SACCSIV – blog ortodox

Australia: pentru doar 26 de cazuri (!) au bagat in lockdown peste 6,6 milioane (!) de locuitori (statul Victoria cu tot cu orasul Melbourne)

Posted in Australia, carantina, Coronavirus by saccsiv on mai 27, 2021

Ziare com: Orasul cu 5 milioane de locuitori care intra in lockdown total, dupa aparitia unui focar de COVID-19

Aparitia unui focar de COVID-19 in Melbourne, al doilea oras ca marime din Australia, a facut autoritatile sa ordone oficial intrarea intr-un nou lockdown, incepand de la miezul noptii, in noaptea de joi spre vineri, 28 mai.
In Melbourne traiesc peste 5 milioane de persoane.
Noul lockdown de sapte zile vizeaza atat orasul Melbourne, cat si intregul stat Victoria, a anuntat prim-ministrul interimar al acestui stat australian, James Merlino, in conditiile in care numarul cazurilor asociate acelui focar s-a dublat si a ajuns la 26.
„Avem de-a face cu o tulpina extrem de infectioasa a virusului, o varianta ingrijoratoare, care se propaga mai repede decat am inregistrat vreodata”, a subliniat James Merlino.
Varianta B.1.617, detectata prima data in India, prezinta o transmisibilitate crescuta. Ea s-ar fi raspandit in Melbourne prin intermediul unui turist care s-a intors din strainatate.
Scolile, barurile si restaurantele din statul Victoria vor fi inchise, orice reuniune va fi interzisa, iar purtarea mastii sanitare va fi din nou obligatorie.
Noua Zeelanda a suspendat deja marti cursele aeriene spre si dinspre statul Victoria, care se desfasurau pana acum fara necesitatea intrarii pasagerilor in carantina, iar principalele legaturi aeriene cu celelalte state australiene au fost reduse.
Noul lockdown, conceput cu scopul de a avea efectul unui „scurtcircuit” asupra transmiterii virale, ar trebui sa permita autoritatilor sanitare australiene sa monitorizeze mai bine persoanele care au intrat in contact cu rezidentii infectati.
Timp de o saptamana, rezidentii nu vor avea voie sa isi paraseasca locuintele decat pentru nevoi urgente, mai ales pentru a merge sa se vaccineze impotriva COVID-19.
James Merlino a acuzat guvernul federal conservator al Australiei ca se afla partial la originea acestui lockdown din cauza lentorii cu care se desfasoara campania nationala de vaccinare impotriva noului coronavirus.
„Daca mai multe persoane erau vaccinate, circumstantele ar fi foarte diferite de cele pe care le cunoastem astazi. Dar, din pacate, nu este cazul”, a adaugat premierul interimar al statului Victoria.
Acesta este cel de-al patrulea lockdown decretat in al doilea oras ca marime din Australia de la inceputul pandemiei de COVID-19.

Mii de locuitori din Melbourne au primit deja ordinul de a intra in carantina voluntara dupa cazuri inregistrate in zeci de spatii publice, printre care se afla un stadion si cluburi de noapte.
„Niciun sistem nu este infailibil”
Pe parcursul ultimei luni, australienii au cunoscut putine restrictii, uriasa tara-continent reusind sa controleze foarte bine pandemia.
Totusi, mai multe voci au aparut in spatiul public pentru a critica lentoarea campaniei de vaccinare. Doar 3,7 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate in Australia, o tara ce are o populatie de 25 de milioane de locuitori.
Opozitia laburista reproseaza guvernului central ca nu a revizuit sistemul de carantinare pentru turistii veniti din strainatate, un sistem care a aratat anumite deficiente.
„Daca am fi avut o alternativa la carantina hoteliera (…), nu ne-am fi aflat in acest punct astazi”, a declarat James Merlino.
Prim-ministrul australian Scott Morrison a respins insa criticile, afirmand ca „niciun sistem nu este infailibil” si ca lupta Australiei impotriva noului coronavirus s-a dovedit pana acum deosebit de eficienta.
„Vom face tot ce putem pentru a proteja vietile si mijloacele de trai ale australienilor, am pierdut deja 910 persoane din cauza COVID-19 in timpul acestei pandemii. Bineinteles, acest numar este departe de cele raportate in alte tari”, a declarat premierul Australiei.
James Morrison i-a indemnat totodata pe australienii eligibili sa mearga sa se vaccineze, considerand ca modul de viata „minunat si de invidiat” al australienilor in cea mai mare parte a pandemiei i-a facut pe unii dintre rezidenti sa ezite in privinta vaccinarii.
Ministrul australian al Sanatatii, Greg Hunt, a anuntat ca primele doze ale unor vaccinuri anti-COVID-19 sunt pe cale sa fie livrate ultimelor aziluri din statul Victoria cu rezidenti inca nevaccinati, unde sute de persoane au murit atunci cand noul coronavirus a inceput sa se raspandeasca in 2020.
La Melbourne, zeci de mii de persoane au stat la cozi pentru a se supune unor teste de depistare a maladiei COVID-19, in timp ce altele se grabeau sa se vaccineze, dupa ce statul Victoria a deschis pentru prima data centrele de vaccinare pentru persoanele cu varste cuprinse intre 40 si 49 de ani.
Australia a raportat de la inceputul pandemiei mai putin de 30.000 de cazuri de COVID-19, majoritatea in statul Victoria in timpul celui de-al doilea val al pandemiei, inregistrat anul trecut, si mai putin de 1.000 de decese asociate acestei boli la nivelul intregii tari.

