SACCSIV – blog ortodox

BBC: o filmare cu camera ascunsă arată riscurile de contaminare într-un laborator de teste

Posted in Coronavirus, TEST by saccsiv on aprilie 23, 2021

BBC: Covid: Secret filming exposes contamination risk at test results lab

COVID: O filmare cu camera ascunsă arată riscurile de contaminare într-un laborator de teste

O filmare cu camera ascunsă într-unul dintre cele mai mari laboratoare de testare COVID din Marea Britanie a scos la iveală dovezi despre posibile contaminări, teste anulate și presiunea de a-și atinge țintele.

Un reporter BBC care lucra ca tehnician de laborator, a filmat personalul care grăbea testele și procesa probele recoltate într-o manieră care ar putea duce la contaminarea probelor.

Aceasta înseamnă că persoanele care și-au făcut testele la NHS Test and Trace e posibil să nu fi primit rezultatele sau să fi primit un rezultat greșit.

Laboratorul a spus ca a respectat toate regulile și reglementările necesare

Dovezile filmate în laborator arată următoarele:

  • Marcajele mostrelor pentru a putea fi identificate erau făcute în grabă, ceea ce arată că testele erau uneori anulate inutil;
  • Unele probe „murdăreau” zona, existând riscul contaminării și al altor probe;
  • Bețișoarele folosite pentru prelevarea mostrelor pentru testele Covid erau lăsate în tuburile lor când mostrele erau procesate, prezentând mai departe un risc de contaminare;
  • Un laborant responsabil cu controlul calității îi vorbește reporterului despre înrăutățirea progresivă a calității rezultatelor de-a lungul zilei.

Aceste dovezi i-au făcut pe experți să se îndoiască de modul de operare al laboratorului.

„Nu așa se face o asemenea treabă… cine răspunde de asta?” – Phil Robinson, specialist în testare genetică. Foto: BBC

Un specialist descrie drept „nebună” scena prezentată într-o filmare cu camera ascunsă și în care un tehnician șterge o mostră cu un șervețel.

„Nu încape aproape nicio îndoială că asta va produce contaminări”, spune Chris Denning, director al Institutului Biodiscovery al Universității din Notingham.

Un alt expert, care a condus o companie ce a efectuat milioane de teste PCR, spune: „Nu așa se face o asemenea treabă”.

„Există metode de a face treaba mai repede” spune Phil Robinson, „dar nu prin a o face mai prost”.

Verificări lipsă

Guvernul a cheltuit mai mult de 1 miliard lire sterline pentru construcția unei rețele de laboratoare de procesare a testelor, ca parte a Sistemului Național de Sănătate, Testare și Monitorizare.

Laboratorul din Milton Keynes funcționează pentru organizația non-profit UK Biocentre și este unul dintre cele șapte așa-numite laboratoare-far, înființate de Numărul 10 (Guvernul Marii Britanii).

Acuzațiile despre practicile de lucru deficitare din laborator au fost prima dată scoase la lumina de BBC în octombrie 2020.

UK Biocentre spunea la acea vreme că „deja dă curs observațiilor”. Dar câteva luni mai târziu, sursele au relatat pentru emisiunea BBC Panorama despre continuarea practicilor greșite.

Reporterul Jacqui Wakefield a lucrat sub acoperire, în ianuarie și februarie, 18 ture cu scopul de a investiga acuzațiile.

Ea a făcut parte din una dintre cele patru echipe de tehnicieni care preparau și procesau eșantioanele pentru testele PCR.

Reporterul Jacqui Wakefield a lucrat sub acoperire ca tehnician de laborator într-o unitate de testare. Foto: BBC

Laboratorul Milton Keynes operează cu eșantioane de testare și monitorizare prelevate de la public. Poate procesa până la 70.000 teste de coronavirus zilnic dar, în perioada cât Wakefield a lucrat acolo, numărul se situa între 18.000 și 40.000.

Deși era în mijlocul celui de-al doilea val de coronavirus, tehnicienii cu care a lucrat reporterul stăteau degeaba pentru lungi perioade din turele de lucru.

Dar tehnicienii vizau anumite obiective indiferent de numarul de probe pe care le primeau în decurs de 24 de ore.

În faza de sortare, în care eprubetele care conțineau probele de Covid prelevate de la populație erau scoase din pungi, verificările pentru a se asigura că probele erau viabile erau făcute uneori în grabă.

Acesta este startul procesului de testare.

Fiecare probă ar trebui să fie adusă având un cod de bare atât pe pungă cât și pe eprubeta din interior, asta însemnând că dacă o eprubetă nu are pe ea codul de bare, se poate folosi codul de pe pungă.

Dar filmăril prezentate în emisiunea Panorama arată cum o eprubetă fără cod de bare este aruncată din cauză că punga corespunzătoare fusese deja aruncată.

Asta înseamnă că persoanei de la care a fost recoltată proba va trebui să i se recolteze una nouă.

Reporterul a discutat cu colegii din fiecare tură iar aceștia i-au spus că asta se întâmplă frecvent.

Laboratorul a declarat realizatorilor emisiunii Panorama că este esențial ca oamenii să primească  rezultatele rapid și să asigure că personalul poate lucra la capacitatea standard a laboratorului.

Roboți care operează cu fluide

Wakefiled a filmat, de asemenea, o serie de practici din laborator despre care experții spun că ar putea cauza contaminări, ridicând semne de întrebare asupra credibilității rezultatelor obținute.

După ce sunt sortate, probele sunt trimise către roboții operatori cu fluide, în chiar inima procesului de testare în masă.

Riscul de contaminare în faza de auto-pipetare

Descrierea celor trei desene de mai jos:

  1. Fără contaminare. Opt pipete sunt scufundate în eprubete după care sunt mutate pe „tava de descărcare a probelor.
  2. Riscul de extragere a bețisoarelor de prelevare. În timp ce pipetele sunt scoase din eprubete, un bețișor se poate agăța de pipetă și să cadă apoi în zona în care se află alte mostre.
  3. Riscul probelor lipicioase. În timp ce pipetele sunt scoase din eprubete, o parte mai lipicioasă de mucus este scoasă și împinsă pe masă sau pe alte mostre.

Pipetele robotizate intră automat în opt eprubete deodată, extrăgând o mică porțiune din fiecare probă după care le depozitează pe o masă de testare, unde vor fi analizate mai târziu pentru a detecta prezența virusului care cauzează Covid-19.

Pentru a economisi timp, bețișoarele folosite pentru prelevarea mostrelor de la oameni sunt lăsate fiecare în propria eprubetă, în loc să fie scoase cu mâna înainte de a fi procesate. Din când în când, aceste bețișoare sunt captate de pipetele robitizate, scoase afară și, uneori, cad peste alte mostre, putând cauza contaminarea acestora.

Filmarea cu camera ascunsă arată cum un bețișor dintr-o eprubetă de testare este ridicat de robot, provocand un risc de contaminare. Foto: BBC

Conducerea laboratorului a spus că dacă se suspectează o contaminare, procesul trebuie oprit, sistemul curățat și un nou proces început de la zero.

Cu toate acestea, deși unii tehnicieni au oprit mașina, Wakefield i-a filmat pe alții cum împingeau bețișoarele la loc în eprubetele lor cu o mână purtând o mânușă. Experții spun că și acest mod poate provoca o contaminare.

Un tehnician împinge la loc un bețișor în eprubetă, cauzând o potențială contaminare. Foto: BBC

Privind dovada, profesorul Denning a spus: „Dacă o soluție este complet infectată… cu milioane de particule iar tu începi să o plimbi de colo încolo, în mod firesc, mici picături vor fi împrăștiate în toate direcțiile.”

Unele mostre sunt mai închegate decât altele din cauza mucusului iar aceasta reprezintă un alt risc de contaminare din cauza modului cum sunt manipulate uneori în laboratorul Milton Keynes.

Wakefield a observat deseori cum asemenea mostre mai vâscoase atârnau de vârfurile pipetelor robotice și cădeau apoi pe alte mostre, în timp ce erau transferate către masa de testare.

Wakefield a filmat cum tehnicienii au continuat procesarea tăvilor, unul dintre ei încercând să salveze una dintre tăvi printr-o simplă ștergere cu un șervețel.

„Ceea ce vedeți aici este pur și simplu o nebunie”, spune profesorul Denning. „Aproape că nu încape îndoială că se va produce o contaminare.”

Un tehnician încercând să curețe cu un șervețel o tavă de testare potențial contaminată. Foto: BBC

Laboratorul spune că ar putea exista greșeli izolate „la nivel individual” dar că asta ar trebui privită în contextul în care această unitate de testare a ajuns de la zero la 11 milioane de teste în câteva luni.

„Bunele practici din industrie”

După ce testele sunt terminate, rezultatele sunt verificate de specialiștii în biomedicină ai laboratorului, care sunt responsabili cu controlul calității.

Reporterul a vorbit pe larg cu trei dintre aceștia și, în timp ce unul a spus că managementul laboratorului încearcă să îmbunătățească calitatea activității, doi dintre ei i-au spus că văd pe tăvile de testare sute de mostre despre care ei cred că sunt contaminate.

Unul dintre specialiști i-a mărturisit, cu frustrare, că rezultatele sunt de calitate mai bună la începutul fiecărei ture, spunându-i că lucrurile se înrăutățesc progresiv și că în ultima oră de lucru „jumătate din tavă e gunoi.”

