SACCSIV – blog ortodox

Mi-e dor de ei …

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 23, 2018

De Marii Duhovnici. Nu mai exista Mari Duhovnici. Toti cei care erau Mari Duhovnici s-au mutat la Domnul: Justin Parvu, Adrian Fageteanu, Arsenie Papacioc, Sofian Boghiu si multi altii ca ei.

Mi-e dor si de Sfintii Inchisorilor. De cei ce n-au apucat sa ajunga Mari Duhovnici, pe care deci nu i-am cunoscut si nici nu i-am putut asculta in vreo inregistrare. Poate suna ciudat sa-mi fie dor de cineva pe care nu l-am cunoscut si nu l-am ascultat ci eventual doar i-am vazut cate o fotografie prin carti sau site-uri. Dar asa simt …

Mi-e dor de asemenea de intelectualii ortodocsi nationalisti ce au plecat la Domnul inca demult sau doar de cativa ani. Nimeni nu le mai ia locul. Au plecat si au lasat locul pustiu.

Si ma doare faptul ca despre toti cei de mai sus se vorbeste din ce in ce mai putin. Acum peste zece ani cand am pornit blogul, parca era intrecere pe internet intre cine scrie mai mult si mai bine despre Sfantul Inchisorilor Valeriu Gafencu, intre cine cere mai tare canonizarea sa, intre cine face cea mai reusita conferinta cu un Mare Duhovnic sau intelectual ortodox nationalist, intre cine face cel mai bun interviu cu aceiasi, intre cine publica mai multe texte despre ei. Actualmente din ce in ce mai putini mai publica ceva, orice, despre ei, conferintele parca au disparut, cartile sunt din ce in ce rare, unele reviste si-au intrerupt aparitia iar unele site-uri s-au inchis cu totul.

Ei sunt reperele acestui neam. Si-o sa-i uitam …

La inceput ii vom uita pe cei oleaca mai mici, care ne-au parasit relativ de tineri si destul de curand, precum Florin Stuparu sau Mugur Vasiliu. Ati citit textele primului? Remarcabile. Mai stiti careva de zbaterea celui de al doilea? De revistele Scara si AXA ati auzit? Vi se pare ca au aparut altii in locul lor in spatiul public? Cine anume?

Apoi vom uita si de colosi. Sau ne vom aminti de ei de rau. Caci satanele lucreaza neostoit. Si nu ma refer aici la lucrarea legiunilor de ONG-uri soroiste sau a mass-mediei sau a Institutului Elie Wiesel. Nu lucrarea lor este eficienta in acest sens, ci tacerea celorlalti si mai ales aparitia unei noi specii de pigmei, cu masca acriviei pe chip, ce s-au apucat sa-i atace furibund pe Marii Duhovnci, pe Sfintii Inchisorilor, pe oricine este reper pentru acest neam. Iar lucrarea ultimilor este eficienta, caci ei figureaza a fi in randurile ortodocsilor traditionalisti. Ba uneori mai au si sutanele pe ei.

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ioan C. said, on martie 23, 2018 at 8:29 pm


    „Aduceţi-vă aminte de mai-marii voştri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviţi cu luare aminte cum şi-au încheiat viaţa şi urmaţi-le credinţa.” (Evrei 13, 7)

    Apreciat de 1 persoană

    • nimeni said, on martie 23, 2018 at 10:16 pm

      Cu adevarat ne lipsesc si ne vor lipsi in continuare, dar invataturile lor nu ne vor lipsi pt. ca ne-au ramas ca un zalog al mantuirii.
      Cu dorul lor de Dumnezeu si cu ajutorul rugaciunilor lor mergem si noi inainte.
      Cine se tine strans de invatatura lor nu are cum sa piara.
      Amin.

      Apreciază

  2. Vali said, on martie 23, 2018 at 9:17 pm

    O, câte binecuvântări eu am avut în viaţă,
    dar ce puţin le-am înţeles când le-am avut în faţă.

    Am fost cu oameni minunaţi, cum n-a mai fost altcine,
    dar parc-am fost un orb şi-un mut când ei au fost cu mine.

    Prilejuri am avut s-aud aşa cereşti cuvinte,
    dar parc-am fost un surd atunci şi n-am luat aminte.

    Şi zile, ca din cer, mi-au fost atâtea-n viaţă date,
    dar eu, ca un nesocotit, mi le-am pierdut pe toate.

    O, dac-aş fi ştiut ce rare sunt sufletele sfinte,
    când le-am avut, cum aş fi strâns în mine-a’ lor cuvinte.

    De-aş fi ştiut cum nu mai vin frumoasele clipite,
    cum m-aş fi apropiat de-adânc de vieţile sfinţite.

    Şi de ştiam ce aur sunt prilejurile rare,
    cum mi-aş fi dat tot ce-am avut, să-l prind pe fiecare.

    Dar oamenii cereşti s-au dus, şi parcă pe vecie;
    cu cât întrebi mai mult de ei, tot mai puţin se ştie.

    Prilejurile s-au rărit ca aurul în lume,
    aşa puţini ştiu spre Hristos cu adevărat să-ndrume.

    Se va lăsa-n curând aşa o noapte-nspăimântată,
    că nimeni nu va mai afla cărarea cea curată.

    Şi mulţi vor plânge cum n-au plâns în nici o nebunie,
    când vor vedea că ce-au pierdut va fi pe veşnicie.

    Traian Dorz

    Apreciază

  3. O.A. said, on martie 23, 2018 at 11:00 pm

    Oamenii erau inspirati de acesti duhovnici cat erau in viata. Unde mai greseau in articole, marii duhovnici ii corectau f discret relatand vreo povestioara sau dand un sfat. Acum…jale. Toti o iau pe aratura. A mai venit si „Cernobilul ortodoxiei” acest Sinod din Creta. Mai se toarna sarcofage de beton (conferinte caldicele) sperand ca adevarul sa stea mai in umbra.
    Se imputineaza harul lui Dumnezeu si nu e de gluma. Macar in gand sa ne rugam sa nu derapam prea grav.

    Apreciază

  4. Florian said, on martie 23, 2018 at 11:00 pm

    O fi coincidenta ca tot balamucul pe care il vedem azi si nu numai in Romania ci peste tot, a inceput ca la un semn? Imediat dupa trecerea la Domnul a mai-marilor nostrii?

    Apreciază

  5. Elena J. said, on martie 24, 2018 at 4:17 pm

    Si mie! Iar inregistrarile cu sfintiile lor, tot dispar din mediul virtual…

    Apreciază

  6. Elena J. said, on martie 24, 2018 at 4:22 pm

    Se spune ca Dumnezeu Isi va retrage incet-incet Harul Sau din preoti, asceti, calugari… pentru ca nu are cine sa se mai foloseasca de El.

    Apreciază

    • ovidiu said, on martie 24, 2018 at 7:02 pm

      Slava vesnica PREA SFANTEI TREIMI si MAICII DOMNULUI!
      Iubita sora intru HRISTOS ,te rog frumos sa ma ierti ,dar nu DUMNEZEU ISI VA RETRAGE DUHUL SFANT(harul),ci noi oamenii nu vom mai fi capabili, din cauza pacatelor, sa -L mai distingem, in final se va ajunge precum in timpul gomorei si sodomei.Daca sunteti persoana care administreaza blogul „Lumina ptr. candela din suflet „va rog frumos sa ma iertati ,dar nu ma asteptam de la dumneavoastra la un asemenea comentariu!Post cu folos!
      DOAMNE AJUTA !ovidiu.

      Apreciază

      • Elena J. said, on martie 24, 2018 at 9:56 pm

        Ovidiu, nu am spus de la mine acestea ci de la un sfant parinte. Si asa este, in loc sa Ii multumim lui Dumnezeu pentru ca ne trimite oameni sa ne lumineze, sa ne propovaduiasca cuvantul Sau, noi ii alungam, ii dispretuim, ii credem nebuni. La aceasta s-a referit acest sfant parinte de care ti-am spus. Faptul ca dispretuim si ignoram Harul Sau prezent in acesti trimisi ai Lui. E ca si cum ar da margaritare porcilor.

        Nadajduiesc sa nu ma fi inteles gresit. Dumnezeu cu noi si post cu folos iti doresc si eu!

        Apreciază

    • sherlock_holmes said, on martie 27, 2018 at 1:52 am

      Da,si eu cred ca nu mai avem duhovnici caci nu mai are cine sa-i asculte sau urmeze.Daca marii duhovnici de care ii este dor lui saccsiv dar si mie ar mai fi fost in viata,unde ar fi fost dinsii acum,unde ar fi slujit ?
      Nu ar fi fost aspru judecati ba de unii ba de altii ? Mai bine poate asa.

      Razboiul intre lumea lui antihrist si Rusia sta sa inceapa,cred ca nicicind in istoria sa Romania nu a fost intr-o cloaca mai mare ca acum,e adevarat ca nu numai Romania,ci mai toate tarile lumii,daca aceasta ar putea fi o consolare.

      Apreciază

  7. Vali said, on martie 24, 2018 at 5:07 pm

    Am un comentariu nepublicat, sunt ceva probleme?
    Multumesc.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 24, 2018 at 5:25 pm

      Vali

      Da, ai un link care incepe asa:

      Invested $100 in Cryptocurrencies in 2017 You would now have $524,215:

      Apreciază

      • Vali said, on martie 26, 2018 at 6:50 pm

        scuza-ma era din gresla un copy paste pe care nu l-am vazut cand am copiat poezia. Te rog sterge link-ul si publica poezia ca se potriveste cu tema articolului.
        Multumesc, post cu folos

        Apreciază

  8. tataia said, on martie 24, 2018 at 6:02 pm

    Off-topic dar nu mi-ar fi atras atentia acest subiect daca nu as fi vazut astfel de pete ruginii pe propria mea masina dupa topirea zapezii de pe ea. Sa credem oare explicatia oficiala? Eu nu prea as crede-o.

    https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/zapada-portocalie-in-mai-multe-zone-din-tara-foto.html

    CIca nu e vorba de poluare ci despre faptul ca acea zapada contine praf din Sahara adus de un nor…etc. Eu nu prea cred ca poate fi vorba de nisip adus din Sahara. Dupa cum nu cred ca este vorba nici de „poluare” din moment ce noi stim ca „poluarea” este in realitate un fenomen creat de om 100% in mod intentionat prin acele „chemtrails”. Deci culoarea stranie a zapezii, petele ruginii pe care le lasa in urma dupa topire coroborate cu faptul ca ninge atit de tardiv…eu cred ca este vorba despre manipularea vremii prin chemtrails cu efecte nefaste asupra sanatatii populatiei. Probabil inclusiv moartea lui Andrei Gheorghe a fost provocata de acest asa-zis nisip Saharian. O fi dus cineva la laborator mostre din ceea ce ramine dupa aceasta zapada? Probabil nimeni. Cei mai multi pur si simplu accepta explicatia oficiala. Si in fond in care laborator sa ai incredere caci nu stii care sint 100% independente si care sint in mina ocultei mondiale. Si in fond metodele noastre de laborator pur si simplu nu sint 100% infailibile…nu toate substantele pot fi indentificate in laborator. In general se indetifica doar ionii de metal….dar nu se mai stie in ce combinatii s-au gasit aceia initial.

    Apreciază

  9. geo said, on martie 24, 2018 at 7:31 pm

    Apreciază

  10. Ioan C. said, on martie 24, 2018 at 8:58 pm

    Cum suntem în Postul Sfintelor Paști, e de așteptat să reînceapă atacurile la adresa adeveririi Învierii Domnului.
    Iată aici un text din Sfânta Scriptură, în traducerea Pr. Gala Galaction (ed. 1939), care este o puternică mărturie pentru Învierea lui Hristos.
    Textul prezentat mai jos e din Epistola Întâi către Corinteni, capitolul 15, cu câteva observații: Chefa fiind numele în evreiește al Apostolului Petru, iar „cei doisprezece” sunt sfinții apostoli l-a care s-a adăugat și Matia (care l-a și înlocuit pe Iuda vâmzătorul). Iar moartea și învierea lui Hristos (Mesia) au fost proorocite în Sf Scriptură (în cărțile profeților Isaia, Osea etc).
    Iată textul:

    Acest text, de primă importanță pentru apologia Creștinismului, e cuprins și în cărțile de cult Apostol și Molitfelnic.

    Apreciază

  11. […] Iata insa comentariul fratelui tataia postat la Mi-e dor de ei …: […]

    Apreciază

  12. haribo said, on martie 24, 2018 at 9:20 pm

    Fratilor,exista o profetie a sf.Tavrion care spune ca atunci,, cand în Rusia vor fi alegeri prezidențiale, și va fi un singur candidat, , și îl vor alege pe el, să știți că acela este antihrist,,?

    Apreciază

    • Ioan C. said, on martie 25, 2018 at 12:24 am

      Nu a fost un singur candidat, au mai fost și alții, e drept că de fațadă.
      Nu îl simpatizez pe Putin, nici nu îl consider vreun model, dar Antihristul va fi din seminția evreiască a lui Dan,

      Apreciază

    • Elena J. said, on martie 25, 2018 at 1:49 am

      Am scris cateva versuri inchinate marilor duhovnici, asceti si nevoitori ascunsi pentru ale caror rugaciuni ne mai tine Dumnezeu:

      Stai tăcut, bătrâne, te rogi ne-ncetat,
      Le-ai lăsat pe toate, lumea ai uitat.
      Fața ți-e uscată, trupul istovit,
      Haina neagră, aspră, părul cărunțit,
      Ochii-ți sunt departe, privești către zări,
      Ruga ta străpunge ceruri, munți și mări.
      Nimeni nu-i cu tine, ești însingurat –
      Doar de sfinții îngeri ești înconjurat.
      Stânca solitară adânc s-a tocit,
      Tot făcând metanii, trupul ți-ai muncit.
      Ți-ai închis fereastra să nu te-amăgească
      Frumusețea lumii să te ispitească.
      Doar candela arde-n nopțile târzii,
      De când nu mai dormi, nici tu nu mai știi.
      Și-n tăcerea nopții tot aștepți ceva,
      Un dor te apasă, dorul de-a pleca.
      O, te rog, părinte, să mai zăbovești.
      Ceru-i tot acolo, unde te grăbești?
      Ne tot pleacă sfinții către Dumnezeu,
      Tot mai trist e-n lume, zilnic tot mai greu…

      ELENA J.

      Apreciază

  13. berlin said, on martie 24, 2018 at 10:58 pm

    vă rog să vizionați cu atenție până la sfârșit , scuzații limbajul omul este șocat , este primul video de pe pagină .

    Apreciază

  14. Alexandru said, on martie 25, 2018 at 8:29 am

    Dacă am primi semnale de la extratereştri, cel mai probabil aceştia au dispărut demult.
    Un nou studiu condus de cercetătorul Claudio Grimaldi de la Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (EPF-Lausanne), cu ajutorul astronomilor Geoffrey W. Marcy şi Nathaniel K. Tellis de la Universitatea California-Berkeley şi Franics Drake de la SETI, a plecat de la premiza că civilizaţiile extraterestre se nasc şi mor în galaxia noastră cu o rată constantă. Semnalele acestora, chiar dacă s-ar deplasa cu viteza luminii, ar fi prea lente pentru a fi recepţionate într-un timp scurt.
    Principiul este acelaşi cu cel din poezia Steaua a lui Eminescu: lumina de la o stea ajunge la noi cu întârziere, iar atunci când ajunge, steaua probabil s-a stins de mult.

    Echipa de cercetători a dezvoltat un model al galaxiei noastre pentru a determina dacă umanitatea ar avea vreo şansă să detecteze aceste semnale, scrie Universe Today.

    Modelul lor s-a bazat pe expresia matematică elaborată în 1961 de Francis Drake, numită şi ecuaţia Drake (detalii cu privire la aceasta pot fi văzute aici).
    http://www.descopera.ro/dnews/17071217-daca-am-primi-semnale-de-la-extraterestri-cel-mai-probabil-acestia-au-disparut-demult

    Apreciază

  15. ionion said, on martie 25, 2018 at 4:30 pm

    Saccsiv… fii atent peste ce am dat. Astazi s’a dat ceasul cu o ora inainte si cautam pe google sa ma asigur ca ceasul meu e corect in caz de nu s’a schimbat automat… sunt in Londra deci am cautat ora de aici https://www.timeanddate.com/worldclock/uk/london te uiti atent la secunde… eu nu imi amintesc sa fi fost atat de rapid timpul intre secunde. Ca obisnuiam sa numar secundele de cand eram copil. Ziua s’a scurtat conform Apocalipsei… iar astia vor sa ascunda treaba asta prin felul asta si oamenii niciodata nu isi vor da seama ca ziua e mai scurta.

    Apreciază

  16. Calator printre "Astrii virtuali" said, on martie 25, 2018 at 11:42 pm

    Marșul pentru viaţă de la Sibiu.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.