SACCSIV – blog ortodox

NOUTATI TURCIA: Rusia l-a ajutat pe Erdogan? SUA si Israel stiau de puci si ceea ce va urma? De ce Pentagonul a ordonat acum 3 luni evacuarea membrilor familiilor militarilor americani de la Baza Incirlik? De ce evreii au fost avertizati tot atunci sa paraseasca Turcia? / Stare de urgenta pentru trei luni / Suspendarea drepturilor omului

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 22, 2016

Incepem cu o incursiune in istorie.Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/Recep_Tayyip_Erdo%C4%9Fan la 6 decembrie 1997, intr-un discurs in aer liber pe care l-a avut in orasul Siirt, Recep Tayyip Erdoğan a recitat o strofa din poezia lui Ziya Gokalp pe care acesta din urma o scrisese pentru soldatii turci ce luptau in Razboiul Balcanic din 1912 si care se intitula Rugaciunea soldatului:

Minaretele sunt baionetele noastre, cupolele lor coifurile noastre,

moscheile sunt cazărmile noastre și credincioșii, soldații noștri

Aceasta armata divina imi asteapta religia

Allah e mare, Allah e mare

Ca va fi directia lui Erdogan?

Continuam cu o stire de la sfarsitul lui … martie. Iata ce putem citi la Pentagonul evacuează familiile militarilor americani de la Incirlik – Turcia de pe Curierul National:

Pentagonul a ordonat evacu­area de urgenţă a peste 700 de membri ai familiilor militarilor americani din Baza aeriană  Incirlik din Turcia din cauza unor indicii clare că situaţia de securitate din zonă se va deteriora grav.

Familiile sunt aşteptate să înceapă să plece din Turcia în cel mai scurt timp, oprindu-se întâi la Baza Aeriană Ramstein din Germania, înainte de a continua drumul către SUA sau în alte locaţii de serviciu, a comunicat Comandamentul American pentru Europa (EUCOM).

„Înţelegem că acest lucru este perturbator pentru familiile noastre, dar noi trebuie să le ţinem în condiţii de siguranţă”, a declarat şeful EUCOM, generalul Philip Breedlove.

Pleacă şi familiile diplomaţilor

Ordinul de plecare obligatoriu, a anunţat Departamentul de Stat, afectează aproape toate persoanele civile aflate în întreţinerea Departamentului de Apărare cazate la Incirlik, precum şi cele în două baze mai mici, la Izmir şi Mugla. Familiile diplomaţilor americani în aceleaşi zone au primit şi ele ordin să evacueze imediat Turcia. Luni, Israelul a emis o nouă avertizare de călătorie pentru Turcia, avertizând cetăţenii israelieni să părăsească ţara cât mai curând posibil şi pentru a evita orice deplasare acolo.

770 de persoane aflate în întreţinere, cele mai multe de la Incirlik, sunt în prezent în Turcia, a declarat purtătoarea de cuvânt a EUCOM Julie Weckerlein. Acestea vor fi evacuate din Turcia cu tot cu… 287 animale de companie.

Măsura dramatică de evacu­are vine după ce în urmă cu câteva săptămâni gradul de securitate în jurul bazei Incirlik a fost ridicat la maximum.

   Comentariu saccsiv:

Asadar, ce stiau SUA si Israelul?

Se pare ca nici Rusia nu dormea pe ea. Iata ce putem citi la Putin l-a SCĂPAT pe Erdogan. Puciul din Turcia ar fi EȘUAT datorită serviciilor secrete ale Rusiei de pe EVZ:

Președintele turc Erdogan a fost prevenit de serviciile secrete ruse despre iminența unei lovituri de stat, cu numai câteva ore înainte ca tancurile să-și facă apariția pe străzile Istanbulului și Ankarei, relatează presa iraniană.
Armata rusă a interceptat săptămâna trecută o serie de comunicații militare codificate din Turcia care indicau că se pregătea un puci menit să răstoarne regimul Erdogan, scrie agenția iraniană Fars News.

Surse diplomatice de la Ankara citate de publicații arabe au declarat că Serviciul de Informații Interne al Turciei (MIT) a primit de la serviciile militare ruse informații că, în cadrul puciului, urmau să fie desfășurate mai multe elicoptere militare, care să vizeze hotelul unde se odohnea Erdogan, pentru a-l lua prizonier sau lichida.

Diplomații de la Ankara nu au putut preciza cu exactitate ce stație a rușilor ar fi interceptat mesajele codificate, însă trupele Moscovei aflate la baza Hmeimim din Siria, destul de aproape de granița cu Turcia, sunt dotate cu echipamente electronice de ultimă oră, capabile să prindă orice semnale sensibile.

Vladimir Putin l-a sunat duminică pe Erdogan, declarându-i sprijinul și afirmând că asemenea lovituri de stat sunt inacceptabile. Relațiile dintre Rusia și Turcia au fost rupte brutal de doborârea de către aviația turcă a unui bombardier rus, în noiembrie anul trecut.

După ce Erdogan și-a cerut recent iertare pentru acest eveniment, relațiile dintre cele două țări par din nou foarte calde. Turcia a fost vizitată cu puțin înaintea puciului de ideologul lui Putin, Alexander Dughin, care a afirmat la plecare că legăturile ruso-turce vor deveni mai bune decât înainte.

O declarație a armatei turce din 19 iulie afirma că majoritatea armatei a reușit să înăbușe puciul din 15 iulie, datorită unor informații primite de MIT cu cinci ore înainte ca lovitura să se declanșeze.

„Informația furnizată de serviciul național de informații pe 15 iulie, în jurul orei 4.00 p.m. a fost evaluată într-o ședință a Marelui Stat Major, la care au participat și șeful acestuia, gen. Hulis Akar, șeful armatei ge, Salik Zehi Colak și adjunctul său Yassar Guler.”

Pentru a contracara lovitura, scrie Fars News, conducerea armatei a dat ordin de încetare imediată a oricăror operațiuni, inclusiv deplasarea oricăror vehicule, fie ele tancuri, avioane sau elicoptere.

Un raport Al-Jazeera susține că autorii puciului au început lovitura cu șase ore mai devreme decât fusese prevăzut, adică la ora locală 3.00 a.m., pe 16 iulie, motivul fiind se pare acela că aflaseră că planul le-a fost descoperit.

Totuși, informațiile furnizate de agenția iraniană și preluate de platforma rusă Sputnik, trebuie privite cu circumspecție, dat fiind că Iranul și Rusia sunt aliați apropiați ai Turciei, aceștia având tot interesul să ateste că regimul lui Erdogan a fost ținta unui puci real, în condițiile în care tot mai mulți observatori susțin că este posibil ca întreaga poveste să nu fi fost decât o manevră pentru instituirea unui regim autoritar.

Comentariu saccsiv:

   Poate ca soldatii credeau ca participa la vreun exercitiu. Dar ofiterii superiori sigur credeau ca participa la un puci. Se prea poate insa sa fi fost manipulati in mod dibaci, ca mai apoi Erdogan sa aiba motiv sa-si faca de cap.

Sa ne amintim ca arestarile erau pregatite inca inainte de puci:

LISTELE ERAU FACUTE … La cateva ore dupa esuata tentativa de lovitura de stat din Turcia, 2700 magistrati si 8 000 politisti au fost arestati sau demisi. S-au deteriorat relatiile cu SUA?

Dar e posibila si varianta ca o parte a celor aflati pe liste sa fi apelat la o parte dintre prietenii lor militari, care la randul lor au incercat cu adevarat o lovitura de stat.

Oricum, de ce Vladimir Putin l-a ajutat pe Erdogan sau eventual si-a jucat rolul de-a ajutatul? Vom vedea.

Si acum noutatile. Epurarea nu se limiteaza la magistrati, politisti si militari.

Conform articolului Turcia, marea epurare. Erdogan da afara 15.000 de profesori, 1.577 de decani si lasa fara licenta posturi de radio si TV de pe Pro tv, Ministerul turc al Educatiei a anuntat marti suspendarea a 15.200 de membri ai personalului din subordine din cauza legaturilor pe care le-ar avea cu puciul ratat din weekend, potrivit postului privat NTV, scrie Reuters. […] Guvernul de la Ankara desfasoara acum o ampla operatiune de epurare in toate structurile statului dupa ce o factiune din cadrul armatei a incercat sa puna mana pe putere prin forta. Conform unui inventar facut de agentia France Presse, cel putin 25.000 de functionari au fost suspendati sau concediati, iar numarul total al arestarilor in randul militarilor si magistratilor a trecut de 7.500.

   Comentariu saccsiv:

Iar anchetele sunt “civilizate”:

Si e doar inceputul punerii in practica a unui plan conceput cu multa vreme in urma.

