SACCSIV – blog ortodox

Autoritatea pentru Digitalizarea României pune în dezbatere emiterea unui „portofel european pentru identitatea digitală”

Posted in Romania, STIRI by Vali on noiembrie 21, 2021

Sursa: https://www.caleaeuropeana.ro/autoritatea-pentru-digitalizarea-romaniei-pune-in-dezbatere-emiterea-unui-portofel-european-pentru-identitatea-digitala/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=autoritatea-pentru-digitalizarea-romaniei-pune-in-dezbatere-emiterea-unui-portofel-european-pentru-identitatea-digitala

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a pus joi în dezbatere publică propunerea de  modificare a Regulamentului European 910/2014 (eIDAS), care stabilește cadrul pentru Identitatea Electronică Europeană, care va impune emiterea unui „portofel european pentru identitatea digitală”.

„Portofel european pentru identitatea digitală”  urmează a fi eliberat de statele membre pe baza unor standarde tehnice comune și  va putea fi folosit de toți cei 450 de milioane de cetățeni ai UE, se arată într-un comunicat al ADR.

„Identitatea electronică este poarta de acces către toate serviciile publice de e-guvernare și un pilon esențial în interconectarea digitală a României cu Uniunea Europeană. Am semnat astăzi contractul de implementare a proiectului PSCID – Platforma Software Centralizată de Identificare Digitală. Am inclus in platforma PSCID și portofelul electronic. În acest e-wallet poate fi inclus absolut orice document în format electronic și semnat calificat, incluzând aici cardurile bancare, actele de studii, certificatul digital COVID. Statul român va avea un e-wallet interconectat cu reţeaua europeană de servicii de încredere”, a spus președintele ADR, Octavian Oprea.

Conform proiectului de modificare a Regulamentului, până în 2030, cel puțin 80 % dintre cetățeni, rezidenți și persoane juridice vor putea utiliza o soluție de identificare electronică pentru a accesa serviciile publice esențiale.

Portofelul european pentru identitate digitală reprezintă un serviciu care îi va permite utilizatorului (persoană fizică sau juridică) să utilizeze date de identitate, credențiale și atribute legate de identitatea sa, să le furnizeze beneficiarilor la cerere și să le utilizeze în scopul autentificării, online și offline.

Datele de identitate, credențialele și atributele legate de identitate se referă la adresă, vârstă, gen, stare civilă, componență a familiei, cetățenie, calificări educaționale/profesionale, titluri și licențe, autorizații publice, date financiare și date privind societatea comercială.

Portofelul european digital va permite, de asemenea, utilizarea semnăturilor electronice, care pot facilita participarea politică, semnarea documentelor în relația cu statul, a contractelor, facturilor, declarațiilor fiscale etc.

Spre deosebire de actualul cadru eIDAS, noua propunere îi adaugă acestui produs o serie de „atribute” electronice, cum ar fi certificate medicale sau calificări profesionale, necesare recunoașterii juridice paneuropene a acestor credențiale în format electronic.

Totodată, pentru a răspunde dinamicii piețelor și evoluțiilor tehnologice, prezenta propunere extinde lista actuală eDAS cuprinzând serviciile electronice de încredere cu trei noi servicii de încredere calificate: furnizarea de servicii de arhivare electronică, registre electronice și gestionarea dispozitivelor de creare a semnăturilor și a sigiliilor electronice la distanță.

Propunerea de modificare a Regulamentului face parte din prioritățile stabilite prin documentul strategic „Busola pentru dimensiunea digitală 2030: modelul european pentru deceniul digital”, în comunicarea Comisiei Europene din 9 martie 2021.

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Simion B said, on noiembrie 21, 2021 at 6:34 pm

    Belgique : tensions lors d’une manifestation contre les mesures sanitaires à Bruxelles

    Apreciază

  2. diogene said, on noiembrie 21, 2021 at 6:59 pm

    Ce vor face cei peste 5 milioane de români care nu au mobil sau au un jaf de telefon la care pot doar vorbi?De unde iau ei QR?

    Apreciat de 1 persoană

    • ledpanell said, on noiembrie 22, 2021 at 7:31 am

      Ce vor face? Sa moara! De ce? Pentru ca albii sunt rasa inferioara. Si tot albii sunt singurii acuzati de rasism, de catre cei care il aplica pentru exterminarea rasei albe. Insa rasa alba e inferioara daca observam nu toata istoria, ci doar ultimii 2 ani. Ce-au facut arabii? Au dat foc la centrele de vaccinare. Ce-au facut romii la noi? Au atacat scolile, cand au aflat de masurile anti-copii! Rase de culoare, care isi apara viata. Selectia naturala zice ca invinge cel mai adaptabil. Adaptarea inseamna si putere, si eventual inteligenta, la oameni. Puterea a fost anulata la albi, iar inteligenta distrusa de civilizatia europeana, capitalista. Astfel, albii au cel mai slab instinct de supravietuire, de conservare a propriei vieti, in frunte cu romanii.
      Pe de alta parte, atat romii de la noi, cat si arabii din zonele fierbinti (war zone) nu au instincte pervertite de ratiune, mai ales de rationalism, rationalizari. In primul si in primul rand nu au atata intelectualitate de cacat! La noi, cine sunt cei care fac maxim 2 copii, si de regula unu? Fix intelectualii, teoretizand ca n-au cu ce-i hrani, creste, educa. Romii n-au problema asta, puiaza in nestire, si nu mor la nastere sau la scurt timp 1-2 din 10, ca la unele animale, pasari.
      Ce poate fi mai simplu de atat?
      Dar, daca romii, arabii si alte natii aveau si ei net pe paine, cel mai ieftin si cel mai rapid, ca romanii, nu mai faceua nimic, erau terminati de mult. Tarile cu adevarat evoluate au stiut sa fuga de capitalism si hegemonia sua, varful de lance al cuiva. Unde nu s-a implementat capitalismul (umbrela explicativa pentru tot felul de masuri, inclusiv maneverele asasinilor economici B.M./F.M.I.), s-au facut presiuni. Unde n-a mers deloc implementarea, care urmarea mai intai distrugerea culturii locale, a traditiilor, s-au facut razboaie sangeroase. Durata acelor razboaie arata cat au luptat unii pentru drepturi. Si nu albi! Pana si in Africa se lupta…in timp ce la noi se posteaza, precum subsemnatul. Un click al marelui reset, si va disparea absolut tot ce trebuie de pe net.
      Nota: Doar FAPTELE conteaza, nu VORBELE. Nu prea facem distinctia ca natie de drogati mental cu forme de patologie diversa. Prea multi considera vorbaraia de la tv drept realitate, fapte, realizari. Asa au functionat 3 decenii de brain washing: lumea se uita la tv, si zicea in cor „uite ce bine i-a zis-o ala lui cutare!”. Si cu zisul au ramas. In prezent, avocatii nostri bataiosi fac ce fac procesele din sua, impotriva vacs-perpetueaza sperantele. Vacsu e ca si stabilit. Iar, daca nu va merge, existand sanse foarte mici sa nu mearga, vine epidemia reala care va camufla orice nererguli din prezent.

