SACCSIV – blog ortodox

Marșul pentru viață al Ierarhilor ortodocși, preoților și credincioșilor, la Washington (+ VIDEO)

Posted in avort by saccsiv on ianuarie 30, 2020

Foto: oca.org

ORTHODOX CHRISTIANITY: ORTHODOX HIERARCHS, CLERGY, FAITHFUL MARCH FOR LIFE IN WASHINGTON (+VIDEO)

Marșul pentru viață al Ierarhilor ortodocși, preoților și credincioșilor, la Washington (+ VIDEO)

Washington, D.C., 27 ianuarie 2020

Pentru cel de-al 33-lea an consecutiv, creștinii ortodocși au participat activ în număr mare la Marșul pentru viață din Washington, D.C. În 1987, mitropolitul Herman al Bisericii Ortodoxe din America (pe atunci episcop de Philadelphia) și protopopul John Kowalcyzk, au organizat pentru prima dată un marș, iar numărul participanților ortodocși a crescut constant de atunci.

Marșul are loc în fiecare an, pe 24 ianuarie, în jurul datei la care s-a luat decizia dezastruoasă Roe v. Wade a Curții Supreme, care a legalizat uciderea copiilor din pântecele matern.

Ziua în care a avut loc marșul, vineri 24 ianuarie, a început cu Sfânta Liturghie pentru sărbătoarea Sf. Xenia din Sankt Petersburg, slujită la Catedrala Sf. Nicolae din capitală, de către Preafericitul Părinte Arhiepiscop Tihon (BOA) și alți câțiva episcopi ai BOA, inclusiv Preasfințitul Părinte Episcop David de Santa Rosa, care a sărbătorit a 5-a aniversare a sfințirii sale ca episcop în acea zi, Episcopul Toma de Charleston al Arhiepiscopiei Antiohiene, și de Episcopul Apostolos de Medeia al Arhiepiscopiei Grecești.

Photo: oca.org

Salutând pe toți cei adunați ca să participe la Sfânta Euharistie înainte de a pleca în marșul pentru copiii nevinovați, Mitropolitul Tihon a spus:

Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru obștea credincioșilor care s-au adunat de departe în această dimineață în Catedrala mea. În mijlocul unei existențe atât de mult divizată pe care o trăim zi de zi, cu dispute politice, dușmănie între națiuni, dificultăți chiar și în interiorul Bisericii, este Harul lui Dumnezeu Cel care ne adună împreună în unitatea credinței și în unanimitatea scopului nostru. Nu trebuie să fim induși în eroare sau să considerăm această situație ca ne fiind remarcabilă. O mare taină ne-a fost dezvăluită, și Dumnezeu Însuși ne-a permis să participăm la ea: ne-am reunit pentru a ne închina Tatălui nostru Ceresc, care ne-a dat pe Fiul Său, prin Duhul Său Sfânt.

Videoclipul complet cu predica Mitropolitului Tihon a fost dat publicității de BOA:

Mitropolitul Tihon însuși i-a condus în cadrul marșului pe ierarhii BOA și ai altor jurisdicții, și pe preoții, monahii și credincioșii adunați, la o slujbă de rugăciune pentru copiii nevinovați a căror viață a fost luată.

„Astăzi participăm la un marș de solidaritate împreună cu mulți alții din întreaga noastră națiune, pentru a arăta liderilor guvernamentali angajamentul nostru față de viață – față de viața care începe chiar din momentul concepției. Pe măsură ce mărșăluim astăzi, cântăm rugăciuni de laudă lui Dumnezeu, Dumnezeului nostru, care face minuni, rugându-ne ca El să facă minunile Sale și să miște inima neamului nostru la pocăință”, a spus Preafericirea Sa.

Foto: oca.org

Mitropolitul Tihon i-a condus apoi pe credincioșii ortodocși lamarșul pentru viață împreună cu ierarhii BOA Arhiepiscopul Melchisedec de Pittsburgh, Arhiepiscopul Mihail de New York, Arhiepiscopul David de Sitka, Episcopul Pavel de Chicago și Preasfințitul Părinte Episcop Daniel de Santa Rosa, împreună cu Episcopul Toma al ArhiepiscopieiAntiohiei și Arhiepiscopul Daniel al Bisericii Ortodoxe Ucrainene din SUA.

Seminariile Sf. Tihon și Sf. Vladimir ale Bisericii Ortodoxe a Americii au fost, de asemenea, reprezentate de decanii și studenții lor, precum și Seminarul Sf. Sofia al Bisericii din Ucraina.

1/27/2020

 

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ManolescuBD said, on ianuarie 30, 2020 at 8:48 pm

  „Om de știință băgat la închisoare după ce a descoperit că viruși cauzatori de moarte ajung în corpul uman prin intermediul vaccinurilor” – https://superclipuri.com/video.php?v=629&ref=steven&secid=5e2dcf5715e1b&fbclid=IwAR1WNpQGaT985TXdVcY2aMC8gjABZMBqH2brKboOLyzrXmD0tp7BXxmVgF8

  Apreciază

 2. acelas said, on ianuarie 31, 2020 at 12:41 am

  Apropos de VIATA. Numitul „Calamitru” a mai lansat una tembela rau, absolut halucinanta!

  „Să plătească și PENSIONARII sănătatea (CASS). Și părinții care au copii în plus”

  https://m.dcnews.ro/andrei-caramitru-sa-plateasca-si-pensionarii-sanatatea-cass-si-parintii-care-au-copii-in-plus_726688.html

  Cum adica „in plus”? Sa ai copii „in plus”? Exista un „numar” in mintea oligifrenului care ar fi „correct” sau suficient de a face copii? Si, ma rog, cifra magica sau correcta ar fi cumva „1 (unu)” ? Sau 10 o fi cifra anume? Dar de ce 10? Cum adica? Cei care au „copii in plus”?? Ce e in mintea acestui muc? Bine i se spune.

  Eu nu am o problema ca acest sarman om gandeste cu dosul, cu orice, numai ca capul nu, am o problema insa cu faptul ca un ins de asemenea teapa este vizualizat, citit, conspectat si bagat la cap, printr-o spalare la creier de cea mai joasa speta subumana si atee, de o gramada de oameni, zeci, sute de mii. Cati oare cascand gura la slobozirile lui triste si inepte nu-si schimba parerile, si asa subrede si ratacitoare, dupa orientarea acestui alienat, in tara asta? Trebuie stopat cu orice chip! Nu stiu, nu-mi imaginez cum un „partid politic” oricare ar fi el ca nu mai conteaza, il mai poate mentine ca „membru”, dupa cate mizerii si porcarii a debitat pana acum! Este uluitor ce se mai poate petrece in societatea asta! ce fel de asa-zisi „formatori de opinie” poate tolera..

  Calamitru, lasa-ne! Du-te in Elvetia, are nevoie de tine ..

  Apreciază

 3. VioletaB said, on februarie 1, 2020 at 12:06 pm

  Din ce in ce nai multiv(convertiti) ortodocsi in America. nu a lasat Dumnezeu de izbeliste nici acest popor de la care atatea rele au pornit spre lumea intreaga.
  Nu simtiti o mica cutremurare (de bucurie și uimire in acelasi timp) in suflet cand vedeti inflorirea ortodoxiei in cat mai multe locuri de pe pamant? De multe ori acestia sunt mai sinceri si mai evlaviosi decat multi dintre cei nascuti, botezati si crescuti ortodox.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: