SACCSIV – blog ortodox

Evaluare Națională și Bacalaureat 2020. “Sunt total contra susținerii examenelor”. Ce mesaj a lansat Firea

Posted in bacalaureat, Romania, virus by Vali on mai 25, 2020

Sursa: https://www.impact.ro/evaluare-nationala-si-bacalaureat-2020-sunt-total-contra-sustinerii-examenelor-ce-mesaj-a-lansat-firea-44626.html

Evaluare Națională și Bacalaureat 2020. „Sunt total contra susținerii examenelor”.

Decizia cu privire la susținerea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului a fost luată, astfel încât examenele se vor da în măsuri de siguranță. Gabriela Firea nu este însă de părere că acest lucru este corect, mărturisind recent că este total contra pentru susținerea acestor examene în perioada de pandemie.

Gabriela Firea este împotriva susținerii examenelor naționale

Primarul Capitalei precizat recent că nu este deloc de acord cu susținerea examenelor naționale într-o astfel de perioadă critică. Potrivit declarațiilor, Gabriela Firea a primit mai multe scrisori de la elevi și părinți în care li se solicită să oprească aceste examene. Primarul mai susține că elevii vor avea parte de o diminuare a capacității de concentrare și a echilibrului mental. Această perioadă de pandemie poate fi un dezavantaj imens pentru elevi, iar Firea este de părere că media ultimului an de învățământ este cea mai bună soluție.

„Sunt în totalitate contra susținerii examenelor naționale. Am primit o mulțime de scrisori de la elevi, părinți, care ne solicită nouă să oprim acest lucru, chiar dacă nu avem putere să facem ceva.
Cred că diminuează foarte mult capacitatea și de concentrare și de echilibru mental pentru a da acel test. Cred că propunerile făcute de asociațiile elevilor și profesorilor sunt foarte corecte. Cred că se găsea o soluție. Consider că media ultimului an/ultimelor ani, e o soluție. Nu ne putem minții, un elev de nota 10 nu poate lua 4 în pandemie, un elev de nota 4 nu poate lua zece”, a spus Gabriela Firea, potrivit antena3.ro.

Când începe evaluarea națională?

Președintele a anunțat că școlile se vor deschide în luna septembrie, dar până atunci elevii aflați în clasele terminale, respectiv a VIII-a și a XII-a, vor reveni la școală pentru cursurile de pregătire. Perioada în care aceștia vor veni la școală pentru pregătirea examenelor începe de pe data de 2 iunie și ține până la data de 12 iunie. Începând cu data de 15 iunie elevii vor începe susținerea Evaluării Naționale și Bacalaureatul.

„Elevii din clasele terminale – a8-a, a12-a, a 13-a unde este cazul – vor putea reveni la şcoală între 2-3 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naţionale. În această situaţie, altfel decât dacă se întorc toţi la şcoală, normele vor fi respectate. Vor fi maximum 10 elevi într-o sală de clasă” a declarat acum ceva timp Klaus Iohannis.

de Rădulescu Valentin

 

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Magda said, on mai 25, 2020 at 3:37 pm

    Poate faci ceva pentru admiterea in liceu, cu toate ca nici aici nu este corect deoarece este o diferenta uriasa intre notele care se acorda in scolile generale. Unii de 10 de la scoli slabe (cu pile sau prin ingaduinta profesorilor) nu stau nici la degetul mic al unora de 8-9 de la scolile foarte bune. Batalia este pentru liceele bune. Celelalte oricum nu conteaza. Ar fi o mare nedreptate daca nu se va da examen pentru ca multi copii f bine pregatiti nu vor putea intra la liceele pe care si le doresc.

    Mult mai grav este daca nu s-ar da Bacalaureatul. Consecintele sunt incalculabile pentru ca este un criteriu important de admitere la facultate atat in Romania cat si in strainatate. Iar a acorda Bacalaureatul din burta pe baza a nu stiu ce este o nemernicie care nedreptateste pe toata lumea. Si pe cei de acum dar si generatiile trecute. Asta ar fi ultima lovitura care sa faca praf si pulbere invatamantul.

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 25, 2020 at 3:44 pm

      Magda

      Parerea mea e ca sa se dea, dar nu in conditiile de acum. Adica ori sa se renunte la conditii, ori sa se dea mai incolo, cand n-or mai fi conditii. Dar nici mult mai incolo nu se poate da. O nebunie…

      Apreciază

  2. isa said, on mai 25, 2020 at 4:34 pm

    De dat ar trebui sa se dea, dar nu cu masca pe fata … Este destul de dificil de respirat 3 ore prin masca (pe mine ma ia cu durere de cap si ameteala, pe verificate), dar mai sa te si concentrezi in conditii de examen …

    Apreciază

    • Magda said, on mai 25, 2020 at 11:36 pm

      Fara botnita. Categoric.

      Dar sa se dea! Altfel … multe o iau razna.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.