SACCSIV – blog ortodox

SIMBOLISTICA: “Mâna ascunsă” care a modelat istoria

Posted in MASONERIE, SIMBOLURI by saccsiv on noiembrie 28, 2019

Vigilant Citizen: The Hidden Hand that Shaped History

Mâna ascunsă care a modelat istoria

A fost cursul istoriei direcţionat de un mic grup de oameni cu interese comune? Picturile şi imaginile marilor oameni ai trecutului arată o trăsătură comună care-i uneşte pe toţi. Este oare o coincidenţă că mulţi dintre ei ascund o mână când pozează pentru un portret? Pare puţin probabil. Ne vom uita la originea masonică a “mâinii ascunse” şi la puternicii oameni care au folosit semnul în portrete celebre.

“Gândirea de azi către un stat mondial democratic nu este nici un trend, nici o circumstanţă aleatorie; munca de aranjare a terenului cognitiv necesară pentru stabilirea unei democraţii iluminate printre naţii a fost dusă timp de mai multe sute de ani de către societăţi secrete.”
-Manly P. Hall, Secret Destiny of America

Există o forţă ascunsă în spatele evenimentelor mondiale ale secolelor trecute? Este căderea monarhiilor europene, aducerea în prim plan a unei ere a iluminării şi calea noastră spre o democraţie mondială, parte a unui plan măreţ condus de o “mână ascunsă”? Înainte de apariţia mass mediei, portretele ilustrând marii lideri în posturi maestuoase erau singurele tezaure pe care le aveau oamenii. Au aceste portrete un înţeles ocult?

Una dintre aceste posturi este “ascunderea unei mâini”. Îmi amintesc că profesorul meu de istorie încerca să explice de ce Napoleon era ades arătat cu o mână în interiorul cămăşii. Explicaţia comună urma aceste clişee:

“Multe teorii au prezentat de ce Napoleon este ilustrat în mod tradiţional cu mâna în vestă. Unele dintre aceste teorii includ: avea ulcer gastric, îşi încărca ceasul, avea o boală de piele care îl mânca, era nepoliticos în vremea lui să umbli cu mâna în buzunar, avea cancer de sân, avea o mână diformă, ţinea un pliculeţ parfumat în vestă pe care-l mirosea pe ascuns iar pictorii detestă să picteze mâini”
-Tom Holmberg

Afară de cazul în care toţi indivizii discutaţi în acest articol au ulcer gastric sau mâini diforme, gestul de a ascunde o mână trebuie pur şi simplu să aibă o anume semnificaţie. Trebuie. Cei mai mulţi dintre oamenii care folosesc acest semn sunt membri demonstraţi (şi adesea entuziaşti) ai Masoneriei. Considerând importanţa majoră a acestui gest în ritualurile masonice şi faptul că toată elita era ori parte din Masonerie ori ştia despre asta, este pur şi simplu imposibil ca apariţia acestui semn să fie rezultatul unei coincidenţe. “Mâna ascunsă” poate, de fapt, să fie întâlnită în ritualurile Royal Arch Degree ale Masoneriei iar liderii lumii care folosesc acest semn spun subtil către alţi iniţiaţi ai ordinului: “Din asta fac eu parte, în asta cred şi pentru ăştia lucrez”.

The Royal Arch Degree (gradul arcului regal)

                                               Triplul Tau

Gradul “Royal Arch Degree” (gradul al 13-lea al Ritului Scoţian sau cel de-al şaptelea grad al Ritului York) mai este cunoscul ca Masonii Secreţi. În cadrul acestui grad, se spune că iniţiaţii primesc marile adevăruri masonice.

“Membrii acestui grad se numesc companioni, şi au dreptul la “o explicaţie comprehensivă asupra misterelor ordinului”; în timp ce în cadrul gradelor inferioare sunt recunoscuţi după mai comunul, mai familiarul apelativ de fraţi şi sunt ţinuţi într-o stare de profundă ignoranţă faţă de sublimul secret care este dezvăluit în acest Capitol. Asta-i în concordanţă cu obiceiul lui Pitagora, care astfel îşi distingea discipolii. După o perioadă de probă de cinci ani, aşa cum s-a mai spus, erau primiţi în prezenţa preceptorului, erau numiţi companionii lui, şi li se permitea să converseze cu el în mod liber. Înainte de expirarea acelui termen, el le trimitea instrucţiunile din spatele unui ecran”

-John Fellows, Cercetarea lui Fellows asupra originii, istoriei şi a scopului Masoneriei

“Dacă trecem la Royal Arch, primim o minunată accedere la cunoaştere, şi găsim fiecare lucru făcut perfect; pentru că asta este “nec plus ultra” a masoneriei, şi n-ar putea fi niciodată depăşită de o instituţie umană.”
-George Oliver, Lecturi din Masonerie

În timpul acestui grad învaţă iniţiatul numele sacru al lui Dumnezeu.

“Un Grad nespus de august, sublim, şi mai important decât oricare îl precede, şi este, de fapt, vârful şi perfecţiunea Masoneriei Antice. Impresionează minţile noastre o credinţă în fiinţa unui Dumnezeu, fără începutul zilelor sau sfârşitul anilor, marile şi inimaginabilile Alfa şi Omega, şi ne aminteşte de reverenţa aferentă NUMELUI Său Sfânt.”
-George Oliver, Historical Landmarks

Acest Nume Sfânt este Jahbulon, o combinaţie de cuvinte care înseamnă “Dumnezeu” în limbile syriacă, chaldaică, şi egipteană.

“JEHOVAH. Dintre toate varietăţile de nume sacre folosite de diferitele naţii de pe Pământ, doar trei merită atenţia masonilor din Royal Arch:

  1. JAH. Acest nume al lui Dumnezeu se găseşte în psalmul nr. 68, v. 4.
  2. BAAL sau BEL. Acest nume semnifică un domn, stăpân sau posesor, şi astfel a fost folosit de multe naţiuni din est şi denotă Domnul tuturor lucrurilor, Stăpânul Lumii.
  3. ON. Sub acest nume JEHOVA a fost venerat de egipteni.”
    -Malcolm C. Duncan, Duncan’s Masonic Ritual and Monitor

Ritualul de iniţiere la acest grad, repune în scenă întoarcerea la Ierusalim a celor trei “cei mai excelenţi masoni” care erau ţinuţi captivi în Babilon. Nu voi intra în toată ceremonia şi simbolismul de aici, dar la un moment dat, iniţiatului i se cere să înveţe o parolă secretă şi un semn cu mâna pentru a trece printr-o serie de văluri. Imaginea următoare ilustrează semnul mâinii cerut pentru trecerea prin cel de-al doilea văl, conform documentării efectuate în Duncan’s Masonic Ritual and Monitor:

                                         Mâna ascunsă.

“Stăpânul celui de-al doilea văl: “Cei trei stăpâni excelenţi trebuie să fi fost, ori atât de departe nu vei putea ajunge; dar nu poţi merge mai departe fără cuvintele mele, fără semn, şi fără îndemn. Cuvintele mele sunt Shem, Japhet, şi Adoniram; semnul meu este acesta: (îşi impinge mâna în sân); este în imitarea unuia dat de Dumnezeu lui Moise, când i-a comandat să-şi îndese mâna în sân, şi scoţând-o afară, el devine la fel de lepros ca zăpada. Îndemnurile mele sunt lămuritoare pentru acest semn, şi se găseşte în scrierile lui Moise, viz., al partulea capitol din Exodul”:

“Şi Dumnezeu i-a spus lui Moise, Pune-ţi mâna în sân. Iar el şi-a pus mâna în sân; iar când a scos-o afară, iată, mâna îi era leproasă ca zăpada”.
-Malcolm C. Duncan, Duncan’s Masonic Ritual and Monitor

Aşa cum am declarat mai sus, se spune că gestul cu mâna este inspirat de Exodul 4:6. În acest verset biblic, inima (“sânul”) înseamnă ceea ce suntem, mâna a ceea ce facem. Poate astfel fi interpretat ca: Ceea ce suntem este ceea ce facem până la urmă. Această semnificaţie simbolică a acestui gest ar putea explica motivul pentru care este atât de larg răspândit şi utilizat de către masonii celebri. Mâna ascunsă îi lasă pe alţi iniţiaţi să afle că individul ilustrat este parte din această Frăţie Secretă şi că acţiunile sale au fost inspirate de filosofia masonică şi credinţele ei. Mai mult, mâna care execută acţiunea este ascunsă în spatele pânzei, care se poate referi simbolic la natura tainică a acţiunilor masonice. Iată câţiva oameni celebri care au folosit acest semn cu mâna.

Napoleon Bonaparte

Napoleon, un cunoscut mason în biroul de la Tuileries, 1812

Napoleon Bonaparte (1769-1821) a fost un lider militar şi politic al Franţei ale cărui acţiuni au dat formă politicii europene la începutul secolului al 19-lea. El a fost iniţiat în Loja Armatei Philadelphia în 1798. Fraţii lui, Joseph, Lucian, Louis, şi Jerome, erau de asemeni francmasoni. Cinci dintre cei şase membri ai Marelui Consiliu Imperial al lui Napoleon erau francmasoni, la fel ca şase din cei nouă ofiţeri imperiali şi 22 din cei 30 de mareşali ai Franţei. Asocierea lui Bonaparte cu masoneria a fost întotdeauna minimizată în istorie. Cercetătorul masonic J.E.S. Tuckett abordează situaţia:

“Este ciudat că dovezile în favoarea apartenenţei Marelui Napoleon la Frăţia Masonică n-au fost niciodată examinate în detaliu, pentru că problema sigur este una de larg interes, şi – văzând partea remarcabilă pe care oamenii remarcabili au jucat-o în afacerile Europei, într-o vreme în care Masoneria Continentală se lupta să iasă din haos – nu poate fi lipsit de importanţă asupra istoriei masonice”

În eseul său despre Napoleon şi Masonerie, Tuckett scrie:

“Există dovezi incontestabile că Napoleon era cunoscut ca natura, ţelurile şi organizaţia Francmasonerie: că a aprobat-o şi s-a folosit de ea ca să-şi atingă propriile scopuri”
-J.E.S. Tuckett, Napoleon I and Freemasonry (sursa)

Despre Napoleon se mai spunea că avea puteri oculte. În 1813 el a fost înfrânt la Leipzig iar în spatele său era un “Dulăpior cu Curiozităţi” în care un ofiţer prusac a desoperit Cartea Destinului şi Oraculum. Iniţial Oraculum-ul său a fost descoperit într-unul dintre Mormintele Regale din Egipt în timpul expediţiei militare franceze din 1801. Împăratul a poruncit ca manuscrisul să fie tradus de către un savant celebru şi anticar german. De atunci, Oraculum a fost una dintre posesiile cele mai preţuite ale lui Napoleon. El l-a consultat cu mai multe ocazii şi se spune că acesta a “dat naştere unui stimul pentru cele mai speculative şi cele mai de succes acţiuni ale sale.”

                                      Hidden hand.

Karl Marx

                                                  Marx.

Karl Marx este cunoscul astăzi ca fiind fondatorul comunismului modern. În ciuda faptului că a fost negat de unii masoni, despre Marx se spune că ar fi avut gradul 32 în Loja Marelui Orient. Marx a devenit purtătorul de cuvânt al mişcărilor socialiste şi ateiste din Europa. El plănuia înlocuirea monarhiilor cu republici socialiste, ca pas intermediar către conversia la republicile comuniste.

George Washington

                                     George Washington.

George Washington a fost unul dintre Părinţii Fondatori ai SUA şi este considerat a fi “cel mai  important mason american”. Charles Willson Pealed a realizat pictura cănd Washington avea 52 de ani. Priviţi poziţia picioarelor lui Washington: ele formează un patrulater alungit. Poziţia picioarelor este de cea mai mare importanţă în simbolismul masonic. Comparaţi asta cu fragmentul din Duncan’s Ritual Monitor:

                                           Poziţii.

Wolfgang Amadeus Mozart

                                             Mozart.

Wolfgang Amadeus Mozart este considerat a fi unul dintre cei mai prolifici şi infuenţi compozitori dintotdeauna. Şi el era francmason şi a fost iniţiat în Loja Austriacă Zur Zur Wohltatigkeit pe 14 decembrie 1784. Creaţia lui Mozart a incorporat adesea elemente masonice importante. Opera Flautul Fermecat (The Magic Flute) a fost bazată pe principiile masonice.

“Muzica francmasonilor conţinea fraze muzicale şi forme care aveau înţelesuri semiotice specifice. De exemplu, ceremonia masonică de iniţiere începea cu candidatul care bătea de trei ori la poartă şi cerea voie să intre. Asta se exprimă muzical ca o figură cu puncte: înţelesuri. De exemplu,

The Hidden Hand that Shaped History

Figură cu puncte.

Această figură apare în opera lui Mozart Flautul Fermecat în uvertură, sugerând începerea iniţierii masonice.”
– Katherine Thompson, motivul Masonic la Mozart

Ritmul muzical din Flautul Fermecat se baza pe Raportul de Aur (1,6180…), proporţia a tot ceea ce este considerat divin de către Şcolile Misterioase.

Aici sunt compoziţii create de Mozart pentru uzul lojelor masonice:

  • Lied (cântec) “Gesellenreise, pentru a fi folosit la instalarea noilor ucenici”
  • Cantata pentru tenor şi cor de bărbaţi Die Maurerfreude (“Veselia masonilor”)
  • Muzică Funerară Masonică (Maurerische Trauermusik)
  • Două căntece pentru celebrarea începerii “Zur Neugekrönten Hoffnung”
  • Cantata pentru tenor şi pian, Die ihr die unermesslichen Weltalls Schöpfer ehrt
  • Mica Cantata Masonică (Kleine Freimaurer-Kantate) numită Laut verkünde unsre Freude, pentru solişti, cor de bărbaţi şi orchestră

Marquis de Lafayette

                                            Lafayette.

Marquis de Lafayette a fost un francmason de gradul 33. Potrivit lucrării lui Willam R. Denslow 10 000 de masoni celebri, Lafayette a fost un ofiţer militar francez care a fost general în Războiul Revoluţionar American şi un lider al Gărzii Naţionale în timpul sângeroasei Revoluţii Franceze. Lafayette a mai fost făcut şi Mare Comandant Onorific a Consiliului Suprem din New York. Mai mult de 75 de Corpuri Masonice din SUA au fost numite după el, incluzând 39 de loje, 18 capitole, 4 consilii şi 7 Corpuri de rit Scoţian.

Salomon Rothschild

                                         Rothschild.

Salomon Rothschild a fost fondatorul ramurii vieneze a influentei familii Mayer Amschel Rothschild. Cea mai puternică familie din lume a influenţat masiv politicile Germaniei, Franţei, Italiei, şi Austriei. Familia Rothschild este de asemeni principalul jucător din spatele creării sionismului şi a statului Israel.

Puterea familiei Rothschild a depăşit graniţele lojei masonice. Se spune despre ei că fac parte din cele 13 “Linii de Sânge Iluminati”. O analiză asupra recent construitei Curţi Supreme a Israelului (citiţi articolul aici) confirmă încărcătura familiei Rothschild de simbolism masonic.

Simon Bolivar

                                              Bolivar.

Cunoscut ca “El Libertador” (eliberatorul), Bolivar este considerat a fi “George Washington din America de Sud”. El s-a alăturat francmasoneriei în Cadiz, Spania, a primit gradele Ritului Scoţian în Paris şi a fost făcut cavaler în Comandamentul Cavalerilor templieri în Franţa în 1807. Bolivar a fondat şi a servit ca stăpân al Protectoratului de las Vertudes – Loja No. 1 în Venezuela. Bolivia este numită după el. Bolivar a fost de asemeni şi preşedintele Columbiei, Peru şi al Boliviei în anii 1820. El a aparţinut Ordinului şi Lojei Libertăţii No. 2 din Peru.

Observaţi în imaginea de sus poziţia picioarelor sale (patrulater alungit) şi modelul pardoselii în tablă de şah, de asemeni masonic. Postura sa ar fi putut fi inspirată de Cavalerii de Christian Mark Degree aşa cum este ilustrată mai jos în Richardson’s Monitor of Freemasonry:

                               Knights of the Christian Mark.

Iosif Visarionovici Stalin

După ce a fost împuşcat în 1940, tânărul din dreapta a fost editat de către oamenii lui Stalin.

                                           Mâna ascunsă.

Domnia de teroare a lui Stalin în Uniunea Sovietică a dus la moartea a milioane de concetăţeni de-ai săi. El este adesea ilustrat în imagini folosind gestul cu mâna ascunsă. Nicio notă oficială nu s-a găsit care să dovedească iniţierera lui Stalin în masonerie. Desigur, dictatorii precum Stalin au controlat strict toate informaţiile privindu-i pe ei şi afacerile lor, făcând foarte dificilă dovedirea vreunui lucru. Ascunderea mâinii sale, totuşi, ne oferă un indiciu despre posibila sa apartenenţă la o frăţie ocultă.

În concluzie

Aşa cum am văzut mai sus, trei lideri care au folosit gestul “mâinii ascunse” au avut o mare influenţă asupra istoriei lumii, iar mulţi au fost confirmaţi masoni. Acest gest este un foarte evident dar totuşi trecut cu vederea detaliu care ne dă un indiciu asupra orientării liderilor către filosofia ocultă. Prin înţelegerea acestui fapt şi prin recunoaşterea IMENSEI influenţe pe care aceşti lideri au avut-o asupra cursului istoriei, putem începe să ne dăm seama de forţa ascunsă care ghidează acum lumea către democraţia internaţională.

Membrii acestor frăţii şi-ar fi putut păstra părerile diferite şi chiar ar fi putut adera la diferite facţiuni (comunism vs. capitalism), dar filosofia fundamentală, credinţa, şi ţelul final sunt tot aceleaşi: venirea unei “Ere a Raţiunii şi Iluminării”. Desigur, orice cercetător serios este déjà la curent cu rolul pe care masoneria l-a jucat de-a lungul istoriei lumii. Gestul cu “Mâna ascunsă”, atât de des folosit de personajele istoriei este pur şi simplu expresia externă a acestui fapt prea puţin cunoscut. Aşa cum a spus Confucius, “Semnele şi simbolurile conduc lumea, nu cuvintele şi nici legile.” Cuvintele şi politicile acestor oameni vor fi până la urmă răstălmăcite şi uitate, dar imaginea lor va rămâne timp de mai multe ere.

Traducerea: Costin Ştirbu

 

Comentariu saccsiv:

A nu se intelege ca masonii s-ar inchina la Dumnezeu. Ei se inchina la dracul:

MARELE ARHITECT al Universului = LUCIFER. Demonstratia Mitropolitului Serafim de Pireu. Fratilor, MASONERIE = SATANISM

 

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Duhul Căpitanului said, on noiembrie 28, 2019 at 8:44 pm

    Mana ascunsa ii tinea pe cei trei de sase, pe care satanistii din ziua de astăzi îi arata acum fără nici o jena. Sa luam aminte!

    Apreciază

  2. rr said, on noiembrie 29, 2019 at 2:04 pm

    Stie cineva mai multe despre masonul Minat, care a spus asta: „In imensa sa majoritate poporul iudaic a trecut de la adorarea lui Dumnezeu la adorarea lui Satan.” Mai este cunoscut acest mason si sub alt nume ?

    Apreciat de 1 persoană

    • miraje11 said, on decembrie 1, 2019 at 5:30 pm

      Multi evrei au tradat pe Yahwe si au mers pe ritualurile Babilonului. Fapt evidentiat si de Biblie in mai multe capitole. Impreuna cu preoti inalti babilonieni inchinatori la Baal, au format o organizatie ascunsa ritualica pe nume Fratia Babiloniana a sarpelui. De fiecare data cand era vorba de deportare si cucerirea Israelului multi evrei tradau fie cetateni simpli fie comerciani si calfe fie preoti si din lorzi. Cultul a persistat pana la masoneria moderna. Dar au mai fost si altele care includeau evrei. Prin aceste teorii nu demonizez evreii ci spun si eu ce am citit si ce concluzii am tras. Orice natiune isi poate avea cetatenii sai inclinati spre rau. Nu inseamna ca evrei sunt cauza relelor in lume cum tot afirma unii.
      Mana ascunsa a insemnat si insemana puterea in lumea elitelor. E un simbol al puterii. Nu e ceva nou.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.