      Apreciază

  3. roman said, on noiembrie 21, 2021 at 7:41 pm

    ATENTIE…
    C ertificat O f V accination I dentification D igitally-19(???)
    Traducere:
    Certificat de identificare digitală de vaccinare-19

    Apreciază

    • roman said, on noiembrie 21, 2021 at 7:50 pm

      Saccsiv
      Vezi ca e o inscenare PERFECTA ,acest COVID…Toti suntem pe ARATURA,dar tare de tot…Aceasta INJECTIE este INSEMNARE/pecete/MARCARE a omului….
      Sfantul Iustin Parvu SPUNE CLAR…
      AI SA FACI INJECTIA si ai sa spui:da,Doamne uite,acu’ o saptamana am fost bolnav de ficat si acum nu mai am nimic,sunt sanatos.
      Dar ce faci cand ai DUS DRACUSORUL ACOLO, INAUNTRU, cum il mai scoti ???….

      Vezi daca ai RABDARE si poti urmari firul.E c-am greu,eu m-am TULBURAT,destul de tare si aduc pe ULTRASCURT ce inteleg eu din dementa lor PERFECT malefica…

      Traducerea din engleza in romana e facuta cu google translate,fiindca documentul are aproximativ 30 de pagini..
      Incepem :
      Despre brevete genetice aflam de pe NET,dintr-un document al Curtii Supreme a SUA,ca exista un .. OFICIU DE BREVETE ȘI MĂRCI COMERCIALE ….iar din acest document aduc pe ULTRASCURT unele
      PRECIZARI/scriei din acel document.

      SUPREME COURT OF THE UNITED STATES
      No. 12–398
      ASSOCIATION FOR MOLECULAR PATHOLOGY, ET AL., PETITIONERS v. MYRIAD GENETICS, INC., ET AL.
      ON WRIT OF CERTIORARI TO THE UNITED STATES COURT OF APPEALS FOR THE FEDERAL CIRCUIT

      …..
      2. ASOCIAȚIA PENTRU PATOLOGIE MOLECULARĂ v. MYRIAD GENETICS, INC. Programa Susținut: Un segment de ADN natural este un produs al naturii și NU ESTE ELIGIBIL PENTRU BREVET doar pentru că a fost izolat, dar ADNC ESTE ELIGIBIL PENTRU BREVET deoarece NU ESTE NATURAL. pp. 10–18.
      (a) Actul brevetelor permite eliberarea de BREVETE PENTRU „[O]ORICINE INVENTEAZĂ SAU DESCOPERĂ ORICE e NOU ȘI UTIL…
      În cele din urmă, Myriad susține că practica anterioară a OFICIULUI DE BREVETE ȘI MĂRCI COMERCIALE de a acorda brevete genetice are dreptul la deferență, citând JEM Ag Supply, Inc. v. Pioneer Hi-Bred Int’l, Inc., 534 US 124, un caz în care Congresul a aprobat o practică PTO în legislația ulterioară. Nu a existat o astfel de susținere aici, iar Statele Unite au susținut în Circuitul Federal și în această Curte că ADN-ul izolat nu era eligibil pentru brevet conform §101. pp. 12–16.3 Citați ca: 569 U. S. ____ (2013)
      Programă
      (c) ADNc NU ESTE UN „PRODUS AL NATURII”, deci ESTE ELIGIBIL PENTRU BREVET conform §101. cADN-ul nu prezintă aceleași obstacole în calea brevetabilității ca segmentele de ADN izolate care apar în mod natural. CREAREA SA(ADNc) are ca rezultat o moleculă numai cu exoni, care nu apare în mod natural. Ordinea sa a exonilor poate fi dictată de natură, dar TEHNICIANUL DE LABORATOR CREEAZĂ, fără îndoială, CEVA NOU atunci CÂND INTRONII SUNT ÎNDEPĂRTAȚI DINTR-O SECVENȚĂ DE ADN PENTRU A FACE ADNC. pp. 16–17.
      (d) Acest caz, este important de menționat, nu implică revendicări de metodă, brevete privind noi aplicații de cunoștințe despre genele BRCA1 și BRCA2 sau brevetabilitatea ADN-ului în care ordinea NUCLEOTIDELOR NATURALE A FOST MODIFICATĂ. pp. 17–18.
      …..
      MYRIAD A OBȚINUT UN NUMĂR DE BREVETE PE BAZA DESCOPERIRII SALE.
      Acest caz implică revendicări din partea a trei dintre ele și ne solicită să stabilim dacă un segment natural de acid dezoxiribonucleic (ADN) este eligibil pentru brevet în conformitate cu 35 U. S. C. §101 datorită izolării sale de restul genomului uman. De asemenea, abordăm eligibilitatea pentru BREVETARE A ADN-ULUI CREAT SINTETIC, cunoscut sub numele de ADN complementar (ADNc), care conține aceleași informații de codificare a proteinelor găsite într-un segment de ADN natural, dar omite porțiuni din segmentul ADN care nu codifică proteine. Din motivele care urmează, susținem că un segment de ADN NATURAL ESTE UN PRODUS AL NATURII ȘI NU ESTE ELIGIBIL pentru brevet doar pentru că a fost izolat, dar că ADNC ESTE ELIGIBIL PENTRU BREVET DEOARECE NU ESTE NATURAL. Prin urmare, afirmăm parțial și inversăm parțial decizia 2 ASOCIATION FOR MOLECULAR PATOLOGY v. MYRIAD GENETICS, INC. Opinia Curții Curtea de Apel al Statelor Unite pentru Circuitul Federal…..
      GENELE FORMEAZĂ BAZA PENTRU TRĂSĂTURILE EREDITARE ALE ORGANISMELOR VII. Vezi, în general, Association for Molecular Pathology v. United States Patent and Trademark Office, 702
      F. Sup. 2d 181, 192–211 (SDNY 2010).
      GENOMUL UMAN este format din aproximativ 22.000 de gene împachetate în 23 de perechi de cromozomi. Fiecare genă este codificată ca ADN, care ia forma familiarei „duble helix”(doua legaturi) pe care medicii James Watson și Francis Crick au descris-o pentru prima dată în 1953. Fiecare „bară transversală” din legaturile ADN-ului constă din două nucleotide unite chimic. Nucleotidele posibile sunt adenina (A), timina (T), citozina (C) și guanina (G), fiecare dintre acestea se leagă în mod natural cu o altă nucleotidă: A se face perechi cu T; C perechile cu G. Barele transversale de nucleotide sunt conectate chimic la o coloană vertebrală de zahăr-fosfat care formează cadrul exterior al helixului ADN. Secvențele de nucleotide ADN conțin informațiile necesare pentru a crea șiruri de aminoacizi, care la rândul lor sunt utilizați în organism pentru a construi proteine. Cu toate acestea, doar unele nucleotide ADN codifică aminoacizi; aceste nucleotide sunt cunoscute ca „EXONI”. Nucleotidele care nu codifică aminoacizi, în schimb, sunt cunoscute ca „INTRONI”.
      Crearea proteinelor din ADN implică două etape principale, cunoscute sub numele de transcripție și traducere. În transcripție, legăturile dintre nucleotidele ADN se separă, iar legaturile ADN-ului se desfășoară în două catene simple. O singură catenă este utilizată ca șablon pentru a crea o catenă de acid ribonucleic (ARN) complementară. Nucleotidele de pe catena ADN se împerechează în mod natural cu omologii lor, cu excepția faptului că ARN-ul folosește baza nucleotidică uracil (U) în loc de timină (T). Transcripția are ca rezultat o moleculă de ARN monocatenar, cunoscută sub numele de pre-ARN, ale cărei nucleotide formează o imagine inversă a catenei de ADN din care 3 Citați ca: 569 U. S. ____ (2013)…….
      CATENA NUMAI CU EXONI ESTE CUNOSCUTĂ SUB NUMELE DE ARN MESAGER (ARNM), care creează aminoacizi prin translație…
      ADN-UL SINTETIC CREAT DIN ARNM conține, de asemenea, doar secvențele de exon. Acest ADN SINTETIC CREAT ÎN LABORATOR DIN ARNM este cunoscut ca ADN complementar (ADNc). Modificările în secvența genetică se numesc MUTAȚII. Mutațiile pot fi la fel de mici ca alterarea unei singure nucleotide – o schimbare care afectează doar o literă din codul genetic. Asemenea modificări la scară mică pot produce un aminoacid complet diferit sau pot pune capăt producției de proteine. 4ASOCIAȚIA PENTRU PATOLOGIE MOLECULARĂ v. MYRIAD GENETICS, INC….
      PATENTELE C MYRIAD i-ar acorda, dacă sunt valabile, dreptul exclusiv de a izola genele BRCA1 și BRCA2 ale unui individ (sau orice catenă de 15 sau mai multe nucleotide din gene) prin ruperea legăturilor covalente care conectează ADN-ul de restul genomului individului. . Brevetele ar oferi Myriad dreptul exclusiv de a crea sintetic ADNc BRCA. În opinia lui Myriad, manipularea ADN-ului BRCA în oricare dintre aceste moduri îi declanșează „dreptul de a-i exclude pe alții de la realizarea” compoziției sale brevetate a materiei în conformitate cu Legea brevetelor. 35 U. S. C. §154(a)(1); vezi, de asemenea, §271(a) („[C]oricine face fără autoritate… orice invenție brevetată… încalcă brevetul”). 7 Citați ca: 569 U. S. ____ (2013)….
      Secțiunea 101 din Legea brevetelor prevede:
      „Cine inventează sau descoperă ceva nou și util. . .compoziția materiei sau orice îmbunătățire nouă și utilă a acesteia poate obține un brevet pentru aceasta, sub rezerva condițiilor și cerințelor prezentului titlu.”….
      Avizul Curții
      ACTUL POATE FI FOLOSIT PENTRU ELIBERAREA DE BREVETE PRIVIND REVENDICĂRILE ÎNDREPTATE CĂTRE SAU CUPRINZÂND UN ORGANISM UMAN…
      cADN-ul nu prezintă aceleași obstacole în calea brevetabilității ca și segmentele de ADN izolate care apar în mod natural. După cum s-a explicat deja, crearea unei secvențe de ADNc din ARNm are ca rezultat o moleculă exclusiv pentru exoni, care nu are loc în mod natural….

      Debilii astia,probabil si bill SATAN gates si cine stie cati, detin PATENTUL/brevetul=brandul ptr ,,GENA’’ artificiala (ARN mesager)care o adauga prin INJECTIE=Vaccin,la GENOMUL oamenilor ducand astfel la un ADN-complementar,insemnand modificarea ADN-ului natural al omului prin acest ARN-M.
      Ei find si in spatele FALSEI SI MINCIUNII ca exista un virus care ataca lumea din 2020 si ptr asta trebuie un SER=INJECTie ,ca sa…tra lala…
      ASTA E CEA MAI IMENSA MINCIUNA DE LA FACEREA LUMII…
      Si astfel INTREAGA OMENIRE este pe o PISTA FALSA TOTAL…cauta sa se bata cu un virus care NU EXISTA si cauta ori medicamente,ori vaccinuri,ori ALTE TRATAMENTE,dar ei TOTI is pe o pista FALSA pe care acesti MALEFICI au intins-o intregii specii umane.
      Deja e PREA TARZIU ptr aceasta lume,vazand ca sunt MILIARDE,deja INSEMNATI cu INJECTII BREVETATE de acestia,astfel oamenii ajungand BUNURI si SCLAVI ai celor care detin BREVETUL sai marca inregistrata a acestor INJECTII.
      Asa ca aceasta INJECTIE,vedem plina si de NANOCIPURI,nu e un vaccin impotriva covid,ci e o INSEMNARE a oamenilor lor,care devin AI LOR,ca si BUNURI sau ca si SCLAVI insemnati de GENELE lor artificiale si BREVETATE ,ei o numesc PE FATA…VACCIN personalizat…
      Prin MODIFICAREA ADN-ului NATURAL al omului ,cel primit de la Dumnezeu omul INJECTAT din fiinta vie,fiinta SUPREMA si LIBERA, devine un PRODUS biologic al unei COMPANII, un FARA VALOARE(Sf Iustin Parvu),un NIMIC al companiilor DETINATOARE DE BREVETE GENETICE precum phizer, astrazenaca, johnson&jonson,etc….
      E GENIAL de satanicce au facut astia pe pamant.

      Apreciază

  4. Felix said, on noiembrie 21, 2021 at 7:44 pm

    Oficial ne merge bine:
    Identitatea digitală europeană va avea următoarele caracteristici:

    Va fi la dispoziția oricărei persoane care dorește să o utilizeze:
    Orice cetățean european, rezident sau întreprindere din Uniune care va dori să utilizeze identitatea digitală europeană va fi în măsură să facă acest lucru.
    Va fi utilizabilă pe scară largă:
    Portofelele de identitate digitală europeană vor fi utilizabile pe scară largă, ca o modalitate de a identifica utilizatorii sau de a dovedi anumite atribute personale, în scopul de a avea acces la servicii digitale publice și private în întreaga Uniune.
    Utilizatorii au controlul asupra propriilor date:
    Portofelele de identitate digitală europeană le vor permite oamenilor să aleagă ce aspecte ale identității, ale datelor și ale certificatelor partajează cu terți și să țină evidența acestor partaje. Controlul de care dispune utilizatorul garantează că vor fi partajate numai informațiile care trebuie partajate.

    https://romania.representation.ec.europa.eu/news/comisia-propune-o-identitate-digitala-fiabila-si-sigura-pentru-toti-europenii-2021-06-03_ro?fbclid=IwAR0sTlFFPwSoo8YJlH5PvZY9BfD4-ZSFdweU5KmjSawULGOfPM6qmDztpOI

    ###
    Dar neoficial!?
    Omul 2.0 este omul care va fi hibridizat, amestecat cu inteligența artificială.
    Evoluția artificială, mai are încă o anumită durată, necesită o perioadă de adaptare, ajustare. Amestecarea omului biologic și spiritual cu Inteligența artificială începe cu introducerea treptată a nanoparticulelor în corpul uman. Nanoparticulele sunt cele mai mici elemente de construcție ale AI, cărămizile sale. De asemenea, cele mai eficiente nanoparticule sunt ancorate în corp doar atunci când ajung direct în sânge. Cu toate acestea, nu ne-au notificat încă oficial și nici nu ne cer permisiunea noastră de a participa la procesul de încorporare a nanoparticulelor, nanorobotilor sau nanocipurilor în corpurile noastre. Absolut în mod deliberat această întrebare nu este ridicată, deoarece, prin logică, oamenii vor fi deranjați de capacitatea de a fi controlati și de a se interveni în ciclurile biologice și funcțiile corpului lor de către terți, nu se știe de catre cine și de ce. Studiile au arătat prezența nanoparticulelor într-un număr de vaccinuri pentru care beneficiarii nu au fost avertizați.
    Și astăzi ajungem Plandemic, unde furia castei politice decide să ne salveze cu orice preț de virusul periculos. Ne încarcerează ca vitele, ne umilesc și ne amenință că, dacă nu ne vaccinăm, nu vom avea un loc de muncă în noua lor lume sigură – în lumea vaccinurilor. MODERNA a declarat deja oficial că va include nanoparticulele în propriul nostru ARN! Acidul ribonucleic are o funcție principală: copierea informațiilor genetice din ADN (prin transcripție) și traducerea acestora în proteine ​​(prin traducere). ARN-ul este mai instabil decât ADN-ul și, prin urmare, nu stochează informații, se traduce doar. Cu toate acestea, este mai ușor să-l piratezi! Ne piratează traducătorul ADN, ne piratează sistemul imunitar, dacă vreți, și ce creează? Au creat un alt lanț care conține informații despre „virusul” de care vaccinul trebuia să ne protejeze. Ne sparge imunitatea si primim una construita artificial! Totul devine artificial pentru noi – vom fi urmăriți – CONTROLATI.
    Care este motivul pentru care toate publicațiile acreditate stiintific trebuie să fie interzise și declarate false (cele despre vaccinuri)? Ei spun că imunitatea noastră nu ar fi „spartă” permanent si ca ar fi apoi restabilită. Dar nimeni nu știe cu adevărat acest lucru… noi suntem cobaiii! Și se spune că ne ar face deja vaccinurile cu nanoparticule și modificări de ARN !!! Nanoparticule care merg către saturația corpului nostru, la introducerea numărului digital necesar (codul Mac), nanoroboți, capabili să se conecteze mâine la rețeaua globală, care rulează deja la viteze mari pe 5G…
    Mai întâi ne injectează nanoparticule neobservabile cu ochiul liber, prin vaccinuri. Vaccinarea noastră permanentă va satura corpurile cu nanoparticule și, împreună cu schimbările din ARN-ul nostru, din sistemul nostru imunitar spart, se vor conecta în cele din urmă ca tranzistori în rețeaua globală de AI!
    Vom deveni cu toții emițătoare și receptoare de informații, tranzistoare, biți!
    Fiecare va om va fi un USER și vom avea un AVATAR. Apropo, Facebook ne pregătește deja pentru acest AVATAR Metaverse. Amintiți-vă cele mai recente invenții ale acestora prin caracteristici date pentru a ne transforma într-o parodie umană, ca un fel de desene animate Disney. Și așa ne vom prezenta comunității Facebook.
    Ne vom vedea fiecare ca avatar și, pe o scară largă, dintr-o poziție în spatele căreia nu vom ști cine este în spate, vom face parte dintr-un PROCESOR. Știți, CPU execută comenzi dintr-o sursă externă. Dar cine va fi Jupanul care va coordona sursa externă?
    Vom fi ca niște informații interactive care funcționează pentru cineva. Și astfel vom fi subordonați în mod artificial CONȘTIINȚEI COMUNE A OBIECTIVULUI, Conștiința cu un scop comun, a Binelui Comun… dar al cui Bine de fapt?!
    Prin intermediul nanorobotilor, prin AI, gândurile din capul nostru pot fi create dintr-o sursă externă și suntem înșelați să credem că acestea sunt rodul propriei noastre activități cerebrale, experiențe, educații și așa mai departe. Acesta este un fel de conștiință modificată în Inteligența artificială Kosher.
    Corpurile noastre vor fi, de asemenea, modificate, nu doar gândurile. Se presupune pentru binele medicinii. Se promite pentru un număr mare de oameni ca acest lucru le va salva viețile, dar cu parere de rău, existența lor va fi transumanistă.
    Iata cine doreste să ne includă într-o rețea globală cu Super Computere, sistem de sateliti, monitorizare și control, transformându-ne în cyborgi:

    https://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/pentagonyt-investira-2-mlrd.-vyv-voenen-izkustven-intelekt-6086351?fbclid=IwAR0SgKBaa04jpW6-TnPKLs1JhG4kMUwxxl

    https://www.biabg.com/news/view/24229/fbclid=IwAR3eevshDa0tTV2bbHpDGu02cWRpTy3eaVstCdQCygVysgKg3pwF18itgDo

    https://www.manager.bg/tehnologii/sistema-za-izkustven-intelekt-na-google-si-szdade-dete?fbclid=IwAR2fBASSbkTd7uSKyMZjfbzVULWIcbG4ri-U0b153Vx6een85lYotdG

    https://technology.bg/obrazovanie-izkustven-intelekt/?fbclid=IwAR3lN7tI6qrDZe3_IdmpF1lyyDe6Aakodg0MXn7oQ3s4ROfSwmIbSy8HgKo

    https://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/it-giganti-podgotviat-pravila-za-izkustven-intelekt-6058308?fbclid=IwAR1mESNvQCAyCcLq8A0XC8UNhmteFodO6CiFxqA

    https://www.novinite.bg/articles/123361/Gugal-Fejsbuk-Majkrosoft-shte-razrabotvat-izkustven-intelekt?fbclid=IwAR0K-a PAm8SCW3ll2Th4zA64I5LpEggrJR35p-wdlxTUOSn

    Apreciază

  5. Paul said, on noiembrie 21, 2021 at 8:07 pm

    Covid asta si înseamnă C (certificate) O(f) V(accination) ID(identity). Planul a fost de fapt asa de la inceput
    Asa explica si în video urmator:

    Apreciat de 3 persoane

  6. Clement said, on noiembrie 22, 2021 at 12:24 am

    Avem un potential enooorm.
    Liceele de mate-fizica si universitatile scot siroaie de genii pe care a venit momentul sa le valorificam local. Prin local intelegem si la Brussel , spre pilda .
    Cred ca mai m-am mirat si entuziasmat pe blog , dar vestea ca vom deveni ochii si urechile Europei..
    Voilà , voilà cum ar spune M.Breton : https://www.patriotfest.ro/bogdan-bocse/
    Cel mai mult ma impresioneaza geniul malefic al fizicianului psiholog specialist in inginerie psihologica ( Titulescu ff) teolog misionar (Pitesti ff) si om de afaceri Dumitru Grigore.
    ” Inginerie psihologica” suna chiar „ca dracu”.
    https://wwwb.agerpres.ro/educatie-stiinta/2018/05/19/cluj-sistem-de-creare-a-unui-profil-psihologic-in-5-minute-prezentat-studentilor-de-la-ubb-si-utcn–111841
    https://www.patriotfest.ro/dumitru-grigore/
    Foarte interesant este ca din ce in ce mai multi preoti au inalte aptitudini matematice si sunt cooptati pentru a colabora in domeniul IT.

    Apreciază

  7. Elena said, on noiembrie 22, 2021 at 9:34 am

    Certificatul verde este precursorul buletinului digital european. Ce ne așteaptă https://www.ziarpiatraneamt.ro/certificatul-verde-este-precursorul-buletinului-digital-european-ce-ne-asteapta
    ….
    Propunerile Comisiei Europene au ajuns și în România. Astfel, Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a pus pe 18 noiembrie 2021 în dezbatere publică propunerea de modificare a Regulamentului European 910/2014 (eIDAS), care stabilește cadrul pentru Identitatea Electronică Europeană.

    Este certificatul verde despre sănătate sau despre controlul digital global al identității individuale? https://www.ziarpiatraneamt.ro/este-certificatul-verde-despre-sanatate-sau-despre-controlul-digital-global-al-identitatii-individuale

    Într-un podcast transmis pe platforma EVZ Capital pe 17 noiembrie intitulat „Nu, nu suntem proștii Europei”, jurnalistul Bogdan Comaroni a ridicat o problemă extrem de interesantă și cât se poate de serioasă

    Din ce în ce mai mult se observă că certificatul verde nu este despre sănătate. De această dată nu mai discutăm despre bolnav și sănătos, despre vaccinat și nevaccinat. Nu. Vorbim despre faptul că un certificat verde digital care a fost inițial gândit și a promis că va FACILITA libera circulație între țări acum devine un mecanism de opresiune și impunere cu forța nu doar a vaccinării, ci și a introducerii datelor personale într-o bază de date. Prin scanarea codului QR ești validat sau invalidat să faci anumite lucruri în societate.

    Apreciază

  8. Un "portofel" plin cu minciuni said, on noiembrie 22, 2021 at 10:27 am

    Apreciază

  9. Florin said, on noiembrie 22, 2021 at 10:57 am

    Varianta romaneasca
    C ontrolul O menirii prin V accinare si I dentificare D igitala

    Apreciază

  10. Elena said, on noiembrie 22, 2021 at 2:13 pm

    Sfântul Paisie Aghioritul a proorocit acum treizeci de ani “FITI ATENTI!!!… ACUM A APĂRUT O BOALĂ, PENTRU CARE VOR AFLA UN VACCIN… CARE VA FI OBLIGATORIU … “, dar boala a rămas în laborator mulţi ani.
    CRED CĂ AR FI TIMPUL să căutăm ORIGINEA acestui rău apărut în lume, „Nici un fir de păr din cap nu se mişcă FĂRĂ VOIA TATĂLUI CERESC … „

    SFÂNTA LITURGHIE mai ţine lumea dar DREAPTA CREDINŢĂ cât mai este, majoritatea bisericilor (cu excepţia Bisericilor din Rusia, Georgia, Bulgaria şi Serbia) au votat in Creta începerea modificării dogmelor. Nu este acest sinod sfârşitul cum nici cipul de pe documentele electronice nu este, dar este o etapă premergătoare pentru a ne obişnui cu cele ce vor urma.
    De menționat că se reafirmă faptul că DOCUMENTELE SINODULUI din Creta vor reprezenta obiectul unui STUDIU ULTERIOR. Şi aceasta a rămas la fază de studiu, DUMNEZEU ne-a îngăduit trei ani 2016-2019 să tot studiem, să luam atitudini dar cum sântem adormiţi, a sunat deşteptarea prin pedepse.
    Avem atâtea dovezi concrete despre DREAPTA CREDINŢĂ: Lumina de la Ierusalim, oprirea Iordanului la Boboteză, nealterarea Aghezmei Mari, ce să mai vorbim ne minunile zilnice făcute cu noi, care cei care au un pic de credinţă le conştientizează, de ce admitem modificarea dogmelor ORTODOXIEI.
    Grecia care este leagănul ortodoxiei, care a dat atâţea sfinţi, care au părinţi sfinţiţi, îndrumători în Sf. Munte Athos, unde a ajuns “În Grecia preoții nu vor fi lăsați în biserici fără certificat de vaccinare”, din moment ce aceştia acceptă denaturarea ortodoxiei nu-i mai apără nici Dumnezeu.
    Asupra ierarhilor ispitele sunt pe măsură, crucea le este prea mare în vremurile acestea, dar ceilalţi ce fac. Pe cei căldicei Dumnezeu a început întâi să-i mustre …
    IISUS a fost răstignit de cărturarii şi fariseii, istoria riscă să se repete…
    Am văzut un manifest de a se răspunde în timpul pomenirii cu „nevrednic este” nu consider că este bine să tulburi Sf. Liturghie şi nici să încriminezi pe ierarhul unei mitropolii ci găsite alte metode prin care să se solicite, să se insiste, acel “STUDIU ULTERIOR” prin care să se pronunţe – NECLINTIREA DREPTEI CREDINŢE.

    Apreciază

    • roman said, on noiembrie 22, 2021 at 6:42 pm

      Elena
      Incearca cu RABDARE si SMERENIE sa citesti cele ce sunt de la Duhul Sfant,de mai jos,caci TIMPUL E APROAPE… GATA

      Despre CIP-uri SFANTUL Iustin Parvu spune CLAR,INCA din 2009…

      AU SA-TI PUNA CIPul ca o sa te vindece de ficat,ca o sa te vindece de cancer,o sa te vindeci de boli grele,o sa faca DIAVOLUL ,,minuni’’ prin CIPul acesta.
      AI SA FACI INJECTIA si ai sa spui:da,Doamne uite,acu’ o saptamana am fost bolnav de ficat si acum nu mai am nimic,sunt sanatos.
      Dar ce faci cand ai DUS DRACUSORUL ACOLO, INAUNTRU, cum il mai scoti ???….

      P.S Oare daca SFANTUL Iustin Parvu … unul din CEI MAI MARI SFINTI al romanilor si al vremurilor noastre,spune CLAR ,ce e cu CIPATII in acte,mai jos,oare matale ce zici ca inseamna a-ti BAGA un NANO-CIP in carnea ta????!!!…Baga la cap ,UITE:

      Cuviosul Iustin Parvu in ALT video pe net in 2009:

