SACCSIV – blog ortodox

Doi soldati ruși EXECUTAȚI DE ISIS după ce AU REFUZAT SĂ SE LEPEDE DE HRISTOS și să devină musulmani

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 9, 2017

Iata ce putem citi la Russian mercenaries captured by ISIS ‘are executed after refusing to reject Christianity and become Muslim’ de pe Daily Mail, traducerea OrtodoxInfo:

  • Bărbații numiți Roman Vasilievici Zabolotni și Grigori Mihailovici Surkanov au declarat că au fost capturați în timp ce se luptau cu ISIS lângă orașul sirian Deir Ezzor.
  • Se crede că aparțin armatei private Wagner, o forță mercenară.
  • Înaltul deputat rus Viktor Vodolațki a declarat că există o șansă de 99% ca ei să fie morți.

Există temeri că doi mercenari ruși capturați de jihadiști ISIS au fost executați pentru că au refuzat să citească o declarație prin care să respingă credința creștină și să devină musulmani.

Roman Zabolotni, în vârstă de 39 de ani, și Grigori Tsurkanu, în vârstă de 38 de ani, capturați în Siria, au refuzat să declare în fața camerelor de filmat că s-au alăturat grupului terorist.

Se crede că bărbații luptau pentru o forță mercenară rusă privată care cuprinde ex-militari care au fost implicați în acțiuni din Crimeea și Ucraina de Est înainte de Siria.

Au fost reținuți de jihadiști în jurul orașului estic Deir Ezzor, ultima fortăreață  ISIS din țară.

Au apărut într-un videoclip lansat la începutul acestei săptămâni de agenția de știri ISIS Amak, care a susținut în mod incorect că bărbații servesc soldați ruși.

Înaltul deputat rus Viktor Vodolațki a spus:

„Este foarte trist dar 99% Roman Zabolotni nu mai este în viață, la fel și al doilea prizonier”.

„Înainte de a filma acest videoclip, li s-a dat o declarație pe care ar fi trebuit să o citească”.

„Prin acest text, ar fi trebuit să respingă religia ortodoxă și patria lor, să devină musulmani și să se alăture ISIS”.

„Ei au rămas credincioși credinței ortodoxe și patriei lor până la sfârșit, și de aceea au fost uciși de acei gangsteri”.

Nu a existat nicio confirmare oficială din partea autorităților ruse despre soarta lor, însă guvernul lui Vladimir Putin este în mod obișnuit reținut cu privire la astfel de forțe mercenare din Siria și alte locuri fierbinți, chiar dacă experții declară că lucrează îndeaproape cu forțele armate.

Unul dintre bărbați este numit în film Grigori Mihailovici Surkanov (în imagine). Cu toate acestea, de atunci a fost numit Grigori Tsurkanu.

Un deputat local din Rostov-on-Don, orașul de origine al lui Zabolotni, a confirmat, de asemenea, că au fost între timp „executați”, spunând că s-a întâmplat a doua zi după realizarea videoclipului.

„Din păcate, acest lucru este adevărat”, a spus Anatoli Kotliarov. „S-au primit informații că au fost executați într-o piață.”

El spune că sursa sa este „demnă de încredere”.

„Persoana care mi-a spus nu s-a înșelat niciodată în cei patru ani de când cooperează cu noi, mai ales când a informat despre morți”, a declarat el pentru ziarul Komsomolskaja Pravda.

Întrebat dacă au existat negocieri secrete între forțele ruse și ISIS asupra captivilor, el a spus că aceasta este „informație secretă” pe care nu a putut să o divulge.

Un prieten anonim al lui Zabolotni a fost citat spunând:

„Ultima oară când l-am văzut, era pe punctul de a merge acolo.

„Și când a ieșit acest videoclip care arată că a fost capturat, mi-am folosit canalele pentru a-i clarifica soarta.”

„El este mort. Acei ticăloși l-au executat”.

Despre Zabolotni s-a raportat că a fost un credincios ortodox devotat și că a plecat în Siria pentru a proteja creștinii de teroriști.

Un grup rus s-a oferit să plătească ISIS 1 milion de dolari pentru fiecare dintre bărbați dacă ar fi fost eliberați.

Un membru al familiei Zabolotni a spus că nu a fost informat că a murit.

„Negocierile sunt în curs de desfășurare, nu există informații despre moartea lui”, a spus ruda.

Tatăl său, Vasili, a spus:

„Sunt îngrijorat pentru fiul meu, cu greu fac față situației. Sunt copleșit, îmi pare rău, nu vreau să vorbesc mai mult”.

Cei doi au fost reținuti de jihadiștii din jurul Deir Ezzor, ultima fortăreață ISIS din țară. Unul dintre bărbați este numit în film ca Roman Vasilievici Zabolotni (stânga).

Cu o zi în urmă, s-a raportat că părinții lui Tsurkanu au fost informați de serviciul secret al FSB „să nu facă zarvă” în presă, în speranța că va fi eliberat în curând.

Tsurkanu era un fost parașutist rus al secției de informații din cadrul forțelor aeriene ale țării.

Se crede că bărbații luptau pentru un grup numit armata privată Wagner.

Ruslan Leviev, fondatorul grupului de investigații independente privind conflictul de informații, a declarat că erau mercenari.

Se crede că aceștia sunt mercenari aparținând așa-numitei armate private Wagner, despre care se presupune că a fost trimisă de Moscova în locuri fierbinți pentru a reduce numărul de victime în rândul forțelor regulamentare. Unul dintre bărbați, numit Grigori Tsurkanu, este reprezentat în centru.

„Experiența noastră de a urmări acest conflict ne spune că mercenarii armatei private Wagner sunt primii care luptă”, a spus el.

„Credem că este o strategie a Ministerului Apărării al Rusiei: trimiterea mercenarilor în cele mai fierbinți puncte, astfel evităm pierderile în rândul soldaților oficiali și păstăm imaginea unei operațiuni armate de succes”.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a ocolit întrebarea despre soarta bărbaților.

„Repet încă o dată că, desigur, circumstanțele posibile ale captivității lor și confirmarea identității lor sunt lucruri pe care le rezolvă agențiile noastre de profil”, a spus el.

Agenția de știri a ISIS, Amaq, a afirmat că bărbații au fost capturați în apropierea orașului estic Deir Ezzor.

Ei pot fi văzuți răniți și încătușați într-o filmare, explicând de unde provin din Rusia. și unde au fost capturați.

În film, bărbatul cu barbă poate fi auzit spunând:

„Sunt Zabolotni, Roman Vasilievici, născut în 1979, în regiunea Rostov, cartierul Aksaiski, satul Passvet”.

„În timpul contra-atacului ISIS în zona localității Cholya, am fost luat prizonier de război”.

„Surkanov, Grigori Mihailovici a fost capturat împreună cu mine, născut în 1978, în raionul Domodedovo”.

Comentariu saccsiv:

Citiți vă rog și:

Daca nu erau “dictatorul” BASHAR AL-ASSAD si “rusii ticalositi”, acum nu mai era picior de ortodox in Siria / VIDEO: Presedintele sirian si sotia in vizita la copiii orfani de la Manastirea Saidnaya

NOI AM FI IN STARE? In 1996 islamistii i-au cerut tanarului soldat rus EVGHENIE RODIONOV sa-si dea jos Crucea de la gat, altfel il decapiteaza. A refuzat si este Mucenic

 

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. sky said, on octombrie 9, 2017 at 5:57 pm

    In sfarsit, NASA a descoperit cum poate trimite astronauti pe Marte: modificandu-le ADN-ul pentru a nu fi afectati de radiatiile cosmice; frumos nu?

    https://www.rt.com/news/406123-nasa-mars-radiation-dna/

    Apreciază

  2. Roman said, on octombrie 9, 2017 at 6:43 pm

    Eu cand aud de mercenari ,adica ucigasi platiti (ca pana la urma un soldat este antrenat sa omoare,nu altceva) care se duc prin alte lumi ,tari si neamuri ,ca sa faca ce ?Oricine,strain fiind si care se duce sa atace sau sa opreseze pe altii (inafara de a elibera teritoriile care erau ale nemului lor) ptr mine se numesc agresori.Astazi nu exista dreptate ,onoare ,demnitate sau patriotism in aceste razboaie,ci doar si numai ,,interese” satanice .fie teritoriale ,fie de a fura anumite bogatii ale altor neamuri,facanduse totodata si experimente militare in aceste asa numite teatre de operatiuni ,ale mortii.Cand ma uit la ,,voinicii” astia ma intreb cata minte au ei si oare cum ar fi reactionat si ei in cazul in care au luat sau puteau lua pe altii prizonieri ?Oare se purtau ca niste oameni smeriti si iertatori ,ca niste slugi ai lui Hristos sau….nu !!Nu stiu de ce sunt mucenici si nu doar soldati platiti ucisi in actiune.Pai ce treaba are asta cu ,,a se lepada de Hristos.Multi nici nu prea stiu ce inseamna asta.E o poveste spusa dintr-un unghi ca sa iasa ceva bun,ceva de tip hollywood,parca faceti o incadrare juridica.Dumnezeu sa-i odihneasca si doar El stie daca sunt sau nu mucenici.Pana la mucenici sunt doar soldati in primul rand si maxim si-au facut datoria ptr ,,patronul” lor , care ii platea.

    Apreciază

  3. berlin said, on octombrie 9, 2017 at 7:29 pm

    vrednici sunt , să-i așeze Bunul Dumnezeu în rând cu drepții .

    Apreciază

  4. Ioana said, on octombrie 9, 2017 at 7:48 pm

    https://www.activenews.ro/externe/Mercenari-rusi-EXECUTATI-de-ISIS-dupa-ce-au-refuzat-sa-renunte-la-ortodoxie-si-sa-treaca-la-islam.-Unul-dintre-ei-era-roman-146642 active ekumenistic news nu fac referire la ortodoxinfo, acolo macar o mentiune mica in text. pai se putea?

    Un mercenar rus de origine română executat de ISIS în Siria – Grigori Turkanu (roman din Republica Moldova – Transnistria

    FLUX 24
    https://www.flux24.ro/un-mercenar-rus-de-origine-romana-executat-de-isis-in-siria/

    Doi soldati paramilitari rusi, au fost executati zilele trecute de catre Statul Islamic (ISIS) in provincia siriana Deir Ez Zor, dupa ce au fost capturati in timpul bataliei pentru localitatea Al-Shula, recucerita pret de cateva zile de teroristi in timpul ultimei contra-ofensive, pe care au desfasurat-o in regiune impotriva fortelor pro-guvernamentale siriene, scrie Sirianul.

    Agentia de stiri a gruparii teroriste, Amaq, a sustinut ca paramilitarii rusi sunt soldati ai armatei ruse insa ministerul apararii rus a dezmitit clar aceste afirmatii.

    In cele din urma, cei doi paramilitari rusi, Roman Zabolotnai (cazac din Rostov de profesie bucatar) si Grigori Turkanu (roman din Republica Moldova – Transnistria fost membru al trupelor aeropourtate) au fost recunoscuti de catre organizatiile de care apartineau. Numerosi paramilitari rusi, în principal fosti militari, sunt desfasurati în Siria, prin intermediul unei societati militare private, cunoscuta sub denumirea de ”Grupul Wagner”.

    Grigori Turkanu a mers de mai multe ori în Siria cu ”Grupul Wagner” inainte de a-si pierde viata , a declarat fratele său, Roman Turkanu.
    https://sirianul.com/2017/10/07/doi-soldati-rusi-dintre-care-unul-de-origine-romana-au-fost-executati-de-catre-statul-islamic-in-siria-video/

    Apreciază

  5. Lakos said, on octombrie 9, 2017 at 8:32 pm

    Din pacate, cam asta o sa pățim cu toții într-un viitor, cred ca destul de apropiat. Alegi sa mori pentru ceea ce crezi sau te lasi însemnat.

    Apreciază

  6. marinela said, on octombrie 9, 2017 at 9:22 pm

    Daca e adevarata aceasta stire ,ca au fost ucisi de ISIS pt ca au refuzat sa se lepede de Hristos si credinta ortodoxa,acesti bravi soldati au devenit mucenici ,bucurindu-se acum de slava cereasca.Macar de-am avea si noi acest curaj de marturisire a credintei noastre ortodoxe la un moment de rascruce, cind esti obligat sa alegi sabia sau piinea.Dumnezeu sa-i ierte si sa odihneasca sufletele lor in rindul sfintilor mucenici!

    Apreciat de 1 persoană

  7. ioanide said, on octombrie 9, 2017 at 10:22 pm

    Acestia ,au facut parte din cei SPECIALI ,adica , crestini care i-si dau viata la propriu pt HRISTOS.
    Mai sunt o categorie de crestini CURAJOSI , adica cei care la vremea prigoanei crestinilor , vor lasa in urma toata agoniseala si chiar familia pt a pleca cu grupul de credinciosi [adevarati] in pribegie catre paduri ,munti, pesteri.

    Apreciază

  8. NIMENI said, on octombrie 9, 2017 at 10:53 pm

    …..Iisuse Hristoase ai grija de sufletele lor …!!!!

    Apreciază

  9. Aurora said, on octombrie 10, 2017 at 8:52 pm

    As vrea sa va povestesc visul ce l-am avut de curand. Se facea ca eram vanati crestinii anti-ecumenisti pentru a fi dati la moarte.Pedeapsa era moartea prin decapitare.Eu locuiesc in Bucuresti, dar in vis se facea ca ajunsesem in satul natal si incercam sa ma ascund prin gradini si prin case de frica urmaritorilor. Ei erau o echipa formata din trei clerici, unul avand se pare rang de arhiereu, dar nu avea vesminte eminamente ortodoxe, ci cu ceva influente apusene. Cel cu functie mare avea barba si purta reverenda , dar avea si ceva din aerul cardinalilor greco-catolici. Avea figura binevoitoare, dar nu era simpatic. Se vedea clar apartenenta lui la un sistem inuman. Echipa mortii avea o atitudine decenta, dar autoritara. Nu aveai cum sa scapi din mainle lor. Eu incercasem sa fug prin livezi pentru ca imi era frica de decapitare. Nu atat de moarte, cat de modul acesta barbar de ucidere. Le-am propus sa ma omoare in alt mod pentru ca imi accept moartea, dar nu prin
    decapitare. Insa cel cu barba mi-a spus ca asta e procedura standard pentru nesupunere , dar m-a incurajat cu cuvinte binevoitoare, cum ca daca nu ma stresez prea mult, o sa fie suportabil momentul mortii. M-am straduit sa ma comport demn, sa nu cer indurare. In final m-am impacat cu soarta, gandindu-ma ca Hristos va fi langa mine in clipa mortii. Apoi m-am trezit.

    Apreciază

    • Alexandru said, on octombrie 11, 2017 at 1:36 pm

      Demoniii au pus stapanire pe sufletele acestor sarmani. Visul este sa va inspaimante ca sa aiba putere satana sa va lupte in timpul zilei. Nu lepaDam nimic din adevar caci de la Dumnezeu este si ne va darui si putere multa de lupta. Asta ca erAti la tara este pt a va speria de a pleca de unde sunteti. O viata avem si Suntem datori sa o pastram curata farà frica de moarte.

      Apreciază

  10. Alex said, on octombrie 10, 2017 at 11:11 pm

    Cine a creat ISIS?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.