SACCSIV – blog ortodox

Medicamentul antiviral de la Pfizer ar putea aproape pune capăt deceselor cauzate de COVID-19, sugerează un studiu al companiei

Posted in Coronavirus, PFIZER by saccsiv on noiembrie 5, 2021

USA TODAY: Here’s what we know about the new COVID-19 pill and when it will be available

Medicamentul antiviral de la Pfizer ar putea aproape pune capăt deceselor cauzate de COVID-19, sugerează un studiu al companiei

De KAREN WEINTRAUB, 05 Noiembrie 2021, USA TODAY

Un nou medicament dezvoltat de Pfizer oferă posibilitatea de aproape a pune capăt deceselor cauzate de COVID-19.

Atunci când este administrat în termen de cinci zile de la debutul simptomelor, tratamentul antiviral numit Paxlovid, a prevenit aproape 90% din decesele cauzate de COVID-19, în comparație cu un placebo, a constatat un studiu Pfizer.

Până la sfârșitul anului, compania intenționează să finalizeze alte două studii cu pilula, care se administrează de două ori pe zi timp de cinci zile. Pfizer intenționează să prezinte datele studiului ca parte a prezentării sale în curs de desfășurare la Foodand Drug Administration cât mai curând posibil.

Încă nu este clar cât de mult ar costa tratamentul sau câte doze ar putea fi puse rapid la dispoziție, presupunând că va primi aprobarea agențiilor de reglementare.

Pilula Pfizer se compară favorabil cu una similară dezvoltată de Merck și Ridgeback Biotherapeutics, care a redus la jumătate rata de spitalizare și de deces din cauza COVID-19.

Atât medicamentul Pfizer, cât și cel de la Merck-Ridgeback a fost atât de eficient încât comisiile independente care le-au analizat datele au oprit studiile înainte de termen.

Joi, Merck-Ridgeback a primit autorizația de a furniza medicamentul lor, molnupiravir, în Regatul Unit, adulților cu COVID-19 ușor spre moderat confirmat, care au cel puțin un factor de risc pentru dezvoltarea bolii în formă severă.

Acest lucru a făcut ca acesta să fie primul tratament autorizat la domiciliu pentru COVID-19. În Statele Unite, doar un singur medicament, remdesivir, a fost aprobat pentru utilizarea la pacienții spitalizați cu COVID-19, deși în tratament se utilizează și steroidul dexametazonă și alte tratamente omologate pentru alte scopuri.

Anticorpii monoclonali, care pot ajuta la stoparea progresiei infecțiilor cu COVID-19, sunt autorizați pentru utilizare în regim de urgență la persoanele diagnosticate recent cu COVID-19 care prezintă un risc ridicat de boală în formă severă. Aceștia sunt în general disponibili sub formă de perfuzii, deși pot fi administrați și sub formă de injecții cu doze multiple.

Molnupiravirul, creat inițial de cercetătorii de la Universitatea Emory din Atlanta împreună cu colegii de la Universitatea din Carolina de Nord la Chapel Hill, se administrează sub formă de patru pastile luate de două ori pe zi timp de cinci zile.

Într-un studiu finanțat de companie, efectuat pe mai mult de 750 de persoane care au fost testate pozitiv și care aveau cel puțin un factor de risc pentru COVID-19 grav, aproximativ jumătate au primit molnupiravir și jumătate un placebo. Mai mult de 7% dintre cei care au primit medicamentul activ au fost spitalizați și niciunul nu a murit; 14% dintre cei care au primit placebo au fost spitalizați, dintre care opt au murit. Toți participanții aveau fie peste 60 de ani, fie aveau diabet, obezitate sau boli de inimă, au precizat companiile.

Un comitet consultativ al FDA este programat să se întâlnească la sfârșitul acestei luni pentru a discuta cererea companiilor pentru o autorizație de utilizare de urgență pentru molnupiravir.

Într-o declarație de joi, secretarul britanic pentru sănătate și asistență socială, Sajid Javid, a numit molnupiravirul un „schimbător de joc pentru cei mai vulnerabili și cei imunocompromiși”.

Merck și Ridgeback se așteaptă să producă 10 milioane de tratamente cu molnupiravir până la sfârșitul acestui an.

Atât Pfizer, cât și Merck-Ridgeback încheie acorduri de achiziție în avans cu țările pentru a furniza pastilele odată ce agențiile de reglementare le aprobă.

Merck și Ridgeback au încheiat deja un acord de achiziție cu guvernul american pentru a furniza 1,7 milioane de tratamente cu molnupiravir la puțin peste 700 de dolari fiecare. Pentru comparație, un antiviral folosit împotriva gripei, numit Tamiflu, costă puțin sub 100 de dolari pe tratament, iar varianta sa generică se vinde cu aproximativ 21 de dolari.

În rezultatul studiului recent publicat pentru Paxlovid, Pfizer a arătat o reducere cu 89% a riscului de spitalizare sau deces legat de COVID-19 în rândul a peste 1.200 de voluntari, dintre care jumătate au primit un placebo. Toți participanții erau adulți și aveau cel puțin o caracteristică sau o afecțiune medicală de bază asociată cu un risc crescut de a dezvolta COVID-19 în formă gravă.

Aproape 7% dintre cei care au primit un placebo au ajuns să fie spitalizați, în comparație cu doar 1% dintre cei care au primit medicamentul activ. Zece dintre persoanele din grupul placebo au murit. Niciunul dintre cei care au primit medicamentul activ nu a murit.

Un comitet independent de monitorizare a datelor, în consultare cu FDA, a decis să pună capăt înscrierii în studiu, deoarece medicamentul s-a dovedit a fi foarte eficient. Compania plănuise să înroleze 3.000 de persoane.

Majoritatea efectelor secundare sunt ușoare și au fost comparabile între cei care au primit medicamentul activ și cei care au primit placebo, potrivit unui comunicat de presă al Pfizer.

Paxlovid este un inhibitor de protează – același tip de medicament care a transformat HIV într-o boală controlabilă – care blochează replicarea virusului. Medicamentul vine într-un blister cu două pastile de Paxlovid și una de un antiviral, ritonavir, care permite Paxlovidului să rămână activ mai mult timp la concentrații mai mari. Pacienții iau două pachete pe zi, timp de cinci zile.

Tagged with: ,

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Suflet said, on noiembrie 5, 2021 at 3:37 pm

    Saccsiv, te rog mult daca ne poti ajuta cu un articol despre cum ne putem pregati la oraș pentru pana de curent. Multumim

    Apreciat de 3 persoane

    • roman said, on noiembrie 6, 2021 at 8:28 pm

      Suflet
      Singura ,,pregatire” adevarata e sa intri in legatura F.F. repede cu rude/prieteni/amici/colegi/cunostinte ,MACAR de la tara,daca nu din vreo zona montana,cu cateva zeci de mii de hectare de munti in spatele casei,fiindca URMEAZA o iarna EXTREM de grea si NU ma refer la ger sau zapada.
      Mai mult se incepe si…INREGISTRAREA oamenilor prin RECESAMANT,din ianuarie 2022-iulie 2022 si e ptr o …BAZA DE DATE…mondiala ,necesara antihristului si ,,partenerului”/puterii sale de PARTZ numit INTELIGENTA ARTIFICIALA.
      ATENTIE…chiar NU e de joaca cu ce a inceput din 2020 pe tera ptr omul care cauta Imparatia Cerurilor,care NADAJDUIESTE la Mila Domnului si sa se mantuiasca.
      TOTI Sfintii,TOATE profetiile spun CLAR…nu putem face ABSOLUT NIMIC atunci,adica in aceste vremuri, fara Puterea Lui Dumnezeu=Harul Sfant,dar TOT Sfintii spun CLAR…in vremurile acestea sa ne RUPEM DE LUME/de TOT ce este lumesc(viata de oras,servici,vacante,bani,bani,bani etc,cu FAPTELE,sa plecam mai in marginea lumii,la tara si mai ales la MUNTE.
      Cum TREBUIA facut asta ???
      Poate cine are un apartament/casuta la oras TREBUIA,fiindca DEJA… e prea tarziu,sa VANDA si sa-si ia ceva la …munte sau tara,macar,sa nu mai stea sa o lalaiasca,precum ca o fi ca n’o fi etc.
      Daca NU, trebuie NEAPARAT intrat in legatura cu CINEVA cunoscut, din zona rurala.Insa NICI ASTA nu e decat un REFUGIU ptr o perioada,SCURTA,sa nu creada cineva ca se duce in munte si bea cafele si GATA a scapat,nu exista asa ceva.
      Tot Sfintii spun CLAR..pregatiti-va de mucenicie…asta daca vrea omu’,DORESTE/PRIMESTE sa se mantuiasca.
      Noi avem mintea terminata de draci si credem ca primim de la Dumnezeu Mantuirea,dar DUPA placul nostru.
      Nu vrem sa facem nici un MICROsacrificiu,NU intelegem ca e …GATA….is vremurile fiului pierzarii,sunt scrise de 2000 de ani,azi se intampla si trebuie sa ne LEPADAM de TOT ce e lumesc,fiindca altfel…NE VA AGATA diavolul si ne va stanta/pune belciug.

      Apreciază

  2. Un om said, on noiembrie 5, 2021 at 3:47 pm

    Tot de la Pfizer, compania care produce cel mai administrat vaccin? Sună a vaccin ascuns într-o pastilă!

    Apreciat de 5 persoane

    • VioletaB said, on noiembrie 5, 2021 at 11:08 pm

      @Un om Și eu cred că pregătesc ceva la fel demonic prin așa-zisă pastilă. Mulți dintre cei care cred că există covrig vor lua aceste „pastile” salvatoare, din păcate.

      Apreciază

  3. fără dovezi said, on noiembrie 5, 2021 at 4:04 pm

    Apropo de existența virușilor

    We Are Still Waiting On Proof Of A Virus (Any Virus) – Dawn Lester David Parker

    https://www.brighteon.com/4718ab7d-4135-403c-9571-7f43b607ee40

    Apreciază

  4. Aly Aly said, on noiembrie 5, 2021 at 4:49 pm

    Si sper sa nu se mai forteze vaccinarea in masa. Luam medicamentele , le aruncam la chiuveta si gata.

    Apreciază

    • Mihai T said, on noiembrie 6, 2021 at 10:22 am

      Ba nici pastilele nu trebuie acceptate. Explicaţia simplă (nu-i singura): în acest fel le dai apă la moară celor de la Pfizer şi sistemului să se laude cu procentul care acceptă ”pastila”. Sper să fie 0 % procentul.

      Apreciază

  5. Ioana said, on noiembrie 5, 2021 at 4:58 pm

    Daa, sigur… asa cum si vaxul a oprit pandemia

    Apreciază

  6. ines said, on noiembrie 5, 2021 at 5:53 pm

    Mai poate avea cineva incredere in ce inventeaza Phizer?

    Apreciat de 5 persoane

  7. Eu said, on noiembrie 5, 2021 at 9:28 pm

    Asta cred ca e o alta acadea invelita bine si frumos

    Apreciat de 1 persoană

  8. Cosmin said, on noiembrie 6, 2021 at 5:41 am

    Parca am mai auzit asta cu eficienta de 90% cand era vorba de vaccinul anticovrig. Eficienta care a devenit mai apoi 70%, 30%…

    Traim un deja-vu?

    Apreciază

  9. gheorghe said, on noiembrie 6, 2021 at 5:08 pm

    Medicamentul face parte din categoria celor anti-SIDA, anti-Hepatita C, …. impotriva malariei (unde se da chinina si… hidroxi-clorochina cea hulita!).

    Probabil ca-i mai ajuta pe cei injectati deja („pe bune” – varianta intunecata…., nu cu apa sarata…) fiindca reactia alergica de auto-atac cu propriile proteine duce la afectarea organelor (in special rinichi) ca la SIDA. (alta afectiune indusa artificial!)

    O „mica” problema este mecanismul de „lucru” – antibiotic!…. deci nu vorba nici aici de lupta eroica cu virusii!
    Si, ca sa fie clar: se da in combinatie cu alte medicamente pentru a se reduce riscul de…. producere de virusi mutanti, rezistenti la acest tip de medicamente. (ma rog, daca e antibiotic cred ca realitatea e legata de bacterii, nu de virusii pe care nu i-a gasit nimeni, inca).
    ===============
    Deci, antibiotic si anti-malarie cu probleme de creare a rezistentei la medicament si cu alte medicamente (alti bani, alta agresre a ficatului…)
    Ivermectina si hidroxiclorochina fac treaba foarte bine si nu dau astfel de probleme.
    Doza unica de ivermectina si niste apa tonic banala… „bat” tratamentul cu 2-4 pastile pe zi timp de 5 zile.
    In loc de 50 de centi… 50-100 de dolari pentru o treaba mai proasta; asta da afacere!, ce conteaza ce se intampla cu bolnavul pacalit?
    Alta „solutie” PHARMA, adica o copiere imperfecta a naturii, care desi e problematica „face” bani!

    Apreciază

  10. […] Medicamentul antiviral de la Pfizer ar putea aproape pune capăt deceselor cauzate de COVID-19, suge… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.