SACCSIV – blog ortodox

Primele cărţi electronice de identitate vor fi eliberate în septembrie: va fi trecut genul, steagul şi stema ţării

Posted in Romania, STIRI by Vali on august 24, 2021

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/primele-carti-electronice-de-identitate-vor-fi-eliberate-in-septembrie-va-fi-trecut-genul-steagul_1958289.html

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că primele cărţi electronice de identitate vor fi înmânate titularilor în luna septembrie, informează Agerpres.

„La data de 2 august a fost iniţiat proiectul pilot, de la care noi aşteptăm să genereze informaţii necesare pentru stabilirea programului de extindere şi generalizare a editării cărţii electronice de identitate. În cadrul proiectului pilot au fost realizate următoarele activităţi până în acest moment: de la data de 2 august până pe 18 august au fost preluate un număr de 100 de cereri de eliberare a cărţii electronice de identitate. Timpul de soluţionare a unei cereri de eliberare a cărţii electronice de identitate noi l-am proiectat în acest program pilot undeva la 20 de minute. Fac menţiunea că până în prezent nu a fost depăşit termenul de 15 minute. Aşadar, avem răspuns la în cât timp putem să preluăm o cerere – 15 minute. Cererea pentru emiterea cărţii de identitate se generează automat, nu necesită a fi completată de către cetăţean”, a spus Lucian Bode. El a mai spus că ritmul stabilit pentru aplicaţia de programare a solicitantului este de 15 cereri pe zi şi că au fost realizate teste tehnice între structurile implicate.

De asemenea, ministrul a făcut o serie de precizări în legătură cu o serie de dezbateri din spaţiul public, arătând că respectivele documente vor avea steagul şi stema ţării, iar adresa va fi înscrisă pe verso.

Referitor la lipsa menţionării pe document a grupei sanguine, Bode a spus că nicio instituţie medicală nu ia în calcul grupa sanguină de pe cartea de identitate, ci o realizează în câteva secunde.

„Toate părţile interesate au agreat ca pe cartea electronică de identitate simplă să avem steagul, iar pe cartea electronică de identitate ca document de călătorie să avem steagul UE, în centru România şi stema României. Din acest punct de vedere, eu cred că a fost o temă falsă că nu avem steagul, că n-am avut discuţii”, a subliniat ministrul.

În privinţa discuţiilor privitoare la sexul/genul posesorului, Bode a precizat că s-a optat pentru varianta „gen”.

„Am avut aceste discuţii din noiembrie 2020 până în martie 2021 şi de comun acord am agreat că în traducerea regulamentului european gender înseamnă gen, dar ca să nu avem absolut nicio discuţie pe această temă, am scris explicit în Hotărârea de Guvern că în România prin gen se înţelege masculin şi feminin. Este foarte bine că avem aceste dezbateri publice, de aceea avem şi acest proiect pilot, să vedem ce disfuncţionalităţi apar între instituţiile care colaborează în emiterea acestui document şi dacă cei care n-au avut o părere din noiembrie până în martie au acum o părere şi spun răspicat că trebuie să schimbăm ceva, se poate schimba”, a menţionat ministrul de Interne.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, pe 2 august, începerea programului pilot privind emiterea cărţii electronice de identitate în cadrul unui proiect pilot desfăşurat în Cluj-Napoca, în cadrul căruia vor fi emise 5.000 de astfel de documente

Autor:

Mihai Cistelican

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on august 24, 2021 at 1:59 pm

    …nu mai am incredere in acest politruk…si in general in asa zisa clasa politica din Romania…

    Apreciat de 3 persoane

  2. ledpanell said, on august 24, 2021 at 2:42 pm

    Deci steagul era perdeaua de fum, ca sa intre pe sub mana genul in noile carti de identitate. Mereu se aplica fereastra Overton, pe pasi marunti dar siguri. Fereastra Overton n-ar fi fost atat de functionala si eficienta peste tot, si mai ales la noi, cand din anii ’90 sindicatele muncitoresti si-au pierdut puterea reala. Ne amintim, unii, cum liderii sindicali o dadeau la pace renuntand la puncte importante din negocieri, bucurosi si foarte multumiti, in numele multimii. Miza in cazul de fata e genul si nu nationalitatea, pentru ca daca peste tot, inclusiv in cartile de identitate, se baga ideea de gen, asta altereaza mintea mai mult decat identitatea nationala. Omul se naste barbat sau femeie. Deci…se ataca progresiv, concentric, cele mai profunde si esentiale caracteristici ale omului. Daca in primii ani de viata copilul va fi educat dupa noua ordine, si la pubertate va suferi schimbare de sex, etc, va fi mai putin relevant ca isi vede tricolorul pe legitimatii. Nu spun ca nu e important tricolorul, e chiar foarte, dar astia par sa fie pasii logici, etapizati, pe care i-au ales conducatorii. Mai intai ataca genul, pentru ca are functie identitara primara, de baza, mult mai importanta ca nationalitatea. Oricum vor disparea natiunile, asa ca nu si-au pus problema ca in doi trei ani vom avea tricolor pe noile C.I.
    Nimic bun nu se face cu forta. Iar viteza cu care se rezolva operativ noile C.I. arata in plus, ca nimic bun nu se face atat de rapid, in graba. De fapt…ce-a fost important pentru tara, mostenirea Gojdu, tezarurul de la Moscova, situatia romanilor minoritari de peste granite, asfaltari, constructii, autorizatii date cu greu sau deloc, legi contra dezvoltarii dovedesc ca mereu cand ceva era inspre bine, s-a amanat sau anulat. Doar relele nu se anuleaza, retroactiv, ramanand valabile ordonante de urgenta inca din anii ’90. Semn ca guvernele, ca peste tot in lume, si-au predat stafeta, continuand agenda. Lumea s-a trezit, tardiv, poate inutil, si prin alte tari ca de fapt nu exista opozitie, ci doar un joc stanga-dreapta. Stanga si dreapta fiind paletele de ping-pong, iar poporul, mingea. Dupa un mandat, doua, lumea uita ce-a facut guvernarea care condusese, si in ultimii ani era in asa-zisa opozitie. Evident deci ca orice guvern am avea, va fi la fel.
    Implementarea biometriei se face pas cu pas, pe principul broastei care poate fi fiarta la foc mic, si cand da sa sara, nu mai are putere. Bancile de exemplu au renuntat la varianta „net” pentru a migra lent spre versiunile pentru spartfoane. Ciudat ca pin-ul nu mai trebuie sa fie atat de complex, asta arata in subsidiar ca sunt prelucrate datele biometrice-amprenta, recunoastere faciala, desi ei n-o recunosc, explicit.
    Despre biometrie, rezumatul ar fi asa…banii si cartile vechi de identitate se verificau cu ultraviolet. Cu nanotehnologiile, s-a ajuns la magnet.

    Apreciat de 1 persoană

  3. stef said, on august 24, 2021 at 5:12 pm

    satana 666 antihrist

    Apreciat de 1 persoană

  4. scortisoara said, on august 24, 2021 at 9:15 pm

    Apreciază

  5. George Mihnea said, on august 25, 2021 at 1:02 am

    Crestinul a fost botezat cu un nume şi nu cu un numar(CNP).Oare cand merge crestinul botezat cu un nume şi isi ia cartea de identitate si numarul sau personal,nu isi reneaga el astfel propriul botez?La 14 ani o dată,la 18 a doua oara si apoi…canta cocosul…cum a pătit si un apostol anume

    Apreciat de 1 persoană

  6. gigimutu said, on august 25, 2021 at 9:01 pm

    chestia cu genul, nu vedeti, ca au bagat-o ca sa nu mai obiectam la porcaria asta electronica,

    aduceti-va aminte ce spunea parintele Iustin, acum 13 ani, sa nu luam DELOC actele cu cip, deci nu trebuiau introduse deloc, dar cu tradatorii astia de la cirma tarisoarei noastre, nu se poate, sunt vinduti, toti, toti, indiferent de partid, ei tre sa faca ce li se dicteaza de la inalta poarta, bruxelles si sua

    Apreciat de 2 persoane

    • tataia said, on ianuarie 8, 2022 at 2:02 am

      Poate ai vrut sa spui Bruxelles si Tel Aviv…Nu prea intelegi care e piramida controlului mondial…In (m)UE dicteaza Bruxelles-ul. In America de Nord dicteaza Washington DC. NU prea are treaba Washingtonul cu ce se intimpla in UE….nu de alta dar pe americani nu ii intereseaza aproape deloc iouropa. Cu toate acestea Tel Aviv ordona si ce trebuie sa se intimple la Washington si la Bruxelles si la Moscova si la Beijing. Acu’ intelesesi?

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.