SACCSIV – blog ortodox

Video: IPS Teodosie a impartasit credinciosii cu aceeasi lingurita

Posted in IPS TEODOSIE, Sfanta Impartasanie, VIDEO, virus by saccsiv on mai 16, 2020

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. george said, on mai 16, 2020 at 6:53 pm

    Felicitari!Iată ierarhul care are curaj!Pentru astfel de gest,Dumnezeu îl apreciază!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Oana said, on mai 16, 2020 at 7:08 pm

    De la inceputul nebuniei, IPS Teodosie s a remarcat prin atitudinea si vorbele sale. Eu cel putin nu stiam mai nimic despre Inaltpreasfintia sa. A intrat inclusiv pe facebook live la o emisiune radio in fiecare seara in Postul mare raspunzand la intrebarile ascultatorilor.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Elena said, on mai 16, 2020 at 7:15 pm

    Sigur sunt de azi filmările? Eu zic că sunt vechi. Cel puțin cea cu IPS Teodosie seamănă foarte mult cu o filmare de la începutul stării de urgență, înainte de 15 aprilie, când nu erau obligatorii măștile.

    Apreciază

  4. Bogdan said, on mai 16, 2020 at 7:20 pm

    Salut Vasile! Nu ti se par cam îmbrăcați oamenii pentru vremea de afara? Eu cred ca filmarea nu e recenta, e fake news al ProTv-ului. Nu ca nu ar fi fost bine. Uite o fimare recenta:

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 16, 2020 at 7:36 pm

      Bogdan

      Apreciază

      • Bogdan said, on mai 16, 2020 at 7:44 pm

        Da. Ma bucur pentru ce a făcut. M-am uitat si pe slujba de azi si bineînțeles ca filmarea protv nu are nicio legătură cu realitatea.

        Apreciază

  5. mariana gheorghiu said, on mai 16, 2020 at 8:31 pm

    nu este aceiasi slujba,incearca doar sa il atace pe IPS Teodosie,inca un atac la biserica.

    Apreciază

  6. maia said, on mai 16, 2020 at 8:39 pm

    cred ca rezolvarea enigmei se afla aici
    https://evz.ro/piata-ideilor-cu-ips-teodosie-si-dan-andronic.html
    la minutul 34..

    Apreciază

    • tudorr said, on mai 16, 2020 at 11:12 pm

      Doamne ajuta!
      In interviul din link-ul de mai sus, Ips Teodosie declara( de la minutul 34) ca doreste ca toti credinciosii care vor sa intre in biserica sa fie testati inainte. Chiar declara ca pana acum, cei care au slujit si-au facut teste inainte. Nu cumva miroase aici a negociere cu satana? De ce trebuie testare inainte , (cu sansa de a fi interzis prin declarare pozitiva printr-un test manipulat) atunci cand vreau sa intru in biserica sa cer tamaduire de la Dumnezeu? Parerea mea, ca ierarh ar trebui sa indemne oamenii sa nu fie speriati, sa intre in biserica chiar daca ar fi declarati pozitivi, sa ceara ajutor de la Dumnezeu. Oare, va cere si scanare termica la intrarea in biserica? Poate gresesc, dar ceva nu miroase a bine.
      Sfanta Treime sa ne miluiasca, Maica Domnului si toti Sfintii sa ne mantuiasca!

      Apreciază

  7. acelas said, on mai 16, 2020 at 8:54 pm

    Sincer, cred ca e cea mai mare veste din ortodoxie din ultimii 30 de ani. E chiar fara precedent! Un asemenea „curaj”. Din pacate zic curaj fara precedent, fiindca ceea ce trebuia sa fie un banal fapt cotidian, in contextul pe care-l traim noi in ortodoxia din Romania azi, a devenit un act de „incredibil” curaj ..

    Apreciază

    • acelas said, on mai 16, 2020 at 8:57 pm

      de la IPS ar trebui sa inceapa restul, totul …, dar sa vedem macar cum dorm restul ierarhilor la noapte ..

      Apreciază

  8. Tomis said, on mai 16, 2020 at 9:25 pm

    IPS Teodosie a afirmat într-un interviu acordat pentru Evenimentul zilei că toți credincioșii care se vor împărtăși la Catedrala Arhiepiscopală în cadrul Sfintei Liturghii vor fi testați pentru coronavirus înainte de împărtășanie! Unde scrie în Sfânta Scriptură că împărtășania este condiționată de efectuarea vreunui test? https://www.facebook.com/162672317215057/posts/1565002030315405/ (după minutul 34)

    Apreciază

  9. acelas said, on mai 16, 2020 at 9:27 pm

    am auzit multe traznai perioada asta de vreo 2 zile, de la comunicatul cu „magia” Tainelor produs de patriarhie si purtator de cuvant. Adica reactiile de dupa. Stupefiant, marea lor majoritate mergea pe ideea de a pupa pamantul de sub picioare ca nu ne impartasim cu linguritele de plastic… Si atat! Nimic despre impartasania asa cum se face si se da ea credinciosilor de aproape 2 mii de ani. Ca ce decizie inteleapta, ce nemaipomenit, ca cata inteligenta, ce strategie, maestru, genial, magistral! Cand o asemenea decizie e fara precedent macar, nici nu exista in canoane, nimic, o gogorita inventata. Bineinteles ca nu a mai existat, datorita in primul rand inexistentei unei asemenea frici in istorie! Ca sa ne incolonam in spatele lui pf Daniel, neconditionat, sa facem front comun.. , dar ce te faci ca pf Daniel face la randu-i front comun si face 99% neconditionat tot ce-i spune cezarul, asa ca iacata-ne incolonati in numai doi timpi toti ca niste berbeci tampi in spatele celui care a inventat covid…, noul nostru „patriarh” ..

    parca asa zicea savatie, nu? Front comun .. . Ca s-ar trata, ca pe coridoare, ca nu stiu pe unde … Zero barat. Adica faceam front comun cu patriarhul nu pt sfanta impartasanie data credinciosilor, ci pe invers ..

    Apreciază

  10. maia said, on mai 16, 2020 at 9:43 pm

    pai, intai i-a testat pe credinciosi…
    https://evz.ro/piata-ideilor-cu-ips-teodosie-si-dan-andronic.html
    vezi la minutul 34…

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 16, 2020 at 10:32 pm

      maia

      Eu nu cred ca i-a testat.

      Apreciază

    • acelas said, on mai 16, 2020 at 11:52 pm

      Posibim ca inainte, pe cand slujbele se faceau fara credinciosi, cand clericii sibslujitorii se impartaseau toti in sfantul altar din acelasi Sfant Potir, ei sa fi facut anticipat teste, pt ca in situatia cand unul de prin apropierea vietii lor ar fi avut, ei sa vina cu teste si sa zica, nu de la noi! Si chiar daca noi ne impartasim din acelasi Potir asta pe habaucii de la autoritati, nu stiu. Cert e ca maine si de aici incolo slujbele sunt afara si nu are niciun rost sa testezi, sau nici macar sa pui masca ..

      Apreciază

  11. Oana said, on mai 16, 2020 at 10:21 pm

    https://evz.ro/exclusiv-sfanta-impartasanei-va-fi-data-cu-aceeasi-lingurita-ca-in-ultimii-900-de-ani-declaratie-categorica-a-unui-inalt-slujitor-al-bisericii.html?utm_source=evz&fbclid=IwAR0xTKWB
    „Sfânta Împărtășanie este socotită de neatins și cu adevărat Hristos este prezent real, doar în Biserica Ortodoxă. Celelate Bisericii nu au învățătura atât de puternică, atât de categorică, față de Sfânta Împărtășanie. Episcopul Europei de Nord Macarie mi-a spus că va respecta Sfânta Împărtășanie așa cum este ea în Biserica Ortodoxă.”

    Apreciază

  12. acelas said, on mai 16, 2020 at 11:54 pm

    Ce mai anunta acolo (min 25) este ca el afirma ca a sunat in toate mitropoliile si a intrebat, a spus ca daca nu in unanimitate, in proportie covarsitoare aceste aspecte legate de Sfanta Impartasanie nu pot fi schimbate sub nicio forma. Sa vedem maine ..

    Apreciază

  13. ortodoxia cu mască said, on mai 17, 2020 at 12:30 am

    De vreo sută de ani încoace în biserica ortodoxă din România se fac tot felul de concesii. Unele mai mari, altele mai mici. Deh, am fost tot timpul sub vremuri. Dar toate, indiferent de câte controverse și discuții au generat la vremea lor, au fost acceptate și apoi date uitării, în special pe motivul pogorământului și al ascultării. Ascultarea e o mare virtute. Dar care este limita dincolo de care ascultarea devine o piedică în calea mântuirii? BOR a intrat în CMB prin anii 60. Să zicem că atunci biserica nu putea să riposteze pe motiv de dictatură comunistă, dar după 90, cine a mai împiedicat biserica, adică pe conducătorii ei, pe preoți, pe monahi și pe credincioșii care știau despre CMB să facă vreun demers oficial pentru ieșirea din acest organism ecumenist? Nimeni n-a făcut nimic, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Au zis probabil că merge și așa, de ce să facem tulburare. Acest lung șir de concesii a dus la slăbirea forței de luptă împotriva răului. Cu fiecare concesie forța de a lupta a mai scăzut, până a ajuns așa cum o vedem astăzi. Cu fiecare concesie ne-am îndepărtat de creștinism. Să consideri că biserica ortodoxă este doar o parte din Adevăr, să ajungi să te rogi împreună cu toți ereticii, să schimbi conținutul Sfintelor Slujbe, să pui în discuție faptul că în Sfânta Împărtășanie se află la modul concret însuși Hristos, propunând tot felul aberații ca lingurițe de plastic, dezinfectări cu clor, și altele, să nu mai săruți icoane și moaște, să stai la nu știu câți metri distanță față de toți, și nu în cele din urmă să porți mască pe față ca infractorii afară, în aer liber, este măsura gradului de decădere și nesimțire la care a ajuns creștinul român ortodox astăzi. Am ajuns să ne entuziasmăm că unii mai fac și niște lucruri firești și normale. S-a ajuns în halul în care să se închidă TOATE bisericile de Paște și nouă să ne fie mai frică de un virus despre care nimeni nu ne-a dat nici o informație concretă și științifică, ci doar vorbe goale, decât de Hristos. Suntem terminați ca neam. Suntem lași și fricoși și proști. Suntem paralizați de frica prostiei. Fac din noi absolut ce-și doresc. Experimentul e o reușită perfectă. Nu merităm nimic mai mult, pentru că nu ne dorim nimic mai mult, decât poate să ne dăm cât mai „creștinește” în cap unii altora, „iubindu-l” foarte mult pe Dumnezeu, și urându-l din ficați și disprețuindu-l pe aproapele.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.