SACCSIV – blog ortodox

Organizatia Mondiala a Sanatatii in 2017: Până la 650 000 de oameni MOR anual de boli respiratorii legate de GRIPA sezonieră

Posted in gripa sezoniera, morti by saccsiv on aprilie 7, 2020

World Health Organization: Up to 650 000 people die of respiratory diseases linked to seasonal flu each year

Până la 650 000 de oameni mor anual de boli respiratorii legate de gripa sezonieră

14 December 2017

News release

GENEVA

Până la 650 000 de oameni mor anual de boli respiratorii legate de gripa sezonieră, potrivit noilor estimări făcute de United States Centers for Disease Control and Prevention (US-CDC), OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) şi alţi parteneri globali din sănătate.

Astfel se marchează o creştere faţă de estimările globale anterioare de 250 000 – 500 000, care datează de mai bine de zece ani şi conţin toate decesele ce au legătură cu gripa, incluzând şi bolile cardiovasculare sau diabetul. Noile cifre de 290 000 – 650 000 decese se bazează pe datele mai recente dintr-un grup mai mare şi mai divers de ţări, incluzând cele cu venituri mici şi mijlocii şi excluzând decesele din boli non-respiratorii.

“Aceste cifre indică greaua povară a gripei şi costul substanţial al acesteia dpdv social şi economic asupra lumii,” a spus Dr Peter Salama, Director Executiv la  Programul de Urgenţe al OMS. “Ele subliniază importanţa majoră a prevenţiei gripei pentru epidemiile sezoniere şi a pregătirii pentru pandemii.”

Estimările iau în considerare descoperirile din studiile recente asupra mortalităţii din influenza, incluzând un studiu efectuat de către United States Centers for Disease Control and Prevention (US-CDC), publicat în The Lancet joi (14 Decembrie).

Potrivit studiului US-CDC, cele mai multe decese apar la oamenii cu vârste de peste 75 de ani şi în cele mai sărace regiuni ale lumii. Africa Sub-Sahariană este cotată cu cel mai mare risc de mortalitate din gripă, urmată imediat de Asia de sud-est şi Estul Mediteranei.

“Toate ţările sărace sau bogate, mari sau mici trebuie să conlucreze pentru a controla izbucnirile de gripa înainte de a se ajunge la următoarea pandemie. Asta include capacitatea de a detecta şi a răspude la izbucniri, şi de a întări sistemele de sănătate pentru a îmbunătăţi sănătatea celor mai vulnerabili şi a celor cu risc crescut,” a spus Dr Salama.

Aproape toate decesele de copii sub cinci ani cu infecţii de tract respirator inferior legate de gripa apar în ţările aflate în curs de dezvoltare, dar efectele epidemiei de gripă sezonieră asupra celor mai sărace ţări nu sunt în întregime cunoscute.

OMS lucrează cu partenerii pentru a evalua povara globală a gripei prin oferirea de instruire şi expertiză Statelor Membre şi pentru a măsura povara acestei gripe asupra consecinţelor în plan economic.

Continua supraveghere şi studiile de laborator a altor boli ca cele cardiovasculare, care pot fi legate de gripa, vor creşte substanţial estimările pe următorii câţiva ani.

OMS încurajează ţările să prioritizeze prevenţia gripei şi să facă estimări naţionale pentru a informa asupra politicilor de prevenire. Vaccinările anuale împotriva gripei sunt recomandate pentru prevenirea bolii şi a complicaţiilor izvorâte din infecţia cu gripa. Vaccinarea este importantă în mod special pentru oamenii cu risc ridicat de moarte sau complicaţii seroase ale gripei, şi pentru lucrătorii din sistemul de sănătate.

Gripa sezonieră este o infecţie virală acută care se răspândeşte cu uşurinţă de la persoană la persoană şi circulă în toată lumea. Cei mai mulţi oameni se recuperează într-o săptămână fără a avea nevoie de atenţie medicală. Bolile respiratorii comune legate de gripa sezonieră care pot duce la deces includ pneumonia şi bronşitele.

Influenza Burden of Disease Working Group din cadrul OMS cuprinde experţi din toate institutele de medicină din India, National University of Singapore, South African National Institute of Communicable Diseases, US CDC, Universidad del Valle de Guatemala şi University of Edinburgh.

Traducerea: Costin Ştirbu

 

Tagged with: ,

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. vlad tepes said, on aprilie 7, 2020 at 3:34 pm

    Ia uitati ce vor, OMS(Organizatia Mondiala a Satanei) si slugoii ei care pastoresc „Sanatatea” din Romania:

    https://www.stiripesurse.ro/rafila-despre-necesitatea-legii-vaccinarii-vaccinul-antigripal-va-preveni-co-infectia-in-toamna-sau-in-iarna-cu-virusul-gripal-si-cu-covid-19_1450329.html

    Apreciat de 1 persoană

  2. Ostrov said, on aprilie 7, 2020 at 5:54 pm

    Probabil că și saitul OMS va fi interzis în Romania „deoarece dezinformează” după capul celor de la Adevarul . https://m.adevarul.ro/news/eveniment/stop-fals-coronavirus-cei-12-apostoli-dezinformariidespre-coronavirus-ajuns-romania-1_5e8ac2995163ec427178c818/index.html

    Apreciat de 1 persoană

  3. Ostrov said, on aprilie 8, 2020 at 10:07 am

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.