SACCSIV – blog ortodox

Mii de evrei traditionalistii au umplut strazile din Ierusalim la funeraliile unor mari rabini. Un sef al poliției din Ierusalim a declarat că autoritățile nu au putere să-i oprească

Posted in Coronavirus, EVREI, ISRAEL, RABINI, VIDEO by saccsiv on februarie 1, 2021

JEWISH TELEGRAPHIC AGENCY: Thousands fill Jerusalem streets for funerals of major haredi Orthodox rabbis

Oameni cu miile au umplut străzile din Ierusalim la funeraliile unor mari rabini ortodocși haredi

De SHIRA HANAU 31 Ianuarie, 2021

Mii de oameni au participat la înmormântarea rabinului Dovid Soloveitchik, urmaș al unei importante dinastii rabinice, la Ierusalim duminică dimineață.

(JTA) – Mii de oameni s-au adunat duminică dimineața la Ierusalim pentru a-l jeli pe rabinul Dovid Soloveitchik, urmașul unei mari dinastii rabinice.

După amiază, o procesiune funerară pentru un alt rabin de frunte, Yitzhok Scheiner, a atras din nou mii de jelitori.

Funeraliile aglomerate au loc pe fondul unor tensiuni mocnite în legătură cu gestionarea pandemiei COVID-19 în sectorul haredi. Atât Soloveitchik, liderul Yeshiva Brisk, care avea 99 de ani, cât și Scheiner, șeful yeshiva Kamenitz, care avea 98 de ani, au murit de COVID-19.

Israel se află în prezent sub restricții, în efortul de a aduce sub control o rată ridicată a infecțiilor [cu coronavirus]. Cu toate acestea, într-o comunitate în care protestele împotriva regulilor au devenit uneori violente și chiar un rabin de frunte a sfătuit în mod deschis ca școlile să funcționeze în mod ilicit, mii de oameni au inundat străzile pentru a-și aduce omagiul. Fotografiile și videoclipurile de la înmormântări au arătat că mulți dintre participanți nu purtau măști.

Un oficial de vârf al poliției din Ierusalim a declarat că autoritățile nu au putere să oprească adunările, spunând către postul TV israelian Channel 12: „Cu siguranță ar fi fost vărsare de sânge” dacă poliția ar fi intervenit.

Criticii guvernului au declarat că mulțimile sunt dovezi că premierul Benjamin Netanyahu nu deține controlul asupra pandemiei în țara sa. Netanyahu a închis aeroportul și a distribuit vaccinuri într-un ritm de record mondial, dar nu a intervenit agresiv în sectorul haredi.

Într-un exemplu reprezentativ, primarul din Tel Aviv, Ron Huldai, a postat pe Twitter o fotografie a mulțimilor inscripționată cu sloganul partidului de opoziție, „Numai Likud poate”. „Măsurile de închidere luate de Bibi, după cum puteți vedea, sunt un eșec complet. Trebuiesc oprite și regândite”, a scris el.

Soloveitchik și Scheiner au fost ultimii dintr-un șir de importanți lideri rabinici din comunitățile ortodoxe haredi, din Israel și Statele Unite, care au murit după ce s-au infectat cu coronavirus.

Soloveitchik s-a născut în Polonia într-o familie ortodoxă non-Hasidică, sau Lituaniană, deja faimoasă pentru numeroșii săi specialiști ai Torei. Bunicul său condusese Volozhin Yeshiva, cel mai prestigios seminar non-Hasidic din Europa în secolul al XIX-lea, iar tatăl său, rabinul Yitzchak Zev Soloveitchik, a condus seminarul în orașul polonez Brisk. Tatăl lui Yitzchak Zev, Chaim, a fondat Brisk yeshiva și a stabilit metoda Brisker în studierea Talmudului, cunoscut pentru rigoarea sa intelectuală.

Dovid Soloveitchik s-a mutat în Palestina împreună cu tatăl său în timpul celui de-al doilea război mondial, unde Yitzchak Zev a restabilit Brisk yeshiva. După moartea tatălui său, Dovid Soloveitchik și-a înființat propriul seminar, numit și Bresh Yeshiva, la Ierusalim, unde a rămas șeful seminarului până la moarte.

(n.tr. o yeshiva este o instituție evreiască de învățământ superior care se concentrează pe studierea textelor religioase tradiționale, în principal din Talmud și Tora, și pe halacha, legea evreiască.)

 

Comentariu saccsiv:

Au murit testati pozitiv Covid-19. Dar si la ei, ca peste tot:

Paradox: Daca mori dupa vaccin, inseamna ca nu ai murit de vaccin. Daca mori dupa ce ai fost testat pozitiv, inseamna ca ai murit de Covid-19

In rest, de subliniat ce tari pe pozitii stau evreii traditionalisti.

Cititi va rog si:

Video – Israel: Ciocniri intre evrei traditionalisti si politie

 

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Medici chinezi ne arata cum se desfasoara o tastare anala said, on februarie 1, 2021 at 8:01 pm

    Apreciază

  2. kosk said, on februarie 1, 2021 at 9:12 pm

    Acestia , cred ca sunt (o parte, sau urmasii lor..) din cei care o sa il respinga pe falsul „mesia”, ramașița..din Sfintele Scripturi. parerea mea.

