SACCSIV – blog ortodox

Video: MESAJUL TIGANILOR CATRE ROMANI dupa incidentul din tramvaiul 41. Care va fi MESAJUL AUTORITATILOR ROMANE?

Posted in Uncategorized by saccsiv on mai 6, 2016
Tagged with: ,

66 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mihai said, on mai 6, 2016 at 6:43 pm

    Evident politia nu face nimic, in schimb mai aflam ca la niste babute li sau confiscat toate produsele constand in oua si verdeturi de catre politia locala si au fost catalogate drept infractoare si evazioniste ca deh samsari trebuiau protejati de concurenta http://www.activnews.ro

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 6, 2016 at 7:54 pm

      mihai

      Incearca te rog sa pui linkuri la articole.

      Apreciază

    • ortodoxend said, on mai 6, 2016 at 10:32 pm

      Dar nu ati inteles nimic din capitalism. Adica ce va mirati cand politistii dau amenzi la batraneii care vand ceapa verde la colt? Ce va mirati cand ANAF-ul inchide micii proprietari? Ce va mirati cand cei mici sunt amendati si inchisi de toate organele?

      Pentru ca suntem capitalisti. Legile au fost facute ca sa nu fure toti. Sa poata fura doar cei mai presus de lege, legile sunt protectia bogatilor contra saracilor. Sa nu puna nimeni mana pe nimic, pana nu isi ia bogatul partea lui, altfel legea intra in actiune ca sa tina saracii departe.

      Organele statelor amendeaza si inchid pe cei mici din acest motiv. Sa protejeze bogatii. Politia si ANAF-ul actioneaza doar la comanda. Pai Carrefour, Cora, Mega-Image, vreti sa dea cumva faliment? Statul pe ei ii protejeaza atunci cand face „dreptate” si arunca cu legea in orice ilegal de la colt de bloc.

      Ce credeti, colecteaza statul mai multe taxe de la legali decat de la ilegali? Sa fie asta motivul pentru care batraneii sunt fugariti? Eu cred ca nu. Sistemul capitalist doar se autoprotejeaza. Banii colectati sunt aceiasi, indiferent ca ajung la platitori sau neplatitori de taxe, ideea ar fi sa nu ii ia saracii, ca sa ajunga multi, acolo sus, la mega corporatii.

      Apreciază

  2. mihai said, on mai 6, 2016 at 7:12 pm

    Mai aflam ca si la vecini bulgari aprox2000 de persoane au reactionat dupa ce un grup de tigani au agresat niste persoane http://www.napocanews.ro

    Apreciază

  3. naayram said, on mai 6, 2016 at 7:43 pm

    Saccsiv eu sunt naayram, tu de multe ori te-ailuat cu mine-n gura. Te rog daca ai curaj sa infrunti adevarurile scrise in Biblie despre instituirea sclavie de către Însuși Dumnezeu, lasă să citească creștinii primul studiu făcut despre canoanele ortodoxe ale lui Vasile cel Mare. Este urât ce-i drept, desenul meu este jignitor, dar și cei ce au zis că Vasile cel Mare a instituit asemenea canoane ne-omenoase, sunt vinovati.
    Daca ai curaj sa lasi la dezbatere publica articolele mele, inseamna ca intr-adevar nu esti partinitor. Sclavia în Biserica a tiganilor a dus la asemena comportamente. In articolul Teologia Biblica a Sclaviei ai si dovada ca am fost elev de seminar, adevreinta de la seminarul Caransebes. EU NU SUPORT MANELELE!. Uite articolele:

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 6, 2016 at 8:06 pm

      naayram

      Nu-ti place numele de botez Marian si l-ai scris pe dos ca satanistii?

      Tu ca activist tigan ai facut ceva pentru tigani?

      Tiganii nu sunt asa pentru ca au fost robi. Ei sunt la fel si in zonele in care n-au fost robi.

      Cand voi avea timp voi citi si link-urile tale.

      Pana atunci iata o parere de la http://www.george-damian.ro/suferintele-tiganilor-sub-biciul-bisericii-ortodoxe-romane-precizari-pentru-ciprian-necula-5430.html

      Ciprian Necula vrea ca Biserica Ortodoxă Română să îşi ceară scuze pentru că în evul mediu a avut în proprietate robi ţigani. Un raţionament şi o pretenţie greşite. Ciprian Necula porneşte de la premisa că robia ţiganilor a fost ceva rău la modul aprioric, scăpându-i din vedere faptul că libertatea personală a fost o excepţie care s-a transformat treptat în regulă. Este sărit cu vederea un principiu istoric: nu poţi condamna evenimente ale trecutului în baza unor raţionamente ale prezentului. (articolul în cauză îl găsiţi aici)

      Mai zice Ciprian Necula că situaţia dificilă de azi a ţiganilor se datorează robiei din evul mediu. E ca şi cum ai spune că situaţia dificilă de azi a românilor din Transilvania se datorează şerbiei şi iobăgiei la care au fost supuşi în acelaşi ev mediu. Sau că nemţii de azi se află în situaţia în care se află din cauza iobăgiei în care s-au găsit – tot în evul mediu!

      Robia a făcut parte din peisajul social al ţărilor române medievale în aceeaşi măsură în care a fost o instituţie a societăţilor învecinate: Imperiul Bizantin, Serbia, Bulgaria, Imperiul Otoman, Rusia ţaristă. L-aş întreba pe Ciprian Necula ce ar fi preferat – presupunând că ar fi trăit în secolul al XVII-lea – să fie ţigan rob în ţările române? Sau să fie ţigan liber în Imperiul German? Să vă explic diferenţa: ţiganii robi din ţările române în cazul în care erau nomazi erau liberi să umble prin ţară să-şi câştige traiul, doar dacă erau slujbaşi pe la vreo curte boierească erau ţinuţi într-un loc. În Imperiul German se organizau „vânători de ţigani”, erau pur şi simplu hăituiţi şi omorâţi. Pedepsele fizice aplicate ţiganilor robi (biciuiri, tăieri de urechi etc.) constituiau norma juridică a vremii – românii suportau aceleaşi pedepse ca şi ţiganii, nu exista discriminare din punctul ăsta de vedere. Ţiganii din Braşov nu au fost iobagi sau oameni liberi, nu robi precum în Ţara Românească şi Moldova – şi totuşi nu au avut o evoluţie diferită faţă de ţiganii din principatele extracarpatice (am prezentat problema asta pe larg aici, despre cum au venit ţiganii în ţările române şi cum au ajuns robi am scris aici).

      Pretenţia lui Ciprian Necula ca Biserica Ortodoxă Română să-şi ceară scuze pentru robia ţiganilor este anacronică şi lipsită de sens. N-ar trebui cumva să fie plătite şi nişte despăgubiri?

      Apreciază

      • naayram said, on mai 6, 2016 at 8:52 pm

        Saccsiv, gmailul cand mi-am facut email mi-a dat asa nick-name.Nu vad rostul explicarii unui nick-name. Eu nu sunt satanist. Nici sfant nu sutn, si sigur voi intra in Iad pt ca am indraznit sa il batjocoresc asa pe Vasile cel Mare. Probabil ca acele canoane discutate de mine sunt apocrife.EU nu sunt activist, eu lupt contra acestor falsi romi. În ROmânia au existat multe populatii care odată intrate in sclavie purtau numele sinonim de sclav. Eu sunt certat cu Ciprian Necula, pentru că el nu este ROM ci TIGAN, O ZICE EL in videoul d emai jos, el a flat ca noi ne numim rom de abia dupa ce a intrat in ONGistica.

        Sa stii ca sunt dovezi multe in analele manastirilor si ale Academiei Române că tiganii si romii au fost sclavi. Asta este adevarul. Pe mine ma intereseaza un singur mare lucru. De ce BOR-ul nu a scris CORECT despre robie in Istoria BOR. Bunica mea mi-a zis despre sclavia romilor dar eu nu am crezut. Si eu am 40 d eani, si ea imi povestea asta cand eu aveam 8 ani. Eu saccsiv am suferit mult. Din clasa I-a am ffost pus singur de invatatoare in banca pt ca stiam romani.
        https://naayram.wordpress.com/2016/04/10/tigan-din-clasa-i-a/

        Diferenta dintre Ciprian Necula si mine este aceea ca eu stiam ca sunt rom din copilarie, iar el a flat ca ne numi romi de abia dupa ce s-a facut ONGist tiganesc. El de altfel a declarat ca nu se lupta pt romi, ci pt buzunarul lui:
        https://naayram.wordpress.com/2015/08/28/ciprian-necula-a-declarat-ca-nu-se-lupta-pentru-romi/

        Maestru său, fondatorul ONGisticii tiganesti declara la fel, declarând dupa ce a furat fondurile romilor ca el nu este rom ci tigan, si ca e bine sa joci cartea romilor atat timp cat ai acces la resursele monetare trimsie pe numele d erom:
        https://naayram.wordpress.com/2016/04/05/nicolae-gheorghe-dissolved-the-gypsy-ngos/
        https://naayram.wordpress.com/2016/05/01/nicolae-gheorghe-a-zis-ca-este-tigan-nu-rom/

        Da trebuei platite despagubiri morale cel putin prin cererea oficiala a scuzelor de rigoare ca multi oameni isi pierd credinta din cauza sclaviei instaurat de Satan in Biblie, Satan care poarta numele de dumnezeu. Iisus ainterzis sclavia, iar Biserica a conservat-o . După ce sa ma iau, dupa vorbele LUI, Cel ce a Înviat din morți, sau după Biserica Sclavagistaă Universală?

        Eu am făcut MULTE pt ROMÂNI, orașul Caransebeș poate mărturisi despre mine ce am făcut cînd eram Conducătorul Ligii Tineretului Otodox, am fost sef la liga timp de 4 ani…eu saccsiv am făcut apostolat când tu erai smeker. EU am citit Biblia de la varsta de 8 ani, e prima carte pe acre am invata sa citesc, bunica mea era orotodxa, si ea imi citea din Biblie. Saccsiv, eu sunt CITITOR, dar vreau să intru in Iad. Stii de ce? Ca nimeni nu-mi explica de ce Dumnezue a instaurat sclavia in Vechiul Testament. Dacă a fost Dumnezeu.

        Apreciază

      • Ionut said, on mai 6, 2016 at 9:53 pm

        Mariane, am citit si eu Biblia, probabil ca nu foarte atent, de vreme ce nu am gasit vreun pasaj care vorbeste despre instituirea sclaviei.
        In al doilea rand, daca exista un asemenea pasaj, trebuie vazut daca face parte din Lege sau din poruncile lui Moise („Din pricina invartosarii inimii voastre v-a scris Moise porunca aceasta”)
        In al treilea rand te faci ca nu stii ca, intre timp S-a intrupat Fiul lui Dumnezeu si temelia credintei noastre este Noul Testament („Cel ce M-a vazut pe Mine, a vazut pe Tatal”)
        In al patrulea rand, mi se pare ca tu vrei sa fii sclav. Sclavul vrajmasului.
        In al cincilea rand, daca n-ar fi Dumnezeu (asa cum iti trece prin minte) tu n-ai fi decat un robot din materie organica.

        Asa ca, zic eu, daca vrei sa-L gasesti pe Dumnezeu, trebuie mai intai sa te gasesti pe tine, fiindca te-ai pierdut in jungla pe care ti-a crescut-o vrajmasul in minte.

        Apreciat de 1 persoană

      • Ionut said, on mai 7, 2016 at 12:00 am

        Marian

        Ce sunt sclavia, libertatea si fericirea?
        Are vreo legatura fericirea cu faptul de a avea cat mai mult? Atunci bogatii n-ar trebui sa mai faca depresie.
        Unul are putin si se multumeste cu cat are, altul are mult si e mereu nemultumit, ca ar vrea si mai mult.
        Unul se simte sclav ca trebuie sa stea 8 ore intr-un birou, altul se simte sclav ca e somer si nu-si gaseste de lucru si altul munceste cate 12 ore si uita sa mai plece acasa.
        Fericirea are legatura si cu anumiti hormoni. Exista si substante ale fericirii. De pilda, daca mananci o portie de spanac cu ou (ambele contin substante de acest fel), te vei simti mult mai bine si cu mintea limpede decat dupa o portie zdravana de sarmale, urmata de un desert bogat, pentru ca grasimile si zaharul pot provoca un stres asupra organismului, care, in timp, poate duce la depresie.
        La fel, poluarea si parazitii intestinali pot provoca depresie.
        Sfintii inchisorilor si-au eliberat mintea catre Dumnezeu atunci cand se aflau in cea mai neagra forma de sclavie. Vezi si „Jurnalul fericirii”.
        Ce stie un orb din nastere despre lumina zilei, si ce stie un om care a orbit pe parcursul vietii?
        Libertatea tine si de eliberarea, de lepadarea de sine.
        Pana la urma, sclavia e departarea de Dumnezeu. „Deci, daca Fiul va va face liberi, liberi veti fi intr-adevar.”
        Tu pari sa fi liber, dar esti sclavul unei idei, ai o obsesie.

        Apreciază

      • Ioan said, on mai 8, 2016 at 6:07 pm

        Marian nu ai inteles nimic din canoanele Sfantului Vasile cel Mare. Unde apara Sfantul Vasile cel Mare violul, curvia sau desfranarea?

        Sa citim din Pidalion din canoanele acestui mare sfant:

        „CANONUL 40
        Ceea ce fără voia stăpânului său s-a dat pe sineşi la bărbat, a curvit. Iar ceea ce în urmă, nuntă slobodă (arătată) întrebuinţând s-a măritat. Deci, aceea dintâi, curvie este; iar a doua, nuntă. Că tocmelile celor ce sunt sub stăpânire, nu au nimic adeverit. [Apostolic, can. 82; Sinod 4, can. 4; Sinod 6, can. 85; Gangra, can. 3; Cartagina, can. 73, 90;
        Vasilie, can. 41, 42]

        TÂLCUIRE
        Dacă roaba ceea ce este sub stăpânire, se va da pe sineşi la bărbat, fără ştirea stăpânului ei, a curvit cu aceea ce a făcut. Iar dacă în urmă, stăpânul o va ierta să facă aceasta, ori şi desăvârşit o va slobozi,(373) şi vederată nuntă va face, una ca aceasta atunci nu se socoteşte ca o curvă, ci ca una ce s-a măritat legiuit.

        (373) Am zis că, ori şi desăvârşit o va slobozi. Fiindcă zice Nikita episcopul Tesalonicului că, stăpânii cei ce au robi şi roabe, şi ştiu că ei unii cu alţii între sineşi curvesc, şi nu le dau voie legiuit să se însoţească, după canoane sunt vrednici să se aforisească, de nu îi vor ierta să se căsătorească legiuit.(pag. 459)

        […]

        CANONUL 42
        Nunţile cele fără de voia stăpânitorilor, sunt curvii. Deci până viază tatăl, sau stăpânul, cei ce se împreunează sunt nevinovaţi, până ce domnii lor vor învoi căsătoria lor. Că atunci ia întărirea cea de nuntă.

        TÂLCUIRE

        Canonul acesta este încheiere celor trei canoane mai de sus, al 38, 40 şi 41, zicând, că dacă fata cea supusă tatălui ei, sau roaba cea supusă stăpânului ei s-ar mărita fără de voia tatălui, sau a stăpânului, a celor ce le stăpânesc, curvii se socotesc nunţile lor. Şi nu numai aceasta, ci şi se dezleagă nunţile lor, şi ei se ceartă. Iar de se învoiesc mai marii lor acesteia, atunci şi nunţile iau întărire nedezlegată, şi ei rămân necertaţi, adică necanonisiţi.”(pag. 460)

        Din aceste canoane rezulta faptul ca o roaba nu avea voie sa se culce cu un barbat in afara casatoriei. Ce e gresit in aceasta formulare?

        Marian unde spune Hristos ca un barbat are voie sa se culce cu o femeie in afara casatoriei?

        Dumnezeiescul apostol Pavel spune: „Slugile, sau robii, să se plece stăpânilor săi, şi întru toate să fie lor bineplăcuţi” (Tit: 2,9), iar Sfantul Vasile conglasuieste cu acesta.

        Despre viol citim:

        „CANONUL 49
        Stricările cele ce de silă se fac, fie fără vinovăţie. Deci şi roaba, de se va sili de stăpânul ei, nevinovată este.
        [Grigorie făcătorul de minuni, can. 2]

        TÂLCUIRE
        Muierile cele ce cu sila se strică, nu li se socoteşte spre păcat, pentru nevrerea, şi nici se canonisesc, după canonul acesta. Şi după cel 2 al lui Grigorie făcătorul de minuni.”(pag. 462)

        Unde apara violul Sfantul Vasile cel Mare?

        La pag 226 din Pidalion citim:

        „Cartea 60 din Vasilicale titlu 38 Cap 1. Porunceşte să se slobozească fiica de sub stăpânirea tatălui său, şi roaba din a stăpânului său, dacă ei caută să le facă curve. Iar de nu vor voi ele a se slobozi, să se izgonească, şi averile lor să se răpească. Asemenea încă şi cap al 2-lea pedepseşte şi pe păstorii de curve de vor fi din proşti, cu izgonire; iar de vor fi ostaşi, cu răpirea averilor. Iar Fotie titlu 13 cap 21 zice, că hrănitor de curve se zice şi bărbatul acela, ce ştie pe muierea sa că curveşte, şi tace, după carte 24 din Vasilicale titlu 2 cap 14.”(pag. 226)

        Dă clic pentru a accesa Pidalion%20Original%201841.pdf

        Despre desfranare Sfantul spune:

        „CANONUL 21
        Dacă un bărbat locuind împreună cu muiere, apoi nemulţumindu-se cu nunta ar cădea în curvie, curvar judecăm pe unul ca acesta, şi mai mult pe el îl prelungim în canonisiri. Însă nu avem canon de a-l supune pe el vinovăţiei preacurviei, de se va face păcatul cu cea slobodă de nuntă. Căci preacurva adică: „Spurcându-se, zice, se va
        spurca, şi nu se va întoarce către bărbatul său” (Ieremia: 3,1). Şi „cel ce ţine preacurvă, fără de minte este, şi necredincios” (Pilde: 18,23). Însă cel ce a curvit, nu se va opri despre împreună locuire cea cu muierea lui. Drept aceea muierea pe bărbatul său după ce s-a întors de la curvie îl va primi. Iar bărbatul pe ceea ce s-a spurcat, de la casa sa o va depărta. Însă cuvântul acestora nu este nelesnicios. Iar obiceiul aşa a apucat a se ţine.

        TÂLCUIRE
        Dacă un bărbat însoţit după lege cu muiere, şi trăindu-i muierea, va păcătui cu altă muiere slobodă, curvar se zice. Că nici un canon avem ca să-l osândească pe el ca pe un preacurvar. Însă mai mult şi mai greu se canoniseşte decât cel necăsătorit ce ar curvi, după canonul acesta. Căci la acela se face uşurare pentru nevoia poftei fireşti,
        pe care nu are cum să o potolească. Iar cel căsătorit, este lipsit de aceasta, pentru că are pe legiuita muierea sa. Însă, deşi unul ca acesta se canoniseşte mai greu, dar nu muierea nu poate a-l despărţi pentru curvia aceasta. Iar bărbatul desparte pe muierea sa, de va preacurvi cu altul. Acest fel de obicei a stăpânit în Biserică de la romani, iar
        pricina pentru care se face aceasta, nu este lesne înţeleasă. Vezi şi pe apostolescul canon 48. (pag. 453)

        […]

        CANONUL 26
        Curvia, nu este nuntă, ci nici început de nuntă. Drept aceea, de ar fi cu putinţă, cei ce prin curvie se împreunează să se despartă, aceasta este mai bună. Iar dacă cu tot dinadinsul se va plăcea să împreună locuiască, să cunoască adică certarea curviei. Dar să se lase, ca să nu se facă ceva mai rău. [Apostolic, can. 67; Vasilie, can. 22, 23, 25]

        TÂLCUIRE
        Iertând sfântul în canonul 22 şi 25 să se împreuneze cei ce mai înainte de nuntă s-au stricat, rânduieşte în sfârşit întru acest canon obştesc şi prea amărunţit că, de se poate cei ce împreună au curvit, ori cu fecioară, ori curvă, şi după curvie cer a se însoţi cu cununie, mai de cuviinţă ar fi şi mai bine, a nu se însoţi. Ci de au şi apucat a se însoţi
        (pe ascuns adică), să se despartă. Pentru că nunta pentru aceasta se zice cinstită, şi patul nespurcat, pentru că este curată de tot păcatul şi stricăciunea urmată mai înainte. Iar curvia, şi stricarea (de feciorie), nici nuntă este, nici început de nuntă. Iar dacă unii ca aceştia nici într-un chip ar primi a se despărţi, să se certe ca nişte curvari adică 7 ani, dar să se lase nedespărţiţi pentru a nu urma altceva mai rău. Adică, ori nedespărţindu-se să curvească pe ascuns, sau ca nu cu alte feţe însoţindu-se prin nuntă, pe ascuns să preacurvească. Sau, a nu se omorî pe sineşi, pentru iubirea cea covârşitoare nesuferind despărţirea.”(pag. 455)

        Asadar sfantul condamna desfranarea.

        Unde a gresit dumnezeiescul Vasile cel Mare?

        Nu el a gresit. Satana te-a inselat sa faci un asemenea articol batjocoritor. Deja ai intrat in intuneric, intr-o stare de iad. Fugi de acolo pana nu e prea tarziu, pana cand portile nu se vor inchide.

        Plangi si suspina pentru caderea ta. Ai grija sa nu cumva te prinda cumva moartea in aceasta stare.

        Sa te lumineze Dumnezeu.

        P.S.: Sinodul de la Gangra, Pidalion:

        „CANONUL 3

        Dacă cineva, cu pricinuire de teosevie (cinstire de Dumnezeu), ar învăţa pe slugă (sau şerbul) a defăima pe stăpân, şi a se depărta de slujbă, şi a nu sluji stăpânului său cu bună voinţă şi cu toată cinstea, anatema fie.
        [Apostolic , can. 82; Sinod 4, can. 4; Sinod 6, can. 85; Cartagina, can. 73, 90; Vasilie, can. 40, 42]

        TÂLCUIRE

        Fiindcă Apostolul şi către Timotei scriind zice: „Câţi sunt sub jug robi, pe stăpânii lor socotească-i vrednici de toată cinstea. Iar cei cu stăpâni credincioşi, să nu-i defaime, pentru că fraţi sunt, ci mai vârtos slujască-le” (I Timotei: 6,1,2). Şi către Tit: „Slugile, sau robii, să se plece stăpânilor săi, şi întru toate să fie lor bineplăcuţi” (Tit: 2,9). Deci
        fiindcă Apostolul acestea zice, iar eustatienii învaţă cele dimpotrivă, pentru aceasta canonul acesta, urmând apostoleştii învăţături, anatematiseşte pe cei ce învaţă dimpotrivă. Vezi şi pe cel apostolesc 82.(pag. 296-297)

