SACCSIV – blog ortodox

Video. PARINTELE SIMEON: Cand va veni la mine, ii voi cere MITROPOLITULUI TEOFAN sa renunte la semnatura din Creta, altfel VOI INTRERUPE POMENIREA LUI

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 1, 2016

Filmare din 30 noiembrie 2016:

   Iata si ce putem citi la Părintele Simeon Zaharia din Poiana lui Ioan (duhovnicul mitr. Teofan Savu): Sinodul din Creta a fost tâlhăresc. Voi întrerupe pomenirea mitr. Moldovei de pe Apologeticum:

Iată cum aflăm că exarhul Nichifor de la biserica Sf. Trei Ierarhi din Iași a indus în eroare și terorizat psihic pe Părintele Simeon pentru a semna dezmințirea cum că nu ar fi de acord cu întreruperea pomenirii ierarhului pe motivul ereziilor din Creta. Părintele spune clar că sinodul din Creta a fost tâlhăresc și îi va cere mitr. Teofan când va veni să se spovedească, să renunțe la semnătura din Creta, altfel va întrerupe pomenirea lui (min. 5:20). Nădăjduim că nu se vor face iar presiuni asupra Părintelui Simeon, să-și retragă cuvintele! S-a’nțeles tov. Nichifor, Luca sau alți dulăi ai lui Teofan?!

În anul 2013, când Părintele Simeon venise în vizită la Părintele Justin, împreună cu Părintele Antim Gâdioi de la măn. Bistrița, a declarat că i-a atras atenția mitr. Teofan și asupra acordului cu monofiziții pe care l-a semnat alături de fostul patriarh Teoctist. A mai spus că și în problema actelor cu cip i-a cerut să aibă atitudine! Vi se pare că ascultă de duhovnic acest ierarh? Cum poate să mai ceară altora ascultare, când el nici de duhovnic nu ascultă?

Părintele Simeon reamintește practica ortodoxă pentru cununiile valide: ambii soți trebuie să fie ortodocși, botezați prin întreita afundare! Dacă nu sunt îndeplinite aceste criterii canonice să se desfacă și să se considere nule orice “taine”, apoi să se parcurgă rânduiala ortodoxă și să se refacă tot, de la botez la cununie, după caz.

 

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. pcmouse said, on decembrie 1, 2016 at 2:05 pm

  off topic .fratilor festival de muzica electronica q dance 2016 ce nu mai e doar festival de muzica….incepe cu ritualuri ciudate satanice.cu din aia ce arata a „preoti satanisti iar dj ce arata si ei tot a preoti satanisti ..cu desene ce reprezinta coarne..si o gramada de simboluri sataniste..iar in centru surpiza..un drac bestie ce aia in „splendoarea „urateniei ei…adorarea a satanei pe fata https://www.youtube.com/watch?v=g8zGyFLEwvc

  Apreciat de 1 persoană

 2. OARECARE said, on decembrie 1, 2016 at 2:36 pm

  un clip ce merita ascultat si promovat

  Apreciază

 3. Carp Cucuteni said, on decembrie 1, 2016 at 4:08 pm

  Parintele IULIAN de la PRODROMU este pentru NEPOMENIREA IERARHILOR SEMNATARI DE LA SINODUL TALHARESC DIN CRETA!!!!

  Apreciază

 4. Raluca said, on decembrie 1, 2016 at 4:54 pm

  Creștinul Teofan Savu chiar dacă nu s-a mai spovedit din iunie, adică dinainte de Creta, nu a făcut ascultare de duhovnic din moment ce duhovnicul său este antiecumenist, iar el, acolo, a semnat documente ecumeniste, și cu atât mai mult nu a făcut ascultare de duhovnic și după Creta, când la sinodul din octombrie ar fi putut să-și retragă semnătura, spunând că îi pare rău, și că a greșit semnând în Creta. Se pune întrebarea dacă de-a lungul timpului Teofan Savu a făcut în general ascultare de duhovnic –în cazul în care a avut același duhovnic pe pr. Simeon – și în situațiile în care participa la întâlniri ecumeniste, sau semna acorduri ecumeniste cu diferiți, înalți oaspeți eretici.
  Pr. Simeon, ca și ceilalți mărturisitori ai dreptei credințe, sunt conștienți că mărturisesc adevărul cu prețul vieții, ca singura cale care a mai rămas în fața apostaziei instituționalizate și generalizate, și iată că și obligatorii după Creta.

