SACCSIV – blog ortodox

După atacul asupra porcului țăranului, urmează găina. Centrul de Combatere a Bolilor interzice comerțul cu păsări

Posted in Romania, STIRI by Vali on mai 9, 2021

Sursa: https://evz.ro/dupa-atacul-asupra-porcului-taranului-urmeaza-gaina-centrul-de-combatere-a-bolilor-interzice-comertul-cu-pasari-document.html

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă – Centrul Naţional de Combatere a bolilor – a decis suspendarea organizării şi desfăşurării comerţului ambulant cu păsări pentru o perioadă de 30 de zile, în contextul prevenirii răspândirii gripei aviare la păsările domestice. Măsura se aplică începând de astăzi, 8 mai, în toate localitățile României.

Centrul Național de Combatere a Bolilor a decis, pe fondul prevenirii răspândirii gripei aviare, încetarea comerțului negustoresc cu păsări, pentru o perioadă de treizeci de zile. Măsura se aplică începând de astăzi, în toate localitățile României.

De asemenea, autoritățile au decis inclusiv suspendarea comerțului cu păsări vii, tot pentru o lună de zile, de la puii de o zi până la păsările reformă. Vizate sunt toate speciile de păsări comercializate prin intermediul mijlocitorilor de afaceri sau a altor activități de intermediere. Sunt incluse aici și comercializările directe către crescătoriile de păsări din gospodăriile populației.

Singura modalitate sub care comerțul cu păsări va fi acceptat este sub condiția ca procesul de comercializare să fie realizat de către ferme autorizate cu păsări a căror stare de sănătate să fie atestată de către organele competente.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară (ANSVSA) și pentru Siguranța Alimentelor, precum și Ministerul Afacerilor Interne vor urmări respectarea acestor măsuri, inclusiv prin demararea unor controale în trafic și la punctele de trecere a frontierei României.

De asemenea, secretarul de stat pentru Ordine și Siguranță Publică, chestorul general de poliție Bogdan Despescu și secretarul de stat Raed Arafat au decis, tot vineri, activități de verificare în trafic a autoturismelor care transportă păsări, precum și controale la locațiile de comercializare a produselor cu risc de transmitere a virusului gripei aviare.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră va verifica și controla mijloacele de transport în punctele de trecere a graniței României, pentru identificarea produselor din carne.

Tagged with: , ,

Simona Halep, Ion Cristoiu si toti vaccinatii au luat teapa

Posted in Coronavirus, Ion Cristoiu, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa by saccsiv on mai 9, 2021

Simona Halep, conform PLAYSPORT:

Nu avem voie să ieșim din hotel, ceea ce nu este ușor. Dar sper, în viitorul apropiat, să se schimbe lucrul ăsta. Este destul de apăsător, după o săptămână sau zece zile e din ce în ce mai rău.

A acceptat sa fie folosita de propaganda:

Mesajul sistemului prin Simona Halep: imunizatul natural trebuie sa se vaccineze, apoi sa se protejeze in continuare cu masca si tot tacamul

Fotografia zilei: Simona Halep multumind din inima partidului

Si ce visa? Ca gata, se va plimba libera de colo colo? Ei bine, a luat teapa, precum Ion Cristoiu si toti cei ce credeau ca cei vaccinati isi vor relua viata de dinainte de 2020.

Adio omenire, la viata din 2019 nu te mai intorci, nici vaccinata, nici nevaccinata. In 2020 ai fost bagata in puscarie iar cheia a fost aruncata. De atunci, cand si cand ti se mai schimba doar regimul de detentie.

Video: Parada militara, Ziua Victoriei, Moscova

Posted in Moscova, RUSIA, VIDEO by saccsiv on mai 9, 2021

Duminica Sfantului Apostol Toma

Posted in Calendar Ortodox by saccsiv on mai 9, 2021

Ev. Ioan 20, 19-31:

  1. Şi fiind seară, în ziua aceea, întâia a săptămânii (duminica), şi uşile fiind încuiate, unde erau adunaţi ucenicii de frica iudeilor, a venit Iisus şi a stat în mijloc şi le-a zis: Pace vouă!
  2. Şi zicând acestea, le-a arătat mâinile şi coasta Sa. Deci s-au bucurat ucenicii, văzând pe Domnul.
  3. Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi.
  4. Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt;
  5. Cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute.
  6. Iar Toma, unul din cei doisprezece, cel numit Geamănul, nu era cu ei când a venit Iisus.
  7. Deci au zis lui ceilalţi ucenici: Am văzut pe Domnul! Dar el le-a zis: Dacă nu voi vedea, în mâinile Lui, semnul cuielor, şi dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor, şi dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede.
  8. Şi după opt zile, ucenicii Lui erau iarăşi înăuntru, şi Toma, împreună cu ei. Şi a venit Iisus, uşile fiind încuiate, şi a stat în mijloc şi a zis: Pace vouă!
  9. Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tău încoace şi vezi mâinile Mele şi adu mâna ta şi o pune în coasta Mea şi nu fi necredincios ci credincios.
  10. A răspuns Toma şi I-a zis: Domnul meu şi Dumnezeul meu!
  11. Iisus I-a zis: Pentru că M-ai văzut ai crezut. Fericiţi cei ce n-au văzut şi au crezut!
  12. Deci şi alte multe minuni a făcut Iisus înaintea ucenicilor Săi, care nu sunt scrise în cartea aceasta.
  13. Iar acestea s-au scris, ca să credeţi că Iisus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, şi, crezând, să aveţi viaţă în numele Lui.

Sf. Ignatie Brianceaninov:

(more…)