        Apreciat de 1 persoană

    • ortodoxend said, on mai 6, 2016 at 11:36 pm

      Ai ridicat o problema ! Nu Dumnezeu a instituit sclavia in vechiul testament, ci omul, iar Dumnezeu a tolerat-o, poate chiar a normat-o, astfel incat sclavii sa fie tratati cu omenie. Poate ca sclavii erau sclavi prin voia libera, ca sa duca o viata mai buna, atat ei cat si urmasii lor. Nu stim exact ce insemna sclavie in acele vremuri. Dar stim ca azi sclavie inseamna privarea de liberul arbitru, de libertate, e fortare de a face (obligatia de a face). Din ce putem citi, in vechime sclavii erau ocrotiti. Din ce stim, Dumnezeu poate sa permita sclavia datorita pacatelor. Mai stim ca si un drept poate ajunge sclav, datorita rautatii umane si a unor intamplari nefavorabile, dar asta nu inseamma ca Dumnezeu e nepasator. Dumnezeu actioneaza in alt fel decat ne-am astepta noi. Nu se implica cum am vrea noi. Uite, avorturile, care sunt mai rele decat sclavia pamanteasca, uite ca Dumnezeu lasa mamele sa faca aceste nedreptati desi ar putea sa opreasca cumva caci poate tot. Asa si cu sclavia, este o alta nedreptate pe care Dumnezeu o lasa sa se intample, dar nu o va lasa nepedepsita, daca este nevoie, nu va trece de judecata cea dreapta.

      Deci, nu ai motive sa te mahnesti pe Dumnezeu. Te mahnesti ca exista nedreptate, zici ca Dumnezeu e nedrept si ca singur a instituit o ierarhizare nedreapta intre oameni. Gresit. Omul a facut-o asa cum ii sta in fire, iar Dumnezeu lasa nedreptatile pentru judecata de apoi.

      Apreciază

      • naayram said, on mai 7, 2016 at 10:40 am

        Ortodexend si dumneata spui că omul ainstituit sclavia, dar Moise zice că Domnul a instituit-o in Biblie. Problema ste dacă putem accepta că Moise a instituit-o. Si dacă putem accepta asta, atunci nu Dumnezeu este cel ce a dat legile. Căci Dumnezeu spune clar în Ieremia cap 7, vers. 21-22 că El nu dat legi cu privire nici la jertfe sau arderi de tot! Dacă în ceea ce privește CULTUL Vechiului Testament nu a dat legi Dumnezeu, e limpede că nici pe alea cu sclavia nu le-a dat EL. Dar atunci trebuie să acceptăm faptul că Moise a făcut ceva rău. Iar Moise a stat în Lumina Taborică pe Muntele Schimbării la Față. Deci Iisus l-a iertat pe Moise, iar Biserica este absolvită de vină că a perpetuat instituția sclaviei? Totuși, Iisus Hristos nu a acceptat sclavia!

        Apreciază

    • el said, on mai 7, 2016 at 11:11 am

      docoKAKAmente FALSIFICATE si produse de minti bolnave!
      orice nebun si mincinos alfabetizat poate sa-si scrie elucubratiile s minciunile/facaturile pe hartie (cum se si intampla), asta nu inseamna nimic!

      daca esti dispretuit de oameni SMERESTE-TE si te va SLAVI Hristos, ca si El a fost dispretuit si prigonit de oameni si a fost SLAVIT de Tatal cu Nume mai presus de orice Nume ca in Numele Lui Iisus Hristos TOT genunchiul SA SE PLECE!

      se pleaca genunchiul tau/vostru Lui Hristos? NU ! Ca altfel n-ati mai delira asemenea minciuni fabricate.

      voi NU ASTA cautati, pe voi diavolul va mana si va invata la rele.

      ps : NICIUN BOIER /nobil NU a avut nevasta tiganaca ( asta vreti voi sa insinuati ca sa INJOSITI ) , pe atunci oamenii nu erau INDOBITICTI ca azi si isi pastrau integritatea si sangele NU se amescteca cu orice neam, mai ales cu neam de tigan/pagan!
      si daca a cazut unul in curvie vreodata cu te miri cine asta a fost si de el si de poporul binecredincios socotit PACAT si RUSINE… iar NU regula cum pretinzi tu aici

      diavolul cand nu poate sa stapaneasca/subjuge pe cineva vrednic IL DEFAIMEAZA prin slugile lui spurcate.

      Apreciază

      • pcmouse said, on mai 9, 2016 at 7:23 pm

        „diavolul cand nu poate sa stapaneasca/subjuge pe cineva vrednic IL DEFAIMEAZA prin slugile lui spurcate”asa e!

        Apreciază

    • pcmouse said, on mai 9, 2016 at 7:22 pm

      bezna mintii mareane..vai de capul tau..ce hule cumplite…se vede cine tie stapanul

      Apreciază

  4. el said, on mai 6, 2016 at 8:56 pm

    acesti paraziti se comporta asa ca PEDEPSA pentru pacatele avortului in neamul romanesc !
    este PEDEAPSA Domnului pentru un neam care NU VREA sa se pocaiasca de macelurile lui spurcate.
    desigur nici gunoaile astea omenesti de tigani NU SE VOR MANTUI, dar inante sa CRAPE si sa ATERIZEZE IN IADUL VESNIC pe are singuri si pe drept si l-au agonisit ca si stramosii lor, sunt trimisi ca biciul Lui Dumnezeu peste neamul romanesc cel FARA fara pocainta (nici dupa 26 ani) al crestinilor ucigasi de fii si fiice in pantece curvesc.

    Apreciază

    • naayram said, on mai 8, 2016 at 9:31 pm

      Pt ION. iOANE E GREȘIT MODUL DE ABORDARE, SE SUBÎNȚELEGE CĂ STĂPÂNUL ESTE STĂPÂN ȘI AL LIBERULUI ARBITRU, ADICĂ PUTEA FACE ORICE VROIA STĂPÂNUL CU EA.
      Nu sunt relevante tâlcuirile ci canoanele în sine, pentru mine cel puțin. Că vine un sfânt și îndulcește tâlcuirea canonului 40, 41 a lui Vasile, acum e tardiv. Canonul spune clar că învoielile celor de sub stăpânire nu au putere. Că o fiică nu are permisiunea de la tatăl său să se căsătorească e una, dar a pune autoritatea tatalui pe picior de egalitate cu a stâpânului de sclavi, e deja alta. De ce să declare o sclava desfrânată dacă legile bizantine nu dădeau nici un drept sclavilor? De altfel, uită-te la interzicerea casatoriilor intre tigani fara acordul scris al stapânilor, este cumva vreun lucru ortodox acesta? Să se bage românii în căsătoriile țiganilor? Nu mai aveau voie țiganii nici să se căsătorească! Situața e clară, canoanele lui Vasile (eu personal nu cred că Sfântul Vasile le-a dat!) au fost interpretate fraudulos în detrimentul vieții strămoșilor mei. Sclavia este grea, dar să nu ai voie să te ccăsătorești, să-ți fie luați copii pt că te-ai căsătorit împotriva voinței stăpânului, este îngrozitor! Nu este nimci pe lumea asta mai urât decât să desparți copii de părinți!
      Legea bizantină nu ținea cu sclavii, este clar, nici în problemele lor intime. Sclavii erau tractoarele lumii antice, ei erau baza societății. Stăpânii îi folseau pe post de roboți, roboteau strămoșii mei toată ziua pt boirei, și totțuși românii ne zic nouă acum leneși. Om fi, dacă strămoșii mei au murit la muncă silnică, de ce să mai dorim să muncim?

      Dacă canonul lui Vaisle nua dăuga aia cu ÎNVOIELILE CELOR AFLAȚI SUB STÂPÂNIRE NU AU NICI O PUTERE,mai era cum mai era, dar să mai declari și desfrânată o ființă care se îndrăgosește și vrea să se căssătorească, este GRAV!

      Apreciază

      • Ioan said, on mai 9, 2016 at 12:13 pm

        Sclavia e ceva rau. Ea a fost tolerata in vechime.

        In legatura cu casatoriile dintre tigani tabloul nu e atat de sumbru. Chiar daca acesti oameni pe care ii numim tigani au fost sclavi la boieri ei puteau sa se casatoreasca din dragoste. Canonul Sfantului Vasile nu interzice casatoria celor aflati sub stapanire. Iar una din conditiile esentiale in care trebuie sa se incheie o casatorie este dragostea. Asa spun dumnezeiestile canoane.

        Dumnezeiescul Apostol Pavel spune in epistola sa catre Galateni:

        „26. Că toţi ai lui Dumnezeu sunteţi prin credinţă întru Hristos lisus.

        27. Că ori câţi în Hristos v’aţi botezat, în Hristos v’aţi îmbrăcat.

        28. Nu este Iudeu nici Elin, nu este rob nici slobod, nu este parte bărbătească nici femeească; că voi toţi unul sunteţi întru Hristos lisus.

        29. Iar dacă sunteţi voi ai lui Hristos, iată a lui Avraam sămânţă sunteţi, şi după făgăduinţă moştenitori.”

        https://archive.org/stream/ByzantineFashionsColoringBook/Biblia1914_djvu.txt

        Asadar in Hristos „nu este rob nici slobod”. Sfantul Vasile cel Mare nu stia acest cuvant?

        In vechime intre oamenii care erau robi in aceeasi casa apareau idile. O data se putea indragosti o fata roaba de un baiat sau de un barbat, iar altadata de alt barbat sau chiar de o rudenie. Iar pentru a preintampina curvia Sfantul Vasile a dat asemenea canon:

        CANONUL 42
        Nunţile cele fără de voia stăpânitorilor, sunt curvii. Deci până viază tatăl, sau stăpânul, cei ce se împreunează sunt nevinovaţi, până ce domnii lor vor învoi căsătoria lor. Că atunci ia întărirea cea de nuntă.

        TÂLCUIRE

        Canonul acesta este încheiere celor trei canoane mai de sus, al 38, 40 şi 41, zicând, că dacă fata cea supusă tatălui ei, sau roaba cea supusă stăpânului ei s-ar mărita fără de voia tatălui, sau a stăpânului, a celor ce le stăpânesc, curvii se socotesc nunţile lor. Şi nu numai aceasta, ci şi se dezleagă nunţile lor, şi ei se ceartă. Iar de se învoiesc mai marii lor acesteia, atunci şi nunţile iau întărire nedezlegată, şi ei rămân necertaţi, adică necanonisiţi.”(pag. 460)

        Intre rob si stapan se crea o legatura, mai ales daca locuiau in aceeasi casa.

        Nu exista termenul de casatorie din sila la crestini. Doar la indienii care au o credinta gresita si rea aceste lucruri se intalnesc.

        Sila vine de la diavol.

        Tot dumnezeiescul Pavel spune:

        „Bărbatul datornica dragoste să’i dea femeii; aşijderea şi femeia bărbatului.” ” (I Corinteni 7.3)

        https://archive.org/stream/ByzantineFashionsColoringBook/Biblia1914_djvu.txt

        Auzi ce spune Apostolul? Dragostea dintre barbat si femeie trebuie sa fie reciproca si tot el spune:

        „Fugiţi de curvie. Că tot păcatul care va face omul, afară de trup este; iar cel ce curveşte, într’al său trup păcătueşte.”(I Corinteni 6.18)

        Asadar pentru a preintampina curvia dumnezeiescul Vasile a dat acest canon si il aseamana pe stapan cu un adevarat tata care stie ce e mai bine pentru fiica lui.

        Sub aceeasi Lege dumnezeiasca au fost atat stapinii cat si robii lor. Atat cel liber cat si cel aflat sub stapanire se aflau in Biserica si trebuiau sa respecte aceleasi porunci.

        Ce era pentru un rob pacat nu era si pentru stapanul lui oare?

        Spune dumnezeiescul Vasile spre cei bogati:

        „De acum să se cerceteze fiecare pe sine şi cel bogat să ia seama la căile sale din care daruri va aduce ofrandă lui Dumnezeu! Dacă nu a asuprit pe cel sărac, dacă nu a forţat pe cel mai slab, dacă nu a abuzat de cel supus lui, folosindu-se de putere în loc de dreptate. Căci poruncim să păzească dreptatea şi egalitatea şi faţă de slugi. Nu forţa pentru că eşti puternic, nici nu abuza pentru că stăpâneşti! Ci arată cele ce ţin de dreptate pentru că ţi s-a încredinţat stăpânirea! Căci nu vei da dovadă de ascultare şi de frică de Dumnezeu în ceea ce nu poţi, ci în faptul că nu calci legea când poţi să o calci. Iar dacă dai săracilor luând de la săraci, mai bine era să nu fi răpit, nici să fi dat. Pentru ce întinezi bogăţia ta introducând în ea câştiguri nedrepte? Pentru ce faci urâciune ofranda ta din nedreptate, apucându-te să aduci cele cu care trebuia să miluieşti pe alt sărac? Pe acela miluieşte-l, pe care-l nedreptăţeşti! Foloseşte-te de iubirea de oameni faţă de acesta! Fă milă cu acesta şi vei împlini mila cu judecată. Căci Dumnezeu nu se va face părtaş la lăcomie, nici nu este părtaş Domnul cu tâlharii şi cu răpitorii. Nici nu ne-a lăsat pe săraci ca Unul Care nu poate să-i hrănească, ci căutând de la noi rodirea dreaptă şi iubitoare de oameni spre folosul nostru. Milostenia nu apare din nedreptate, nici binecuvântarea din blestem, nici câştigurile din lacrimi. Dumnezeu spune celor ce scot lacrimi de la cei nedreptăţiţi:

        „Cele ce le-am urât le-aţi făcut, aţi acoperit cu lacrimi jertfelnicul Meu şi cu plâns şi suspin” (Mal. 2:13).

        Miluieşte din osteneli şi nu voi să nedreptăţeşti sub pretextul că aduci milă lui Dumnezeu din nedreptate! Slavă deşartă sunt acestea şi pentru lauda de la oameni, nu pentru lauda care priveşte spre Dumnezeu. Pentru aceasta bine zice Domnul că nu pentru a fi văzuţi de oameni (Mt. 6, 1). Căci, dacă faci milostenia ca şi cum ar privi Dumnezeu, păzeşte-te să nu o faci din lăcomie, ştiind că nu veseleşti pe Dumnezeu, Care priveşte! Aşa să facem milostenie, ca să o luăm înapoi de la Dumnezeu! Dar Dumnezeu o dă înapoi acelora pe care-i laudă. Şi nu laudă pe nici un lacom. Nu se poate să aduci daruri lui Dumnezeu dacă întristezi pe fratele tău.

        „Dacă aduci, zice, darul tău la altar şi acolo îţi aduci aminte că fratele tău are ceva împotriva ta, du-te întâi, împacă-te cu fratele tău şi atunci, venind, adu darul tău!” (Mt. 5: 23-24).

        Adu-ţi aminte de vameşul Zaheu, care, promiţând întâi să dea înapoi împătrit dacă a năpăstuit pe cineva, astfel a împărţit săracilor jumătate din bunurile rămase. Căci ştia, pentru că voia să-L primească pe Hristos şi Hristos nu primeşte altfel cinstirea săracilor decât dacă sunt dezlegate abuzurile împotriva celor nedreptăţiţi. Şi aşa Domnul a primit îndreptarea lui Zaheu şi a zis:

        „Astăzi s-a făcut mântuire casei acesteia” (Lc. 19: 9).”

        Acestea sunt despre cei ce fac milostenii, dar nu poartă grijă de [dreptate].