Iata ce putem citi la Erdogan declară STARE de URGENŢĂ în Turcia pentru trei luni de pe Romania tv:

Turcia a declarat starea de urgență pentru trei luni în urma tentativei de lovitură de stat eșuate, a anunțat miercuri președintele Recep Tayyip Erdogan într-o alocuțiune televizată după reuniuni ale Consiliului Național de Securitate și cabinetului la Ankara.
UPDATE: Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a cerut miercuri Turciei să ridice cât mai repede posibil starea de urgenţă impusă după tentativa eşuată de puci de vineri, relatează Reuters. Steinmeier a dat publicităţii miercuri un comunicat, în replică la declararea stării de urgenţă de către Guvernul turc. El a îndemnat cabinetul să protejeze atât statul de drept şi să asigure proporţionalitatea reacţiilor şi măsurilor luate în urma tentativei de puci. Declararea stării de urgenţă face clar, din nou, un lucru: tentativa de puci are un efect profund asupra politicii şi societăţii turce”, a atras atenţia Steinmeier.  „Numai o implicare ce poate fi dovedită în acte ilegale, nu o suspiciune de afiliere politică, ar trebuie să declanşeze o acţiune guvernamentală”, a atras atenţia Steinmeier. “De asemenea, este crucial ca starea de urgenţă să fie restricţionată numai la perioada de timp necesară, după care să fie ridicată cât mai rapid posibil”, a adăugat el.

Recep Tayyip Erdogan a făcut anunţul după o reuniune a cabinetului de la Ankara, informează bbc.com.

„Starea de urgenţă este necesară pentru a înlătura această ameninţare cât mai repede posibil”, a declarat Erdogan după reuniunea cabinetului său, la Ankara. El a mai spus că trebuie întărite valorile democraţiei, legea şi libertatea.

Erdgan le-a adus un omagiu celor au murit luptând împotriva loviturii de stat, denumindu-i „martiri”. Naţiunea turcă „nu va uita niciodată curajul şi sacrificiul celor care şi-au pierdut viaţa”, a mai spus Erdogan.

„Scopul stării de urgenţă este acela de a face cât mai repede şi mai eficient paşii necesari pentru eliminarea eameninţării la adresa democraţiei din ţara noastră”, a mai spus preşedintele turc, citat de Agenţia Anadolu.

Preşedintele turc a atras atenţia, totodată, că pericolul unei tentative de lovitură de stat ar putea să fie încă prezent şi că ar putea să existe „şi alte planuri” de a confisca puterea în ţară”. Erdogan a ţinut să sublinieze că ţările europene nu au dreptul să critice decizia Turciei de a declara stare de urgenţă.
Miercuri dimineaţă, preşedintele turc i-a spus ministrului de Externe francez, Jean-Marc Ayrault „să îşi vadă de treburile lui”, după ce Franţa avertizase Ankara de pericolul unei prăbuşiri după lovitura de stat eşuată din turcia. „Dacă vrea o lecţie de democraţie, poate primi fosrte uşor o lecţie de democraţie de la noi”, a declarat Erdogan într-un interviu acordat Al-Jazeera.
Erdogan a mai spus că operaţiunea de „curăţare” din ţară, implementată cu scopul de a-i pedepsi pe cei care au pus la cale lovitura de stat şi pe susţinătorii acestuia va continua, adăugâng că va conlucra cu forţele armate ale Turciei pentru a înlătura „virusul”.
Liderul turc a ţinut să mai precizeze că el şi guvernul său nu vor permite niciodată ca „minoritatea” să domine „majoritatea” în Turcia.

Iata si ce putem citi la Prevederile Convenției pentru Drepturile Omului au fost suspendate de pe Antena 3:

Turcia suspendă temporar aplicarea Convenției Europene a Drepturilor Omului, după ce a fost decretată starea de urgență.

Oficialii spun că urmează astfel exemplul Franței, care a procedat la fel după atentatele din noiembrie anul trecut și că, în acest mod, statul va putea acționa mai eficient împotriva celor care au participat la tentativa de lovitură de stat.

„Turcia va suspenda temporar implementarea obligaţiilor care decurg din Convenţia Europeană pentru Drepturile Omului, în conformitate cu decretarea stării de urgenţă; drepturile şi libertăţile fundamentale nu vor fi afectate în această perioadă. Şi Franţa a decretat starea de urgenţă; şi Franţa a suspendat Articolul 15 al Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului”, a declarat vicepremierul turc Numan Kurtulmuş.