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Gherasim said, on mai 27, 2021 at 10:23 pm

    Copii ademeniți cu înghețată la vaccinare, unii fără consimțământul părinților. Sunteți pregătiți să vă apărați copiii de arma biologică a injecțiilor Covid ? – se întreabă presa de peste Ocean

    https://www.activenews.ro/stiri/Copii-ademeniti-cu-inghetata-la-vaccinare-unii-fara-consimtamantul-parintilor.-Sunteti-pregatiti-sa-va-aparati-copiii-de-arma-biologica-a-injectiilor-Covid-se-intreaba-presa-de-peste-Ocean-167074

    Video:
    https://rumble.com/vhm5h9-theyre-killing-children-with-covid-19-bioweapon-shots.html

    Apreciază

  2. noua normalitate said, on mai 27, 2021 at 10:45 pm

    Să nu se mai gândească cineva că odată cu plandemia va mai avea ceva vreo noimă. Totul va fi aiurea, de-a-ndoaselea, fără logică, fără sens, fărădelege, dar va fi acceptat pentru că politicul, media, economicul și forțele de ordine au același stăpân care își impune voința, iar populațiile au ajuns în așa hal de decădere morală încât nu mai deosebesc adevărul de minciună, lumina de întuneric, și merg din înșelare în înșelare tot mai mare, acceptând noua normalitate, adică anormalitatea adusă la rangul de bine, de adevăr și de lege universală.

    La curțile regilor, pe vremuri, exista un nebun, un bufon, singurul căruia i se permitea să spună adevărul, pentru că era considerat nebun.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Ines said, on mai 28, 2021 at 4:12 am

    Mostra de înțelepciune în turismul bulgar: fără test pcr și certificat vaccinare

    https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/romanii-pot-intra-in-bulgaria-fara-test-pcr-sau-certificat-de-vaccinare-masura-in-vigoare-de-azi-1543591

    Apreciază

  4. Mike said, on mai 28, 2021 at 7:38 am

    asta dupa ce se anuntase ca australienii au descoperit niste medicamente foarte eficiente impotriva covid

    Apreciază

    • Padurarul said, on mai 28, 2021 at 9:04 pm

      Medicamentul cu adevărat eficient anti covid:
      Aruncă-ţi televizorul la gunoi.
      Citeşte Biblia şi cărţile Sfinţilor Părinţi. Roagă-te.