  Apreciază

 5. un fir de praf said, on decembrie 1, 2016 at 5:33 pm

  am discutat cu un pr care a fost in vara acestui an in sf munte si a dscutat despre botezul ortodox iar calugarii au zis ca daca un barbat vrea sa ramana in sf munte si daca a fost botezat ortodox se reia dinou botezul cap coada ca nu cumva pr care la botezat sa fi omis ceva din taina sf botez ortodox ,cu cat ne luam masuri de siguranta cu atat mai bine ,la muti ani romanilor

  Apreciază

 6. Arhanghelul said, on decembrie 1, 2016 at 5:46 pm

  Defqon 1 – Australia

  Apreciat de 1 persoană

  • Matiu Cosmin said, on decembrie 1, 2016 at 9:52 pm

   Noile temple in care lumea se inchina diavolului. A devenit expert, doloseste imaginatia si simturile la maxim. Sfarsitul este aproape

   Apreciază

 7. Arhanghelul said, on decembrie 1, 2016 at 5:57 pm

  https://www.youtube.com/user/Qdancedotnl/videos

  Acelasi trend si la noi romanii … dar mai pentru copii … FARAOANE … unde esti tu … infiara-oamenii …

  Apreciază

 8. Anto said, on decembrie 1, 2016 at 6:11 pm

  Apreciază

  • Angela said, on decembrie 1, 2016 at 10:08 pm

   Dumnezeu ne-a lasat parinti cu viata sfanta care sa invete Adevarul si sa arate Calea. Dar … cine-i mai aude? La parintele Justin mergeau anual zeci de mii de oameni si toata invatura sa a fost aruncata la gunoi prin ideea otravita ca de fapt a fost influenta si ideile ucenicilor. Toata debandada de acum este pentru ca nimeni nu mai asculta de batrani.

   Apreciază

 9. maxim said, on decembrie 1, 2016 at 6:12 pm

  ” Lumea si diavolul imping BISERICA spre incercari atat de infricosatoare, incat s-ar putea sa vina ziua in care toti episcopii ortodocsi de pe pamant sa intre in partasie cu ereticii. Ce vor face atunci credinciosii? Ce vor face acei putini la numar care vor avea darzenia de a nu urma multimilor, de a nu-si urma rudele, semenii si concetatenii?

  Atunci toti credinciosii vor trebui sa inteleaga faptul ca BISERICA nu este acolo unde pare a fi. Liturghiile vor continua sa fie savarsite, iar bisericile vor fi pline de oameni, insa BISERICA nu va avea nicio legatura cu acele biserici ori cu acei preoti sau credinciosi. BISERICA este numai acolo unde este Adevarul.
  Credinciosii sunt DOAR aceia care continua traditia neintrerupta a Ortodoxiei! Preotii adevarati sunt aceia care gandesc, traiesc si propovaduiesc asa cum a facut-o Parintii si Sfintii Parinti ai BISERICII sau cel putin nu-i tagaduiesc in invatatura lor. Acolo unde aceasta unitate de gandire si de viata nu exista, este o amagire sa vorbim despre BISERICA, chiar daca toate semnele exterioare ar marturisi aceasta…” (Alexander Kalomiros)

  Apreciază

  • Theodor L. said, on decembrie 5, 2016 at 3:37 pm

   Maxim,

   Chiar daca aici iti pare ca spune bine ce zice, ar trebui sa tii cont ca acest Kalomiros este parintele cumplitei erezii a evolutionismului teist. Te rog eu nu mai cita din el. Pe mine m-a deranjat si faptul ca in conferinta de la Brasov l-a cam laudat putin si Gheron Sava Lavriotul. De fapt si Parintele Serafim Rose aprecia cartea Despre falsa unire a lui Kalomiros. Da, ce te faci cu evolutionismul teist? Dai de exemplu pe cineva pe care trebuie sa-l scuipi?
   Ca daca spune bine despre ecumenism dar rau despre evolutie, tot lup in piele de oaie se cheama.

