SACCSIV – blog ortodox

ADRIAN GRIGORIU zice bine dar aplica gresit

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 13, 2016

Intr-un comentariu din 13 noiembrie postat pe youtube la inregistrarea Par Amfilohie despre Sinodul din Creta (II), Adrian Grigoriu scrie:

Poate ajuta si asat șa ceva: https://www.facebook.com/adrian.grigoriu.ro/posts/2401677639971133

   Iata si textul respectivei postari de pe facebook:

DIVERGENȚE VERSUS UNITATE DUPĂ SINODUL DIN CRETA: CE E DE FĂCUT? Cel care se crede mai înțelept decât Părintele Justin, să facă de capul lui, să nesocotească ce ne-a lăsat moștenire înscris pe locul său de veci: POCĂINŢĂ, RUGĂCIUNE, ASCULTARE, UNITATE.

În ce priveşte dezbaterea şi apariția unor divergențe stârnite de Sinodul din Creta, eu nu mă pricep la chestiuni de fineţe teologică, așadar nu comentez. Dar știu un lucru la care mă pricep la nivel de expert şi care se aplică în acest caz: Suntem obligați de circumstanţele istorice de 2,000 de ani să menţinem SOLIDARITATEA, UNITATEA CU ORICE PREŢ. Unitatea trebuie păstrată cu orice preţ iar divergențele trebuie rezolvate fără a afecta UNITATEA.

Motivare: Duşmanul secular al Poporului Român utilizează tehnici avansate prin care urmăreşte distrugerea Bisericii Ortodoxe Române şi a Poporului Român, tehnicile fiind bazate pe slăbire prin dezbinare.

Una din tehnici utilizată în acest caz, este descrisă mai jos:

Pasul UNU: Duşmanul infiltrează agenţi în organizațiile desemnate a fi distruse.

Pasul DOI: Duşmanul inserează în subconștientul publicului larg prejudecata că la apariţia unor divergențe, rezolvarea comodă este prin părăsirea terenului de conflict, care rezulta în dezbinare. Inserarea prejudecății se face prin mijloacele tehnice de comunicare publică unidirecţionala şi prin repetare „ad infinitum”.

Pasul TREI: Dușmanul crează false divergențe folosind agenţi din toate domeniile sociale, de diverse forme, funcţie de specificul organizaţiei atacate. Agenţii infiltraţi agravează, inflamează, alimentează divergențele sub pretextul binelui organizației.

Pasul PATRU: Membrii loiali şi creduli ai organizaţiei atacate se îndepărtează de grupurile care inflamează divergențele (care întotdeauna sunt conduse de agenţi ai duşmanului). Membrii care se îndepărtează cred că acționează din proprie inițiativă, că ceea ce fac este un lucru bun pentru organizație: fie să rupă răul din organizație, fie să se rupă ei de ceea ce ei percep ca fiind rău. Rezultă conflict și dezbinare concretă – exact ceea ce dușmanul a urmărit.

Pasul CINCI: Membrii loiali şi creduli ai organizaţiei atacate, care se implică în dezbaterea conflictuală sau se îndepărtează, sunt învinuiţi de agenţii infiltraţi şi de cei din afara organizaţiei din alte zone ale societăţii că au cauzat dezbinarea şi distrugerea organizaţiei. Un procedeu prin care se abate atenția de la adevăratul făptuitor.

Agenţii duşmanului pot fi ușor descoperiţi prin identificarea celor care inflamează divergențele şi care acuză de dezbinare pe cei dezgustaţi.

Ce trebuie să facă românii conștienți de aceste tehnici: SĂ ÎMPIEDICĂM DEZBINAREA CU ORICE PREŢ.

Rezolvarea divergențelor este o prioritate secundară. De regulă dacă se menţine unitatea, divergențele se sting întrucât sunt alimentate artificial. Ca în cazul oricărui atac, dacă cumva se împiedică realizarea scopului atacului, făptuitorii se opresc şi schimbă tactica.

Deci: să păstrăm neatinsă unitatea, solidaritatea și puritatea ortodoxă în Biserică și pe cea românească în particular, iar dacă mai avem poftă, și dacă vor mai persista, probabil ca nu va fi cazul, să rezolvăm şi divergențele.

Doamne, ajută!

   Comentariu saccsiv:

In chestiunea Marelui Sinod, pasii insirati mai sus se aplica in linii mari, dar nu unde zice el, ci in randul ortodocsilor traditionalisti anti ecumenism.

El nu intelege ca aplica gresit schema, deoarece chiar el recunoaste ca “nu se pricepe la chestiuni de fineţe teologică”. Consider ca pentru Mantuire e necesar sa se straduie urgent sa inceapa un studiu intens din scrierile Sfintilor Parinti, pentru a pricepe care-i treaba cu erezia.

Aplicata taberei anti ecumeniste, schema sa devine interesanta si de luat in seama. Eu sunt absolut sigur ca in chestiunea spargerii frontului comun anti Marele Sinod, un rol decisiv l-au avut intrusii, cum le spunem noi pe aici. Nu doar ei, dar sigur si ei. Pasul trei, cel putin, se aplica pana la nivel de virgula:

Dușmanul crează false divergențe folosind agenţi din toate domeniile sociale, de diverse forme, funcţie de specificul organizaţiei atacate. Agenţii infiltraţi agravează, inflamează, alimentează divergențele sub pretextul binelui organizației.

 

Tagged with:

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Gabriel said, on noiembrie 13, 2016 at 3:19 pm

    Adrian Grigoriu face ascultare de monahul Filotheu și susține ca fara patriarhul Daniel, noi n-am avea biserica. Trăiește din plin în erezia episcopo-centrica, papismul de la noi…Pe toți cei împotriva sinodului din Creta ii ataca spunandu-le „agenți rusi care vor dezbinarea bisericii”.

    Apreciază

  2. Alex said, on noiembrie 13, 2016 at 4:24 pm

    Sfantul Paisie Velicicovschi are cred, cea mai vehementa pozitie impotriva uniatismului care este probabil, cea mai „soft” lepadare de credinta. Totuşi in Autobiografia sfantului este relatat un episod la care a fost martor, martirizarea unui citet „uniat” care gasise o portita pt. a marturisi Crezul fara adaosul „Filioqve”. Mai marii uniati venisera in biserica si ciuleau urechile cu mare atentie ca sa descopere viclesugul citetului. Vazand acestea, citetul a prins curaj si a marturisit crezul ortodox drept, fara ca sa mau foloseasca niciun tertip iar acei eretici l-au batut pana la moarte. Sfantul Paisie il pretuia ca mucenic, pe acel citet. Ei bine, atata timp cat in Biserica marturisim Crezul Ortodox, nu-i nici-un pericol din partea Ierarhilor apostati. Ei se leapada de erezie la fiecare participare la slujbele in care se marturiseste Crezul Ortodox. Mai ramane lepadarea lor launtrica pe care numai Dumnezeu o poate judeca. Parerea mea.
    Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma!

    Apreciază

    • ban said, on noiembrie 13, 2016 at 4:46 pm

      Cand se leapada, inainte sau dupa predica pro-ecumenista? Dupa tine, e bine asa: ma apuc sa curvesc in fiecare zi, dar seara la rugaciune Dumnezeu ma iarta. Oare?

      Apreciat de 1 persoană

      • Alex said, on noiembrie 13, 2016 at 5:10 pm

        Fratioare, eu am aratat de la un Sfant cum judec situatia grea din BOR, si care nu e de ieri, de azi. Nici nu stii ce innebunit de durere am fost cand s-a tinut adunatura sincretista „San Egidio” la Bucuresti in ’98 si vizita papei in ’99/2000, nu tin minte exact. Cate blesteme si-a luat CDR-ul si ametitul de Constantinescu si tot clerul BOR tradator si las prezent la aceste adunari hulitoare. Numai talcuirea asta m-a tinut in BOR ca imi venea ca sa emigrez la sarbi!
        Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma!

        Apreciază

      • ban said, on noiembrie 13, 2016 at 9:12 pm

        Alex
        Daca tine Crezul, dar in celelalte e eretic, tot eretic e. Sau te faci ca nu pricepi?

        Apreciat de 1 persoană

      • ayeaye20 said, on noiembrie 15, 2016 at 8:21 pm

        Si Stapanul Iisus si-a iertat vrasmasii da nu i-a bagat pe toti in Rai

        Apreciază

    • ovidiu said, on noiembrie 13, 2016 at 4:55 pm

      Gresit ,pentru ca ierarhii tradatori din creta nici in ceasul al 12-lea nu s-au trezit ,ei crezandu-se intangibili in fata ADEVARULUI!

      Apreciat de 1 persoană

    • Cristian said, on noiembrie 13, 2016 at 9:00 pm

      @Alex – „Nici nu stii ce innebunit de durere am fost cand s-a tinut adunatura sincretista „San Egidio” la Bucuresti in ’98 si vizita papei in ’99/”

      Eu marturisesc ca pe acea vreme nu intelegeam mai nimic din toate lucrurile astea, si de aceea as vrea sa stiu dela cineva care in acele momente cuprindea gravitatea faptelor: daca faptele insele te-au indurerat, cum ai privit/inteles lipsa de reactie a marilor duhovnici in fata acestor tradari (la care trebuie sa adaugam cred neaparat Sinodul BOR din 1997 cand a fost ratificat acordul de la Balamand) in sensul pe care-l asteptam noi astazi dela păstorii nostri, respectiv ingradirea publica de erezia ierarhiei? Eu unul nu am citit sa fi existat atunci vreun caz de intrerupere a pomenirii ierarhului eretic sau macar scrisori prin care duhovnicii neamului sa ceara public ierarhilor sa se lepede de actele lor si/sau sa faca un nou Sinod in care sa se dezica de Balamand si San Egidio. Doamne ajuta!

      Apreciază

      • Alex said, on noiembrie 14, 2016 at 8:49 am

        La vremea aceea Parintele Ioanichie Balan Dumnezeu sa-l odihneasca cu Dreptii, de la Manastirea Shastria predica necrutator cu privire la masonerie, nato , ue. Insa avea si sfintia sa un compromis … tinea legatura cu un ordin monahal papistas, „ordinul Fratilor Contemplativi” care erau f. interesati de scrierile Sfantului Vasile de la Poiana Marului, duhovnicul Sfantului Paisie Velicicovschi. Am fost de multe ori in pelerinaj la Sihastria si s-a nimerit odata sa vad cu ochii mei cum parintele Ioanichie a invitat la Utrenie un frate d’asta sa ia loc la strana. Evlavia mea la parintele s-a ciobit instantaneu … Parintele Cleopa insa l-a mustrat teribil, asta n-am vazut-o ci am auzit-o de la vietuitorii manastirii. Pozitia antiecumenism la vedere era destul de timida si razleata, insa nici internet nu prea exista in acea vreme. Parintele Iustin Parvu mai publica cate ceva, „Sfantul Iustin Popovici, Biserica Ortodoxa si Ecumenismul”…
        Doamne iisuse Hristoase, miluieste-ma!

        Apreciază

      • Cristian said, on noiembrie 14, 2016 at 12:37 pm

        @Alex

        Ce spui despre pr. Ioanichie nu ma mira. Sa ne aducem aminte ca el a facut recenzia seriei „Ne vorbeste pr. Arsenie” in care scrie asa: „Referitor la sfintii catolici, ei nu făceau dogmatică când trăiau. Dacă am face o comparatie între Sfântul Serafim de Sarov si Sfântul Francisc de Assisi, ei erau sfinti prin rugăciune, prin lipsuri extraordinare, nu vorbeau de rău. Ei rămân de valoare.” – si nu a gasit nimic in neregula!!??

        Cat despre faptul ca pe atunci nu era internet, asta nu e deloc vreo scuza. Atatia Sfinti ai Bisericii au marturisit Adevarul pana la mucenicie fara internet. Iar mai aproape de noi, Sf. Iustin Popovici a intrerupt pomenirea ierarhului locului in anii grei ai comunismului, iar arhim. Serafim Alexiev, in aceeasi ani grei, si-a dat demisia din toate functiile ca protest fata de intrarea Bisericii Bulgare in CMB si schimbarea calendarului din anii ’60.

        Pana la urma, conturand tabloul (ne)marturisirii din acesti 25 de ani ai marilor duhovnici impotriva ereziilor (unii avand ei insisi, iata, marturisire de credinta indoielnica), ma intreb de unde sa vina acum, asa dintr-o data, marturisitori in Biserica noastra, daca nici cei care i-au „crescut” n-au facut-o?

