SACCSIV – blog ortodox

Un roman a descoperit un trib unicat in padurea Amazonului: au „cele mai sanatoase inimi studiate vreodata”, de pe Pamant

Posted in STIRI by Vali on mai 30, 2021

Sursa: https://ziare.com/magazin/descoperire/un-roman-a-descoperit-un-trib-in-padurea-amazonului-1681598

tribul Tsiname din padurea Amazonului

O echipa internationala de oameni de stiinta, din care a facut parte si profesorul roman Andrei Irimia, a facut o descoperire neobisnuita in padurea Amazonului, in Bolivia: un trib unicat, izolat de lume. Bastinasii Tsimane au „cele mai sanatoase inimi studiate vreodata”, de pe Pamant.

Acest aspect poate constitui cheia incetinirii imbatranirii la oameni, deoarece scanarile efectuate arata ca locuitorii acestei populatii indigene prezinta o scadere neobisnuit de lenta a micsorarii volumului creierului, in timp, potrivit Daily Mail.

Andrei Irimia, profesor asociat de gerontologie, neurostiinte si inginerie biomedicala la Universitatea Leonard Davis School of Gerontology din Los Angeles, Statele Unite, si unul dintre autorii principali ai studiului, a afirmat ca „tribul Tsimane ne-a oferit un experiment natural uimitor asupra efectelor potential daunatoare ale stilurilor moderne de viata, in privinta sanatatii noastre”.

Savantul roman, doctor al Universitatii Vanderbit, in 2007 si avand studii postdoctorale la Universitatile California din San Diego si Los Angeles a primit peste 80 de premii academice si a publicat zeci de lucrari in revistele internationale. Este specializat in neuropsihologia creierului.

Profesorul roman Andrei Irimia a detaliat studiile realizate in Bolivia, in padurea Amazonului. „Aceste descoperiri sugereaza faptul ca atrofierea creierului poate fi incetinita substantial de aceiasi factori ai stilului de viata, asociati cu un risc foarte scazut al bolilor de inima”.

Oamenii de stiinta care au realizat cercetarile au gasit o caracteristica uluitoare a acestor bastinasi: „diferenta dintre volumele creierelor persoanelor de varste medie si inaintata este cu 70% mai mica la tribul Tsiname, decat la populatia occidentala.

In studiu, au au fost implicati 700 de membri ai indigenilor Tsiname, cu varste cuprinse intre 40 si 94 de ani.

Tribul Tsiname prezinta cea mai buna sanatate cardiovasculara studiata vreodata in lume, superioara oricarei alte populatii de pe glob. Oamenii de stiinta au descoperit ca aproape noua din 10 bastinasi Tsimane aveau arterele curate si nu prezentau niciun fel de risc in privinta bolilor de inima.

 

de George Titus Albulescu

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Stefan said, on mai 30, 2021 at 11:27 am

    Poate asta este soluția pentru domnul Țiriac. Tot nu vrea domnul să ajungă în groapă. Uite aici sănătate fără de groapă. Plus că ne lipsește și pe noi de binecunoscuta lui „înțelepciune”. Câștigăm cu toții.

    Apreciat de 2 persoane

  2. Ceausescu said, on mai 30, 2021 at 3:46 pm

    Triburile ecologice o sa fie modelul de vietuire recomandat de New Age. Inapoi la natura la zeita Gaia. Dar nu asa liberi cum am crede, ci cu supravegherea big brother, cip si pecete.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Ceausescu said, on mai 30, 2021 at 3:59 pm

    Pe finantatorii studiului ii intereseaza ADN ul oamenilor liberi si sanatosi, nu altceva. S a recoltat ADN.
    Paziti va copiii de Injectii si medicamente.
    ‘ nici o masa fara peste’

    Apreciat de 1 persoană

  4. Livius said, on mai 31, 2021 at 9:46 am

    Rugăciunea profetică pentru România

    Daniel 9, 18-19:

    „Pleacă, Elohai¦(Dumnezeul meu), urechea Ta, și ascultă! Deschide ochii Tăi și vezi ruinarea noastră și Cetatea peste care este chemat Numele Tău! Că nu pentru faptele noastre drepte aducem înaintea Ta rugăciunile noastre (fierbinți), ci pentru milele Tale cele mari! Adonai¦Doamne, ascultă! Adonai¦Doamne, iartă! Adonai¦Doamne, ia aminte și lucrează! Nu întârzia de dragul Tău, Elohai¦(Dumnezeul meu), că Numele Tău este chemat peste Cetatea Ta și peste poporul Tău!”

    Această rugăciune extrasă din profetul Daniel 9, 18-19, conține în mod tainic, pe verticală, numele ROMANIA, atunci când acest nume este căutat folosind un program specializat de calculator pentru a căuta mesaje ascunse prezente în textul Vechiului Legământ. Programul folosit este J.L.A. Thenach Program – Torah+Newieem+Ketuwiem ce poate fi descărcat de pe internet. Folosind funcția Text-search cu setarea common, text direction vertical, matrix width from 26 to 26, find any part, textul ebraic căutat este ROMANIA (רומניא) și regăsim pe verticala versetelor de la Daniel 9, 18-19, textul ebraic căutat, adică numele ROMANIA, scris în ebraică, distanța dintre fiecare literă a numelui ROMANIA fiind de 26 de litere; cu alte cuvinte, avem litera R și, numărând 26 de litere inclusiv litera R, a 27-a literă este O. Apoi, numărând 26 de litere inclusiv litera O, a 27-a literă este M. Apoi, numărând 26 de litere inclusiv litera M, a 27-a literă este N (litera A ce ar urma după M este subinclusă ca punctuație sub litera anterioară M și nu se caută separat). Apoi, numărând 26 de litere inclusiv litera N, a 27-a literă este I. Apoi, numărând 26 de litere inclusiv litera I, a 27-a literă este A.
    Căutarea literelor cuvântului ROMANIA este deloc întâmplătoare la DISTANȚĂ de 26 de litere una de alta, numărul 26 fiind asociat Numelui Tatălui Ceresc, simbolizat în ebraică de TETRAGRAMĂ יהוה. Această «COINCIDENȚĂ» este o CONFIRMARE ÎN PLUS că RUGĂCIUNEA PROFETICĂ din DANIEL 9, 18-19 este LĂSATĂ în mod TAINIC PESTE TIMP pentru ROMANIA de ÎNSUȘI Duhul DOMNULUI יהוה.

    Mai mult decât atât, făcând căutarea numelui ROMANIA din 22 în 22 de litere, (22 fiind numărul de total de litere ale alfabetului ebraic și reprezentând un ÎNTREG, dar și o PECETE și o POARTĂ), găsim din nou numele ROMANIA pe verticala versetelor de la profetul Iezekiel 37, 11-12:

    „Și mi-a zis (Domnul) mie: fiul Omului, oasele acestea sunt toată casa lui Israel. Aceștia, iată, zic: S-au uscat oasele noastre și a pierit nădejdea noastră. Ne-am exclus noi înșine. De aceea, proorocește și spune-le lor: Astfel grăiește Domnul יהוה: Iată, Eu voi deschide mormintele voastre și vă voi scoate pe voi din mormintele voastre, poporul meu, și vă voi duce pe voi în țara lui Israel”.

    Această prezență a numelui ROMANIA în legătură cu versetele de mai sus arată că ROMANIA a fost aleasă tainic de Domnul în locul poporului lui Israel care, se știe, l-a trădat pe Domnul.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.