SACCSIV – blog ortodox

Intubarea – masinaria infernala

Posted in morti by saccsiv on ianuarie 18, 2021

A. Congestion of the external tracheal wall compressed by cuff was observed immediately after extubation. B. Tracheal cartilage underwent necrosis and collapsed at 2 weeks after extubation. Courtesy of Su et al. Foto: https://www.intechopen.com/books/tracheal-intubation/long-term-complications-of-tracheal-intubation

Dupa cum stiti:

In Romania aproape toți pacienții intubați la ATI decedează

Oare de ce? Sa vedem mai intai ce inseamna intubare. Iata ce putem citi la https://en.wikipedia.org/wiki/Tracheal_intubation:

Intubarea traheală, denumită de obicei mai simplu intubare, inseamnă introducerea unui tub flexibil de plastic în trahee (tubul respirator) pentru a menține deschisă o cale de oxigenare sau pentru a deschide o cale pentru administrarea unor medicamente. Este practicată deseori în cazul persoanelor vatămate critic, a bolnavilor sau a pacienților aflați sub anestezie pentru a facilita ventilația plămânilor, inclusiv ventilarea mecanică și pentru prevenirea posibilității de asfixiere sau obstrucționare a căilor respiratorii.

Cea mai folosită cale este cea orotraheală, în care un tub endotraheal este trecut prin gură și aparatul vocal în trahee. În procedura nasotraheală, un tub endotraheal este trecut prin nas și aparatul vocal în trahee. Alte metode de intubare implică intervenții chirurgicale, aici fiind incluse cricotirotomia (folosită aproape exclusiv în situații de urgență) și traheotomia, folosită în principal în situațiile când se anticipează o nevoie prelungită de asigurare a respirației.

Întrucât este o procedură medicală neconfortabilă și invazivă, intubarea se folosește de obicei după administrarea unei anestezii generale și a unui medicament de blocare neuromusculară. Procedura poate fi, totuși, administrată unui pacient aflat în stare de conștiență cu o anestezie locală sau topică sau, în situații de urgență, chiar fără nicio anestezie. Intubarea este facilitată în mod normal de folosirea unui laringoscop, un bronhoscop flexibil cu fibra optică sau un video laringoscop, pentru identificarea corzilor vocale și trecerea tubului printre ele în trahee, în loc de esofag. Alternativ, pot fi folosite și alte tehnici și dispozitive.

După ce traheea a fost intubată, un manșon gonflabil este de obicei umflat chiar deasupra capătului îndepărtat al tubului, pentru a-l fixa, a preveni scurgerea de gaze respiratorii și pentru a proteja arborele traheobronșic de pătrunderea unor substanțe nedorite cum ar fi sucul gastric. Tubul este apoi fixat pe față și pe gât și conectat printr-o piesă în formă de T la circuitul de anestezie respiratorie, la o mască respiratorie cu valvă și balon sau la un ventilator mecanic. Imediat ce ventilația asistată sau protejarea căilor respiratorii nu mai sunt necesare, tubul traheal este scos; această procedură se numește extubare a traheei (sau decanulare, în cazul intubărilor chirurgicale precum cricotirotomia sau traheotomia).

Timp de secole, traheotomia a fost considerată singura metodă de încredere de intubare a traheei. Cu toate acestea, pentru că doar o mică parte a pacienților supraviețuiau operației, medicii au privit traheotomia ca pe o soluție extremă, pentru pacienții care erau aproape de moarte. Abia spre finalul secolului al XIX-lea, când cunoștințele de anatomie și fiziologie vor deveni mai avansate, la fel ca și teoria bolilor provocate de germeni, această operație a fost îmbunătățită până la punctul în care a putut fi considerată ca o opțiune acceptabilă de tratament. De asemenea, în acele timpuri, progresele in instrumentarul endoscopic a fost la un asemenea nivel încât laringoscopia directă a devenit un mijloc viabil de securizare a căilor respiratorii pe ruta orotraheală nechirurgicală. Pe la mijlocul secolului XX, traheotomia dar și endoscopia și intubarea non-chirurgicală traheală evoluase de la o procedură rar folosită la o componentă esențială în practica anesteziologică, în medicina de terapie intensivă, în medicina de urgență și în laringologie.

Intubare traheală poate fi asociată cu complicații precum dinți sparți sau lacerații ale țesuturilor din partea superioară a căilor respiratorii. De asemenea, poate fi asociată cu potențiale complicații fatale, cum ar fi aspirația pulmonară a conținutului din stomac, care poate duce la o severă și uneori fatală pneumonită de aspirație chimică sau la intubarea eronată a esofagului care poate duce la o anoxie potențial fatală. Din aceste cauze, posibilitatea de apariție a dificultăților sau complicațiilor cauzate de prezența unei anatomii neobișnuite a căilor aspiratorii sau de alte variabile trebuie evaluat cu grijă înainte de a se proceda la intubarea traheală. Strategii alternative de asigurare a căilor respiratorii trebuie avute în vedere în permanență.

Asadar, trebuie multa grija, altfel e jale. Cat de grijulii sunt insa cadrele medicale?

Pe de alta parte, oricum intubarea pe termen lung creaza mari probleme:

Long-Term Complications of Tracheal Intubation

Iata comentariul cititorului GABI postat la EXCLUSIV Cauza morții lui Bogdan Stanoevici. Diana Șoșoacă rupe tăcerea: ”Se vindecase de Covid-19”:

Daca urmariti atent „evolutia” veti constata ca punctul CEL MAI COMUN al mortii oamenilor il constituie … nu atat „virusul”, nici „bacteria”.., nici diferitele tipuri de boli de care pot suferi acestia…, cat MOMENTUL INTUBARII SI VENTILARII MECANICE!!!!!! din clipa aceea poti fi sigur ca pacientul nu mai are aproape nici o sansa de revenire!!!. Caz concret, cunostinta personala, spitalizat, apoi starea s-a imbunatatit.., apoi zice-se ca i-a fost mai rau.., a fost intubat, ventilat si … a murit! Dumnezeu sa-i ierte, tot Bogdan il chema, dar cu vreo 10 ani mai tanar … Nici vorba nu a fost de …. covid !!!! Punctul comun al mortii insa a fost exact acelas – bine, rau, intubare,,, ventilare….. „terminare”… Nu vreau sa acuz pe nimeni, dar nu pot sa nu remarc coincidenta … Si intr-un an de zile, nu este singura…
ia uitati ce scrie aici la pg 5,
http://89.32.227.76/_files/15219-PCS_VAP_Pneumonia%25201.10.2013.pdf
Pneumonia asociată cu ventilarea mecanică a pulmonilor (VAP-pneumonia) are cea mai
mare prevalenţă dintre infecţiile nozocomiale la pacienţii care beneficiază de ventilaţie pulmonară
artificială mai mult de 48 de ore in Unităţile de Terapie Intensivă (UTI).
Mortalitatea produsă de această patologie ajunge pînă la 50%. Probabilitatea de a face o pneumonie nozocomială la pacienţii intubaţi şi ventilaţi artificial (VPA) este foarte înaltă şi variază de la 1% la 3% pentru fiecare zi de VPA. Astfel, aproximativ 30-70% dintre pacienţii ventilaţi pulmonar artificial mai mult de 48 de ore
vor face o pneumonie nozocomială, care generează un risc de deces de 2-10 ori mai mare. Inchei citat.
Iar la pg 8 spune ”Începând cu anul 1972, numeroase studii au demonstrat că la pacientul intubat şi ventilat artificial căile aeriene inferioare se colonizează rapid cu microorganisme, preponderent gram-negative [19]. La
acea epocă, se presupunea că sursa de infecţie ar fi echipamentele medicale utilizate. Ulterior, odată cu
acumularea datelor, s-a demonstrat faptul că echipamentele medicale NU SUNT SINGURELE VINOVATE în
colonizarea căilor aeriene cu microorganisme (…) La pacienții spitalizați în unităţile de terapie
intensivă, aproape 90% dintre episoadele de pneumonie nosocomială apar în timpul ventilației
pulmonare artificiale. Există o corelare strânsă dintre prevalenţa pneumoniei asociată cu ventilarea
mecanică a pulmonilor și durata VPA; etc, inchei citatul
pg 42 nota de subsol – se indica 1 asist medical la 2 pacienti iar in cazuri grave (cum ar presupune o pandemie) ei indica asa – nota : Asistenta medicală care prestează îngrijiri medicale pacientului diagnosticat cu VAP provocat de un microorganism multirezistent va avea grijă doar de acest pacient izolat și nu va contacta în nici un fel cu alți pacienți din Terapie Intensivă, în efortul comun de a împiedica contaminarea încrucișată, inchei citat. Unde in Romania exista o singura asistenta la un singur pacient cand ei dau statistici de morti cu sutele si miile pe zi ???????? Si un copil, daca ar lua-o pe firul investigatiilor, ar descoperi usor PUNCTELE NEVRALGICE (ca sa nu le spun pe fata minciuni) DIN TOT GROTESCUL SCENARIU COVID ….
Dumnezeu sa ne ierte pentru pacatele noastre, pacate de ale caror rezultate cumplite ne facem cu totii vinovati, intr-o masura mai mare sau mai mica.

Nu sunt cu sutele si miile de morti pe zi in Romania, ci cu mult mai putini, dar sunt si multi n-ar trebui sa fie. Cititi va rog si:

Cazul TONI TECUCEANU: 1) In 2009 Adrian Streinu Cercel declara ca gripa porcina va ucide cel putin 20 000 de romani 2) Romanii refuza sa se vaccineze 3) In 2010 Adrian Streinu Cercel declara ca actorul Toni Tecuceanu moare de gripa porcina 4) Romanii fac cozi la vaccin 5) In 2014 se stabileste definitiv ca Toni Tecuceanu nu a murit de gripa porcina, ci de o bacterie din aparatele de ventilatie de la Institutul Matei Bals, condus de … Adrian Streinu Cercel

 

Tagged with: ,

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ioanide said, on ianuarie 18, 2021 at 6:00 pm

    ……..EUTANASIERE FORTATA……

    Apreciat de 1 persoană

  2. Noiembrie 2020 - RECORD DE MORTALITATE (cu 64% mai ridicată față de media istorică a lunii). Doar o treime din exces a fost "COVID" said, on ianuarie 18, 2021 at 6:11 pm

    https://www.profit.ro/stiri/social/grafice-record-absolut-negativ-in-noiembrie-mortalitate-cu-64-mai-ridicata-fata-de-media-istorica-a-lunii-doar-unul-din-trei-decese-excedentare-pus-pe-seama-covid-19886178

    Iulian Capsali: “GENOCID ÎMPOTRIVA POPORULUI ROMÂN”

    https://gandeste.org/analize-si-opinii/iulian-capsali-genocid-impotriva-poporului-roman/119039/

    Eu nu as pune totul pe seama faptului ca bolnavii non-„covid” nu au fost tratati corespunzator…

    Apreciază

  3. Înțelegere Israel-Pfizer: vaccinuri contra date personale said, on ianuarie 18, 2021 at 6:16 pm

    https://www.national.ro/coronavirus/intelegere-israel-pfizer-vaccinuri-contra-date-personale-709040.html

    Tehilla Shwartz Altshuler, specialist privat în protecția datelor la Institutul Democratic Israel(IDI): campania de vaccinare este până acum „cel mai mare experiment pe oameni din secolul XXI”.

    Parca asa ceva inca este ilegal.

    Apreciază

  4. Tudor said, on ianuarie 19, 2021 at 8:36 am

    Nefiresc ce puțini și-au spus părerea despre intubare ce, iată, negru pe alb, te bagă mai degrabă-n mormînt. Nădăduiesc că nu-și dau seama.

    Apreciat de 1 persoană

  5. […] Intubarea – masinaria infernala […]

    Apreciază

  6. […] Intubarea – masinaria infernala […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.