SACCSIV – blog ortodox

230 de africani, multi dintre ei fosti musulmani, au fost botezati in Tanzania

Posted in BOTEZ by saccsiv on ianuarie 29, 2020
Tagged with: , ,

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Alexandru said, on ianuarie 29, 2020 at 10:52 am

    Botezați de ereticiii ecumenisti!!

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 29, 2020 at 11:05 am

      Alexandru

      Consideri ca acel botez nu este valid?

      Apreciază

      • Scoala82 said, on ianuarie 30, 2020 at 5:24 am

        Fiind însărcinată, mi a spus un preot, ulterior mi a confirmat și altul, iar apoi vorbind cu maici apropiate mie, ca se poate efectua botezul, in cazuri de mare excepție, de moarte iminenta a copilașului, de către oricine este in apropierea lui, in aceasta ordine: preot, diacon, părinți, orice mirean. Sa se facă prin tripla scufundare, dacă se poate, dacă nu, sa se stropească cu apa dacă este la îndemâna. Sa se invoce Sfânta Treime, zicând astfel: Se botează robul/roaba lui Dumnezeu, …. numele…, in numele Tatălui, Amin, al Fiului, Amin, al Sfântului Duh, Amin, acum și pururea și in vecii vecilor Amin..totul de 3 ori. Dacă copilul își revine, se merge la biserica pentru completarea ritualului ortodox, evident după ce ii spui preotului cele intamplate.
        Eu am procedat astfel, intr un caz al unui copil de 2 zile, era o fetița de țigani, parintii erau f tineri, doctorii au ținut mama o zi in spital, și apoi i au dat drumul acasa. In a doua zi, am văzut agitație mare la ei in camera ( stăteau intr un pod), deoarece copilul nu mai respira. Eu am fost la ei, am văzut ca avea 40 temperatura, ca trăia dar era nemișcat. Nu primea niciun medicament, regurgitase și nu primea antitermic pe nicio cale. Salvarea nu venea, deși ii chemasem. Atunci am luat decizia sa fac botezul de urgenta, întrucât știam ca la spital nu se ocupa in mod prioritar cu botezul copiilor ce stau sa moara ( poate prin vreo minune sa fie vreun preot mai hotărât pe acolo). Sătui sa așteptăm salvarea, soțul meu a plecat cu ei la spital, unde mama a rămas internata cu fetița vreo 3 săptămâni, pana ce aceasta și a revenit.
        Parintii i au spus preotului de cele intamplate, iar dansul a efectuat cele de trebuința.
        Preotul mi a spus ca la țara, dacă copilul nebotezat era cu mama pe camp, și bebelușul trăgea sa moara, sau se pirnea război sau alta situație extrema, putea sa arunce chiar cu țărână peste bebe, in numele Sfintei Treimi, cum am arătat. Cred ca și in vremuri de prigoana se poate proceda astfel cu copiii nebotezați, dacă nu exista preot.
        Eu astfel am aflat de la preot, și sper sa fie corect.

        Apreciat de 1 persoană

    • kappa said, on ianuarie 29, 2020 at 11:14 am

      Nu mai exagera!

      Apreciază

  2. kappa said, on ianuarie 29, 2020 at 11:15 am

    Mentionez ca raspunsul meu anterior este pentru Alexandru.

    Saccsiv, e valid botezul.

    Apreciază

  3. ManolescuBD said, on ianuarie 29, 2020 at 12:13 pm

    „În 1999, în 11 august, a fost eclipsă pe cer. S-a născut un copil atunci, copilul diavolului. Are 20 ani acum. Anii merg şi în acest copil e Lucifer, dracul, dumnezeu cel mort, s-a băgat în copil, e ascuns undeva. Nu ţi se arată ţie. […] În scriptură scrie că diavolul are 666, copilul lui are 999 şi atunci vine. Socotim: la naşterea copilului diavolului, cât va dura lumea, el va fi la 30 de ani pus pe scaun, acesta e adevărul şi trei ani va domni pe scaun, va veni judecata şi sfârşitul lumii. Socotim ca babele, pe degete: va fi în 99, în 29 va fi pus pe scaun şi în 2032 va fi, cam aşa, zicem noi, va fi Dumnezeul băgat cu cipul, cu toate, care se pun în magazine, preţurile, cu 99, toate sunt cu numărul diavolului“, spune călugărul de la Mănăstirea Gai.” – https://www.revistateo.ro/stirile/calugarul-cleopa-din-arad-prevesteste-o-mare-nenorocire-anul-2032-35157/

    Apreciază

    • kappa said, on ianuarie 29, 2020 at 12:45 pm

      ManolescuBD
      Cred ca aceste profetii fac mai mult rau decat bine. Sunt simple supozitii. Unii crestini incepatori vor citi aceasta profetie, si daca nu se va intampla asa cum spune profetia, vor spune ceva de genul: „astia nu sunt seriosi, astea is povesti etc.”.

      Haideti mai bine sa citim cu frica de Dumnezeu si cu luare aminte profetiile Sfintilor Parinti despre vremurile finale, sa avem trezvie si cel mai important sa avem o viata curata, bisericeasca, sa ne impartasim din Sfintele Taine, si atunci vom fi pregatiti pentru lupta finala.

      Exagerarile de genul celor prezentate de tine manolescu, nu stiu daca sunt bune. Poate nu sunt exagerari, Dumnezeu sa ma ierte daca gresesc, insa nu stiu daca cineva poate stii exact cand s-a nascut antihristul.
      Bineinteles, noi trebuie sa fim pregatiti in permanenta, dar sa o facem fara frica si fara sa exageram, pana la urma Dumnezeu este si va fi biruitor!

      Apreciază

    • Scoala82 said, on ianuarie 30, 2020 at 4:52 am

      Conform propunerii de lege privind actele de identitate biometrice, punerea in aplicare ar fi începând cu 2021 și se va merge in paralel cu actualele acte de identitate, pana in anul 2031, data pana la care toată lumea va trebui sa aibă acte de identitate biometrice. Este plauzibila data de 2032, când ar putea sa fie încoronat antihristul, ca data a dispariții aproape totale a libertății umane. Și parintele Cleopa zicea ceva de 1999, dar n as știi acum sa dau sursa.

      Apreciază

      • kappa said, on ianuarie 30, 2020 at 12:31 pm

        @Scoala82

        Intr-adevar, noile carti de identitate vor aparea din luna august al anului 2021, adica anul viitor.

        Eu am inteles ca vor exista 2 tipuri de astfel de carti de identitate, si anume:
        1) cel electronic, biometric, cu cip;
        2) cel neelectronic, fara cip, biometric(va contine doar poza titularului ca element biometric, nu si amprentele, ca cel electronic, mentionat la nr. 1).

        Pana in anul 2031(sau depinde cand va expira buletinul actual) vom putea folosi actualele carti de identitate, cele pe care le avem si acum, urmand ca atunci cand acestea vor expira sa alegem intre cartile de identitate mentionate la nr. 1 si 2.

        Acum referitor la cartea de identitate mentionata la 1), situatia este destul de clara pentru crestinii-ortodocsi: nu le acceptam. Simplu!

        Referitor la cartea de identitate mentionata la 2), situatia nu e atat de clara. Trebuie sa vedem mai bine despre ce este vorba, iar asta vom vedea dupa ce va parea aceasta carte de identitate. Asa, la prima vedere, pare ok. Dar repet, trebuie sa fim foarte atenti sa vedem despre ce este vorba si bineinteles sa ne rugam, sa postim, sa cerem sfaturile parintilor duhovnicesti.

        Apreciat de 1 persoană

  4. ARE YOU AN ACCIDENTAL SATANIST? said, on ianuarie 29, 2020 at 12:20 pm

    Apreciază

    • R said, on ianuarie 29, 2020 at 11:42 pm

      Omul ăsta pune problema foarte corect din punct de vedere creștin. Nu este ortodox, este un american trezit la realitate și care vede lucrurile cu multă luciditate din perspectivă creștină, și care luptă și el cum poate. Adică el poate să vadă realitatea așa cum este deși nu e ortodox, și ortodocșii nu mai sunt în stare să discearnă și să-și dea seama de nimic. În așa hal am ajuns.

      Apreciat de 1 persoană

  5. un fir de praf said, on ianuarie 29, 2020 at 6:45 pm

    e valabil botezul

    Apreciază

  6. […] 230 de africani, multi dintre ei fosti musulmani, au fost botezati in Tanzania […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.