SACCSIV – blog ortodox

Elvetienii au interzis ascunderea fetei cu burqa dar va fi in continuare obligatorie ascunderea fetei cu masca?

Posted in ELVETIA, masca de protectie, REFERENDUM by saccsiv on martie 9, 2021

Ziare com: Elvetia interzice portul burqa: „Nu vrem sa existe un islam radical in tara noastra”

Elvetienii au votat duminica, 7 martie, cu o majoritate restransa in favoarea interzicerii ascunderii fetei, un semnal impotriva islamului radical, potrivit sustinatorilor acestei initiative, considerata xenofoba si sexista de altii, relateaza AFP si Reuters.
Acest text, propus initial de partidul populist de dreapta UDC, a obtinut 51, 21% din voturi si o majoritate a cantoanelor, potrivit rezultatelor oficiale publicate de guvernul federal.
El a fost sustinut de miscarea feminista si de o parte dintre alegatorii stangii laice.
„Noi ne bucuram. Nu vrem sa existe un islam radical in tara noastra”, a afirmat presedintele UDC din Elvetia, Marco Chiesa la canalul Blick.tv.
Textul nu evoca nici burca – un vesmant din panza care coboara din cap pana in picioare, prevazut cu o fanta in dreptul ochilor – si nici niqab-ul -un vesmant care acopera integral corpul si fata cu exceptia ochilor, dar afisele campaniei pentru referendum nu lasa loc indoielilor asupra obiectivului acestuia.
Elvetia se alatura Frantei si Austriei

Votand impotriva purtarii valului integral in spatiul public, Elvetia se alatura Frantei, Austriei, Bulgariei, Belgiei si Danemarcei, dupa ani de dezbateri.
Va fi deci interzis de acum inainte sa se acopere complet fata in public – ceea ce este valabil de asemenea si pentru manifestantii cu cagule – dar sunt prevazute si exceptii, ca pentru lacasele de cult de exemplu.
Elvetienii s-au pronuntat de altfel in favoarea unui acord comercial cu Indonezia (52%), dar au respins categoric introducerea Identificarii electronice (eID) gestionate de mediul privat pentru ameliorarea tranzactiilor online.

Cu o caciula pe cap si cu o masca pana in ochi, esti fix precum o purtatoare de burqa:

Sa intelegem deci ca elvetienii vor interzice si masca? Caci, cel putin pana in 2 martie, era obligatorie, conform https://www.mae.ro/node/51909

purtarea măștii medicale de către toate persoanele (cu excepția copiilor sub 12 ani) este obligatorie în toate spațiile publice închise (magazine, centre comerciale, bănci, oficii poștale, muzee, biblioteci, cinematografe, teatre, săli de concerte, interioare ale grădinilor zoologice și botanice, restaurante, baruri, hoteluri (cu excepția camerelor de oaspeți), interiorul și garderoba piscinelor, facilităților sportive și centrelor de fitness, în cabinete medicale, spitale, biserici și instituții religioase, centre de consiliere), precum și în gări, aeroporturi și în stațiile mijloacelor de transport în comun. Persoanele care nu pot purta mască din motive medicale sunt scutite de la această obligație, cu condiția prezentării unui document medical care să ateste acest fapt;

suplimentar, purtarea măștii medicale este obligatorie în spații exterioare (precum străzile pietonale din centrul orașelor) unde nu poate fi păstrată distanța de 1,5 m, în funcție de prevederile administrațiilor locale respective;

Iar daca n-o vor interzice, ba mai mult, daca ramane obligatorie, atunci intrebarea fireasca e de ce?

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. dubitativ said, on martie 9, 2021 at 7:34 pm

    In schimb au inceput si acolo asasinate teroriste. Referendumul a trecut, legea va fi aplicata dupa ureche, mai ales in cantoanele rosii. Speciala democratie, nimic de zis. De fapt la configuratia demografica in 10 ani poate ca disimularea fetei va deveni obligatorie. Ca mai peste tot , nu legile conteaza ci portofelul

    Apreciat de 1 persoană

  2. Dana said, on martie 10, 2021 at 7:35 pm

    Acum avand experienta botnitei realizeazi ca burcile alea obstructioneza respiratia … ei … dar asta pt ca n-au pus mana pe melesteu la timpul potrivit!

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.