   Apreciază

 10. […] Sursă: Video. PARINTELE SIMEON: Cand va veni la mine, ii voi cere MITROPOLITULUI TEOFAN sa renunte la semna… […]

  Apreciază

 11. STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on decembrie 1, 2016 at 6:56 pm

  Apreciază

 12. Angela said, on decembrie 1, 2016 at 7:41 pm

  Chestia asta cu sinodul imi aduce aminte de tinerete. Pe atunci se raportau recolte uriase despre care toata lumea stia ca sunt umflate cu pompa dar … nimeni nu sufla. Erau cozi peste cozi (nu neaparat ca n-aveai ce pune pe masa – toti aveau frigiderul plin pentru ca fiecare se descurca in felul lui: ba de la tara, ba cu o relatie, ba cu coada samd – insa era sentimentul de nesiguranta care ii indemna pe oameni sa aiba rezerve) dar nimeni nu avea curajul sa spuna ceva despre asta intr-o sedinta de partid sau sa scrie in ziar ori orice alta atitudine publica. Evident ca erau multe nemultumiri si disfunctionalitati dar pe fata toti spuneau ca este foarte bine. Nimeni nu indraznea sa spuna adevarul si, mai mult decat atat, se gaseau o multime de unii-altii care le cantau in struna ridicandu-le osanale conducatorilor si tot tacamul din cultul personalitatii.

  Cu putine exceptii si acum se petrece cam acelasi lucru in privinta sinodului din Creta. Sunt atat de multe probleme in legatura cu organizarea, participantii, continutul documentelor, semnaturile si opozitia unor ierarhi etc etc incat pare noaptea mintii ca in Romania nimeni nu spune nimic la nivel oficial. Pai, daca nu este cu suparare, asta este de fapt MINCIUNA INSTITUTIONALIZATA. De asemenea, s-au gasit si acum unii mai usurei la minte care sa justifice aceasta tacere vinovata si sa-i transforme pe conducatori in adevarati eroi care prin tacerea lor au salvat tara de la dezastru. Desigur astia n-au avut timp sa invete nici istorie si nici religie pentru ca altfel ar fi stiut ca toti cei care au facut concesii de credinta pentru a se „salva” interese lumesti (nesocotind ca de fapt nu noi il aparam pe Hristos ci El ne apara pe noi – cu conditia sa fim indreapta credinta) au ajuns sa cada in robie (Constantinopolitanii a facut de doua ori treaba asta – prima data orasul a fost devastat crunt iar de la a doua cadere nu si-au revenit nici acum).

  Concluzia: vin vremuri grele daca Adevarul nu va fi marturisit la vedere.

  PS – are cineva o explicatie logica despre ceea ce este acum in mintea ierarhilor? Stiu incercarea de aici de pe blog cu scolirea lor in duhul occidental dar totusi nu cred ca este singura explicatie. Spre exemplu, in prima zi de discutii a documentului 6 in Creta au combatut foarte bine si au avut o pozitie foarte corecta. Deci stiu! A doua zi, la reluarea lucrarilor, n-au mai sustinut-o. Deci au fost amenintati. Pe de alta parte nimeni nu misca in front in fata PF. Ce zice el este litera de lege. Dar totusi, parca ceva chiar nu se leaga pentru ca in ciuda tuturor evidentelor ei o tin una si buna: Sfant si Mare Sinod Pan-ortodox. Ce-i mana in lupta asta si ce-i asa de puternic sa-i tina pe linia asta care este atat de evident gresita? Orb sa fii sa nu vezi ca inadvertentele sunt nenumarate. Are cineva vreo explicatie coerenta? Ma refer aici doar la ierarhii care gandesc, nu la cei care sunt masini de vot la comanda. Am rugamintea sa raspunda doar cei care au ceva de zis. Subiectul este prea grav si nu merge mistocareala. Multumesc pentru intelegere.

  Apreciază

  • Matiu Cosmin said, on decembrie 1, 2016 at 10:07 pm

   In spatele sinodului este diavolul si evreii ce vor instaurarea antihristului. La fel cum de mii de ani, din generatie in generatie au ajuns pana azi, cand prin multinationale ca sa isi piarda urma au acaparat aproape toate bogatiile si resursele lumii la fel de peste 100 de ani lucreaza la acest sinod si au lucrat punand in toate bisericile episcopi compromisi (poate daca ne-ar deschide Dumnezeu ochii duhovnicesti sa vedem ce pacate au ar fi intunecati ca diavolii). Acum la sinod ei au fost adunati sa execute ceea ce au fost pregatiti de multi ani si pentru care au avut mari beneficii, trai bun, slava de la lume, etc. Ei stiu ca biserica se bazeaza pe ascultare si folosesc la maxim acest lucru. Au schimbat pana si sistemul de vot astfel incat sa iasa ce vor ei. Ori daca un sinod se tine sub indrumarea Duhului Sfant toti trebuie sa fie de un cuget. Cei care au ceva de spus impotriva deja isi asuma mucenicia. Biblia se incheie cu apocalipsa, stim ca va fi si nu poate fi oprita dar fiecare din noi sa isi fac partea sa.

   Apreciază

   • Angela said, on decembrie 2, 2016 at 9:53 am

    @ Raluca si Mircea.v

    Raspunsurile voastre se completeaza foarte bine. Mircea a pus punctul pe „i” aratand ca intunecarea mintii poate fi chiar si in conditii atat de evidente indicate prin fapte si prorocii iar Raluca a prezentat foarte frumos totul ca si consecinta a unui intreg „proces” al caderii care a dus, evident, la NEPUTINTA de a mai lupta si la intunecarea mintii de care vorbeste Mircea.

    Vin vremuri f grele!

    Doamne, Iisuse Hristoare fiul lui Dumnezeu, miluieste pe noi pacatosii.

    Apreciază

  • Raluca said, on decembrie 2, 2016 at 12:05 am

   Angela, ar fi o explicație, care a fost și dată aici pe blog.
   S-au făcut multe foarte multe concesii de-a lungul timpului, unele foarte grave: intrarea in CMB, acceptarea creștinilor copți ca și biserică, vizita papei din 1999 pe vremea lui Teoctist – și cine știe ce ”înțelegeri” au făcut ei cu acea ocazie -, participarea foștilor și actuailor ierarhi la tot felul de conferințe și întruniri cu ereticii unde s-au semnat acorduri care au reprezentat tot atâția pași spre apostazie, rugaciunile în comun devenite ”tradiție” in bor, școlirea ierarhilor in occidentul apostat, intrarea unor ierarhi in diferite loji masonice, lipsa viețuirii monahale și ajungerea în treapta de ierarh pe repede-înainte, lipsa informării poporului despre pericolul cipurilor, și a îndosarierii electronice în general, ci din contră acceptarea acestora, etc., etc., și lista poate fi completată cu alte exemple.
   Toți acești pași antihristici slăbesc voința omului, a ierarhului în cazul de față, voință de a lupta pentru păstrarea dreptei credințe, pentru a lupta de fapt pentru Hristos. O concesie făcută, azi, una mâine și tot așa îi determină într-o zi să NU mai poată lupta, chiar dacă unii vor să lupte, pentru că situația e pur și simplu groaznică, și unii dintre ei sunt conștienți de asta. Dar puterea administrativă e în mâna lor, așa că numai poporul mai poate face ceva, pentru că preoții în marea lor majoritate nu fac nimic. Vezi că se mișcă ceva? Eu nu! Mila lui Dumnezeu cu noi care Îi putem da păcatele noastre, singurul lucru care ne aparține.

   Apreciază

  • mircea.v said, on decembrie 2, 2016 at 1:52 am

   Angela,

   Au venit magii si au zis ca se va naste Iisus Hristos. Irod a adunat preotimea si i-a intrebat:”asa e…”. Au raspuns:”asa e”. Ok, omorati toti copiii pana in 2 ani. Nebunie.
   S-a spus cu sute, mii de ani inainte, ca va intra Iisus in Ierusalim pe magarus, ca va fi vandut pe 30 de arginti, ca ii vor fi hainele trase la sorti, ca va fi ca un miel la taiere… Preotii de atunci toti stiau lucrurile astea, ca erau beton cu teoria. Si? Totul s-a intamplat exact cum era scris.
   Deci, stii teoria tradarii, si totusi tradezi pe Dumnezeu exact cum e scris. De ce? Cum este posibil asa ceva?
   Dupa mine este cazul cel mai de neinteles pt un om normal. Si din moment ce am inteles asta, nu mi-am mai pus intrebari de genul celor mentionate de tine. Daca pe Iisus-Dumnezeu L-au omorat, stiind toata teoria, si vazand minunile, auzind cuvantul Sau, pe mine nu ma mai mira nimic.

   Raspunsul este doar asta: De pe omul rau si viclean si rau-intentionat isi ia Dumnezeu degetul, si atunci intra sub stapanirea celui rau. Constienti sau nu au devenit uneltele diavolului. Dumnezeu i-a parasit (de fapt ei L-au parasit pe Dumnezeu) si diavolul le-a luat mintile. Nu mai sant oameni normal. Sant orbi si surzi si inima le e impietrita.

   Apreciat de 2 persoane

 13. ovidiu said, on decembrie 1, 2016 at 8:12 pm

  Intrebarea care se pune este :de ce asa de tarziu ?Eu personal cred ca este vorba de o noua manipulare a ereticului teofan .

  Apreciază

 14. haribo said, on decembrie 1, 2016 at 8:47 pm

  Interesanta toata emisiunea,dar la min 36:43 spune ,,Nasul”ca a fost prevenit ca daca va promova emisiuni cu tenta crestina,il inchid urgent,iar un ,,smecher”al Europei l-a informat ca nici primar nu mai poti ajunge in tarile vestice daca esti crestin,te scaneaza nectrestinii,care dupa al2lea razboi mondial au cumparat toata media,etc.

  Apreciază

  • ban said, on decembrie 1, 2016 at 10:50 pm

   Vezi ca ”nasu” promoveaza tot felul de sectari, lepadati de Hristos. Iar pavel chirila e cu doua fetze.

   Apreciază

 15. pamaio said, on decembrie 1, 2016 at 9:13 pm

  …apoi să se parcurgă rânduiala ortodoxă și să se refacă tot, de la botez la cununie, după caz….zice parintele. .Se poate reface botezul?????…dar cununia???

  Apreciază

  • Angela said, on decembrie 1, 2016 at 10:43 pm

   Ce faci daca ai construit o casa si ai uitat sa-i faci temelia? Daca vrei o casa ca lumea nu-ti ramane decat s-o refaci. Si la maioneza la fel. Daca s-a taiat o iei de la inceput cu oua, putin ulei samd pana incorporezi si prima compozitie.

   Toate slujbele au o randuiala clara si fiecare rugaciune, gest, marturisire are o semnificatie aparte. Nimic nu este intamplator sau fara folos. Chiar si tainele ce au fost savarsite in conditii extreme si in care se stie precis ca harul a lucrat prin iconomie se refac atunci cand sunt conditii optime de respectare a tipicului. Cu atat mai mult cele incomplete sau care nici macar nu puteau fi savarsite pentru ca nu aveau obiect (ex. „cununia” cu un heterodox la acre se refera parintele). Aici nu sunt probleme. Canoanele sunt clare. Importanta este aplicarea lor.

   Apreciază

 16. el said, on decembrie 2, 2016 at 11:06 am

  Angelutza experta

  „Toate slujbele au o randuiala clara si fiecare rugaciune, gest, marturisire are o semnificatie aparte. Nimic nu este intamplator sau fara folos. Chiar si tainele ce au fost savarsite in conditii extreme si in care se stie precis ca harul a lucrat prin iconomie se refac atunci cand sunt conditii optime de respectare a tipicului. Cu atat mai mult cele incomplete sau care nici macar nu puteau fi savarsite pentru ca nu aveau obiect (ex. „cununia” cu un heterodox la acre se refera parintele). Aici nu sunt probleme. Canoanele sunt clare. Importanta este aplicarea lor.”______ TZTZTZ…… mai bibico cum le stii, ca un om mare invartitor de limbajul potlicitc coret al HUOrtodopxiei ” cu iconomia” ! 🙂 … inca o experta la „datul cu „iconomia” …. au „uns” si femei acum la departamentul asta

  te-a „uns ” si te-a trimis danutz la „propovaduit” ?

  Apreciat de 1 persoană

 17. […] Video. PARINTELE SIMEON: Cand va veni la mine, ii voi cere MITROPOLITULUI TEOFAN sa renunte la semna… […]

  Apreciază

 18. preotul said, on decembrie 2, 2016 at 10:05 pm

  Doar botezul prin afundare este botez. Doar in caz de boala este admis prin turnare de trei ori peste tot trupul ca si cum ar fi afundat. Altfel nu se cheama botez

  Apreciază

 19. […] lui Teofan Savu și își retrage semnătura de pe scrisoarea pliromei ortodoxe, deși în înregistrarea dată ierom. Tihon de la Petru Vodă zice că nu e de acord cu acel comunicat al mitropoliei în care se arăta că nu a știut ce a […]

  Apreciază

 20. […] lui Teofan Savu și își retrage semnătura de pe scrisoarea pliromei ortodoxe, deși în înregistrarea dată ierom. Tihon de la Petru Vodă zice că nu e de acord cu acel comunicat al mitropoliei în care se arăta că nu a știut ce a […]

  Apreciază

 21. […] Video. PARINTELE SIMEON: Cand va veni la mine, ii voi cere MITROPOLITULUI TEOFAN sa renunte la semna… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: