SACCSIV – blog ortodox

Timisoara si cele patru comune limitrofe ies din carantina. Prelungirea restrictiilor nu a trecut la vot in sedinta CJSU Timis

Posted in Coronavirus, Romania by Vali on martie 21, 2021

Sursa: https://ziare.com/stiri/coronavirus/timisoara-iese-din-carantina-1668646

Foto: Politia Romana/Facebook

Timisoara si cele patru comune limitrofe vor iesi din carantina instituita in urma cu doua saptamani, dupa ce membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Timis au respins, sambata seara, propunerea de prelungire a starii restrictive pentru inca 7 zile.
Prezenta carantina expira in noaptea de duminica spre luni.

„In urma analizelor de risc efectuate de catre Directia de Sanatate Publica Timis si a avizelor emise de Institutul National de Sanatate Publica, astazi (sambata – n.r.), Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis a analizat propunerile de prelungire a masurilor de carantinare pentru localitatile Timisoara, Dumbravita si Giroc, pentru o perioada de 7 zile. In urma votului exprimat, in cadrul CJSU Timis s-a votat cu 20 de optiuni pentru, 9 abtineri si 9 voturi impotriva, astfel ca prelungirea masurilor de carantinare pentru localitatile Timisoara, Dumbravita si Giroc pentru o perioada de 7 zile nu a trecut, nefiind intrunita majoritatea necesara de 2/3 dintre membrii prezenti pentru adoptarea hotararii de prelungire a masurii de carantinare”, a anuntat Prefectura Timis.

In ceea ce priveste comunele Mosnita Noua si Ghiroda, analiza de risc intocmita de Directia de Sanatate Publica a concluzionat ca nu este intrunit punctajul pentru a putea propune prelungirea carantinei zonale in aceste doua localitati, iar INSP a avizat masura de ridicare a carantinei pentru acestea.

Sambata dupa-amiaza, cateva sute de persoane, majoritatea fara masca, au protestat in municipiul Timisoara pe un traseu care a inclus Prefectura-Primaria-Catedrala, impotriva unei posibile masuri de prelungire a carantinei zonale.

de Teodor Serban

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cristian Daniel said, on martie 21, 2021 at 4:53 pm

    Iesirea din carantina a Timisoarei si a localitatilor invecinate in urma protestelor dovedeste inca odata ca mizeria asta cu inchiderea localitatilor pe motiv de covrig este doar o chestiune artificiala, o pacaleala de doi bani a autoritatilor, fara niciun rezultat concret, pana la urma un abuz care trebuie sanctionat. Ca niste incompetenti ce sunt, autoritatile isi inchipuie in prostia lor ca daca inchid orase sau localitati, ori obliga oamenii sa poarte masca sau sa nu mai iasa pe strada dupa 22,00, vor opri imprastierea covrigului…niste masuri imbecile la fel ca si mintile celor care adopta asemenea decizii, decizii ce nu au nimic de-a face cu protectia sanitara ci au de-a face cu intentia conducatorilor de a pune genunchiul pe gatul poporului, de a-l aduce in stare de sclavie…ei bine, nu o sa le mearga si daca vor continua cu asemenea aberatii se va lasa rau…

    Apreciat de 3 persoane

  2. […] Timisoara si cele patru comune limitrofe ies din carantina. Prelungirea restrictiilor nu a trecut la… […]

    Apreciază

  3. […] Timisoara si cele patru comune limitrofe ies din carantina. Prelungirea restrictiilor nu a trecut la… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.