SACCSIV – blog ortodox

Italia testeaza o drona care-ti verifica temperatura de la 30 de metri. Daca te detectează cu febră, te identifică și alertează echipa de supraveghere medicală

Posted in Coronavirus, drone, Italia by saccsiv on septembrie 5, 2021

FOTO: © Thomas Ehrhardt/Pixabay

RT: Flying drone to ‘automatically’ check holidaymakers’ temperatures on Italian beach in case of Covid & other emergencies

Dronă care să zboare pentru a verifica ‘automat’ temperatura turiștilor pe o plajă din Italia în caz de Covid sau pentru alte urgențe

Publicat pe 03 Septembrie 2021, de RT

Autoritățile italiene vor ca o dronă să măsoare din zbor temperaturile oamenilor care se relaxează pe o plajă de lângă Roma pentru a urmări Covid-19 sau să prevină alte urgențe.

O dronă ‘sanitară’ ar fi trebuit să patruleze sâmbătă și duminică pe plajele din Ostia, o suburbie a Romei, dar experimentul a fost amânat din cauza unei prognoze meteo nefavorabile.

Conform autorităților locale din domeniul sănătății, drona ar fi măsurat ‘automat’ temperaturile oamenilor în timp ce ar fi plutit la cel puțin 25 de metri deasupra apei și ar fi stat la o distanță de cel puțin 30 de metri de oameni. Zborurile de testare au fost planificate să dureze cinci ore, între orele 11.00 și 16.00.

„Când drona detectează o persoană cu febră, o identifică și alertează echipa de supraveghere medicală”, au declarat oficialii, citați de presa italiană. „Medicii ajung apoi la fața locului pentru investigații, care ar putea duce la un test de Covid-19.”

Autoritățile au promis că vor respecta viața privată, spunând că nu vor fi identificați și turiștii cu temperaturi normale.

Marta Branca, șefa ASL Roma 3, o autoritate de sănătate publică care acoperă mai multe districte din capitala Italiei, a negat zvonurile conform cărora dispozitivul zburător va fi folosit pentru a vâna persoanele care răspândesc boala.

„Este doar o modalitate prin care să ne asiguram că o afecțiune sau un accident pe plajă sau pe mare este detectat imediat și că nu se pierde niciun moment în eforturile de salvare”, a scris Branca pe Twitter. „Tatăl meu a murit așa. Poate că acum ar fi fost încă printre noi cu o astfel de dronă”.

În același timp, Branca a recunoscut unele scăpări în comunicarea cu privire la această inițiativă, promițând să evite neînțelegerile pe viitor.

Tagged with: , , ,

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cristian Daniel said, on septembrie 5, 2021 at 10:30 pm

    …probabil este ceva asemanator cu ceea ce arata in filmul Songbird, film ce il puteti gasi online…

    Apreciază

  2. gheorghe said, on septembrie 6, 2021 at 5:33 pm

    Prastie sa aiba fiecare in buzunar…
    Unii tintesc bine aruncand din mana chiar o piatra si la 30 de metri. Doae sa nu fie oameni in apropiere.

    Apreciază

  3. Năzuim spre Înviere said, on septembrie 12, 2021 at 8:05 pm

    Aceste drone pot fi doborâte relativ ușor cu o praștie de copil.
    Aka micul David versus uriașul Goliat!
    Cum? Elicele sunt cele mai vulnerabile. David nu a avut a-l doborâ pe monstrul acela, ci doar a-l dezechilibra.
    Apoi luat barosul și făcută praf. Omor, pe cel ce mă omoară!
    Daca noi în curțile noastre nu mai avem nici un drept, nici o intimitate… Apai să vina la 30 de metri de mine că îi arăt eu…

    Apreciază

    • dianaionescu77 said, on septembrie 12, 2021 at 9:20 pm

      Daca nu va executa drona ca pe cei din Kabul…

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.