SACCSIV – blog ortodox

Un spital care are arondați 40 de mii de locuitori tratează un singur pacient, ceilalți merg o sută de kilometri la medic

Posted in Romania, virus by Vali on mai 26, 2020

Sursa: https://www.cristoiublog.ro/un-spital-care-are-arondati-40-de-mii-de-locuitori-trateaza-un-singur-pacient-ceilalti-merg-o-suta-de-kilometri-la-medic/

Spitalul din Câmpina, care are 300 de paturi, 70 de medici specialiști, peste 200 de asistente și un singur pacient internat, nu este singura unitate spitalicească în această situație.

cristoiublog a sesizat această situație, de la Cîmpina, săptămâna trecută, însă pe harta anomaliilor a mai apărut un spital, cel din Orșova.

În două luni și jumătate, la Spitalul Municipal Orșova au fost internați patru pacienți cu Covid-19. Trei s-au vindecat și au plecat acasă, a mai rămas unul.
Am încercat să aflăm informații suplimentare de la spital, însă managerul era plecat la primărie. Persoana care a răspuns la telefon a confirmat că situația este reală. „Noi nu decidem, vă rog să întrebați la Direcția de Sănătate Publică și la Ministerul Sănătății”, ne-a indicat ea.

La DSP nu a răspuns nimeni, poziția ministerului este publică.

Potrivit site-ului instituției, populația arondată la Spitalul Municipal Orșova este de 40 000 de locuitori preponderent din zona rurală. „Populația apelează la serviciile medicale ale spitalului nostru urmare a faptului că cel mai apropiat spital din județul Caraș-Severin este cel din orașul Caransebeș, situat la 100 km depărtare”, scrie pe site-ul spitalului.

Are 120 de paturi, dar și un ambulatoriu cu 12 specialități.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declara, în 15 mai, că această stare se mai prelungește și că ține spitalele pregătite. Adică, goale.

„Rămânem într-o pandemie, rămânem cu spitalele de Fază 1, Fază 2 şi Suport Covid pregătite. Există un moment al relaxării care trebuie bine gestionat. Vom evalua această relaxare la 14 zile”, a spus ministrul.

Mai mulți specialiști trag un semnal de alarmă și spun că valul al treilea va fi format din acești pacienți, care nu au fost infectați cu noul coronavirus, dar care nu s-au putut trata din cauza închiderii spitalelor.

de

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Spital blocat de un singur pacient cu Covid-19

Director în spital COVID-19: “Adevărații bolnavi mor cerșind ajutor pe la spitalele apropiate”. Medicii mint că pacienții cu afecțiuni grave sunt suspecți de coronavirus, să le poată salva viața

Ce se întâmplă cu pacienții non-COVID în vremea pandemiei: Au murit oameni din cauză că până s-a intervenit pe accident vascular, i-au testat pentru coronavirus. A durat 7 ore

Asociațiile de pacienți cer ca spitalele să fie redeschise pentru bolnavii cronici: Nu vă mai jucați cu viețile românilor!

Semnal de alarmă tras de Monica Pop, șef de secție la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București: Au murit oameni pentru că spitalele au fost închise. Boala nu ține cont de starea de urgență

 

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Persecutat cronic said, on mai 26, 2020 at 4:45 pm

    Ăla e spital pentru spălarea creierului daca are doar un pacient dar mă rog….c.o.v.id 2019 certificat of vaccine identity 2020

