SACCSIV – blog ortodox

CARTE. Dimitriadou Maria: “ADEVARUL despre ARTELE MARTIALE. O perspectivă ortodoxă” / Traducerea: Parintele Ciprian Ioan Staicu

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 28, 2016

dimitriadou-maria-adevarul-despre-artele-mar-iale-o-perspectiva-ortodoxa-14945

Prezentarea cărții

Artele marțiale, la care astăzi tinerii pot avea acces așa de ușor – atât prin informație, cât și prin posibilitatea de a le practica –, au o mare putere de seducție: promit sănătate și forță fizică, concentrare, suplețe și rapiditate în reacții, înțelepciune izvorâtă dintr-o cultură mai puțin familiară nouă, dar nu mai puțin atrăgătoare. Nu trebuie să le practici ani de zile, nici să fii neapărat adult ca să înțelegi că artele marțiale sunt mai mult decât un sport: ele reprezintă un mod de viaţă. Iar când vorbim despre un mod de viață, implicațiile sunt unele profunde, antrenând trupul și sufletul.
Creștinismul propune, la rândul său, o cale: viața în Hristos. Autoarea, Maria Dimitriadou, are avantajul de a cunoaște bine ambele „căi”: a îndrăgit și a practicat mulți ani artele marțiale și, de asemenea, a experimentat viața duhovnicească autentică în Biserică. A completat aceste experiențe cu o investigare a percepției contemporane asupra lumii artelor marțiale prin interviurile sale cu diverși maeștri din Grecia.
Cartea de față reprezintă rezultatul acestei cercetări, animate de dorința autoarei de a oferi un instrument de un real folos celor care doresc să treacă dincolo de concepția banală a artelor marțiale ca sport și să înțeleagă mai bine ce implică practicarea lor, nutrind speranța că, pe viitor, cititorii vor avea mult mai mult discernământ în alegerile lor, mai ales în cele care privesc educația propriilor copii.

Cititi va rog mai multe la:

http://www.librariasophia.ro/carti-Adev%C4%83rul-despre-artele-mar%C5%A3iale-O-perspectiv%C4%83-ortodox%C4%83-Dimitriadou-Maria-so-14945.html

Iata si comentariul parintelui Ciprian Ioan Staicu, postat la http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2016/09/28/adevarul-despre-artele-martiale-o-perspectiva-ortodoxa/

Slavă lui Dumnezeu, mai vine și câte o veste bună. A apărut această carte, la care am trudit aproape un an, traducând-o din limba neogreacă, și care aduce lumină ortodoxă asupra acestui subiect atât de seducător, dar și de înșelător. O recomand cu toată căldura, mai ales celor care au ispita de a-și trimite copiii spre practicarea acestor ”arte”, adică în esență a-i rupe de Hristos, chiar și fără voia lor, atât a părinților, cât și a copiilor lor.

 

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pąʍvo said, on septembrie 28, 2016 at 12:44 pm

    Aikidō 合気道 ar fi cea mai apropiata ”arta martiala” de crestinism. ”Nu vă împotriviţi celui rău…”
    Dar: ”…cui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt.” (Matei 5,39)

    Apreciat de 1 persoană

    • Radu said, on septembrie 29, 2016 at 2:23 pm

      Da
      Ar fi bine desi e greu sa gasim antrenori sa ne invete partea practica daca se poate fara partea de „religie”
      Ceva adaptat pentru noi ca sa inveti sa te aperi de dusmani e o necesitate.

      Apreciază

  2. evtodiev said, on septembrie 28, 2016 at 12:47 pm

    off topic:
    Sf. Nicolae Velimirovici – scrisori misionare
    Unei femei sterpe, despre copii

    Apreciat de 1 persoană

  3. Anonim said, on septembrie 28, 2016 at 12:49 pm

    Unde o pot gasi si eu?Spuneti-mi un magazin sau cel putin o editura(pentru comanda)?

    Apreciază

  4. Leuca Razvan said, on septembrie 28, 2016 at 1:09 pm

    Buna ziua.
    Ieri m-a sunat o firma importanta de telefonie mobila, pentru un interviu, in legatura cu posibilitatea de a ma angaja. Cand am intrebat-o pe doamna de la Resurse umane daca pot sa-mi iau salariul cash,si nu pe card,mi-a raspuns ca nu se poate.
    Apropo de drepturile omului, pe care „ei” sustin ca le respecta.
    Cata fatarnicie!

    Apreciază

  5. unu said, on septembrie 28, 2016 at 1:26 pm


    Dezvalurile unui antrenor, ce a obtinut centura neagra, dupa 14 ani de antrenament si a fost acceptat intr-un cerc avansat, al artelor martiale. Si-a facut propria sala pe care a inchis-o dupa mai multi ani, moment in care a strans toti ucenicii si-a a spus ca artele martiale sunt de la diavol.

    Apreciază

    • octoviv said, on septembrie 28, 2016 at 4:40 pm

      Atenție și la ce spune legat de bețișoarele parfumate („tămâia” dracilor).

      Ioannis Kotzabasis, Din Tibet în Sfântul Munte la Bătrânul Paisie

      p. 56:

      […] Aşa a început să-mi povestească: „M-am născut în Pireu și am fost botezat în biserica Sfintei Treimi din Ambelokipi. În urmă cu paisprezece ani, când aveam doi ani, bunicul meu m-a furat de la părinţi și m-a dus în Tibet, la o mănăstire budistă. Acolo m-a afierosit satanei. Am crescut în mănăstire în conformitate cu tipicul ei auster. Postirea era atât de aspră încât imaginează-ți că până în acest moment n-am mâncat carne. N-am făcut cunoștință cu nici o femeie. Dormeam pe podea, pe o rogojină subțire, mă trezeam la patru dimineaţa ca să-mi fac exercițiile fizice, de pildă înot, yoga, Aikido, Karate, Tai Kwan Do, Ju Jitsu etc. În paralel cu cea trupească se făcea și pregătirea spirituală. La vârsta de unsprezece ani ajunsesem vrăjitor desăvârşit, elev foarte bun, de frunte. Când aveam nouă ani, a vizitat Tibetul un cardinal („episcop” catolic) şi atunci Dalai-Lama (conducătorul spiritual şi politic al Tibetului) a chemat întâi-stătători ai mănăstirilor budiste dimpreună cu cei mai buni ucenici și astfel m-au luat și pe mine. La întâmpinare, Dalai-Lama l-a invocat pe satan, care s-a înfățișat ca un negru de dimensiuni uriașe și i ne-am închinat toți. În continuare satan l-a primit pe cardinal și i-a făgăduit ranguri și slavă. […]”

      Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Părinte Cuvios Paisie Aghioritul și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Biruitoare, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

      Apreciază

  6. acelas said, on septembrie 28, 2016 at 2:35 pm

    cum e posibil asa ceva ?

    http://www.evz.ro/mascatii-au-intrat-din-greseala-peste-un-celebru-violoncelist.html

    .

    Apreciază

  7. maxim said, on septembrie 28, 2016 at 2:53 pm

    Asadar, parintele Staicu vrea o ora de lupta martiala cu Aldea??? Hmmm, speram sa castige David, nu caratistul Goliat…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.