SACCSIV – blog ortodox

SCHITUL DARVARI, plin de cartele, coduri si tichete …

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 2, 2016

Iata comentariul fratelui geo postat la Arhiepiscopul Maramuresului JUSTINIAN CHIRA S-A MUTAT LA DOMNUL. Suferise un INFARCT sambata seara si se afla internat la Spitalul Judetean Baia Mare:

Am trecut ieri, dupa mult timp, spre rusinea mea, pe la Schitul darvari…totul frumos, inoit, insa m-a lovit ceva in moalele capului: accesul calugarilor la chilii se face pe baza de cartela si cititor amplasat pe perete, langa usa de intrare iar la toalete pe baza de tichet cumparat de la pangar, care are imprimat un cod, cod care trebuie tastat pentru a se deschide usa…Nu am avut cum sa verific fiindca calugarul care era la magazinul de obiecte bisericesti nu a vandut acele tichete fiindca sistemul nu functioneaza…

 

Tagged with:

93 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. vlad said, on noiembrie 2, 2016 at 9:29 am

    Schitul Darvari este un loc minunat, cu oameni deosebiți. Eu personal nu văd nimic in ne-regulă cu intrarea pe bază de cartelă, sau codul de la baie. Ca în pilda Sfântului Paisie Aghioritul, cu musca și albina, interpretăm după starea noastră lăuntrică. Nu cred că accesul pe bază de cartela ar fi o problemă. Părerea mea, iertare.

    Apreciază

    • pcmouse said, on noiembrie 2, 2016 at 9:57 am

      faptul ca,contine 666 numarul fiarei nu iti spune nimic?las” ca urmeaza intrarea cu pecetea lui antihrist

      Apreciat de 1 persoană

      • Haiduc said, on noiembrie 2, 2016 at 10:01 pm

        Mult mai grav, staretul are pasaport cu cip si refuza sa accepte parerea parintilor care au vorbit impotriva cipului in acte ca fiind LEPADARE. Considera aceasta pozitie prea exagerata, pe langa alte greseli de intelegere a vremurilor.

        Apreciază

      • tutu said, on noiembrie 3, 2016 at 11:07 am

        vai vai vai cum le fura dracu sufletul , oameni buni treziti-va din somnul prostiei cum sa fiti deacord cu asa ceva uitati ca semnul fiarei turbate nu trebuie pus pe voi

        Apreciază

    • Ionut said, on noiembrie 2, 2016 at 10:11 am

      Daca privesti cartela strict ca pe o cheie, poate. Dar nu era mai buna cheia? Ca o cheie costa cam tot cat o cartela, poate mai putin chiar. Si nu e nici o problema cand e pana de curent in dispozitiv. Un sistem pe baza de cartela se poate si el defecta si trebuie sa chemi firma X ca sa ti-l repare, pe cand o broasca o poti repara sau schimba si singur.
      Poate ca sunt eu inrait si retrograd, dar robotizarea asta excesiva si inutila, mai ales la manastire, nu-mi place.

      Apreciat de 2 persoane

    • mihai said, on noiembrie 2, 2016 at 10:51 am

      imi face impresia ca habar nai pe ce lume traiesti: pt cultura ta generala, azi un pic maine iarasi un pic pina ce se strange latul la maxim, asa ca mai trezestete la realitate

      Apreciat de 1 persoană

    • Mihail said, on noiembrie 2, 2016 at 11:27 am

      Vlad, vad ca nu ai nici o problema sa folosesti 666 pentru a intra in camara Domnului, caci asta inseamna chilia unui calugar.
      Esti ratacit rau, Vlad. O sa te duci fix in iad cu gandirea asta. Pentru tine este foarte bun si implantul, caci totuna este.

      Apreciat de 3 persoane

    • ioan said, on noiembrie 2, 2016 at 12:11 pm

      nu cred ca nici accesul pe baza de cip in mana e vre.o problema. parerea mea. iertare vlad … frate intru cartele si cipuri.

      Apreciază

    • Mirela said, on noiembrie 2, 2016 at 12:26 pm

      Vlad,

      Bine zici că interpretăm după starea noastră lăuntrică, doar că nu vezi că starea ta lăuntrică e una antihristică. Eşti modelul tipic de „ortodox nou”, aggiornat, modernizat,în pas cu vremurile. Nici nu are rost să te întreb dacă ai documente cu cip.

      Apreciat de 1 persoană

    • Aurora said, on noiembrie 2, 2016 at 4:05 pm

      Gagauta, daca nu era o problema cardul de acces si codul de bare, oare Saccsiv ar mai fi postat articolul spre dezbatere ? Noi stam pe aici de muuulti ani si tu n-ai cum sa intelegi nimic pt. ca n-ai pregatirea necesara. Cauta articolele din urma si apoi sa vii cu commenturi.

      Apreciat de 1 persoană

    • calin said, on noiembrie 2, 2016 at 6:17 pm

      Mi se pare ca unii dintre comentatorii de aici sufera deja de amnezie. Bucuria ereticilor ecumenisti. Ce cautati la slujba la eretici? Nu va este frica de Dumnezeu? Sigur ca atatea coduri, cartele si etichete spun ceva despre ce este bor, dar si daca nu ar fi existat acestea, tot despre eretici ecumenisti este vorba. Putem merge la sfintele moaste in locasurile lor, dar sa nu primim de la ei nici ungere pe frunte dupa ce ne inchinam la sfintele moaste si niciun fel de binecuvantare!

      Apreciat de 1 persoană

    • Aly said, on noiembrie 3, 2016 at 12:11 am

      Ma ierti ca te intreb : ai auzit de parintele Iustin Parvu ? Sau noi ce dezbatem de 7 ani? Din ce stea ai picat sau esti de-a lu popa Calistrat iti bagi cip-uri peste tot in afara de mana dreapta? Eu zic sa mai studiezi problema.

      Apreciază

  2. Mirela said, on noiembrie 2, 2016 at 10:29 am

    Foarte bine, să se pună cartele în toate bisericile şi mănăstirile în care nu se mai proslăveşte Hristos, ci antihrist, ca să se vadă clar ce duh stăpâneşte acolo.
    Poate aşa vor sesiza unii dintre adormiţi că nu e în regulă ce se întâmplă şi îi va feri Dumnezeu să mai intre în aşa lăcaşuri. Ce ruşine, să trebuiască să plăteşti ca să mergi la baie! Iar dacă nu ai bani, valea, ce cauţi la mănăstire fără bani? Fără Duh Sfânt poţi să vii, cu eretici poţi să vii, eretic poţi să fii, nu e nici o problemă, dar fără bani…
    Mamona stăpâneşte făţiş până şi în mănăstiri, Hristos a ajuns relicvă de muzeu, pretext. Nu ne mai trebuie să câştigăm Duh Sfânt, ci bani, nu ne mai trebuie să ne apere Dumnezeu, că ne asigurăm noi securitatea prin cartele şi coduri.
    RUŞINE!!!
    Schitul lui antihrist, cu slujitorii lui antihrist. Fugiţi!

    Apreciat de 3 persoane

    • Timiana said, on noiembrie 2, 2016 at 11:29 am

      Sora Mirela, bine ai spus. Pai daca la manastire ajunge un nevoias care nu are cu ce cumpara de la pangar cardul de acces la toaleta, nu-l mai lasi sa-si rezolve si el nevoile fiziologice? Doamne apara-ne de diavoli si de sistemul diavolesc implementat pana si in manastiri.

      Apreciat de 3 persoane

    • Mirela said, on noiembrie 2, 2016 at 1:47 pm

      Nu ştiu ce simt alţii, dar eu m-am săturat TOTAL de făţărnicia nelimitată a ierarhilor trădători. Ce să mai aşteptăm de la ei, când ei nici de Dumnezeu nu se tem absolut deloc, ci îl trădează continuu pe Hristos fără nici cea mai mică jenă? Să aşteptăm să le pese de noi şi de sufletele noastre? Nici măcar politicienii nu mi se par atât de falşi şi de perverşi, până şi ei mai zic adevărul din când în când. Ierarhii căzuţi parcă sunt satane, nu oameni, legiunile Gadarei. Deşi întotdeauna Iuda mi s-a părut o culme a ticăloşiei şi a trădării, acum mi se pare inocent comparativ cu câtă nemernicie văd la ierarhii apostaţi. Iuda nu s-a mai suportat şi s-a spânzurat, dar ierarhii aşteaptă laude pentru lepădarea de Hristos, Iuda a avut curajul să recunoască în faţa mai marilor preoţilor că a greşit, în timp ce trădătorii actuali vor să bage tuturor pe gât ticăloşia şi apostazia lor.
      Cumplit! Ţi-e scârbă şi să-i scuipi!

      Apreciat de 2 persoane

      • gheorghi said, on noiembrie 2, 2016 at 8:13 pm

        Exercitiu de logica:
        A. „Cretanii” il considera pe Papa ca „frate”, cu har…
        B. Papa se considera „dumnezeu”.
        Deci,
        1. apostatii cretani se considera ei insisi niste dumnezei.
        2. conform papismului, sint si infailabilei.
        3. conform celor semnata, in loc de practicarea mistica a credintei se trece la activitati cultural-artistice teatrale si actiuni „sociale” lacrimogene dar progresiste, placute „lumii contemporane”.

        Apreciat de 1 persoană

  3. Iuliana said, on noiembrie 2, 2016 at 11:10 am

    Doamne ajuta!
    Adevarat ca au aceasta tehnologie… dar sustin comentariul lui Vlad de mai sus. Acolo sunt niste circumstante deosebite: exista un grup mare de oameni ai strazii/ locuitori ai caselor semi-parasite din zona, care lasa vraiste totul la bai, care sunt violenti, scuipa, injura, se bat si altele. Sunt prezenti la fiecare slujba in fata manastirii, dar nu inauntru (pentru ca desi au fost intrebati daca n-ar vrea mai bine sa stea la slujba si apoi oamenii ii vor ajuta, fiecare cum dupa cum poate), ci afara facand galagie. Sunt foarte insistenti pentru ca parintii de acolo i-au ajutat la inceput si acum s-au cam intins in pretentii… poate este unul dintre motivele pentru care aceste masuri „tehnice”.

    Pe mine personal Schitul, Parintele staret Ghelasie si oamenii de acolo m-au ajutat foarte mult cand am facut tranzitia spre ortodoxia traita. Parintele are predici care strapung adanc in suflet, ii da Dumnezeu „cuvant cu putere multa” care trezeste efectiv din morti. Sunt multi tineri care au avut probleme cu droguri, yoga si alte prostii si parintele i-a adus p calea cea buna. In afara de Biserica Rusa de la Universitate, n-am vazut atatia tineri niciunde.

    Si e o dovada a Harului care lucreaza – cred eu, din putinul pe care il stiu, vazand tineri hipsterei, cu codite colorate si fete cu unghii mov, care prin vreun gand de la Dumnezeu ajung la Schit „din intamplare” si apoi sa-i vezi in timp cum isi schimba coafurile si se cumintesc, hainele se domolesc, apare esarfa/batic la fete, participare de la inceputul slujbei si altele. Este plin-plin de astfel de exemple! Comparativ cu bisericile din cartier pe care le-am sondat initial in cautarile mele, la Schit este o familie mare de crestini, se cunosc intre ei, se ajuta, cand vine cineva nou „pac!” il integreaza. Imi spunea un amic de la tara ca la ei acolo astea sunt tacticile sectantilor si sa vezi ce succes au, caci oamenii au nevoie de sentimentul de familie, comunitate, prietenie… si din pacate la multe biserici ortodoxe s-a cam pierdut treaba asta. Dar nu si la Schit.

    Doi ani am mers saptamanal la Darvari si vorbesc din experienta si traire. Abia asteptam sa fie duminica sau vreo sarbatoare sa merg iar, sa fie slujba, sa revad oamenii. Este un loc care schimba vieti spre Dumnezeu.

    Pentru mine conteaza lucrarea interioara, nu aspectul exterior al manastirii.
    …da, stiu ca in vremurile de pe urma se va lucra la exterior si mai putin la interior, dar va asigur ca Schitul Darvari nu este asemenea loc. Poate si ei sunt presati de sus cu tehnica asta, dar lucrarea interioara EXISTA!

    Si ca sa inchei, parintele staret este anti-ecumenist convins si marturisitor si foarte iubitor de tara si neam. Adesea vorbeste in predici despre domnitorii romani (are si mici teste sa vada daca noi cei tineri stim despre ei si ce au facut), despre apararea credintei si cum suntem datori sa o aparam si noi acum. Sa ne rugam mai bine pentru dansul, sa-l intareasca Dumnezeu in marturisire si sa faca ce trebuie in vremurile acestea!

    Iertare pentru mesajul lung, dar fara Schitul Darvari, eu una as fi fost acum probabil la sedinta mea de yoga, dupa o sesiune de samanism in padure pentru aflarea animalului totemic si recalibrare divina cu ingeri, dupa ce fumasem un joint…

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on noiembrie 2, 2016 at 11:34 am

      Iuliana

      Au disparut cheile de pe Pamant?
      In rest, e broasca la fiert. Dupa ce vor accepta cipurile, sa vezi ce-o sa se aleaga de tot ce-ai descris.

      Apreciat de 3 persoane

      • octoviv said, on noiembrie 2, 2016 at 12:04 pm

        saccsiv

        Pai dacă „e broasca la fiert” de aia nu le mai trebuie cheie sau chei din moment ce ușa nu mai are broască. 🙂

        Apreciază

      • Aurora said, on noiembrie 2, 2016 at 4:13 pm

        E jale mare ca vii cu asemenea explicatii. Vai de cei ce adopta sistemul de carduri si coduri de bare ! Noi am fost la mitinguri prin ploaie, prin arsita, prin toate conditiile meteo bune sau rele ca sa ne opunem indosarierii electronice si cardurilor de orice fel, iar tu vii acum sa-i lauzi pe lupii de la Darvari ? Nu stii ca dupa card vine implantul ?

        Apreciat de 1 persoană

      • Iuliana said, on noiembrie 2, 2016 at 11:17 pm

        Saccsiv, e adevarat ca nu au disparut cheile… inca. Inteleg si principiul broscutei in apa. Ma rog sa nu fie cazul si sa se impotriveasca cei de la Darvari atunci cand cei de sus vor trece la alte „tehnologii”.
        Inteleg perfect si politica pasilor marunti, dar eu in naivitatea mea, ma rog lui Dumnezeu sa pazeasca si sa lumineze „macar” pe parintii care au/au avut lucrare mare de trezire a sufletelor. Pentru ca e mare tristete sa tragi atatea oi dupa tine, dupa ce le-ai aratat o licarire de lumina…

        E drept ca nu ma pricep mult la tehnologia RFID, eu am refuzat si nu primesc asa ceva personal, pe care sa semnez… dar de exemplu de peste 6-7 ani la blocul meu se intra tot cu cartela, la fel ca cea de la Schit, pastila rotunda. Cred ca e asa la cam toate blocurile cu interfon. Chipurile pentru hoti, desigur doar „pregatitoare” …dar daca e asa, ce fac? nu mai merg acasa? ma mut de acum in padure?

        …mai sunt la alte blocuri si cartele cu un cod de bare negru (dar fara cifre), lunguiete…dar din alea stiu de la prieteni ca au facut copii simple, cu markerul negru pe un carton si a mers. Importanta era doar grosimea si succesiunea liniilor, nu era nici magnetic, nici cu cip.

        Eu cred ca am putea TOTI (macar cei care ne dam seama de gravitatea cipurilor) sa ne rugam sa fie cat mai putini cei ce primesc cipurile implantabile si cat mai putini cei care vor cadea din dreapta credinta… daca se poate deloc! (desi stiu ca fizic, nu se va putea acest „deloc”… din scrierile legate de Apostazie ca din pacate multi vor cadea, dar poate cu ce putem noi ajuta e sa ne rugam sa nu fim printre ei si sa fie nr cat mai mic. Sa urmam un pic din exemplul Sfintilor Parinti care ne urau tuturor sa dobandim Imparatia cea Cereasca.

        Apreciază

    • Mirela said, on noiembrie 2, 2016 at 12:19 pm

      Iuliana

      Trezeşte-te!
      Spui că „parintele staret este anti-ecumenist convins si marturisitor”_______ Oare? Îl pomeneşte sau nu pe Daniel, ereticul trădător de Hristos, prin care pomenire se uneşte pe el însuşi şi pe participanţii la slujbele lui cu erezia patriarhului apostat? Vorbeşte împotriva adunăturii din Creta? Că dacă numai despre domnitori şi moralitate vorbeşte, vă spune poveşti de adormit copiii. Şi se pare că îi merge.

      Mai zici: „Si e o dovada a Harului care lucreaza – cred eu, din putinul pe care il stiu, vazand tineri hipsterei, cu codite colorate si fete cu unghii mov, care prin vreun gand de la Dumnezeu ajung la Schit „din intamplare” si apoi sa-i vezi in timp cum isi schimba coafurile si se cumintesc, hainele se domolesc, apare esarfa/batic la fete, participare de la inceputul slujbei si altele”_______ Potrivit raţionamentului tău, harul lucrează şi la protestanţi, că la ei vezi mult mai tare „cum isi schimba coafurile si se cumintesc, hainele se domolesc, apare esarfa/batic la fete”. Astea sunt forme exterioare, ortodoxie/virtute PĂRUTĂ, care fără dreaptă credinţă şi fără mărturisire a adevărului îi duc pe „ortodocşi” în acelaşi loc în care îi duc şi pe „pocăiţi”. Ia seama la tine, că doar ţi se pare că ai făcut tranziţia la ortodoxia trăită dacă ai astfel de concepţii şi idei!

      Apreciat de 1 persoană

      • Iuliana said, on noiembrie 2, 2016 at 11:30 pm

        Da, il pomeneste pe Daniel. La fel cum poate fac multi alti preoti care „erau in stand-by” sa vada cum e cu Sinodul BOR si poate cu cel din Grecia de la inceputul anului. Poate mai trebuie toti sa exersam un pic acea virtute a rabdarii… Nu 7 ani (ca poate nu mai sunt atatia…), dar un pic.
        Nu stiu eu multe, dar un om al lui Dumnezeu mi-a spus ca si graba amestecata cu neliniste interioara vine de la diavol… deci cand ne grabim de ne ard talpile sa facem ceva, poate nu e chiar de la cine trebuie. Impartasesc parerile Parintilor de la Sfantul Munte care au tinut conferinta, acum RUGACIUNE multa de la toti pentru preotii care sunt anti-ecumenisti si doar au nevoie de sustinere.

        …ce fel de crestini suntem daca doar dam cu pietre ca „nu-s curajosi” si „nu spun nimic”… poate ar spune daca ne-am ruga toti cate 5 minute pentru ei… Dar, facem asta?!?!

        Multumesc, voi lua seama la mine.
        In rest, despre credinta mea sau a celor de la Schit… „Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura.”

        Apreciază

      • Mirela said, on noiembrie 3, 2016 at 9:38 am

        Da, dragă Iuliana, să exersăm răbdarea în erezie până ne place şi-o asimilăm, cum ne şi spune Teofan.
        Ce zic Sfinţii Părinţi nu mai contează, că au sfinţii noştri moderni propriile repere.

        Învăţături expirate:
        Sfantul Teodor Studitul: “Hrisostom ii expune cu glas tare nu numai pe eretici, ci si pe cei care sint in comuniune cu ei ca vrajmasi ai lui Dumnezeu.” „Dacă ar da cineva toţi banii lumii şi are părtăşie cu erezia, nu este prieten al lui Dumnezeu, ci vrăjmaş”
        Sfantul Marcu al Efesului: „Toţi Dascălii Bisericii, toate Soboarele şi toate Dumnezeieştile Scripturi ne îndeamnă să FUGIM de cei ce cugetă diferit şi să oprim comuniunea cu aceştia”.
        Sf. Atanasie cel Mare: „FUGIŢI de cei care, prefăcându-se că nu sunt de acord cu Arie, de fapt slujesc împreună cu cei care îl urmează”.
        ETC.

        Dar noi să nu fugim de erezie, ci „mai trebuie toti sa exersam un pic acea virtute a rabdarii”, că „si graba amestecata cu neliniste interioara vine de la diavol…”.
        Stai şi sfinţeşte-te cu erezia!

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 3, 2016 at 12:35 pm

        Mirela

        sa ma scuze lumea pt brutalitatea limbajului dar ADEVARUL este ca usera @Iuliana e DOAR o proasta spalata pe creieri de popii eretici ERETICA si ea parandu-i-se ca face „dreptate” !….. si ea una ca cei multi din GLOATELE TIPICE ale „evlaviosilor” militanti si convinsi de „dreptatea” lor ( nu beau, nu fumeaza, nu iau documente cu cip, dau zeciuiala din izma si din marar….. dar ORTODOXIA LEGEA ADEVARULUI CEA GREU de pazit NU o pazesc ! ca NU incape in ei … vase de necinste) ai noii „ortodoxii” !

        Apreciat de 1 persoană

    • STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on noiembrie 2, 2016 at 2:22 pm

      Acum, in vremurile din urma trebuie sa ai criterii absolute in evaluarea lumii, criteriile Lui Dumnezeu si nu criterii omenesti. Eu am doua si se numesc ecumenismul si cipul sau dictatura biometrica. Pentru mine cine primeste acte electronice si este pro-ecumenism este apostat, poate sa mearga la biserica, poate sa tina post, poate sa se duca pe la toate manastirile si poate sa se roage toata ziua. Prin aceste criterii impart oamenii in doua si sita este extrem de deasa.
      Actele cu cip fac parte din semnul fiarei si au legatura cu el, legatura de necontestat fiind DOSARUL ELECTRONIC al sclavului. O alta legatura ar fi disparitia banilor in numerar, care e valabila atat in cazul ,,plasticului” cat si al implantului.
      Avem card de sanatate, pasaport biometric si carnet de conducere cu cod de bare. A mai ramas buletinul. Dupa aia CARDUL UNIC, toate in unul, ca deja multi nu mai au loc in portofel de carduri, iar altii platesc cu cardul un pachet de guma la benzinarie.
      Se stie ca vrajitoarele trimit argint viu, prin diferite ritualuri satanice, si omul vizat chiar are probleme, independent de vointa sa. In cazul actelor cu cip omul are probleme chiar daca are impresia ca acestea sunt caramele. Este o nebunie sa pui mana pe MOSMOANE cand stii de la cine provine, cam asta e si cand pui mana pe un act cu cip.
      mosmoane – obiecte folosite in ritualuri vrajitoresti
      Spunea cineva pe acest grup daca e pacat sa ai card bancar. E pacat si o sa va spun si de ce. Marea masa a populatiei au carduri bancare de la firma si cand merg la bancomat scot tot, adica ,,si mana grebla se facu”. Scopul final al acestor carduri bancare sunt disparitia banilor de hartie si cumpararea numai cu bani virtuali, adica cu ,,plasticul”. Disparitia banilor cash are legatura cu semnul fiarei deoarece ….,,nimeni nu poate sa vanda si sa cumpere daca nu are semnul”. Asadar inconstient, marea masa accepta lumea fara bani in numerar si in felul acesta accepta Noua Ordine Mondiala, iar in final inchinarea la antiHrist.
      DESPRE CARDURI
      Sunt niste lucruri psihologice pe care lumea le ignora cand e vorba de carduri. Pentru cei mai multi cardul este un ,,plastic”, pentru ca nu analizeaza ca e vorba de ceva electronic, un dosar electronic. Pentru ca omul crede ceea ce vede, el nu stie ca in spatele cardului sunt baze de date cu oameni si fapte, iar datele cu caracter personal pot fi manipulate in favoarea celor care conduc lumea. Obisnuinta e a doua natura si odata ce omul s-a obisnuit sa foloseasca un card, nu mai poate sa le refuze pe celelalte, pentru ca nu stie sa faca diferenta intre un banal card bancar si un buletin biometric. Fiind setat psihologic, omul va merge pana la cardul UNIC, care e folosit la cumparaturi, pentru ca banii in numerar vor dispare. Ajuns in faza CARDULUI UNIC, omul nu mai poate sa faca nimic, faza e atat de avansata, incat a te opune, psihologic e imposibil. Inevitabil va urma IMPLANTUL CU CIP, iar omul va gasi justificari pentru al accepta.
      Lupta impotriva terorismului e lupta impotriva drepturilor si libertatilor noastre. Este naiv sa crezi ca statul, care are resurse nelimitate nu poate sa impiedice doi-trei nauci sa puna bombe. Asa cum se vede, in Germania politia este obligata sa nu ia masuri impotriva migratorilor care fac fel de fel de infractiuni. Odata insecuritatea instalata vor scoate armata si fortele speciale si vor folosi filtre de securitate in care elementele biometrice vor avea un rol decisiv. Teroristii nu vor folosi pasapoartele lor biometrice ci pe ale noastre, pe care le vor scana de la distanta. Un pasaport biometric poate fi scanat si falsificat de la distanta, prin pantaloni, poseta, etc, iar posesorul va avea de suferit enorm, prin furtul de identitate.

      Apreciat de 1 persoană

    • Gabriel said, on noiembrie 3, 2016 at 11:13 pm

      Am fost in urma cu cateva saptamani la schitul Darvari si am constatat cu tristete ca si parintele staret a adoptat linia trustului Basilica, la predica a vorbit in termeni foarte duri impotriva celor care nu sunt de acord cu sinodul de la Creta. A dat incercat sa dea mai multe pilde si interpretari biblice ca sa convinga credinciosii sa faca ascultare de Sinodul de la Creta. Pe mine nu m-a convins, ba zic dimpotriva. Toate exemplele date demonstrau exact inversul, ca ereziile sunt cele care aduc dezbinare in Biserica si nu ne-ascultarea de anumiti ierarhi ai vremii respective. Arie, Nestorie si alti cumpliti ereziarhi (propovaduitori ai ereziilor) au fost ierarhi, oameni cu functie inalta in Biserica in acele vremuri. Cand Sfantul Atanasie l-a visat pe Mantuitorul ca pe un copil trist cu camasa rupta, Sfantul a intrebat, cine Ti-a sfasiat camasa? Iar Mantuitorul, prin glasul copilului, a spus: „Arie (ereticul) mi-a rupt-o!” Deci ereticii sunt cei care dezbina Biserica si nu cei care protesteaza impotriva ereziilor.
      Imi pare rau pentru acest parinte. Il cunosc de multi ani,de pe vremea cand era duhovnic la manastirea Cristiana. inainte era un om simplu, de la tara, fara multa carte, dar cu multa credinta si traire. Desi vorbea simplu si cu greseli gramaticale cuvintele lui iti mergeau la inima. Era o placere sa-l asculti. Cand plecai de la o predica a parintelui te simteai intarit in credinta si mai aproape de Dumnezeu. Dar a fost trimis la studii in Franta de catre ierarhi, a stat acolo cativa ani la o manastire si de acolo s-a intors la schitul Darvari schimbat. Predicile sunt mai elaborate acum, mai rationale si parca e mai aspru cu credinciosii ce vin la biserica, unii din ei mai superficiali.
      Cu toate astea l-am apreciat in continuare pana cand am auzit predica pro-Sinod Creta. Ma gandesc ca a fost sincer cand a spus acea predica, dar cred ca nu este bine informat, iar gandirea lui naiva i-a fost modelata de acea scoala apuseana si de alti colegi in preotie, foarte bine vazuti in lumea ierarhilor. Probabil daca ar fi fost in contact cu marii nostri duhovnici parintele Iustin Parvu, parintele Arsenie Papacioc, Adrian Fageteanu ar fi avut mai mult discernamant.
      Din pacate nici miscarea anti-ecumenista nu mai are traitorii pe care i-a avut candva. Doar la muntele Athos au mai ramas cativa parinti.
      Blogurile de pe internet scrise de anonimi nu sunt convingatoare, imi cer iertare, dar asta e realitatea.
      Oamenii trebuie sa vada niste exemple vii, nu doar cuvinte si filme de pe youtube.

      Apreciat de 1 persoană

  4. mihai said, on noiembrie 2, 2016 at 11:29 am

    intre timp ,,iepiscopul” siluan din italia nu sta degeaba si iata ce indeamna pe ,,credinciosi ortodocsi” romani de acolo sa faca si acestia in dobitocia lor ce fac, rog pe cineva daca poate sa puna linkul, articolul fiind postat pe blogul https://ganduridinortodoxie.wordpress.com, pt ca nu reusesc sal pun

    Apreciază

  5. Timiana said, on noiembrie 2, 2016 at 11:37 am

    Legat de carduri, cipuri, etc, am participat saptamana trecuta la o pregatire profesionala la Timisoara. Printre altele am aflat acolo ca la Arad, directoarea economica a Episcopiei a introdus obligativitatea utilizarii caselor de marcat la biserici. Adica, preotii sunt obligati sa emita bonuri fiscale pentru lumanari, carti, etc. N-am inteles daca si pentru pomelnice, sau poate il obliga ca la sfarsitul slujbei sa emita bon fiscal pentru toate sumele depuse odata cu pomelnicele, doar ca bonul ala nu mai este dat enoriasului. Asadar, omul face mai mult decat cere legea seculara. Ordonanta 28/1999 actualizata nu obliga cultele recunoscute din Romania sa utilizeze case de marcat pentru activitatea desfasurata in calitate de organizatie nonprofit, dar vine unealta satanei si spune, trebuie sa folositi si voi chiar daca nu va cere sistemul.
    Daca e cineva de pe la Arad, poate ne spune daca e asa, sau poate nu e chiar peste tot, doar in oras. Ar fi bine sa aflam amanunte.

    Apreciat de 1 persoană

  6. mircea.v said, on noiembrie 2, 2016 at 11:47 am

    Apropo de insemnare, a vazut un prieten o analiza din asta a creierului mai sofisiticata, din aia in care apare creierul si zone colorate cu galben, verde… Nu stiu exact care e metoda, dar parca se masoara biocurenti/microcurenti in creier. Si la un om normal erau si culori pe acolo, la unul depresiv (care s-a si sinucis intre timp), era totul intunecat la creierul lui, nimic colorat. Iti dai seama cand or apasa aia pe buton si incep nano-cipurile si cipul mama sa lucreze, ce culori n-or sa fie pe acolo, ce varza va fi…
    „Si nu au liniste nici ziua nici noaptea cei ce primesc semnul….”.

    Trebuie sa fac si eu la wc-ul din curte de la tara ca accesul sa fie pe baza de card :).
    Hai ca mai e un pic pana la insemnare….

    Apreciat de 2 persoane

    • ovidiu said, on noiembrie 2, 2016 at 8:41 pm

      Pai si la o s asa zisa „sfantire de biserica” se va plati o taxa pe card?Rusine ecumenistilor tradatori!

      Apreciază

      • Mirela said, on noiembrie 2, 2016 at 10:51 pm

        Să pună taxe şi pe anafură, şi pe agheazmă, să dea împărtăşania lor doar pe bază de coduri şi cartele, că doar nu o să devină „credincioşii” slugi ale lui antihrist fără oleacă de jertfă.

        Apreciat de 1 persoană

  7. Anda said, on noiembrie 2, 2016 at 12:53 pm

    Faceti un popas de cateva minute si cititi un articol plin de duiosie si adevar. Pe mine m-a miscat enorm…
    https://doinafilipescu.wordpress.com/2016/10/14/calea-babelor/

    Apreciat de 1 persoană

  8. Martyrik Appeal said, on noiembrie 2, 2016 at 12:57 pm

    Probabil urmatorul pas e sa citesca slujbele de pe tablete.
    Din pacate orice artificiu tehnic ne departeaza tot mai mult de duhul simplu al Sfintilor, adica de simplitatea care ne apropie de Cer, de trairea autentica. Toate aceste inovatii strica cugetarea simpla, autentic monahala. Sfantul Paisie Aghioritul critica dur pana si amplasarea cabinelor telefonice langa manastiri si nu poti sa spui ca sfantul vedea ca musca.
    Cand intri intr-o manastire trebuie sa simti ca ai pasit intr-o alta lume si nu in Mall sau la vreo institutie pamanteasca.
    „Ca sa scoti un soldat din lupta, asigura-i confortul si l-ai anihilat fara arme.”
    Nu ii judec pe cei de la Darvari. Nu sunt mai bun decat ei. Sper sa aiba o pozitie corect duhovniceasca fata de Creta.

    Apreciază

  9. alex said, on noiembrie 2, 2016 at 12:59 pm

    trebuie sa ne interesam. exista cartele de acces cu unde radio. nici vorba de cip sau cod de bare. nu toate trebuie sa conțină un cip în spatele căruia este 666. alimentele pe care le cumpărăm au toate pe ele cod de bare si deci 666. periculos este sa ai card personal cu cip adică numelui tau sa-i fie asignat 666.

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 2, 2016 at 2:26 pm

      alex

      Deci asa e treaba …

      Apreciază

    • Mirela said, on noiembrie 2, 2016 at 2:47 pm

      alex,

      Mulţumim că ne-ai luminat, după ce ne prostise Sf. Paisie Aghioritul. Cam retrograd, săracul, să se supere el când în Sf. Munte s-au instalat telefoane. Dar ştim deja: Şi sfinţii greşesc, Patericul şi canoanele sunt expirate, ortodoxia trebuie să ţină şi ea pasul cu lumea…

      Apreciază

      • ovidiu said, on noiembrie 2, 2016 at 8:52 pm

        Pai ,sora Mirela ,nu de aia s-a tinut si adunarea din creta ,ptr. ca ORTODOXIA SFANTILOR PARINTI „este depasita „,chipurile,vai si amar de ierarhii tradatori care nici pe 30.oct.2016,nu s-au dezmeticit din mandrie.

        Apreciază

      • Mihail said, on noiembrie 3, 2016 at 1:47 pm

        Te rog frumos, Mirela…, nu sant expirate. Doar „au fost facute pentru vremurile de atunci”. Si apoi, despre ce sfinti vorbim? In mai toate bisericile ce isi fac reparatii capitale, rand pe rand dispar si picturile cu sfinti de pe pereti. In multe biserici vad deja tablouri puse la inchinare. Iar banii care se strang pentru reparatii se scurg in Catedrala Neamului Pierdut. Aproape toate bisericile din Bucuresti au montate camere de luat vederi cu microfoane. Orice spui si orice faci se inregistreaza/monitorizeaza/contorizeaza. Iar pentru aceasta paza de noi insine, platim cu varf si indesat – in bani, timp si suflete pierdute.

        Apreciază

    • mircea.v said, on noiembrie 2, 2016 at 2:54 pm

      alex,

      Citeste tu Vol 1 „Cu durere si dragoste pt omul contemporan” – Sfantul Paisie Aghioritul. Are acolo cam juma de carte numai despre simplitate – cum ca e buna, numai despre lipsuri – cum ca sant bune, numai despre faptul ca tehnica ucide sufletul, ca luxul ucide sufletul (si il face pe monah mirean), cum ca mireanul ar trebuie sa se invete cu un stil de viata mai monahal, da nu din asta gen Darvari… Si multe altele despre cum trebuie sa fie traiul calugarilor.
      Daca ar fi sa dau o nota de la 1 la 10 la cum respecta cei de la Darvari ceea ce spune Sf Paisie, ar primi de la mine nota 1 cu felicitari.

      „la sfarsitul vremurilor calugarii vor fi ca mirenii si mirenii ca dracii”

      Mai jos doar un exemplu din vol1. Te rog, citeste tot vol1. Apoi cu siguranta le vei citi si pe celelalte 5 volume. Totul e simplu, nu e teologie inalta. Un vol costa 14 lei. Vei gasi raspuns la toate intrebarile. In vol 2 vorbeste de ex despre acte cu cip, despre carduri bancare, despre disparitia banilor lichizi…

      Cuv. Paisie Aghioritul: SIMPLIFICATI-VA VIATA!

      Din fericirea lumeasca iese stresul lumesc

      “Cu cat oamenii se indeparteaza mai mult de viata cea simpla, fireasca si inainteaza spre lux, cu atat creste si nelinistea din ei. Si cu cat se indeparteaza mai mult de Dumnezeu, este firesc sa nu afle nicaieri odihna. De aceea umbla nelinistiti chiar si imprejurul lumii – precum cureaua masinii imprejurul rotii nebune[1] – pentru ca in toata planeta noastra nu incape multa lor liniste. Din traiul cel bun lumesc, din fericirea lumeasca iese stresul lumesc. Educatia exterioara cu stres duce in fiecare zi sute de oameni (chiar si copii mici) la psihanalize si la psihiatri si construieste mereu spitale de boli psihice si instruieste psihiatri, dintre care multi nici in Dumnezeu nu cred, nici existenta sufletului nu o primesc. Prin urmare, cum este cu putinta ca acesti oameni sa ajute suflete, cand ei insisi sunt plini de neliniste? Cum este cu putinta ca omul sa mangaie cu adevarat, daca nu crede in Dumnezeu si in viata cea adevarata, cea de dupa moarte, cea vesnica? Cand omul prinde sensul cel mai adanc al vietii celei adevarate, i se indeparteaza toata nelinistea si-i vine mangaierea dumnezeiasca, si astfel se vindeca. Daca ar fi mers cineva la spitalul sau cabinetul de boli psihice si le-ar fi citit bolnavilor pe Avva Isaac, s-ar fi facut bine toti cei ce ar fi crezut in Dumnezeu, pentru ca ar fi cunoscut sensul cel mai adanc al vietii.
      Oamenii incearca sa se linisteasca cu calmante sau cu teorii yoga, si nu vor adevarata liniste, care vine atunci cand se smereste omul si care aduce mangaierea dumnezeiasca inlauntrul lor. Si turistii care vin din tari straine si umbla pe drumuri, prin soare, caldura, praf, prin atata zapuseala, gandeste-te cat sufera! Ce sila, ce apasare sufleteasca au, de ajung sa socoata destindere aceasta chinuiala exterioara! Cat sunt de izgoniti de ei insisi, de ajung sa socoata aceasta chinuiala drept odihna!
      Cand vedem un om cu o neliniste mare, cu mahnire si suparare, desi le are pe toate – nu-i lipseste nimic – atunci sa stim ca-i lipseste Dumnezeu. In cele din urma, oamenii sunt chinuiti si de bogatie, pentru ca bunurile lumesti nu-i implinesc sufleteste; sufera de un chin indoit. Cunosc oameni bogati care au de toate si nu au copii, si tot se chinuiesc. Se plictisesc de somn, se plictisesc de plimbari, sunt chinuiti de toate. “In regula”, ii zic unuia, “daca ai timp liber, fa-ti cele duhovnicesti. Citeste un Ceas[2], citeste putin din Evanghelie”. “Nu pot”, imi spune. “Fa un bine, du-te la un spital si mangaie un bolnav”. “Cum sa merg pana acolo?, imi raspunde. “Si de ce sa fac aceasta?”. “Du-te si ajuta vreun sarac de prin vecini”. “Nu, nu ma multumeste nici aceasta”, spune. Sa aiba timp liber, sa aiba o gramada de case, sa aiba toate bunatatile si sa se chinuiasca! Stiti cati astfel de oameni exista? Si se chinuiesc pana ce li se stramba mintea. Infricosator! Si daca nici nu lucreaza, ci isi trag veniturile numai din averile lor, atunci sunt cei mai chinuiti oameni. Daca ar avea cel putin un serviciu, ar fi mai bine.

      Viata de astazi, cu necontenita e alergatura, este un iad

      Oamenii se grabesc si alearga mereu. La ora cutare trebuie sa se afle aici, la cealalta acolo, si asa mai departe. Si ca sa nu uite ce au de facut, si le noteaza pe toate. Cu atata alergatura, tot este bine ca isi mai amintesc cum ii cheama… Nici pe ei insisi nu se cunosc. Dar cum sa se cunoasca? Se poate sa te oglindesti in apa tulbure? Dumnezeu sa ma ierte, dar lumea a ajuns un adevarat spital de nebuni. Oamenii nu se gandesc la cealalta viata, ci cer numai aici mai multe bunuri materiale. De aceea nu afla liniste si alearga mereu.
      Bine ca exista viata de dincolo. Daca oamenii ar fi trait vesnic in viata aceasta, nu ar fi existat un iad mai mare, dat fiind felul in care si-au facut ei viata. Cu nelinistea asta de acum, daca ar fi trait 800-900 de ani, ca in vremea lui Noe, ar fi trait un mare iad. “Zilele anilor nostri saptezeci de ani, iar de vor fi in putere, optzeci de ani; si ce este mai mult decat acestia, osteneala si durere.” (Ps.89, 10-11). Saptezeci de ani sunt de ajuns ca oamenii sa-si capatuiasca copiii.
      Intr-o zi a trecut pe la coliba mea un medic care traieste in America si mi-a spus despre viata de acolo. Lucreaza toata ziua. Fiecare membru al familiei trebuie sa aiba masina sa. Apoi acasa, pentru ca fiecare sa se miste liber, trebuie sa aiba patru televizoare. Lucreaza si se ostenesc ca sa scoata bani multi, ca sa spuna ca sunt aranjati si fericiti. Dar ce legatura au toate astea cu fericirea? O astfel de viata plina de neliniste si intr-o neincetata alergatura (dupa bani) nu inseamna fericirea, ci este un iad. Ce sa faci cu viata intr-un astfel de stres? Daca ar fi trebuit ca intreaga lume sa traiasca o astfel de viata, eu nu as fi voit-o. Daca Dumnezeu le-ar fi zis acestor oameni: “Nu va pedepsesc pentru viata ce o traiti, insa va voi lasa sa traiti vesnic in acest fel”, asta pentru mine ar fi fost un mare iad.
      De aceea, multi oameni nu pot rabda sa traiasca in astfel de conditii si ies afara in aer liber, fara directie si scop. Se aduna in grupuri si merg in afara oraselor, in mijlocul naturii, unii ca sa faca gimnastica, iar altii pentru altceva. Mi s-a spus despre unii ca ies in aer liber si alearga, ori se suie pe munti pana la inaltimea de 6000 de metri. Isi tin rasuflarea, apoi o lasa, si iarasi inspira adanc… Lucruri de nimic. Aceasta arata ca inima lor este strivita de neliniste si cauta o iesire. Am spus unuia dintre acestia: “Voi sapati o groapa, o mariti, va minunati de groapa ce ati facut-o si… sariti in ea, pravalindu-va in jos, in timp ce noi sapam groapa, dar aflam metale pretioase. Nevointa noastra are rost, fiindca se face pentru ceva mai inalt.“

      Simplificati-va viata!

      Mirenii spun: “Fericiti sunt cei care traiesc in palate si au toate inlesnirile”. Dar insa fericiti sunt cei care au izbutit sa-si simplifice viata si s-au eliberat din latul acestui progres lumesc al multelor inlesniri, sau mai degraba al multelor greutati, si au scapat de acest stres infricosator al vremii noastre de azi. Daca omul nu isi simplifica viata, se chinuieste, in timp ce simplificand-o nu va avea acest stres.
      Odata, la Sinai un german i-a spus unui copil de beduin, care era foarte destept: “Tu esti destept, poti invata carte”. “Si dupa aceea?”, il intreba copilul. “Dupa aceea o sa devii mecanic”. “Si dupa aceea?”. “Dupa aceea iti vei deschide un atelier de reparat masini”. “Si dupa aceea?”. “Dupa aceea o sa-l maresti”. “Si dupa aceea?”. “Dupa aceea vei lua si pe altii sa lucreze si vei avea mult personal”. “Adica, ii spune, sa am eu durere de cap, apoi sa dau si altuia durere de cap, si dupa aceea altuia? Nu este mai bine acum, cand nu am nicio durere de cap?” Cea mai mare durere de cap vine din gandurile acestea: “Sa facem aceasta, sa facem cealalta”. Daca gandurile ar fi duhovnicesti, cel ce le are ar simti mangaiere duhovniceasca si nu ar avea durere de cap.
      Inca si la mireni insist mult asupra simplitatii, pentru ca multe din cele ce se fac nu sunt de trebuinta si ii mananca stresul. Le vorbesc de cumpatare si nevointa. Strig mereu: “Simplificati-va viata, si stresul va fugi“. Cele mai multe divorturi de aici pornesc. Oamenii au de facut multe treburi, multe lucruri si astfel se ametesc. Lucreaza amandoi, tata si mama, si isi lasa copiii de izbeliste. Osteneala, nervi – din probleme mici, scandaluri mari – apoi, divort fara justificare. Acolo ajung. Dar daca si-ar simplifica putin viata, ar fi si odihniti, si veseli. Acest stres este o catastrofa.
      Odata ma aflam intr-o casa foarte luxoasa. Discutand cu stapanii ei, acestia mi-au zis: „Noi traim in rai, in timp ce alti oameni duc lipsa”. “Traiti in iad”, le spun. “Nebune, in noaptea aceasta…” [3], a spus Dumnezeu bogatului. Daca Hristos m-ar intreba: “Unde vrei sa traiesti, intr-o puscarie sau intr-o casa ca aceasta?”, eu as raspunde: “Intr-o puscarie intunecata”, pentru ca puscaria m-ar ajuta. Mi-ar aminti de Hristos, de sfintii mucenici, mi-ar aminti de pustnicii care au stat in crapaturile pamantului, mi-ar aminti de calugarie. Puscaria ar semana putin si cu chilia mea, si m-as bucura. Dar casa voastra de ce mi-ar aduce aminte si la ce m-ar ajuta? De aceea puscariile ma odihnesc mai mult decat un salon lumesc, dar si decat o chilie frumoasa a unui monah. De mii de ori as prefera sa stau in puscarie, decat intr-o astfel de casa.
      Odata, fiind gazduit in casa unui prieten din Atena, gazda m-a rugat sa primesc un crestin inainte de a se lumina de ziua, deoarece in alta vreme a zilei acela nu putea. Asadar, acel om a venit bucuros si slavind neincetat pe Dumnezeu. Avea multa smerenie si simplitate si-mi cerea sa ma rog pentru familia lui. Fratele acesta era cam pe la 38 de ani si avea sapte copii. Impreuna cu familia lui mai stateau si cei doi parinti ai sai; in total unsprezece suflete, care locuiau impreuna intr-o singura camera. Imi spunea cu toata simplitatea pe care o avea: “Camera ne incape numai atunci cand stam in picioare, dar cand trebui sa ne culcam nu ne mai incape, este putin stramta. Dar, slava lui Dumnezeu, acum am facut un adapost pentru bucatarie si am rezolvat-o. Parinte, noi cel putin avem un acoperis deasupra capului, in timp ce altii stau sub cerul liber”. Lucra ca tocilar. Locuia in Atena si pleca inainte de a se lumina de ziua ca sa ajunga la Pireu, unde lucra. Din pricina statului in picioare si a multelor drumuri avea varice, care il deranjau, insa multa lui dragoste pentru familie il facea sa uite durerile si suferintele. Mai ales se prihanea pe sine mereu si spunea ca nu are dragoste, pentru ca nu face fapte bune cum se cuvine unui crestin si lauda pe femeia sa ca face fapte bune, pentru ca pe langa copiii si socrii sai, de care avea grija, mergea si lua lucrurile batranilor din vecinatate, pe care le spala; le punea acestora casele in randuiala si le facea si cate o supa. Pe fata acestui bun crestin se putea vedea zugravit harul dumnezeiesc. Avea inlauntrul sau pe Hristos si era plin de bucurie, iar camera sa era plina de bucurie paradisiaca. In timp ce aceia care nu au inlauntrul lor pe Hristos sunt plini de neliniste. Chiar si numai doi oameni dintre acestia sa fie, nu incap nici in unsprezece camere. Pe cand acei unsprezece oameni, care aveau pe Hristos in el, incapeau intr-o singura camera.
      Chiar si pe unii oameni duhovnicesti ii vezi ca nu incap, oricat loc ar avea, fiindca inlauntrul n-a intrat in intregine Hristos. Daca femeile ce au trait in Farasa ar fi vazut luxul care exista azi, chiar si in manastiri, ar fi zis: “Va arunca Dumnezeu foc sa ne arda! Ne va parasi Dumnezeu”. Acelea isi faceau treburile taca-taca. Dis-de-dimineata trebuia sa scoata caprele la pascut, apoi sa deretice casa. Dupa aceea, mergeau la bisericutele din imprejurimi ori se adunau prin pesteri, unde vreuna, care stia putina carte, citea Sinaxarul cu Sfantul zilei. Pe urma da-i la metanii; rosteau apoi si rugaciunea : “Doamne Iisuse…”. Si lucrau, si se osteneau. Femeia trebuia sa stie sa coasa toate hainele casei. Si pe atunci le cosea cu mana. Masini de cusut erau putine, si acelea numai in orase; in sate nu existau. In Farasa exista numai o singura masina de cusut. Coseau inca si hainele barbatilor lor, care erau mai comode decat cele de astazi; iar ciorapii ii impleteau cu mana. Aveau gust, tragere de inima, si le mai ramanea si timp, fiindca ele pe toate le faceau simple. Femeile din Farasa nu se uitau la amanunte. Traiau bucuria calugariei. Si daca, de pilda, patura nu era bine intinsa si atarna putin intr-o parte, si i-ai fi spus: “Indreapta patura!”, ea ti-ar fi raspuns: “Te impiedica la rugaciune?”.
      Oamenii de astazi nu cunosc aceasta bucurie a calugariei. Ei cred ca nu trebuie sa traiesti in lipsa, ca sa nu te chinuiesti. Daca oamenii ar gandi putin mai calugareste, daca ar trai mai simplu, ar fi linistiti. Acum se chinuiesc, pentru ca au in sufletul lor neliniste si deznadejde. “Cutare a reusit in viata fiindca si-a facut doua blocuri de locuinte sau pentru ca a invatat cinci limbi etc. Iar eu nu am niciun apartament si nu stiu nicio limba straina. Oh, sunt pierdut!”. Unul are o masina si incepe: “Cutare are una mai buna. Sa-mi iau si eu”. Ia una mai buna, insa tot nu se bucura de ea, pentru ca altul are una inca si mai buna. Si ia pe cea inca si mai buna , dar dupa aceasta afla ca unii au avioane personale si iar se chinuieste. Nu se mai opresc. In timp ce unul nu are masina slaveste pe Dumnezeu si se bucura. “Slava lui Dumnezeu, spune, nu-i nimic ca n-am masina. Am in schimb picioare sanatoase si pot merge. Cati oameni nu sunt cu picioarele taiate si nu se pot sluji pe sine, nu pot iesi la plimbare, ci le trebuie un om sa-i slujeasca, in timp ce eu am picioarele mele!”. Si un schiop se bucura cand spune: “Altii sunt lipsiti de amandoua picioarele!”.
      Nemultumirea si nesatiul sunt un rau mare. Cel robit bunurilor materiale este stapanit mereu de mahnire si de neliniste, pentru ca pe de o parte tremura ca sa nu piarda cele materiale, iar pe de alta parte ca sa nu i se ia sufletul. Intr-o zi a venit un bogat din Atena si mi-a spus: “Parinte, am pierdut legatura cu fiii mei; mi-am pierdut copiii!”. “Cati copii ai?”, il intreb. “Doi”, imi raspunde. “I-am crescut cu lapte de pasare. Tot ce au vrut au avut! Chiar si masina le-am luat.” Din discutie reiesea ca si el avea masina lui, si femeia sa pe a ei, si copiii lui pe a lor. “Binecuvantatule, i-am spus, tu in loc sa-ti micsorezi problemele, le-ai marit. Acum ai nevoie de un garaj mare pentru masini, de un mecanic pe care sa-l platesti de patru ori mai mult ca sa le repare, ca sa nu mai vorbim de faptul ca va primejduiti toti patru in fiecare clipa sa muriti. In timp ce daca ti-ai fi simplificat viata, familia ti-ar fi fost unita, v-ati fi inteles unul pe altul si nu ai fi avut aceste probleme. Nu sunt vinovati copiii tai, tu esti vinovat ca nu te-ai ingrijit sa le dai alta educatie”. O familie, patru masini, un garaj, un mecanic etc.! Ce are daca merge unul mai tarziu? Toate aceste inlesniri nasc greutati.
      Alta data a venit un alt familist la coliba mea – familia lui era alcatuita din cinci persoane – si mi-a zis: “Parinte, avem o masina si ma gandesc sa-mi iau alte doua. Ne vor ajuta”. “Dar te-ai gandit cat va vor ingreuia? l-am intrebat. Pe aceea pe care o ai o pui acolo, intr-o gaura, pe toate trei unde le vei pune? Iti va trebui un garaj si o magazie pentru carburanti. Veti trece prin trei primejdii. Mai bine sa aveti una si sa va limitati iesirile. Veti avea atunci timp sa va vedeti si de copii. Veti avea si liniste. Simplificarea este totul”. “Nu m-am gandit la aceasta”, imi zice.
      – Parinte, ne-a spus cineva ca de doua ori nu si-a putut opri alarma masinii, o data pentru ca a intrat o musca si a doua oara fiindca el insusi a intrat incorect in masina.
      – Viata lor este muceniceasca, fiindca nu isi simplifica lucrurile. Cele mai multe inlesniri pricinuiesc greutati. Mirenii se ineaca in multimea lucrurilor. S-au umplut de inlesniri peste inlesniri si si-ai facut viata grea. Daca omul nu isi va simplifica lucrurile, atunci o inlesnire ii va naste un nou sir de greutati.
      Cand eram mici faceam dintr-un mosor o jucarie minunata, si ne bucuram de ea. Copiii mici se bucura de o masinuta mai mult decat oricare din parintii lor, atunci cand isi cumpara un Mercedes. Daca intrebi o fetita: “Ce vrei, o papusa sau un bloc de locuinte?”, vei vedea ca iti raspunde: “O papusa”. Asadar, copiii mici cunosc desertaciunea lumii.
      – Parinte, ce ajuta mai mult pentru ca cineva sa cunoasca aceasta bucurie a cumpatarii?
      – Sa prinda sensul cel mai adanc al vietii. “Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu…”[4]. De aici porneste simplitatea si orice infruntare corecta a lucrurilor”.

      (Cuv. Paisie Aghioritul – “Cu durere si cu dragoste pentru omul contemporan“) _____________________________________________________ [1] In vechile uzine, “roata nebuna” era roata care nu producea nimic, ci o foloseau numai pentru a trece cureaua unei roti atunci cand voiau sa o scoata din functiune [2] Staretul se refera la randuiala Ceasurilor din Ceaslov. [3] Lc. 12,20. [4] Matei 6,33.

      Apreciat de 1 persoană

    • ayeaye20 said, on noiembrie 2, 2016 at 2:59 pm

      E breloc cu cip unda ” lasar” din cititorul de la intrare asta face nu e cartela cel putin la biblioteca lor e breloc cu cip nu stiu in rest de au cartele sau tot breloc cu cip( brelocu e in forma de lacrima) am vazut personal cum functioneaza mi-a demonstrat faptic de vro 2 ori un baiat de la darvari

      Apreciază

    • Mary said, on noiembrie 2, 2016 at 8:11 pm

      Alex chiar si la nivel lumesc, ateu, stii cum ca si cardurile ca si creditele sunt promovate anume ca si majoritatea sa cheltuie dincolo de posibilitati. Daca un om in general se streseaza pt 1 credit cum este treaba cu 2-3 credite. Aici nu vorbim de tine ci de oameni, ce lasam sa se incurajeze. Majoritatea nu au harul finantelor, cheltuie peste. Sa nu gandim doar pentru noi ci si pentru ceilalti. Bancile nu si-ar fi facut carduri daca nu ar fi existat studii sociologice ca oamenii vor cheltui prea mult. Acesta este comert necinstit in toata regula azi, cand cardurile conditioneaza.

      Apreciază

  10. maxim said, on noiembrie 2, 2016 at 3:32 pm

    SERAFIM AL PIREULUI CATRE TEODOSIE AL TOMISULUI:

    ” Imediat ce am privit cu atenţie chipul sfânt şi ascetic al Înaltpreasfinţiei Voastre, V-am asemănat cu marii asceţi de demult, dar şi contemporani, aşa cum îi privim pe aceştia zugrăviţi în sfintele icoane, fapt care arată că într-adevăr duceţi o aspră viaţă ascetică şi monahală, care în mod sigur este un rod al credinţei autentice. Adevărul de mai sus a fost tuturor învederat şi de către toţi constatat, fiind verificat cu proprii noştri ochi, deoarece ori de câte ori s-a pus masă în cinstea Voastră, Înaltpreasfinţia Voastră însăşi aţi consumat cel mai puţin.”

    https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2016/11/02/scrisoarea-mitropolitului-serafim-de-pireu-catre-arhiepiscopul-teodosie-al-tomisului/

    Apreciază

    • calin said, on noiembrie 2, 2016 at 6:35 pm

      Teodosie este la fel de ecumenist ca si ceilalti pseudo-ierarhi din bor. Ca sa nu mai zic si de altele…
      Si vad ca scrisoarea este datata 2014. Cine are interes sa o lanseze pe piata acum? Poate IPS Serafim de Pireu nu era informat despre aceasta realitate. Pe de alta parte, degeaba da IPS Serafim anatema pe ecumenism daca sta in comuniune cu ecumenistii (sau poate ca nu sta si sunt eu prost informat). Prin aceasta, anatema cade si pe capul lui… Oare de ce toata lumea oficiala tace despre anatema impotriva ecumenismului a ROCOR din 1983 sub care cad si cei ce cu buna stiinta stau in comuniune cu ecumenistii?

      Apreciază

      • Ionut said, on noiembrie 2, 2016 at 9:49 pm

        Pot sa te intreb de care biserica apartii? Si cu care Biserica e in comuniune biserica din care faci parte? Nu e obligatoriu sa raspunzi, daca nu vrei.

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 3, 2016 at 12:50 pm

        Ionut

        azi Biserica A CAZUT in erezie si ramane doar in cei cativa neatinsi de inselare care NU VOR MAI PRIMI NICI o comuniune cu ratacitii oficiali.
        si nu te ingrijora tu ca lor Hristos INSUSI le va da preoti si episcopi CURATI care NU AU NEVOIE DE COMUNIUNE cu ERETICII majoritari si care NU se sinchisesc de „judecatile” si „anatemele” voastre.

        de aia ne-a spus Sf Ioan Evanghelistul ca Biserica se va retrage in PUSTIE… inca se mai cern cei CATIVA care mai ezita … si voi veti ramane „justificati” la constiintele voastre putrede cu beserica.srl oficiala cea infloritoare de pretutindeni …. si veti putea linistiti sa va felicitati intre voi pentru „ortodoxia” voastra illuminata si sa declarati eretici si schismatici pe „nebunii” care NU PRIMESC PARTASIA cu diavolul si EREZIA !

        de aceea a zis Avva Ishirion ca cei de la sfarsit care VOR TINE NEABATUTA DREAPTA CREDINTA MAI MARI si decat sfintii dinati cei mari care opreau soarele pe cer cu rugaciunea lor vor fi !

        …iar voi va veti „canoniza” „sfintii” dupa chipul si asemanarea voastra a „ortodocsilor” agiornamentati: INDRACITI, INSELATI, APOSTATI …. vezi cazul zian boca !!! …. unul din idolii tai !

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 3, 2016 at 12:53 pm

        Ionut

        pui intrebarile TIPICE de FARISEU VICLEAN si politicos!

        noile generatii de serpi voi sunteti , astia „canonicii” politicosi si „perfecti” ( in ochii vostri), aflandu-va in „deplina comuniune” unii cu altii si cu EREZIA si MINCIUNA !

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 3, 2016 at 12:56 pm

        Ionut

        si Ionica dragutza si din astia poemniti de tine care azi din inertie INTARZIE sa se rupa RADICAL de EREZIA ciorbei dracesti ecumeniste… CURAND se vor DELIMITA TOTAL de ea,
        putini … ca sa poti tu in continuare sa te „indreptatesti” cu intrebarile perverse de mai sus,
        dar DESTUI cat sa se mantuiasca Turma cea MICA a Lui Hristos din care voi, astia care ganditi asa, NU MAI FACETI PARTE !

        Apreciază

      • Ionut said, on noiembrie 3, 2016 at 3:12 pm

        el

        In primul rand, am pus aceste intrebari fiindca, din cate mi-am putut da seama, Calin frecventeaza o „biserica” stilista, iar stilistii fac mare caz de problema calendarului cand sunt alte probleme mult mai grave (inclusiv si mai ales la ei). Faptul ca acum e o mare problema in BOR nu inseamna ca „biserica” stilista e alternativa.
        In al doilea rand, BOR face parte din Biserica Ortodoxa cea cladita in secole, nu de PF Daniel sau de actualul Sinod, nici de mine sau de tine. BOR nu este proprietatea membrilor Sinodului pe persoana fizica.
        In al treilea rand, sa zicem ca parasesti BOR inainte ca altii mai induhovniciti sa ia o decizie radicala si definitiva. Intrebarea care se pune e: unde te duci?

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 3, 2016 at 3:15 pm

        Ionut

        De unde ai mai scos-o si pe asta cu parasirea BOR?

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 3, 2016 at 6:54 pm

        Ionut

        ai o problema daca ai impresia ca toti care nu primesc paratia cu ERETICII sau pomenitorii de eretici sunt stilisti.
        si mintea ta e fomatata pe forme…

        noi mergem LA si suntem IN HRISTOS caci tinem ADEVARUL ASA cum ni L-a lasat El! si dupa Cuvantul Lui NEMINCNIOS EL RAMANE cu noi pana al sfarsitu veacului si IN VECII VECILOR ! Adevarul este TELEMELIA si DOVADA apratenetei la Hristos si la Biserica, iar nu popii si episcopraii cu fustele lor, cu zidurile lor goale si tot decorul FATRANIC , de fatada …

        dar Sf Apostoli UNDE s-au dus cand NU AU MAI PRIMIT partasia cu sinagoga satanei?
        Biserica va sfarsi asa cum a inceput !!!

        tu NU POTI sa pricepi ca noi NU suntem legati de formele „canonice” si PARUTA corectitudine , ci de ADEVAR, de HRISTOS; si unde NU e Adevarul NICI HRISTOS NU ESTE !

        HRISTOS este TEM>ELIA noastra!!
        a voasta, a popilor si episcoparilor ERETCI(ecumenisti) CAZUTI de la Ortodoxie CARE este? forma FATRANICIND Adevarul si GOLITA de Duh prin MINCIUNA EREZIEI?

        atunci UNDE e Biserica? cu aia care tine FATADELE, FORMELE sau cu aia care tin ADEVARUL?

        si CE E Biserica la tine? ca Sfintii ne-au invatat ca este INSUSI TRUPUL Lui Hristos!!!
        poate sa ( mai) fie (in) Trupul Lui Hristos cineva care HULESTE pe INSUSI Capul Ei , HULESTE pe Hristos prin EREZIE si APOSTAZIE?

        oameni buni sunteti FORMATATI scolastic si RUPTI de Adevar ! va inchinati la FORME GOALE si de ADEVAR sunteti STRAINI !

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on noiembrie 3, 2016 at 7:01 pm

        Ionut

        si CINE este BOR in opinia ta?

        popii pomenitori de ERETCI si epsicopii ERETICI (in frunte cu „managerul” danutz) cu turmele lor de dobitoace OARBE?… si DA DOBITOACE ii numeste Duhul Sfant in Psalm pe cei care NU au ajuns la masura de OM( Prototipul omului e Hristos) ( vezi talcuirea la Psalm 32 a Sf Vasile cel Mare, ca sa nu ma acuzati ca totdeauna ca „jignesc” GLOATA de DOBITOACE, eu o numesc dupa cum Sfintii au numit-o !!!)

        Ionut esti ERETIC/inchinator la FORME GOALE de Adevar si nici nu-ti dai seama !

        Apreciază

      • calin said, on noiembrie 5, 2016 at 9:35 am

        De abia acum mi-a venit ideea sa ma mai uit in urma la ce-am comentat. Multumesc fratilor el si saccsiv pt raspunsul lor la comentariul neortodox si de-a dreptul penibil de mai sus; cred ca ati spus tot ce era de spus. Din partea mea nu mai adaug decat ca noua ne este indeajuns invatatura sfintilor, chiar daca intrusilor, diversionistilor, naimitilor sau spalatilor pe creier nu le este. Ea este una singura: fugi de erezie indiferent ce functie sau cum s-ar numi ereticii sau ce titulatura ar avea o structura eretica. Asadar criteriul Ortodoxiei este credinţa apostolească, scripturistică şi patristică, şi nu patriarhii sau Bisericile locale prin ele însele. Dacă ele încetează să mai mărturisească credinţa transmisă până atunci, trebuie să întrereupem orice comuniune pentru că au încetat să mai aibă autoritatea dată de Hristos Apostolilor şi urmaşilor lor, episcopii.

        Vedem din viata Sfantului Maxim Marturisitorul cum hulitorii de Dumnezeu eretici si prigonitorii Sfantului Maxim i-au zis cu viclenie:

        De ce Biserică ţii? De cea de Constantinopol, de Roma, de Antiohia, de Alexandria sau de Ierusalim? Fiindcă toate aceste Biserici, cu părţile cele ce se află sub ele, sunt unite. Deci, de eşti fiu al Bisericii soborniceşti, intră neîntârziat în comuniune cu noi, ca să nu te trezeşti pe cine ştie ce drum străin sau nou, care te va face să cazi acolo unde nu te aştepţi!

        Grăit-a Sfântul:

        Domnul Hristos a numit Sobornicească Biserică pe acea care păzeşte adevărata şi mântuitoarea mărturisire de credinţă. Pentru această mărturisire El l-a numit pe Petru fericit şi a spus că va zidi Biserica Sa pe această mărturisire. Totuşi eu vreau să cunosc mărturisirea voastră, pe care se întemeiază, ziceţi voi, unitatea întregii Biserici.

        Apoi, văzând că această mărturisire se îndepărta de Adevăr, Sfântul Maxim nu a primit să semneze.

        Zis-au lui:

        Dar ce vei face, de vreme ce cei din Roma sunt uniţi cu cei din Constantinopol? Căci aseară au sosit de la Roma două delegaţii şi mâine dimineaţă, în ziua duminicii, se vor împărtăşi cu Patriarhul din preacuratele Taine.

        Răspuns-a cuviosul:

        Chiar dacă tot universul va fi în comuniune cu patriarhul, eu nu voi fi în comuniune cu el. Precum ştiu că Sfântul Duh prin Apostolul Pavel spune că îngerii înşişi vor fi anatema dacă ar propovădui într-alt chip, aducând ceva nou la credinţă.

        Apreciază

      • Ionut said, on noiembrie 8, 2016 at 9:45 am

        Calin

        E posibil sa fiu eu dobitoc si penibil si cum zici tu. Am pus o intrebare simpla, la care puteai sa raspunzi scurt, daca voiai, bineinteles. Nu ti-am cerut sa fii in comuniune cu patriarhul Bartolomeu, nici cu PF Daniel. Si poti sa mergi si la o biserica unde se tin slujbele pe stilul vechi, bineinteles, daca biserica respectiva tine de BO Rusa sau de alta Biserica Ortodoxa. De fapt, poti sa mergi unde consideri, cat timp ai liberul arbitru, ca doar n-o sa ma pun eu de-a curmezisul.
        Ceea ce nu mi-a placut a fost o atitudine care mi s-a parut a fi total negativista, in sensul ca nu ar mai absolut nimic bun in BOR, de fapt, nu numai in BOR, ci si la greci, atat timp cat nici Mitropolitul Serafim de Pireu n-ar mai fi in stare sa se ridice la inaltimea asteptarilor tale.
        In fine, poate sunt eu tampit si vad lucrurile deformat.

        Apreciază

  11. octoviv said, on noiembrie 2, 2016 at 4:07 pm

    1994 Serge Monast Talk Explaining NASA’s Project Blue Beam:
    http://educate-yourself.org/cn/sergemonast1994transcript.shtml
    […]
    Now, this means a lot, because if people do not believe that kind of technology to be possible, or this kind of technology we’re talking about is just science fiction… those people put themselves in jeopardy because when the night of the thousand stars will shine from the space during that night when the new messiah and the new world religion will be implemented on the planet, those people won’t have time to prepare themselves, and they will not be prepared to preserve themselves against such kind of technology.

    That’s why they put themselves in jeopardy. Because they don’t believe; they don’t take time to prepare and this is something real dangerous. Now we’re going to talk about the fourth step of that NASA Blue Beam project. Now, the fourth step concerns the universal supernatural manifestation with electronic means. It contains three different orientations.

    One is to make mankind belief that an alien invasion is about to strike down on each major city of the earth in order to push each major nations to use its nuclear to strike back. This way, it would put each of these nations in a state of full disarmament in front of the United Nations after the false attack.

    The second is to make the Christians believe to a major rapture with the supposedly divine intervention of an alleged good alien force coming to save the people from a brutal satanic attack. Its goal is to get rid of all significant opposition to the New World Order.

    The third orientation in the fourth step is a mixture of electronic and supernatural forces. The waves used at that time will allow supernatural forces to travel through optical fiber, coaxial cable… the one used for cable TV, electric and phone lines in order to penetrate everywhere on electronic equipment, appliances will be already installed with microchips. The goal of this one deals with global Satanic ghosts – spector – all around the world in order to push all population on the edge to drown into a wave of suicide, killing and permanent psychological disorders.

    Then after that night of the thousand stars humanity is going to be ready to implore any new messiah to re-establish peace everywhere at any cost, even at the cost of freedom abdication. Now which is interesting to note this over here: the technique used in that fourth step is exactly the same used in the past in USSR to force the people to accept Communism. The same technical wave will be used by the United nations to implement the New World Religion in the New World Order.
    […]

    traducerea, proastă, în limba română; cine cunoaște mai bine limba engleză și consideră că nu am tradus bine, m-aș bucura dacă ar face alta mai bună:
    1994 Vorbirea lui Serge Monast în care Explică Proiectul NASA Blue Beam:
    […]
    Acum, asta înseamnă mult, deoarece dacă oamenii nu cred că o astfel de tehnologie a fi posibilă, sau acest fel de tehnologie despre care discutăm este doar științifico-fantastică… acești oameni se pun ei înșiși în primejdie pentru că atunci când noaptea celor o mie de stele va străluci din spațiu, în timpul acelei nopți când ‘noul mesia’ și ‘noua religie mondială’ va fi implementată pe planetă (plan-etă – nota mea), acei oameni nu vor avea timp să se pregătească, și nu vor fi pregătiți să se ferească de acest tip de tehnologie.

    Din cauza asta se primejduiesc. Pentru că nu cred; nu vor să acorde timp să se pregătească și asta este ceva într-adevăr periculos. Acum vom vorbi despre cel de-al patrulea pas al proiectului NASA Blue Beam. Acum, cel de-al patrulea pas are legătură cu manifestarea universală supranaturală a mijloacelor electronice (aparatelor electronice). [Pasul al patrulea] Conține (merge în) trei direcții.

    Prima (direcție – nota mea) este să determine omenirea să creadă că o invazie extraterestră este pe cale să lovească fiecare oraș mare de pe pământ spre a forța fiecare dintre națiunile mari să folosească armele nucleare ca să riposteze. Astfel, fiecare dintre aceste națiuni vor fi puse într-o stare de completă dezarmare în fața Națiunilor Unite după falsul atac.

    A doua (direcție – nota mea) este să îi facă pe Creștini să creadă că o mare răpire cu o presupusă intervenție divină a unei, pretinsă bună, forță extraterestră va salva oamenii de la un atac brutal satanic. Scopul ei (al direcției – nota mea) este acela de a scăpa de toată opoziția importantă împrotiva Noii Ordini Mondiale.

    A treia direcție în cel de-al patrulea pas este un amestec de forțe electronice și supranaturale. Undele (electromagnetice – nota mea) utilizate în acel timp vor permite forțelor supranaturale (adică dracilor – nota mea) să călătorească prin fibra optică (cu viteza luminii – nota mea), prin cablul coaxial… cablul folosit ca și cablu TV, prin liniile electrice și telefonice pentru a pătrunde oriunde există echipament electronic, aparaturile vor fi avut deja instalate microchipuri. Scopul acesteia (direcției – nota mea) are de-a face cu duhurile globale satanice – spector – din întreaga lume spre a împinge întreaga populație la limita de a se înneca într-un val de sinucideri, omoruri și boli psihice permanente.

    Atunci, după acea noapte a celor o mie de stele omenirea va fi pregătită să implore orice nou mesia să restabilească pacea oriunde cu orice preț, chiar cu prețul renunțării la libertate. Acum ceea ce este interesant de observat aici: tehnica folosită în cel de-al patrulea pas este identică cu cea folosită în trecut de URSS pentru a forța oamenii să accepte Comunismul. Același val tehnologic va fi folosit de Națiunile Unite pentru a implementa Noua Religie Mondială în Noua Ordine Mondială.
    […]

    ……..

    Părintele Adrian Făgețeanu, Viața mea. Mărturia mea. Interviuri de Andrei Dârlău. Volum coordonat de Ciprian Voicilă, Editura Areopag, Editura Meditații, București, 2011, p. 123:

    […]
    [Andrei Dârlău:] Sunt atâtea terapii complementare, părinte.

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] Sunt. Dar și diavolul face minuni. Și spune Mântuitorul, Domnul nostru Iisus Hristos, în Matei 24, că antihriștii vor veni în epoca modernă, unde tehnica a ajuns la o perfecțiune neobișnuită, se fac numai convorbirile telefonice prin satelit, se vor face proiecții și alte minuni care vor păcăli toți gură-cască, chiar din cei aleși. De aceea, trebuie să fim atenți, că vor veni mulți prooroci mincinoși și hristoși mincinoși și vor face minuni. Vă dau un exemplu naiv și o să mă înțelegeți mai bine. Un sectar spune unui bolnav: „Vezi că tu ai fost la biserica ortodoxă și nu te-au vindecat popii. Vino la noi, că noi ne rugăm toată comunitatea, și-ai să vezi că te faci bine”. Deci, diavolul îi ajută dacă își părăsește credința. Însă aparent! Nu mai simte durere, nu mai simte amețeli, nu mai simte cutare, dar cade în altă stare și dă vina pe necazuri și ajunge la deznădejde, la sinucidere. Și dă vina și pe Dumnezeu.
    […]

    ……..

    Sfântul Mărturisitor Gavriil Georgianul, cel nebun întru Hristos. Viața. Mărturii. Învățături. Minuni, Editura Iona, București, 2015, p. 108, 156-157:
    […]
    În tinerețe, Părintele Gavriil încerca să afle numele antihristului. Îl ruga pe Dumnezeu să i-l descopere. Deodată i-a apărut înainte un înger și i-a spus: „Numele lui a fost ascuns oamenilor, dar lupta dintre Enoh, Ilie și antihrist se va arăta la televizor. Înainte de plecarea icoanei Maicii Domnului de la Iviron, din Sfântul Munte, clopotele vor bate singure, iar bisericile în chip văzut se vor pleca ei să-și ia rămas bun. Toate se vor arăta la televizor, pentru ca toți cei ce vor vrea să-și mântuiască sufletele să vadă și să vină în Georgia.”

    Satana are 666 de curse. În vremea lui antihrist, cea mai puternică ispită va fi așteptarea mântuirii din cosmos, de la «umanoizi», «extratereștri» care de fapt sunt diavoli.

    Dacă cineva va primi pecetea lui antihrist fiind silit, în ochii lui Dumnezeu va fi socotit ca o fecioară siluită împotriva voii sale. Pecetea nu va avea niciun efect dacă se va face împotriva voii omului.”
    […]

    […]
    În vremurile lui antihrist cea mai puternică ispită va fi așteptarea mântuirii din cosmos, de la „umanoizi” și „extratereștri”, care sunt de fapt măști ale diavolilor. Nevoitorul rugăciunii să privească atunci arareori către cer, fiindcă semnele vor putea fi înșelătoare, iar el s-ar putea pierde.

    Jumătate din iad este deja pe pământ. Antihrist s-a născut deja, e la ușă nu bate, ci dă buzna. Veți fi martori ai domniei lui. Pcetea lui va fi văzută pe frunte și pe mâini.

    Antihrist nu va fi înscăunat în Georgia, și prigonirile aici vor fi mult mai puțin crâncene. Vai celor ce vor încerca să tâlcuiască Evanghelia în felul lor. Mai târziu, ucenicii antihristului vor merge și ei la biserică, își vor face semnul crucii, vor propovădui Evanghelia. Însă adevărații credincioși se vor recunoaște prin faptele cele bune.

    Satana are 666 de curse. Pecetea lui se va pune nu numai în chip nevăzut, ci și văzut, pe frunte și pe mâini. Dacă pecetluirea se va face prin silire, înaintea lui Dumnezeu ea se va socoti ca siluirea unei fecioare. Cea mai grea încercare pentru creștini va fi când rudele lor vor primi pecetea. Pecetea nu va influența dacă va fi pusă împotriva voii omului. Dar închipuiți-vă cursa întinsă de antihrist unei mame rămasă singură cu cinci copii! Cum să-i hrănească dacă nu primește pecetea?

    Pecetea se va pune pe degetul arătător, iar nu pe palmă. Va fi nevăzută, pusă sub piele cu ajutorul unui computer. Mai întâi, va fi oferită voluntarilor. Însă odată cu înscăunarea antihristului, toți vor fi asupriți s-o primească. Neascultarea va fi socotită trădare. Oamenii vor fugi în pădurile din munți. Să fie cu băgare de seamă să meargă în cete de zece-cincisprezece, pentru că diavolul ar putea încerca să-i împingă de pe stânci. Credincioșii vor fi ocrotiți de către Duhul Sfânt. Orice s-ar întâmpla, nu vă pierdeți niciodată nădejdea. Ajutați-vă unul pe altul. Dumnezeu vă va deschide mintea și veți ști cum să reacționați. Cel care va răbda se va mântui. Niciun credincios adevărat nu va simți nici foame, nici sete. Domnul va face minuni pentru ei. O frunzuliță va da destulă hrană pentru o lună de zile. Semnul crucii făcut peste un bulgăre de pământ îl va preface în pâine.
    […]
    _________________________________________________________________________________________

    Iertați-mă.

    Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

    „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
    Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
    Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

    Doamne Dumnezeule și Mântuitorul nostru Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Părinte Mărturisitor Gavriil Georgianul, ale tuturor Mărturisitorilor Tăi, ale tuturor Cuvioșilor Tăi și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

    Apreciază

    • octoviv said, on noiembrie 2, 2016 at 4:16 pm

      ERRATA:
      […]
      appliances will be already installed with microchips.
      […]

      în loc de:
      […]
      aparaturile vor fi avut deja instalate microchipuri.
      […]

      citiți:
      […]
      aparatele electrocasnice vor fi avut deja instalate microchipuri.
      […]

      Iertați-mă.

      Apreciază

    • octoviv said, on noiembrie 2, 2016 at 4:42 pm

      […]
      And one thing… another thing which is really important over here, dealing with that kind of technology is this: It has been reported by Lt.Col Alexander who said in the summary of his Military Review article:

      „The information on those kinds of technology presented here would be considered by some to be ridiculous since it does not conform to their view of reality; but some people still believe the world is flat.”
      […]

      Traducerea din limba engleză în limba română scrisă cu voia și ajutorul Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu – „Toată darea cea bună şi tot darul desăvârşit de sus este, pogorându-se de la Părintele luminilor, la Care nu este schimbare sau umbră de mutare” (Iacov 1, 17)-, folosindu-mă și de http://wordreference.com/enro/ – greșalele sunt ale mele; cine cunoaște mai bine limba engleză și consideră că nu am tradus bine, m-aș bucura dacă ar face altele mai bune.

      […]
      Și un lucru… încă un lucru care este destul de important aici, avînd de-a face cu acest fel de tehnologie este acesta: A fost declarat de către Locotenent Colonelul Alexander care a spus în rezumatul articolului dedicat Analizei lui Militare:

      „Aceste informații despre aceste feluri de tehnologii prezentate aici vor fi considerate de unii ridicole din moment ce nu se conformează vederii lor asupra realității; dar unii oameni încă cred că pământul este plat.”
      […]
      _________________________________________________________________________________________

      Iertați-mă.

      Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

      „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
      Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
      Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

      Doamne Dumnezeule și Mântuitorul nostru Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Părinte Mărturisitor Gavriil Georgianul, ale tuturor Mărturisitorilor Tăi, ale tuturor Cuvioșilor Tăi și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

      Apreciază

      • octoviv said, on noiembrie 2, 2016 at 5:02 pm

        Military Review: The New Mental Battlefield: „Beam Me Up, Spock”, Lieutenant Colonel John B. Alexander, US Army:

        Pagina 1-a:

        Pagina a 2-a:

        Pagina a 3-a:

        Pagina a 4-a:

        Pagina a 5-a:

        Pagina a 6-a:

        Pagina a 7-a:

        Pagina ultimă:

        Sursa:
        John B. Alexander, Ph.D.
        :
        http://johnbalexander.com/articles
        _________________________________________________________________________________________

        Iertați-mă.

        Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

        „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
        Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
        Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

        Doamne Dumnezeule și Mântuitorul nostru Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Părinte Mărturisitor Gavriil Georgianul, ale tuturor Mărturisitorilor Tăi, ale tuturor Cuvioșilor Tăi și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

        Apreciază

    • calin said, on noiembrie 2, 2016 at 6:42 pm

      Apropo de carti, nu stiu daca este chiar locul aici, dar mi-am adus aminte de o carte foarte interesanta a lui Traian Golea din 1994 intitulata Pana unde am ajuns. Cautati acolo chiar din introducere despre furnicile de foc si paralela care se face cu realitatea in care traim!

      Descarcati cartea in pdf de la adresa: http://sendspace.com/file/b45hxz

      Apreciază

  12. Iones said, on noiembrie 2, 2016 at 4:32 pm

    OFF-TOPIC
    Propaganda LGBT cu declaratii ale unor COPII cu varsta intre 12 si 18 ani. Se spulbera mitul ca „homosexualitatea nu promoveaza pedofilia”
    http://www.theoutsiderz.com/ce-cred-tinerii-romani-despre-casatoriile-gay/

    Apreciază

  13. minionita said, on noiembrie 2, 2016 at 5:10 pm

    alex
    Daca o sa studiezi un pic cardurile contactless (asa le zice), o sa vezi ca au si ele cip dar ca informatia nu se transmite prin acces direct, ca atunci cand bagi cardul obisnit in bancomat ci prin unde radio. Adica aparent e un card cu tot dichisul pt puturosi sa mai bine zis dai cu mana pe langa cititor asa cum o sa faci si cu cipuletul implantat cand va veni vremea.

    Apreciază

  14. cosminmatiu said, on noiembrie 2, 2016 at 6:50 pm

    Cardurile contactless sunt similare cu cipul implantat.
    Uneori la televiziune cand moare cineva in urma unui accident nu se spune direct ca a murit ci spun ca a suferit traume incompatibile cu viata. Aceste carduri cine vrea sa le ia, sa le ia, nu trebuie sa ne explice noua aici pe blog ca sunt bune (bagati mare pe ele, nu ratati nici unul), dar sunt incompatibile cu mantuirea.
    Daca nu vreti sa va mantuiti aveti liber la orice.

    Mare atentie pentru iubitorii de carduri, noi aici pe blog suntem nebuni si nu le luam, pe voi nu va opreste nimeni. In caz ca va mustra constiinta si veniti aici pe blog sa ne explicati ca sunt bune, nu avem nevoie de comentariile voastre. A voastra e toata lumea, doar sunteti in lume peste 99.99%. Ocoliti-ne.

    Apreciază

  15. Ada said, on noiembrie 2, 2016 at 7:42 pm

    Am iubit Darvariul asa cum nu am iubit vreo manastire sau schit din Romania. Am iubit pacea si linistea pe care le gaseam acolo de fiecare data cand voiam sa las in urma zgomotul si forfota Bucurestiului. Darvariul m-a ajutat sa ma echilibrez sufleteste. Asta se intampla acum cativa anisori, cand lucram la Bucuresti si stateam cu chirie in zona Piata Lahovary. Pot oare descrie in cuvinte fericirea pe care o simteam cand mergeam la slujbe? Dar bucuria simtita atunci cand, la pangar, ma intampina fratele Cozmin (o mai fi el oare acum la pangar?) cu un zambet si o fata luminoasa, senina. Fratele Cozmin care, atunci cand am fost nevoita sa ma mut m-a ajutat recomandandu-ma parintelui Vasile, de la Rusa. si caruia ii sunt recunoscatoare pentru asta. Darvariul a fost pentru mine o oaza de liniste, de linistire as putea spune, un loc unde nu mai exista timp, doar vesnicia, timpul lui Dumnezeu.
    Incet, incet Darvariul a inceput sa se schimbe. A disparut intai covorul moale ce acoperea lespezile reci de marmura, iar usa manastirii, de obicei deschisa pana tarziu in noapte, a inceput sa fie zavorata la ora 20.00. Nu te mai puteai pierde in vesnicie, trebuia sa stai cu ochii pe ceas, sa nu ramai ferecat in schit… Apoi am plecat din Bucuresti. Cand m-am intors, pentru o scurta vizita, am observat cu stupoare ca icoanele ferecare in argint de pe iconostas disparusera… mutate in muzeul manastirii. Cine a avut ocazia sa le vada imi intelege tristetea… Ele nu infrumusetau doar iconostasul ci si sufletul credinciosilor. Cea mai frumoasa icoana a Lui Iisus vazuta vreodata de mine, aceea era. De multe ori m-am gandit ca, cine a pictat acea icoana, trebuie sa-L fi vazut.
    Acum, cu si mai mare tristete aud de cartele in manastire. Eu inteleg ca sunt oameni care fac neoranduiala si ca e mai comod cu cartela, dar… cum ramane cu codul de bare? O sa ne obisnuim atat de mult cu el incat o sa-l acceptam lejer pe corp, pentru ca e mai comod, nu mai trebuie sa umblam cu acte si carduri dupa noi… Nu ar fi mai bine sa ramanem la cheie daca avem posibilitatea sa o facem? De ce sa dam cu badge-ul si la manastire? Asta se intampla in corporatii… nu la schit.
    In rest, vreau INAPOI Darvariul meu, al meu: icoanele ferecate in argint, covorul moale, chipul senin al fratelui Cozmin, usile fara cartele si inca ceva… o credinta fara invataturi eretice. Amin.

    Apreciat de 1 persoană

    • mihai said, on noiembrie 3, 2016 at 10:17 pm

      Ada, din pacate in caz ca nu stiai, deja am vazut in unele ,,biserici ortodoxe” icoane renascentiste, supermemorandumul asi arata deja coltii dar numai ca se aplica tactica vicleana al pasilor marunti pt a nu se baga de seama, in rest Dumnezeu cu mila

      Apreciază

  16. mircea.v said, on noiembrie 2, 2016 at 8:59 pm

    Si cu toate cipurile astea de acces, nici nu e un calculator care sa inregistreze totul si un monah desemnat cu monitorizarea celorlalti: cand iese x din camera, cand intra…
    iata o noua ascultare: monitorizarea fratilor. Nu mai e cu trapeza, vacile, oile, cositul…, acum e cu monitorizarea.
    „In numele lui antihrist, va monitorizam”

    Apreciază

    • octoviv said, on noiembrie 3, 2016 at 12:46 pm

      Știați că???

      Un calculator personal (laptop sau desktop) se numește ordinateur???

      ordinateur:
      https://en.wiktionary.org/wiki/ordinateur
      […]
      French

      Etymology
      From Latin ordinator ‎(“one who orders”), from ōrdinō ‎(“to order, to organize”)

      In its application to computing, it was coined by the professor of philology Jacques Perret in a letter dated 16 April 1955, in response to a request from IBM France, who believed the word calculateur was too restrictive in light of the possibilities of these machines (this is a very rare example of the creation of a neologism authenticated by dated letter.)

      Pronunciation
      IPA(key): /ɔʁ.di.na.tœʁ/
      Homophone: ordinateurs

      Noun
      ordinateur m ‎(plural ordinateurs)

      1. A computer, a computing device.
      Il a un ordinateur. — He has a computer.
      Elle est à l’ordinateur. — She is at the computer.

      2. (archaic, Christianity) One who performs an ordination ceremony.

      Synonyms
      (computer): calculateur, micro, micro-ordinateur, mini-ordinateur, ordi, PC

      Derived terms
      ordinateur portable
      superordinateur
      […]

      ordination:
      https://en.wiktionary.org/wiki/ordination
      […]
      English

      Etymology
      From Middle French ordination, from Old French ordinacion, from Latin ordinatio

      Pronunciation
      Rhymes: -eɪʃən

      Noun
      ordination ‎(plural ordinations)

      1. The act of ordaining or the state of being ordained.
      2. (Christianity) The ceremony in which a priest is consecrated, considered a sacrament in the Catholic and Orthodox churches.
      […]

      traducerile din limba engleză în limba română scrisă cu voia și ajutorul Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu – „Toată darea cea bună şi tot darul desăvârşit de sus este, pogorându-se de la Părintele luminilor, la Care nu este schimbare sau umbră de mutare” (Iacov 1, 17)-, folosindu-mă și de http://wordreference.com/enro/ – greșalele sunt ale mele; cine cunoaște mai bine limba engleză și consideră că nu am tradus bine, m-aș bucura dacă ar face altele mai bune:
      ordinator:
      […]
      Franceză

      Etimologie
      Din cuvântul Latin ordinator ‎(“cel care ordonă, care dă ordine”), din ōrdinō ‎(“a ordona, a organiza”)

      Aplicat în calculatoare, a fost inventat de către profesorul de filologie Jacques Perret într-o scrisoare datată 16 Aprilie 1955, ca răspuns al unei cereri de la IBM Franța, care credea că, cuvântul calculator era prea restrictiv în ‘lumina’ posibilităților acestor mașini (acesta este un foarte rar exemplu de creare a unui neologism autentificat de o scrisoare datată.)

      Pronunție
      IPA(key): /ɔʁ.di.na.tœʁ/
      Omofon: ordinateurs

      Substantiv
      ordinateur m ‎(plural ordinateurs)

      1. Un computer, un dispozitiv computațional.
      El are un ordinator. – El are un computer.
      Ea este la ordinator. – Ea este la computer.

      2. (arhaic, Creștinism) Cel care săvârșește ceremonia de ordinație.

      Sinonime
      (computer): calculateur, micro, micro-ordinateur, mini-ordinateur, ordi, PC

      Termeni derivați
      ordinateur portable
      superordinateur
      […]

      ordinație:
      https://en.wiktionary.org/wiki/ordination
      […]
      Engleză

      Etimologie
      Din cuvântul, din Franceza Evului Mediu, ordination, din cuvântul, din Franceza Veche, ordinacion, din cuvântul Latin ordinatio

      Pronunție
      Rime: -eɪʃən

      Substantiv
      ordinație ‎(plural ordinații)

      1. Actul de a ordona sau starea de a fi ordonat.
      2. (Creștinism) Ceremonia în care un preot este consacrat, considerată o ‘taină’ în ‘biserica’ Catolică (mai degrabă o anti-taină – nota mea) și o Taină în Biserica Ortodoxă.
      […]

      ordináție:
      https://dexonline.ro/definitie/ordinație
      […]
      ordináție, ordináții, s.f. (înv.) 1. ordonanță. 2. hirotonisire.
      sursa: Dicționar de arhaisme și regionalisme, 2002.
      […]

      Deci, în creștinism, ordinator desemnează pe „cel care săvârșește ceremonia de ordinație”, ordinația înseamnă hirotonisire, deci ordinatorul în creștinism este episcopul.
      _______________________________________________________________________________________

      Părintele Adrian Făgețeanu, Viața mea. Mărturia mea. Interviuri de Andrei Dârlău. Volum coordonat de Ciprian Voicilă, Editura Areopag, Editura Meditații, București, 2011, p. 123:

      […]
      [Andrei Dârlău:] Sunt atâtea terapii complementare, părinte.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Sunt. Dar și diavolul face minuni. Și spune Mântuitorul, Domnul nostru Iisus Hristos, în Matei 24, că antihriștii vor veni în epoca modernă, unde tehnica a ajuns la o perfecțiune neobișnuită, se fac numai convorbirile telefonice prin satelit, se vor face proiecții și alte minuni care vor păcăli toți gură-cască, chiar din cei aleși. De aceea, trebuie să fim atenți, că vor veni mulți prooroci mincinoși și hristoși mincinoși și vor face minuni. Vă dau un exemplu naiv și o să mă înțelegeți mai bine. Un sectar spune unui bolnav: „Vezi că tu ai fost la biserica ortodoxă și nu te-au vindecat popii. Vino la noi, că noi ne rugăm toată comunitatea, și-ai să vezi că te faci bine”. Deci, diavolul îi ajută dacă își părăsește credința. Însă aparent! Nu mai simte durere, nu mai simte amețeli, nu mai simte cutare, dar cade în altă stare și dă vina pe necazuri și ajunge la deznădejde, la sinucidere. Și dă vina și pe Dumnezeu.
      […]

      ……..

      Sfântul Mărturisitor Gavriil Georgianul, cel nebun întru Hristos. Viața. Mărturii. Învățături. Minuni, Editura Iona, București, 2015, p. 108, 156-157:
      […]
      În tinerețe, Părintele Gavriil încerca să afle numele antihristului. Îl ruga pe Dumnezeu să i-l descopere. Deodată i-a apărut înainte un înger și i-a spus: „Numele lui a fost ascuns oamenilor, dar lupta dintre Enoh, Ilie și antihrist se va arăta la televizor. Înainte de plecarea icoanei Maicii Domnului de la Iviron, din Sfântul Munte, clopotele vor bate singure, iar bisericile în chip văzut se vor pleca ei să-și ia rămas bun. Toate se vor arăta la televizor, pentru ca toți cei ce vor vrea să-și mântuiască sufletele să vadă și să vină în Georgia.”

      Satana are 666 de curse. În vremea lui antihrist, cea mai puternică ispită va fi așteptarea mântuirii din cosmos, de la «umanoizi», «extratereștri» care de fapt sunt diavoli.

      Dacă cineva va primi pecetea lui antihrist fiind silit, în ochii lui Dumnezeu va fi socotit ca o fecioară siluită împotriva voii sale. Pecetea nu va avea niciun efect dacă se va face împotriva voii omului.”
      […]

      […]
      În vremurile lui antihrist cea mai puternică ispită va fi așteptarea mântuirii din cosmos, de la „umanoizi” și „extratereștri”, care sunt de fapt măști ale diavolilor. Nevoitorul rugăciunii să privească atunci arareori către cer, fiindcă semnele vor putea fi înșelătoare, iar el s-ar putea pierde.

      Jumătate din iad este deja pe pământ. Antihrist s-a născut deja, e la ușă nu bate, ci dă buzna. Veți fi martori ai domniei lui. Pcetea lui va fi văzută pe frunte și pe mâini.

      Antihrist nu va fi înscăunat în Georgia, și prigonirile aici vor fi mult mai puțin crâncene. Vai celor ce vor încerca să tâlcuiască Evanghelia în felul lor. Mai târziu, ucenicii antihristului vor merge și ei la biserică, își vor face semnul crucii, vor propovădui Evanghelia. Însă adevărații credincioși se vor recunoaște prin faptele cele bune.

      Satana are 666 de curse. Pecetea lui se va pune nu numai în chip nevăzut, ci și văzut, pe frunte și pe mâini. Dacă pecetluirea se va face prin silire, înaintea lui Dumnezeu ea se va socoti ca siluirea unei fecioare. Cea mai grea încercare pentru creștini va fi când rudele lor vor primi pecetea. Pecetea nu va influența dacă va fi pusă împotriva voii omului. Dar închipuiți-vă cursa întinsă de antihrist unei mame rămasă singură cu cinci copii! Cum să-i hrănească dacă nu primește pecetea?

      Pecetea se va pune pe degetul arătător, iar nu pe palmă. Va fi nevăzută, pusă sub piele cu ajutorul unui computer. Mai întâi, va fi oferită voluntarilor. Însă odată cu înscăunarea antihristului, toți vor fi asupriți s-o primească. Neascultarea va fi socotită trădare. Oamenii vor fugi în pădurile din munți. Să fie cu băgare de seamă să meargă în cete de zece-cincisprezece, pentru că diavolul ar putea încerca să-i împingă de pe stânci. Credincioșii vor fi ocrotiți de către Duhul Sfânt. Orice s-ar întâmpla, nu vă pierdeți niciodată nădejdea. Ajutați-vă unul pe altul. Dumnezeu vă va deschide mintea și veți ști cum să reacționați. Cel care va răbda se va mântui. Niciun credincios adevărat nu va simți nici foame, nici sete. Domnul va face minuni pentru ei. O frunzuliță va da destulă hrană pentru o lună de zile. Semnul crucii făcut peste un bulgăre de pământ îl va preface în pâine.
      […]
      _________________________________________________________________________________________

      Iertați-mă.

      Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

      „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
      Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
      Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

      Doamne Dumnezeule și Mântuitorul nostru Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Părinte Mărturisitor Gavriil Georgianul, ale tuturor Mărturisitorilor Tăi, ale tuturor Cuvioșilor Tăi și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

      Apreciază

  17. Raluca said, on noiembrie 2, 2016 at 9:40 pm

    Nu mi se pare tocmai potrivită amplasarea mănăstirilor în centrul unui mare oraș. Pe vremuri, acum o sută de ani de exemplu, într-un București patriarhal și tihnit, era altceva. Acum în Bucureștiul nebun în care trăim, locul mănăstirilor parcă nu mai e în mijlocul tumultului, ci în locuri mai retrase.
    Eu am fost la Schitul Darvari de câteva ori prin anii 90. Pe atunci se vindeau la pangar cărțile unui yoghin și orientalist ”creștin” Vasile Andru, care dacă nu mă înșel a și fost găzduit ceva timp în mănăstire. Tot pe la sfârșitul anilor 90, la o slujbă de dimineață am văzut pentru prima oară călugări râzând când cântau la pangar. Nu știu de ce râdeau. Am plecat imediat. De atunci nu am mai fost pe acolo.

    Apreciază

  18. Raluca said, on noiembrie 2, 2016 at 9:43 pm

    Rectific. Călugării râdeau la strană.

    Apreciază

  19. Pr. Evghenie said, on noiembrie 3, 2016 at 2:51 am

    Va rog din suflet, cine stie unde se mai gasesc acele cantari frumoase din postul mare de muzica psaltica de la Darvari, sa-mi dea un semn pe adresa de mail yevgen.televka@yahoo.com . Le aveam acum vre-o 15 ani pe caseta. Poate le are cineva in format electronic, sa mi le poata trimite, ca le caut de mult timp. Multumesc. Psaltica mai dulce si frumoasa nu am prea auzit, sunt cu adevarat inaltatoare.

    Apreciază

    • mircea.v said, on noiembrie 3, 2016 at 10:01 am

      Parintele Justin Parvu:

      Daca s-ar ridica o elita de preoti si de calugari, care intr-adevar sa se angajeze in slujba Adevarului, atunci s-ar mai schimba situatia. Iar prin aceasta schimbare eu nu inteleg imbunatatirea conditiilor de viata si nici macar a caracterului celor ce ne conduc, ci inteleg o schimbare in sufletele credinciosilor, o intarire a credintei care ne va da forta sa marturisim impreuna, ne va da unitatea si dragostea jertfirii. Important este sa ne opunem tuturor antihristilor si sa murim demn; sa nu avem o pozitie de lasitate. Iar poporul cum sa se mobilizeze, cum sa aiba tarie duhovniceasca, daca nu are lideri?

      – Poate ca preotii acestia se tem sa nu fie inlaturati din posturile lor si astfel sa nu mai poata catehiza credinciosii pe care ii mai avea.

      – Represalii au fost dintotdeauna si vor fi. Noi nu trebuie sa calculam cat timp de cateheza avem la dispozitie. Poate sa fie si o saptamana, dar sa imi fac datoria cu toata jertfelnicia fata de Evanghelia lui Hristos si neamul meu. Au fost 12 Apostoli si pana si acolo a intrat diviziunea, tradarea. Si ce catehizare este aceea daca taci? Pe mine nu trebuie sa ma ingrijoreze faptul ca ma va schimba si va trimite alt preot in locul meu, cu mult mai slab si care sa corespunda baremului. Daca patimim ceva pentru Hristos, mai mult folos vom aduce natiei. Jertfa naste viata. Nu este suficient sa marturisesti un adevar numai celui de sub epitrahilul tau, ci trebuie sa il propovaduiesti in auzul tuturor, avem datoria sa scoatem adevarul la lumina.
      Te mai poti retrage din strategie, dar cat dureaza aceasta strategie, mai? Sufera poporul asta de atata strategie si nu mai facem nimic. Sa nu confundam strategia cu depunerea armelor. Doar nu suntem facuti numai pentru zile bune; un razboi cine il mai sustine? Si cine sunt luptatorii? Nu noi cei din lumea aceasta de aici? De ce i se zice Biserica luptatoare? Luptatoare inseamna zi de zi sa sustii un atac impotriva puterilor intunericului. O asceza retrasa in individualitatea ei nu mai este un adevar marturisit in plenitudinea lui.

      Apreciază

    • el said, on noiembrie 3, 2016 at 2:39 pm

      evghenica de la propaganda beserica.srl ERETICULE ecumenist si pomenitorule de ERETICI

      o sa-ti cante dracii numai muzica bizantina cand te-or scoate cu sila din trupul ala intinat al tau in care ai spurcat si Ortodoxia si hirotonia…. apoi or sa te arunce pe acorduri de plsatichie de darvari la AFANIA, unde vei pterece cu amicii tai darvarezi detinatori de cipuri si inchinatori la HUOrtodoxia innoita a ERETICILOR ecumenisti!

      Apreciază

  20. octoviv said, on noiembrie 3, 2016 at 3:32 pm

    Adunătura tâlhărească din Creta și codul de bare

    Facebook Glasul Strămoșesc, 24 mai 2016:

    […]
    Glasul Strămoșesc

    May 24 at 1:16pm

    Adrian Grigoriu
    Adrian Grigoriu
    Glasul Strămoșesc foarte suspect acest semn trapezoidal – nu este exclus – dar ajungem sa facem speculații – eu am stat inlimita celro evidente. litera G nu ar fi ceva prea toxic că vine de la GOD.

    Dar modelul semana tare cu modelel stergaerlor evreiosti ortodoxe.
    May 24 at 2:38pm · Edited

    ….

    Show edit history

    Adrian Grigoriu Glasul Strămoșesc foarte suspect acest semn trapezoidal – nu este eclux – dar ajungem sa facem speculatii – eu am stat inlimita celro evidente. litera G nu ar fi ceva prea toxic că vine de la GOD.
    May 24 at 1:23pm

    Adrian Grigoriu
    Adrian Grigoriu Glasul Strămoșesc
    foarte suspect acest semn trapezoidal – nu este eclux – dar ajungem sa facem speculatii – eu am stat inlimita celro evidente. litera G nu ar fi ceva prea toxic că vine de la GOD.

    Dar modelul semana tare cu modelel stergaerlor evreiosti ortodoxe.
    May 24 at 1:24pm

    Adrian Grigoriu
    Adrian Grigoriu Glasul Strămoșesc
    foarte suspect acest semn trapezoidal – nu este exclus – dar ajungem sa facem speculatii – eu am stat inlimita celro evidente. litera G nu ar fi ceva prea toxic că vine de la GOD.

    Dar modelul semana tare cu modelel stergaerlor evreiosti ortodoxe.
    […]

    ……..

    Tallit și tzitzit evreiesc:

    via http://www.jewfaq.org/signs.htm

    TALLIT:
    http://bar-mitzvah-ceremony.weebly.com/symbols.html
    […]
    TALLIT

    The tallit is a special prayer shawl that the child receives during their bar mitzvah ceremony. Only adult Jews are allowed to wear these shawls but since the bar mitzvah means the child is now seen as an adult in the Jewish faith, they can wear the shawl.
    […]

    Why the Tallit Barcode?
    What’s the reason for the black stripes on the tallit and tzitzit?
    :
    http://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/536810/jewish/Why-the-Tallit-Barcode.htm
    […]
    Also, the Zohar (the classic text of the Kabbalah; compiled by 2nd century mishnaic sage Rabbi Shimon bar Yochai) explains that white represents chesed (Divine Benevolence) and the blue (black, dark) stripe represents gevurah (G‑d’s severity).
    […]

    traducerile din limba engleză în limba română scrisă cu voia și ajutorul Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu – „Toată darea cea bună și tot darul desăvârșit de sus este, pogorându-se de la Părintele luminilor, la Care nu este schimbare sau umbră de mutare” (Iacov 1, 17)-, folosindu-mă și de http://wordreference.com/enro/ – greșalele sunt ale mele; cine cunoaște mai bine limba engleză și consideră că nu am tradus bine, m-aș bucura dacă ar face altele mai bune:

    TALLIT:
    […]
    TALLIT

    Tallit-ul este un șal de rugăciune special pe care copilul îl primește în timpul ceremoniei bar mitzvah. Doar evreilor adulți le este permis să poarte aceste șaluri dar din momentul bar mitzvah care înseamnă că, copilul este văzut acum ca un adult în credința evreiască, [copiii] pot purta șalul.
    […]

    Ce e cu Codul de Bare de pe Tallit?
    Care este motivul pentru dungile negre de pe tallit și tzitzit?
    :
    […]
    De asemenea, Zohar-ul (textul clasic al Kabbalei; compilat de rabinul mishnaic ‘înțelept’ Shimon bar Yochai) expică faptul că alba reprezintă chesed (Bunăvoința Divină) și albastra (neagra, întunecata) dungă reprezintă gevurah (severitatea lui G‑d).
    […]

    ……..

    Codul de bare EAN-13 (atenție la caracterul > de la finele spurcăciunii de cod de bare):

    Cele trei grupuri de câte două linii lungi verticale, se zice că se numesc linii de control și acelea contează, ‘sunt importante’, ‘au valoare’ pentru cititorul de cod de bare, pentru calculator (aka computer aka ordinator) și atunci codul de bare de mai sus l-am putea scrie:

    || nu contează ce cifre sunt aici, pot fi orice cifre || nu contează ce cifre sunt aici, pot fi orice cifre || >

    sau altfel scris:

    11 0 11 0 11 >

    sau altfel scris:

    0110 110 11 >

    și deoarece avem semnul > la sfârșitul codului de bare, care înseamnă virează la stânga sau unește sfârșitul cu începutul, șirul de mai sus se mai poate scrie:

    110110 110

    sau altfel scris:

    110 110 110

    110 scris în sistemul de numerație binar este 6 în sistemul de numerație zecimal.
    _______________________________________________________________________________________

    Sfânta Scriptură, ediție aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, 1988
    Cartea a treia a Regilor, Capitolul 10
    :
    […]
    14. Greutatea aurului care i se aducea pe fiecare an lui Solomon era de șase sute șaizeci de talanți de aur,
    15. Afară de ce primea el de la aducătorii de mărfuri și de la negustori, de la toți regii arabi și de la căpeteniile ținuturilor.
    […]

    versetul 14 trimite la versetul 13 din Cartea a doua Paralipomena (a doua a Cronicilor), Capitolul 9:
    […]
    13. Greutatea aurului care i se adusese lui Solomon într-un an era de șase sute șaizeci și șase de talanți de aur.
    14. Afară de acestea, mai aduceau lui Solomon aur și argint solii de la diferite popoare și negustorii, precum și toţi regii Arabiei și conducătorii de provincii.
    […]

    ……..

    Părintele Adrian Făgețeanu, Viața mea. Mărturia mea. Interviuri de Andrei Dârlău. Volum coordonat de Ciprian Voicilă, Editura Areopag, Editura Meditații, București, 2011, p. 123:
    […]
    [Andrei Dârlău:] Sunt atâtea terapii complementare, părinte.

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] Sunt. Dar și diavolul face minuni. Și spune Mântuitorul, Domnul nostru Iisus Hristos, în Matei 24, că antihriștii vor veni în epoca modernă, unde tehnica a ajuns la o perfecțiune neobișnuită, se fac numai convorbirile telefonice prin satelit, se vor face proiecții și alte minuni care vor păcăli toți gură-cască, chiar din cei aleși. De aceea, trebuie să fim atenți, că vor veni mulți prooroci mincinoși și hristoși mincinoși și vor face minuni. Vă dau un exemplu naiv și o să mă înțelegeți mai bine. Un sectar spune unui bolnav: „Vezi că tu ai fost la biserica ortodoxă și nu te-au vindecat popii. Vino la noi, că noi ne rugăm toată comunitatea, și-ai să vezi că te faci bine”. Deci, diavolul îi ajută dacă își părăsește credința. Însă aparent! Nu mai simte durere, nu mai simte amețeli, nu mai simte cutare, dar cade în altă stare și dă vina pe necazuri și ajunge la deznădejde, la sinucidere. Și dă vina și pe Dumnezeu.
    […]

    ……..

    Profetiile Arhim. Gavriil: despre EXTRATERESTRII, despre CUM VOM REZISTA IN MUNTI SI PADURI, despre ANTIHRIST si adeptii sai fara fapte bune dar care „vor umbla la biserica, se vor boteza si vor predica poruncile evanghelice” …:
    https://saccsiv.wordpress.com/2013/08/23/profetiile-arhim-gavriil-despre-extraterestrii-despre-cum-vom-rezista-in-munti-si-paduri-despre-antihrist-si-adeptii-sai-fara-fapte-bune-dar-care-vor-umbla-la-biserica-se-vor-boteza-si-v/
    […]
    Produsele pe care pun semnul lui antihrist nu vă pot dăuna. Aceasta încă nu este pecetea. Trebuie rostită rugăciunea „Tatăl nostru”, de însemnat cu sfânta cruce, de stropit cu aghiasmă și astfel se va sfinţi orice hrană.
    […]

    […]
    Nu vă temeți. Principalul este să nu fie primită pecetea lui antihrist pe mâna dreaptă și pe frunte.
    Nu mâncați pâinea celui care a primit pecetea lui antihrist.
    […]

    ……..

    Sfântul Mărturisitor Gavriil Georgianul, cel nebun întru Hristos. Viața. Mărturii. Învățături. Minuni, Editura Iona, București, 2015, p. 108, 156-157:
    […]
    În tinerețe, Părintele Gavriil încerca să afle numele antihristului. Îl ruga pe Dumnezeu să i-l descopere. Deodată i-a apărut înainte un înger și i-a spus: „Numele lui a fost ascuns oamenilor, dar lupta dintre Enoh, Ilie și antihrist se va arăta la televizor. Înainte de plecarea icoanei Maicii Domnului de la Iviron, din Sfântul Munte, clopotele vor bate singure, iar bisericile în chip văzut se vor pleca ei să-și ia rămas bun. Toate se vor arăta la televizor, pentru ca toți cei ce vor vrea să-și mântuiască sufletele să vadă și să vină în Georgia.”

    Satana are 666 de curse. În vremea lui antihrist, cea mai puternică ispită va fi așteptarea mântuirii din cosmos, de la «umanoizi», «extratereștri» care de fapt sunt diavoli.

    Dacă cineva va primi pecetea lui antihrist fiind silit, în ochii lui Dumnezeu va fi socotit ca o fecioară siluită împotriva voii sale. Pecetea nu va avea niciun efect dacă se va face împotriva voii omului.”
    […]

    […]
    În vremurile lui antihrist cea mai puternică ispită va fi așteptarea mântuirii din cosmos, de la „umanoizi” și „extratereștri”, care sunt de fapt măști ale diavolilor. Nevoitorul rugăciunii să privească atunci arareori către cer, fiindcă semnele vor putea fi înșelătoare, iar el s-ar putea pierde.

    Jumătate din iad este deja pe pământ. Antihrist s-a născut deja, e la ușă nu bate, ci dă buzna. Veți fi martori ai domniei lui. Pcetea lui va fi văzută pe frunte și pe mâini.

    Antihrist nu va fi înscăunat în Georgia, și prigonirile aici vor fi mult mai puțin crâncene. Vai celor ce vor încerca să tâlcuiască Evanghelia în felul lor. Mai târziu, ucenicii antihristului vor merge și ei la biserică, își vor face semnul crucii, vor propovădui Evanghelia. Însă adevărații credincioși se vor recunoaște prin faptele cele bune.

    Satana are 666 de curse. Pecetea lui se va pune nu numai în chip nevăzut, ci și văzut, pe frunte și pe mâini. Dacă pecetluirea se va face prin silire, înaintea lui Dumnezeu ea se va socoti ca siluirea unei fecioare. Cea mai grea încercare pentru creștini va fi când rudele lor vor primi pecetea. Pecetea nu va influența dacă va fi pusă împotriva voii omului. Dar închipuiți-vă cursa întinsă de antihrist unei mame rămasă singură cu cinci copii! Cum să-i hrănească dacă nu primește pecetea?

    Pecetea se va pune pe degetul arătător, iar nu pe palmă. Va fi nevăzută, pusă sub piele cu ajutorul unui computer. Mai întâi, va fi oferită voluntarilor. Însă odată cu înscăunarea antihristului, toți vor fi asupriți s-o primească. Neascultarea va fi socotită trădare. Oamenii vor fugi în pădurile din munți. Să fie cu băgare de seamă să meargă în cete de zece-cincisprezece, pentru că diavolul ar putea încerca să-i împingă de pe stânci. Credincioșii vor fi ocrotiți de către Duhul Sfânt. Orice s-ar întâmpla, nu vă pierdeți niciodată nădejdea. Ajutați-vă unul pe altul. Dumnezeu vă va deschide mintea și veți ști cum să reacționați. Cel care va răbda se va mântui. Niciun credincios adevărat nu va simți nici foame, nici sete. Domnul va face minuni pentru ei. O frunzuliță va da destulă hrană pentru o lună de zile. Semnul crucii făcut peste un bulgăre de pământ îl va preface în pâine.
    […]
    _________________________________________________________________________________________

    Iertați-mă.

    Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

    „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
    Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
    Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

    Doamne Dumnezeule și Mântuitorul nostru Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Părinte Mărturisitor Gavriil Georgianul, ale tuturor Mărturisitorilor Tăi, ale tuturor Cuvioșilor Tăi și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

    Apreciază

  21. Iuliana said, on noiembrie 3, 2016 at 5:29 pm

    @ „el”, „modelul de crestin traitor si autentic” …TU chiar te consideri un vas curat? un model de traitor al virtutilor crestinesti ale blandetii, smereniei, pacii, dragostei….?

    Daca toti crestinii autentici sunt ca tine, poate mai bine ma lipsesc de asemenea „crestinism”. Eu nu am intalnit asemena limbaj, atitudine si insulte NICIUNDE in nici un fel de carte a vreunui Sfant, la vreun parinte duhovnic tot mentionat aici pe blog, in nici o Biblie si nici macar in cartile tampite yoghine pe care le citeam inainte. Da, nici macar niste inselati, cum le-ai spune tu, nu vorbesc „asa frumos” ca tine, crestin autentic…

    …Inainte sa dai cu pietre si sa insulti oameni pe care nu-i curnosti, vezi in ograda ta, ca de 2 ani de cand citesc zilnic acest blog, esti userul cu cel mai multe insulte si limbaj EXTRA-vulgar/ cap de fraza scrisa. Vrei sa-ti fac si o statistica? se poate face… si alti useri ti-au mai spus asta.

    E treaba lui saccsiv daca tolereaza asemena limbaj pe blogul lui, dar cred tu prin limbajul si atitudinea ta faci o reclama negativa otodoxiei, in principiu.

    pentu ca TU simntesti prin cuvinte si atitudine. Daca un om care este in cautari nimenreste aici si citeste un pic din duhul blandetii si al iubirii tale, draga „el”, se sminteste, fuge si nu-i mai trebuie ortodoxie traitoare de-a ta…
    CE DACA nu te impartasesti la eretici sau nu iei CIP? Prin asta te crezi mai vrednic, decat noi prostii lumii?? …daca cumva se intampla si planul lui Dumnezeu e sa mori inainte de bravoasa ta marturisire in ultimii 3.5 ani de domnie a lui Antihrist, crezi ca ajungi in Imparatie prin blandetea si dragostea ta?????? Cu siguranta stii ca vom fi judecati pentru TOATE gandurile si vorbele, nu doar pentru fapte.
    Esti gata sa fii judecat pentru asta?

    …sau poate Sf. Apostol Pavel o fi gresit cand a spus „Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.”

    Apreciază

    • Ioana said, on noiembrie 3, 2016 at 10:49 pm

      IULIANA,

      FARISEII SARACII DE EI SE SCANDALIZAU SARMANII CA MANTUITORUL IISUS HRISTOS DUMNEZEUU ii facea pe buna dreptate, nebuni, orbi, pui de naparci.

      Mai citeste Evanghelia, mai citeste Sfinntii Parintii si dup-aia mai vezi…

      trebuie sa fii ca un mormant la spusele celorlati, nu sa te smiorcai

      Paote el are o nebunie pentru Hristos, si Sfantul Ilie i-a urat pe hulitorii de Dumnezeu!!

      el e piatra de poticnire, e un examen, o poarta de trecere si de cernere pe acest blog. N u il mai defaimati, nu il mai timorati, MARTURIILE LUI AU FOST EXTREM DE VITALE si FOLOSITOARE IN demascarea INSELARILOR.

      EL STRIGA, PENTRU CA ereticii SI MERGATORII LA POMENITORI DE ERETICI VOR AJUNGE IN iad SI E CUMPLIT ACOLO!

      pacatele personale nu le judecam, dar cand nu aveti ce zice, voi astia smiorcaitii o dati cu pacea si bunatatea.

      Iuliana,

      nu stiai CA PE CINE IUBESTE DUMNEZEU PE ACELA IL CEARTA?

      Ba foarte bine comenteaza fratele el, foarte clar, drept si fara ocolisuri!

      eu si multi altii ii multumim foarte mult!

      daca suntetio atat de iubitori suportati ocara, smeriti-va, IESITI DIN EREZIE

      EL E UN EXAMEN, SI CINE NU IL TRECE e foarte posibil ca e prins de vreun carlig al mandriei si al ereziei

      asta e nebunia lui pentru Hristos

      sa ma ierte ca l-am laudat, mai de folos sunt sufletului OCARILE…

      ERETICII daca nu se LEAPADA de erezia lor PUBLIC SI DACA NU SE INTORC LA INVATATURA ORTODOXA, NU POT FI SFINTI MARTIRI SI NU SE POT MANTUI!! – POT SA MOARA IN CELE MAI TERIBILE CHINURI, SA FIE ARSI, SCHINGIUITI ETC., NU LE FOLOSESTE CU NIMIC, PENTRU CA HULESC PE DUMNEZEU !!

      „Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi DE AȘ DA TRUPUL MEU CA SĂ FIE ARS, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte.”

      Iar DRAGOSTEA, dragi creștini e în primul rând dragostea pentru Dumnezeu, pentru Adevăr, pentru Hristos! Iată de ce ereticii HULITORII DE DUMNEZEU NU AU DRAGOSTE, desi iși dau trupul sa fie ars si schingiuit, martiriul lor nu are nici o valoare PENTRU CA IUBESC NEDREPTATEA!

      Apreciat de 1 persoană

      • Iuliana said, on noiembrie 4, 2016 at 12:59 pm

        In primul rand – si cel mai important, a-L compara pe Mantuitorul Hristos cu userul „el” este blasfemie in sine. …Adica „el” injura si vorbeste ca la usa cortului cu toti pe aici fara sa-i cunoasca si tie ti se pare ca urmeaza exemplul Mantuitorului?!?!?!?! Ca si Hristos a mustrat?!?! …poate ar trebui sa recitesti si tu cuvintele de mustrare si sa le compari cu ale lui „el”. Cu adevarat ti se pare ca au acelasi Duh?!?!?!?!?!?!?

        Daca va place asa de mult stilul lui, faceti-i un fanclub, dar nu-l compara cu CEL care nu are comparare.

        2. Sfintii Parinti mustrau prin BLANDETE si astfel intorceau mii de suflete spre Dumnezeu.
        „el” mustra din mandrie si multa parere de sine si poate ca intoarce spre fuga pe multi de la Dumnezeu…daca ajung oamenii sa creada ca un crestin e normal sa vorbeasca ca el si ca asa sunt ortodocsii.

        3. Dragostea este pentru Adevar, cum zici, asa este… dar „el” e departe de TRAIREA Adevarului dat de Mantuitorul nostru Iisus Hristos.
        O putem tine asa intr-o veselie, si tineti-i partea cati vreti… pe mine (si pe multi altii) nu ma puteti covinge ca modul lui de a vorbi si interactiona pe acest blog cu oameni pe care nu-i cunoaste este normal si model de traire ortodoxa.

        p.s. si intrebarea mea care era pentru „el”, dar ai raspuns tu – insa nu la intrebare ci ai ocolit-o… cea referitoare la citatul SF. Apostol Pavel. Nu vreau un raspuns referitor la eretici, caci stiu ce zici tu, caci intrebarea era pt „el” traitor de ortodoxie: „Se mantuieste un crestin plin de ura si fara stop de dragoste pentru aproapele lui?”
        …Pana la urma e ok, eu pot fi o proasta si cum imi zice el. Asta nu ma deranjeaza. Nu nu am zis sa fiu vreo desteapta… Eretica insa NU sunt. Doar ca prostii au sansa sa se mantuiasca, ca prin mila lui Dumnezeu s-or lumina vreodata la minte…
        Oare crestinii plini de ura au? Daca ura este opusul Iubirii. Daca Dumnezeu este Iubire si vrasmasul este ura, cum se impaca una cu alta?!?

        Si voi care il tolerati si il incurajari ca ar fi vreun nebun pentru Hristos cum zici tu, cred ca-i faceti mai mult rau si-i hraniti parerea de sine.
        Da-mi te rog exemple de preoti, calugari, sa nu mai zic de Sfinti Parinti care injura si vorbesc atat de vulgar si urat ca „el”. NU EXISTA.
        Nu despre asta este vorba in ortodoxie.

        Apreciază

      • Ioana said, on noiembrie 4, 2016 at 1:40 pm

        Iuliana,

        nu trebuie sa judecam pacatele personale, nu trebuie sa vedem paiul din ochiul fratelui…
        e o piatra de incercare

        Iertare daca s-a inteles ca il comapr cu Mantuitorul, nu asta am vrut sa zic. Ci ca e important sa mustri…
        Limbajul lui e altceva, dar eu nu il judec!

        Dar INSELARILE si EREZIILE trebuiesc ferm cobatute, iar un limbaj putin mai de mahala este un pacat personal, pe cand inchinarea la Satana prin cipuri si mersul la pomenitori de eretici inseamna rupere cu totul de Hristos, inseamna HULA!

        deci este mult mai grav.

        Iar el este foarte drept cu aceste lucruri, si poate vorbi si cu blandete atunci cand nu are de a face cu vicleni sau cu incapatanati invechiti in inselarea lor…

        Un om smerit intoarce si obrazul celalalt, un om smerit nu judeca, e ca un mormant.
        Dar tot acelasi om trebuie sa fie atent sa nu il amageasca cineva, sa nu cumva sa ajunga sa se inchine lui Antihrist, Satanei, prin cursele cu cipuri sau prin eretici ecumenisti!

        Apreciază

      • Ioana said, on noiembrie 4, 2016 at 1:49 pm

        Iuliana, si mustrarea poate fi tot dragoste, chiar si anatema. Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci sa se intoarca si sa fie viu!
        Pe cine iubeste Dumnezeu pe acela il cearta.
        Duhul lumii acesteia e unul inselator, permisiv la tioate demonismele si hulitor de Adevar!
        Niste vorbe mai aspre nu inseamna ura, ci diagnostic al bolii, un indemn ca trebuie sa fii atent sa nu cazi si mai rau!

        Nu judecati, ca sa nu fiti judecati!

        Dar fugiti cu toata puterea DE CEI VICLENI IN CHESTIUNILE CREDINTEI.

        Iarta-ma daca am facut o comparatie nepotrivita, dar nu suntem noi in masura sa judecam pacatele si slabiciunile aproapelui. Chiar daca aproapele ne insulta…. si poate ne insulta cu durere cand vede cerbicia in a urma pe cei inselati. Trebuie sa fugim de eretici.

        Imi pare rau ca am lungit discutia, asta este… dar ma necajesc cand vad ca oamenii sunt mai toleranti cu EREZIILE SI HULELE DE DUMNEZEU, decat cu niste mici neputinte ale fratilor…

        Apreciază

      • ilioara said, on noiembrie 4, 2016 at 1:56 pm

        iuliana, ar fi fost lipsa de dragoste sa batjocoreasca aiurea pe cineva dar toata lupta pe care o duce pentru pastrarea DREPTEI CREDINTE, pentru mantuire pana la urma, si impotriva vrajmasilor lui Hristos nu este nici pe departe lipsa de dragoste. Incearca sa treci peste limbaj si sa prinzi ideea, asa este …din pacate ranile deschise dor, tratate fara anestezie, din pacate astea sunt timpurile, nu mai avem timp si bani de anestezie, abia daca mai reusim sa dezinfectam……sau mai bine zici sa le lasam asa???

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 4, 2016 at 6:05 pm

        Iuliana

        nu sunt sfant, nu am pretins ca sunt perfect ! sunt un pacatos care incearca sa spuna cu mijloacele unui om pacatos Adevarul pe care TOTI suntem DATORI SA-L MARTURISIM !!! …. azi cand clerul oficial TACE si CADE IN APOSTAZIE iar GLOATA doarme leganata in abureliile politicos-iubiriste „rozalii” si confortabil gadilitoare ale EREZIEI si INSELARII GENERALIZATE.

        asta e!fiecare ia ce poate si face ce poate !

        asteapta tu atunci linistita niscaiva ingeri din cer si vreo legiune de Sfinti de care esti (oare?) vrednica sa iti aminteasca ceea ce erai DATOARE sa cunosti si sa iti arate ceea ce lumea se preface ca NU VEDE.

        vremurile de pe urma si noi umblam imbufnati si fuduli dupa formalitati politicos confortabile si discurs pseudopatristic ca sa ne dam constiinta buna de crestini „evlaviosi” !
        azi pana si doctorii ar trebui sa spuna bolnavilor TERMINALI ca nu au nici o problema, totul de ok, au o gripa lejera…

        Ioana si ilioara multumesc de intelegere pentru neputintele mele.

        Apreciat de 2 persoane

    • Ioana said, on noiembrie 5, 2016 at 1:43 am

      Iuliana, sa pastram CREDINTA, e tot ce ni se cere in aceste vremuri. Sa mai gaseasca Hristos credinta la noi, sa nu o vindem fiind in comuniune cu pomenitori de eretici si afundandu-ne in ratacirea lor ca nu vom scapa. Asa spun Sfintii despre aceste vremuri, ca cei din neamul de pe urma nu vor avea nici o virtute, suntem cu totii praf la virtuti dupa cum se vede prea bine

      DAR VOR PASTRA CREDINTA

      DACA CINSTESTI MUNCA FRATELUI VASILE CU BLOGUL, INSUSESTE-TI SI ATITUDINEA CORECTA FATA DE MEGA-EREZIA ECUMENISTA DE 113 ANI, CULMINAND CU CRETA

      Nu mai putem merge in bisericile de zid…
      ne mutam in catacombe, in camarute, chilii, paduri… urmandu-i pe

      ADEVARATII PREOTI MARTURISITORI !

      Apreciază

  22. pangarie said, on noiembrie 4, 2016 at 2:15 am

    Prieteni dragi,

    Sunt unul dintre vietuitorii Schitului Darvari. Am citit articolul „saccsiv” si am apreciat nelinistea sincera a celui care l-a redactat, asemenea si micile erori gramaticale. Am avut senzatia ca articolul cu pricina a fost incomplet, nu dintr-o rea vointa, ci dintr-o graba inexplicabila a autorului. Unii dintre fratii nostri care scriu pe acest blog ne-au adus acuze, unele dintre ele reale, majoritatea, insa, pripite.
    In urma cu cateva saptamani, un tanar m-a fotografiat, fara sa il observ, in timp ce stateam la coada, intr-o farmacie, pentru a cumpara medicamente pentru mama mea care zacea pe patul de moarte. Bineinteles ca, asemeni cu autorul articolului „saccsiv”, „paparazzul” de serviciu s-a grabit sa publice fotografia, pe un blog oarecare, cu explicatiile personale, ironice la adresa Bisericii, bineinteles. Acum doua zile, un prieten bun m-a cautat sa imi spuna ca ma aflu in inselare si ca voi ajunge in iad, daca raman in Schitul Darvari. Cu acest prieten drag am impartit, in rastimpuri, bucata de paine, bucuriile si nelinistile, dorurile catre cer… Tot el mi-a spus, cu o oarecare condescendenta, sa citesc articolul „saccsiv”, pentru a ma edifica.
    Se loveste in Biserica din toate partile, dar lovitura cea mai dureroasa vine din partea noastra, prieteni dragi, a noastra, a membrilor sai. In vremurile de demult, atunci când valurile potrivnice loveau cu putere in Corabia Bisericii, credinciosii plecau genunchii la rugaciune, privegheau, posteau si primeau raspuns la cautarile lor si incredintare in inimile lor. Acum, ne ridicam, cu mic – cu mare, sa judecam, dupa aparente, viata unei manastiri, ne pregatim cu minutiozitate linia de ochire ca nu cumva noroiul pe care il aruncam sa isi greseasca tinta. E un lucru ciudat, insa, ca pentru acest razboi intre fratii de aceeasi credinta, s-a ales camp de lupta internetul, un biet sistem electronic…
    Mircea, Biserica noastra strabuna nu a facut si nu face prozelitism. Prozelitismul este atributul Bisericii Catolice, a cultelor protestante si neoprotestente etc, cu care nu suntem in comuniune si care sunt eretice. Biserica noastra este asemeni tatalui, din „parabola fiului risipitor”, care nu pleaca in cautarea fiului ci il asteapta pe acesta scrutand orizontul cu nadajduitoare asteptare.
    Raluca, Schitul Darvari a fost ctitorit cu aproape doua sute de ani in urma atunci cand centrul Bucurestiului nu era tocmai aici. In alta ordine de idei, dupa cum spunea P. Rafail Noica, orasele cele mai aglomerate sunt pustiile cele mai adanci.
    Ada, Schitul Darvari nu s-a schimbat insa noi, drept credinciosii, da. Locul acesta nu este un conglomerat de cipuri si de sisteme electronice antihristice, este locul in care praznuim, iar si iar, Învierea lui Hristos si unde, zilnic, sunt pomeniti toti drept credinciosii crestini de pretutindeni, vii si adormiti. Pacea si linistea nu au plecat de aici, prieteni dragi, nu au plecat…

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on noiembrie 4, 2016 at 9:55 am

      pangarie

      Lasa gramatica, nu ea te duce in Rai. Fratele geo a scris un comentariu, nu o carte.

      Deci e o minciuna cu sistemele alea electronice?

      Apreciază

    • Cristian said, on noiembrie 4, 2016 at 11:31 am

      Frate @pangarie,

      Important este ce aveti de spus in legatura cu comentariul fratelui @Gabriel (Gabriel said, on noiembrie 3, 2016 at 11:13 pm), in care se afirma limpede ca pr. staret Ghelasie a vorbit la predica in apararea Sinodului din Creta si impotriva celor ce se opun ereziilor semnate acolo. Daca e adevarat, restul devine (aproape) nerelevant.

      Doamne ajuta!

      Apreciază

      • mircea.v said, on noiembrie 4, 2016 at 12:01 pm

        Si o mica adaugire, l-as ruga pe @pangarie sa ne spuna daca se vorbeste oamenilor si de cipuri, biometrie, card sanatate…. adica sa nu ia asa ceva, ca toate astea reprezinta pasi spre insemnare.
        Si l-as mai intreba daca la pangar se vand carti si cu Parintele Justin, cu Virgil Maxim, Ioan ianolide, Parintele Calciu?

        Apreciază

  23. pangarie said, on noiembrie 4, 2016 at 4:53 pm

    Prieteni dragi,

    Nu am timpul necesar pentru a fi consecvent unui dialog virtual cu voi, desi m-ar bucura o partasie in cuvant si in duh alaturi de cei ce cauta, cu sinceritate si buna cuviinta, Adevarul.
    Prietene „saccsiv”, este adevarat ca cele doua toalete publice din incinta manastirii si usile exterioare ale cladirilor din aceeasi incinta functioneaza cu acel sistem electronic „dezvaluit” in articolul colegului tau, George. Asemenea si telefoanele mobile, calculatoarele si celelalte produse electronice, pe care le folositi chiar si voi…
    Cristian, P. Staret a vorbit, in nenumarate predici, impotriva ecumenismului asemenea si despre ingradirea tot mai vadita a libertatii oamenilor prin intermediul cardurilor de tot felul. Niciodata nu a luat apararea adunarii din Creta.
    Mircea, la pangar gasesti carti ale P. Iustin, Arsenie, Cleopa, si ale altor cuviosi si marturisitori. Avem si o biblioteca a carei usa se deschide cu o cheie dintre cele clasice.

    Bucurie, prieteni dragi!

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 4, 2016 at 6:41 pm

      pangarie

      N-ai inteles nimic daca ai venit cu din astea: „Asemenea si telefoanele mobile, calculatoarele si celelalte produse electronice, pe care le folositi chiar si voi…”

      Apreciază

  24. Iuliana said, on noiembrie 4, 2016 at 8:40 pm

    @ ioana, ilioara, el
    Sa ma iertati daca am provocat agitare. Nu asta a fost intentia mea. Eu nu sunt asa veche aici pe blog ca unii dintre voi si nu-s obisnuita cu astfel de limbaj. Din cartile Sf. Parinti imi facusem o alta idee despre cum e indreptarea prin blandete. …desigur, nici unul nu suntem Sfinti, asadar e greu sa ajungem la felul in care ei rezolvau lucrurile. …si probabil ca fiecare ne straduim cat putem.

    Mi-am dat seama cand le explicam apropiatilor mei despre vremuri si cipuri si altele ca adesea devin un mic monstru, ridic vocea, ma enervez cand vad ca nu reactioneaza si am cred exagerata. Am vazut cu tristete ca atitudinea asta a mea (desi din cea mai buna intentie!) mai mult ii indeparteaza. Sunt deja unii care se feresc de mine si „extremismele” mele. De atunci, doar le printez materiale si le dau, caci tonul vocii clar nu ma ajuta in unele momente. Azi am reflectat la asta si mi-am dat seama ca ceea ce „el” face prin limbaj, poate eu faceam prin tonalitatea vocii, fiecare cu „publicul” lui.

    Stiu ca vremurile sunt cum sunt si vor fi si mai smintitoare si grele, si ca poate nu ne permitem vorbe alese sau „anestezie” cum ziceti voi… doar ca ar fi un mare castig daca ne-am pastra duhul pacii netulburat.
    Tulburarea vine de la vrasmas, dupa cum bine stim si el pe toti ii lupta, indiferent ca stim despre Creta, cipuri, erezie… Ba poate chiar mai mult pe cei ce-si dau seama de acestea, ca tulburandu-i in interior sa se exprime manios la exterior si astfel sa-si piarda credibilitatea.

    De aceea insistam pe limbaj, pentru ca e pacat de munca fratelui Vasile si a tuturor de aici care de multi ani ati strans si aratat lucruri rar povestite. Pastrati blogul ca un spatiu de atragere a oamenilor, nu de respingere.

    Din profetia Arhimandritului Gavriil despre vremurile de pe urma mi-au ramas in gand mereu aceste cuvinte: „La sfârşitul vremurilor oamenii se vor mântui prin dragoste, smerenie şi bunătate.”
    Bunul Dumnezeu sa ne intareasca pe toti in lucrarea acestor virtuti!

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.