      Apreciat de 1 persoană

  5. Cristian Daniel said, on mai 28, 2021 at 1:28 pm

    off topic

    ia uitati ce le-a clocit mintea astora. au facut „baetzii” cica un sondaj in care ce sa vezi, 50 la suta dintre angajati vor ca vaccinarea sa fie…obligatorie. de ce? pai ca sa se simta angajatul in siguranta la munca…. hai pe bune? deci iata, guwernantii nu vor ca vaccinarea sa fie obligatorie, dar daca poporul vrea asta se poate guwernul opune? doar vox populi, vox Dei, nu-i asa?

    https://www.stiripesurse.ro/sondaj-jumatate-din-angajatii-romani-cred-ca-vaccinarea-trebuie-sa-fie-obligatorie_1813229.html

    Apreciază

    • gheorghe said, on mai 28, 2021 at 4:24 pm

      Nu te mira… sint multi infricosati crezand fanteziile malefice covidiene… dar cei mai multi nu discern – nu au capacitatea sa gandeasca.
      Proceseaza dupa modelele scolii din ultimilw dwcwnii – indobutoocire si antrenament ca la animale: mesajul e comanda si dobitocuil executa.
      Unelte vorbitoare, de asta „puterea” nici nu da doi bani pe ei, considerand ca asa de tampiti sint toti si doar ei sint geniali!
      … Ia uita-te la sondajul asta (Canada, provincia Ontario) din 26 mai:

      https://kitchener.ctvnews.ca/more/poll-results

      Would you support COVID-19 vaccine passports in Canada?
      Yes 1998 (13 %)
      No 13506 (86 %)
      Undecided 255 (2 %)
      Total number of votes: 15759

      Apreciază

  6. roman said, on mai 28, 2021 at 5:40 pm

    parere de parerolog=om de ,,stiinta” roman(hahaha)
    IN FINAL va fi vaccinarea OBLIGATORIE…
    asta e una din cele mai…principale obiective,,, ale PLANdemicilor si slugilor lor,precum AGENTII COMERCIALI,de vanzari, ai lu’ BIGfarma de pe teritoriu’, PUSTIU, al romanieii:DOMNUL WERNER klaus,DOMNUL arafat,DOMNUL matu…sau catu…etc…
    Ei azi VAND produse ,,medicale” ptr STRAINI CATRE bastinasii sau parvenitii acestui teritoriu: BOTNITE,detergenti(dezintecti/tanti),teste care defapt sunt ptr recoltare de MOSTRE ADN,necesare Inteligentei artificiale,a TUTUror oamenilor..VACCINURi.
    In etapa 1 a fost cu …cine doreste si cine pofteste,chiar SPECIFICANDU-SE clar si in scris ,ca …in Romania vaccinarea NU ESTE OBLIGATORIE(hahaha)…si asa cat timp cei,,treji” urlau pe net in gura mare ca …
    romaneiii nu se vor vaccina niciodata,ca is ortodocsi,ca is PREAcredinciosi ca se trezeste popotul si muulte alte SLOGANURI…sloganuri…de JUSTIFICARE a caderilor acestui neam romanesc,care este TOTAL cazut,pe toate liniile s-a ajuns/trecut LEJER,conform PLANULUI in:
    etapa 2,care a inceput de la 15 mai (oficial) si va fi cu o GALAGIE enorma a medieii maselor (arma SERVICIILOR de DRESAJ psihic a omenirii),in paralel cu constrangerile din partea…angajatorilor STRAINI si nu numai,a autoritarilor locali care ENORM de multi is SEMIdocti (vezi primari crasmari,soferi-primari,care daca le dai dictare HABARn-au sa scrie,d’apoi… DISCERNAMANT=Darul Harului Sfant etc…
    Sunt F. multi oameni in orasele mari ale tarii si nu numai, DEJA vaccinati,chiar F. multi in raport cu timpul scurt,din decembrie pana azi=5 luni…Cine NU crede trebuie sa ,,circule” si sa intrebe pe FATA pe cunoscuti,vecini,colegi,pe ORICINE…pe scurt: TE-AI VACCINAT sau ai de gand sa faci asta????O sa vedeti/auziti ce acum NU CREDETI…
    Eu am ramas MASCA la cati am intrebat,f. multi nu ma asteptam sa faca asta niciodata,dar…raspunsul lor a fost DA…din varii motive…sa mearga in vacante,ca TOTUSI EXISTA CEVA,ba chiar ca are nunta la ficasa si…cica ii lasa mai multi ,daca is CIPUITI=INSEMNTATI=vaccinati…ca oricum e rablagit(bolnav) sau e in varsta etc…
    Urmeaza,din toamna-iarna faza 3.Aceasta faza 3 ,probabil ca o vor incepe,atunci cand vor avea MILIOANELE de romani,de care considera ei ca au nevoie ptr a-i ,,INCURAJA” violent de tare ,cu ARMA psihologica=mas media ca ei is cetatetni corecti,care s-au sacrificat ptr binele suprem,se vor da fel de fel de indemnuri de a ,,sari” catre cei care is inca ..nehotarari,incapatanati,NEuniti si NEimpreuna ptr clauza GLOBALA,ptr binele suprem(henry kisinger) si CAND TOTI INSEMNATII vor fi DEMONIZATI TOTAL vor striga…eu am putut sa ma vaccinez/cipuiesc si voi NU VRETI ASTA…atunci AGENTII DE VANZARI de mai sus probabil vor striga…vom da legea vaccinarii OBLIGATORII,fiindca deja sunt 7-10 milioane de romani vacinati si…TOTI…impreuna…uniti..TREBUIE sa ne PREDAM trupurile STATULUI care ne doreste numai si numai bine….De atunci se va intampla CEVA…poate fi ceva si cu VARSARE DE SANGE..dar ceva se va intampla…
    Sa sea Dumnezeu sa NU am eu dreptate,dar acu’ cativa ani ziceam..cand se va incepe CIPAarea, romanii vor sta la coada…si multi ma injurau ca sunt anti roman…dar asta este azi.Eu sunt doar REALIST si atat.
    Adevarul USTURA ca sarea pe carne.

    Apreciază

  7. Alex said, on mai 28, 2021 at 8:10 pm

    Saccsiv, este clar..

    Te pui cu CHINA COMUNISTA, SPONSOR OFICIAL #1 OMS… VA INCHIDEM TOTAL!!!

    In video ala prin care senator Kennedy il lua la ‘sto pe cacanarul de Fanucci, ii zice clar ca:

    Daca-l prinzi cu capu’n jos pe Xi Jinping, din buzunar ii pica covigrul !

    Si inca o chestie !

    Atentie !

    Mao Zedong + Kim Il Sung + Kim Jong Il + Hitler + Stalin + …. = NIMICA TOATA comparati cu XI JINPING !

    Veti vedea mai tarziu !!!

    Apreciază

  8. P.M. said, on mai 28, 2021 at 8:33 pm

    @@@roman,adevarul este ca cei mai multi dintre romani nu vor sa se vaccineze;daca se va da obligativitatea OFICIALA (cea NEOFICIALA este inca dinainte de startul campanie de vaccinare inceputa in luna Decembrie a anului 2020…) se va da tocmai pe acest motiv;da,dumneata cunosti multi ce s au vaccinat,insa eu cunosc foarte multi care nu vor sa o faca;iar statistica INS ului confirma ceea ce sustin eu;si cei care inca mai gandesc le spun asa:
    daca era asa dorinta mare de sinucidere printre romani (da,vaccinarea este sinucidere,nu ne putem ascunde dupa deget,cu atat mai mult cu cat sunt dovezi clare ca lumea MOARE dupa inocularea ,,salvatorului”) ,spurcaciunile nu faceau toate campaniile astea de convingere care mai de care mai trasnite si mai malefice;sinuciderea ar fi decurs normal,fara propaganda,amenintari si alte chestii promovate de oameni malefici si nebuni.

    Apreciază

    • roman said, on mai 29, 2021 at 8:15 am

      Cei mai multi is CALDICEI,adica intre a pune botu’ sau nu…Depinde cine va face GALAGIA mai mare ptr a-i indrepta,inspre ce…Dar daca tu NU crezi ca azi nu is 3 milioane de oameni care DEJA is insemnati,nu esti realist.Si daca zici ca in 5 LUNI,deci nu in 5 ani,3 milioane sau poate mai multi is PUTINI,iarasi NU ESTI realist.
      Te vad un INFOCAT protestar impotriva lu covrig,e bine,dar sa NU te ia valul covrig pana la urma.
      Muluti vorbeau de masonerie si planurile lor,despre EREZII si alte spurcaciuni, ma refer la oameni grei,nu copii si AGEAMII si cand le-a venit randul de a da TESTUL personal…au primit tot ce li s-a oferit sau au TACUT,care e egal cu crima.Stii care e motivul???!! E fiindca au luptat cu aceleasi arme ca si dracii,iar pe demon nu-l scoti cu demon,asa e scris si asa e VESNIC.
      P.S Spune printr-un video un alt protestatar,un fost canteret de la iris ,ca PROTESTATARUL protestatarilor diplan ovidiu e omul …TOT al covrigului ,adica al scursurilor secrete….se poate sa fie adevarat fiindca asa fac ei ,,jocul” si multi is …ageamii si vor sa scoata pe demon cu demon…
      Un ORTODOX nu are treaba cu NIMIC din ce e azi pe pamant.El stie CLAR ca …in orase NU ai ce cauta in vremurile lu’ antihrist…stie ca solutii pamantesti(placute Domnului )nu mai exista…stie ca NU trebuie sa fie PARTAS la absolut NIMIC din porcaria mondiala,fiindca …se lucreaza taina faradelegii,pana CAND cel care acum o IMPIEDICA va fi INLOCUIT/inlaturat din sufletele si mintile oamenilor,mai stie ca…sminteala TREBUIE sa vie in lume ,dar VAI de militienii,jegdarmii,doftorii,televizionistii,werneristii/arafatii etc PRIN CARE VINE sminteala in lume….si stie ca in vremurile de pe urma,inainte de VENIREA Fiului Omului …oare va mai EXISTA credinta DREAPTA pe pamant???!!!
      Restul tine de armele dracilor…nu puteti scoate pe draci cu dracii…chiar de vrea omu’ din 2021 sa creada sau nu…O zi cat mai buna!

      Apreciază

    • roman said, on mai 29, 2021 at 8:58 am

      Ptr AGEAMII… exista INCA… solutii omenesti(proteste,giustitia,batele,razboaiele,adica ARMELE DRACILOR)fiindca ei NU cred in Cuvintele Duhului Sfant,ei is LOGICI si DESTEPTI,dar Sfintii din CERURI,precum Sfantul Iustin Parvu care ne-a spus CLAR…solutii omenesti NU mai exista…si TOTI Sfintii NU au fost niciodata LOGICI si destepti,ci au fost INTELEPTI SI mai ales …LUMINATI de Duhul Sfant si ptr ORTODOCSI ,care pun inceput bun sau macar se straduie asculta si FAC ce le spun Sfintii Bisericii UNICE.
      Ptr ortodocsi cuvintele de mai jos sunt PORUNCI si sfaturi/tehnici,uite:
      pag 7

      Spre a ne călăuzi, Episcopul Ignatie(Briancianinov) spune: „APOSTAZIA are loc cu îngăduinţa Domnului, NU ÎNCERCA S-O OPREŞTI cu SLABELE TALE PUTERI…”
      Ce înseamnă aceasta ? înseamnă oare să ne împăcăm cu apostazia şi să ”ne integrăm” în ea ? Nu, desigur ! IATĂ ÎNSĂ CUM TREBUIE SĂ ACŢIONĂM: „ÎNDEPĂRTEAZĂ-TE, PĂZEŞTE-TE TU ÎNSUŢI DE EA: aceasta este de ajuns. Cunoaşte DUHUL VREMII, cercetează-l, ca să te poţi feri pe cât posibil de influenţa lui ! De aceea tăcerea asupra Apostaziei este criminală.
      N-avem voie să păstrăm tăcere asupra Apostaziei, să ne liniştim pe noi înşine şi pe alţii, că totul ar fi în ordine, că n-avem de ce să ne tulburăm.
      Cu toate că NU NE STĂ ÎN PUTERI „SĂ OPRIM APOSTAZIA cu slabele noastre puteri”, datoria iubirii noastre creştineşti ne porunceşte nu numai să ne ferim, şi SĂ NE PĂZIM NOI ÎNŞINE, ci să-i păzim, SĂ-I AVERTIZĂM ŞI PE SEMENII NOŞTRI, care nu văd şi nu observă nimic. Aici se cuvine să ne amintim minunata cugetare a unuia din cei mai mari stâlpi ai Bisericii noastre, Sfântul Grigorie Teologul: „PRIN TĂCERE ÎL TRĂDĂM PE DUMNEZEU”.