UK Biocentre spune că „rata sa de teste pozitive” se încadrează îndeaproape în media Marii Britanii, oferind reasigurări că rezultatele sunt solide și de încredere.

Ei mai spun că ceea ce echipa de la BBC Panorama a descoperit este o reprezentare „incompletă și selectivă” a eforturilor laboratorului și că „au operat într-o perioadă de presiune aparte” din cauza valului doi al pandemiei.

Laboratorul a contribuit semnificativ la răspunsul împotriva pandemiei, mai spun reprezentanții lui, operează „în linie cu bunele practici ale industriei” și a fost recomandat spre acreditare de către autoritățile de reglementare.

Guvernul a declarat că pretinde cele mai înalte standarde, că „îl preocupă extrem de serios problemele arătate” și că „va investiga complet toate afirmațiile făcute”.

 

Comentariu saccsiv:

Daca acceptam ca acest coronavirus exista, este limpede ca acest tip de contaminare in laborator (adica tocmai in locul ce ar trebui sa fie cel mai curat si cel mai in ordine din lume) duce la marirea numarului de teste fals pozitive.

Daca nu acceptam ca acest coronavirus exista (pe motiv ca n-a fost nici pana acum izolat), cu ceva tot pot fi contaminate aiurea probe prin astfel de manipulari, iar mai apoi testul ar putea „depista” acel ceva ca fiind Covid-19, din moment ce există sansa ca mari cantități de coronaviruși asemănători, dar totuși diferiți, și care pot cauza răceli obișnuite, să producă o reacție pozitivă în testele PCR.

 

 

 

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. testări said, on aprilie 23, 2021 at 10:31 pm

    În primul rând BBC este televiziunea care prezintă în mod fidel opinia autorităților. Ce credibilitate credeți că are?
    În al doilea rând s-a creeat o întreagă industrie extrem de profitabiilă în baza acestor teste PCR. Toată lumea medicală ar trebui să știe deja că testul PCR nu se folosește pentru diagnosticarea bolilor virale și a bolilor infecțioase în general, așadar e un test inutil, care nu dovedește nimic, nici chiar dacă ar exista cu adevărat virusul în cauză.
    În al treilea rând Kary Mullis inventatorul testului PCR a murit taman în august 2019, și tocmai de pneumonie, și ce să vezi, prin întubare. Ce coincidențe se întâmplă în lumea asta.

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 23, 2021 at 10:51 pm

      testări

      Eu am o ipoteza la intrebarea de ce tocmai BBC arunca indoiala asupra testelor. Si cred c-o stii.
      Tu de ce crezi ca au facut un asemenea documentar?

      Apreciază

      • testări said, on aprilie 23, 2021 at 11:54 pm

        saccsiv,

        Personal nu cred că există virusul în cauză, pentru că mulți medici și specialiști din toată lumea au căutat o dovadă a existenței acestuia și nu au găsit-o. Și nici organismele internaționale de specialitate nu au putut furniza informații concrete cum că virusul a fost izolat. Deci de ce se fac teste care nu diagnosticheză viruși, și mai ales unii care nu există? Vă las pe voi să răspundeți.
        Discreditarea testărilor înseamnă alarmă pentru lockdown și vaccinare, ceea ce este contrar a ceea ce se vrea, adică control total, falimentarea economiilor statelor, depopulare, și în final dependență totală față de stat.
        Un posibil răspuns la întrebarea ta ar fi mărirea disonanţei cognitive în rândul populației, adică inducerea unei stari de tensiune care apare ori de câte ori o persoană are în acelaşi timp două opinii care nu numai că nu se susţin una pe alta, dar se și exclud, adică să mai înnebunească și mai mult populația. Pot exista și alte explicații.
        P.S. De ce cred că nu există virusul respectiv, chiar dacă ar fi fost făcut într-un laborator, pentru că dacă ar exista, celor de la butoane le-ar fi imposibil să-l controleze, și atunci ar afecta și pe unii de-ai lor. Riscul ar fi enorm.

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 24, 2021 at 12:04 am

        testări

        Dupa cum am tot spus. Daca exista, oricum un numar imens de teste sunt fals pozitive. Daca nu exista, atunci sunt toate.
        Oricum ar fi, toata sandramaua atarna de un singur fir: testul.
        Iar firul il vor rupe chiar papusarii. De aceea astfel de documentare si la BBC. E treaba cu pionii albi si pionii negri:
        https://saccsiv.wordpress.com/2021/03/16/realii-papusari-nu-ne-arata-vreo-luminita-la-capatul-tunelului-deoarece-vor-ca-masele-nemultumite-sa-gaseasca-o-unica-solutie-razboiul-si-revolutia/
        Nu stiu de ce nici pana acum nu esti de acord cu teoria mea, din moment ce totul indica faptul ca am avut dreptate.
        Dar voi insista pentru cei ca tine. Intr-un viitor articol voi arata de ce consider ca procentul de vaccinati este atat de mic.

