SACCSIV – blog ortodox

COINCIDENȚĂ? Luna Martie, cea mai bună lună pentru Pentagon pentru a merge la război

Posted in NATO, Pentagon, razboi by saccsiv on martie 2, 2020

Acest articol l-am postat initial pe Ortodoxinfo anul trecut.

ZERO HEDGE: The Pentagon’s “Ides of March”: Best Month to Go to War

Idus Martiae = Idele lui Marte / Marte = zeul razboiului

„Idus Martiae” a Pentagonului: Luna Martie cea mai bună lună pentru a merge la război

Este o coincidență?

În istoria recentă, de la războiul din Vietnam până în prezent, luna martie a fost aleasă de Pentagon și strategii militari NATO drept „cea mai bună lună” pentru a merge la război.

Cu excepția războiului din Afganistan (octombrie 2001) și a războiului din Golf 1990-1991, toate marile operațiuni militare americane și aliate au condus operațiunile militare pe o perioadă de mai bine de o jumătate de secol – de la invazia Vietnamului de forțele terestre din SUA 8 martie 1965 – au fost inițiate în luna martie.

Ides of March (Idus Martiae) este o zi în calendarul roman, care corespunde în general cu 15 martie. Idele lui Marte este, de asemenea, cunoscut ca data la care Iulius Cezar a fost asasinat în anul 44 î.Hr.

Dacă nu uităm, luna martie (în Calendarul Roman) este dedicata lui Marte (Martius), Zeului roman al războiului.

Pentru romani, luna martie (Martius) a marcat „timpul să înceapă noi campanii militare”.

Ca și în perioada de glorie a Imperiului Roman, Departamentul Apărării al SUA are mandatul de a planifica și implementa o „cronologie” precisă a operațiunilor militare.

Luna martie – identificată de romani ca fiind un „moment bun” pentru inițierea unor noi acțiuni militare – are o influență asupra doctrinei militare contemporane?

De-a lungul istoriei, sezoanele, inclusiv tranziția de la Iarnă la primăvară, au jucat un rol strategic în momentul desfășurării operațiunilor militare.

Planificatorii militari ai Pentagonului favorizează luna martie?

Și ei, într-un mod misterios, „idolizează” pe Marte, zeul roman al războiului?

23 martie (care coincide cu începutul primăverii) a fost ziua in care „Romanii au sărbătorit începerea campaniei militare și a războiului.”

„Omagii au fost aduse lui Marte zeului războiului cu festivaluri și sărbătoare. … Pentru Romani 23 martie a fost o sărbătoare imensă cunoscută sub numele de Tubilustrium„.

Sub aceste festivități care au sărbătorit zeul roman al războiului, o mare parte a lunii martie „a fost dedicată celebrării și pregătirii militare”.

Cronologia intervențiilor militare din martie (1965-2017)

Istoria recentă confirmă faptul că, cu excepția Afganistanului (octombrie 2001) și a războiului din Golf 1990-1991, toate marile operațiuni militare ale SUA-NATO au condus operațiunile militare pe o perioadă de aproape o jumătate de secol – de la invazia Vietnamului de către forțele terestre din SUA pe 8 martie, 1965 – au fost inițiate în luna martie.

Războiul din Vietnam

Congresul american a adoptat Rezoluția Golfului Tonkin, care la autorizat pe președintele Lyndon Johnson să trimită forțele terestre în Vietnam pe 8 martie 1965.

La 8 martie 1965, 3 500 de marinari americani au fost expediati în Vietnamul de Sud marcând începutul „războiului terestru american”.

Razboiul NATO asupra Iugoslaviei

Războiul NATO împotriva Iugoslaviei a fost lansat la 24 martie 1999. 

Bombardarea NATO a Iugoslaviei codificată de operația americană „Noble Anvil” a început în 24 martie 1999 și a durat până la 10 iunie 1999.

Războiul din Irak

Războiul împotriva Irakului a fost lansat la 20 martie 2003.

Invazia americană a NATO a declanșat invazia în Irak, începută la 20 martie 2003, sub pretextul că Irakul deține arme de distrugere în masă (WMD).

