SACCSIV – blog ortodox

Dragos Damian: Cei care aveti 40-60 de ani, nu o sa apucati pensia, o sa muriti inainte. Contributia la pensii nu sunt bani pentru batranete ci bani pentru ca Romania sa-si plateasca imprumuturile

Posted in Romania by saccsiv on iunie 10, 2021

Cei care aveti 40-50-60 de ani, nu o sa apucati pensia, o sa muriti inainte! PNRR, Money for Nothing – vor fi rambursati din contributia de 25% la pensiile de care n-o sa ne bucuram la actuala speranta de viata a romanilor.

Iata ca acum toata lumea stie cine a scris PNRR si si l-a dat cu dedicatie, aceleasi grupuri de interese care guverneaza Romania si care, am mai scris, au transformat-o in ceea ce este astazi, o sursa inepuizabila de forta de munca pentru UE, de imprumuturi de la investitorii financiari si un importator al celor mai banale produse. Dar, poate ca e mai bine ca Romania sa fie guvernata de altii, pentru ca noi am dovedit ca nu stim s-o facem.

Lasati cele 30 de miliarde, fiti cu ochii pe cele cateva zeci de milioane de Euro – cu un mic efort poate cateva sute – care vor fi risipiti generos pe consultanta si studii de management, necesitate, oportunitate, fezabilitate, etc. si care vor ajunge in buzunarele cui trebuie. Executia insa, este cu totul alta poveste.

Am un motiv foarte serios pentru care nu vad rostul PNRR-ului (in general vorbi d, nu pentru ca l-ar fi facut un partid sau altul), il consider un exercitiu de bifare politica al UE si o gafa de pierdere de si mai multa suveranitate a Romaniei prin componenta de imprumuturi. Si nu, nu este vorba despre scenariul sci-fi prin care planificam sa construim in 5-6 ani ce n-am facut in ultimii 30, adica autostrazi, cai ferate, conducte de apa, scoli, spitale, centre medicale de permanenta, etc. – in lipsa de experti, tehnologie, utilaje, materiale de constructii si mai ales, de muncitori.

Este vorba despre reforma sistemului de pensii. Au fost zilele trecute in presa comentarii si sugestii legate de reforma sistemului de pensii. Eu am sa fac un comentariu medical. Speranta de viata in Romania a unui copil nascut astazi (atentie la nuanta, astazi!) este de sub 75 de ani iar speranta de viata activa, sanatoasa, este de sub 65 de ani. Speranta de viata a celor nascuti in urma cu 50-60 de ani, care inca sunt in campul muncii, este mult mai redusa. Astfel incat, cu varsta de pensionare de astazi, mai mult ca sigur ca “decreteii” nu vor prinde prea multi ani de pensie, iar cei care au peste 40 de ani acum si contempleaza o varsta de pensionare de 70 de ani, vor pati la fel. Multumiti sistemului sanitar.

Asadar, stimati comentatori, contributia la pensii, chiar daca sistemul se doreste a fi reformat, nu sunt bani pentru batranete – cel putin nu a romanilor de 40-50-60 de ani care vor muri inainte de a ajunge la pensie – ci bani pentru ca Romania sa-si plateasca imprumuturile si deficitele, la care se vor adauga acum si imprumuturile din PNRR. Miscarile prin piloni, disparitia pensionarii anticipate, interzicerea cumulului sau disparitia pensiilor speciale, chiar daca corecteaza inechitati, au doar menirea de a colecta mai multi bani.

Si daca nu ajung banii din pensii, vor creste impozitele pe proprietati, pe venituri, profituri, etc. Urmariti cu atentie, abunda deja ideile privind cresterea impozitului de proprietati si cladiri.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Andrei Caramitru: Să plătească și PENSIONARII sănătatea (CASS). Și părinții care au copii în plus

 

Tagged with: ,

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nono said, on iunie 10, 2021 at 10:06 am

  „…poate ca e mai bine ca Romania sa fie guvernata de altii, pentru ca noi am dovedit ca nu stim s-o facem…”. Bine nu are cum sa ne fie, condusi fiind de straini. Dar ca meritam asta pentru nemernicia celor mai multi dintre noi, asta ,da.
  „…in lipsa de experti, tehnologie, utilaje, materiale de constructii si mai ales, de muncitori…” Cum sa ai experti si muncitori, cu salariile platite in Romania?! Salarizarea muncitorilor este unul din motivele mazilirii lui Liviuț….Iar despre „iexpertii” ceneadenere si min(imului) transporturilor si infrastructurii, precum si „alte comitete si comitii”,no comments.

  Apreciază

 2. dd_2d said, on iunie 10, 2021 at 2:43 pm

  Asta e dovada ca Dumenzeu ne iubeste iar noi pacatuim la greu ca natie crestina.
  Una din pedepsele Lui este a da pe cel pacatos pe mana strainului pentru a fi stapanit.
  Si suntem stapaniti si meritam !!!

  Apreciat de 2 persoane

 3. Carla said, on iunie 12, 2021 at 9:21 am

  Păi nu rezolvă ei problema cu noi : „frumoasă țară, păcat că-i locuită” ?
  Nu e tot ce auzim din ’89 încoace?
  Wild Carpatia…
  Tinerii care au energie și-o vând pe alte meleaguri, iar cei rămași la vatră par fără puterea și motivația să păzească și întrețină vatra funcțională.
  Găina care face ouă de aur tăiată pentru masa de prânz.
  Românii „au votat” schimbarea…
  Aceasta este schimbarea. O populație cu altele. Pe vremuri așa ceva se făcea cu război, astăzi cu prostirea. (Constituția)… pusă intre paranteze, neesențială.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: