SACCSIV – blog ortodox

A crescut mult numarul sinuciderilor in timpul restrictiilor

Posted in Coronavirus, Japonia, sinucidere by saccsiv on septembrie 12, 2021

Zero Hedge: New Study Finds ‘Excess Suicides’ In Japan Surged Due To COVID Restrictions

Descoperirile făcute în urma unui nou studiu arată ‘un număr excesiv de crescut al celor care se sinucid’ în Japonia, cauzat pe fondul restricțiilor impuse de COVID

De TYLER DURDEN, 10 Septembrie 2021, ZeroHedge

Iată un studiu care nu a fost deloc mediatizat, în ciuda concluziilor sale înfricoșătoare, care contrazic afirmațiile experților americani din domeniul sănătății, conform cărora restricțiile impuse de COVID nu au dus la o creștere a numărului de sinucideri.

Conform unui studiu recent din Marea Britanie, de la începutul pandemiei au murit prin sinucidere de 5 ori mai mulți copii decât numărul celor care au murit din cauza COVID (aproape niciun copil – și niciun copil sănătos – nu a murit din cauza COVID în SUA și în Marea Britanie). Iar faptul că numărul sinuciderilor a crescut în Japonia, în ultimul an, este deja documentat.

Potrivit acestui nou studiu, care a fost realizat prin intermediul oamenilor de știință de la o universitate japoneză împreună cu Centrul de supraveghere a bolilor infecțioase din Japonia, au fost identificate 2.665 de cazuri în exces de mortalitate, identificate în perioada iulie 2020 – martie 2021. Metodologia studiului a fost similară cu cea dintr-un studiu anterior. ‘Excesul de mortalitate’ a fost definit ca fiind diferența dintre numărul real de decese, și un prag epidemiologic așteptat (presupunând că numărul real depășește așteptările).

Studiul a utilizat date legate de toate cauzele, așa cum au fost raportate, din 2005 până în februarie 2021. Au fost încorporate decesele raportate din toată Japonia.

Folosind modelul lor, cercetătorii au determinat că ‘un exces semnificativ de mortalitate atribuit sinuciderii’ a fost observat între iulie 2020 și martie 2021, cel mai mare exces fiind înregistrat în luna octombrie a anului trecut, lucru pe care l-am remarcat la vremea respectivă.

Numărul de decese cauzate de COVID în acea perioadă a fost de 8 153, ceea ce înseamnă că excesul de decese prin sinucidere care pot fi atribuite restricțiilor și altor circumstanțe legate de pandemie, a fost aproape echivalent cu o treime din totalul deceselor cauzate de COVID.

Fig. 3 Excesul de mortalitate provocat de sinucideri în Japonia, pe lună, începând cu 2019 Notă: cu albastru în rândul bărbaților, cu portocaliu în rândul femeilor.

Autorii studiului au concluzionat că guvernele ar trebui să facă o analiză cost-eficacitate. Impactul asupra calității vieții ar trebui să fie luat în considerare printre diferitele dezavantaje ale măsurilor de închidere și ale altor restricții asupra activității economice și sociale, ca parte importantă a unor contra măsuri.

„Este de așteptat să fie necesară o monitorizare continuă și atentă a excesului de mortalitate atribuit sinuciderii.”

Cei interesați pot citi preprintul studiului mai jos:

https://ro.scribd.com/document/523729600/2021-02-13-21251670v6-full#from_embed

 

Tagged with: ,

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. fluturgabriel said, on septembrie 12, 2021 at 3:24 pm

    Cui săi spunem ?.. singurul e Dumnezeu la care ne mai putem plânge și cere mila , de la om nu mai primim

    Apreciat de 2 persoane

  2. Paul said, on septembrie 13, 2021 at 7:47 pm

    Unii se sinucid și altora la place sa fie imbotnitati și închiși.
    Azi am crezut ca voi fi linșat în transportul în comun pentru ca îmi alunecase masca de pe nas.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.