SACCSIV – blog ortodox

Europol: „De la 1 Decembrie, în semn de protest, nu vom mai amenda niciun român”

Posted in proteste by Vali on decembrie 1, 2021

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/europol-protest-de-1-decembrie-legea-salarizarii-621597.html

Sursa foto: Hepta

Cosmin Andreica, preşedintele Europol, a anunţat că începând cu 1 Decembrie, în semn de protest, nu vor mai amenda niciun român.

Întrebat de ce a recurs la acest protest şi ce vor face poliţiştii de la 1 Decembrie, Cosmin Andreica, preşedintele Europol a precizat:

„Da este una din formele de protest. Am gândit forme de protest la care să participe toţi  poliţiştii chiar dacă nu vor fi în stradă, ci la locul de muncă. Protestăm pentru faptul că în România, din păcate, noi ne temem că nu va fi aplicată legea salarizării, pentru că şi anul trecut înainte cu câteva zile de Anul Nou a venit premierul Cîţu cu acea Ordonanță 226 prin care a suspendat aplicarea Legii salarizării din 2017,  care au votat-o toate partidele care se află în acest moment la guvernare.

Europol: „De la 1 Decembrie, în semn de protest, nu vom mai amenda niciun român”

De la 1 Decembrie recomandarea noastră către poliţişti este să fie mai empatici cu cei care încalcă legea contravențională şi să aplice avertismente scrise şi verbale. În 13-15 decembrie vom protesta în faţa prefecturilor din toată ţara. În 16 decembrie vom fi în faţa MAI unde vom protesta. În 17 decembrie, în premieră, vom protesta în faţa partidelor de guvernământ PSD, PNL, UDMR având o singură revendicare: aplicarea legii salarizări începând cu 1 ianuarie 2022. Dacă acest lucru nu se va întâmpla colegii noştri deja strâng notificări pe care le vom depune la angajator prin care vom refuza să mai efectuam ore suplimentare”, a spus Cosmin Andreica, preşedintele Europol la Antena 3.

Tagged with: , ,

43 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. vix36 said, on decembrie 1, 2021 at 6:36 pm

  Și eu care credeam că nu vor mai amenda românii pentru că nu sunt de acord cu certifica verde și celelalte restricții. Ce naiv sunt. 😔😒

  Apreciat de 3 persoane

 2. scortisoara said, on decembrie 1, 2021 at 6:45 pm

  Foarte interesant …

  https://www.nasul.tv/live/

  Apreciază

  • scortisoara said, on decembrie 2, 2021 at 6:46 am

   Sa inteleg ca Radu Moraru e asociat cu astia de la „biserica universala” ????
   In fine, am postat link-ul aseara pt emisiunea Gabrielei in care vorbea Nasul despre vaccinarea la copii si pomenise ceva despre asasinarea unui om de stiinta ( daca am inteles bine ) din Germania , acela care a fost arestat anul trecut din propria casa in timp ce transmitea live pe youtube despre covid . L-ati dat si voi pe aici . Radu Moraru anunta aseara ca omul a murit in puscarie . Adica l-au omorat ??? Andreeas Noah spunea ca se numeste . Nu sunt sigura ca am retinut bine . Cine stie mai mult sa ma corecteze .

   Apreciază

   • Nu tradam Ortodoxia said, on decembrie 2, 2021 at 12:50 pm

    Da la Nasul sunt si emisiuni ale altor culte, dar asta e deranjant in masura in care exista si codul de bare 666 pe produse. Ce ne intereseaza cu adevarat la Nasul, e ca inca se spun lucruri acolo! Noi avem creier si extragem doar ce ne e folositor din emisiuni.

    Uitati-va la aceasta marturie filmata (are subtitrare) a unui reputat chimist german despre grafenul din vaccinuri, de ce se moare in halul asta:
    https://t.me/NasulTv/1733
    Toti vaccinatii mai devreme sau mai tarziu au probleme de la grafen. Si nu se poate depista nimic la autopsii ca grafenul distruge peretii vaselor de sange.

    Au spus la Nasul ca de la anul se vor implementa codurile qr in lanturile de supermarketuri din Romania. Ca vii cu codul ala si poti cumpara anumite produse. Cred ca e vorba de produsele care sunt acum limitate. La supermarket apare in dreptul uleiului sau zaharului un mesaj ca se vinde doar un bax de persoana. Si cica o sa fie coduri qr ca sa vada cat ai luat. Cum sunt acum cardurile de fidelitate. Doar ca la codurile qr se vede cat ai cumparat si din alte magazine. Ca sa nu faci ocolul supermarketurilor si sa cumperi in nestire.

    Codul qr o sa fie noul cnp digital. La servici, la banca, la posta, la magazin, la primarie… doar cu cod qr.

    Apreciază

   • Felix said, on decembrie 2, 2021 at 1:40 pm

    Nu este vorba doar despre ARNm. Și guvernele vor să ofere acest amestec mortal copiilor?

    Dr. Andreas Noack a făcut un apel video sincer (Austria) în care spune că vaccinurile anti-covid conțin LAME NANOMETRICE din hidroxid de grafen ce taie vasele de sânge ale injectaților.

    Există un profesor la Universitatea din Almeria, profesorul dr. Pablo Campra.
    El a studiat vaccinurile pentru prezența oxidului de grafen folosind spectroscopie Micro-Raman. Este studiul frecvențelor. Există benzi de frecvență. Două dintre aceste trupe sunt importante. Ei arată că nu este oxid de grafen, ci mai degrabă hidroxid de grafen.
    Aș dori să explic ce este „lama de carbon”din hidroxidul de grafen.

    Este un carbon activat monostrat. Există inele C6. A găsit-o în toate mostrele. Fiecare colț este un atom de carbon. Aceasta este la nanoscară. Dacă are 5 nm lungime, există 500 inele la rând. Acestea sunt grupuri hidroxi (OH). În oxidul de grafen aveți oxigen dublu legat, dar în hidroxidul de grafen aveți o grupă OH. Electronii sunt delocalizați (complet mobili).
    Piesa are o lungime de 50 nm (nanometri), dar o grosime de numai 0,1 nm.
    Aceste structuri C6 sunt extrem de stabile. Puteți face plăcuțe de frână din asta.
    Nu se descompune biologic.

    Aceste structuri la nanoscară pot fi descrise cel mai bine ca lame de ras.

    Aceste lame de ras sunt injectate în corp.
    Lame de ras minuscule la scară nanoscară. Un strat gros de un singur atom.
    Grupările hidroxi OH pot desprinde un proton. Când protonul este separat, ei capătă o sarcină negativă răspândită pe întregul sistem.

    Practic este un acid.
    Se suspendă bine în apă din cauza sarcinii negative.
    Deci acestea sunt lame de ras răspândite omogen în lichid.

    Aceasta este practic ruleta rusă.

    Vasele de sânge au celule epiteliale ca căptușeală interioară. Este extrem de netedă, ca o oglindă și este tăiată de aceste lame de ras. Asta este atât de periculos. Dacă injectați vaccinul într-o venă, lamele vor circula în sânge și vor tăia epiteliul.

    Chestia este că testele toxicologice se fac într-o cutie petri (un vas de mică adâncime, circular, transparent, cu un capac plat, folosit pentru creșterea microorganismelor), așa că nu vei găsi nimic.
    Acestea sunt cele mai ascuțite structuri imaginabile, deoarece au o grosime de doar un strat de atom.

    Sunt specialist în Carbune Activat. În teza mea de doctorat am transformat oxidul de grafen în hidroxid de grafen. M-am alăturat celui mai important producător mondial de cărbune activat. Eram responsabil de noile produse cu carbon activat…

    Dacă realizați o autopsie victimelor nu veți găsi nimic. Toxicologii realizează probele lor în plăci petri.
    Nu-și pot imagina că există structuri care pot tăia vasele de sânge.
    Lumea sângerează până la moarte în interior.
    La cei mai buni sportivi care cad morți sângele curge rapid.
    Cu cât sângele este mai rapid, cu atât mai multe daune vor face „lamele de ras”.

