SACCSIV – blog ortodox

Rugby | Jucătorii Irlandei și ai Țării Galilor au refuzat să îngenuncheze în semn de solidaritate cu mișcarea BLM

Posted in Black Lives Matter, SPORT, STANGA by saccsiv on februarie 17, 2021

CARDIFF, WALES – FEBRUARY 07: Players of Wales stand for the National Anthem prior to the Guinness Six Nations match between Wales and Ireland at the Principality Stadium on February 07, 2021 in Cardiff, Wales. Sporting stadiums around the UK remain under strict restrictions due to the Coronavirus Pandemic as Government social distancing laws prohibit fans inside venues resulting in games being played behind closed doors. (Photo by David Rogers/Getty Images)

Sursa: https://r3media.ro/rugby-jucatorii-irlandei-si-ai-tarii-galilor-au-refuzat-sa-ingenuncheze-in-semn-de-solidaritate-cu-miscarea-blm/

Echipele de rugby ale Irlandei și ale Țării Galilor au refuzat să îngenuncheze, în semn de aderență la mișcarea Black Lives Matter, înainte meciului direct din cadrul Turneului celor șase națiuni, scrie The Irish Post.

Acest gest a avut loc după ce cu o zi înainte, înaintea meciului dintre Anglia și Scoția, 14 din cei 30 de jucători au refuzat și ei să se conformeze anunțului.

După ce mișcarea „Black Lives Matter” (BLM) a luat amploare în urma decesului lui George Floyd în luna mai a anului trecut, sportivii din lumea întreagă au adoptat gestul de a îngenunchea înaintea începerii competițiilor, pentru a-și arăta sprijinul în lupta contra rasismului. Cu toate acestea, unii consideră acest fapt ca fiind mai degrabă o adeziune la valorile de stânga promovate de BLM, decât susținerea unor simple valori anti-rasism, astfel că această practică a creat divizare în rândul opiniilor.

De asemenea, rugbistul englez Billy Vunipola, care a refuzat să execute acest gest înaintea meciului de sâmbătă, a criticat BLM pentru „arderea bisericilor și a bibliilor”, în timpul protestelor violente din ultimul an, desfășurate în SUA. El a adăugat și faptul că ceea ce promovează mișcarea protestatară nu este în acord cu valorile și credința sa, după cum scrie publicația citată.

Antrenorul Scoției, Gregor Townsend, a declarat faptul că susține în totalitate decizia jucătorilor săi de a nu îngenunchea, iar Federația de Rugby din această țară a declarat în mod similar că sprijină libertatea de decizie a jucătorilor de a executa sau nu acest gest.

Totuși, nu este prima dată când jucătorii de rugby și BLM se află într-un conflict tacit. Anul trecut, activiștii Black Lives Matter au susținut interzicea cântecului „Swing Low, Sweet Chariot”, foarte popular în rândul suporterilor englezi, pe motiv că a fost scris de un sclav eliberat, din secolul al XIX-lea, din Oklahoma. Peste 69% dintre fanii rugby-ului s-au opus, astfel că propunerea BLM nu a acceptată.

Tagged with: , , ,

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cristian Daniel said, on februarie 17, 2021 at 8:26 pm

    Cinste lor! Cinste rugbystilor! Rugbyul este un sport despre valoare, demnitate, onoare, traditie, natiune, pasiune, istorie, camaraderie, adica exact ceea ce uraste mai mult miscarea asta subversiva BLM! Sa speram ca si rugbystii Romaniei vor arata aceeasi demnitate!

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.