    Apreciază

  3. Mihaela said, on februarie 1, 2021 at 9:28 pm

    Poate s-a mai postat acest documentar, poate ca il stiti deja… dar merita vizionat in contextul evenimentelor de azi:

    https://www.brighteon.com/c9bac8e5-407a-4e60-b869-78256ab1d6ab

    “ Manipularea și controlul omului prin inginerie genetică și nano-tehnologie.
    Profesorul Charles Morgan susține o conferință la West Point soldaților americani din Divizia de informații vizuale despre cea mai recentă tehnologie din domeniul Bio-războiului, reprogramării ADN și exploatării celulelor umane .
    VACCINUL va putea schimba nu numai ADN-ul uman, dar poate permite, de asemenea, gândurilor și acțiunilor unei persoane să fie influențate de controlul de la distanță. Tehnologia există absolut și va fi utilizată în masă prin implementarea CV19 vaxi.

    Dacă urmăriți acest videoclip, îl veți vedea pe profesor confirmând că acum este posibil să controlați mintea altei persoane prin telecomandă și, de asemenea, să controlați mișcările fizice ale corpului, gânduri și funcții .. Aceasta NU este o teorie a conspirației, acesta este un FAPT absolut !! Vreau, de asemenea, să spun că chiar și această tehnologie este încă departe de ultimele progrese care sunt păstrate din domeniul public și sunt adesea utilizate împotriva publicului larg. Îmi amintesc că am văzut un documentar online acum mulți ani în care un denunțător a afirmat că tehnologia actuală pe care o vedem adusă în domeniul public este deja veche de peste 25 de ani.“

    Apreciază

  4. nenimenea said, on februarie 1, 2021 at 10:10 pm

    Off topic,f.interesant:
    https://youtu.be/M_Sf00KRj5I (Mărturia unui polițist despre cotele obligatorii de amenzi și neregulile din sistem (Franța))

    Apreciază

  5. Paul said, on februarie 1, 2021 at 10:41 pm

    Mișcarea anarhista Black lives matter propusa la premiul Nobel pentru pace

    https://tribuna.us/miscarea-anarhista-black-lives-matter-propusa-la-premiul-nobel-pentru-pace/

    Apreciază

  6. Cristian Daniel said, on februarie 2, 2021 at 2:31 pm

    da, peste tot in lume se iese in strada cu miile, in Romania se iese in strada ptr un…burger gratis. Oameni ucisi in spitale, oameni atacati sau ucisi de mafia lemnului care are protectie de la cel mai inalt nivel politic, coruptie generalizata, tara jefuita, hotie peste tot, drepturi si libertati calcate in picioare, abuzuri de toate felurile? Ei si ce, cui ii pasa de astea, ce ne pasa noua? Noi vrem un burger gratis ca sa bagam la matz, apoi dam pe gat o cola sau o bere, tragem o ragaitura si o injuratura, si gata, ne-am varsat of-ul…asta-i romanul, o taratoare pe pamant!!!

    …si o dedicatie ptr taratoare, cu versuri extrem de elocvente ptr acest asa-zis popor

    Apreciază

    • Un om said, on februarie 2, 2021 at 3:58 pm

      Cred că mai degrabă ar trebui adresate mizeriile de vaccinuri împreună cu cenzurarea ivermectinei!

      Apreciază

    • Je! said, on februarie 2, 2021 at 7:22 pm

      Deliric- Am visat să schimbăm lumea! Marfar-Las-o bă că merge așa!

      Apreciază

  7. acelas said, on februarie 2, 2021 at 5:09 pm

    „bineinteles” ca isi ia mana dupa el…, dupa preot. Cum as inghita copilul ala 110 mil de apa, aproape un pahar de apa. In 2 secunde??? Record mega mondial. Imaginile sunt clare… Abia 2 lingurite din apa daca a putut sa bea. Iar el nu a tusit ceva… S-a simtit rau dupa…, era stiut bolnavior. Doamne iarta-ne.

    https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/social/copil-decedat-dupa-botez-vasile-banescu-preotul-din-suceava-este-prabusit-ce-cuvinte-ai-sa-explici-moartea-unui-inocent-1444825

    Apreciat de 1 persoană

    • Cosmin said, on februarie 2, 2021 at 9:06 pm

      Daca a facut stop cardio-respirator, posibil ca apa sa fi fost prea rece, sau a fost rece in biserica. Iertare, e o parere personala.

      Apreciază

  8. Clement said, on februarie 4, 2021 at 1:50 pm

    https://ro.eferrit.com/este-john-kerry-evreu-sau-catolic/
    Citind informatiile de pe eferrit deducem ca maranul jrk cu toate ca are idei progresiste ii va respecta si chiar proteja si pe ultra ortodocsi caci, sangele apa nu se face.
    Gandul ca este stra,stra,stra,stra, stranepotul tatalui Golemului din Praga te infioara…

    Apreciază

  9. […] Mii de evrei traditionalistii au umplut strazile din Ierusalim la funeraliile unor mari rabini. Un s… […]

    Apreciază

  10. […] Mii de evrei traditionalistii au umplut strazile din Ierusalim la funeraliile unor mari rabini. Un s… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.