„Decretarea stării de urgenţă nu intră în contradicţie cu prevederile Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului”, a subliniat oficialul turc.

Printre altele, această decizie implică faptul că autoritățile vor putea ignora prevederile convenției, cum ar fi cele legate de interzicerea torturii sau cele care obligă la un proces echitabil în justiție.

   Comentariu saccsiv:

Si nici turcii din Europa nu stau linistiti.

Iata-i la Berlin scandand “Erdogan” si „Allahu akbar“:

La Gelsenkirchen atacand opozitia:

Viena:

 

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Aurora said, on iulie 22, 2016 at 2:00 pm

    Cred ca toate miscarile, puciurile sunt orchestrate de elite. Sunt pasi spre instaurarea dictaturii globale.

    Apreciază

  2. mihai said, on iulie 22, 2016 at 2:19 pm

    Pentru a îneţelege mai bine strategiile sioniştilor, atât în Franţa cât şi în Turcia trebuie să ne întoarcem la evenimentele din 2009-2010 când sioniştii au oprit gazele ruseşti către Europa pentru a distrage atenţia presei de la măcelul israelian din Gaza. Aceasta este răzbunarea talmudistă a sioniştilor împotriva statelor care s-au opus atunci măcelului israelian din Făşia Gaza. Sioniştii se vor folosi de oricine numai pentru a-şi atinge scopul…

    http://www.bursa.ro/reasezare-strategica-dupa-referendumul-brexit-turcia-cere-scuze-rusiei-israelul-da-compensatii-tu…&s=print&sr=articol&id_articol=301158.html

    http://www.ziare.com/international/turcia/turcia-duce-blocada-israelului-din-gaza-la-curtea-penala-internationala-1118365

    http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/israel-turcia–o-impacare-strategica–care-este-planul-lui-erdogan-421207

    http://www.dcnews.ro/premierul-turc-israelul-catalogat-drept-un-stat-terorist_250981.html

    http://www.agerpres.ro/externe/2016/06/27/israelul-va-achita-20-de-milioane-de-dolari-compensatii-turciei-pentru-raidul-din-2010-blocada-fasiei-gaza-continua-15-08-09

    Franţa condamnă ofensiva israeliană din Fâşia Gaza – PARIS, (3 ian 2009)

    Franţa „condamnă ofensiva terestră israeliană împotriva Fâşiei Gaza” şi apreciază că „această escaladare militară periculoasă complică eforturile angajate de comunitatea internaţională” pentru obţinerea unui armistiţiu, a anunţat, sâmbătă, Ministerul francez de Externe.

    „Franţa condamnă ofensiva terestră israeliană împotriva Fâşiei Gaza, aşa cum condamnă şi continuarea tirurilor de rachete”, se arată într-un comunicat al Ministerului francez de Externe.

    „Această escaladare militară periculoasă complică eforturile angajate de comunitatea internaţională, în particular de Uniunea Europeană şi de Franţa, de membrii Cvartetului şi de statele din regiune pentru a pune capăt luptelor, pentru a acorda un ajutor imediat civililor şi de a obţine un armistiţiu permanent, aşa cum au solicitat la 30 decembrie cei 27 de miniştri de Externe din Uniunea Europeană”, adaugă textul.

    Preşedinţia cehă a Uniunii Europene apreciase, sâmbătă seara, că operaţiunea israeliană este „mai mult defensivă decât ofensivă”.

    http://www.mediafax.ro/externe/franta-condamna-ofensiva-israeliana-din-fasia-gaza-3696978

    Urmări:

    https://saccsiv.wordpress.com/2016/07/15/video-atac-terorist-la-nisa-in-franta-un-camion-intra-cu-viteza-in-multimea-ce-asista-la-focul-de-artificii-de-ziua-frantei-80-de-morti-si-100-de-raniti/

    https://saccsiv.wordpress.com/2015/11/15/atentatele-din-paris-nu-puteau-fi-comise-de-actualul-isis-ceva-cu-mult-mai-puternic-se-afla-la-butoane/

    https://saccsiv.wordpress.com/2015/11/13/trei-atentate-la-paris-18-morti/

    https://saccsiv.wordpress.com/2015/01/08/trei-chestiuni-referitoare-la-atacul-terorist-de-la-paris-1-victor-ciutacu-daca-serviciile-secrete-au-dorit-sa-provoace-o-anumita-tendinta-si-niste-masuri-2-necesitat/

    https://saccsiv.wordpress.com/2015/01/08/trei-chestiuni-referitoare-la-atacul-terorist-de-la-paris-1-victor-ciutacu-daca-serviciile-secrete-au-dorit-sa-provoace-o-anumita-tendinta-si-niste-masuri-2-necesitat/

    https://saccsiv.wordpress.com/2014/10/23/video-isis-n-a-aparut-peste-noapte-totul-a-inceput-cu-primavara-araba-ce-urmeaza/

    Sf. Paisie Aghioritul are dreptate când spune:

    „Maşinaţiile din spatele tuturor acestora le zămisleşte sionismul internaţional, finanţatorul internaţional, care se numeşte America. Sioniştii sunt America, ea de fapt nu există. Deci, aceştia după ce primesc mesajele sataniste, le pun înainte Vaticanului, acesta le preschimbă în planuri şi în continuare cheamă Islamul să le aplice. Acesta este modul în care funcţionează astăzi planurile satanice. Aceştia au reuşit să-i înrobească pe conducătorii noştri. Nădejdile noastre sunt doar în Dumnezeu, iar voi să vieţuiţi creştineşte, pentru că vă spun cu mâna pe inimă, şi veţi vedea, că nu mai avem zile multe.”

    Părintele Elpidie spune:

    „Cel de-al treilea razboi mondial va avea trei forme: prima va fi distrugerea economica, care va face ca oamenii sa se supuna si sa faca ce li se va impune de catre dusmanii lor, a doua va fi distrugerea credintei si impunerea deciziilor elitei luciferice, adica a pan-religiei, si a treia forma va fi cea sangeroasa. Acest razboi sangeros va avea doua-trei faze: mai intai se vor isca razboaie locale intre state invecinate cum ar fi Coreea de Nord si Coreea de Sud, China cu Japonia, Turcia cu noi, o multime de razboaie locale in toata lumea. Si ce s-a intamplat in Orientul Apropiat, in Libia, Egipt si acum in Siria, ce credeti ca este? Toti sunt amestecati. Acestia le-au declansat. Si in Coreea de Nord tot acestia sunt implicati.”

    Apreciază

    • el said, on iulie 22, 2016 at 4:52 pm

      Off Topic:

      „Sf. Paisie Aghioritul are dreptate când spune:

      „Maşinaţiile din spatele tuturor acestora le zămisleşte sionismul internaţional, finanţatorul internaţional, care se numeşte America. Sioniştii sunt America, ea de fapt nu există. Deci, aceştia după ce primesc mesajele sataniste, le pun înainte Vaticanului, acesta le preschimbă în planuri şi în continuare cheamă Islamul să le aplice. Acesta este modul în care funcţionează astăzi planurile satanice. Aceştia au reuşit să-i înrobească pe conducătorii noştri. Nădejdile noastre sunt doar în Dumnezeu, iar voi să vieţuiţi creştineşte, pentru că vă spun cu mâna pe inimă, şi veţi vedea, că nu mai avem zile multe.”_____ text EXCELENT ca tema de gandire la adeptii teoriei cu khazarii … !!! 🙂

      Apreciază

  3. vagaBond said, on iulie 22, 2016 at 3:23 pm

    ..se pare ca Turcia este urmatoarea pe lista.Ce va fi vom vedea curind

    Apreciază

  4. acelas said, on iulie 22, 2016 at 4:06 pm

    nu neaparat titlul, dar mai ales poza conteaza.. Bravul trump si cat de „anti-sistem” e el ..

    http://www.gandul.info/international/trump-sustine-ca-sua-vor-abandona-protectia-automata-a-aliatilor-nato-15535407

    .

    Apreciază

    • el said, on iulie 22, 2016 at 5:45 pm

      ce spune donald trump/duck e AVIZ AMATORILOR , ca TOTI viitorii PRESedinti ai Amrelociei ASA VOR FACE !
      NU vor apara CURUL PROSTILOR care si-au vandut bicisniclele lor suflete pentru Satana _Nato !

      asadar AVIZ AMATORILOR de deveselu co !!! va spune pe sleau CRAPATI DOBITOCILOR , CARNE DE TUN proasta ce sunteti, noua NU ne pasa ca ne-ati LINS in cur , pe pielea voastra si a plozilor vostri v-ati vandut SINGURI , SINGURI sa TRAGETI CONSECINTELE !

      ca sa se inchida si BOTUL urlacilor „crestini Hortodoacsi” ANTI- Rusia si AMEROLOCO-ADORATORI fideli!

      Apreciază

      • Aurora said, on iulie 22, 2016 at 9:22 pm

        Frate el, as vrea sa vorbim un pic in privat. Daca esti de acord, imi lasi adresa ta de e-mail la Saccsiv ? Sau o ceri tu pe a mea ? Astept raspunsul tau.

        Apreciază

      • el said, on iulie 24, 2016 at 1:26 pm

        Aurora

        sora draga am pierdut accesul la acest mail, va trebui cu timpul sa fac altul, o sa ma straduiesc !
        Doamne ajuta !

        Apreciază

  5. mihai said, on iulie 22, 2016 at 5:11 pm

    La 27 decembrie 2008, Israelul a declanşat o sângeroasă ofensivă militară de 22 de zile contra Fâşiei Gaza, care s-a soldat cu peste 1.400…???????????????????????????) de morţi de partea palestiniană şi 13, de partea israeliană…

    http://adevarul.ro/international/in-lume/israel-sute-oameni-protestat-fata-blocada-teritoriul-palestinian-1_50acb5647c42d5a66388a8dc/index.html

    Apreciază

  6. Neica nimeni said, on iulie 22, 2016 at 5:26 pm

    MARELE SINOD DIN CRETA si ECUMENISMUL: antiecumenistii fac voia celui rau (Patriarhul Bartolomeu)

    Cel putin aceasta dezvaluie Patriarhul din Constantinopol, intr-un articol prezentat in ultimele ore, de binecunoscuta publicatie italieneasca „La Repubblica”.

    Articolul prezinta un interviu acordat de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, pe marginea discutiilor lansate despre recentul Mare Sinod al Bisericii Ortodoxe, care a avut loc in Creta (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

    MARELE SINOD DIN CRETA si ECUMENISMUL: antiecumenistii fac voia celui rau (Patriarhul Bartolomeu)

    In cadrul interviului, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a avertizat că cei care doresc să fie întrerupt dialogul cu alți creștini ii fac „o deosebita placere diavolului”.

    „Biserica Ortodoxă, la rândul său, are credință în Dumnezeu și, cu optimism, va continua dialogurile teologice, mai ales cu Biserica-sora Romano-Catolica”, a mai spus Patriarhul Bartolomeu.

    MARELE SINOD DIN CRETA si ECUMENISMUL: ruptura cu catolicii este o rusine pentru noi (Patriarhul Bartolomeu)

    „Noi credem că, în anii următori, vor exista progrese semnificative” – a mai precizat Patriarhul Bartolomeu.

    Totodata, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a mai precizat ca problema nereusitei vindecarii diviziunii care persista intre Biserica Rasariteana si Biserica Vestului – in pofida Sinoadelor din Lyon (1274) și Ferrara și Florența (1438-9) – „este o rușine pentru noi creștinii, și niciodată nu vom inceta sa restabilim unitatea”.

    Apreciază

  7. nevrednicul said, on iulie 22, 2016 at 6:42 pm

    frate ,,saccsiv,, spune daca vrei cum putem afla programul slujirii asa zisilor ierarhi ca sa-i luam un pic la impins vagoane, ca la trinitas nu mai anunta.

    Apreciază

  8. RomeoB said, on iulie 22, 2016 at 8:14 pm

    Lovitura de stat care s-a dat a fost una 100% americană.

    Zvonurile spun că, prin martie, ruşii i-ar fi şoptit lui Erdogan că se pregăteşte debarcarea sa de către armată. Ştiindu-şi oamenii aşezaţi în poziţii cheie şi dată fiind relaţia încordată ruso-turcă, Erdogan a ignorat iniţial informaţia, însă a intrat la bănuieli în momentul în care a primit un semnal similar de la serviciile iraniene de securitate. În aceeaşi ecuaţie trebuie văzute şi atentatele teroriste care au sporit vizibil după răcirea relaţiilor ruso-turce.

    În spatele perdelelor de fum ale atacurilor teroriste se împleteau iţele conspiraţiei. Personaj central era comandantul turc al bazei militare de la Incirlik, Bekir Ercan Van, fost ataşat militar în Israel şi cadru de nădejde al americanilor în Turcia. Acesta controla o reţea extrem de întinsă formată, în principal, din adepţii Hizmet, mişcarea imamului radical Fethullah Gülen. Cu toate că e foarte mult de vorbit despre Hizmet, o să spun doar că, în perioada în care Erdogan şi Fethullah Gülen au fost aliaţi, mişcarea imamului a reuşit să atragă personalităţi marcante, în special din intelectualitate(spre deosebire de AKP care a fost interesată să lucreze mai „la firul ierbii” pentru strângerea unui bazin electoral cât mai generos). Astfel, Fethullah Gülen a pus la punct o reţea paralelă de putere, întinsă în special în justiţie, armată, educaţie şi mass media.

    http://www.cotidianul.ro/intre-haosul-orientului-zglobiu-si-ordinea-occidentului-bolnav-284945/

    Apreciază

  9. RomeoB said, on iulie 22, 2016 at 8:20 pm

    >Iata-i la Berlin scandand “Erdogan” si „Allahu akbar“:

    Cu comenta cineva pe forumul Cotidianul: „Allahu akbar über alles !“

    Apreciază

  10. Spaceman said, on iulie 22, 2016 at 10:30 pm

    Ambițiile globale ale lui Erdogan și a masoneriei turcești, negocierea rolului Turciei în guvernarea mondială. Erdogan face pace cu rusii, regizează un puci pe care îl pune în seama unor rivalități mai vechi precum Fethullah Gulen trecând la epurări masive în sistemul turcesc, calitatea Turciei de membru NATO devine incertă în timp ce UE se reconfigurează… eu cred că Erdogan încearcă negocierea unui loc la masa iminentului guvern mondial.

    Apreciază

  11. sherlock_holmes said, on iulie 23, 2016 at 1:45 am

    @ el

    De acord cu ceea ce a spus parintele Paisie despre sionismul mondial,cit despre partea cu papa care pune planurile sionisto-americane in practica prin intermediul islamului eu am indoieli in aceasta.Poate parintele s-a referit la altceva,la miscari religioase,ecumenism….sau cine stie in ce context.

    Pentru cite porcarii se comit astazi in lume si la o scara atit de mare ( razboaie,atentate teroriste,lovituri de stat si schimbari de guverne,crize financiare,inginerii sociale,umane….etc ) iti trebuie bani infiniti si armate intregi de scrintiti la cap si degenerati,ma indoiescca sa nu spun ca sigur nu are papa de la roma atita logistica,Tot sionismul prin intermediul SUA/UE adica servicii secrete,mass-media,armate,guverne,tot felul de organizatii mai oculte sau nu …infaptuiesc acestea.Ca islamul este un instrument si el al acestora,nimic de zis,prin fanatizarea musulmanilor,in scolilie religioase din SUA ( unde amicul Gulen se pare ca joaca un rol activ ),Arabia Saudita,Qatar,Pakistan ( aliati SUA ) ei obtin teroristii de care au nevoie pentru atingerea telurilor politice,economice sau de orice alta natura.In viitor vor lega extremismul islamic ( finantat si exacerbat tot de ei ) de orice miscare religioasa sau raportare la Dumnezeu ,voi astia cu Dumnezeu,fanatici,teroristi….Sint de o viclenie rar intilnita.

    Cit despre Turcia,sa nu uitam ca conform profetiilor,Rusia o va cuceri fara prea mare impotrivire din partea lumii inchegate a lui antihrist,Israel/SUA/UE.Aceasta inseamna ca Turcia se va pune rau cu toata lumea cumva,desi elitele ar pierde totusi teritorii si zone stategice importante ( strimtorile,Bosfor,Dardanele…)

    Chiar daca acum se pare ca Turcia se intoarce catre Rusia si Iran.Motivul ar fi simplu.

    Daca pina acum Turcia a finantat alaturi de sua ,occident si monarhiile arabe o armata intreaga de teroristi pentru a inlatura guvernul Assad si a aduce Siria in lumea inchegata a lui antihrist,interventia rusa,iraniana si libaneza au facut ca incercarile acestora sa esueze,ba chiar se pare ca vor pierde razboiul.Eu,in mod malitios as concretiza aceasta prin remarca:

    In Siria,in loc de Assad must go ( Assad trebuie sa plece ) s-a intimplat reversul,Obama must go!.

    Se intimpla insa un fapt cu mult mai ingrijorator pentru Turcia acum,

    SUA et Co vazind ca Assad nu mai are cum sa plece,s-au gindit la alta varianta,sa infiinteze un nou stat,Kurdistan in terirtoriile locuite de acestia in nordul Siriei,in Irak si posibil si in Turcia,ca un cap de pod pe principiul Dezbina si cucereste,un stat Kurdistan aliat Occidentului si scopurilor lor rauvoitoare.Daca nu pot sa manince intreaga placinta,Siria,macar o parte din ea atunci.

    De aceea armata SUA si coalitia vestica,Israelul ii ajuta pe acestia cu arme,lupta alaturi de ei,cit de curind vor elibera orasul Manbiij,care este inca sub controlul ISIS ( finanatat si sprijinit tot de americani )

    Pentru Turcia insa,acesta este cel mai mare cosmar ce poate exista,de aceea si intoarcerea catre rusi,care vor sa pastreze integritatea teritoriala a Siriei.Un lucru bun ar fi daca Turcia nu i-ar mai sprijini astfel pe teroristi,vor ramine doar occidentul si monarhiile arabe care se vor afunda si mai adinc in hazna…

    Probabil ca il vor convinge ( SUA ) sau daca nu chiar scapa de el ,de Erdogan,daca acesta nu le face voia si incearca sa devina mai independent,…au la dispozitie atentate teroriste pentru fringerea rezistentei populare,sau atentate directe la viata lui sau cine stie ce alte presiuni ar putea pune,deja au inceput batjocurile prin prestitutie ( Erdogan e sensibil la imaginea lui )……

    In concluzie,desi pare ca Turcia se intoarce spre Rusia,pentru a evita pierderea teritoriilor locuite de kurzi prin infiintarea de SUA et Co a unui stat Kurdistan,ceva ceva se va intimpla si animozitatile intre rusi si turci vor ramine ( isi baga dracul coada din nou ),ceea ce va duce la razboiul ruso-turc si avansul armatei ruse spre Ierusalim.

    Apreciază

    • NIMENI said, on iulie 23, 2016 at 10:14 pm

      Rusii nu vor ataca Israelul, Putin s-a inteles cu Bibi, zic si eu ca proasta satului …

      Apreciază

      • el said, on iulie 24, 2016 at 1:31 pm

        NIENI

        s-or f inteles ei 2 , dar cursul Istoriei merge deasupra indivizilor…
        cu alte cuvinte: „odata le ia Dumnezeu mintile si …paaac !” …doar Rusia nu e Putin !

        Apreciază

      • sherlock_holmes said, on iulie 25, 2016 at 6:16 am

        @ nimeni

        Intelegerile acestea sint bune atit timp cit se respecta.Si relatiile ruso-turce erau destul de bune pina la doborirea avionului rusesc.Cauzat de sprijinul dat de rusi guvernului sirian impotriva caruia luptau turcii.La fel si cu Israelul.Dupa ce armata rusa va ocupa Turcia si elibera Siria,poate Irakul,Afganistanul,Libanul si Israelul isi va trimite avioanele de bombardament in Liban sau Siria ( cum sint ei obisnuiti de mult timp ) si vor dobori un avion rusesc,sau invers,rusii vor dobori un avion israelian,se poate intra intr-o spirala a conflictelor si razboiului.Nu neaparat pe timpul presedentiei lui Putin,cel putin asa spun profetiile….

        Apreciază

    • el said, on iulie 24, 2016 at 2:30 pm

      sherlock_holmes

      tot ce se poate ! Sf Paisie Aghioritul chiar vorbeste despre teritoriile care vor fi luate inapoi de apartinatorii lor de drept(GRECII si armenii) , plus de kurzi care isi vor primi si ei tara lor.
      cert e ca va fi cum spun Profetiile, spurcatii astia vor dispare de pa harta

      Apreciază

  12. Ionut said, on iulie 24, 2016 at 12:50 am

    E un foarte bun prilej pentru ca oficialii statului roman SA OPREASCA planul de construire a moscheii. Si politicienii romani care ii tot tin partea lui Erdogan ar fi mai bine sa faca lobby pentru acest lucru.

    In alta ordine de idei, daca poporul turc vrea scutirea de taxe si impozite, de ce Erdogan nu-l scuteste? Apoi, ce inovatie e asta sa introduci o pedeapsa pentru a o aplica retroactiv?

    Apreciază

  13. Templier said, on iulie 24, 2016 at 3:32 pm

    Desi nu meritau..si nu merita.
    RUSIA NE-A DAT CEL MAI MARE SPRIJIN IN TIMPUL LOVITURII MILITARE DE STAT, declara ministrul turc de externe.
    http://bultimes.com/turtsiya-rusiya-ni-okaza-naj-golyama-poddrazhka-po-vreme-na-voenniya-metezh/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.