        Apreciază

    • ayeaye20 said, on noiembrie 15, 2016 at 8:23 pm

      Părintele Iulian:„mărturisesc că nu recunosc sinodul ținut în Creta între 16-27 iunie 2016“

      ​“Văzând vremurile de grea încercare care au venit peste întreaga lume ortodoxă, am fost determinat să fac clar auzită mărturisirea mea alături de adevăraţii fii ai Bisericii celei Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească. Chemând frica lui Dumnezeu în ajutor şi rugăciunile Maicii Domnului şi ale Sfinţilor Mărturisitori, mărturisesc că nu recunosc sinodul ţinut în Creta între 16-27 iunie 2016, întrucât a încălcat învăţătura celor şapte Sinoade Ecumenice şi promovează ecumenismul care este erezia absolută şi pregăteşte venirea lui antihrist. Nu pot fi de acord nici cu cei care au semnat la acest sinod deoarece prin acordul dat s-au lepădat de sfânta credinţă ortodoxă luând parte, rugându-se şi împrietenindu-se cu ereticii care nu o recunosc pe Maica Domnului, nu o cinstesc, hulesc Sfânta Cruce şi nu au pe Sfântul Duh. Este vremea să ne pregătim de mucenicie deoarece pentru aceasta am venit în lume, să mărturisim pe Dumnezeu, să ne lepădăm de satana şi de toate slugile lui.
      Închei cu cuvântul Sfântului Apostol Pavel: «Căci mai întâi aud că atunci când vă adunaţi în Biserică, între voi sunt dezbinări, şi în parte cred. Căci trebuie să fie între voi şi eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercaţi» (I Cor. 11:18-19)”
      Părintele Iulian
      (Schitul Prodromu – Sfântul Munte Athos)

      Cartea: «Sfântul şi Marele Sinod» (Creta, 2016) – Între Providenţă şi eşec”

      Apreciază

  3. sorin said, on noiembrie 13, 2016 at 4:56 pm

    chatul este dezactivat

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 13, 2016 at 5:54 pm

      sorin

      L-au dezactivat, intr-adevar. Oare din cauza ca incepuse sa se discute despre Marele Sinod pe chat?

      Apreciază

  4. Pąʍvo said, on noiembrie 13, 2016 at 5:13 pm

    Frate Vasile, avand in vedere acuzele din ultima vreme ale turmei lui Teodot evidentiate si in primul comentariu al acestei imagini, fa te rog o marturisire publica sa se convinga toti de credinta ta !

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 13, 2016 at 6:03 pm

      Pąʍvo

      La rubrica de comentarii a blogului monahului Teodot se aplica pana la nivel de virgula punctul trei din articolul de mai sus. Nu ajung aproape 10 de ani de marturisire publica? Ce anume mai exact vrei sa marturisesc? Daca vine o starpitura si ma acuza ca fac sex cu o capra, eu trebuie sa fac o dezmintire publica sau ala trebuie sa aduca dovezi? Cum o fi corect?

      Treaba cu capra o intelegi si mai bine daca ai vazut filmul asta:

      De vazut cand sunt alegeri: “OUR BRAND IS CRISIS”. Un film cu SANDRA BULLOCK ce sta sub semnul frazei “Daca alegerile chiar ar conta, atunci sigur le-ar interzice”

      https://saccsiv.wordpress.com/2016/05/06/de-vazut-cand-sunt-alegeri-our-brand-is-crisis-un-film-cu-sandra-bullock-ce-sta-sub-semnul-frazei-daca-alegerile-chiar-ar-conta-atunci-sigur-le-ar-interzice/

      Apreciază

    • cosminmatiu said, on noiembrie 13, 2016 at 6:59 pm

      Parerea de sine ca si la idolul lor

      Apreciază

    • cosminmatiu said, on noiembrie 13, 2016 at 7:00 pm

      Stai linistit saccsiv, cat timp stai pe linia dreapta a ortodoxiei suntem alaturi indiferent ce zic altii.

      Apreciat de 1 persoană

      • Aurora said, on noiembrie 13, 2016 at 8:33 pm

        Asa e, frate Vasile. Suntem alaturi de tine si te purtam in rugaciunile noastre. Noi te iubim si avem incredere in tine, orice ar zice dusmanii despre tine. Si chiar de-ai fi nepotul lui Hitler, pentru noi tot Sacciv incoruptibilul ai fi. Important e ceea ce faci tu, nu ce spun leprele.

        Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 13, 2016 at 7:04 pm

      Pąʍvo

      Scrie frate aici ce ai de zis, nu pe e-mail.

      Apreciază

    • el said, on noiembrie 13, 2016 at 10:03 pm

      Pamvo

      interesant e ca teodot NU v-a publicat comentariul in care spuneti ca duhovnicul care v-a dat binecuvantare sa ardeti/scoateti din casele oamenilor pozele si cartile INSELATULUI INDRACIT boca …… este chiar Parintele Iulian de la Prodromu, duhovnicul dv. !!!

      nu cumva sa sa afle ametitii de pe blogul lui si sa se „tulbure” referitor la „discernamantul” marelui „marturisitor” teodot !
      cata „sinceritate” la teodot ! 🙂

      Apreciază

      • calin said, on noiembrie 14, 2016 at 11:18 am

        Zian Boca (zis ”Arsenie”) = Rasputin de Romania

        Apreciază

    • octoviv said, on noiembrie 14, 2016 at 3:31 am

      rude‘-niile:

      https://monahulteodot.wordpress.com/2016/11/04/raspuns-parintelui-dragos-bahrim-privind-talcuirea-canonului-15-de-la-sinodul-i-ii-861/comment-page-2/#comment-5227
      Rudenie
      13 NOIEMBRIE 2016 LA 21:36:
      Doamne ajuta parinte! Va scriu reprezentand un grup de rudenii dupa trup ale SFANTULUI PARINTE ARSENIE. Am fost chemati de Inaltul Laurentiu pentru a da marturie de ce stim de la batranii nostri despre copilaria parintelui Arsenie. Va cinstim, ca pe un marturisitor din biserica ortodoxa a noastra, romana, cuminte, si intelept fata de ierarhi, neschismatic, si ucenic unic al Parintelui Iustin. Vrem sa va cunoastem. Dar pana atunci, vreau sa va spun ca urmeaza sa realizam, ca rude ale Parintelui Arsenie, o actiune penala impotriva lui Saccsiv si a lui Pamvo pentru hulele lor. Ca defaimare a unei rude a noastre. Avocatul cu care ne consultam ne-a aratat ca putem da in judecata pentru defaimare impotriva unei rude a noastre, chiar daca trecuta la Domnul. Asa ca, domnilor Saccsiv si Pamvo, cu tara Motilor nu va puneti! Nu ne terfeliti ruda noastra, pe Parintele Arsenie, sange din sangele nostru, in acel hal! Parinte Teodot, va iubim mult! Sa va tina Dumnezeu, ca mult va iubeste Parintele Sfant Arsenie! Acest mesaj e scris cu binecuvantarea unui arhiereu ce mult iubeste pe parintele Arsenie!

      https://monahulteodot.wordpress.com/2016/11/04/raspuns-parintelui-dragos-bahrim-privind-talcuirea-canonului-15-de-la-sinodul-i-ii-861/comment-page-2/#comment-5232
      monahulteodot
      14 NOIEMBRIE 2016 LA 0:42:
      Sa se roage mereu pentru noi. Doamne ajuta.

      ……..

      https://monahulteodot.wordpress.com/2016/11/04/raspuns-parintelui-dragos-bahrim-privind-talcuirea-canonului-15-de-la-sinodul-i-ii-861/comment-page-2/#comment-5229
      Rudenie
      13 NOIEMBRIE 2016 LA 21:56:
      De asemenea, Parintii Antim si Macarie si-au exprimat dorinta de a sesiza instanta daca Saccsiv va mai continua sa stranga bani in numele lor. Caci dupa ce se demasca escrocheria, exista riscul sa fie inculpati si ei, si ei nu vor accepta asa ceva. Din pacate, nu suntem de acord cu pozitia Parintelui Antim despre Parintele Arsenie, dar semnalam acestea! Pretuire parinte Teodot pentru tot ce faceti!

      https://monahulteodot.wordpress.com/2016/11/04/raspuns-parintelui-dragos-bahrim-privind-talcuirea-canonului-15-de-la-sinodul-i-ii-861/comment-page-2/#comment-5235
      monahulteodot
      14 NOIEMBRIE 2016 LA 1:16:
      Dar oare chiar strange bani in numele lor ?
      _________________________________________________________________________________________

      PSALMUL 11
      Întru sfârșit, pentru a opta; Psalmul lui David.

      1. Mântuiește-mă, Doamne, că a lipsit cel cuvios, că s’au împuținat adevărurile de către fiii omenești.
      2. Deșarte a grăit fiecare către vecinul său, buze viclene în inimă, și în inimă a grăit rele.
      3. Pierde-va Domnul toate buzele cele viclene, limba cea mare grăitoare.
      4. Pe cei ce au zis: limba noastră o vom mări, buzele noastre la noi sunt, cine este nouă Domn?
      5. Pentru necazul săracilor și suspinul mișeilor, acum Mă voi scula, zice Domnul, pune-Mă-voi întru mântuire, îndrăzni-voi întru el.
      6. Cuvintele Domnului, cuvinte curate, argint cu foc lămurit, ispitit pământului, curățit de șapte ori.
      7. Tu, Doamne, ne vei păzi pe noi și ne vei feri de neamul acesta, și în veac.
      8. Împrejur necredincioșii umblă; după înălțimea Ta ai înmulțit pe fiii omenești.

      Apreciază

      • octoviv said, on noiembrie 14, 2016 at 12:18 pm

        saccsiv

        Știu frate, știu, că eu te-am rugat frumos, dacă ști, să îmi spui un cont bancar, nu să strângi bani și tu ai spus foarte clar:

        Eu am inceput sa ma interesez, dar rog pe cei ce deja sunt in legatura cu ei, sa le ceara acordul sa facem public modalitatile prin care ii putem ajuta, apoi sa-mi dea un semn.

        Dar se pare că pentru, și în, ‘rude’-nii lucrează deplin cuvântul rostit de către ‘sfântul’ lor: „În mintea strâmbă și lucrul drept se strâmbă”, adică în mintea strâmbată de erezii, în general, respectiv de ereziile lui Arsenie Boca, în particular, și Sfintele Dogme, Sfintele Canoane, Sfintele Scripturi Ortodoxe, Sfintele Învățături Ortodoxe ale Sfinților Părinți ai Bisericii Celei Una, Sfinte, Sobornicești și Apostolice, și tot lucrul drept se strâmbă.

        Sfântul Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici, Arhiepiscopul Ohridei și Jicei, zice foarte frumos:
        „Doamne binecuvântează pe vrăjmașii mei! Și eu îi binecuvântez și nu-i blestem!”
        http://apologeticum.ro/2013/04/sa-ne-reamintim-rugaciunea-pentru-vrajmasi-a-sfantului-nicolae-velimirovici-ca-sprijin-pentru-incercarile-din-postul-mare/

        Cu voia și ajutorul Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, la porunca Lui (Matei 5, 44) urmînd și pildei Sfântului Nicolae Velimirovici, „ca niște slugi netrebnice, să facem ceea ce suntem datori să facem” (Luca 17, 10) și să zicem, cu durere și dragoste:

        Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Părinte Ierarh Ignatie Briancianinov, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici, Arhiepiscopul Ohridei și Jicei, ale Sfântului Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celjie, ale Sfântului Părinte Cuvios Maxim Mărturisitorul, ale Sfântului Părinte Cuvios Mărturisitor Theodor Studitul, ale Sfântului Părinte Cuvios Mărturisitor Gavriil Georgianul, ale Sfântului Părinte Cuvios Mărturisitor Visarion Sărai, ale Sfinților Mărturisitori Năsăudeni: Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile Dumitru din Mocod, Marin Grigore din Zagra și Vasile Oichi din Telciu, ale Sfântului Părinte Cuvios Ioan de la Prislop, ale Sfântului Părinte Cuvios Iustin Pârvu de la Petru Vodă, ale Sfântului Părinte Ierarh Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului, și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, binecuvintează pe toate rudeniile după trup ale lui Arsenie Boca, pe monahul Teodot, și pe toți „cei ce s’au depărtat de la dreapta credință, și cu eresurile lui Arsenie Boca întunecîndu-se, întru pierzare se află, cu strălucirea cunoștinței Tale luminîndu-i, Sfintei, Apostoleștii și Soborniceștii Tale Biserici îi unește”.

        Căci Sfântul Tău Duh, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, a grăit prin plăcutul Tău Iezechiel „că nu voiești moartea păcătosului ci mai degrabă să se întoarcă de la căile sale și să fie viu” (Iezechiel 18, 23, 32; 33, 11), așa să fie și cu rudeniile cele după trup ale lui Arsenie Boca, cu monahul Teodot și cu toți care îl cinstesc pe Arsenie Boca ca pe un sfânt și lucrarea lui ca ortodoxă, dacă și ei vor vrea acest lucru.
        _________________________________________________________________________________________

        Iertați-mă.

        Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

        „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
        Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
        Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

        Doamne Dumnezeule și Mântuitorul nostru Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Părinte Ierarh Ignatie Briancianinov, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici, Arhiepiscopul Ohridei și Jicei, ale Sfântului Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celjie, ale Sfântului Părinte Cuvios Maxim Mărturisitorul, ale Sfântului Părinte Cuvios Mărturisitor Theodor Studitul, ale Sfântului Părinte Cuvios Mărturisitor Gavriil Georgianul, ale Sfântului Părinte Cuvios Mărturisitor Visarion Sărai, ale Sfinților Mărturisitori Năsăudeni: Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile Dumitru din Mocod, Marin Grigore din Zagra și Vasile Oichi din Telciu, ale Sfântului Părinte Cuvios Ioan de la Prislop, ale Sfântului Părinte Cuvios Iustin Pârvu de la Petru Vodă, ale Sfântului Părinte Ierarh Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului, și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

        Apreciază

      • octoviv said, on noiembrie 14, 2016 at 12:20 pm

        saccsiv

        Știu frate, știu, că eu te-am rugat frumos, dacă ști, să îmi spui un cont bancar, nu să strângi bani și tu ai spus foarte clar:

        Eu am inceput sa ma interesez, dar rog pe cei ce deja sunt in legatura cu ei, sa le ceara acordul sa facem public modalitatile prin care ii putem ajuta, apoi sa-mi dea un semn.

        Dar se pare că pentru, și în, ‘rude’-nii lucrează deplin cuvântul rostit de către ‘sfântul’ lor: „În mintea strâmbă și lucrul drept se strâmbă”, adică în mintea strâmbată de erezii, în general, respectiv de ereziile lui Arsenie Boca, în particular, și Sfintele Dogme, Sfintele Canoane, Sfintele Scripturi Ortodoxe, Sfintele Învățături Ortodoxe ale Sfinților Părinți ai Bisericii Celei Una, Sfinte, Sobornicești și Apostolice, și tot lucrul drept se strâmbă.

        Sfântul Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici, Arhiepiscopul Ohridei și Jicei, zice foarte frumos:
        „Doamne binecuvântează pe vrăjmașii mei! Și eu îi binecuvântez și nu-i blestem!”
        http://apologeticum.ro/2013/04/sa-ne-reamintim-rugaciunea-pentru-vrajmasi-a-sfantului-nicolae-velimirovici-ca-sprijin-pentru-incercarile-din-postul-mare/

        Cu voia și ajutorul Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, la porunca Lui (Matei 5, 44) urmînd și pildei Sfântului Nicolae Velimirovici, „ca niște slugi netrebnice, să facem ceea ce suntem datori să facem” (Luca 17, 10) și să zicem, cu durere și dragoste:

        Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Părinte Ierarh Ignatie Briancianinov, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici, Arhiepiscopul Ohridei și Jicei, ale Sfântului Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celjie, ale Sfântului Părinte Cuvios Maxim Mărturisitorul, ale Sfântului Părinte Cuvios Mărturisitor Theodor Studitul, ale Sfântului Părinte Cuvios Mărturisitor Gavriil Georgianul, ale Sfântului Părinte Cuvios Mărturisitor Visarion Sărai, ale Sfinților Mărturisitori Năsăudeni: Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile Dumitru din Mocod, Marin Grigore din Zagra și Vasile Oichi din Telciu, ale Sfântului Părinte Cuvios Ioan de la Prislop, ale Sfântului Părinte Cuvios Iustin Pârvu de la Petru Vodă, ale Sfântului Părinte Ierarh Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului, și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, binecuvintează pe toate rudeniile după trup ale lui Arsenie Boca, pe monahul Teodot, și pe toți „cei ce s’au depărtat de la dreapta credință, și cu eresurile lui Arsenie Boca întunecîndu-se, întru pierzare se află, cu strălucirea cunoștinței Tale luminîndu-i, Sfintei, Apostoleștii și Soborniceștii Tale Biserici îi unește”.

        Căci Sfântul Tău Duh, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, a grăit prin plăcutul Tău Iezechiel „că nu voiești moartea păcătosului ci mai degrabă să se întoarcă de la căile sale și să fie viu” (Iezechiel 18, 23, 32; 33, 11), așa să fie și cu rudeniile cele după trup ale lui Arsenie Boca, cu monahul Teodot și cu toți care îl cinstesc pe Arsenie Boca ca pe un sfânt și lucrarea lui ca ortodoxă, dacă și ei vor vrea acest lucru.
        _________________________________________________________________________________________

        Iertați-mă.

        Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

        „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
        Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
        Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

        Doamne Dumnezeule și Mântuitorul nostru Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Părinte Ierarh Ignatie Briancianinov, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici, Arhiepiscopul Ohridei și Jicei, ale Sfântului Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celjie, ale Sfântului Părinte Cuvios Maxim Mărturisitorul, ale Sfântului Părinte Cuvios Mărturisitor Theodor Studitul, ale Sfântului Părinte Cuvios Mărturisitor Gavriil Georgianul, ale Sfântului Părinte Cuvios Mărturisitor Visarion Sărai, ale Sfinților Mărturisitori Năsăudeni: Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile Dumitru din Mocod, Marin Grigore din Zagra și Vasile Oichi din Telciu, ale Sfântului Părinte Cuvios Ioan de la Prislop, ale Sfântului Părinte Cuvios Iustin Pârvu de la Petru Vodă, ale Sfântului Părinte Ierarh Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului, și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

        Apreciază

      • Pąʍvo said, on noiembrie 14, 2016 at 12:27 pm

        @Vasile

        Lasa frate ca fac eu puscarie si pentru tine. Tu ai facut destul. 🙂

        Apreciază

  5. Mihai said, on noiembrie 13, 2016 at 5:43 pm

    Pai chiar mai deunăzi pr. Aldea dintr-un articol ce apărea pe blocul atitudini se apucase (zica-se) să combată sinodul cretan si ceea ce sa semnat acolo. Bun, ft bine tu pr. Aldea ca te-ai apucat să „combați” sinodul tilharesc, însă ce te faci cînd pr Aldea la găsit principalul vinovat doar pe irineu al serbiei, de parcă acesta să dus singur să semneze acolo, însă absolut nici o vorbulita despre ierarhia b.o.r care de la un capăt la celălalt fără nici o excepție și cu ambele mâini a semnat tot felul de ierezii la Creta în frunte cu Daniel,

    Apreciat de 1 persoană

  6. Alex said, on noiembrie 14, 2016 at 7:39 am

    Ban a scris:

    „Alex
    Daca tine Crezul, dar in celelalte e eretic, tot eretic e. Sau te faci ca nu pricepi?”

    Dacă eşti membru al unei biserici asaltate de ereziarhi, Crezul Ortodox te salvează de la părtăşia cu ereticii. Dacă din potir se împartăşeşte un eretic la arătare, nu te împărtăşeşti din acelaşi potir. Moş Gheorghe Lazăr, un sfânt al începutului de secol XX, dădea soluția la smintelile din BOR: ” Nu fă tu” Idee reulată de către vrednicul de pomenire, părintele Cleopa Ilie. Mai este un sfat al unui sfânt Filocalic, nu mai ştiu care anume exact, care sfătuia pe ucenici …. „unde auziți că e episcop, fugiți din locul acela.”
    Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma!

    Apreciază

    • ban said, on noiembrie 14, 2016 at 12:29 pm

      Incerci sa rastalmacesti cum vrei tu sf. canoane, nu e bine. Daca spune crezul corect, dar se roaga cu ereticii si ii numeste frati, tot eretic e. Ce tot o imbarligi aiurea cu crezul? Pune-ti ideile in ordine, ca nu se intelege nimic. Dar ai zis una buna: nu mergem unde e pomenit eretic.

      Apreciază

  7. sorin said, on noiembrie 14, 2016 at 10:14 pm

    monahulteodot
    14 noiembrie 2016 la 12:35

    Ar fi fost mai bine sa nu-l public si sa o incurcati direct de la P.Arsenie Boca si familia lui sau sa va avertizez, doar-doar va veti potoli ?

    Apreciază

    • el said, on noiembrie 16, 2016 at 8:55 pm

      KAKODOX teodot

      daca boca putea ceva iimpotriva „detractorilor” lui, ceasta chiar aveau probleme EFECTIV : boli din senin, ispite personale DINAUNTRUL lor ,etc.

      dar daca boca INDRACITUL si DRACII lui NEPUTINCIOSI FIIND NU au reusit asa ceva, mana prostii pe care ii calaresc sa atace pe DENUNTATORII INSELARII DINAFARA lor !

      crezi tu teodot ca vor reusi daca Dumnezeu NU ESTE CU EI????

      … si tu INSUTI teodot ia aminte: vei lua partea lor RATACITULE INSELAT !

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.