SACCSIV – blog ortodox

Mugur Isărescu spulberă majorarea pensiilor cu 40%: Rătăcim 40 de ani prin deșertul financiar!

Posted in Romania by Vali on ianuarie 9, 2020

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/mugur-isarescu-spulbera-majorarea-pensiilor-cu-40prc-ratacim-40-de-ani-prin-desertul-financiar_1419198.html

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că politicienii ar trebui să aibă grijă cu majorarea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie 2020 pentru că România are o creștere economică de doar 4%, iar beneficiarii pensiilor nu reprezintă o nișă, ci un segment major din populație.

„Este consens că trebuie să crească pensiile, problema este procentul, asta e singura discutie. Eu nu cred ca trebuie sa faci obsesii pe cifre biblice. Sa avem grija daca nu vrem sa ratacim 40 de ani prin desertul financiar. Hai sa fim seriosi! Exista doar o solutie, una politica. Cand economia creste cu 4% nu poate sa creasca ceva cu 40% mai ales nu e ceva marginal”, a declarat Isărescu.

 

Tagged with: ,

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. adrenallin said, on ianuarie 9, 2020 at 9:36 am

    „Normal” ca le spulbera. Asa cum au spulberat si cresterea alocatiilor copiilor. Ca nu sunt bani. Dar pentru ei sunt. Ce oameni de nimic!
    Stati. Bineinteles ca pentru ei sunt bani. Va dati seama ca Mugur Isarescu are un salariu enorm, masina, sofer la scara + nenumarate beneficii, iar pentru copii e mare o amarata de alocatie de 300 lei sau pentru pensionari.

    Vai si amar de tara noastra. Sunt curios cat mai putem suporta bataia de joc si tupeul unora ca isarescu asta.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Ioan said, on ianuarie 9, 2020 at 10:04 am

    Așa este când ne conduc masonii!

    Apreciat de 2 persoane

  3. alegeri said, on ianuarie 9, 2020 at 10:37 am

    Păi parcă românii și-au exprimat la ultimele alegeri niște preferințe … Acum suportă consecințele. Le suportă și alții care au făcut alte alegeri. Necâștigătoare.

    Apreciază

  4. Ioan C. said, on ianuarie 9, 2020 at 11:29 am

    Doamne ajută,

    Înțelegând că unii cititori au avut probleme cu citirea Noului Testament din Biblia 1914 în format Word (paginile par mici și e mai greu de manevrat), prezentăm aici Noul testament din Biblia 1914 în format PDF, pentru o mult mai ușoară citire:

    Dă clic pentru a accesa noul-testament-1914-text-integral.pdf

    Metoda de lucru a fost îmbinarea mai multor scanări, care nu erau exact cum trebuie în mod separat.
    Găsiți și alte materiale aici: https://cititorul.home.blog/

    Apreciat de 1 persoană

  5. Andrei said, on ianuarie 9, 2020 at 11:43 am

    IPOCRIZIE MAXIMA. Este usor sa vorbesti cand mananci deja o pensie de multe mii de euro si mai ai si un salariu de alte mii de euro iar cu vinarie cu tot ajungi la multe zeci de mii de euro venit lunar.

    Acum pensiile reprezinta 7.9% din PIB. Daca ar creste cu 40% inseamna ca s-ar ajunge la cca 11,1% din PIB, semnificativ mai putin de 12% cat este media europeana. Oricum cresterea este abia din septembrie asa ca numai o parte din cei 4% s-ar duce catre pensii. In 2021 va fi alta crestere samd.

    <>Daca in 2020 vom avea o crestere de 4% inseamna ca 3,2% / 3 (majorarea doar pe ultimele 3 luni din an), adica cca 1,1%, s-ar duce catre pensii. <> Care-i scofala ca mie imi scapa?

    Economic majorarea pensiilor are f mult sens pentru ca se directioneaza fonduri importante la nivelul intregii tari prin intermediul unor amarati care transfera cea mai mare parte a veniturilor lor spre economia reala si, important, nu numai catre cea corporatista ci si spre cea romaneasca (ex micile afaceri din mediul rural). Pe de alta parte, pensionarii sunt cei mai atenti cand fac cumparaturi si, fara a face o regula din asta, sunt mult mai „patrioti” in alegerea produselor in sensul in care cumpara produse romanesti. De, timpul pe care-l au la dispozitie, nostalgia dupa o tara care era candva Romania etc.

    Avand in vedere preconizatele cresteri de preturi chiar si cu o majorare a pensiilor de 40%, pensionarii nu vor deveni peste noapte niste nababi pentru ca cca jumatate din aceasta majorare va fi papata urgent prin inflatie si majorari la utilitati etc. Diferenta ar fi orientata spre a le creste un pic bunastarea permitandu-si astfel sa achitioneze servicii la care acum doar viseaza (sa mai mearga la un restaurant, la coafor, intr-o statiune etc.). Oare nu merita avand in vedere ca ei au construit o tara printr-o munca de cel putin 6 zile pe saptamana in conditii care acum par de neimaginat pentru TFL-istii ce stramba din nas la orice?

    Oare TFL-istii vor ajunge vreodata pensionari?

    Apreciat de 1 persoană

  6. dar totusi ... said, on ianuarie 9, 2020 at 12:35 pm

    La auzit cineva pe individul asta spunand ca lucreaza pentru interesele poporului Roman?

    Apreciază

  7. Grigore said, on ianuarie 9, 2020 at 1:12 pm

    Esenta mesajului lui Isarescu (cumva Isaia?) este aici:
    Eu nu cred ca trebuie sa faci obsesii pe cifre biblice.

    Pentru cui i-a scapat, aceasta propozitie se traduce asa:
    Sa nu faci obsesii pe cifre biblice.
    Suna ca un indemn? Cumva un indemn cheie adresat unor „frati” ca sa actioneze? Cuvantul „biblic” nu apare des in vocabularul cuiva din sistemul de sus al lumii finantelor.

    Apreciază

  8. Economistul lu' peste said, on ianuarie 9, 2020 at 4:48 pm

    inflatia anuala insa, adica cate procente din putere isi pierd banii tai intr-un an este de 4%, adica dupa un an o sa cumperi cu aceasi bani cu 4% mai putin, Dupa 5 ani, cu 20% mai putin!!

    Apreciază

    • ovidiu said, on ianuarie 9, 2020 at 10:58 pm

      Ai dreptate. Probabil esti ucenic de-al lui Citzu. Ia vezi matale cat erau cartofii acum 2 ani (1-1.2 lei) si cat sunt acum (2.5-3.0 lei). Ia fa cosul pensionarului si mai discutam.

      Iar la aritmetica esti praf. Nici la clasa a 3-a nu se calculeaza cum ai facut tu. In 5 ani ar fi 21,66% insa inflatia nu este liniara. Culmea, produsele si serviciile de baza se scumpesc mai mult decat celelalte. Ia vezi ce se intampla cu painea, energia si mai vorbim dupa aceea. Se vede ca pe la piata n-ai mai trecut de mult insa nici pe la stomatolog sau frizer. La cata minte ai stiu si cu cine ai votat.

      Apreciază

      • Oglinda lui ovidiu said, on ianuarie 10, 2020 at 12:25 am

        Sa fii tu sanatos cu informatiile „valoroase” pe care le deti, faraonule! Nu am nimic de ascuns, nu asta e divza ta calauzitoare in viata, ipocritule?

        Apreciază

  9. vlad tepes said, on ianuarie 9, 2020 at 5:44 pm

    Pe langa asta cu pensiile, nea’ Mugurel-masonel vrea impozite marite pt toti cetatenii de rand ai Coloniei, conform principiului, “totul pt noi si famigliile noastre”!

    Apreciat de 1 persoană

  10. didi said, on ianuarie 9, 2020 at 8:04 pm

    masoneria distruge Romania…. va vorbeste masonul isarescu din trilaterala gșlobalista…..

    Apreciat de 1 persoană

  11. EVOLUŢIA PREŢURILOR DE CONSUM, ÎN LUNA NOIEMBRIE2019 said, on ianuarie 10, 2020 at 12:50 am

    Dă clic pentru a accesa ipc11r19_0.pdf

    Apreciază

  12. Duhul Căpitanului said, on ianuarie 10, 2020 at 2:26 pm

    Dacă ar fi după satanistul asta, ne-ar tine într-un pustiu financiar la nesfârșit….

    Apreciază

  13. Scoala82 said, on ianuarie 10, 2020 at 11:44 pm

    Sursele de bani ( la modul concret)ale lui mugurisarescu sunt multe și consistente, nu un mărunțiș de salariu, cu prima lunară, trimestriala, cu bani din consiliul de administrație, etc.
    In primul rând, ca suveran, are acces la fondul fiduciar propriu, dar și la ale cetățenilor câte su murit. Apoi, are acces la imprimanta de bilete ..fără valoare… adică nu rste falsificator de bani, dar tipărește când vrea el și face ce vrea cu bani… in mod legal. Apoi, face speculații pe curs valutar, când lansează bombe in presa, scade leul și creste dolarul sau euro, ghici cine cumpara lei și vinde valuta… in cantități industriale? Ca nu prea am văzut sa crească leul. Apoi, stabilește, împreuna cu mafioții ceilalti din CA uri de bănci, ruborul, cu implicațiile de rigoare. A, sa nu uitam de împrumuturile făcute in numele nostru, plătite de noi și folosite de ei. Ca bonus, mananca ciorba de 2 lei, friptura de 5 lei cu garnitura la cantina BNR, și toată viața lui nu plătește impozite, taxe, apa, gaze, utilități fiindcă este suveran și face ce vrea el.
    El vrea sa treacă de desert și sa mearga in țara sfânta , metaforic vorbind, unde se va închina in mod fizic marelui șef arhitect
    Ce a fost acum 40 de ani? A venit Ceaușescu și s a ținut tare, neaderand la compania financiară internațională, deci am fost chiar stat suveran și independent. Apoi in 1990-1991, Iliescu a dat legea prin care România a primit nr upik și a devenit o companie, o firma, care își tranzacționează proprii cetățeni la bursa , se îmbogățește constant, dar nu vrea ca și ei sa trăiască un pic mai bine.

    Apreciază

    • Cosmin said, on ianuarie 11, 2020 at 8:11 pm

      @ Scoala82

      Referitor la suverani… La al doilea prunc al meu, am pastrat certificatul nascutului viu original, dand la institutia care elibereaza certificatele de nastere, o copie color.

      Nu si-au dat seama.

      Nu stiu de ce am facut acest lucru, mai mult preventiv cred ca.

      Sper sa conteze gestul meu intr-o zi, in sens pozitiv evident.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.