Ciucă: Sper ca până la finalul anului să putem avea Legea certificatului COVID
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/nicolae-ciuca-sper-ca-pana-la-finalul-anului-sa-putem-avea-legea-certificatului-covid-1756737

    Ciucă: Cultele au cerut ca cetățenii să poată participa la slujbe fără certificatul verde https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ciuca-cultele-au-cerut-ca-cetatenii-sa-poata-participa-la-slujbe-fara-certificatul-verde-1756665

    Rafila, despre îndemnul șefei CE la vaccinare obligatorie: Era o părere personală. E foarte greu să vii acum să discuți despre asta https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/rafila-despre-indemnul-sefei-ce-la-vaccinare-obligatorie-era-o-parere-personala-e-foarte-greu-sa-vii-acum-sa-discuti-despre-asta-1756705

    Apreciază

  17. John said, on decembrie 2, 2021 at 5:57 pm

    Credeți că „Omicron” este un virus sau o tulpină mutantă?Uitați!😆
    „Omicron” este un film SF de comedie, din anul 1963, în care o specie extraterestră preia cadavrul unui pământean, pentru a afla despre slăbiciunile noastre… astfel încât acei extratereştri să poată prelua planeta noastră. “Omicron” a fost scris și regizat de Ugo Gregoretti, fiind o Co-producție italo-franceză. Printre actorii care joacă în acest film, îi amintim pe Renato Salvatori, Rosemary Dexter, Franco Luzzi, Gaetano Quartararo, Mara Carisi și Giuliana Corbellini.
    „Omicron poate fi un invadator extraterestru, dar el este la fel ca noi ceilalți (…) Având în vedere ceea ce s-a întâmplat înainte, este o dezamăgire. Comedia se luptă uneori să depășească granițele internaționale” (Mark David Welsh).
    https://markdavidwelsh.wordpress.com/2019/11/19/omicron-1963/
    Nimic întâmplător,,totul o coincidență!😁😆

    Apreciază

  18. Centrul Medi@ said, on decembrie 5, 2021 at 5:43 am

    😂🤣😂

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.