SACCSIV – blog ortodox

Greenpeace il ataca pe Klaus Iohannis: România „ar urma să devină un cobai pentru tehnologii nucleare insuficient testate”

Posted in Romania, STIRI by Vali on noiembrie 4, 2021

Sursa:https://spotmedia.ro/stiri/mediu/greenpeace-dezaproba-proiectul-nuclear-experimental-romania-sua-tara-noastra-ar-urma-sa-devina-un-cobai

Foto: Facebook/Greenpeace Romania

Greenpeace dezaprobă proiectul nuclear „experimental” România-SUA şi subliniază că România „ar urma să devină un cobai pentru tehnologii nucleare insuficient testate”, conform unui comunicat al organizaţiei.

„Preşedintele Klaus Iohannis continuă, pas cu pas, să compromită prezenţa României la evenimentul climatic COP26 din Glasgow. Ieri (marţi – n.red.) şi-a exprimat susţinerea pentru noi capacităţi nucleare în România până în 2028, după ce cu doar câteva ore mai devreme era promotor al tehnologiilor verzi.

Ne referim la „noile” tehnologii nucleare americane SMR (Reactoare Modulare Mici), încă neautorizate în Europa. Niciun reactor nuclear de acest tip nu a fost construit, nici în SUA, nici într-o altă ţară din lume. Prin urmare, România ar urma să devină un cobai pentru tehnologii nucleare insuficient testate”, susţin reprezentanţii organizaţiei.

Potrivit acestora, „energia nucleară prezintă riscuri inacceptabile pentru mediu şi omenire, după cum ştim deja de la Cernobîl, Fukushima şi alte accidente nucleare care au distrus vieţi.”

Astfel, spun ei, dincolo de problema dezastrelor iminente şi a deşeurilor radioactive, energia nucleară este mult prea scumpă şi dificil de dezvoltat.

„În mod categoric, nu e o soluţie pentru criza climatică. Tehnologiile bazate pe energie regenerabilă sunt mature, au un preţ competitiv şi trebuie să fie prioritizate pe agenda politicienilor”, punctează Greenpeace.

Preşedintele Iohannis ar trebui să ştie şi că românii nu îşi doresc centrale nucleare noi, consideră reprezentanţii organizaţiei de mediu.

„Un sondaj al YouGov publicat în octombrie arată că 66% dintre români nu vor ca o centrală nucleară să se construiască în vecinătatea lor. În acelaşi timp, sprijinul cetăţenilor pentru energia verde este la cote foarte înalte în România.(…) De ce am risca să trăim încă un dezastru nuclear, când suntem şi azi martorii nenorocirilor lăsate în urmă de acestea?”, se mai precizează în comunicat.

Sursa: Agerpres

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. s said, on noiembrie 4, 2021 at 5:18 pm

    Ce mai! prostii satului! Ar trebui sa-i invatam sa ne respecte, ca nu suntem prostii UE, SUA!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Elena said, on noiembrie 5, 2021 at 12:31 pm

    Înțelepciunea acestei lumi este nebunie înaintea lui Dumnezeu (1 Corinteni 3, 19)

    Cei ce se perindă la conducerea acestui popor ortodox se propun reciproc în funcţii de conducere – interesul poartă fesul.

    “INITIUM – substanţă extrem de toxică testată în premieră mondială, pe români! …
    ţara noastră este obligată să folosească experimental un produs nou al companiei germane BASF, un fungicid care conţine o substanţă chimică extrem de toxică, numit INITIUM, care va fi utilizat în culturile de viţă de vie, cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă.
    Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, ne informează că un gram de INITIUM care este introdus în organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat. Dacă îngurgitarea acestui produs se face zilnic, atunci el nu va mai putea fi eliminat niciodată din organism.”…

    “După ce Dacian Cioloş primea postul de comisar pentru Agricultură al UE, românii deveneau primii cetăţeni ai lumii pe care se testau efectele unui compus chimic pe bază de Initium”…

    „DA, ROMÂNII SUNT PRIMII CETĂŢENI AI PLANETEI PE CARE SE TESTEAZĂ O ASTFEL DE SUBSTANŢĂ CHIMICĂ, DAR OAMENII TREBUIE SĂ STEA FĂRĂ FRICĂ, PENTRU CĂ A MAI FOST TESTAT, ÎN PREALABIL, PE ŞOBOLANI ŞI IEPURI! ABIA DUPĂ CE TESTUL VA FI FĂCUT PE ROMÂNI ŞI SE VOR TRAGE CONCLUZIILE, AR FI URMAT CA ÎNGRĂŞĂMINTELE PE BAZĂ DE SUBSTANŢE PRESUPUSE A FI CANCERIGENE SĂ FIE OMOLOGATE ÎN OLANDA, GERMANIA, FRANŢA, SUA, CANADA ŞI MAREA BRITANIE”, DECLARA MINISTERUL SĂNĂTĂŢII, POTRIVIT BITPRESS.RO.

    Apreciază

  3. Riko said, on noiembrie 5, 2021 at 3:43 pm

    Daca sunt construite responsabil nu e nici o problema. Dezavantajul lor e ca nu sunt la fel de eficiente precum reactoarele clasice dar in termeni de siguranta sunt foarte sigure. Sunt foarte usor de controlat inclusiv e posibil sa fie stabilizate manual de 1-2 persoane, asta in cazul in care sa zicem ca nu mai au curent, nu functioneaza generatoarele sau exista cine stie ce problema neprevazuta. In caz de cutremur nu exista posibilitatea ca sa apara fisuri din cauza masei si a dimensiunilor foarte mici.
    Acum problema ar fi cine plateste pentru ele. Si pentru ce perioada de timp sunt concepute sa functioneze, Daca sunt doar pentru studii, atunci doar cativa ani sunt utilizabile. Mai departe, de unde cumparam materialul nuclear, cine manageriaza lucrurile astea. Au acces americanii la datele noastre, secrete de stat? Altele sunt problemele, nu siguranta.
    Exista submarine nucleare, exista reactoare nucleare de mici dimensiuni in laboratoarele de studii nucleare unde se studiaza si se produc artificial diverse materiale nucleare. Exista prin toata lumea, nu e nimic nou. Si toate sunt extrem de sigure.
    Pentru cine vrea sa devina mai familiar cu asa ceva, recomand acest video:

    Apreciază

    • Clement said, on noiembrie 7, 2021 at 12:40 am

      Despre ce vorbim?
      Nu am fost noi atenti la declaratiile iresponsabililor guvernanti care se inghiontesc in fata reporterilor tv cu botnite pe figurile din care le vedem doar ochii vicleni, sau respectivii au avut consemn sa nu faca declaratii despre raportul Joint Research Center EU privind Taxonimia Verde?!
      Centrul de Cercetare Stiintifica al Comisiei Europene a luat pozitie in urma unui „studiu aprofundat „in favoarea centralelor atomice modulare.
      Majoritatea europenilor habar nu au ca exista o asemenea structura cum habar nu au cine sunt expertii care au facut studiul.
      Capii Centrului sunt o bulgaroaica ,comisar pentru problemele multilingvismului si tineretului, un britanic care nu ar mai avea ce cauta la Brussel si un bonjurist care isi cauta colegii de scoala pe net.
      Taxonomia ( suna ca o boala) verde vizeaza crearea unor noi surse de productie energetica in lupta impotriva incalzirii globale si in mod surprinzator, preocuparile europenilor au coincis cu ale americanilor si nu de azi de ieri, ci cam de cand pusera de o pandemie.
      La Glasgow, Franta, Tarile de Jos, Cehia, Croatia, Romania, Ungaria, Slovenia, Slovacia au optat pentru Centralele Nucleare Modulare de productie americana.
      Germania, Austria, Luxemburgul, Danemarca s-au opus acestui proiect si Belgia a anuntat ca va deveni o placa turnanta a hidrogenului verde.
      De remarcat este faptul ca „expertii” JRS au precizat in raportul favorabil ca „problema deseurilor radioactive ramane preocupanta” si nu au luat in consideratie faptul ca Belgia a experimentat, fara succes, un astfel de model de centrala.
      Reuniunea de la Glasgow a fost cea mai mare ocazie mizerabil ratata, ca Romania sa se afirme in fata intregii lumi cu solutia energetica nepoluanta a inginerului Iuliu Horneţ. https://youtu.be/02DvS7paB2s
      De unde luam combustibilul ? Centralele de acest tip sunt proiectate sa functioneze cu uraniu. Caţu tocmai a disponibilizat cateva sute de salariati din Valea Jiului asa ca or sa-l cumpere, imprumutandu-ne,tot de la partenerii americani.
      Glasgow ne-a mai dovedit un lucru. AUR face figuratie.

      Apreciază

  4. I.N. said, on noiembrie 6, 2021 at 8:08 pm

    Cine spune ca sunt ” extrem de sigure” centralele nucleare?…sigure,daca spune Iohannis…
    O persoana care frizeaza patologia.
    El cica vrea ( oficial) sa ne vâre asta cu centralele in ograda…Ne-am cam saturat de experimente!
    Tot sub obladuirea lui lasa si afacerea exproprierea sa …

    (Sigur e si narcisist…. Un cocktail, un om bolnav si periculos… psihopatia nuclearizeaza Romania trebuia sa fie titlu’!)

    Unul ca asta…eu una simt ca nu ma reprezinta!!!

    Si pt Violeta B. Mult mai cu capul pe umar mi se pare avocatul Ghe Piperea. Sa nu mai presupuneti. Daca sunteti atat de curioasa de ce sa nu va satisfac curiozitatea!? E simplu.
    Nu e vb de preferinte politice pentru ca nu exista. In ceea ce ma priveste. Toti o apa si un pamant. Adica noroi. Frumos spus noroi.
    Asta pt ca ii tot dadeati cu Calin file de poveste..nici vb draga doamna! De asta am spus filtru infundat. Pt ca erau presupuneri total gresite.
    Vedeti? Cand ne referim la ceilalti putem gresi. Pentru ca suntem oameni si e normal.

    Dar da, jos iohannis! Inca cred asta!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.