(Războiul din Irak din 1991 a început pe 17 ianuarie, însă, după încetarea focului de la 28 februarie, a fost convenită și semnată – după masacrul de la Basra de retragere a soldaților și de fugă civililor pe 26-27 februarie – Divizia 24 de mecanizată a infanteriei din SUA a masacrat mii de persoane 2 martie. „)

Războiul Ascuns din Siria

Războiul sub acoperire SUA-NATO asupra Siriei a fost inițiat pe 15 martie 2011 prin incursiunea mercenarilor islamici și a echipelor de asasini în orașul sudic Daraa, la granița cu Iordania. Teroriștii au fost implicați în acte de incendiere, precum și în masacrarea civililor. Această incursiune a teroriștilor a fost, încă de la început, sprijinită în mod ascuns de SUA, NATO și aliații săi din Golful Persic: Arabia Saudită și Qatar.

Războiul NATO „umanitar” R2P pe Libia

NATO a început bombardarea Libiei la 19 martie 2011.  Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a adoptat o rezoluție inițială la 26 februarie 2011 (Rezoluția ONU din 1970) (adoptată în unanimitate).

O rezoluție ulterioară a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite din 1973 a fost adoptată la 17 martie 2011. Ea a autorizat crearea „unei zone interzisa zborurilor” asupra Libiei și utilizarea „tuturor măsurilor necesare” „pentru a proteja viața civililor”.

Libia a fost bombardată cu forța de război de către avioanele NATO începând cu 19 martie 2011 pentru o perioadă de aproximativ șapte luni.

Yemen 

La 25 martie 2015 , o coaliție internațională condusă de Arabia Saudită și susținută de SUA a lansat lovituri aeriene împotriva grupului armat Huthi din Yemen.

**

Martie 2018

Statele Unite și aliații săi din NATO, ca să nu mai vorbim de Israel, se află în război.

Mai multe scenarii militare în martie 2018 se află pe planul de desen al Pentagonului, inclusiv în Liban, Siria (scenariul de escaladare militară), Coreea de Nord și Iranul.

Rusia este amenințată și China este la fel. 

Cu toate acestea, nu putem specula despre planurile de război ale SUA și NATO referitoare la Idele lui Marte 2018.

A fost lansată o vastă campanie de propagandă media pentru a oferi legitimitate aventurii militare conduse de SUA, susținând acte de război ca inițiative umanitare de menținere a păcii. În cursul lunii martie, știrile false au ajuns la un nou prag: mini bombe nucleare americane sunt anunțate ca bombe lansate pentru asigurarea pacii.

Aici este cea mai recentă analiză „autoritară” a modului în care Coreea de Nord ajută guvernul sirian să lanseze un război chimic împotriva poporului sirian. Frumos și nu fals, la timp (Idele lui Marte) și bineînțeles „documentat cu atenție” de Newspaper of Record..

“Dovada unei conexiuni nord-coreene apare odata cu acuzația lansată de Statele Unite și alte țări precum că guvernul sirian a utilizat substanțelor chimice ca și arme asupra civililor, inclusiv atacurile recente asupra civililor din Damasc suburbie din estul Ghoutei folosind ceea ce pare să fi fost gaz de clor.

Recipientele din Coreea de Nord includ țigle rezistente la acizi, supape și termometre, potrivit unui raport al anchetatorilor ONU. Specialiștii in rachete Nord Coreeni au fost, de asemenea, reperați lucrând la arme chimice și instalații de rachete în Siria, conform raportului scris de un grup de experți care analizează Coreea de Nord și respectarea sancțiunilor Organizației Națiunilor Unite.

Raportul evidențiază potențialul pericol pe care îl reprezintă un astfel de comerț între Siria și Coreea de Nord, care ar putea permite Siriei să își mențină arme chimice, de asemenea, și furnizarea de bani de Coreea de Nord pentru programele sale nucleare și construcția de rachete.

Posibilele componente ale armelor chimice au fost aduse cu cel puțin 40 de transporturi anterioare nedeclarate de Coreea de Nord către Siria în 2012 și 2017, care conțineau piese de rachete balistice interzise și materiale care ar putea fi utilizate atât în ​​scopuri militare, cât și în scopuri civile, potrivit raportului, care nu a fost făcut public, dar a fost revizuit de The New York Times.

 

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Luna Martie, cea mai bună lună pentru a merge la război […]

    Apreciază

  2. […] COINCIDENȚĂ? Luna Martie, cea mai bună lună pentru Pentagon pentru a merge la război […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.