    Ca profesionist chimist, dacă injectezi asta în sânge, știi că ești un criminal.
    Este un material nou, toxicologii nu sunt încă conștienți de el.

    Vedeți cum persoane se prăbușesc imediat după o vaccinare și au o criză.
    Aceste persoane au ghinion în această ruletă rusească.
    Foarte probabil, o venă a fost lovită de seringă.

    Crezi că un pediatru înțelege ce este oxidul de grafen?

    Un concept important în știință este disputa. O dezbatere științifică.
    Baza medicinei sau a produselor farmaceutice este chimia.
    Substanțe complet noi, necunoscute, sunt injectate cu vaccinurile.
    Toată lumea vorbește despre ARNm care este complex.
    Dar fiecare chimist înțelege ce face hidroxidul de grafen.
    Povestea ARNm este posibil o diversiune.

    Nu-mi pot imagina că cineva îmi va putea da, ca specialist carbon, o explicație adecvată cu privire la motivul pentru care aceste lame de ras din carbon se găsesc în vaccin.
    Acesta este razboiul.

    Chiar dacă oamenii nu mor imediat, vasele de sânge se taie puțin câte puțin. Distruge inima. Toate atacurile de cord. Toate loviturile. Creierul este tăiat. Vasele de sânge sunt tăiate.
    Aceste structuri de grafen sunt atât de stabile, încât nu se degradează. Fiecare chimist știe asta.
    Celulele epiteliale devin aspre atunci când sunt tăiate astfel și lucrurile aderă la ele.

    Acest material este declarat vaccin experimental dintr-un motiv.
    În Germania sau Austria nu există nimeni cu experiența mea. Cel mai important specialist german în carbon, Dr. Harmut von Kienle, a fost mentorul meu timp de un an. Mi-am scris teza în acest domeniu…”

    Asa că, ai grijă cu utilizatorul. Nu știi ce lot primești. La urma urmei, este un studiu clinic.
    Acesta este videoul care a constituit cireașa de pe tort pentru dr Andreas Noack. A plătit aceste dezvăluiri, și multe altele, cu propria-i viață.
    #
    în semn de recunoștință pentru eroismul lui…

    Subiectul de bază este existența în vaccinuri a unor „lame” din hidroxid de grafen, care FACILITEAZĂ TĂIEREA vaselor de sânge. REALIZAȚI CONEXIUNEA CU MULTIPLELE CAZURI DE ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL ÎN URMA VACCINĂRII!

    „În calitate de chimist, dacă injectezi așa ceva în sânge, știi că ești un ucigaș”

    „Sunt introduși în vaccin compuși chimici necunoscuți”

    Nu este nimeni mai capabil ca acest specialist, care să înțeleagă cum funcționează arma covid – „lama de carbon” din hidroxid de grafen.
    Dr. Noak, protestatarul antirestrictii covidiene ( haitut si de politie,prin raiduri ilegale, cand transmitea descoperirile sale si cel care a facut publica descoperirea sa despre oxidul de grafen din vaxx-uri, despre urmarile cumplite, grave, iremediabile pe care acesta le are asupra vaselor noastre de sange si asupra materialului nostru genetic, intr-un clip postat si tradus la 23 noiembrie (în engleză)
    https://www.bitchute.com/video/FFLP8tVTTHc8/ , a fost ucis, la cca 4 zile de la postare (26 noiembrie).
    Ceea ce a spus în videoclip are sens. Dacă cineva dorește să elimine un grup de oameni, ai dori să-i omori pe cei mai apți și sănătoși – cei care sunt puternici și ar fi capabili să lupte împotriva oricărei amenințări. Toți acești tineri atleți bărbați care cad ca muștele în fața camerei sau devin invalidi definitiv reprezintă visul unui tiran. 

    Dr. ANDREAS NOACK, chimistul austriac UCIS pentru ACEST FILM în care spune că vaccinurile anti-covid conțin LAME NANOMETRICE din HIDROXID DE GRAFEN, ce TAIE PUR ȘI SIMPLU VASELE DE SÂNGE ale injectaților | Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism
    https://danielvla.wordpress.com/2021/12/02/dr-andreas-noack-chimistul-austriac-ucis-pentru-acest-film-in-care-spune-ca-vaccinurile-anti-covid-contin-lame-nanometrice-din-hidroxid-de-grafen-ce-taie-pur-si-simplu-vasele-de-sange-ale-injectati/

    Apreciază

 3. Alex said, on decembrie 1, 2021 at 6:46 pm

  Omicron – Programare productiva

  „Omicron” este un film SF din 1963 despre o invazie extraterestră planificată a Pământului folosind elita, regizat de studentul iezuit Ugo Gregoretti
  „Omicron” nu este doar cea mai recentă variantă de îngrijorare a nesfârșitei saga COVID-19, ci și un film italian de comedie științifico-fantastică din 1963, regizat de regretatul student iezuit Ugo Gregoretti, care se mândrește că a studiat cu Compania lui Isus pentru 13 ani.
  În filmul care conturează realitatea unui univers cuantic, unde nu există coincidențe, ci doar sincronicități, un extraterestru preia corpul unui pământean pentru a afla despre Pământ, astfel încât rasa sa îl poate prelua, ajungând rapid la concluzia că datorită prezentului sistemul social, rasa sa extraterestră de pe planeta Ultra (cum ar fi MK-Ultra), poate prelua cu ușurință planeta preluând doar corpurile oamenilor aparținând elitei.
  Acum, dacă urmărim tema principală a filmului în cauză, unde nu există coincidențe, ci doar sincronicități, pare destul de de rău augur că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a numit noua variantă de coronavirus, Omicron. Au sărit peste cea de-a paisprezecea literă a alfabetului grec, care se întâmplă să aibă aceeași ortografie a numelui unui anumit lider mondial tiranic, care se întâmplă să fie implicat în răspândirea inițială a virusului, pe care ar trebui să-l numim de fapt o armă biologică. Având în vedere că numele variantelor au sărit de la „Mu” până la „Omicron”, sărind „Nu” și, respectiv, „Xi”, oamenii de pe rețelele de socializare au început să spună că OMS a primit ordin să facă acest lucru, pentru a nu jigni comunismul chinez. dictatorul Xi Jinping și s-ar putea să aibă dreptate 100% când spun asta.
  Schwab explică cu entuziasm modul în care tehnologia viitoare va permite autorităților „să pătrundă în spațiul până acum privat al minții noastre, citindu-ne gândurile și influențându-ne comportamentul”. În acest context, filmul „Omicron” pare a fi un avertisment îngrozitor, mai degrabă decât un simplu film obscur Sci-Fi, deoarece după ce elita își va atinge obiectivul Great Reset, toți vaccinatii vor deveni sclavii acelor demoni pe care elitele ii numesc extratereștri.

  https://www.bitchute.com/video/rfjRukS8zTXO/

  Apreciază

  • Mihai said, on decembrie 2, 2021 at 10:15 am

   predictiva – nu productiva

   sa nu incurajam analfabetismul functional / cand nu intelegi ceva foloseste un dictionar

   Apreciat de 1 persoană

   • Alex said, on decembrie 2, 2021 at 1:45 pm

    Mihai
    Hai sictir, cand o sa scrii atata cat scriu eu atunci sa comentezi la greseli minore de tipografie.

    Apreciază

 4. Geo said, on decembrie 1, 2021 at 7:11 pm

  Si asa au fost amendați abuziv, pe baza unei pandemii existente doar în mințile bolnave ale unor oameni care trebuie să își justifice activitatea, 1milion de români…

  Apreciat de 1 persoană

 5. Hi said, on decembrie 1, 2021 at 7:27 pm

  Ii doare în paispe de țară, de ce se întâmplă in jurul lor! Salariile, sunt tot ceea ce ii interesează! Sa le mărească salariile, și vedeți cum sunt în stare sa ne strângă de gât pe toți!

