SACCSIV – blog ortodox

După ce persoanele nevaccinate au fost interzise în magazinele nealimentare, Dedeman s-a prăbușit! Dragoș Pavăl: Dacă această situaţie se pre­lun­geşte, impactul în industrie va fi devas­ta­tor

Posted in Romania, vaccinare in masa by Vali on noiembrie 5, 2021

Sursa:https://www.bugetul.ro/dupa-ce-persoanele-nevaccinate-au-fost-interzise-in-magazinele-nealimentare-dedeman-s-a-prabusit-dragos-paval-daca-aceasta-situatie-se-prelungeste-impactul-in-industrie-va-fi-devas/?fbclid=IwAR2BDPJMlVw9SKgx7QZ9v53wt1WMqEIF2M99f7yf-c8JmBd4trJLnU2ZRC8

sursa foto: forbes.ro

După ce persoanele nevaccinate au fost interzise în magazinele neesențiale, precum mall-uri sau magazine de bricolaj, cifrele Dedeman s-au prăbușit. 

Dragoș Pavăl, unul dintre proprietarii Dedeman, a afirmat că traficul în magazinele sale s-a redus aproape la jumătate.

Mai mult, acționarul Dedeman a susținut că, dacă situația actuală se va prelungi, impactul în industrie va fi devastator.

„În acest moment, suntem nevoiţi să per­mitem accesul în magazine doar clien­ţilor care deţin un certificat verde. Înţele­gem să respectăm deciziile autorităţilor, nu avem alternativă. De când au intrat în vi­goare noile dispoziţii legale, traficul în ma­ga­zinele noastre a scăzut cu circa 45% şi, drept rezultat, am fost obligaţi să reducem co­menzile de aprovizionare la furnizori, care sunt în proporţie de peste 85% compa­nii româneşti. Dacă această situaţie se pre­lun­geşte, impactul în industrie va fi devas­ta­tor şi îi va afecta în mod egal atât pe retai­leri, cât şi pe producători, atât pe funcţio­narii care lucrează pentru stat, cât şi pe toţi cole­gii din mediul privat, atât pe cei vacci­naţi, cât şi pe cei nevaccinaţi“, a spus, pentru Ziarul Financiar, Dragoş Pavăl, acţionar al Dedeman, liderul pie­ţei de bricolaj din România, cu 56 de ma­gazine şi afaceri de 9,1 miliarde de lei în 2020.

„Este limpede că niciun business şi nici­un antreprenor nu-şi doreşte să fie con­strâns să aleagă între clienţii săi, pentru că fie­care dintre aceştia este important în ega­lă măsură. Însă totodată, fiecare dintre noi trebuie să contribuie pentru ca un număr cât mai mic de oameni să fie expuşi şi să-şi pună sănătatea în pericol“, a mai spus el.

Eugen Dinu, redactor

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Un om said, on noiembrie 5, 2021 at 4:06 pm

    Dacă magazinele s-ar uni, iar niciunul nu ar mai cere rahat verde, atunci ce ar putea face statul? Să le închidă pe toate?

    Apreciat de 2 persoane

  2. k said, on noiembrie 5, 2021 at 4:13 pm

    Ce este curios este ca tocmai Dedeman este de fapt SINGURUL supermarket de bricolaj care serveste si clienti fara certificat covid, preluand comenzile lor in parcare sau online cu ridicare din parcare! Alte supermarketuri de bricolaj isi refuza clientii fara certificat, oferindu-le ca singura alternativa livrarea comenzilor CONTRA COST (15-20 ron/livrare, poate si mai mult – daca vrei sa cumperi un bec, e 7-10 ron becul si 20 ron livrarea?). Dedeman sunt singurii care s-au dovedit mai intelegatori fata de client!!

    Apreciat de 1 persoană

    • dmaximilian said, on noiembrie 6, 2021 at 8:47 am

      Dacă e vorba doar de 1 bec îl iei cu 1 leu de la colţul străzii

      La Dedeman te duci şi cumperi cu ditamai factura , pe firmă

      nu zic că nu se duceau unii să ia şi 1 bec , înainte

      Apreciază

  3. Aly Aly said, on noiembrie 5, 2021 at 4:37 pm

    Asta au si urmarit nemernicii. Sa dispara afacerile romanesti . Cei de afara isi finanteaza sucursalele din Romania.

    Apreciat de 3 persoane

  4. scortisoara said, on noiembrie 5, 2021 at 5:06 pm

    Ce isi imaginau , ca ne dam sanatatea pe …gresie si faianta sau pe carpele din mall-uri ?

    Apreciat de 2 persoane

  5. ibagul2006 said, on noiembrie 5, 2021 at 5:47 pm

    Cand pe un magazin de bricolaj il intereseaza sanatatea mea, care ar trebui sa ma intereseze doar pe mine, merita sa-l manance falimentul cat mai repede. Nu merita sa mai existe.

    Apreciat de 4 persoane

  6. Nu chiar said, on noiembrie 5, 2021 at 7:44 pm

    Ce își pot imagina ei că or fi sunt singuri pe piață. Să le închidă de tot. Există și curierul ce poate aduce din multe alte locuri. Niciun magazin din ăsta nu este așa de esențial pe cât își închipuie șefii. Din Cluj până în Olt sau din Ilfov în Mehedinți face mai puțin decât de la furnizori la magazin.

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 5, 2021 at 8:53 pm

      Nu chiar

      Deci e de bine cu certificatul verde sau ce vrei sa zici?

      Apreciază

      • Nu chiar said, on noiembrie 5, 2021 at 10:47 pm

        @saccsiv

        Hipermarketurile sau magazine de bricolaj nu sunt pe toate coclaurile. Pentru orice nevoie nu se poate merge 1-2h cu autobuzul cu toate lumea dintre care multi masca nu poarta „ca soferul nu-i vede”. Sau cu masina personala tot pierdere de timp. Comanda online ramane cea mai la indemana cand se strang mai multe nevoi.
        Din solidaritate se poate alege un magazin sau altul, in functie daca sunt sau nu restrictivi si impun certificatul verde clientilor sau angajatilor.

        Dar cum protectia oferita de vaccinuri e discutabila, mai sigur e deocamdata e mai departe de adunarile mari de oameni sau de orasele mari. Unde nici populatia nu e numeroasa nu prea folosesc masca. La targ poate.

        Apreciat de 1 persoană

  7. Dacă vaccinarea nu scade mortalitatea, de ce se fac atâtea presiuni pentru continuarea ei? said, on noiembrie 5, 2021 at 7:55 pm

    Dacă vaccinarea nu scade mortalitatea, de ce se fac atâtea presiuni pentru continuarea ei?

    Cred că aceste observații sunt foarte importante și ar trebui preluate de presă, de structurile care ar se ocupă cu protecția populației (Armata, SRI). Mulți afirmă că suntem în plin război.

    Chiar nu mai avem pe nimeni care să se preocupe de protecția poporului român?

    Dr. Geanina Hagima: De ce mortalitatea prin Covid în România este atât de crescută? Raportare exagerată / tratament incorect / armă binară? EXCLUSIV – Stirea Zilei
    https://www.stiriledeastazi.ro/2021/11/05/dr-geanina-hagima-de-ce-mortalitatea-prin-covid-in-romania-este-atat-de-crescuta-raportare-exagerata-tratament-incorect-arma-binara-exclusiv/

    Apreciat de 1 persoană

  8. dante said, on noiembrie 5, 2021 at 8:38 pm

    Dedeman isi merita soarta. Ei sint primii care acum un an si jumatate au impus obligativitatea purtarii mastii, scanind chiar si termic pe cei care le calcau pragul. Eu de atunci nu am mai intrat in Dedeman si m-am aprovizionat din magazinele mai mici. Dedeman este virf de lance al sistemului, problema este ca, din cauza majoritatii nevaccinatilor, le-au scazut vinzarile, altfel nu s-ar sinchisi de nimic si de nimeni.
    Sameni vint, culegi furtuna!

    Apreciat de 6 persoane

  9. Cosmin said, on noiembrie 6, 2021 at 5:17 am

    Observati cum sistemul lucreaza la doua capete: in Romania, faptul ca populatia rezista, renuntand la a mai face cumparaturi, ingenuncheaza economia.

    Deci nu trebuie lockdown.

    Totul e gandit cu minutiozitate.

    Aici nu e gandire de om. E altceva.

    Orice actiune de rezistenta a populatiei, e transformata imediat in avantaj pentru sistemul din umbra.

    Cred ca la fel va fi si in cazul unei revolte.

    Dar daca revolta porneste din interiorul sistemului vizibil? Tare as fi curios ce ar face sistemul din umbra?

    Apreciază

    • agache18 said, on noiembrie 6, 2021 at 2:45 pm

      Dacă încă mai speram la soluții omenești…. suntem demni de psihiatrie.. in aceasta moarte clinica in care preferam sa zacem.. se mai gaseste o singură rază de salvare. Întoarcerea la Dumnezeu! Dar nu cum o facem si cum am facut.o până acum. Creștini de serviciu, ci cu „inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisii” Nu vedem destul de clar dupa atatea revolte ca sistemul demonic merge inainte? De ce noi oamenii creștini nu alegem solutia data de însuși Bunul nostru Iisus Hristos de a ne afla cu inima infranta si smerită astfel încât să nu cadă urgia Lui peste capetele noastre?! De ce dam revoltelor crezare? Sunt amărât de faptul că însuși eu nu ma gasesc asa cum ne cere Bunul Dumnezeu.. Asta ma face sa cred ca suntem puțini credincioși, căci daca am fi foarte ascultători de Tatăl Ceresc asa cum ni se cere.. intr o secundă Dumnezeu ar zdrobii vrăjmașul si vrajmasiile lui.

      Apreciat de 2 persoane

  10. gheorghe said, on noiembrie 6, 2021 at 3:08 pm

    Daca el cred ca are grija de sanatatea oamenilor…. asta merita – falimentarea.
    Si toti „barosanii” ca sint doar potai care schelalaie pe langa dulaii care „le dau” licente, aprobari si nu ii amendeaza… BANU’ e legea lor, nu clientul; acum o sa se uite la bani cum nu se mai „umfla” si la usi pe unde intra din ce in ce mai putini!
    Sa fi dat in judecata Guvernul pentru orice masura dinastea, tampit, inutile, daunatoare.

    In timpul asta, vajnicii, curajosii injectati SUSTIN masurile aberante mergand in magazinele „de partid covidian”.
    De ce nu le boicoteaza? Sa mearga la cele mici, sa nu faca vreo comanda online, sa-i lase pe toti „granzii” sa se prabuseasca.
    Ei insa, … cred ca s-au „scos”, ceilalti pot fi exclusi din societate; asta e mesajul lor: noi avem „noul normal”, voi daca nu vreti… treaba voastra, adica – puteti sa muriti [si] de foame!
    Democratie socialista/marxista, invrajbirea prin divizare in clase, acum: injectatii si ceilalti, „restul”.

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.