      Diacon-Parinte,eu traiesc in America si sotia mea a primit pasapoartele astea noi,care au aparut acuma…
      Cuviosul Iustin Parvu-Biometrice…
      Diacon-Da…
      Cuviosul IustinParvu-Foarte periculos,mai !Ar TREBUI SA O LASI , sa mearga cu buleti…,pasaportul ceala !…altfel..
      Diacon-…avem si o fetita !!
      Cuviosul Iustin Parvu-Altfel toate au CAZUT,MAI…SERIOS ….. NOI N-AVEM VOIE SA PRIMIM LITURGHIILE LA OAMENII ASTIA…..
      Diacon-Parinte,dar sunt multi parinti care ZIC ca is impotriva actelor cu CIP,dar zic ca totusi sa nu-i indeparteze pe credinciosii care le primesc!
      Cuviosul Iustin Parvu-Mai,credinciosii care raman aici cu CIPul NU MAI AU NICI O VALOARE,nici o valoare,poti sa ai 700 de credinciosi,adica EI AU CAZUT DIN HAR,NU MAI ESTE!
      Diacon-Deci TOTI care au CIP,pasapoarte..
      Cuviosul Iustin Parvu-TOTI care au pasapoarte,buletine,care au…carnete…
      Diacon-Toti…care nu le LEAPADA IS RUPTI..???..!!!
      Cuviosul Iustin Parvu –Chiar daca il arunci…nu ai…nu ai voie…acolo ai SEMNATURA..in INTERNETUL CEALA…ptr ei e deajuns asta !!
      Diacon-Si atunci CE E DE FACUT???
      Cuviosul Iustin Parvu-Le aruncam…DE LA INCEPUT(P.S adica NU LE LUAM,ne spune Duhul Sfant prin placutul Sau Cuviosul Iustin)
      Diacon-Parinte,cu preotii care nu-s impotriva si poate ca unii chiar au acceptat acte de astea ???!!!…
      Cuviosul Iustin Parvu-Mai,acestia NU-S PREOTI !
      Diacon-Parinte, eu îs diacon slujesc în soboare cu mai mulţi preoţi, nici nu ştiu care … care au, care n’au ce e de făcut mai bine te faci preot atunci şi stai în satul tău şi slujeşti singur acolo.
      Cuviosul Iustin Parvu- Tu slujeşti, da’ nu mai slujeşti Domnului, slujeşti antihristului….

      Iar despre EREZIA EREZIILOR=ecumensim,Sf Iustin Popovici,un alt ENORM Sfant DIN CERURI spune CLAR….
      Sf. Iustin Popovici –carte-Biserica Ortodoxa si Ecumenismul

      Pag 111
      Ecumenismul e numele de obste pentru crestinismele mincinoase, pentru bisericile mincinoase ale Europei Apusene. În el se afla cu inima lor toate umanismele europene, cu papismul în frunte; iar toate aceste crestinisme mincinoase, toate aceste biserici mincinoase, NU SÎNT NIMIC ALTCEVA DECÎT EREZIE PESTE EREZIE. Numele lor evanghelic de obste este acela de „a-tot-erezie” (panerezie). DE CE? Fiindca de-a lungul istoriei, feluritele erezii tagaduiau sau slujeau anume însusiri ale Dumnezeu-Omului Domnului Hristos, în timp ce ereziile acestea europene îndeparteaza pe Dumnezeu-Omul în întregime si PUN ÎN LOCUL LUI PE OMUL EUROPEAN. În aceasta privinta NU E NICI O DEOSEBIRE ESENTIALA ÎNTRE PAPISM, PROTESTANTISM, ECUMENISM SI CELELALTE SECTE, AL CAROR NUME ESTE „LEGIUNE”.

      Pag 113
      …… Învatatura Bisericii Ortodoxe a Dumnezeu-Omului Hristos, rostita de catre Sfintii Apostoli, de catre Sfintii Parinti si de catre Sfintele Sinoade asupra ereticilor, este urmatoarea: Ereziile nu sînt Biserica si nici nu pot fi Biserica. Pentru aceea în ele nici nu pot exista Sfinte Taine, si mai cu seama Taina Împartasirii – aceasta Taina a Tainelor; fiindca tocmai Sfînta Împartasire este totul si toate în Biserica: Însusi Dumnezeu-Omul, Domnul Hristos, si Biserica însasi, ca trup al Lui, si îndeobste tot ce este Dumnezeu-omenesc.

      pag 114
      „Intercommunio” – între-unirea, între-împartasirea cu ereticii în Sfintele Taine, si îndeosebi în Sfînta Împartasire – este cea mai rusinoasa tradare a Domnului Hristos, tradare de Iuda; si, mai mult, tradare a întregii Biserici a lui Hristos, a Bisericii Dumnezeu-omenesti, a Bisericii Apostolilor, a Bisericii Sfintilor Parinti, a Bisericii Sfintei Traditii, a Bisericii celei una.
      Aici ar trebui omul sa-si opreasca mintea si constiinta în-crestinata .
      …… În învatatura ortodoxa despre Biserica si Sfintele Taine, singura si neasemanata Taina este Biserica însusi – trupul Dumnezeu-Omului Hristos, în asa fel ca ea este si singurul izvor si continutul tuturor Sfintelor Taine.
      În afara de Taina aceasta Dumnezeu-omeneasca si a-tot-cuprinzatoare a Bisericii, care este a-tot-Taina, nu exista si nici nu pot sa existe „Taine”; asadar, NU POATE EXISTA NICI O „ÎNTRE-ÎMPARTASIRE” („INTERCOMMUNIO”) ÎN CEEA CE PRIVESTE TAINELE. De aici, numai în Biserica – în aceasta neasemuita a-tot-Taina a lui Hristos – poate fi vorba despre Taine: fiindca Biserica Ortodoxa, ca trup al lui Hristos, este izvorul si criteriul Tainelor, si nu invers. Tainele nu se pot ridica deasupra Bisericii si nici nu pot fi gîndite în afara de trupul Bisericii. Pentru aceasta, potrivit cu cugetul Bisericii sobornicesti a lui Hristos si cu întreaga Predanie ortodoxa, Biserica Ortodoxa nu îngaduie existenta altor Taine în afara ei, nici nu le socoteste Taine, pîna la venirea prin pocainta din „biserica” eretica, adica dintr-o biserica mincinoasa, în Biserica Ortodoxa a lui Hristos.
      Cîta vreme cineva ramîne în afara de Biserica, neunit cu ea prin pocainta, unul ca acesta este pentru Biserica eretic si, în chip de neocolit, se gaseste în afara împreuna-unirii mîntuitoare: Fiindca ce partasie poate fi între dreptate si nelegiuire? Ce partasie poate sa fie între lumina si întuneric? (2 Corinteni 6:14).

      Pag 115,116

      Neînfricatul marturisitor al adevarurilor Dumnezeu-omenesti(Sf Nicolaie Velimirovici) ale ortodocsilor vesteste tuturor oamenilor din toate lumile:
      „Împartasania de la eretic înstraineaza pe om de Dumnezeu si îl preda diavolului.” În Euharistie „PÎINEA ERETICILOR NU E TRUPUL LUI HRISTOS.” „Dupa masura deosebirii dintre lumina si întuneric, asa e si deosebirea dintre împartasania drept slavitoare (ortodoxa) si cea ereticeasca: cea drept slavitoare lumineaza, cea ereticeasca întuneca; una îl uneste cu Hristos, cealalta – cu diavolul; una da viata sufletului, cealalta îl ucide”. „Împartasania din mîna eretica este otrava, nu simpla pîine.”

      Iar Sf Teodor Studitul spune CLAR…

      Scrisoarea 39-Egumenului Teofil, pag 40, cartea Dreapta Credinta

      ştiind că este erezie, să fugi de erezie, adică de eretici, încât nici să te împărtăşeşti cu ei, nici să-i pomeneşti la dumnezeiasca liturghie, în preasfânta1 ta mănăstire. Fiindcă cele mai mari ameninţări spuse de sfinţi zac asupra celor ce se învoiesc2, chiar numai să-i primească la masă3.

