SACCSIV – blog ortodox

Video (SFANTUL MUNTE ATHOS): Alunecarile de teren au distrus drumuri

Posted in Muntele Athos, VIDEO by saccsiv on aprilie 7, 2020

51 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Liviu said, on aprilie 7, 2020 at 5:58 pm

    Nu o luați ca un semn divin. Cred că grecii nu au întărit bine malul băgând banii economisiți astfel în propriul buzunar.
    Dacă ar fi făcut un studiu geologic bun lucrurile nu se precipitau în acest mod.

    Apreciază

    • mario said, on aprilie 7, 2020 at 7:30 pm

      Liviu, ori crezi in Maica Domnului ori in ingineri, cum a tinut Preasfanta 500 de ani sub Acoperamantul ei Sf munte si l a ferit de otomani poate si acuma, dar asta e clar un semn ca ii ingaduie satanei sa faca rau in lume. Sunt de aceasi credinta ca si Magda, e probabil sa apara foarte curand, daca nu apare luna asta antihristul inseamna ca Dumnezeu ne mai da putin timp sa ne pregatim pt prigoana.

      Apreciază

      • Mihai said, on aprilie 8, 2020 at 9:41 am

        Vă spun un lucru pe care-l știu de când sunt mic, pe vremea când la noi nu exista internet, nici măcar cablu.

        Sub Sfântul Munte se află balauri zburători, care vor ieși la sfârșit și vor face ravagii. După ce va pleca Icoana Maicii Domnului și bisericile vor cădea toate la pământ, făcând metanie Maicii Domnului, călugării vor trebui să-și pună rasele pe mare și să meargă cu Domnul, unde îi va îndruma Dumnezeu. Apoi vor ieși acei balauri și-i vor necăji pe cei care vor mai rămâne.

        Dar ce-ați zice dacă dacă Maica Domnului a hotărât să facă acolo grădina ei, TOCMAI pentru că sub munte sunt balaurii (sau ”balaurii”) ? Adică pentru a-i proteja pe oameni. Probabil că rugăciunea călugărilor ține balaurii la distanță, dar vor ieși atunci când nu va fi suficientă rugăciune.

        Unii călugări de acolo au văzut balaurii. Uneori se coboară la mare și se ”adapă”, dar încă nu fac rău la nimeni.

        Nu vreau să vă înspăimânt sau ceva, dar să știți că un ”balaur” din ăla face un huiet mare ca de avion, când trece pe deasupra …

        Mi se pare fantastic că și la budisști se știe despre acești ”balauri” care zboară. Și la ei am găsit această informație, unul de la ei a zis că ăștia există și vor ieși. Vor ieși un roi.

        Dumnezeu deocamdată nu le dă voie să ne facă rău. Cum zice acel părinte, ”peste Dumnezeu nu trece nimeni”. Dar s-ar putea ca Dumnezeu să le dea voie să iasă, în viitor.

        Mai era unu care zicea că vor ieși de sub pământ dinozauri – nu zburători, ci tereștri. Care sunt imuni la gloanțe, care văd tancurile oamenilor ca niște jucării, care au două inimi (la fel ca balena) și mai multe sisteme circulatorii, care sunt parțial invizibili.

        Apreciază

    • Grigore said, on aprilie 7, 2020 at 10:41 pm

      Ia mai uita-te tu peste imagini ca sunt distruse si drumurile vechi, nu doar cele asfaltate. Desi si cele asfaltate sunt drumuri vechi. Si cele neasfaltate nici nu prea pot fi numite drumuri, mai mult poteci.
      Potecile alea tot asa, bani in propriul buzunar?

      Apreciază

    • Liviu said, on aprilie 8, 2020 at 2:03 pm

      Și totuși și cărările și drumurile forestiere trebuie întreținute. Este ca și în parabola celui ce nu și-a construit casă pe nisip.
      Așa cum pronia divină protejează așa și omul trebuie să întrețină măcar ceea ce Dumnezeu a creat.

      Apreciază

  2. Magda said, on aprilie 7, 2020 at 6:20 pm

    Din moment ce se întâmplă asta, înseamnă că Dumnezeu îl lasă din ce în ce mai mult din lesă pe Satana, pentru că e vremea lui și-atunci, pentru că tot o să apară pe 9 aprilie a.c. (așa cred eu…), zgândăre monahii care împlinesc Ceasurile, Miezonoptica, rugăciunea de la 03 dimineața care-i arde pe draci, Utrenia, Sf.Liturghie, etc…
    Sunt foaarte curioasă ce se va întâmpla de Paștele ortodox cu Lumina…dacă se mai coboară sau nu!

    Apreciază

  3. gabimdi said, on aprilie 7, 2020 at 7:03 pm

    Cuviosul Paisie Aghioritul era împotriva modernizării Sfântului Munte Athos.

    Apreciat de 1 persoană

    • safimvigilenti said, on aprilie 7, 2020 at 8:04 pm

      modernizarea ne-a distrus pe toti, nu numai sfantul munte; nu puteai spala creiere atat de eficient inainte sa apara televiziunea si computerul, nu puteai reusi globalizarea fara avion si internet, nu puteai da cu otrava din cer pe toata planeta fara avion, nu puteai otravi si modifica genetic hrana fara progresele stiintifice si tradarea oamenilor de stiinta, nu puteai zombifica populatiile daca nu aveai turnuri GSM si routere in fiecare casa

      Apreciază

  4. ovidiu said, on aprilie 7, 2020 at 7:05 pm

    Apreciază

  5. Releu said, on aprilie 7, 2020 at 8:16 pm

    Vasile, comentariul meu de la „Dreptul la indoiala” a fost considerat deplasat? Sau a intrat direct la spam?

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 7, 2020 at 9:28 pm

      Releu

      Ultimul comentariu pe care il vad cu acest e-mail este pe 6 aprilie la bursa mortilor.

      Apreciază

      • Releu said, on aprilie 8, 2020 at 12:26 am

        Scuze, greseala mea…Am postat cu un e-mail mai vechi: „mar…@gmail.com”. Probabil ca il ai la spam.

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 8, 2020 at 9:27 am

        Releu

        L-am golit in masa intre timp. Nu stiu ce o fi fost pe acolo.

        Apreciază

  6. tataia said, on aprilie 7, 2020 at 9:06 pm

    Numai luna trecuta eram avertizati ca banii nu sint in siguranta pe card….acum ni se spune sa evitam platile cu cash pentru a nu ne infecta cu COVID-19

    https://voxbiz.ro/alerta-pentru-cei-care-au-card-la-banca-milioane-de-oameni-ar-putea-ramane-fara-bani-in-cont.html

    Apreciază

  7. Duhul Căpitanului said, on aprilie 7, 2020 at 9:08 pm

    Cred ca Dumnezeu , de acuma, va tăia în carne vie. Am avut destul timp sa ne lepadam de ecumenism…

    Apreciază

    • marian said, on aprilie 7, 2020 at 10:16 pm

      Și eu simt asta!
      Un cutremur mai zdravăn ne-ar ajuta să uităm de frica amenzilor, sau, poate că nu.
      Doamne iartă-mă, căci doar Tu Știi căile Tale!

      Apreciază

  8. mircea.v said, on aprilie 7, 2020 at 11:53 pm

    Pt ca tot a venit vorba de Muntele Athos si modernizare, aduc si eu in discutie, moda cu transmisul slujbelor pe net, in randul preotilor nepomenitori – adica al preotilor.

    Cu ocazia starii de urgenta, ceilalti preoti – adica „preotii”, fac si ei pregatiri ca sa treaca online. Net, Facebook… Un prieten lipovean mi-a spus ca in sat la el, preotul a primit de sus directiva sa instaleze sculele pt transmisie pe net a slujbei de Inviere. Acest preot nu are treaba cu ecumenismul, cipuirea…, dar cum i-a vazut pe aia care au venit sa faca instalatia, a zis „astea sant de la diavol”, dar a permis sa fie instalate.

    E normal si bine ca sa fie transmise Slujbele pe net? E normal si in duhul Bisericii sa fie folosit internetul la asa ceva.? Atentie, nu folosit spre a informa ci sa transmiti o Liturghie? Liturghia pt cel de acasa cu ochii in ecran, sau cu urechea in difuzor mai e Liturghie?

    Oare Sfantul Paisie Aghioritul ar fi de acord cu asa ceva? Sau Parintele Justin?

    Sfantul Paisie Aghioritul s-a opus introducerii mijloacelor auto in Muntele Athos. Dar Athosul nu a ascultat parerea Sfantului Paisie. Dupa capul meu, acela a fost momentul in care Athosul a luat-o pe aratura. Poate parea ca fiind ceva mic, dar care spune multe.

    Si, odata, se intorcea cu vaporul in Munte, afara lapovita, frig, Sfantul Paisie si cam bolnav. Erau deja autobuze, autoturisme… Si autobuzul pleaca si Sfantul nu se suie in el. „Ce faceti Parinte, e frig, santeti bolnav, de ce nu ati luat autobuzul? Mergeti pe jos?” Si Sfantul Paisie raspunde ca nu si-a schimbat atitudinea despre toata povestea cu auto, si drept consecinta el nu la va folosi. Si a mers pe jos, a innoptat undeva, si a 2-a zi a ajuns la Coliba sa.

    In cartea „Din invataturile si minunile Parintelui Justin” se spune:
    „Părintele Antim Găină de la Mănăstirea Secu o dată sau de două ori pe an venea la Târgu Neamț; își mai lua câte ceva și pensia de acolo. Cursa mergea de trei ori pe zi. Dar el mergea pe jos. O dată îl întreb: „Părinte, de ce mergeți pe jos când este cursă?” După jumătate de an mi-a răspuns: „Am multe păcate pe sufletul meu. Nu vreau să mai înmulțesc și tehnica asta. Ăsta e iadul nostru!”

    Facem compromis, dupa compromis si reteta este mereu aceiasi. In loc de Adevar, acceptam adevar+tehnica, si zicem ca adevar+tehnica = Adevar. Si santem linistiti. Si „adevarul” asta e tot mai mic, si „tehnica” tot mai mare, pana o sa zicem ca tehnica = Adevar.
    Tehnica+adevar nu este altceva decat o autoamagire.
    „Gata, am rezolvat problema, preotul e singur in biserica, si cei din parohie urmaresc slujba pe net acasa”. Foarte elegant.

    Apoi mai e si noul context in care practic s-a dat liber oficial la urmarirea electronica. Telefon, internet tot.
    Trebuie sa stie sistemul ca eu ma rog, sau cand ma rog? Mai punem un pic umarul la „omniscienta” sistemului.

    Mai stim ca Antihristul va „intra” in casele oamenilor deodata. Spune Staretul Antonie:
    „Ca să mimeze omniprezenţa, antihristul va intra în toate casele în acelaşi timp cu ajutorul televizorului. Fiecare om îl va primi în locuinţa sa şi-l va primi de bunăvoie! Şi-l va primi, îl va primi, pentru că a vrut să fie pregătit de aceasta şi s-a pregătit cum trebuie, pentru că n-a acceptat învăţătura Păstorului cel Bun de a fugi în pustie, nu îi e pe plac – se plictiseşte de uscăciune, şi mai ales încă în pustie!”

    Eu cred ca va intra prin intermediul televizorului si al internetului. Ca unii zic ca ei nu se uita la TV, dar se uita la alte ecrane. SI nu mare mirarea ar fi, sa intre chiar in timpul unei transmisii din astea de Duminica sau la vreo mare sarbatoare. Asa, sa intre in direct, si fara un anunt prealabil. Asta da surpriza.
    Adica, toata pregatirea asta cu online, sa nu fie cumva chiar pregatirea infrastructurii necesare pt „omniprezenta”.

    Multi vor spune: „ce facem fara Liturghie, sau fara Slujba de Inviere?”
    Pai in mod normal ar trebui sa marturisim si sa ne asumam consecintele. Fiind de plastilina, nu facem asa ceva, si vrem sa fentam cu onlineul.
    Cred ca solutia pt noi, cei de plastilina, este: „Iarta-ne Doamne, ca santem slabi in credinta!”

    Exista si circumstante atenunate. Le stim: prigoana, preoti la sute de km, bani (din ce in ce mai putini) pt transport… In plus, nu cred ca numarul Liturghiilor la care participa omul in astfel de vremuri de sfarsit, in care din 15.000 de preoti, daca mai avem 30-40 preoti adevarati, este un lucru decisiv.

    Cam astea ar fi gandurile mele pe aceasta tema, ganduri care ma framanta de ceva vreme.

    Apreciază

    • Angela said, on aprilie 8, 2020 at 11:39 am

      Sa ne spui si cand renunti la tehnica. Pana acum ne-ai invatat cum sa economisim energia, sa folosim panouri solare, ai internet si probabil telefon etc

      Stii cum este „cel ce va face si va invata, acesta mare se va chema in imparatia cerurilor.” (Mat.5:19)

      Ai dreptate insa pana nu devii tu un exemplu cuvintele sunt doar cuvinte goale, fara putere.

      Iertare, n-am vrut sa sune a mustrare insa aceeasi problema o am si eu. Si mereu ma depaseste …

      Apreciază

      • Magda said, on aprilie 8, 2020 at 3:07 pm

        Nebunia urii scrie pe tine și pe alta…la fel de blondă și de mov la minte (aia, și la avatar), ca și tine!
        Tu ai în schimb, un pic de roz…ceea nu înseamnă că veninul ți-e un pic diluat….poate doar de COVID!
        Creștina lui pește prăjit, faptele vorbesc…. stai numai STRÂMB dar cugetă DREPT, nepărtinitor: DE CE FIX, după 3 ani jumate după Creta se întâmplă ceea ce se întâmplă?!
        Îți spun eu, ca să nu-ți mai fluturi zulufii blonzi: din pricină de CMB, din pricină de amestecare a credinței, din pricină de canoane…mai ales, ăla – 15, că doar nu te dai mai mare și mai deșteaptă decât sfinții părinți!

        Apreciază

      • voicusoft said, on aprilie 8, 2020 at 5:54 pm

        @mircea.v

        O Slujba transmisa online sau la radio/TV cu siguranta e o inlesnire periculoasa, toata tehnologia si tot acest modernism sunt daunatoare pentru suflet, de-aia si Sf Paisie Aghioritul nu a fost de acord cu modernizarea drumului ca va aduce in munte „duhul lumii”, ceea ce s-a si intamplat, Muntele Athos devenind un fel de hotspot turistic.

        Slujbele transmise online sau la radio/TV au o utilitate pentru cei imobilizati la pat, care ingrijesc bolnavi/batrani/copii/muribunzi sau pentru cei in calatorie/misiune (ambulanta, UPU, Politie, etc. care sunt indispensabile societatii) deoarece pentru ei alternativa ar fi sa nu participe deloc, nici macar indirect la slujba.

        In cazul nostru, guvernul cat si o buna parte din populatie (poate peste 50%) fiind necrestini, poate chiar anticrestini si presiunea institutionala venita din afara anti-BOR fiind imensa, o marturisire prin efectuarea slujbei de Inviere afara cu sute de oameni ar avea loc, maxim, la nivel local din cauza ca multi sunt fricosi si nepregatiti pentru marturisire, si ar atrage probabil direct arestarea preotului si inchiderea totala a bisericilor. Cum focare de infectie au avut loc la eretici, sectanti, musulmani si alte religii, nu poti aduce nici legal nici politic argumente in favoarea BOR intr-o societate secularizata si niveliata din cauza ecumenismului.

        Trebuie sa avem un discernamant aici, ca tot in Cluj niste preoti au marturisit in amiaza mare impartasind fix in public cu aceeasi lingurita mai multi oameni de fata cu camerele de filmat. Si ce au rezolvat? Preotii au dosare penale si accesul publicului la slujbe a fost imediat inchis a 2a zi datorita linsajului mediatic asupra careia Biserica a fost supusa. Acuma, oamenii nu mai pot, efectiv, participa la slujbe, majoritatea bisericilor fiind pur si simplu inchise. Au facut bine? Eu zic ca au bravat, ca roadele lor care sunt? Biserici inchise. Precizez ca ordonatele militare NU au interzis slujbele in aer liber, circulatia de 3 persoane este pietonala, lucru ce a fost confirmat de Raed Arafat sau Vela fix zilele trecute. BOR pur si simplu a fost amenintata ori faceti slujbele online ori va inchidem cu totul. Ii doare in cur pe Iohannis, Raed Arafat, Orban de biserica si de credinciosi cand politica oficiala a UE si a slugilor lor e sa suprime credinta ortodoxa, Iar democratie, s-a vazut cu referendumul pentru familie cum e cu democratia la noi.

        Cert e ca autoritatile in mai toate tarile au suspendat efectiv dreptul la religie si au inchis pur si simplu bisericile fara nici un fel de comentarii. La noi au lasat ca sa se transmita slujbele online, ceea ce permite posibiltiatea preotilor de a se deplasa si a face slujba singuri, au permis botezurile, inmormantarile, si nuntile in format de maxim 8 persoane si impartasirea bolnavilor la domiciliu.

        In restul tarilor a fost suprimat complet dreptul la religie si preotii nu se mai pot deplasa nici macar sa spovedeasca/impartaseasca pe cei care sunt pe patul de moarte. Oamenii aia pur si simplu mor neimpartasiti si pe toti ii doare in cur.

        Ori aici daca s-ar apuca in Romania crestinii ortodocsi sa marturiseasca cu milioanele sa mearga la slujba de Inviere (doar ca ar merge degeaba ca multe biserici vor avea usile inchise si militia+armata vor patrula prin zona sa nu cumva vreun preot sa lase usile deschise) cu milioanele, atunci ar avea loc o revolutie spirituala si guvernul s-ar teme de credinciosi si ar ridica interdictiile puse bisericii.

        IN SCHIMB, daca lucrul asta ar fi facut doar de cateva mii de oameni in cateva orase, atunci prigoana s-ar amplifica si a 2a zi bisericile ar fi pur si simplu inchise definitiv prin ordonanta militara si deplasarile preotilor la domiciliul bolnavilor / in spitale interzise complet si atunci prigoana doar s-ar amplifica, lasand oameni batrani si bolnavi fara Sfanta Impartasanie pe patul de moarte.

        Trebuie avut discernamant, cum ne-a invatat parintele Adrian Fageteanu, sa nu bravam. Ca la Cluj, Dumnezeu sa ma ierte daca gresesc, cativa preoti au bravat si in afara de linsaj mediatic si public noi credinciosii nu ne-am ales cu nimic. Doar s-a amplificat prigoana si atat. Deja suntem minoritari, suntem in prigoana de ani buni si sa nu riscam sa amplificam mai tare prigoana ca asta va lovi in altii care vor avea restranse si mai tare accesul la Sfintele Taine.

        Apreciază

      • voicusoft said, on aprilie 8, 2020 at 6:58 pm

        @Magda

        In calitatea mea de biet si umil pacatos care particip la slujbe unde inca se mai pomeneste ierarhul locului (care face multe greseli si cu care nu sunt de acord in multe aspecte) te informez ca:

        1. Primul sl al 2lea Razboi Mondial (cu aproape 50 de ani de prigoana comunist ala pachet) n-au aparut la „fix” 3 ani jumatate dupa ce au semnat unii ierarhi documente eretice. Idem si Holocaustul, Holodomor-ul si alte catastrofe mondiale.

        2. COVID-19 + dictatura/prigoana aferente lovesc in mai toata lumea nu doar in tarile „care au semnat in creta”. Aparent, loveste cel mai rau in Italia (centru romano catolic cam apostat), Spania (populatie apostata de la romano catolicism, care este erezie dupa invatatura noastra), China (populatie atee/pagana si tolerata la capitolul comunist) si statul New York (capitala mondiala a LGBT, locul primei parade gay din lume – Stonewall Riots).

        3. Intrarea in CMB a BOR si a altor biserici a avut loc acum zeci de ani, nefiind urmata de vreun cataclism, ci de o serie lunga de schimbari, unele in bine, altele in rau, pentru popor. De altfel, intrarea in CMB a precedat afirmarea multor mari duhovnici, unii chiar sfinti: Iustin Parvu, Ilie Cleopa, Adrian Fageteanu, Arsenie Papacioc, niciunul nefiind nepomenitor, si toti fiind imporiva ecumenismului.

        4. COVID-19 poate fi rezultatul / pedeapsa divina a multe, in speta explozia curviei, eugeniei, nihilismului, rationalismului, preacurviei, sodomiei, avorturilor peste tot in lume. Cu exceptia Taiwan-ului, Coreei de Sud, Hong Kong (unde BigBrother isi face prea bine treaba si nu a fost nevoie de arestarea populatiei la domiciliu) si a Suediei/Belarus in aproape toate tarile e fortata distanta sociala, chiar la nivelul transformarii tarii in penitenciar.

        Nu avem o corespondenta anume a acestei pedepse divine ce sa coincida ca si intensitate / impact intre tarile (foste) ortodoxe majoritare a carei Biserici a semnat in Creta si a carei Biserici nu a semnat in creta.

        Iar un crestin chiar daca are dreptul de a critica (argumentat, constructiv si cu scopul de a indrepta aproapele sau) pe cineva sau de a condamna erezia cuiva, dar nicidecum de a judeca si a osandi sau, cu atat mai mult, a aplica etichete cuiva pe principiul „Eu sunt mai credincios ca tine, tu nu esti si o sa raspunzi la judecata!”. Cred ca in fata lui Dumnezeu toti suntem la fel de prosti, pacatosi si demni de fundurile iadului, in frunte cu mine (si nu o spun din smerenie, ci e doar o constatare a faptului ca sunt aproape pe nicaieri duhovniceste vorbind)

        Tu sustii ca nu mai e har in biserica dar nu reusesti nicicum sa ne convingi. Ba, mai rau, imi aduci aminte de o draga.

        Eu cred ca inca mai e har in BOR, deoarece cei care afirma ca nu mai este har in BOR si cu care am interactionat in ultimii 4 ani ma fac sa ma simt ca si cand as discuta cu penticostali sau cu uniati. Smerenia le lipseste, iar parerea de sine e la ea acasa.

        Părerea înaltă despre sine alungă Harul lui Dumnezeu, o spune Sf Paisie Aghioritul, nu o spun eu.

        Lucram putin la parerea de sine si apoi mai discutam despre harul din Biserica care nu dispare apasand un buton, deoarece Harul nu lucreaza la comanda „Drepti” ca SRI/SIE/UM DIGI24/ Moise Guran. Noi ne subordonam (daca vrem) Duhului Sfant, Duhul Sfant nu se subordoneaza noua astfel incat sa il „Activam” sau sa il „Dezactivam” pentru toata lumea pe baza unei simple semnaturi. Harul nu e facebook sau tableta ca sa il activam sau sa il dezactivam cu un simplu click/tableta. In schimb, il putem alunga prin pacate, indeosebi prin mandrie si parere de sine.

        Apreciază

      • mircea.v said, on aprilie 8, 2020 at 7:49 pm

        Angela,

        subiectul e altul, si tu o intorci acum spre mine. Eu sant un soldat, primul exemplu trebuie sa il dea generalii, ofiterii… Am internet, telefon mobil (tip vechi) care nu il mai iau cu mine cand plec de acasa sau il iau inchis, si pot trai foarte confortabil si fara electricitate. Deocamdata o mai folosesc, ca e produsa de mine.

        Mai citeste o data cum e cu Sfantul Paisie si ce spune Parintele Justin.

        Apreciază

      • Alexandru TM said, on aprilie 8, 2020 at 7:57 pm

        @Angela,

        „Scoate Barna din ochiul tau ”

        Ceea a spus mircea.v a spus bine chiar daca foloseste „paiul” tehnicii , pentru a invata.

        Mantuire

        Apreciază

      • Angela said, on aprilie 8, 2020 at 10:56 pm

        @mircea.v

        Am afirmat clar ca AI DREPTATE in ceea ce spui dar … cu aceeasi problema ma confrunt si eu: teoria ca teoria dar practica ma omoara. Sf Paisie a fost impotriva drumurilor si nu folosea masina in Sf Munte. Era o cooerenta intre vorba si fapta. Si eu declar ca tehnica ne inrobeste si ne leaga de lumea cazuta dar totusi o folosesc si-mi este greu sa ma desprind de ea cu toate ca sunt inlesniri aparute abia de cateva zeci de ani. Nu stiu altii cum sunt insa mie mi-ar fi extrem de greu sa traiesc ca acum 100 de ani. Daca as intalni pe cineva care o face ar fi un model si un motiv de intarire. Cam asta am vrut sa spun iar nu sa deturnez discutia.

        @magda

        sper sa te intelegi cu tine insati. cu mai putin de 1 an in urma la un articol despre viata la tara spuneai ca mai este mult timp pana sa fim nevoiti sa facem acest pas. acum zici ca vine maine antihristul. pe de o parte tot citezi diverse prorocii iar pe de alta nu tii cont de lucruri elementare precum cel in care antihristul va veni dupa al 3-lea razboi mondial cand lumea va fi in haos, foamete, disperare iar el va fi cel care va reda speranta oamenilor cu conditia sa faca ascultare de el. faci parte din cea mai pacatoasa categorie de nepomenitori: a celor care contesta harul. si stilistii fac de mult acelasi lucru. sari ca arsa si jignesti fara sa intelegi cu un comportament de tata. ce sa spun. Domnul sa te miluiasca.

        Apreciază

    • voicusoft said, on aprilie 8, 2020 at 6:19 pm

      @mircea.v o completare necesara aici:

      Cu exceptia Georgiei si a Bulgariei unde Bisericile au cat de cat o receptie la conducerea guvernelor, in Romania la putere sunt PNL, Iohannis si in Opozitie sunt PSD, condus de SRI-Marcel Ciolacu, Ponta-SIE/SRI, USR si Plus, adica cozile de topor ale globalistilor.

      In eventualitatea in care PNL da ordonanta militara si interzice toate activitatile neesentiale (biserica intra aici) la presiunea publica ca urmare a vreunui scandal provocat de o participare la inviere sua o slujba publica, efectul electoral si politic ar fi aproape ZERO pentru ei. Pur si simplu, pentru ei nu ar fi consecinte, ca BOR nu mai are sustinerea populara de candva, si foarte probabil majoritatea covarsitoare a populatiei e atat de apostata astfel incat consdiera ca se infecteaza cu lingurita de la Sfanta Impartasanie. Cat timp opozitia acuma e controlata tot de statul paralel (globalisti anticrestini pe fata), la fel si toata mass media pe ei nu ii afecteaza cu nimic daca injunghie crestinii pe la spate.

      Ori, acum daca in cateva locuri in tara, cei care participa da, marturisesc, isi asuma amenda (20.000 lei pt preot, 500 ron minim pt fiecare participant) si eventual si un dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor, dar consecinta unei astfel de actiuni. Dar asta ii afecteaza si pe alte sute de mii sau poate milioane (cateva zeci de mii de bolnavi sigur) care nu mai au acces apoi DELOC la Sfanta Liturghie si la Sfanta Impartasanie. Se imbolnaveste o biata credincioasa batrana de covid sau orice altceva si moare nespovedita / neimpartasita ca nu o sa mai gaseasca preot pe raza de 200 km ce sa riste o amenda sau poate chiar dosar penal ca sa o impartaseasca. Mai rau, prin ordonanta militara pot sa interzica complet circulatia autovehiculelor sau deja ei pot sa confiste masina unui preot care merge sa impartaseasca pe cineva pe moarte daca lucrul asta se interzice prin ordonanta militara. Lucru care sep oate intampla oricand, chiar si acum. Trebuie doar putina valva facuta de cativa credinciosi si o presiune publica din partea apostatilor si baietii pun lacatul pe tot BOR.

      Ceea ce face BOR acuma e un compromis cu un guvern anticrestin care tocmai a legalizat educatia sexuala in scoli. BOR are de ales ori compromis ori inchidere totala. Ca la ora actuala, pe Iohannis / Orban / Vela chiar nimic nu ii opreste sa inchida cu totul bisericile. Italia a facut-o, Spania a facut-o. In Italia mortul merge direct la groapa sau crematoriu fara slujba fara impartasanie pe patul de moarte fara nimic.

      Marturisirea e una, stimularea prigoanei care blocheaza complet accesul altor mii de suflete la Sfintele Taine e bravare.

      Cum am zis mai sus, nu e tehnologia buna, ea poate fi utila pentru soferul de pe ambulanta sau pacinetul de la terapie intensiva care, fizic, nu are cum participa la Biserica si in situatia actuala in care statul pune BOR sa aleaga: ori faceti liturghii online ca sa evitati adunarile publice ori va inchidem cu totul.

      Practic, aici e de ales intre a asculta la radio slujba sau a nu mai participa deloc la ea. Pentru majoritatea credinciosilor ortodocsi asta e situatia. Iar bravarea atata timp cat atrage consecinte care lovesc in alti frati crestini ai nostri nu poate fi nicidecum o solutie. Vecina mea de 70 de ani cu cancer poate muri oricand, are pacate ca fiecare dintre noi. Deocamdata ea poate da un telefon la preot sa vina sa o spovedeasca sau sa se impartaseasca daca i se face rau. Daca vreo 200 de credinciosi pe undeva printr-un oras se aduna la vreo slujba in plin pandemie, in maxim 24 de ore se inchid complet bisericile prin ordonanta militara (ca justitia e, de facto, suspendata apropo, se judeca doar procesele prioritare declarate arbitrar de ICCJ unde tot statul paralel e la putere) si vecina mea daca i se face rau in urmatoarele 2 luni cat e carantina moare neimpartasita si fara sa mai auda o Sfanta Liturghie la radio. Doar un scandal public si o ordonanta militara trebuie si s-a zis cu Sfanta Liturghie de tot in Romania pana in vara. Ca preotii de acasa, majoritatea nu vor face slujba (ca nu e cine sa ii controleze, pe cand daca o fac live pe net protopopiatele si credinciosii isi pot da seama cine face si cine nu) si uite asa se imputineaza lucrarea. La fel si cei care traiesc in curvie sau care mor sau au copil mic ce trebuie botezat, daca prin ordonanta militara astia opresc tot atunci o sa avem:
      – bolnavi/batrani ce mor fara impartasanie
      – tineri ce sunt condamnati sa traiasca in curvie pana i nvara
      – copii nebotezati ce pot muri intre timp
      – oameni ce mor fara nici o inmormantare si sunt dusi la groapa ca animalele sau la crematoriu ca gunoaiele

      Trebuie avut discernamant aici ca e o situatie foarte complicata si atata timp cat o „marturisire” atrage urgie asupra altor oameni nevinovati sau neputinciosi atunci e bravada.

      Deocamdata noi avem printre cele mai relaxate masuri din UE in ceea ce priveste exercitarea dreptului la religie, iar lucrul asta poate sa dispara oricand, doar niste linsaje mediatice suplimentare la care poporul apostat sa puna botul si vom avea primele Pasti fara Inviere deloc, nu doar online. Deloc! Si morti de Pasti care se vor duce la groapa ca niste caini fara popa fara slujba fara nimic.

      Asta e situatia tragica in care ne aflam.

      Apreciază

      • safimvigilenti said, on aprilie 9, 2020 at 9:02 pm

        voicusoft, excelenta prezentare, eu iti multumesc

        Apreciază

    • voicusoft said, on aprilie 8, 2020 at 7:17 pm

      @mircea.v

      „Ca să mimeze omniprezenţa, antihristul va intra în toate casele în acelaşi timp cu ajutorul televizorului. Fiecare om îl va primi în locuinţa sa şi-l va primi de bunăvoie! Şi-l va primi, îl va primi, pentru că a vrut să fie pregătit de aceasta şi s-a pregătit cum trebuie, pentru că n-a acceptat învăţătura Păstorului cel Bun de a fugi în pustie, nu îi e pe plac – se plictiseşte de uscăciune, şi mai ales încă în pustie!”

      Daca este sa interpretezi literal asta, observa ca zice „fiecare om il va primi in locuinta sa si-l va primi de bunavoie!” dai intr-un fel de erezie, ca s-ar intelege ca toata lumea se va inchina la antihrist, Sf Enoh si Ilie vor veni degeaba si toata lumea va merge in iad („fiecare om” nu prevede nici un fel de exceptii, se intelege prin „toata lumea” nu „majoritatea lumii”), nemaifiind nimeni in lume care sa se mantuiasca, ceea ce este gresit.

      Antihristul va avea putere asupra celor pe care ii va inrobi (prin inchinare sau acceptarea semnului sau) si va incerca sa ii insele si pe cei alesi (pe cei care au privegheat si care nu au pus botul la vrajelile lui) prin diverse semne si minuni mari.

      Acuma daca saptamana viitoare ti se porneste singur televizorul si apare un mare salvator ce se da drept mesia si iti promite marea cu sarea si seamana la fizionomie cu Iisus tu gata o sa te inchini lui? Tu ai liber arbitru in continuare, oricata vrajitorie ar face, cat timp nu ai acceptat semnul fiarei / nu te-ai inchinat lui ai liber arbitru in continuare chiar daca, sa presupune, ti se porneste singur ecranul de la TV si de la smartphone. Poti sa alegi sa crezi sau sa nu crezi in el. Eu, sincer, as fugi de orice fel de salvator ar aparea in vremurile astea 🙂

      Dar asta deja ar fi ceva prea pe fata si prea putin viclean, neconcordant cu cum functioneaza taina asta a faradelegii in ultimele sute de ani.

      Antihristul va fi persoana publica, va fi promovat la TV ca mare vedeta, mare salvator, mare politician, mare impaciuitor, majoritatea care sta cu gura cascata la TV si la stiri si care asteapta salvare de la om ca nu crede in Dumnezeu evident ca va fi inselata de acest individ. Dar nu ti se va porni televizorul singur si tu automat te vei inchina lui fiind controlat de televizor sau antihrist doar pentru faptul ca ai un televizor, un monitor sau un rahat de smartphone in casa pe noptiera, ca e totusi absurd, la fel ca interpretarea literala a profetiei: daca nu te mucenicesti murind de foame inainte sa apara antihristul nu te mantuiesti, iar antihristul va aparea la fiecare om in casa si toti oamenii se vor duce in iad. Ramane intrebarea: cui ii mai ramane sarcina de a-l identifica/demasca pe fiul pierzaniei daca toti oamenii se vor duce in iad, poate mai putin (dar nu e sigur ca zice „fiecare om”) cei care au fugit in pustie, iar cei care au fugit in pustie de unde stiu ca a venit fiul pierzaniei? primesc brusc darul inaintevederii pe datorie? Si Sf Enoh si Ilie vin sa se lupte degeaba? Ca lupta lor se va da tot la TV, o alta profetie spune asta.

      Noi sa fim vigilenti, sa ne rugam, sa postim, sa ne facem un plan de a ne muta la tara si de a fugi din orase ca atunci cand vine fiul pierzaniei sa stim sa percutam, mai ales ca atunci avem asigurarea ca nu mai e mult si ca zilele vor fi scurtate. Unii poate vom fi pusi in situatia sa murim de foame sub pod in oras. Altii poate vom fugi in pustie cu cine nu trebuie si ne vom manca intre noi. Nu cred ca exista o reteta universala pentru toata lumea. Daca noi nu stim ca acel individ vine atunci ce facem, fugim ca sectantii/schismaticii penticostali/ex-ortodocsi/ex-stilisti din Rusia/SUA din 5 in 5 ani in pustie ca apoi sa crapam acolo si sa ne intoarcem la oras dupa ce am cedat psihic? Ca de vreo 30-40 de ani s-a umplut lumea de doomsday cults.

      Apreciază

      • Mihai said, on aprilie 8, 2020 at 9:44 pm

        Desfășurarea 5G poate avea și scopul să activeze toate dispozitivele.

        Apreciază

      • voicusoft said, on aprilie 9, 2020 at 12:29 am

        @Mihai,

        De pornit telefoane mobile / calculatore / smartphone-uri o poate face SRI/SIE si n-au nevoie de 5G pt asta, ci doar sa fie dispozitivele conectate la o retea de telefonie mobila 3G, 4G, 5G. Ti-o zic ca am legaturi in sistem si stiu cum functioneaza magariile astea. Toate echipamentele informatice (de la routere la telefoane mobile) sunt pline de vulnerabilitati de securitate despre care serviciile stiu cu 5-6 ani inainte sa ajunga leaked si sa fie inregistrate ca CVE-uri de organizatii / companii de securitate IT.

        Un televizor scos din priza nu il poate porni nici un 5G, iar scopurile 5G sunt cu totul altele, nu reducerea peste noapte a populatiei sau controlul de la distanta a dispozitivelor electronice (ceea ce se poate, tehnic, face si acum). Cu 5G se spun si adevaruri dar si minciuni incat lumea e confuza.

        Ca idee, 5G se instaleaza pe stalpi, iti trebuie cate o „antena” la fiecare 2-3 stalpi ca sa ai acoperire. Cu sau fara carantinare / inchidere in casa lucrul asta se face de ani de zile, iar carantinarea populatiei nu avanteajaza si nici nu dezavantajeaza desfasurarea 5G. Pentru ca toti oamenii au ferestre si stau la balcon si daca se instaleaza 5G in zona ta, tu o sa vezi pe cei care il instaleaza in fata casei / blocului tau lucrand la stalp. Nu se instaleaza pe ascuns / pe blocuri in timp ce lumea sta in casa sa nu-l vada (lumea nu sta in casa, ci se plimba zilnic la cunmparaturi si iese din bloc / din curte si poate vedea ce se intampla in proximitate).

        Iar ideea asta ca antihristul va aprea brusc pe toate ecranele pe timp de pace mi se pare hilara (daca nu chiar idioata). Cum va aparea? Il va prezenta Andreea Esca? Se va prezenta „Eu sunt Antihrist, Mesia din cele 12 semintii al lui Dan si am venit sa va salvez si sa va ofer 300 euro daca luati semnul pe mana si pe frunte?”

        Prezentarea lui va fi publica si nu cred ca s-ar face printr-un emergency broadcast system pentru ca nu si-ar avea nici o logica. Va fi facuta la stiri, la o ora de prime time si in momentul in care societatea va fi suficient de disperata incat sa aiba nevoie de un raspuns la o criza profund (economica, sociala, psihologica, duhovniceasca, etc.). Vezi si celelalte profetii despre antihrist. Tu vei putea alege sa te uiti sau sa nu te uiti, dar cel mai probabil nu vei sti inainte sa vezi despre cine e vorba. Tot publica va fi si demascarea lui de catre Sf Enoh si Ilie. Bineinteles, e posibil ca pecetea sa se aplice deja cu cativa ani inainte de aparitia publica a fiului pierzaniei, dar impunerea ei (ceea ce echivaleaza cu inchinarea la fiara) nu se va pune inainte, cum in mod gresit „prorocesc” toti penticostalii si multi ortodocsi rataciti de prin Rusia si de pe la noi ce asteapta mai mult antihristul decat Parusia si ce vad 666 peste tot. Sistemul va fi, bineinteles, pus la punct cu toti pasii premergatori finalizati (cipuri pe acte, CNP, identitate digitala, vaccinuri la zi, otravuri prin mancare, prin aer, etc.).

        Iar oricine il va privi gata automat se va inchina lui ca a-l privi (paote din greseala) inseamna automat a te inchina si a lua semnul, deci Sfanta Scriptura a gresit si s-au trezit cativa sa o rescrie. A te uita la cineva e una, a te inchina la cineva a cu totul altceva. Si Andrei Caramitru se uita la icoane, dar nu se inchina ci le spurca. Si Bill Gates probabil a vazut la viata lui o icoana a Mantuitorului sau a Fecioarei Maria, dar aia nu inseamna ca s-a inchinat. Ceausescu primea icoane cadou, si tot ateu a ramas.

        Ca Dumnezeu lucreaza spre pieirea omului, nu spre mantuirea lui, antihristul apare de nicaieri oricine din greseala il vede autoamt ia semnul (ca a privi si a te inchina/a lua semnul e totuna,nu ?) semn care, de fapt, se pune oricum invizibil cand iti faci card de sanatate si toata lumea il are si traieste degeaba ca va arde oricum in niad. Deci hai cu curvia, hai cu drogurile ca oricum ardem in iad pe veci.

        Modul asta de gandire deja ma scoate din sarite. E clar ca e un razboi informational asupra noastra, cine stie ce experimente se fac cu panica asta, dar multe lucruri ce se spun despre 5G sunt, pur si simplu, exagerate in asemenea hal incat insasi ideea de pericol 5G risca sa fie trivializata si compromisa definitiv. Lumea la mine pe fb pune poze cu antene GSM random de pe blocuri care sunt acolo de ani de zile si zic ca sunt 5G si ca o sa ne execute pe toti cu 5G, fara sa aiba minime cunostiinte despre fizica si electromagnetica. Tot semianalfabetul vorbeste de „zombare” (a vazut si el un film horror) cu 5G si nu stie sa faca diferenta intre frecvente, unde si pentru el e totuna o arma militara de 95 GHz si un stalp 5G cu frecventa de 24 GHz. Arma militara (Active Denial System) are o frecventa de 2-3-4 ori mai mare decat un stalp 5G si o putere de 100 de ori mai mare. Sunt 2 frecvente diferite, 2 lucruri diferite, 2 consumuri de energie diferite. Si cuptorul cu microunde si stalpul 4G sau 5G si arma ADS sunt tot microunde, dar sunt toate una si acelasi lucru. Cuptorul cu microunde are o putere de 700W si frecventa de 2.4 GHz cat are si routerul WiFi de la tine de acasa. Dar poti sa tii mana in spatele routerului WiFi 3 zile ca nu te incalzeste la fel cum cuptorul cu microunde iti incalzeste un sandwich in 5 minute. Multi care fac filme despre 5G sunt, pur si simplu, analfabeti stiintific care protesc multi ignoranti. Undele electromagnetice nu inseamna doar frecvente, si intr-o categorie (microunde) poti sa ai zeci, sute de device-uri cu intrebuintari diferite si cu puteri diferite.

        5G-ul e bun pentru spionat in masa, pentru inlocuirea oamenilor cu roboti in campul muncii (viitoarea criza a fortei de munca e perfecta pentru fiul pierzaniei sa vina cu „solutii”), pentru spionaj prin nanoparticule asupra suprafetelor, pielii umane, etc. Pentru spionaj / control in interiorul corpului uman e nevoie de nanoparticule in interior (fie prin vaccin, alimentatie, respiratie prin orice pot ajunge acolo) si de un cip subcutanat sau un element intermediar ce sa primeasca semnaul pe o frecventa (ca 5G-ul nu patrunde in organism in asa masura incat sa poata transfera date) si sa il transmita mai departe pe frecvente joase (care patrund suficient in corp) nanoparticulelor din interiorul corpului. Nanoparticule care oricum ca vrem, ca nu vrem or sa ajunga in noi, fie prin vaccin, fie ca le vom respira/ bea / inghiti fara sa avem habar, pentru ca nu umbla nimeni pe strada cu microscopul dupa el. Ca de-aia parintele Elipidie spune ca Sfanta Impartasanie va avea o asemenea putere incat sa le anuleze. Si tot de-aia, alti parinti prorocesc de interzicerea prin lege a Sfintei Impartasanii cat si de caderea ierarhilor care vor schimba tainele, astfel incat Sfanta Impartasanie sa devina suc de paine cu vin sau chiar potirul spurcat al tuturor „religiilor”. Ei trebuie sa scape de Sfanta Liturghie (deocamdata ea se realizeaza, chiar si fara credinciosi, Liturghia o face popa nu enoriasul), de Sfanta Impartsanie, astfel incat oamenii sa se plimbe cu nano-porcarii in ei si sa ia pecetea astfel incat sa se poata realiza o posibila legatura transumanista intre om la propriu si sistemul informatic. Ca altfel, pecetea nu si-ar avea rostul de act ireversibil care anuleaza liberul arbitru.

        Apreciază

  9. comentariu said, on aprilie 8, 2020 at 10:40 am

    Când accesezi pagina publicației on line „Breaking Israel News”, în stânga jos scrie cu majuscule: „Coronavius is the start of the messianic era. ” adică Coronavius este începutul erei mesianice.

    Apreciază

  10. Magda said, on aprilie 8, 2020 at 8:48 pm

    @voicusoft…

    Ceea ce mi-ai scris ACOLO, în mesaj…știam demult!
    De ce oare țin oamenii să facă pe deștepții, crezându-i pe ceilalți ne-știutori sau proști, pentru simplu motiv că NU gândesc precum ei, ca și ei….nu știu!
    Mai ales în chestiuni ce ține de credință….UN DOMN, O CREDINȚĂ, UN BOTEZ, soldat! Mai ales care se vrea/crede în armata Șefului Suprem, Hristos!
    În privința madammei Angela…i-am servit-o generos…puteam să fiu mai dură!
    Creștinește sau nu…pentru șerpi veninoși aplic Legea Talionului…ține tot de Scriptură!
    Cine nu ține Legea Nouă, cade din Dar și cade sub osânda Legii Vechi…așa se spune, așa se aplică azi și de-a lungul istoriei cu creștinii căpoși, așa a aplicat legea și monahul ce-a fost șeful tâlharilor când tot îl fura vechii fârtați…
    Cine nu poate să-și țină în frâu veninul…ea, el, ei sau alții…așa cum se donează sânge pentru salvarea de vieți omenești, donați venin pentru fabricarea produselor farmaceutice.

    Apreciază

  11. mircea.v said, on aprilie 8, 2020 at 9:15 pm

    @voicusoft,

    Parintele Justin:

    „- Poate ca preotii acestia se tem sa nu fie inlaturati din posturile lor si astfel sa nu mai poata catehiza credinciosii pe care ii mai avea.

    – Represalii au fost dintotdeauna si vor fi. Noi nu trebuie sa calculam cat timp de cateheza avem la dispozitie. Poate sa fie si o saptamana, dar sa imi fac datoria cu toata jertfelnicia fata de Evanghelia lui Hristos si neamul meu. Au fost 12 Apostoli si pana si acolo a intrat diviziunea, tradarea. Si ce catehizare este aceea daca taci? Pe mine nu trebuie sa ma ingrijoreze faptul ca ma va schimba si va trimite alt preot in locul meu, cu mult mai slab si care sa corespunda baremului. Daca patimim ceva pentru Hristos, mai mult folos vom aduce natiei. Jertfa naste viata. Nu este suficient sa marturisesti un adevar numai celui de sub epitrahilul tau, ci trebuie sa il propovaduiesti in auzul tuturor, avem datoria sa scoatem adevarul la lumina.
    Te mai poti retrage din strategie, dar cat dureaza aceasta strategie, mai? Sufera poporul asta de atata strategie si nu mai facem nimic. Sa nu confundam strategia cu depunerea armelor. Doar nu suntem facuti numai pentru zile bune; un razboi cine il mai sustine? Si cine sunt luptatorii? Nu noi cei din lumea aceasta de aici? De ce i se zice Biserica luptatoare? Luptatoare inseamna zi de zi sa sustii un atac impotriva puterilor intunericului. O asceza retrasa in individualitatea ei nu mai este un adevar marturisit in plenitudinea lui. Foarte frumos citeam la Evdokimov mai devreme: Biserica nu trebuie sa isi asume treburile concrete ale cetatii, dar constiinta crestina este chemata sa actioneze din plin pana si in chestiunile cele mai tehnice. Politica, economia, dezvoltarea sunt sferele comune in care credinciosii si necredinciosii se intalnesc. Si ce imensa sarcina aceea de a desavarsi lumea prin sobornicitatea calitativa a tuturora, de a insamanta in cultura lumina Taborului. Un om al luminii poarta o lumina care straluceste peste intreaga lume. Marii duhovnici spun ca orice asceza lipsita de dragoste si care nu este un sacrament al fraternitatii este desarta. Vorbind despre euharistie, Sf. Ioan Gura de Aur spune: Aici este odaia inalta in care au sezut ucenicii; de aici au plecat spre Muntele Maslinilor. Sa plecam si noi in cautarea mainilor de saraci, caci ele sunt pentru noi Muntele Maslinilor. Intr-adevar, multimea saracilor este asemenea unui codru de maslin sadit in casa lui Dumnezeu. De acolo curge uleiul de care vom avea nevoie spre a ne infatisa, precum fecioarele cele intelepte purtand lampile pline inaintea Mirelui ”

    „Marturisirea face parte din datoriile crestinului, mai ales in vremuri grele. Ca putem face noi toate rugaciunile si toate pravilele, dar daca noi nu marturisim atunci cand trebuie, ni se socoteste un fel de lepadare, tradare. Eu socotesc ca tocmai aceasta marturisire este o baie de spalare a pacatelor noastre.”

    Apreciază

  12. mircea.v said, on aprilie 8, 2020 at 9:18 pm

    Parintele Justin,

    „Cum sa marturisim?

    Trebuie sa curatim invataturile strambe pe e cat posibil, sa le putem prezenta cat mai clare, dar fara prea multa rautate. Adica sa atragem atentia aupra ratacirilor unora sau altora dar fara sa invinuiesti; sa nu arati cu degetul. Asa trebuie sa marturisim: indreptand degetul spre noi, nu spre celalalt. Pentru ca, sa stiti, nu santem fara de vina. Cu totii raspundem pentru ratacirile din Biserica si din societate – ori ca nu am actionat la timp, ori ca nu ne-am rugat cu duh de pocainta, cu totii purtam vina caderii celuilalt, chiar daca, intr-un anumit fel, el singur se exclude din Trupul lui Hristos. Atunci cand vom reusi sa intoarcem degetul spre noi, atunci vom reusi sa facem Ortodoxie curata si sa curatim invatatura Bisericii de zgura ratacirilor. Deci nu zic sa taci, caci este ateism, dar vezi in ce duh marturisesti, caci daca nu stii sa intorci degetul spre tine, te pozitionezi tot in afara Ortodoxiei, care este traire.”

    Apreciază

    • voicusoft said, on aprilie 9, 2020 at 1:29 am

      @mircea.v

      Deci avem o lege care, din punct de vedere crestinesti, e nedreapta oarecum. Ea restrictioneaza accesul cu public la slujbe. Ea e nedreapta din punct de vedere politic si juridic ,pentru ca este aplicata disproportionat si unitar in toata tara, atat in locuri unde sunt foacre si in alte locuri unde nu sunt focare. Dar, dat fiind faptul ca statul nu are suficiente teste si e total incompetent in a combate problema asta, au instituit carantina in toata tara ca ei, pur si simplu, habar nu au (si nici nu i-a interesat) cate cazuri sunt, in realitate (mult fiind asimptomatici).

      Ca urmare, avem aici urmatoarele date:

      1. Virusul COVID-19 e real, problemele care le cauzeaza sunt reale. Pozele cu spitale goale facute in regiuni unde nu prea sunt cazuri sau facute cu cateva luni inainte sau luate random de pe net nu pot constitui un argument contra. Oricine poate posta o poza pe net cu un spital gol, dar nu ai cum verifica cand e facuta si daca e facuta intr-o zona cu focare de infectie sau fara.

      Relatarile multor medici din surse diferinte + filmarile din surse diferite (oficiale si neoficiale) cu mizeria din Italai si Spania nu sunt inventii, sunt prea multe si din prea multe surse. La fel si relatarile celor care au ajuns in terapie intensiva din cauza bolii. Iar infectii la biserica, din pacate, avem.

      2. Avem transmisie dovedita a virusului in biserici. Avem in Bucuresti caz de preot infectat, impreuna cu diacon si cu cantaret si vanzatoarea de la lumanari. Si de episcop mort de COVID-19.

      https://www.libertatea.ro/stiri/mesajul-emotionant-al-unui-preot-din-deva-infectat-cu-coronavirus-de-pe-patul-de-spital-2934818
      https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/6-cazuri-de-covid-19-la-o-biserica-din-bucuresti-au-fost-infectati-si-2-preoti-reactia-bor-1280986
      https://www.libertatea.ro/stiri/mesajul-emotionant-al-unui-preot-din-deva-infectat-cu-coronavirus-de-pe-patul-de-spital-2934818

      https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/un-episcop-al-bisericii-ortodoxe-sarbe-a-murit-de-covid-19-a-fost-infectat-in-timp-ce-oficia-slujbe-in-eparhia-lui-1283744

      Digi24 (ca libertatea e junk new si nu prea urmaresc) e cunoscut ca post de propaganda anti crestina, dar nu e cunoscut ca post ce sa minta pe fata, iar problema celor 6 cazuri de la Biserica nu a fost infirmata de nimeni.

      Ca urmare, transmisie a virusului in biserica exista. Refuz sa cred ca prin Sfanta Impartasanie s-au infectat, dar s-au infectat fiind in contact unul cu altul, probabil stand la taclale inainte sau dupa slujba sau stand prea aproape unul de celalalt.

      3. Dovezi ca virusul e problematic si iti sufoaca sistemele de sanatate exista, atat media (si media oficiala dar si independent) cat si stiintifice. Ca e facut sau nu in laborator, ca e facut cu un scop sau nu, asta nu anuleaza necesitatea unor masuri de a-l combate.

      4. Aceste restrictii asupra circulatiei / adunarilor publice au caracter temporar, pentru ca sunt, pur si simplu, nesusteanbile. In China s-au ridicat, in Coreea de Sud, TAiwan, Hong Kong nu s-au aplicat niciodata (acolo a facut BigBrother treaba), in Austria si Germania se ridica luna asta.

      5. Ordonantele Militare de la noi lasa putin spatiu de manevra bisericii la capitolul inmormantari, botezuri, nunti, impartasanii acasa pt bolnavi (ceea ce inseamna ca poate oricine chema preotul pt o spovedanie acasa) si permite preotului sa mearga la biserica sa faca slujba online, decat sa o faca acasa (ca acasa poate mulit preoti, din lene si fara sa aiba constrangeri de a transmite slujba probabil nu o vor face). In alte tari, Italia sau Spania orice serviciu religios e COMPLET OPRIT. Mori neimpartasit si in sac de gunoi la crematoriu mergi. Punct.

      Ori, in cazul acesta, daca ne adunam insuficient de multi sa incalcam pe fata o lege tampita care e, totusi, temporara si nu e foarte dura (primesti 500 RON amenda si preotul/organizatorul daca e persoana juridica vreo 10000 RON, nu esti impuscat in cap sau torturat in beci daca o incalci) si cu destule scapari (poti bifa ca mergi sa faci volutnariat sau sa ajuti persoane varstnice si sa te duci pe ascuns la biserica daca e pana acolo) fiind siguri ca linsajul mediatic aferent si presiunea vor duce la o lege mult mai dura care vor transforma amenda in puscarie si vor opri orice serviciu religios, bagandu-i si pe altii in rahat marturisim cumva ? Ca pe noi cu ce ne afecteaza 500 RON amenda, o platim in 48 de ore si gata, ca nu suntem toti gauriti in izmene, dar pe vecina mea cu cancer care poate muri oricand si nu se mai poate spovedi / impartasi, pentru ea cine raspunde?

      Sau vrei sa zici ca „avea timp sa se spovedeasca inainte, acuma e problema ei ca moare nespovedita” ?
      Sau vrei sa zici ca „nu ma intereseaza, gata, a trecut vremea, acuma fiecare pe cont propriu”?

      La fel cum postul, rugaciunea, acatistele si mataniile sunt egale cu zero daca nu marturisesti, asa sunt ele egale cu zero daca marturisesti cu mandrie si ignoranta/dispret fata de aproapele tau.

      “Atunci când se foloseşte fără discernământ, adevărul poate face şi crimă”. – Sf Paisie Aghioritul

      Parintele Cleopa avea o vorba faina „Si dracii tin post, dar tot draci raman”.

      Cei din Cluj care au impartasit cu lingurita unica FIX IN CENTRUL ORASULUI si FIX SUB CAMERELE DE FILMAT. Puteau sa puna pe cineva sa stea de sase sa alunge turnatorii sau sa ii dispereseze sau sa se duca dupa cu cei cativa credinciosi dupa un colt sau sa cheme dupa Sfanta Liturghie inauntru pe credinciosi sa se impartaseasca. Ei au facut asta FIX dupa ce a intrat in vigoare Ordonanta Militara 3 (care restrictiona circulatia persoanelor dar lasa o portita libera pentru slujbe in aer liber, fara sa anuleze OM 2) unde s-a vazut clar ca Biserica a avut ceva putere de influenta si a primit o concesie, rezultatul a fost un linsaj mediatic fara precedent dupa 1989 (cu plangeri penale cu circ in mass media, cu ASUR si Emil Moise cerand expres interzicerea dreptului la religie prin decret, cu toata lista mea de facebook spurcand biserica inclusiv unii credinciosi), ceea ce a determinat BOR (probabil sub presiune) sa opreasca de tot accesul publicului la slujbe.

      Eu vad ceea ce au facut ei, vad ca au marturisit, dar vad in acealsi timp ca acel act avea consecinte foarte predictibile (ca totusi preotii aia nu sunt analfabeti sa nu inteleaga contextul situatiei) si ca ei totusi au ignorat consecintele (care se rasfarang asupra altor oameni nevinovati batrani, copii, bolnavi) ale actiunii lor. Pai acuma baba Floare de la etajul 3 se uita la slujba la Trinitas in loc sa mearga in curtea bisericii, fix din cauza bravadei acestor preoti.

      Eu vad ce au facut, vad clar ca era previzibil si imposibil sa nu stie ce a urmat, si vad ce rezultat a avut actiunea.
      Care au fost roadele actiunii? Si mai multa persecutie, cu rasfrangere asupra oamenilor nevinovati. Cum am zis, puteau improviza ceva sau macar sa trimita niste malaci / cefe late de la o firma de paza sa stea acolo si sa dea la o parte turnatorii de presa / USR. E totusi, centrul Clujului nu un cartier. Cei din presa / USR au mers acolo FIX sa filmeze cum in plina pandemie sunt impartasiti unii cu lingurita comuna ca sa bage bete in roate si mai mare bisericii.

      UNA e sa incalci o lege care interzice complet orice serviciu religios, ca atunci ceilalti n-au ce pierde (ca nu vor mai interzice un lucru de doua ori) sau sa incalci legea pentru ca asculti mai mult de Dumnezeu decat de oameni (te duci la o biserica mai retrasa unde stii ca nu merge multa lume, te asiguri ca nu sunt turnatori cu telefonul la filmat pri nzona) dar CU TOTUL ALTA E sa sfidezi o lege care e nedreapta, dar plina de portite si concesii stiind ca efectul imediat va fi inasprirea ei sau, in orice caz, efectul va cadea peste alti credinciosi nevinovati si neputinciosi.

      ” Represalii au fost dintotdeauna si vor fi. ” , da dar aici represaliile nu sunt doar asupra ta, ci sunt asupra altora si sunt mult mai dure, uneori fatale. Deocamdata vorbim de o semiprigoana cu un caracter temporar, iar transformand-o in prigoana 100% ce rezolvam? E aia marturisire oare sau doar bravada stupida? Este oare jertfa cand din cauza ta moare ala in spital neimpartasit si dus in sac negru la groapa comuna fara slujba? Ca aici NU TU RISTI, ca CEILALTI RISCA din cauza ta!

      Sa cantarim bine lucrurile si sa nu ne pierdem ratiunea. Aia care stau in izolare sau in carantina au de ales sa urmareasca live pe facebook / la trinitas liturghia sau sa incalce legea si sa mearga ei la o slubja undeva. Problema e ca ei daca fac asta infecteaza pe altii, ca virusul se transmite si in biserica ca in orice mediu si sunt raspunzatori daca unii dintre aia si batrani si mor din cauza infectiei. Problema e ca nu incalca legea, ci ca risca sa ii infecteze si pe altii. Si nu vad Dumnezeu sa ii ajute, cum nici pe cei de la biserica din Bucuresti (care era ortodoxa) nu i-a ferit de infectie. Si nu sunt ateu, ci doar constat o realitate. Virusul nu il iei de la Sfanta Impartasanie, de la moaste, de la icoane care sunt sfiintite, dar in curtea unei biserici sau in interior sigur il iei. Au mai fost la noi in biserica care s-au molipsit de gripa, viroza si altele la slujbe iarna, asta mi-a zis-o duhovnicul. Care e preot de 20 de ani.

      Si nu, boala nu e o simpla gripa. Ca masurile sunt totalitare si dictatoriale si pot exista alternative (carantinarea celor vulnerabili pt obtinerea imunitatii in masa, big brother ca in coreea de sud) sunt de acord si putem dezbate asta. Ca panica face mai mult rau sistemului imunitar, iar statul in casa e nesanatos si te face mai vulnerabil la orice infectie, putem dezbate asta. Ca asta a fost declansata cu scopul impunerii vaccinarii obligatorii a tot globul, iarasi putem discuta asta. Dar patogenul exista, problemele ce le-a creat sunt reale, ca nu cred ca au mintit fix toti deodata. Ca se exagereaza, si se baga date din burta sunt ferm convins. Dar sunt la fel de convins ca e, totusi, o infectie grava pentru 15-20% din populatie. Am totusi chiriasa asistenta la boli infectioase si prieteni de la bloc ce sunt in MAI si pazesc Spitalul de Boli Infectioase din Cluj-Napoca (centru regional de testare si tratament) si stiu cum e treaba de la firul ierbii. Am si prieteni de familie ce sunt in prima linie in Germania. Virusul asta baga si tineri la terapie intensiva care ajung intubati, nu e o simpla gripa, ca gripe si viroze are toata lumea si mai nimeni nu ajunge cu ventilatorul si furtunul bagat in gat pana in plamani de la ea.
      Nu poti sa faci o mascarada de felul asta la nivel mondial in conditii in care ai internet si atata media alternativa si nici nu poti chiar sa fabrici chiar in toate tarile deodata scene de teatru cu oameni suferind la terpaie intensiva si sa platesti sute de medici / pacienti sa minta ca e grav. Intram deja in zona de flat earth si nu e bine. Ca se exagereaza cu virusul e una, ca panica er ea e una, dar ca virusul provoaca o forma grava de pneumonie intr-un timp foarte scurt si iti pune pe butuci sistemul medical e o realitate.

      Strabunicul meu avea o vorba „toate la timpul lor”. Inca nu e USR-Plus la putere, PNL-ul asta corupt si nenorocit mai are 2-3 habauci care mai baga biserica in seama, la fel ca PSD-ul (desi lor le plac tare mult cipurile si vaccinurile obligatorii). Cu un USR-Plus la putere intr-o astfel de situatie ,sigur erau inchise bisericile fara drept de apel si mumu vizita preot la domiciliu pt spovedanie / impartasanie atunci aveam motiv intemeiat sa protestam si sa incalcam legea, ca riscurile cadeau doar asupra noastra, nu si asupra altora.

      Dar acuma, legile astea strambe cum sunt au cateva portite de scapare si ceva mici concesii. Pe care riscam sa detonam doar sa aratam ca suntem mai catolici decat papa.

      Din nou, marturisirea e una, bravarea e alta (Parintele Adrian Fageteanu) iar zgomotul cand nu e cazul sau cand e prea devreme e in favoarea dusmanului (Parintele Arsenie Papacioc).

      Eu inteleg foarte bine ce a spus parintele Iustin Parvu in ce mi-ai scris tu mai sus, dar aici e o situatie sensibila si fara precedent si trebuie sa ne asiguram ca daca facem un bine sa nu facem, din prostia noastra, un rau. Cat timp suferim noi e una, ne asumam asta. Dar pentru suferinta altora nu ne putem asuma asta.

      Apreciază

      • Angela said, on aprilie 9, 2020 at 9:14 am

        @voicusoft

        Felicitari! In tot ce ai scris ai dat dovada de DISCERNAMANT, lucru din ce in ce mai rar intalnit astazi. Maica Domnului sa te pazeasca si sa-ti dea cele de folos.

        Apreciază

      • Angela said, on aprilie 9, 2020 at 10:24 am

        Cu laudele am uitat sa-ti atrag atentia ca:

        1) SUB 5% fac forme mai grave dintre care necesita intubare in jur de 1% si doar 10% dintre cei intubati nu mai scapa. Mortalitatea reala este undeva de 1 la mie ceea ce nu justifica nici pe departe masurile de izolare la domiciliu. Tu vorbesti mai sus de 15-20% afectati ceea ce este aberant de mult.

        2) Preotii care au slujit la Cluj au facut CEEA CE ERA LEGAL SA FACA IN ACEL MOMENT. N-a bravat nimeni. Sigur ca au impartasit normal cu aceeasi lingurita asa cum se face de aproape 2000 de ani. Ce vroiai sa faca? Sa schimbe de capul lor ritualul sau sa refuze sa impartaseasca oamenii pe care tot ei ii spovedisera mai devreme si le dadusera binecuvantare sa se impartaseasca?

        Modelul sud coreean sau suedez dovedesc cu prisosinta ca ceea ce se petrece in Romania este complet gresit si abuziv. Distractiv va fi cu Belarus unde chiar ca n-au luat nici o masura si nici nu se intampla ceva.

        Ma nedumerespe un pic hotararea lui Putea de a inchide taraba o luna. Sa fie atat de „nemernic” incat sa instrumentalizeze si el boala? Posibil, daca isi va recupera o parte din economie care acum se afla in mana strainilor (dupa modelul chinezilor). Daca as fi in locul lui clar ca n-as scapa ocazia. Daca tot sunt ape tulburi de ce sa-i lasi numai pe altii sa pescuiasca?

        Apreciază

    • voicusoft said, on aprilie 9, 2020 at 1:54 am

      O completare necesara.

      Cand spun „Aceste restrictii asupra circulatiei / adunarilor publice au caracter temporar” ma refer la adunari publice de 10-50-100 de oameni.
      Nu ma refer la „mass gatherings” unde Bill Gates zice ca ele nu vor avea loc pana la aparatia vaccinului. Mass gatherings inseamna adunari in masa (untold, electric castle, pelerinaje, meciuri de fotbal, etc.) unde ai nevoie de logistica speciala (paza, etc.), adica peste 500-1000 de persoane.

      Restrictiile se vor ridica, dar gradual si pana la un punct. Asta pare sa fie tendinta peste tot. Ca altfel tarile risca revolutii si razboi civil, si nu vad asta sa fie directia politica in care se indreapta. Daca China a ridicat 90% din restrictii, sigur le vor ridica si astia.

      Acel punct inseamna ca evenimentele de masa nu vor avea loc, deoarece din punct de vedere epidemiologic, sunt prea periculoase sa se ridice pana cand nu se obtine ori o imunitate in masa (infectarea multora sau vaccinuri) sau pana cand boala e tinuta foarte bine sub control (ori cu big brother, ori face bunul Dumnezeu sa dispara in vara). E efectul de „super spreader”. Una e ca e unu infectat si fara simptome sau cu simtpome usoare la o slujba de cartier unde sunt 200 de persoane, cu totul alta e ca se duce unul in conditia asta la un party la sala polivalenta sau la untold. Nu infectezi 50 ci 5000 si e greu de depistat contactele la fiecare si apoi iti scapa de sub control infectiile si iarasi ajungi la carantina. Ca altfel o sa ai prea multi morti intr-un timp foarte scurt de pneumonie.

      Putem discuta de modelul suedez, dar suedezii ii stim ca asculta orbeste de stat, daca statul le zice stati la distanta unul de altul, ala stau si nu comenteaza. Daca statul le zice spalati-va pe maini de 50 de ori pe zi, pastrati 2 metri distanta sau purtati masca sau stati acasa si iesiti in oras odata pe saptamana, ei asta o fac. Nu ca sunt responsabili sau constienti, ci pur si simplu prea spalati pe creier sa se opuna la orice le spune statul. Acolo e o cu totul alta situatie tragica. Nu a devenit Suedia tara libertatilor individuale peste noapte, tot aceeasi tara neomarxista a ramas.

      Evident ca Bill Gates are tot interesul sa fie presiune si sa nu isi revina viata la normal pana la aparitia vaccinului salvator. Si probabil ca se va folosi de asta ca sa faca presiune pentru aprobarea mai rapida (inainte de 18 luni) a vaccinului cum s-a facut si cu vaccinurile impotriva gripei porcine. S-au aprobat mult mai repede, si au cauzat probleme si scandal, ca au fost nesigure (ca multe alte vaccinuri din cate stiu).

      In schimb, slujbe cu public vor avea loc din vara, probabil cu ceva masuri de distantare sociala sau cu cerinta publicului de a purta masti. Constitutional si legal nu poti, chiar si sub stare de urgenta, sa restrictionezi doar adunarile religioase si nu si alte adunari. Ori le interzici pe toate, ori pe niciuna, ori limitezi la toate un numar maxim. Accesul la justitie nu e restrictionat de catre starea de urgenta. Procese au loc, chiar acum are loc unul legat de ordonanta militara ce interzice slujbele religioase.

      Darr, sa nu uitam un lucru: Lumea are, totusi, nevoie de birturi, de cluburi, de restuarante, de bordeluri si de alte locuri unde sa isi satisfaca viciile si nevoile primare. Ca n-o sa puna noua oridne mondiala pe toti sa tina post, sa faca abstinenta, ca nu asta e interesul lor. Ca prin aceste vicii ei ne conduc de sute de ani.

      Consumerismul tot consumerism ramane cu sau fara covid-19. Oamenii au nevoie de socializare, in special pentru barfa, lucru drag vrajmasului. La fel ca trasul pe nas, bautul, dansatul lasciv in club si alte „binefaceri” ale lumii moderne. Alea vor fi relegalizate la pachet si cu slujbele religioase in interiorul sau exteriorul lacaselor de cult.

      Apreciază

  13. Cristian Daniel said, on aprilie 8, 2020 at 9:21 pm

    @ voicusoft

    asa si tu ce propui? sa stam asa nepasatori, nu, cu frica-n san? parca Biserica era una luptatoare pe pamant, nu? nu una in pozitia ghiocelului…

    Apreciază

    • voicusoft said, on aprilie 8, 2020 at 11:45 pm

      Nu trebuie privite lucrurile in alb si negru. Unu la mana daca ai de ales intre o solutie care e mai rea decat problema sau a nu face nimic (si fix asta se face in cazul COVID-19, s-a ales o solutie care face mai mult rau decat boala in sine) ce faci? Nu poti sa faci un lucru asa, irational, doar de dragul de-al face.

      Daca nu exista o renastere spirituala in tara asta si aia poate fi provocata, eventual, doar de un eveniment catastrofal sau ceva foarte grav (in nici un caz statul in casa la netflix + somaj tehnic de la stat, visul oricarui puturos caruia nu-i place munca) atunci solutii omenesti nu prea sunt, decat eventual dat in judecata MAI cum a facut Mihai Silviu Chirila, semnat petitii si facuta presiune institutionala.

      Daca mergem acuma ne strangem 100-200 in centrul Bucurestiului si al Clujului (ca mai multi nu ne strangem) in noapte de Inviere si facem rost si de un preot, in afara ca ne alegem cu o amenda zdravana si ceva dosare penale, nu rezolvam mai nimic, ci doar riscam sa facem mai mult rau, bagand biserica in mai mare rahat (ca prin perioada aia va fi varful epidemiei si lumea va astepta cu nerabdare sa treaca sa fie relaxate masurile) rahat care poate insemna oprirea cu totul a activitatii religioase, deci oameni morti fara impartasanie si trimisi la groapa (sau poate obligatoriu la crematoriu, ca prin ordonanta militara poate statul face orice) in saci menajeri si fara nici o slujba.

      Nu e vorba de represalii asupra noastra, ci de represalii asupra altora din cauza noastra. Realist vorbind, ai de ales intre a avea slujbe online si a putea intra in biserica / chema preotul la spovedanie/impartasanie sau intre a nu mai avea nimic pe o perioada nedeterminata de timp. Unii au bravat deja si au bravat complet degeaba, facand mai mult rau decat bine.

      Solutia pentru noi ar fi sa ne strangem undeva la o slujba, sa stea cineva de sase sa nu vina militia, sa ne organizam in asa fel incat sa fie facuta in secret. Nu sa facem circ ca apoi altii sa sufere din cauza noastra.

      Noi suntem o minoritate in tara asta, suntem deja sub persecutie, sistemul e pe fata anti-biserica, iar a da cu bata in balta punandnu-ne speranta ca Dumnezeu ne va ajuta e o idiotenie. Stii de ce? Ca altii au facut-o deja si nu i-a ajutat nimeni. Biserici inchise, dosare penale, amenzi si viata merge mai departe si nimanui nu-i pasa. Chiar si cativa preoti infectati la o biserica in Bucuresti si un episcop prin Serbia mort de coronavirus. Unii deja s-au bagat in cacat si i-au tras si pe altii dupa ei complet degeaba.

      Mucenicie e sa iti risti viata sau sa suferi pentru Hristos, nu sa iti provoci o amenda de 500 RON facand militairsm ortodox si sa atragi repercursiuni asupra altor persoane nevinovate. Ca la Judecata de Apoi raspunzi nu doar petnru faptele tale, ci si pentru efectele in timp ale faptelor tale.

      Sunt vremuri de criza si e nevoie de discernamant pana se linistesc apele, nu sa dam cu bata in balta.

      Apreciază

      • Cristian Daniel said, on aprilie 9, 2020 at 12:15 pm

        Ok, sunt de acord cu tine. Dar ce te face sa crezi ca aceasta situatie nu se va prelungi si pe mai departe? Crezi ca daca apostatii de la conducere vor sa inchida definitiv bisericile nu o pot face si acum, fara nicio problema? Uita-te in presa mainstream sa vezi ca in ciuda restrictiilor de pana acum pe care BOR le-a acceptat fara sa cracneasca, deci in pofida acestui fapt este in crestere atacul, virulenta atacaului mai bine zis la adresa Bisericii, a Ortodoxiei implicit care le sta ca un ghimpe-n coasta. Probabil va veni covid 20 sau 21 si se va zice ”ia gata cu maimutareala prin biserici, oricum nu va asculta nimeni, puneti lacatul si mars acasa”. Parerea mea este ca mai devreme sau mai tarziu se va ajunge la o situatie limita si va fi ceva de genul ori-ori. Acum cred ca suntem in situatia broscutei pusa in oală pe foc, cred ca stii parabola, deci lantul nu se va slabi ci se va strange incet-incet. Asa ca tot se va ajunge ca lumea sa moara cum spui tu, nespovediti, neimpartasiti, fara o lumanare la cap. E doar o chestiune de timp. iar ce va fi in tara asta? Probabil se apropie ceea ce profetea pustnicul Zosima din muntii Rarau, maxim doi ani pana atunci daca nu chiar mai repede…parerea mea

        Apreciază

  14. mircea.v said, on aprilie 9, 2020 at 8:20 am

    @voicusoft,

    in propozitie era vorba despre Slujbe pe net, online. Tu ai scris 90% despre altceva.

    Parintele Justin:

    „Scopul administrației mondiale, la ora actuală, nu este altul decât desființarea persoanei și a comuniunii dintre oameni. Dacă alte sisteme politice au înjugat drepturile oamenilor, acest sistem electronic dictatorial, va înjuga sufletul, gândirea umană. Pentru că ei vor să devenim niște numere, cum purtam, noi, deținuții, să desființeze relațiile interumane și relația omului cu Dumnezeu. Este o robotizare a societății, din care va dispare ușor, ușor omul obișnuit, și vor rămâne roboții supravegheați de oamenii superiori, care conduc lumea. Cetățeanul nostru de azi nu își dă seama, în orbirea lui, de situația în care se află, și de faptul că acceptă ca o vită propria-i desființare. Trebuie să stârpim acest sistem electronic din fașă și să facem tot posibilul să nu acceptăm această nouă ordine electronică, această civilizație virtuală, pe internet.”

    Apreciază

  15. mircea.v said, on aprilie 9, 2020 at 8:31 am

    Angela,

    spui ca sant cam fariseu. Sant. Dar incerc sa fac si cate ceva.
    Uite, ca sa inlatur ceva modern, adica ce foloseste electricitate, dar sa si pastrez, am taiat cablul electric de la filtrul de cafea, si pun apa fiarta cu manuta 🙂
    Restul, mg1, mg2, cuptor cu lemne pt paine…, zici ca le stii.
    Ce a fost insa interesant, si nu m-as fi asteptat, a fost ca mi-a tremurat mana cand am scos din casa centrala pe gaz si caloriferele. Era totul pregatit pt trecerea pe lemne (sobe metalice), si cu toate astea era un ceva care se opunea. Dar s-a rezolvat :).
    Mai am asa, ca sa fie, 4 securi, 4 topoare, si vreo 10 fierastraie. Ca folosesc asa ceva, si Staretul Antonie a zis sa avem.

    Apreciază

  16. R said, on aprilie 9, 2020 at 4:57 pm

    @ voicusoft

    Vreau să fac câteva comentarii și să mă lămurești, dacă vrei, în legătură cu câteva afirmații pe care le-ai făcut.

    – Spui: Intrarea in CMB a BOR si a altor biserici a avut loc acum zeci de ani, nefiind urmata de vreun cataclism, ci de o serie lunga de schimbari, unele in bine, altele in rau, pentru popor. De altfel, intrarea in CMB a precedat afirmarea multor mari duhovnici, unii chiar sfinti: Iustin Parvu, Ilie Cleopa, Adrian Fageteanu, Arsenie Papacioc, niciunul nefiind nepomenitor, si toti fiind imporiva ecumenismului.

    Afirmarea duhovnicilor pe care-i amintești nu are nici o legătură cu intrarea BOR în CMB. Ei s-ar fi afirmat oricum, și chiar s-au făcut cunoscuți și înainte de CMB.

    – Spui: Nu avem o corespondenta anume a acestei pedepse divine ce sa coincida ca si intensitate / impact intre tarile (foste) ortodoxe majoritare a carei Biserici a semnat in Creta si a carei Biserici nu a semnat in creta.

    Nu spun că ar exista vreo corespondență, dar totuși cum se explică faptul că în Georgia, Bulgaria și Rusia, țări care nu au participat în Creta, prigoana asupra bisericii nu a căpătat forme atât de radicale ca în România? E doar o coincidență?

    – Spui: Eu cred ca inca mai e har in BOR, deoarece cei care afirma ca nu mai este har in BOR si cu care am interactionat in ultimii 4 ani ma fac sa ma simt ca si cand as discuta cu penticostali sau cu uniati. Smerenia le lipseste, iar parerea de sine e la ea acasa.

    Sunt perfect de acord cu tine, mai ales că am văzut nepomenitori care, așa cum spui tu, sunt mai sectari decât sectarii declarați. Dacă nu intri în sectarismul lor, ești tratat ca un dușman..

    – Spui: Tot semianalfabetul vorbeste de „zombare” (a vazut si el un film horror) cu 5G si nu stie sa faca diferenta intre frecvente, unde si pentru el e totuna o arma militara de 95 GHz si un stalp 5G cu frecventa de 24 GHz.

    Eu am citit că frecvențele antenelor 5G sunt cuprinse între 6GHz și pot ajunge până la 300 6GHz, cel puțin în SUA și în alte țări unde deja s-au instalat masiv. În astfel de condiții câmpul de radiații pe care-l creează nu poate fi inofensiv pentru sănătatea omului.

    – Spui: Virusul COVID-19 e real, problemele care le cauzeaza sunt reale. Pozele cu spitale goale facute in regiuni unde nu prea sunt cazuri sau facute cu cateva luni inainte sau luate random de pe net nu pot constitui un argument contra … Relatarile multor medici din surse diferinte + filmarile din surse diferite (oficiale si neoficiale) cu mizeria din Italai si Spania nu sunt inventii, sunt prea multe si din prea multe surse.

    Dar ce spui despre relatările în care ni se prezintă spitale goale acolo unde ar trebui să existe mulți bolnavi de corona virus, și medici din Germania, Italia sau Austria care spun că virusul acesta nu e mai pericuos decât alte virusuri din alți ani, că nu s-au înregistrat mai multe decese anul acesta în comparație cu aceeași perioadă din alți ani, și că mulți, nu se știe de fapt cât de mulți oameni au murit de fapt de alte boli, dar au fost trecuți automat la corona virus. Și că de fapt e o foarte mare exagerare mediatică în care se numără morții în fiecare zi, și se ține în stare de panică și de disperare populația. Vezi linkul de mai jos.

    https://barnabasnagy.com/programs/empty-hospitals-doctors-expose-coronavirus-banned-from-youtube

    – Spui: Avem transmisie dovedita a virusului in biserici. Avem in Bucuresti caz de preot infectat, impreuna cu diacon si cu cantaret si vanzatoarea de la lumanari.

    Dovedită cum? Ai văzut buletinele de analize ale preotului și ale celorlalte persoane? Sau trebuie să știm cu toții că nici preoții nu scapă de virus, nu-i așa?

    – Spui: Restrictiile se vor ridica, dar gradual si pana la un punct … Acel punct inseamna ca evenimentele de masa nu vor avea loc, deoarece din punct de vedere epidemiologic, sunt prea periculoase sa se ridice pana cand nu se obtine ori o imunitate in masa (infectarea multora sau vaccinuri) sau pana cand boala e tinuta foarte bine sub control (ori cu big brother, ori face bunul Dumnezeu sa dispara in vara).

    Deci tu chiar crezi treaba cu imunitatea în masă, cu necesitatea vaccinurilor, cu distanțarea socială? Și apropo de distanțare socială, este un termen nou apărut în vocabularul nostru, care a prins surprinzător de repede.

    – Spui: … in noapte de Inviere si facem rost si de un preot, in afara ca ne alegem cu o amenda zdravana si ceva dosare penale, nu rezolvam mai nimic, ci doar riscam sa facem mai mult rau, bagand biserica in mai mare rahat (ca prin perioada aia va fi varful epidemiei si lumea va astepta cu nerabdare sa treaca sa fie relaxate masurile.

    Cine poate știi cu atâta exactitate ași zice diabolică, faptul că tocmai în noaptea de Înviere va fi vârful epidemiei. Așa ceva … sună cam ciudat, nu-i așa?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.