    Apreciază

  2. acelas said, on mai 26, 2020 at 5:41 pm

    raul se leaga intotdeauna, isi da mana pe la spate din mai multe directii, nu vine niciodata singur… Adica, in plina pandemie, pe langa deciziile absolut arbitrare ale astora de la putere (ca si in marea majoritate a tarilor), ce sa vezi, saptamani de-a randul aceste „autoritati” au defilat pur si simplu in fata intregului public, care era vizat de acele decizii, si a intregii prese, pt ca aceasta din urma, presa nu avea mai avea acces sa-i intervieveze, sa le ia o declaratie spontana, sa le adreseze o INTREBARE, pe motiv de covid 19. Nu aveau nicio cenzura in fata, nicio rezistenta. Ce frumos, asa mai zis si eu guvernare! Nici bolsevicii nu au reusit asa ceva . Sa spui ce vrei, sa faci ce vrei si (mai ales) sa faci ce vrei stiind bine ca n-are sa te intrebe nimeni nicoodata, mai ales instante, dna, csm, poate doar amarata de ccr si mult hulita, pe cale de a fi posibil desfiintata printr-o viitoare „revolta populara” la care „media” nu va mai fi pe non-combat ca acum, ci bineinteles ca din senin se va trezi, in sfarasit cand stii bine ca nu o sa te intrebe absolut nimeni din presa sau opinia publica, va dati seama guvernul asta + plavanul au favut ce-au vrut. Si cam asa in toate statele. Pe motiv de covid. Ce treaba mai are presa, ne molipsim. Si au vorbit la noi prim-ministru + plavan, pe langa faptul ca presa oricum dupa caderea „ciumei rosii” aproape ca disparuse complet din peisaj, nu mai opunea nicio forta, cenzura, critica, minima rezistenta sau curiozitate, era ca intrata in pamant, invitandu-i pe cei care au detronat „ciuma rosie” (in fapt tot presa) sa guverneze singuri si nestingeriti, deci cei doi capi de la victoria si cotroceni vorbeau singuri ca niste tonomate in fata unei camere ce filma, pt „nefericitii” aia de acasa care trebuiau sa accepte orice

    cine sa le mai zica acum lu alde tataru sau orban, bai nene cum e posibil asa ceva?? Ca acum de ceva vreme ne-am intors la starea de lucruri de dinainte de pandemie, cand presa nu mai are „alibiul” non-prezentei in fata „autoritatilor”. Si ghici ce, zero barat! Reporteri de teren aproape de geaba, oameni de paie, neinstruiti, oameni care abia incep sa-si faca ucenicia in ale televiziunii, ca nu mai inteleg? lipsa de interes sau prostie, sau ceva din toate, oricum tot aia e. Si asa avem o presa care doar intinde microfonul la gusa celui care „bine voieste” si care doar clipeste tamp, precum cei tampiti de-a binelea de acasa ..

    Ps: iata insa minune. Unii din „afara” analizeaza dom’le daca nu cumva masurile astea pe timp de pandemie au fost facute pt a hrani si intari „auroritatea” politica a unor lideri sau guverne.

    https://m.mediafax.ro/social/silviu-predoiu-prin-masuri-arbitrare-unii-lideri-politici-ai-momentului-s-au-folosit-de-pretextul-crizei-pentru-a-si-consolida-puterea-19181242

    ce sa vezi insa, sunt analizate tari ca ungaria, rusia etc, … Guvernele celorlalte tari nici nu aveau cum sa isi sporeasca cumva autoritatea ..

    Apreciază

  3. popescu said, on mai 26, 2020 at 6:06 pm

    Ce se intimpla cu Ortodox info? Chiar nu au o solutie sa evite armatele de cretini sorosisti?

    Apreciază

    • Mario said, on mai 26, 2020 at 9:52 pm

      Exista, ortodoxinfo se poate salva daca trece pe domeniul independent .com insa probabil este prea scump…

      Apreciază

      • Un om said, on mai 26, 2020 at 11:16 pm

        Este problemă cu domeniul sau cu hostul?

        Apreciază

  4. R said, on mai 26, 2020 at 7:33 pm

    Este absolut halucinant ce se întâmplă, și nimeni nu zice nimic, ca și când ar fi ceva normal. Mass media și personalul medical tac complice în cea ma mare parte, de parcă nu ar trăi și ei tot aici.
    Și în alte țări sunt spitale goale pe același motiv, dar de ce trebuie să copiem tot ce e mai rău de peste tot?
    Deși toată pandemia se învârte în jurul grijii pentru sănătate, nu mai există decât o boală (mintală?) de care trebuie să le fie groază tuturor. Celelalte boli nu mai contează.

    Apreciat de 1 persoană

  5. […] Un spital care are arondați 40 de mii de locuitori tratează un singur pacient, ceilalți merg o su… […]

    Apreciază

  6. […] Un spital care are arondați 40 de mii de locuitori tratează un singur pacient, ceilalți merg o su… […]

    Apreciază

  7. […] Un spital care are arondați 40 de mii de locuitori tratează un singur pacient, ceilalți merg o su… […]

    Apreciază

  8. […] Un spital care are arondați 40 de mii de locuitori tratează un singur pacient, ceilalți merg o su… […]

    Apreciază

  9. […] Un spital care are arondați 40 de mii de locuitori tratează un singur pacient, ceilalți merg o su… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.