      pag 8

      UNII VOR ZICE: „Ascultaţi, ce tot vorbiţi, despre ce prăbuşire a Bisericii este vorba, când noi avem legământul hotărât al lui Hristos Care spune: „Voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor
      birui” (Mt. 16,18). Foarte adevărat, cuvintele lui Hristos sunt fără îndoială de netăgăduit, însă nu se ştie de ce, uităm că prin aceste cuvinte Hristos nu arată hotarele Bisericii, pe care „porţile iadului nu o vor birui.” Nu se spune CARE ANUME Biserică va fi aceea: a Constantinopolului, Rusă, Sârbă, Bulgară, Biserica Rusă din diaspora, sau oricare alta. Se spune simplu – „Biserica”, adică, până la sfârşitul veacului şi cea de A Doua Venire a lui Hristos, ADEVĂRATA BISERICĂ NU VA DISPARE DE PE FAŢA PĂMÂNTULUI, CI VA SUBZISTA. Biserica va rămâne Biserică cu toate înaltele ei legăminte, împuterniciri şi drepturi binecuvântate ce-i aparţin, chiar ŞI ÎN CAZUL, când în ea va rămâne UN SINGUR EPISCOP şi minimum de credincioşi. Iar RESTUL SE VA CLĂTINA ŞI VA CĂDEA, va fi „biruit de porţile iadului”, chiar dacă va continua SĂ SE NUMEASCĂ ”BISERICĂ”….

      Nu avem de unde aştepta RESTABILIREA CREŞTINISMULUI” – scrie mai departe Episcopul Ignatie: „VASELE SFÂNTULUI DUH AU SECAT DEFINITIV PRETUTINDENI, chiar şi în mănăstiri, aceste tezaure de evlavie şi daruri harice, ori, SUBSTANŢA DUHULUI DUMNEZEIESC poate fi SUPLINITĂ ŞI RESTABILITĂ NUMAI prin uneltele Sale. Îndelungata şi MILOSTIVA RĂBDARE A DOMNULUI îngăduie să se prelungească şi SĂ FIE AMÂNAT DEZNODĂMÂNTUL FINAL PENTRU CEI RĂMAŞI, CARE SE VOR MÂNTUI.
      ÎNTRE TIMP, CEI CE PUTREZESC SAU AU PUTREZIT, VOR atinge deplina putreziciune. Cei ce vor să se mântuiască, trebuie SĂ ÎNŢELEAGĂ BINE ACEST LUCRU şi să folosească timpul dat spre mântuire, „căci TIMPUL SCURT ESTE”, iar trecerea în veşnicie este aproape pentru fiecare din noi. Se cuvine să fim mai împăciuitori faţă de starea Bisericii şi totodată înţelegători. Această stare jalnică este îngăduită de Sus.
      Stareţul Isaia spunea: „Înţelege vremea! NU AŞTEPTA BUNA ORÂNDUIRE ÎN STRUCTURA BISERICEASCĂ îndeobşte. FII MULŢUMIT CĂ EXISTĂ POSIBILITATEA MÂNTUIRII INDIVIDUALE a celor care vor să se mântuiască”. Sfaturi care parcă NE SUNT ÎNDREPTATE DIRECT NOUĂ, pentru a nu ne descuraja, a nu cădea în deznădejde, văzând ce se petrece. Cel mai greu este, desigur, în aceste vremuri, după cum remarca Sfântul Ierarh Ignatie, de a suporta SINGURĂTATEA SPIRITUALĂ.
      „MÂNTUIEŞTE-TE SINGUR! Fii fericit, dacă vei afla MĂCAR UN COLABORATOR ADEVĂRAT în lucrarea de mântuire: acesta e cel mai mare şi mai de preţ DAR AL DOMNULUI, în zilele noastre. PĂZEŞTE-TE, VRÂND SA-TI SALVEZI APROAPELE, SĂ NU TE TRAGĂ EL ÎN PRĂPASTIA PIERZANIEI. Acest din urmă lucru se întâmplă la tot pasul…
      Carte Marea Apostazie,Episcop Averchie Tausev…

      Apreciază

  9. P.M. said, on mai 28, 2021 at 8:35 pm

    *…si celor ce inca mai gandesc…*

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.