SACCSIV – blog ortodox

Autoritățile nigeriene anunță, într-un tweet, că suspendă activitatea Twitter, după ce platforma a șters o postare a președintelui

Posted in NIGERIA, STIRI by Vali on iunie 5, 2021

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/autoritatile-nigeriene-anunta-intr-un-tweet-ca-suspenda-activitatea-twitter-dupa-ce-platforma-a-sters-o-postare-a-presedintelui-1552381

Foto: Profimedia Images

Nigeria a anunțat, vineri, că a suspendat total activitatea Twitter pe teritoriul său, la două zile după ce o postare a președintelui țării, Muhammadu Buhari, a fost ștearsă de pe platforma socială pentru că instiga la violență împotriva secesioniștilor regionali.

Ministerul informațiilor din guvernul nigerian, Lai Mohammed, spune că guvernul a acționat din cauza „folosirii persistente a Twitter în activități de natură să submineze existența corporatistă a Nigeriei”, conform Reuters.

El nu a precizat, însă, ce formă va lua suspendarea platformei și nici nu a dat alte detalii cu privire la activitățile menționate. Ministerul a anunțat suspendarea Twitter chiar printr-o postare pe Twitter.

Rețeaua socială a anunțat că investighează situația și că va da mai multe detalii atunci când va primi mai multe informații. Totuși, în ciuda anunțului, aplicația și site-ul web al Twitter au funcționat în continuare în Nigeria, pe parcursul zilei de vineri.

Miercuri, Twitter a anunțat că șterge postarea lui Buhari în care președintele amenința grupări secesioniste pe care le acuza că au atacat clădiri guvernamentale.

Editor : Adrian Dumitru

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vali said, on iunie 5, 2021 at 2:21 pm

    Cu patru luni înainte ca nebunia Covid-19 să cuprindă planeta, se întâmpla ceva cu economia lumii, care nu prindea niciun jurnal de știri. Și dacă Esca ar fi deschis panicată jurnalul anunțând că s-a gâtuit piața Repo, puțină lume ar fi știut ce înseamnă și de ce contează. „Repo” vine de la „recumpărare” și e o piață destinată marilor jucători financiari, în principal bănci, fonduri de pensii. Să ne gândim la el ca la amanetul băncilor. Genul acesta de instituții au active uriașe, dar nu le țin în bani lichizi, ci în investiții de lungă durată: titluri de stat pe zeci de ani, acțiuni, obligațiuni, imobiliare, aur. Pentru rulajul curent, ei pot apela la această piață vitală, fără să strice acele investiții. Tot ce au de făcut este să își împrumute între ei acele hârtii de valoare, timp de o zi, contra unei dobânzi. Luni semnează un contract virtual, prin care pun hârtiile de valoare amanet. Marți returnează banii și mica dobândă, iar contractul se stinge. Ei bine, în septembrie acest amanet al marilor bănci a luat foc. Dintr-o afacere ocazională, de urgență, ca orice amanet, Repo a explodat.

    Ca niciodată, băncile veneau tot mai des și cereau sume tot mai mari, urgent, la împrumuturile peste noapte (altfel, costisitoare). Până când au început să își pună întrebarea dacă nu cumva unii din parteneri sunt în pragul insolvenței și nu ar fi mai prudent să-și păstreze propriile lichidități. Dobânzile cerute au crescut acolo de la 1%, peste ținta de 2% inflație a Băncii Centrale, la 10%. Avem așadar un exemplu în care dobânda de piață crește la valori reale, decuplându-se de cea fixată arbitrar de o autoritate centrală. Ne amintim cu toții diferența dintre cursul la casele de schimb valutar și cursul oficial, din anii 90, când BNR folosea o rată de schimb ca-n socialism. A fost nevoie ca Fed să intervină pentru a alimenta acest amanet. Cu o sumă mică în toamnă, cu o sumă gigant, după epidemie.

    Și semnele prevestitoare nu se opreau aici. În 2019 și în lunile dinaintea crizei, peste 1600 de directori de mari companii s-au retras din activitate. Unii vorbeau de presiunea feminismului, cu scandalurile de hărțuire sexuală, care pot distruge ușor cariere acum chiar și fără dovezi, alții de iminența recesiunii. Toți s-au bucurat, însă, de pachete fabuloase în bani și acțiuni.

    La nemți, recesiunea era deja palpabilă, mai rămânea să fie și consemnată statistic, prin cele două trimestre de scădere. Dar industria auto, deja trimitea o parte din angajați acasă și exporturile bălteau.

    În 2019, unul din cei mai mari investitori imobiliari din China, condus din Hong Kong, acumulase datorii de 4,7 miliarde de dolari și deschidea discuții de vânzare cu americanii de la Blackrock, pentru 4 miliarde, a marelui său patrimoniu de clădiri de birouri. Semn că bula imobiliară chineză nu o ducea prea bine. În decembrie, un alt gigant, de astă dată din Marea Britanie, anunța că blochează retragerile pentr 3,2 miliarde de lire, dat fiind declinul comerțului și pieței imobiliare.

    China se lupta deja de peste o lună cu virusul, dar bursele internaționale nu păreau deranjate. Abia atacul decisiv la prețul petrolului, dat de Mohammad bin Salman, prințul Arabiei Saudite, a creat „furtuna perfectă” și a declanșat prăbușirea.

    Rezumat: Iminența crizei economice se vedea din 2019. Directorii marilor bănci refuzau să mai riște și sistemul era în blocaj.

    https://evadare.ro/politica/necazuri-in-paradis-semnele-crizei-de-dinainte-de-criza/

    Apreciază

  2. Paul said, on iunie 6, 2021 at 3:48 am

    Sclavia trecuta, prezenta și viitoare. În abolirea sclaviei un rol important l-a avut creștinismul.

    https://contramundum.ro/2021/05/19/sclavia-trecuta-cea-prezenta-si-cea-viitoare/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.