  Apreciat de 2 persoane

 6. Alex said, on decembrie 1, 2021 at 8:24 pm

  Rusia trimite acasa ambasada SUA din Moscova.
  https://www.rt.com/russia/541845-us-embassy-staff-leave-moscow/
  Si asa se incheie complet relatiile NATO-Rusia.
  Interesante vremuri.

  Apreciază

  • dflorin78 said, on decembrie 2, 2021 at 1:22 pm

   de ce nu spui tot contextul?

   Rusia dă afară din țară diplomați americani, după ce SUA au decis că 27 de diplomați ruși trebuie să plece mai devreme

   Rusia a anunțat, miercuri, că ordonă personalului din ambasada americană care s-a aflat în Moscova pentru mai bine de trei ani să se întoarcă în SUA până pe 31 ianuarie. Mișcarea vine ca răspuns pentru ceea ce Moscova descrie ca fiind o decizie a SUA de a limita mandatele diplomaților ruși aflați în America, conform Reuters.

   Apreciază

 7. Simion P said, on decembrie 1, 2021 at 8:42 pm

  Deci daca le vor da salarii mai mari nu numai ca ne vor amenda dar vor si schingiui pe cei care vor avea curajul sa spuna adevarul…

  Apreciat de 1 persoană

 8. Clement said, on decembrie 1, 2021 at 9:00 pm

  Bine ca i-au anuntat oficial ca sunt liberi sa comita infractiuni pe toti vitezomanii, pe toti scandalagii, pe toti betivii si exhibitionistii , pe negustorii de gunoaie care otravesc aerul si pamantul care ii rabda si pe infractori si pe politisti, pe traficantii de droguri care pandesc elevii cand ies de la cursuri.
  Trebuiau sa protesteze denuntand retelele de influenta care le dezonoreaza statutul de „oameni ai legii” si sanctionandu-i pe protejatii Puterii.

  Apreciază

  • saccsiv said, on decembrie 1, 2021 at 11:36 pm

   Clement

   E vorba de amenzi. De unde ai scos-o pe aia cu traficantii de droguri?

   Apreciază

  • tataia said, on decembrie 2, 2021 at 2:02 pm

   Dupa tine o persoana care circula cu viteza un pic peste limita legala este un infractor? Mai masoara-ti cuvintele…caci tu ori nu conduci deloc ori esti din acela care circula cu 30 la ora in localitate, cu 60 pe DN si cu 80 pe autostrada. Nu de alta dar pe autostrada viteza MINIMA LEGALA e 80…

   Apreciază

  • saccsiv said, on decembrie 2, 2021 at 3:33 pm

   Un om

   Nu ti-am aprobat comentariul cu link-uri pe care l-ai postat la articolul despre semnul fiarei. Pune-l te rog in alta parte. Acolo vreau sa discutam doar pe tema.

   Apreciază

 9. S said, on decembrie 1, 2021 at 11:56 pm

  Ce parere aveti despre imaginea asta? Este la Sinaia la intrare in parc.
  https://postimg.cc/G8KnBkDv

  Apreciază

 10. gabimdi said, on decembrie 2, 2021 at 12:16 am

  Nu cumva este o capcana? In sensul ca acum arahat va avea motive sa isi aduca cei 90000 de soldati dintre străini…. zic și eu…

  Apreciază

 11. carla said, on decembrie 2, 2021 at 1:40 am

  Politia Română (?) să-și pună înapoi drapelul țării pe mașini dacă se dorește supunere civică din partea cetățenilor, că altfel nu-i prea clar pe cine ocrotesc ei.
  Oricum această sărbătorire cu fast a românilor batjocoriți altfel prin toate căile (gata să nu fie primiți fără certificatul supergalactic al nemuririi), sacrificați intereselor corporatiste, biologic, financiar și ca autodeterminare națională. Mi-e silă. Minciuna cu rol de valoare nationala! Chiar n-am putut privi la atâta ipocrizie. Doar Ursula mai lipsea la demonstrație. De altfel cred că-mi voi suspenda televizorul definitiv.

  Apreciat de 1 persoană

  • carla said, on decembrie 2, 2021 at 11:05 am

   Reconsider: se pare că totuși Ursula ne-a reamintit și ea punctul ei de vedere prin intermediul televiziunilor alocate.

   Apreciază

 12. scortisoara said, on decembrie 2, 2021 at 6:58 am

  Despre asta e vorba ….

  https://www.activenews.ro/stiri/PUNETI-PICIORUL-IN-PRAG-MAI-ROMANI-MAI-Mesajul-Generalului-Radu-Theodoru-in-Piata-Universitatii-de-1-Decembrie-2021.-VIDEO-171101

  PUNEȚI PICIORUL ÎN PRAG, MĂI, ROMÂNI, MĂI! Mesajul Generalului Radu Theodoru în Piața Universității, de 1 Decembrie 2021. VIDEO
  DE MIHAI TÎRNOVEANUMesajul Generalul Radu Theodoru la Manifestația de 1 Decembrie din Piața Universității: „Prieteni, este un ceas deosebit de important. Mă bucur că sunteți atâția.Trebuia să fiți de trei ori mai mulți !

  Fiți atenți aici. Suntem cu un picior în groapă. Dacă nu punem picioru-n prag, se duce România noastră.

  Suntem atacați din toate părțile și știți foarte bine că ne înconjoară și ne silesc cu legi făcute de ei, de ticăloșii ăștia care își bat joc de Țara Românească pentru că noi suntem foarte slabi !

  Își bat joc de noi, ne-au înconjurat cu legi care distrug românitatea, sunt în folosul minorităților de toate felurile, de la cele sexuale, la cele etnice.

  Noi nu avem libertatea să ne spunem cuvântul pentru că stă justiția pe capul nostru și ne bagă la pușcărie. Să vă spun care este realitatea și care este mecanismul pe care ei îl folosesc ca să ne țină sclavi:

  Parlamentul. Parlamentul trebuia să fie al nostru, nu al lor. Asta-i vina noastră, a tuturora, a noastră, români care n-am ieșit la alegeri, care ne-am lăsat să ocupe ei majoritatea-n parlament. Votează legile pe care ei le vor. Le transmit rapid președintelui, care este sclavul ocultei internaționale, el le semnează rapid și justiția este obligată să aplice legile.

  Justiția românească la ora actuală a înlocuit securitatea Anei Pauker care-a ucis 2 milioane de români, justiția nu poate să facă altceva decât să aplice legile. Legile sunt făcute în Parlament. Ocupați Parlamentul. Fără asta nu reușim să facem nimic !
  Fiți atenți aici, religia noastră propovăduiește toleranța. Noi suntem de-o toleranță imbecilă. Toți ne calcă-n picioare pentru că noi suntem toleranți.

  Nu se mai poate ! Românii și-au făcut istoria și cu baioneta, nu numai cu pălăvrăgeala. Nu numai cu meetinguri.

  Dacă nu suntem fermi, dacă nu punem picioru-n prag, anul viitor nu ne mai adunăm aici. O să ne ducă Mossad-ul acolo unde vrea el.

  Vă urez și vă rog să nu aruncați blestemul pe istoria românilor pierzând România Mare de care noi răspundem. Eu mai puțin, pentru că mi-am făcut datoria pe front. Voi, voi puneți piciorul în prag, măi români, măi ! Nu mai dormiți în papuci ! Și cu asta, gata !”

  Apreciază

 13. Max said, on decembrie 2, 2021 at 7:10 am

  Țâie-le Dumnezău năravu* ăsta !

  Apreciază

 14. Elena said, on decembrie 2, 2021 at 9:43 am

  Deputat UDMR: 1 decembrie este zi de doliu pentru comunitatea maghiară din România
  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/deputat-udmr-pentru-comunitatea-maghiara-din-romania-1-decembrie-este-zi-de-doliu-1755741

  Kulcsar Terza Jozsef a adăugat: „în calitate de cetățeni maghiari care respectă legile țării, avem o cerere legitimă ca România să recunoască minoritățile naționale care trăiesc pe teritoriul său ca factor de formare a statului și să garanteze în Constituția lor deplina libertate națională, așa cum a fost promis în Declarația de la Alba Iulia din 1918. ”.
  În Parlamentul României, deputatul s-a remarcat prin depunerea, în repetate rânduri, a unui proiect de lege pentru autonomia Ținutului Secuiesc.

  Comentariu: România este de fapt fosta Dacie ce nu reprezenta mai multe ţinuturi autonome.

  Apreciază

 15. S said, on decembrie 2, 2021 at 9:43 am

  nu stiu ce s-a intamplat cu comentariul meu asa ca repostez: Ce parere aveti despre poza din linkul de mai jos de la intrarea din parcul Sinaia? Mie mi se pare dubioasa.. (stea cu 6 colturi etc. Este facuta acum 2 zile, deci panou pus recent acolo.
  https://postimg.cc/G8KnBkDv

  Apreciază

  • Mihai T said, on decembrie 2, 2021 at 3:00 pm

   E dubios de ce are 6 raze.

   Apreciază

   • Felix said, on decembrie 2, 2021 at 4:24 pm

    Natura malefică a triunghiului dublu (hexagramă), cunoscută şi sub numele de Sigiliul lui Solomon sau Steaua lui David, e dată de faptul că acest simbol ar putea simboliza numărul 666, numărul Fiarei din Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul. Observaţi că sunt şase triunghiuri încorporate în afara hexagramei, ce are şase puncte în afară şi şase linii ce sunt folosite în construirea celor două triunghiuri ale simbolului. Astfel, avem 6-6-6. Un studiu excepţional asupra stelei cu şase colţuri a fost realizat de Dr. O.J. Graham în cartea sa „Steaua cu şase colţuri”.
    Dr. Graham demonstrează faptul că Prorocul David n-a folosit niciodată acest simbol şi astfel denumirea de „steaua lui David” este una incorectă. Simbolul a fost ales în anul 1947 pentru a fi reprezentat pe steagul statului nou creat, Israel, la insistenţele binecunoscutei familii de bancheri evrei, Rothschild….
    Steaua in Crestinism are 8 colturi!

    Apreciază

  • Toma said, on decembrie 2, 2021 at 10:17 pm

   “Și ați luat cortul lui Moloh și steaua dumnezăului vostru, Remfan, tiposurile care ați făcut, a vă închina lor! Și voiu muta pre voi decindea de Vavilon!” Faptele Apostolilor – Cap. VII – 43

   Apreciază

 16. Ioana said, on decembrie 2, 2021 at 12:02 pm

  Ce frumos mărturisireau Sfinții din Catacombele Rusiei, nu făceau conpromisuri de rugăciune cu ierhii din sistem

  Importanța întreruperii comuniunii bisericești cu ereticii (patriarhii, ierarhii ecumeniști și serghianiști, care fac compromisuri cu liderii noii ordini mondiale și noii religii sataniste mondiale) de la Sfinții din Catacombele Rusiei.

  Episcopul Maxim al Serpuhovului
  PRIMUL EPISCOP AL BISERICII DIN CATACOMBE
  Pomenit la 6 iulie (†1930)
  „Chiar dacă toată lumea va intra în comuniune cu
  patriarhul (eretic), eu nu voi intra.”
  Sfântul Maxim Mărturisitorul

  De mare interes este următorul document: o declaraţie trimisă Mi-
  tropolitului Serghie de către clerul şi mirenii din Serpuhov la 30 decem-
  brie 1927, care cu certitudine a fost scrisă nu fără influenţa, editarea sau
  chiar paternitatea episcopului Maxim.
  „În numele Tatălui şi al Fiului şi al Duhului Sfânt. Amin.
  Nemaigăsind posibilă rămânerea noastră pe calea alunecoasă şi
  ambiguă pe care Înaltpreasfinţia Voastră, prin Declaraţia şi prin decrete-
  le voastre, aţi adus întreaga Biserică Ortodoxă şi supunându-ne vocii
  conştiinţei şi a datoriei înaintea lui Dumnezeu şi înaintea credincioşilor,
  noi, subsemnaţii, rupem comuniunea canonică şi de rugăciune cu Înalt-
  preasfinţia Voastră şi cu aşa numitul «sinod patriarhal» şi refuzăm să vă
  recunoaştem pe Înaltpreasfinţia Voastră ca locţiitor al scaunului patriar-
  hal, pentru următoarele motive:
  Declaraţia Înaltpreasfinţiei Voastre din 6 iulie, ukazul din 20 oc-
  tombrie şi tot ceea ce este cunoscut despre conducerea Bisericii de către
  Înaltpreasfinţia Voastră vorbesc în mod manifest despre faptul că aţi po-
  ziţionat Biserica în dependenţă faţă de autoritatea civilă şi aţi privat-o de
  libertatea internă şi de independenţă, prin urmare, violând, de aseme-
  nea, canoanele bisericeşti şi mergând şi împotriva decretelor autorităţii
  civile.
  1. Astfel, nu sunteţi altceva decât un continuator al aşa numitei
  mişcări «renovaţioniste» (Biserica Vie), doar într-o formă mai rafinată şi
  foarte periculoasă, deoarece, în timp ce vă declaraţi ataşamentul faţă de
  ortodoxie şi menţinerea canonicităţii, înceţoşaţi minţile credincioşilor şi
  în mod conştient ascundeţi de privirile lor prăpastia către care toate de-
  cretele Înaltpreasfinţiei Voastre conduc în mod iminent Biserica.
  2. Rezultatele politicii Înaltpreasfinţiei Voastre sunt înaintea noas-
  tră. Credincioşii oraşului Serpuhov, tulburaţi de decretele Înaltpreasfin-
  ţiei Voastre, sunt impacientaţi şi stupefiaţi de schimbările cu privire la
  destinul Sfintei Biserici Ortodoxe. Noi, păstorii ei, puşi de către Înaltprea-
  sfinţia Voastră pe un drum ambiguu, nu doar că nu le putem linişti min-
  ţile şi inimile, ci mai degrabă suntem suspectaţi de trădare a lucrării or-
  todoxiei şi trecerea în tabăra «renovaţionismului».
  Toate acestea ne obligă în mod imperativ să ne ridicăm vocile cu
  curaj şi să încetăm criminala trecere sub tăcere a greşelilor Înaltprea-
  sfinţiei Voastre şi a acţiunilor incorecte şi, cu binecuvântarea episcopu-
  lui Dimitrie al Gdovului, să ne disociem de Înaltpreasfinţia Voastră şi de
  cei care vă înconjoară. Părăsindu-vă, noi nu ne despărţim de locţiitorul
  legitim, Mitropolitul Petru, şi ne vom supune judecăţii unui viitor sinod.
  Fie ca acest dorit sinod, singurul nostru judecător competent, să nu con-
  sidere curajul nostru drept vină. Fie ca el să ne judece nu ca dispreţuitori
  ai sfintelor canoane ale Sfinţilor Părinţi, ci doar ca temători de a nu le
  încălca.”
  (Sursa : Sfinții Catacombelor Rusiei, Viețile Noilor Mucenici, pp. 42-44)

  Apreciază

  • noname 7 said, on decembrie 2, 2021 at 1:05 pm

   Mulți Sfinți au refuzat să pomenească ierarhii eretici: https://mantuireaorg.blogspot.com/2021/02/despre-intreruperea-pomenirii-ierarhilor.html

   Tot la fel de mulți au mărturisit împotriva ecumenismului:https://mantuireaorg.blogspot.com/2021/01/pdf-marturisire-de-credinta-impotriva.html

   Apreciază

  • Ioana said, on decembrie 2, 2021 at 2:53 pm

   noname 7
   Mulțumesc.
   Să te ajute Sfinții Părinți să Îl mărturisești pe Hristos înaintea oamenilor!
   Încetarea rugăciunii cu ierarhii aflați în erezii este medicamentul de care oamenii au nevoie astăzi. Și de rugăciune, și de iertare. Putem fi speriați la început și să nu avem răbdare cu semenii, dar dacă există smerenie și inimă curată e mai ușor.

   Apreciat de 1 persoană

  • Felix said, on decembrie 2, 2021 at 2:55 pm

   Motto:

   Cum pot spune vechii calendaristi ca Tainele noastre sunt nelucratoare? In 1947, in timp ce faceam slujba Sfintirii si cantam „Slavit esti Tu, Doamne, si slavite sunt lucrurile Tale”, un abur a iesit din potir si apa s-a incalzit. Chiar si in cupele ce era tinute de crestinii evlaviosi, s-a incalzit apa. Cum poti sa-mi zici atunci ca Tainele sunt nelucratoare?
   Cum poate face Dumnezeu minuni pe noul calendar, daca este de osanda? Cum se putea petrece minunea Sfantului Visarion, din satul Dusiko? Este indeajuns, ca sa ne arate ca dreapta credinta, dragostea si tinerea poruncilor joaca un rol important in sfintirea omului. Nu iau in considerare nimic altceva. Am scris despre problema aceasta Parintelui Filotei Zervakos (ucenicul Sfantului Nectarie) si mi-a raspuns cu dreptate – si la fel cred si eu, cel neinvatat, din experienta mea de viata – ca treisprezece zile nici nu te vor indeparta, nici nu te vor aseza in Imparatia Cerurilor…
   I-am intrebat si pe Arhangheli despre aceasta, si ei mi-au zis: „Ramai unde esti”.

   👇
   DESPRE CALENDAR

   Una dintre izbânzile înţelepte ale Stareţului Iosif Isihastul a fost luarea unei poziţii corecte în problema calendarului, care în acea vreme devenise foarte acută, de vreme ce acesta organizează viaţa istorică şi litur­gică a Bisericii.
   Conducerea revoluţionară a lui Gonata, prin ordinul regal din 18 ianu­arie 1923, a hotărât, din motive politice, să înainteze la introducerea noului calen­dar în statul grec. Fireşte, Biserica putea să respecte vechiul calendar pentru anul liturgic. Cu puţine zile mai târziu însă, pe data de 3 februarie 1923, Patriarhia Constantinopolului propunea printr-o en­ciclică Bisericilor Alexandriei, Antiohiei, Ierusalimului, Serbiei, Ciprului, Greciei şi României revizuirea calendarului bisericesc.
   Prin urmare, la 10 martie 1924, Sfântul Sinod al Bisericii Greciei a hotărât să revizuiască calendarul bisericesc, cu excepţia perioadelor Triodului şi Penticostarului, care aveau să fie rânduite după Pascalie. Această sinteză a fost numită, nu fără pro­bleme liturgice, noul calendar iulian sau îndreptat. Astfel, şi Bisericile Alexandriei, Antiohiei, României şi Bulgariei au primit noul calendar, în ciuda împotrivirilor ve­nite din partea poporului credincios. De fapt, această înnoire a pricinuit schisme în Biserică, formându-se aşa-numitele „bise­rici vechi-calendariste”, rană care nu s-a cicatrizat nici până astăzi.
   Timp de 11 ani cei de pe stilul vechi au fost cu totul lipsiţi de vreo conducere bi­sericească, neavând episcopi. Dar Biserica fără episcop nu este socotită Biserică. Însă în 1935 episcopul Florinei, Hrisostom Kavouridis, s-a rupt de Biserica oficială şi a intrat în cea a vechilor calendarişti.Acest pas a fost salutat de către zelotişti cu multă bucurie, fiindcă în felul acesta dobândeau şi un cap pentru biserica lor.
   Această pildă a sa au urmat-o apoi Gherman al Dimitriadei şi Hrisostom al Zakinthului. Aceşti trei episcopi au îna­intat apoi la hirotonia altor patru episcopi noi, printre care a fost şi monahul Matei de la Schitul Sfântului Vasilie din Sfântul Munte.Până în 1937, printre vechii calendarişti a existat o mare nedumerire: dacă cei de pe stilul nou trebuie să fie socotiţi schismatici sau nu. Până atunci nu au avut nişte punc­te de vedere clare.
   Hrisostom al Florinei socotea că ma­joritatea credincioşilor erau de partea celor care ţineau calendarul vechi.Prin urmare, nu ar fi fost cu neputinţă ca Biserica ofi­cială să fi revenit la vechiul calendar, dacă zelotiştii ar fi păstrat o poziţie de protest mai înţeleaptă, fără extremisme şi lipsă de tact. Astfel, prin enciclica sa oficială Hrisostom a declarat că maica vechilor calendarişti era Biserica Greciei şi că de acolo primeau Harul şi că poziţia lor era una de protest.
   Însă atunci când a declarat că Tainele celor de pe stilul nou sunt valide, vechii calendarişti s-au despărţit în două tabere vrăjmaşe: cei moderaţi, care îl urmau pe Hrisostom al Florinei, şi cei extremişti, care îl urmau pe Matei Karpathakis şi susţineau că Tainele Bisericii oficiale sunt nevalide. Între cele două tabere exista destulă vrăjmăşie. Desigur, zelotiştii aruncau asu­pra lui Hrisostom al Florinei nu puţine anateme şi blesteme.
   Într-o zi, părintele Vartolomeu, care era un ieromonah din tabăra lui Hrisostom al Florinei, l-a vizitat pe Stareţ (Gheron Iosif) şi a voit să discute cu el problema calendarului. Însă Stareţul, care era omul păcii şi al rugăciunii, nu voia aceasta şi de aceea i-a spus:

   „Renunţă la discuţia asta, căci vom spune cuvinte grele şi ne vom mâhni”.

   Celălalt însă insista şi începuse să spună cele ale sale despre calendar. Şi aşa cum se aşteptase Stareţul, s-a şi petrecut. Şi-a pierdut pacea şi a rostit cuvinte tăioase împotriva lor.

   Apoi, când a mers la chilia sa ca să se liniştească, simţea ca şi cum ar fi pierdut puţin Harul şi îi venea greu să se războ­iască împotriva demonilor. Experimentat în cele duhovniceşti cum era, a înţeles că ceva nu mergea bine. Atunci s-a întors cu stăruinţă la scăparea sa cea dintotdeauna, rugăciunea. S-a nevoit cu lacrimi, durere şi cu smerenie adâncă pentru a primi răs­puns. S-a luptat timp de mai multe ceasuri în rugăciune şi după ce a simţit la sfârşit puţină pace, a mers să se odihnească. În somn i-a arătat Dumnezeu următorul vis, aşa cum ne-a povestit el însuşi:

   „Se făcea că mă aflam pe o fâşie a Sfântului Munte intrată în mare si care era ameninţată să fie scufundată de valuri. Mă întrebam cum de am ajuns în acel loc atât de primejdios şi cugetam înfricoşat că de vreme ce acea fâşie se desprinsese de Munte şi se clătina de valuri, peste puţin avea să se scufunde, iar eu să mă înec, deoarece valurile înce­puseră deja să acopere stânca. Lângă mine însă vedeam Muntele uriaş, Athonul, ce spărgea orice val al mării. Atunci cugetam în sinea mea ca de îndată ce se va apro­pia stânca de Munte, să sar pe acesta, după care nu aveam de ce să mă mai tem. Şi ast­fel, cu primul prilej ce s-a ivit, am sărit pe pământul tare al Muntelui. Şi într-adevăr, peste puţin stânca cea mică a fost înghiţită de mare, iar eu am spus uşurat: «Slavă Ţie, Dumnezeule!».Şi îndată m-am trezit”.

   Când s-a trezit a înţeles tâlcuirea visului şi de atunci a început a tăgădui co­rectitudinea poziţiei sale de mai înainte.

   Dar şi părintele Efrem Katunakiotul, când s-a rugat pentru aceeaşi problemă, a fost înştiinţat de o voce puternică, care i-a spus:

   „În persoana lui Hrisostom al Florinei ai renegat toată Biserica”.

   În chip asemănă­tor, puţin mai târziu, Stareţul Iosif a auzit în timp ce se ruga o voce dumnezeiască, zicându-i:

   „Biserica se află la Patriarhia Ecumenică, la Constantinopol”.

   Astfel, au înţeles că lucrurile nu stă­teau aşa cum spuneau vechii calendarişti şi că Tainele celor de pe stilul nou sunt valide. Atunci au hotărât să-i ceară mitropolitului Florinei iertare în scris. Stareţul a scris o scrisoare în care a cerut iertare şi pe care a semnat-o el împreună cu obştea sa, pre­cum şi obştea părintelui Nichifor. Kalatzis însă a voit a adăuga încă ceva la sfârşit, şi anume cuvintele:

   „Pe voi vă considerăm a fi Biserică Ortodoxă…”.

   Astfel, au semnat şi acel adaos, după care i-au dat scrisoarea, căci acesta avea să iasă afară din Sfântul Munte, ca să o dea în mâinile mitropolitu­lui Florinei. Iar acesta le-a răspuns apoi că i-a iertat. De atunci Stareţul Iosif împreu­nă cu obştea sa a preferat starea moderată a floriniştilor.

   Astfel, începând cu anul 1937, Stareţul a început să primească ambele calenda­re, deşi a continuat să rămână zelotist. Această poziţie faţă de problema calen­darului o avea şi atunci când am mers să rămân lângă dânsul. Puţin mai târziu însă, la 13/26 martie 1950, a fost emisă o nouă enciclică semnată de patru episcopi vechi-calendarişti: Hrisostom al Florinei, Gherman al Cicladelor, Hristofor al Hristianopolului şi Policarp al Diavliei. Enciclica am citit-o eu, fiindcă Stareţul nici măcar să o citească nu a vrut, deşi era zelotist. Printre altele erau scrise şi urmă­toarele:

   „Tainele săvârşite de cei de pe stilul nou, ca unii ce sunt schismatici, sunt lip­site de Harul sfinţitor. Pentru aceasta pe nici un neocalendarist nu se cuvine să-l primiţi în sânurile Sfintei noastre Biserici şi, prin urmare, nici să-l ajutaţi, fără o mărturisire a acestuia în care să osândeas­că înnoirea neocalendariştilor şi să declare Biserica acestora schismatică. Cât priveşte cei botezaţi de înnoitori, să fie botezaţi cu Sfântul Mir de provenienţă ortodoxă, care se găseşte din belşug la noi…”

   Când am citit acestea m-au cuprins fi­orii. Am socotit pe cel care a scris enciclica a fi un călău. Vechii calendarişti renegaseră nu numai unul sau doi episcopi, ci întreaga Biserică a Greciei, care nici până astăzi nu a încetat să aibă legături canonice cu toate Bisericile Ortodoxe. De îndată ce am citit enciclica – era noapte, iar Stareţul îşi ter­mina privegherea -, am mers şi i-am spus:

   – Gheronda, în enciclică scrie asta şi asta.

   – S-a terminat! Ne retragem! Aceştia au căzut pe dinafară. Nu se poate ca ade­vărul lui Dumnezeu să fie acesta. Va trebui să luăm poziţia mănăstirilor. Dar mai în­tâi vom face rugăciune ca să vedem ce ne va spune Dumnezeu. Fiilor, rugăciune! Rugăciune, părinţilor, ca să ne descopere Dumnezeu şi să nu facem vreo greşeală. Ceea ce ne va descoperi Dumnezeu, aceea vom primi.

   Staretul Iosif Isihastul nu avea diplomă universitară de absolvire a teologiei de şcoală. Era însă un adevărat teodidact si, ca un văzător de Dumnezeu, era initiat în adevărata teologie. Niciodată nu-mi amintesc să fi făcut ceva fără să fi primit vestire de sus. Pentru această problemă atât de importantă ne-a pus pe toti să postim trei zile si să ne rugăm. Timp de trei zile nu am mâncat nimic, ci doar apă am băut.

   În a treia zi Staretul Iosif s-a închis în coliba sa si toată noaptea s-a rugat varsand siroaie de lacrimi. Iar noi îl asteptam afară pe Staret, ca pe un alt Moise, ca să ne dea rezultatele „sinodului”.

   După rugăciune se pare că a avut o descoperire, căci, iesind afară, ne-a spus:

   „Câti sunteti credinciosi…”. Părintilor, s-a terminat! Am primit vestire că trebuie să trecem de partea mănăstirilor. Acesta e adevărul.

   Zelotistii sunt înselati!

   Cu adevărat, mare si bruscă a fost întoarcerea Starețului, căci fusese zelotist si încă unul înfocat. Până atunci fusesem cu toții zelotisti: bătrânul Arsenie, părintele Iosif cel tânăr, eu, părintele Efrem Katunakiotul, bătrânul Nichifor si altii… O astfel de schimbare bruscă a Staretului a fost ca un fulger. Dar fiindcă Staretul niciodată nu a fost fanatic si nici nu a urmat o cale cu împătimire, am înteles îndată că ceea ce ne spunea era adevărul, era Ortodoxia.

   – Gheronda, ce ai văzut?

   – Nu vă voi spune. S-a terminat! Vom urma calea pe care o urmează mănăstirile si vom pomeni pe Patriarh.

   – Eu nu pomenesc pe Patriarh, s-a împotrivit părintele Atanasie. Este eretic!

   Părintele Arsenie a mers atunci în spatele Staretului si i-a spus:

   – Gheronda, multi s-au înselat. Chiar si Sfinti…

   – Părinte Arsenie, unu si cu unu fac doi. Ia-ti traista si pleacă!

   Atunci am înlemnit cu totii. Părintele Arsenie de îndată ce a auzit aceasta, a spus Staretului:

   – Iertati, iertati!

   Părintele Atanasie însă s-a opus, zicând:

   – Dar, ăsta-i asa, celălalt e altfel.

   Tu, părinte Atanasie, ia-ti traista si mergi la Lavra si spune-le că ne vom supune mănăstirii si Patriarhiei. Veti merge acolo ca să vă înscrieti. Repede! S-a terminat. Veti lua buletine si vom deveni în mod oficial monahi ai Mănăstirii Lavra. Aceasta este calea lui Dumnezeu. Zelotistii au pierdut calea. Auzi, să spună că Tainele nu au Har si că noii calendaristi sunt osânditi!

   Şi astfel, părintele Atanasie a pornit spre Lavra cu traista în spate, dar plin de gânduri. Se gândea: „Oare, Staretul are dreptate ori nu?”. Si asa cum mergea prin pădure, a obosit si s-a asezat ca să se odihnească putin. Atunci a adormit si a avut o vedenie care l-a încredintat despre pozitia corectă a Staretului. Când s-a trezit a pornit îndată înapoi si plin de entuziasm a spus Stareţului:

   – Gheronda, mă supun. Şi pe Patriarh îl pomenesc si fac orice îmi spuneti. Ceea ce am văzut… este voia lui Dumnezeu.

   Ce anume a văzut nimeni nu stie. Pe atunci eram mic, nu am cercetat să aflu ce văzuse. Si într-adevăr, am mers la Lavra ca să scoatem buletine. Însă unii zelotisti s-au smintit si au început să spună multe. Bătrânul Nichifor a început să strige. Până si părintele Efrem de la Katunakia i-a spus:

   – Gheronda, ia aminte, căci Părintii au spus că până si cei alesi se vor însela în zilele de pe urmă.

   – Părinte, i-a spus atunci Stareţul, dacă nu vrei să liturghisesti, pleacă! Să mergi la staretul tău.

   Fiindcă vestirea o primise de la Dumnezeu, nu asculta pe nimeni. Iar noi, cei mici, nu ne împotriveam. Dacă Staretul spunea „da”, “da” rămânea. Spunea „nu”, “nu” rămânea. Pentru noi, cei mai tineri, nu exista împotrivire. Nu aveam nici cea mai mică neîncredere în hotărârea Staretului. Însă cei trei, care erau mai mari şi care aveau un oarecare cuvânt de spus, s-au împotrivit oarecum. Dar părintele Iosif cel tânăr si cu mine nu aveam nici o tulburare. L-am urmat pe Staret cu o încredere desăvârsită. Părintele Haralambie încă nu se afla lângă noi, căci a venit cinci luni mai târziu. Putin mai târziu a venit si părintele Efrem, duhovnicul meu din Volos, si Staretul l-a întrebat:

   – Ia spune-mi, părinte, această enciclică pe care a dat-o Sinodul… Este adevărat?

   Atunci acela a plecat capul si a răspuns:

   – Nu trebuia să circule această enciclică. Nu este corectă.

   – Prin urmare, părintele meu, ne-am înselat, nu-i asa?

   – Ne-am înselat. Am deviat, asadar, si de aceea trebuie să luăm măsurile cuvenite.

   După ce a trecut un oarecare timp, Staretul ne-a destăinuit vedenia în care a primit vestirea despre problema calendarului:

   În timp ce se ruga a văzut o biserică frumoasă ce avea o poartă mică si prin care ieseau cu totii. În curtea ei însă se certau doi credinciosi si strigau unul la celălalt:

   – Eu sunt cel corect!

   – Eu sunt mai corect! striga al doilea.

   – Eu sunt Biserica! striga al treilea.

   Si ne explica Staretul:

   – Aceasta arată că se certau, dar apartineau Celei Una Sfântă si Apostolească Biserică. Aveau aceeasi dogmă si acelasi Har, dar nu aveau libertate a Duhului si sfintire si pentru aceasta se certau.
   Cum pot eu acum să spun că Biserica Greciei este rău-slăvitoare si că nu are Harul lui Dumnezeu? Să o numesc rău-slăvitoare doar pentru faptul că ţine noul calendar?! Si să spun că episcopul este osândit? Tin calendarul vechi, dar nu cuget cum cugetă zelotistii.

   Si într-adevăr, problema calendarului nu influentează mântuirea credinciosilor, deoarece este o chestiune calendaristică, iar nu dogmatică. Cu exceptia chestiunilor dogmatice, se poate să existe între Bisericile locale diferente izolate de natură administrativă sau liturgică. Aceasta însă nu alungă Harul lui Dumnezeu. Fiindcă Staretul era nepătimas, fără încăpăţânare şi fanatism, putea să-si vadă greseala si să primească si îndreptare.

   Atunci când s-a auzit că Părintele Iosif Pestereanul a trecut de partea mănăstirilor, zelotistii din împrejurimi au spus:

   A vorbit Dumnezeu. Acesta vorbeste cu Dumnezeu și de aceea a primit vestire în rugăciune. Prin urmare, acesta este adevărul. Căci Harul lui Dumnezeu vine în sufletele sfintite si le descoperă adevărul. Nu descoperă oricui s-ar întâmpla.

   Însă unii zelotisti fanatici, care aveau o încredere exagerată în logica lor, au început să-l defaime pe Staret, zicând:

   – S-a înselat Părintele Iosif Pestereanul.

   Cu toate acestea Staretul niciodată nu-i judeca, ci spunea:

   – Nu vom scoate nici un cuvânt. Noi vom lua aminte să ne facem privegherea noastră, rugăciunea noastră, iar pe ei lasă-i să spună ce vor. Dumnezeu să-i ierte!

   Când Staretul a adormit întru cuviosie si sfintenie, iar noi, fiii săi duhovnicesti, ne-am învrednicit să dobândim obsti cu multi ucenici, zelotistii au fost nevoiti să mărturisească:

   Da, într-adevăr, astfel de călugări!… Atât de multi părinti virtuosi!Trebuie să recunoaştem că Staretul a avut dreptate, fiindcă nu se poate ca rădăcina să fie putredă si să scoată astfel de roade si să se adune astfel de obsti. „După roade se cunoaşte pomul”. Prin urmare, noi am greşit, iar Bătrânul Iosif avea dreptate, era Sfânt.

   Când ne-am alăturat celorlalti părinti athoniti si i-am lăsat pe zelotisti, am cunoscut din experientă puterea Harului Tainelor săvârsite de noii calendaristi. De aceea, atunci când Staretul ne spunea că vede Harul umplând biserica, noi nu-l întelegeam. Și aceasta până când l-am văzut si noi. În orice caz, atunci când i-am părăsit pe zelotisti, cu totii am văzut Harul cu ochii cei trupeşti.

   Mai târziu, când am devenit preoti, am primit si o altă vestire în rugăciune cu privire la problema calendarului. Despre aceasta ne povesteste părintele Haralambie:

   „Când ne-am întors la calea urmată de mănăstiri, încă nu pomeneam pe Patriarh. Însă atunci când am venit la Noul Schit, a trebuit odată să liturghisesc la Mănăstirea Sfântului Pavel si negreşit trebuia să pomenesc pe Patriarh.

   – Ce să fac acum, Gheronda? l-am întrebat pe Staret.

   – Mergi si pomeneste! Iar când te vei întoarce îmi vei spune ce-ai simtit.

   Cu adevărat pot să vă spun că arareori am primit atât de mult Har în timpul Sfintei Liturghii. Suvoaie de lacrimi am vărsat pe toată durata ei. Nici măcar ecfonisele nu le puteam rosti. Când m-am întors, Staretul mi-a spus:

   – Cu sigurantă că te-ai umplut de Har.

   – Da, Gheronda. Asta şi asta mi s-a întâmplat.

   – Vezi, fiul meu, că nu păcătuieşti când îl pomeneşti pe Patriarh, orice ar spune sau face, până ce nu este caterisit şi câtă vreme nu există Potir comun”.

   Extras din cartea Părintelui Efrem Filoteitul: „Stareţul meu, Iosif Isihastul şi Peştereanul”, la Editura Evanghelismos,

   Apreciază

   • Ioana said, on decembrie 2, 2021 at 4:14 pm

    Gheron Iosif Isihastul nu i-a pomenit pe patriarhii ecumeniști. Aceasta este o minciună.
    Au modificat cărțile ecumeniștii. În Sfântul Munte există un document la fiecare mănăstire, iar în aceste documente dr la Nea Skiti este trecut faptul că Gheron Iosif Isihastul nu îi pomenea pe ecumeniști. Toate minunile pe care le-a făcut, le-a făcut în timp ce nu pomenea.
    Trebuie să avem neliniștea cea bună și să căutăm dursa reală. Cărțile editate de ecumeniști conțin și multe minciuni.

    Apreciază

   • Ioana said, on decembrie 2, 2021 at 5:54 pm

    De citit cu atenție, despre har, Taine, importanța și lupta pentru păstrarea Sfintei Tradiții și unității de credință a Bisericii.

    Mircea Vulcanescu, Sandu Tudor si George Racoveanu elaboreaza impreuna doua articole marturisitoare din seria mai cuprinzatoare a Cuvantului lui Nae Ionescu: Infailibilitatea Bisericii si Failibitatea Sinodala si Raspuns Prea Sfintitului Vartolomeu. Ratacirea Sinodala (articolul se gaseste, incomplet, la pag. 12 din documentul scribd. A fost atribuit in mod eronat lui Nae Ionescu; in arhivele lui Mircea Vulcanescu acesta precizeaza cine au fost autorii.)

    In Raspunsul catre P.S. Vartolomeu cei trei marturisitori afirma clar (in mod bizar, din documentul din scribd lipseste un pasaj intreg ce se regaseste in editia Bunul Dumnezeu contemporan. Studii despre Religie, Ed. Humanitas, p. 288):

    Prea Sfintitilor, liberi sunteti sa adoptati orice sistem de calculare a vremii: pagan, crestin, stiintific sau nu; al lui Sosigene, Aximene, Lilio, Coculescu, Chiricescu ori Ghenadie Niculescu – Pastile cele sfintite insa, Pastile cele Mari, Pastile Domnului trebuie sa se serbeze asa fel incat sa fie respectata Traditia bisericii ortodoxe de pretutindenea, care cere ca:

    1) să nu se serbeze o dată cu Paştile evreilor;

    2) să se serbeze după Paştele evreilor;

    3) să se serbeze totdeauna în zi de duminică;

    4) să se serbeze de către toţi creştinii ortodocşi deodată.

    In acelasi timp, marturisitorii au indemnat, in subsidiar si nu ca tema principala de campanie, ca Sinodalii sa renunte, totusi, la noul calendar. Dar renuntarea la noul calendar nu au cerut-o pe motiv ca, adoptandu-l, Biserica ar pierde harul, ci pentru ca noul calendar, concomitent cu pascalia pe stil vechi, ar fi ridicat probleme legate de cursivitatea praznicelor:

    P.S. Vartolomeu arată toată necazurile ce ar decurge din rămânerea la stil nou cu sărbătorile fixe şi la stil vechi cu Pascalia. Între altele, ne pune înainte perspectivele serbării, în anul 9942, a Sfintelor Paşti la 29 iunie, adică la Sfinţii Apostoli, iar la anul 31070, as fi ajuns chiar la 25 decembrie, adică chiar în ziua de Naşterea Domnului. După vechiul nostru „calendar bisericesc”, aceasta însă nu s-ar putea întâmpla în veac. Care trebuie să fie acum grija Bisericii? Să renunţe la reforma calendarului sau la Pascalia Ortodoxă? Altă ieşire nu există. Renunţând la prima, dogmele, canoanele, Tradiţia Bisericii (ce formează patrimoniul bisericesc) nu sunt întru nimic lovite. Renunţând la Pascalie, acest tezaur e călcat în picioare. Care consideraţiuni trebuie să primeze într-o decizie sinodală?…

    Infailibilitatea Bisericii și failibilitatea sinodală
    .
    Cu inima se crede spre dreptate,
    iar cu gura se mărturiseşte
    spre mântuire (Romani X, 10)

    Din noianul de erori ce văzură lumina tiparului, cu prilejul scandalului provocat de fixarea sărbătoririi Sf. Paşti, este una care, atacând nodul problemei, ne oferă prilejul restabilirii unor principii esenţiale structurii ortodoxismului. S-a scris anume că trebuie să ne supunem hotărârii Sf. Sinod, oricare ar fi ea, deoarece Sf. Sinod este alcătuit din arhierei, care nici în materie de credinţă dogmatică, nici în legiferarea canonică nu sunt supuşi erorilor. Afirmaţie ce închide o masivă ignoranţă în materie de teologie ortodoxă; este vorba, aci, de principiul infailibilităţii hotărârilor sinodale…
    Cu drept cuvânt, spune Homiakov că Biserica nu cunoaşte altă autoritate decât “autoritatea Duhului”. Dar, atunci, care este criteriul recunoaşterii infailibilităţii?

    Răspundem: ecumenicitatea.

    Biserica nu recunoaşte hotărârea unei autorităţi ce ar putea să rupă ecumenicitatea ei.

    Dar ce este, pentru Biserica Ortodoxă, această ecumenicitate ?

    Chestiunea merită discuţie, cu atât mai mult cu cât unele manuale, inspirate de-a dreptul din cărţile catolice, cuprind, în această privinţă, erori incompatibile cu fiinţa Ortodoxiei. […] În vreme ce dreapta credinţă, cunoscând în biserică două firi (văzută şi nevăzută), unite într-o singură fiinţă, nu cunoaşte decât unul singur şi acelaşi Cap nevăzut: Iisus Hristos; iar unitatea ei nu poate veni de la un organ văzut, ci numai de la legătura ei tainică în Duhul Sfânt, cu fiinţa Ortodoxiei. […] În vreme ce dreapta credinţă, cunoscând în biserică două firi (văzută şi nevăzută), unite într-o singură fiinţă, nu cunoaşte decât unul singur şi acelaşi Cap nevăzut: Iisus Hristos; iar unitatea ei nu poate veni de la un organ văzut, ci numai de la legătura ei tainică în Duhul Sfânt, cu Ocârmuitorul ei, veşnic de faţă în viaţa tainică a Bisericii, cu Capul ei cel nevăzut, unitate care este însăşi unitatea Duhului, [din care] izvorăşte şi infailibilitatea în materie de învăţătură. Biserica, în întregul ei, este „stâlp neclintit şi îndreptar adevărului”. Rolul preoţiei, în ceea ce priveşte infailibilitatea în materie de învăţătură, nu poate fi, în nici un caz, asemuit cu cel izvorând din concepţia catolică. Scrisoarea patriarhilor se rosteşte, cum nu se poate mai limpede, în această privinţă:

    “…iar nestricarea dogmei şi curăţia rânduielii nu sunt date în paza unei ierarhii oarecare, ci în paza întregului cler şi popor bisericesc, strâns unit în dragostea unora faţă de alţii, care este, cu alt nume, însuşi trupul Domnului Hristos, adică Biserica credincioşilor.”
    În lumina acestora, cum se lămureşte ideea ortodoxă a ecumenicităţii? Ecumenicitatea nu poate fi o unitate politico-juridică formală, ci constatarea identităţii de fapt, a afirmaţiilor Bisericii întregi, în timp şi spaţiu. Dar acesta nu este decât un alt fel de a exprima invariabilitatea învăţăturii — această invariabilitate rămânând, în ultimă analiză, singurul criteriu de recunoaştere a ecumenicităţii. Spre deosebire de catolici, la care papa şi sinodul se socotesc pe ei înşişi judecătorul şi măsurătorul adevărului cuprins în tradiţie, în ortodoxie, tradiţia este cea care mărturiseşte de ecumenicitatea unui sinod; Sf. Sinod însuşi nefiind decât mărturisitorul a “ceea ce pretutindenea s-a păzit, de toţi, totdeauna” (Sf. Vincent de Lerins, Canon 84, Sind. VI ecum.; Mărturisirea ortodoxă, Petru Movilă).

    Prin urmare, pentru ca un Sinod general să se învrednicească de atributul ecumenicităţii, nu ajunge participarea la el a tuturor episcopilor ortodocşi în viaţă, ci mai trebuie ca mărturisirea acestui Sinod, în fapt, să nu fie întru nimic deosebită de ceea ce s-a mărturisit de către Biserică, totdeauna, de toţi şi pretutindenea…

    Care este, acum, situaţia Sf. Sinod al Bisericii noastre?… Despre a cărui alcătuire, spune mitropolitul Gurie astfel: “nu toţi chiriarhii erau la şedinţă; unii din cei prezenţi cereau amânarea, iar o parte a fost de părere să se sărbătorească la 5 mai. Şi la şedinţă n-a fost patriarhul”…

    Întrebăm: în această situaţie, mai poate fi vorba de “duh de răzvrătire”, de “conservatism idiot” din partea poporului şi de ameninţări din partea Sf. Sinod? Cine sunt nesocotitorii credinţei ortodoxe? Şi cine străjerii ei?…
    Încă o dată minunata îndărătnicie a credincioşilor ortodocşi întru păstrarea „comorii de mult preţ” se dovedeşte a fi un formidabil răspuns lumescului “duh al înnoirilor”. Căci: “chiar dacă noi înşine sau înger din cer ar binevesti peste ceea ce am binevestit vouă, anatema să fie!” (Galateni, I, 8).

    +++

    Sursa cuvântul-ortodox, CE AU SPUS, IN REALITATE, MARTURISITORII ROMANI INTERBELICI DESPRE PROBLEMA PASCALIEI SI A CALENDARULUI

    Apreciază

  • Ioana said, on decembrie 2, 2021 at 5:40 pm

   De asemenea, Sfântul Iustin Popovici a întrerupt în anii 1970 pomenirea patriarhului sârb Gherman, pentru nişte declaraţii ecumeniste ale acelui patriarh. Este consemnat acest lucru în periodicul grecesc Orthodoxos Typos. Trebuie verificată sursa reală, mai ales la cărțile mai noi deoarece ecumeniștii fac modificări.
   În ultimul timp chiar scotocesc anticariatele și cumpără cărți vechi pe care le distrug… Pentru a putea introduce apoi ideile lor.

   Apreciază

 17. Pavel ghe. said, on decembrie 2, 2021 at 2:42 pm

  In hamburg ofiterii Gestapo verifica complezenta cetatenilor

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: