SACCSIV – blog ortodox

Italienii ramasi fara bani au inceput sa jefuiasca organizat magazine. Mafia vrea sa preia controlul in sudul tarii

Posted in carantina, Italia, virus by Vali on martie 31, 2020

Sursa: http://m.ziare.com/europa/italienii-ramasi-fara-bani-au-inceput-sa-jefuiasca-magazine-politistii-sunt-trimisi-sa-le-pazeasca-1604283

Situatia se agraveaza de la o zi la alta in sudul Italiei, tara cea mai afectata de pandemia de coronavirus. Politia a fost trimisa sa pazeasca supermarketurile si magazinele din Palermo – cele care au mai ramas deschise -, pentru ca oamenii au ramas fara bani si au inceput sa fure, ca sa poata manca ceva.

Totodata, Guvernul italian se teme sa nu piarda controlul in sud – Mezzogiorno -, regiune subdezvoltata, care a ramas mult in spatele nordului instarit, scrie Bloomberg.

Astfel, politistii au fost trimisi pe strazile capitalei Siciliei, Palermo, pentru ca bandele folosesc social media pentru a coordona atacuri la magazine. Cel putin un grup de rezidenti suparati a refuzat sa-si plateasca cumparaturile. Grupul privat Facebook Revolution, care are aproximativ 2.600 de membri, ii indeamna pe altii sa faca la fel, potrivit La Repubblica.

Pentru asemenea actiuni sunt folosite si alte social media sau aplicatii, precum WhatsApp.

O companie care opera un feribot a oprit serviciul catre insula, inclusiv aprovizionarea cu alimente si medicamente. Pe masura ce statul italian e din ce in ce mai coplesit de pandemie, oficialii sunt acum ingrijorati ca Mafia va prelua controlul in regiune.

Astfel, prevenirea revoltelor si jafurilor din magazine a devenit prioritara pentru Guvern.

„Trebuie sa actionam rapid, mai mult decat rapid. Suferinta oamenilor se poate transforma repede in violenta”, a spus primarul din Palermo, Leoluca Orlando.

In Sud, „multi oameni traiesc de pe o zi pe alta, cu joburi de cateva ore, cum ar fi descarcarea camioanelor in piete. Acesti oameni au acum probleme”, a declarat si Stefano Paoloni, un lider de sindicat din Politie.

In timp ce Italia intra in a patra saptamana de izolare nationala, ministrul Sanatatii, Roberto Speranza, a anuntat ca va prelungi carantina pana la Paste, cel putin.

De asemenea, premierul Giuseppe Conte lucreaza si la un nou pachet de stimulare a economiei, pentru jumatatea lunii aprilie, in valoare de cel putin 30 de miliarde de euro (33 de miliarde de dolari).

Giuseppe Provenzano, membru in Cabinetul lui Conte si cel care se ocupa de sudul tarii, a declarat ca ar trebui sa fie directionati bani si in „economia ilegala”. In caz contrar, Mafia ar putea sa intervina pentru a oferi asistenta celor care au nevoie, umpland golul lasat de stat.

Guvernul trebuie sa actioneze „imediat si fara ezitare”, a declarat Graziano Delrio, liderul parlamentarilor din camera inferioara. Roma trebuie „sa faca tot ce este necesar pentru nevoile esentiale ale familiilor”, a spus el intr-un interviu.

In Italia s-au inregistrat, pana acum, cel putin 11.000 de morti cauzate de COVID-19. Numarul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus a trecut de 100.000.

A.D.

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. vlad tepes said, on martie 31, 2020 at 2:30 pm

    Cam asta o sa se intample cat de curand si pe la noi!

    Apreciază

  2. dorel badiu said, on martie 31, 2020 at 3:23 pm

    Apreciază

    • tataia said, on martie 31, 2020 at 11:57 pm

      Iar eu cind zic ca poluarea o fac dispiozitivele electrice, electronice, digitale etc, nu masinile lumea zice ca sint eu nebun. „Cum asa?” „Toata lumea stie ca poluarea e de la masini!”

      Apreciază

    • Ioan said, on aprilie 1, 2020 at 2:44 am

      O statistica a mortilor pe luna care o sa te unga la suflet, saccsiv.
      http://data.un.org/Data.aspx?d=POP&f=tableCode:65&fbclid=IwAR28xaac6Rxf32e-9thAq4de_SDQJ1tzQyKxIzv9R-M6GS9jvoMRWrA30lA
      Se poate filtra dupa Italia, lunile Ianuarie, Februarie si Martie. Am calculat media din 2015 si ajunge la 61333 morti/luna (pt lunile astea 3). Totalul de morti din 2020 pe acelasi numar de zile e undeva la 168900 morti, in medie 56300 de morti pe luna. Cu MULT mai mic.

      Alta data nu mi-ai aprobat mesajul cand te-am contrazid referitor tot la virus, dar nu ma supar. Informatiile se schimba de la o zi la alta, ai putea sa nu cenzurezi mesajele civilizate.

      Apreciază

    • Ioana said, on aprilie 1, 2020 at 11:25 am

      @ tataia

      Si eu folosesc becuri cu incandescenta si caut întotdeauna lumina calda. Lumina rece îmi dă migrene, mai ales cea albastră.

      Nu stiu de ce am impresia că un calculator de birou cu monitor poluează electromagnetic mai puțin decât un smartphone.

      Referitor la capitalism vs socialism: Hristos vorbește de Împărăția lui Dumnezeu și de slugile Sale, iar în Împărăția lui Dumnezeu multe locașuri sunt. Bineînțeles că fiecare are casa sa, neamul sau, felul său. Iar unii vor să fie mai aproape de Împărat și să vegheze zi si noapte, atunci se fac slugi în palatele Împărătești sau în armata Împăratului. Iar în armată e nevoie de disciplina si spirit obștesc.

      …Un capitalism în care oamenii se iubesc si se ajută, un capitalism în care nu este o crimă pedepsită cu închisoarea să dai milostenie săracilor. În capitalism există libertate, pe când în socialism ești obligat să faci bine cu forța. Dumnezeu a vrut întotdeauna să alegem binele de buna-voie, nu sa fim constrânși să îl facem.

      Referitor la forma pământul, mie îmi place tare mult sa explorez varianta pământului lighean, care arată că un OZN. Are si ceva geometrie interesantă, ca reprezentările grafice din analiza matematica in sistem de axe ortogonale.

      Are si curbură (sinusoidală 🙂 ), dar nu e glob… Dar aici suntem marginiti, ” vedem că în oglinda, în ghicitura” . Cine dobândește Împărăția lui Dumnezeu va vedea toate asa cum sunt si față către față…

      Apreciază

  3. Alexandru Bolog said, on martie 31, 2020 at 6:00 pm


    Protecție împotriva 5G

    Apreciază

    • Alexandru Bolog said, on martie 31, 2020 at 10:23 pm

      VITAL PROTECT creşte imunitatea creierului la radiaţii

      VITAL PROTECT este construit pe baza a două principii care cresc imunitatea organismelor vii la radiaţiile nocive din mediul înconjurător.

      PRIMUL PRINCIPIU se referă la existenţa unei frecvenţe de rezonanţă care ne branşează la energiile vitalizante şi binefăcătoare ale Pământului. Faptul că trăim pe o planetă care are o anumită dimensiune a cavităţii Pământ-ionosferă face să existe o frecvenţă de rezonanţă prin care preluăm energiile vitale telurice. Această frecvenţă, denumită rezonanţa Schumann, este atât de importantă pentru organismele vii încât lipsa ei duce în scurt timp la boală. Astfel, când primii astronauţi au revenit pe Pământ au avut probleme de sănătate serioase iar cercetătorii de la NASA au hotărât instalarea de generatoare Schumann în toate navele spaţiale, pentru a crea un mediu electromagnetic sănătos şi natural.

      AL DOILEA PRINCIPIU este o structură radiantă care generează o stare de armonie şi echilibru la nivelul întregii fiinţe. Această structură generează un vortex energetic care echilibrează energiile de-a lungul coloanei şi asigură o purificare continuă a câmpului subtil a fiinţei. Simpla prezenţă lângă un subiect al acestei structuri radiante produce o echilibrare a energiilor vitale şi astfel, organismul devine imun la influenţe radiante nocive. Structura radiantă este alcătuită prin combinarea unor spirale realizate din metale nobile şi a unei reţele de cristale, şi este utilizată ca antenă pentru a amplifica şi transmite la nivelul întregului câmp al fiinţei efectul rezonanţei Schumann.

      Efecte la nivel fizic și energetic

      amplifică vitalitatea și crește nivelul de energie
      contribuie semnificativ la îmbunătățirea somnului
      ajută la reglarea tranzitului intestinal
      susține funcționarea normală a sistemului cardiac
      contribuie la reglarea tensiunii arteriale
      crește rezistența la oboseală și efort
      induce o stare amplă de calm
      crește puterea de focalizare
      contribuie la dispariția mai rapidă a efectelor decalajului de fus orar
      fortifică sistemul imunitar
      Caracteristici și beneficii ale tehnologiei Vital Protect

      Frecvența 7,83hz: cea mai eficientă metodă de protecție împotriva radiațiilor EMF
      Tehnologie avansată: Sistem radionic de antene spiralate și cristale de cuarț
      Fiabilitate și longevitate: durata bateriei este de peste 6luni, dispozitivul durează o viață
      Portabilitate: îl poți lua cu tine oriunde, în mașină, la birou, pe avion
      Efect benefic asupra creierului : stimulează sistemul nervos să ignore semnalele perturbatoare
      Protecție activă și pasivă: Reduce stresul electromagnetic cu peste 80%
      Efecte asupra sănătății: amplifică forța vitală, crește rezistența la oboseală și susține regenerarea naturală a organismului.

      Apreciază

  4. Duhul Căpitanului said, on aprilie 1, 2020 at 8:47 pm

    @Ioana,de acord cu tine în ceea ce privește forma pământului!

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.