      Pag 41

      Şi da¬că ar zice cuvioşia ta cum de nu am spus aceasta mai îna¬inte de robie, ba că şi noi i-am pomenit pe cei din Bizanţ, aceea să ştie că [atunci] nu fusese sinod, nici era pronun¬ţată anatema şi dogma cea rea4. Şi mai înainte de acestea nu era sigur dacă trebuia să ne depărtăm cu totul de cei fărădelege sau numai să fugim de împărtăşirea pe faţă cu ei, dar să-i pomenim [totuşi], printr-o iconomie cuve¬nită, până la o vreme. Dar când necredinţa eretică a ie¬şit limpede pe faţă şi a fost dată la arătare prin sinod, trebuie de acum să-ţi arăţi pe faţă evlavia ta, împreună cu toţi ortodocşii, prin faptul de a nu te împărtăşi cu cei rău credincioşi, nici să pomeneşti pe vreunul din cei aflaţi în sinodul cel adulter sau care cugetă la fel cu el [cu sinodul adulter]…..
      Căci Gură de Aur NU NUMAI PE ERETICI îi dovedeşte cu mare şi pu-ternic glas ca duşmani ai lui Dumnezeu, CI ŞI PE CEI CE SE ÎMPĂRTĂŞESC CU UNII CA ACEŞTIA.5

      4 în sensul că adulterul nu era ratificat sinodal cum făcuseră mai pe urmă la acel fals sinod.
      5 Despre prorocii mincinoşi, PG 59, 557-558.

      PAG 42
      …. Şi dacă cel care, prin puterea lui Dumnezeu, ca unul ce e sfânt, a avut îndrăzneală înainte de [a se arăta] erezia desăvârşită,
      dar acum, după [arătarea] ereziei [pe faţă], se retrage, cum va cuteza altul să mârâie ceva? …….De aceea îţi aduc aminte, ca un frate preamic şi copil [al tău], să nu tăcem2, ca să nu ne facem strigare a Sodomei; să nu cruţăm cele de jos, ca să nu pierdem cele de sus; să nu punem piatră de poticnire Bisericii lui Dumnezeu, Care [poate] fi limita¬tă [orizomene] chiar şi la trei ortodocşi, după sfinţi,
      ….. Fiindcă nu numai din înfăţişarea din afară trebuie judecate lucrurile (căci mulţi se ascund sub mască, nefiind [de fapt] ceea ce se arată a fi), ci din fapte se fac limpezi înfăţişările. Aşadar, dacă monahi sunt unii în vremurile de acum, să arate prin fap¬te. Iar fapta monahului este ca nici din întâmplare să nu sufere înnoirea Evangheliei, ca nu cumva, punând înaintea mirenilor pilda sa, să le dea motiv pentru erezie şi pentru împărtăşirea cu ereticii, spre a lor pierzanie.
      1 Mulţi monahi nu voiau să intre în conflict cu ereticii, pentru că astfel trebuiau să lase mănăstirile şi să plece în surghiun.

      Scrisoarea 40 – Fiului Naucratie,pag 48

      La prima, despre preotul ortodox, dar CARE POMENEŞTE, DIN FRICA DE PRIGOANĂ, PE EPISCOPUL ERETIC, ţi s-a răspuns mai înainte1, dar [îţi răspund] iarăşi: dacă nu va liturghisi împreună cu un eretic şi nu se va împărtăşi cu unii ca aceştia, trebuie primit unul ca acesta CÂND E VORBA DE MÂNCAT împreună şi de psalmodiere şi de binecuvântarea BUCATELOR (şi aceasta prin iconomie), dar NU LA DUMNEZEIASCA ÎMPĂRTĂŞANIE. Şi, cât timp ţine erezia, trebuie SĂ SE CERCETEZE NEAPĂRAT; iar că pentru cei primiţi AR AJUNGE MĂRTURISIREA, NU ŞTIU DECÂT CĂ ACEASTA ESTE ÎN CHIP LIMPEDE UN VICLEŞUG.2 Căci tu [trebuie] să ştii că [NUMAI] ÎN VREMEA ÎN CARE NU ESTE EREZIA DEZLĂNŢUITĂ şi [numai] în legătură cu cei care nu sunt osândiţi în chip limpede suntem învăţaţi de Părinţi să nu cercetăm.

      Scrisoarea 49-Fiului Naucratie,pag 56
      Unele dintre iconomii s-au făcut de către Părinţi „pentru o vreme”, altele, „pentru totdeauna”…. Acestea se fac până la o vreme, neavând nimic vrednic de învinuire, nici nu sunt cu ceva în afara legii, ci co¬boară ştacheta mai jos şi nu ţin de acrivia cea peste măsură. Căci aceasta este iconomia „PENTRU O VREME”.

      Pag 58
      Iar despre celelalte întrebări (DACĂ EPISCOPUL NU S-A AFLAT în sinodul adulter şi ÎL NUMEŞTE ADUNĂTURĂ MINCI¬NOASĂ, dar îl pomeneşte pe mitropolitul său care s-a aflat în acel sinod, dacă deci trebuie SĂ NE ÎMPĂRTĂŞIM DE LA UN PREOT AL [ACELUI] EPISCOP ortodox) am răspuns şi în alte [dăţi], în scrisorile către Evod, că:
      PENTRU ICONOMIE, trebuie [să ne împărtăşim], numai el1 să nu liturghisească împreună cu ereticii. Căci nu e nimic, de vreme ce îl pomeneşte pe episco¬pul ortodox, chiar dacă acela, de frică, îl pomeneşte pe mitropolitul său eretic….
      Dar DACĂ [PREOTUL] POMENEŞTE VREUN EPISCOP ERETIC, CHIAR DACĂ [PREOTUL] ARE VIEŢUIRE FERICITĂ, CHIAR DACĂ E ORTODOX, TREBUIE SĂ NE DEPĂRTĂM DE DUMNEZE¬IASCA ÎMPĂRTĂŞANIE; dar când e vorba de MASA DE OB¬ŞTE, de vreme ce doar acolo [la liturghie], din frică,
      Acel preot.
      Pag 59

      îl pomeneşte [pe episcopul eretic] -, ar putea fi ac¬ceptat [acel preot] să binecuvinteze şi să cânte cu noi, dar numai dacă nu a slujit, nici NU A AVUT CONŞTIENT PĂRTĂŞIE NICI CU ERETIC, NICI CU EPISCOPUL SĂU, NICI CU VREUN ALTUL [DE ACEST FEL].
      Dacă cineva MĂNÂNCĂ în chip nepăsător1 cu cel ce a binecuvântat adulterul2, sau cu alt eretic, să ne păzim SĂ NU MÂNCĂM împreună cu unii ca aceştia, chiar dacă ei făţăresc ortodoxia. ….. Dar nu trebuie mai mult isco¬dit şi cercetat dacă cineva a mâncat cu cel care a mân¬cat împreună cu un eretic şi altul cu acesta, căci atunci, dacă mergem aşa cu înlănţuirea, trebuie să ne despăr¬ţim de toţi. …..Până la acesta [la cel ce mănâncă cu ereticii] rămâi şi nu trece mai departe. Nu cumva din neştiinţă [sfinţii] nu au cercetat şi nu ne-au vestit nouă acestea? Nicidecum. DE ACEEA NU TE LUPTA SĂ TRECI DINCOLO DE HOTARELE PE CARE LE-AU PUS PĂRINŢII NOŞTRI.

      Scrisoarea 452 Lui Nichita Egumenul,pag 131

      Dar hai să vedem CUVÂNTUL LUI FĂRĂ LOGICĂ. „M-am împăr¬tăşit, dar nu am avut părtăşie”. Zice undeva cel cu glas mare între teologi1: „M-am împărtăşit [metelabon] de chip şi nu l-am păzit. Se împărtăşeşte [metalambanei] de slăbiciunea mea ca şi chipul să-l mântuiască, şi trupul să-l facă nemu¬ritor. Iată, dar, se face părtaş [k o ino n ei] cu a doua părtăşie [koinonian] şi care e mult mai uimitoare decât prima”. Iată că „m-am împărtăşit” este înţeles ca „a avea părtăşie”. Căci ÎMPĂRTĂŞIRE [METALEFIS] ŞI PĂRTĂŞIE [KOINO NIA ] ESTE ACELAŞI
      1 Sf. Grigorie Teologul, Cuvânt la teofanie, PG 36, 325.
      Pag 132
      LUCRU, una trăgându-şi numele de la a avea parte împreună de ceva [metehestai], iar una de la a face părtaşi pe cei ce au ceva împreună….
      Aşa¬dar, după cum dumnezeiasca pâine cu care SE ÎMPĂRTĂŞESC [METEHOMENOS] ORTODOCŞII ÎI FACE PE TOŢI CEI CE SE ÎMPĂRTìŞESC [METOHOUS] DE EA UN SINGUR TRUP, tot aşa şi pâinea ereticească îi face părtaşi [koinonous] UNII CU ALŢII PE CEI CE SE ÎMPĂRTĂŞESC [METEHONTAS] DE EA ŞI ÎI ÎNFĂŢIŞEAZĂ UN SIN¬GUR TRUP POTRIVNIC LUI HRISTOS…

      Sf Teodor Studitul,Scrisoarea 553,Catre sotia unui spatar cu numele Mahara,pag 158,carte Dreapta Credinta

      ………..Iar [la întrebarea] dacă trebuie să se cerceteze iarăşi din pricina ereziei, [răspunsul este]: acest lucru e absolut necesar.1 CĂCI A TE ÎMPĂRTĂŞI DE LA UN ERETIC SAU DE LA UNUL ÎNVINUIT PE FAŢĂ PENTRU VIEŢUIREA SA, NE ÎNSTRĂINEAZĂ DE DUMNEZEU ŞI NE FACE FAMILIARI DIAVOLULUI.2
      Aşadar, cercetează [bine], o, fericito. şi să se potriveas¬că cercetarea ta într-un oarecare fel cu cele spuse [mai îna¬inte] şi în acest chip apropie-te de [Sfintele] Taine. Şi să fie ştiut tuturor că acum EREZIA CARE STĂPÂNEŞTE ÎN BISERICA NOASTRĂ ESTE CEA A ADULTERILOR….

      Sf Teodor Studitul,Scrisoarea 534,Catre Simeon Monahul,pag 156

      …….dacă paharul binecuvântării este împărtăşirea de sângele lui Hristos şi pâinea pe care o frângem este împărtăşirea de trupul lui Hristos, e limpede că PAHARUL ERETICESC ŞI PÂINEA [ERETICEASCĂ] ESTE ÎMPĂRTĂŞIRE DE POTRIVNI¬CUL. Şi dacă acestea astfel le mărturisim, E CLAR CĂ ŞI ÎN CAZUL CELOR ADORMIŢI, CU CARE ÎMPĂRTĂŞANIE [AU MURIT], DE ACEEA AU ŞI PARTE. Iar noi, în cazul unora ca aceştia, trebuie să ne pă¬zim să nu facem pomenire la Sfânta Liturghie [ten anaforan poieistai] spre osânda [noastră], ca să nu au¬zim „cereţi şi nu primiţi, pentru că cereţi rău” (Iac. 4, 3)2……..

      Carte-Canoanele Bisericii Ortodoxe-Ioan N. Floca.pag 464, SCRISOAREA LUI TEODOR STUDITUL CĂTRE CĂLUGĂRUL METODOIU
      • Întrebarea 3. Cuvine-se a intra pentru rugăciune și cîntare în bisericile pîngărite și deținute de PREOȚII, CARE AU FOST PĂRTAȘI ERESULUI?
      Răspuns. NICIDECUM NU SE CUVINE A INTRA ÎN ASTFEL DE BISERICI, din motivele menționate; căci scris este: „Iată casa voastră rămâne pustie“(Mat. 23, 38); fiindcă ÎNDATĂ CE S-A INTRODUS ERESUL, A DISPĂRUT SUPERIORUL CELOR DE ACOLO, ÎNGERUL, dupa cuvintele marelui Vasile (Scrisoarea 191) și acea biserica s-a prefăcut casă comună; și regele David zice: „Nu voi intra în biserica celor răi“ (Ps. 25, 5), și apostolul întreabă: „ Ce unire are Biserica lui Dumnezeu cu idolii (II Cor. 6, 16)”.

      Sf Ioan Damaschin-carte-Dogmatica,(Cap 13)pag 147

      Aşadar, cu toată puterea să ne păzim SĂ NU LUĂM O ÎMPĂRTĂŞANIE DE LA ERETICI SI NICI SĂ DĂM. Căci spune Domnul: „Nu daţi cele sfinte câinilor, şi nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor”, ca SĂ NU NE FACEM PĂRTAŞI RELEI LOR CREDINŢE ŞI OSÂNDIRII LOR. Dacă negreşit împărtăşania este unire cu Hristos şi A UNORA CU ALŢII, atunci NEGREŞIT NE UNIM CU TOŢII cei care, potrivit voinţei libere, se împărtăşesc împreună cu noi.

      3. Fericit este cel ce citeşte şi cei ce ascultă cuvintele proorociei şi păstrează cele scrise în aceasta! Căci vremea este aproape.
      4. Ioan, celor şapte Biserici, care sunt în Asia: Har vouă şi pace de la Cel ce este şi Cel ce era şi Cel ce vine şi de la cele şapte duhuri, care sunt înaintea scaunului Lui,
      5. Şi de la Iisus Hristos, Martorul cel credincios, Cel întâi născut din morţi, şi Domnul împăraţilor pământului. Lui, Care ne iubeşte şi ne-a dezlegat pe noi din păcatele noastre, prin sângele Său,
      6. Şi ne-a făcut pe noi împărăţie, preoţi ai lui Dumnezeu şi Tatăl Său, Lui fie slava şi puterea, în vecii vecilor. Amin!
      7. Iată, El vine cu norii şi orice ochi Îl va vedea şi-L vor vedea şi cei ce L-au împuns şi se vor jeli, din pricina Lui, toate seminţiile pământului. Aşa. Amin.
      8. Eu sunt Alfa şi Omega, zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Atotţiitorul.
      (Apocalipsa cap 1)..

      6. Cel ce are urechi să audă ceea ce Duhul zice Bisericilor.
      13. Cine are urechi să audă ceea ce Duhul zice Bisericilor.
      22. Cine are urechi să audă ceea ce Duhul zice Bisericilor.(Apocalipsa cap 3).

      TREZIREA….

      Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.