SACCSIV – blog ortodox

Rusia închide frontiera cu China pentru a opri epidemia de coronavirus

Posted in STIRI by Vali on ianuarie 31, 2020

Sursa: https://www.gandul.info/international/rusia-inchide-frontiera-cu-china-pentru-a-opri-epidemia-de-coronavirus-18767935

Rusia închide frontiera cu China, care are peste 4200 de kilometri, pentru a preveni răspândirea coronavirusului. „Ordinul a fost semnat astăzi şi a intrat în vigoare”, a declarat premierul Mikhail Mishustin, potrivit Moscow Times.

 

Vom informa astăzi toată lumea despre măsurile de închidere a frontierei în regiunea Extremului Orient şi despre alte activităţi întreprinse de guvernul rus pentru prevenirea coronavirusului”, a spus premierul rus, citat de nypost.com.

Ministerul de Externe rus a anunţat la rândul său, într-un comunicat, suspendarea temporară, începând de joi, a vizelor electronice pentru chinezi în punctele de trecere în Extremul Orient (rus), în enclava europeană Kaliningrad şi la Sankt-Petersburg, al doilea oraş ca mărime al ţării şi o importantă destinaţie turistică.

Autorităţile i-au îndemnat pe ruşi să se abţină de la orice fel de deplasări în China „cel puţin dacă aceasta nu este absolut necesar”.

Rusia nu are cazuri confirmate ale noului virus, dar Kremlinul a creat un grup de lucru pentru a preveni răspândirea acestuia.

Între timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat o întrunire joi pentru a decide dacă va declara focarul o situaţie de urgenţă globală.

Multe guverne şi-au îndemnat deja cetăţenii să nu viziteze China, în timp ce unii au interzis accesul călătorilor din Wuhan.

Guvernul chinez a raportat joi 38 de noi decese în ultimele 24 de ore, cel mai mare total dintr-o singură zi de la depistarea virusului la sfârşitul anului trecut.

Numărul de cazuri nou confirmate a crescut constant şi a ajuns la 7.711 la nivel mondial, a declarat Comisia Naţională de Sănătate din China, în timp ce alte 81.000 de persoane erau sub observaţie pentru posibile infecţii.

Dintre noile decese, 37 au fost în provincia Hubei, iar una a fost în provincia sud-vestică Sichuan.

Cel puţin 15 ţări au confirmat cazuri de coronavirus, India şi Filipine au raportat joi primele cazuri – la un călător şi un student care au fost amândoi în Wuhan.

Tagged with: , , ,

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. kappa said, on ianuarie 31, 2020 at 11:04 am

    Se extinde virusul incet, incet. Se inchid frontiere. Se inchid companii si firme mari => o posibila criza economica grava.

    Apreciază

  2. abc said, on ianuarie 31, 2020 at 11:25 am

    Si …. precum am zis iata izolarea Chinei si apoi criza.

    Frate Vasile, te-ai mai rugat pentru mine ?

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 31, 2020 at 12:30 pm

      abc

      Nu frate, iarta-ma, am uitat.
      Dar reincep de acum.

      Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 31, 2020 at 12:40 pm

      abc

      Stiu ca m-a rugat cineva, am crezut ca esti tu, dar de rusine nu te-am mai intrebat acum despre ce este vorba.
      M-am uitat la comentarii dupa adresa de e-mail pe care o vad la actualul tau comentariu, dar n-am gasit.
      Asa ca, te rog aminteste-mi. Iertare.

      Apreciază

      • abc said, on ianuarie 31, 2020 at 1:46 pm

        Am trecut acea adresa ca sa spui oricare dintre numele acelea in rugaciunile tale.
        Stiu ca ziceau sfintii din vechime caci chiar daca sfintii s-ar ruga lui Dumnezeu pentru om nu vor face nimic daca omul nu face el, dar cine stie.
        Tu roaga-te doar.

        Apreciază

  3. Constantin said, on februarie 1, 2020 at 4:42 pm

    Toata Romania si mai ales toate tarile ortodoxe sa bata clopotele de la toate Biserici zilnic! vibratiile batailor copotelor ucid toti microbii si virusi din aerul pe care il respiram! Doamne-ajuta!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.