        Apreciază

      • testări said, on aprilie 24, 2021 at 12:25 am

        saccsiv,

        OK. Război, revoluții și pioni. Dar unde încape în ecuația asta vaccinarea, pentru care s-au luptat atâta?

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 24, 2021 at 9:51 am

        testări

        Am mai scris si voi mai scrie.

        Apreciază

  2. Viespe Linda said, on aprilie 23, 2021 at 11:20 pm

    Contaminarea apare inevitabil datorita faptului ca este o graba enorma venind valuri peste valuri de probe luate, probabil fiind o metoda de a zapaci personalul de acolo ca sa iasa intentionat probe fals-pozitive. In plus, sa ne aducem aminte ca probele s-au luat in parcari stand in masina, toti cu motoarele pornite, deodorante in masina si alte molecule de gaze , particule de praf…. . Am vazut un testimonial la revivehealth.ro, in care spune ca am mers cu geamul deschis pana la centrul de testare…. (cititi dvs. in site-ul lor). Daca s-a mers cu geamul deschis pana la centrul de testare in timpul in care masca nu era obligatorie si oricum majoritatea nu poarta masca in masina ca acele probe ar fi putut fi deja pline cu orice…. Felicitari ca ati pus acest documentar pe site-ul dvs. si imi pare rau ca fiind in limba engleza are doar 22000 de vizualizari cand vorbitori de limba engleza sunt 370 milioane de oameni cel putin. Macar de avea 100000 vizualizari……..

    Daca studiati istoricul acestei firme o sa vedeti ca ceva a fost premeditat dinainte si se afla in Voluntari (Pandele?Firea?) :

    https://www.listafirme.ro/revive-health-srl-36640973/
    https://caen.ro/diviziune/01-agricultura-vanatoare-si-servicii-anexe
    https://www.coduricaen.ro/86-activitati-referitoare-la-sanatatea-umana
    https://www.comunicatedepresa.ro/revive-health/contact/

    Ne inebunise binomul Firea-Cercel ca „impreuna cu domnu Streinu Cercel sa facem testarea in masa”,”testarea cea mai buna metoda”. Doamna Firea priviti documentarul de mai sus si multe alte dovezi (chiar Oms) despre testele fals-pozitive,le gasiti chiar pe acest site.

    Nu au avut angajati dar acuma fac testari si VACCINARI in parcare de tip „drive-through”. deoarece sunt trecuti la centre de vaccinare pe ILFOV pe site-ul vaccin.live . Vaccinul romanesc creat de un domn academician nu este aprobat dar poti avea firma de testat si vaccinat in parcare.
    Chiar si cu toate aceste fals-pozitive pentru o rata de vindecare de 97% in cel mai rau caz dintre cei infectati sa incepi a inchide oamenii in case(vacanta mare -Cercel) si a impune restrictii fara sens ne duce cu un pas mai aproape de dictatura.Daca pentru o rata de vindecare de 97% la boala covid, inchizi in case oameni si impui restrictii de circulatie cu o foaie in mana(ca scut protector dupa o anumita ora), ce rata de vindecare este pentru cei cu diabet, boli cardiovasculare si altele? Daca rata de vindecare este mica pentru aceste boli atunci sistemul medical nu reuseste sa le rezolve,sa gaseasca tratament sau sa elimine cauza prin medicina si alimentatie de preventie,iar acest lucru inseamna ca sistemul medical nu va reusi sa gaseasca nici un tratament pentru o boala emergenta(noua) daca pentru cele existente de zeci de ani la milioane de oameni nu s-a gasit si numarul acestora tot creste devenind in acelasi comorbiditati multiple la un decedat de asa-zis declarat Covid.
    In fapt, chiar INSP a aratat la sfarsitul anului trecut ca majoritatea deceselor declarate de covid aveau CEL putin o comorbiditate si care conform statisticii au influentat decesul in proportie de minim 50% in functie de efectul acesteia asupra organismului(de exemplu s-a constatat ca cei cu boli de inima au avut sansa foarte mare sa decedeze).

    Apreciază

  3. gheorghe said, on aprilie 24, 2021 at 5:16 pm

    At last the truth of the Scamdemic is revealed [Letter from Great Britain – 04-24-21]
    ….. The German lawyer Reiner Fuellmich… He is one of the most powerful lawyers in Europe, and is currently preparing the largest class action lawsuit in history, otherwise known as “Nuremberg 2.0”. …

    Reiner Fuellmich – We have the Evidence – Prepare For Change
    https://prepareforchange.net/2021/04/17/reiner-fuellmich-we-have-the-evidence/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.