        Iar către cel ce se păzeşte să nu nedreptăţească, dar nu se îngrijeşte să miluiască spunem că:

        „tot pomul care nu face roadă se taie şi se aruncă în foc” (Mt. 3: 10)

        (Sfantul Vasile cel Mare, Omilii inedite. Două cuvinte despre botez, Editura Doxologia, 2012)

        Si in alt loc spune:

        „Bogatii considera averile, care sunt comune tuturor oamenilor, ca ale lor, pentru ca ei au pus mâna mai întâi pe ele. Daca fiecare om si-ar opri pentru sine numai atât cât îi trebuie pentru satisfacerea nevoilor sale si daca ar da ce-i prisoseste celui nevoias, atunci nimeni n-ar mai fi bogat, nimeni sarac . . . Oare nu esti lacom, nu esti hot când însusesti cele ce ti-au fost date în administrarea ta ? Cel ce dezbraca pe cel îmbracat se numeste borfas. Merita oare alt nume cel care nu îmbraca pe cel gol, odata ce poate face aceasta ? Pâinea, pe care o tii tu, este a celui flamând ; haina, pe care o pastrezi în lazile tale, este a celui dezbracat ; încaltamintea, care se strica în casele tale, este a celui descult ; argintul pe care-l tii îngropat, este al celui nevoias. Deci, pe atâtia oameni nedreptatesti câtor ai putea sa le dai din avutiile tale”.

        Iar corifeul apostolilor, dumnezeiescul Petru:

        „16. Ca cei slobozi şi nu ca şi cum aţi avea slobozenia acoperemânt răutăţei, ci ca robii lui Dumnezeu.

        17. Pre toti cinstiţi. Frăţia iubiţi. De Dumnezeu vă temeţi. Pre împăratul cinstiţi.

        18. Slugile, supuindu-vă cu toată frica stăpânilor, nu numai celor blânzi şi buni, ci şi celor năsilnici.

        19. Pentrucă aceasta este plăcut înaintea lui Dumnezeu de rabdă cinevâ scârbă pentru ştiinta lui Dumnezeu, pătimind cu nedreptate.

        20. Că ce laudă este, dacă greşind şi pedepsîndu-vă, veti răbdâ? Ci dacă bine făcând şi pătimind, veţi răbdâ, aceasta este dar înaintea lui Dumnezeu.

        21. Că spre aceasta v’aţi chemat, că şi Hristos au pătimit pentru noi, nouă lăsându-ne pildă, ca să urmaţi urmelor lui;

        22. Carele păcat n’au făcut, nici s’a aflat vicleşug în gura lui; (I Petru 2.16-22)

        Iar Apostolul Pavel in epistolele catre Timotei si Tit spune:

        „1. Adu-le aminte lor, domniilor şi stăpânirilor să se supue, să asculte, spre tot lucrul bun să fie gata;

        2. Pre nimeni să nu hulească, să nu fie sfadnici, ci lini, arătând toată blândeţea către toţi oamenii. (Tit 3.1-2)”

        „1.Câti sunt supt jug robi, pre stăpânii lor de toată cinstea vrednici să’i socotiască, ca să nu se hulească numele lui Dumnezeu şi învăţătura.

        2. Şi cari au stăpâni credincioşi, să nu’i defaime, căci fraţi sunt; ci mai vârtos să le slujească, căci credincioşi sunt şi iubiti, cei ce facerea de bine primesc. Acestea învată şi îndeamnă.

        3. Iar de învată cineva într’alt chip şi nu se apropie de cuvintele cele sănătoase ale Domnului nostru Iisus Hristos şi de învăţătura cea după bunacredintă,

        4. Acela s’a trufii, neşliind nimic, ci bolnăvindu-se întru întrebări şi în cuvinte de prigonire, dintru care se face pisma, pricirea, hulele, prepusurile cele viclene,

        5. Cuvintele cele deşarte ale oamenilor celor stricaţi de minte şi lipsiţi de adevăr, cari socotesc a fi câştig creştinătatea; depărtează-te de unii ca aceia.” (I Timotei 6.1-5)

        ” 9. Slugile să se plece stăpânilor lor, întru toate să fie lor bine plăcuţi; nerăspunzându-le împotrivă;

        10. Neviclenindu’i, ci credinţă bună arătându-le întru toate; ca pre învăţătura Mântuitorului nostru Dumnezeu să o înfrumuseţeze întru toate.” (Tit 2. 9-10)

        Asadar Marian nu poti aduce prihana Sfantului Vasile pentru ca el a spus celui bogat: „Nu forţa pentru că eşti puternic, nici nu abuza pentru că stăpâneşti! Ci arată cele ce ţin de dreptate pentru că ţi s-a încredinţat stăpânirea!” si cele de mai sus.

        Fii bun si scoate articolul defaimator la adresa Sfantului Vasile aducandu-ti aminte de cuvantul Mantuitorului Hristos care spune: „Şi ori cine va sminti pre unul dintr’aceşti mici, cari cred întru Mine, mai bine ar fi lui des’ar legă o piatră de moară împrejurul grumazului lui şi să se arunce în mare.”

        Nu fii tu prilej de poticnire si prilej de piere a altora ci urmeaza pe dumnezeiescul apostol Petru in pocainta lui.

        Dumnezeu sa te ajute!!

        Apreciat de 1 persoană

      • pcmouse said, on mai 9, 2016 at 7:27 pm

        saracii de voi atunci erati sclavi ..acum sunteti liberi degeaba,,,

        Apreciază

  5. Ionut said, on mai 6, 2016 at 9:10 pm

    In primul rand, in legatura cu ceea ce scrii despre Biserica Ortodoxa, poate ca nici n-ar trebui sa-ti raspund, ci sa te las in seama dreptei judecati a lui Dumnezeu.

    Te referi la cuvintele Sf. Apostol Pavel „Cei ce se gasesc sub jugul robiei sa socoteasca pe stapanii sai vrednici de toata cinstea…”. In opinia ta, ce ar fi trebuit sa scrie? Ca imediat dupa Sf. Botez, sa ia parul si sa le dea in cap stapanilor? Ca sa-i puna la punct?

    Eu am avut la facultate un profesor de matematica cu tenul mai inchis, dar nici macar in gandurile mele nu l-am numit „tigan”. Mai tarziu, am aflat ca fusese copil crescut la cort. Tot respectul pentru un om crescut la cort care a invatat si a devenit profesor universitar!

    Vrei sa spui ca niste indivizi se comporta intr-un mod absolut infect doar pentru ca in urma cu mai bine de 150 (o suta cincizeci) de ani stramosii lor au fost robi? Cum ar sta treaba cu urmasii taranilor iobagi transilvaneni, aflati sub stapanire straina timp de 1000 de ani? Ei cum ar trebui sa se comporte?

    Si de ce tiganii din Ungaria vorbesc ungureste si, majoritatea, au un altfel de comportament? Pentru ca statul maghiar i-a tratat cu manusi, nu-i asa?

    De-a lungul vremii, ca si astazi, politicul a cautat sa se amestece in Biserica si sa-si atraga ajutorul si aprobarea Bisericii, lucru care a daunat Bisericii. Dar, pe de alta parte, stim de unde se trag tiganii: din India. Si NU BOR sau natiunea romana sunt vinovate de sistemul de caste si casatoria copiilor care se practica si acum in India, ca si in semintia tiganeasca.

    Vrei sa-ti spun ceva? Ideile pe care le propagi si cuvintele pe care le folosesti ma fac sa cred ca ai cazut in inselaciunea diavolului. Nu poti rezolva o problema cu insulte, nu rezolvi problemele tiganilor aruncand cu noroi in BOR sau in poporul roman.

    Mai, baiatule, au trecut 150 de ani! O SUTA CINCIZECI! Cate generatii le mai trebuie tiganilor ca sa invete sa se comporte normal? De ce nu folosesc tiganii bogati aurul pe care si-l atarna la gat si si-l pun pe maini ca sa ajute tiganii saraci?
    Eram la o frizerie, intr-o zona cu mai multa populatie de-asta, minoritara, si asteptam. Si mai erau vreo 3-4 tigani ferchezuiti si grasi care asteptau la tuns. A intrat si un tiganus mai prapadit si imbracat in haine ponosite, sa cerseasca. Nu i-a dat unul dintre conatinalii sai nici macar 50 de bani. M-ai inteles?

    Sunt zone cu tarani mai saraci decat tiganii, si oricat ar fi de saraci, nu se duc la furat. Nu mai arunca vina pe altii. Fiecare e responsabil de faptele lui.

    Apreciază

    • naayram said, on mai 6, 2016 at 10:09 pm

      IOnut nu sunt de acord cu tiganii prosti needucaati sau manelisti. Nu ma intereseaza ca au luat bataie. Tu Ionut nu au dreptul sa ma iei pe mine cu MA BAIATULE! Nu ai fost tu in locul meu cand fara sa fiu vinovat directorul seminarului Ionel Popescu m-a dat afara ca sunt igan. Si nici nu traiesti tu viata mea. Nu ma lua pe mine cu au trecut 150 de nai. P emine maintereseaza altceva. A fost Dumnezeu legiuitorul sclaviei sau Satan?

      Apreciază

      • el said, on mai 7, 2016 at 1:23 pm

        mariane

        „P emine maintereseaza altceva. A fost Dumnezeu legiuitorul sclaviei sau Satan?”_____ NU ASTA ar trebui sa te intereseze ci MANTUIREA TA ! ca DOAR de aia vei da socoteala. si DACA va voi Dumnezeu iti va descoperi si TAINELE Sale nu numai intrebarile prostesti si inutile cu care te strofoci tu aiurea iscodind dupa mintea ta NEASCULATOARE.

        „Saccsiv, eu sunt CITITOR, dar vreau să intru in Iad. Stii de ce? Ca nimeni nu-mi explica de ce Dumnezue a instaurat sclavia in Vechiul Testament. Dacă a fost Dumnezeu.”____tu cu indraznesti sa spui asemenea GROZAVII? – HULESTI ! vorbesti prostii mari si ai grija ca vom da socoteala de ORICE cuvant spus in desert, cu atat mai mult pentru unul PACATOS !

        in general toate zbaterile tale scrie aici nu-ti fac cinste, tu HULESTI Sfintii si Biserica purtat de PARERILE mintii tale OARE ! Intai VINEDACA-TE de pacate/patimile tale si atunci vei vedea si singur cum stau lucurile. Asa au facut toti oameni Sfinti si intelepti si NU ESET ALTA cale. Daca NU VREI, vei ramane permanent un biet razvratit inutil si tie si altora si vei ajunge si in iad ! de tine depine ce alegi !

        te poarta diavolul prin coclauri omule …. e INUTIL sa discute omul cu tine cata vreme campezi in pozitia asta !
        Dumnezeu sa te ajute.

        Apreciat de 1 persoană

      • Ionut said, on mai 7, 2016 at 3:17 pm

        Din cate inteleg eu (din cartea data exemplu de tine, si anume Iesirea – a doua carte a lui Moise), cred ca este vorba de o porunca data de Moise.
        Si mi se pare ca e acelasi lucru ca si in cazul divortului – „Din pricina invartosarii inimii voastre v-a scris Moise porunca aceasta”.
        Si cred ca, mai degraba, Moise indulceste niste lucruri care existau deja – „De vei cumpăra rob evreu, el să-ti lucreze şase ani, iar în anul al şaptelea să iasă slobod, în dar.”
        Ce porunci putea sa scrie Moise unui popor care, abia eliberat de Dumnezeu din robia egipteana, isi face un idol de aur si se inchina lui?
        Asa cum am scris, temelia invataturii noastre de credinta este NOUL TESTAMENT.
        „Cel ce M-a vazut pe Mine, a vazut pe Tatal.”
        „Nu stiti oare fiii carui duh sunteti? Ca Fiul Omului nu a venit sa piarda sufletele oamenilor, ci sa le mantuiasca.”
        Deci, dupa parerea mea, daca ti se pare ca vreun text din Vechiul Testament contrazice Noul Testament, poti sa cauti explicatii la Sf. Parinti, sau poti sa-l lasi deoparte, sa nu te mai gandesti la el, pana ce te va lumina Dumnezeu.
        „Căci lupta noastră nu este împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în văzduh.”
        Esti intr-un blocaj mental, o atitudine neproductiva. Pazeste credinta in Iisus Hristos.

        Apreciat de 1 persoană

    • mihai said, on mai 7, 2016 at 12:43 am

      http//www.napocanews.ro/2016/05/ce-spune-presedintele-curtii-constitutionale-despre-casatoriile-gay-calea-corecta-e-cea-stabilita-de-dumnezeu-cand-a-facut-lumea.html
      ……Nustiu acest bolsevic ordinar dupa cum se exprima el asa mai pe ocolite denota ca este de acord cu astfel de spurcaciuni, dar ce nu stie sau se face ca nu stie acest bezmetic este faptul ca cele 2 orase datorita la astfel de spurcaciuni au pierit mistuite de flacari sodoma si gomora

      Apreciază

    • NIMENI said, on mai 7, 2016 at 9:03 am

      NAAYRAM, in umila mea opinie, are tema din plic, si anume inveninarea relatiilor sociale. El, naayram, nu explica comportamentul derbedeilor din tramvaiul 41, acesta fiind subiectul.
      Nu exista tigani care se bucura de respectul societatii? Toti tiganii sunt motivati sa se comporte intr-un anume fel pentru ca au fost robi candva? In regimul de trista amintire au avut dreptul sa invete carte si sa munceasca cinstit (i-a discriminat cineva?) si totusi nu-si dadeau copii la scoala sau abandonau dupa patru clase.
      Chiar si asa, tiganii florari sunt discriminati? ii „oprimeaza” cineva? Nu se bucura de respectul societatii?
      Pe tiganii lautari i-a oprimat cineva, sunt inca oprimati?
      Nicolas Cage si tiganii lui oprimati/ robiti in Tarile Romane, iata ….

      Apreciază

      • naayram said, on mai 7, 2016 at 11:03 am

        Eu nu suport MANELELE, smekerii si infractorii fie tigani, fie romi

        Apreciază

      • NIMENI said, on mai 7, 2016 at 2:27 pm

        Ati observat copii frumosi ai Romaniei din cocioabele de pe marginea drumului?, precum si pe parintii lor la munca?
        Iata un alt tigan de marca: Johnny Deep

        http://www.antena3.ro/timp-liber/muzica/johnny-depp-despre-taraful-din-clejani-cei-mai-mari-muzicieni-pe-care-i-am-ascultat-vreodata-143661.html

        Apreciază

      • naayram said, on mai 7, 2016 at 6:40 pm

        Pentru IONUT si Nimeni : Nu am nici o temă din plic! SCLAVIA a existat. Nu vreau să bag zâzanie. Eu doar cer BOR pe această cale să recunoască oficial sclavia romilor, și s-o introducă în programa teologică. Asta-i tot. Iisus a zis că EL ESTE ADEVĂRUL. Dacă Biserica nu urmează Adevărul, și evită recunoașterea oficială a sclaviei în MANUALE, atunci ADEVĂRUL nu are părtășie cu Biserica. La Exod, cap. 20, Dumnezeu dă cele 10 porunci, iar capitolul 21 este continuarea logică a cap. 20 : 21.Şi a stat tot poporul departe, iar Moise s-a apropiat de întunericul unde era Dumnezeu. 22.Atunci Domnul a zis către Moise: „Aşa să vorbeşti casei lui Iacov şi aşa să vesteşti fiilor lui Israel: Aţi văzut că am grăit cu voi din cer!… Cap 21 începe continuând spusele lui Dumnezeu, căci poporul i-a spus lui Moise să vorbească el cu Yahweh. Și Yahweh vorbește…:Cap.21
        1.”Iată acum legiuirile pe care tu le vei pune în vedere lor:2.De vei cumpăra rob evreu, el să-ti lucreze şase ani, iar în anul al şaptelea să iasă slobod, în dar.
        Deci, Dumnezeu nu este împotriva sclaviei. Întrebarea este care Dumnezeu? Că vedem că la Ieremia VII, 21-22, DUMNEZEU DECLARĂ CĂ NU A INSTITUIT CULTUL JERTFELOR Ieremia cap. 7, VERS 21.Aşa zice Domnul Savaot, Dumnezeul lui Israel: „Arderile de tot ale voastre adăugaţi-le la jertfele voastre şi mâncaţi carne;22.Că părinţilor voştri nu le-am vorbit şi nu le-am dat poruncă în ziua aceea, în care i-am scos din pământul Egiptului, pentru arderea de tot şi pentru jertfă;

        , IAR LA EXOD CAP. 20, DUMNEZEU LEGIFEREAZĂ JERTFELE:
        22.Atunci Domnul a zis către Moise: „Aşa să vorbeşti casei lui Iacov şi aşa să vesteşti fiilor lui Israel: Aţi văzut că am grăit cu voi din cer! 23.Să nu vă faceţi dumnezei de argint şi nici dumnezei de aur să nu vă faceţi.
        24.Să-Mi faci jertfelnic de pământ şi să aduci pe el arderile de tot ale tale, jertfele de izbăvire, oile şi boii tăi. În tot locul unde voi pune pomenirea numelui Meu, acolo voi veni la tine, ca să te binecuvântez.

        DACĂ creștinii cititori ai acestui blog sunt scandalizați de declarația mea că eu vreau să merg în iad, atunci să-l citească pe Apostolul Pavel, Epistola către Romani:
        1.Spun adevărul în Hristos, nu mint, martor fiindu-mi conştiinţa mea în Duhul Sfânt,2.Că mare îmi este întristarea şi necurmată durerea inimii. 3.Căci aş fi dorit să fiu eu însumi anatema de la Hristos pentru fraţii mei, cei de un neam cu mine, după trup…

        PROPUNERE PENTRU BOR
        Eu, Cîrpaci Marian Nuțu, rom autentic, fierar tradițional vorbitor de limba romani, cititor împătimit de teologie, exmatriculat de directorul Ionel Poepscu pt că sunt țigan din Seminarul Teologic Craansebeș, declar că pot aduce dovada pe baza documentelor medievale românești că romii au fost sclavi în Biserica Românească doar vreo 250 de ani. Nu dau referințele bibliografice acum. Am terminat de scris o carte în care tratez granițele culturale și istorice ale termenului ȚIGAN, originea sa, precum și doctrina athinganoilor. Documentele medievale românești atestă destul de precis venirea romilor în România. Ca pc. de referință ar fi prima menționare a limbii romilor la 1547 în Egipt de către englezul Andrew Boorde. Acesta a adunat 13 propoziții scurte în dialectul învățat de mine de la bunicii mei. Dialectul este neschimbat, dovada este cartea lui Boorde, The first book of introduction to knowledege publicată în 1547 în Anglia. Până la 1540 limba romilor nu a fost înregistrată de nimeni. Și este puțin probabil ca o rasă așa de rea ca rasa mea să treacă neobservată 500 de ani, căci așa-zișii istorici ai romilor susțin că romii au plecat la anul 1000 e.n. din India. Dar nu este așa! Romii au plecat la anul 1500 din India, și Boorde este PRIMUL SAVANT care mi-a întâlnit strămoșii în Egipt. în același timp, documentele românești menționează sclavii țigani de la mănăstirea Tismana dăruitț la anul 1387. Deci nu este vorba de romi! La Tismana erau athinganoi/ațigani. Romii au venit în Europa de abia după anul 1500. Cercetătorii țiganilor din România, începând cu George Potra au confundat țiganii cu romii. Romii nu sunt țiganii din pc. de vedere genetic. Țiganii erau greci, romii sunt indieni. Eu propun conducerii BOR să îmi ia în seamă lucrarea, căci, iată tot un rom/țigan face dreptate istorică Bisericii. În viitoarea mea carte voi demonstra că sclavia romilor în România este mai scurtă cu aproape 250 de ani. Am fost la Partida Romilor cu cartea acum vreo 4 ani, și țiganii lui Nicu Păun m-au urât, pt. că le stricam motivul de împilare contra poporului român. Liderul tinerilor pe țară al Partidei Romilor, Iulian Paraschiv mi-a spus scrâșnind din dinți, pli de ură: „Cum să strici toată istoria poporului român, scriind așa o carte împotriva țiganilor? Noi suntem sclavi aici de 500 de ani!” Țiganii ONGiști tot timpul îi atacă pe români cu sclavia de 500 de ani a romilor, durată de timp estimată eronat din punct de vedere al coordonatelor temporale indicate de Andrew Boorde, cel ce a scris primul în istorie despre limba noastră. Eu am multe alte dovezi de necontestat cu privire la timpul mai scurt al sclaviei romilor în Biserică și în Țările Române .Aștept propuneri la adresa mea de email : naayram@gmail.com

        Apreciază

      • el said, on mai 8, 2016 at 12:48 pm

        marian

        mai omule da-te jos din corcodus ca ai sa-ti frangi sira spinarii si nu mai striga hule la Dumnezeu iscodite de mintea ta oabla „cercetatoare” in Scripturi ( ca parca sa inteleaga Scripturile ar fi dat oricui, MOCA ) ca intr-o zi ai sa-ti primesti rasplata si s-ar putea sa nu o poti duce.
        neamul tau il poti ajuta NUMAI DACA te sfintesti ! (si tu esti DEPARTE de asta)

        restul sunt PALAVRE GOALE si inutile ba chiar obraznice, nu ai ajuns tu la masura Sf Pavel si nici sa ceri socoteala Lui Dumnezeu nu poti praf si cenusa ce esti.

        Apreciază

      • el said, on mai 8, 2016 at 1:25 pm

        TOTI cei ce au cercetat Scripturile in stare de intunecare duhovnicesca au devenit nebuni si eretici.

        Cata vreme esti un patimas nu incerca sa vezi Lumina, ca vei primi in locul ei INTUNERICUL cel mai gros pe care ti-l arata dracii, ca asta e „lumina” lor si a tututor celor DESPARTITI de Dumnezeu prin pacat si razvratire.
        daca ai nedumeriri mergi si cerceteaza Sf Parinti ca DOAR LOR le-a dat Hristos in Duhul Sfant sa priceapa/explice in Biserica Scripturile.

        cat despre „tiganii sunt greci” … esti pe coclauri si te faci de ras singur, te descalifici, cultura greceasca si Sursele ei istorice COPLESEC orice subiect.
        grecii doar au numit tiganii „tigani” ( de neatins) , de la greci va vine doar DENUMIREA, vezi explicatia lui @Theodor L. de la articolul precedent pe tema incidentul din tramvaiul 41.

        ocupa-te si tu cu cele de masura ta si sa stii ca SMERENIA INALTA si e placuta Lui Dumnezeu !

        Apreciat de 1 persoană

      • Ionut said, on mai 8, 2016 at 8:17 pm

        Ti se pare ca Dumnezeu a instituit sclavia?

        „De vei cumpăra rob evreu, el să-ti lucreze şase ani, iar în anul al şaptelea să iasă SLOBOD, în dar.” (Iesirea 21,2)

        „Cel ce va fura un om din fiii lui Israel şi, făcându-l rob, îl va vinde, sau se va găsi în mâinile lui, acela să fie omorât.” (Iesirea 21,16)

        Iar referitor la cuvintele Sf. Ap. Pavel, cum crezi tu ca iti mantuiesti neamul daca arunci cu noroi in Biserica?

        De ce consideri ca Biserica ar trebui sa introduca problema sclaviei in programa? Ce legatura are sclavia cu teologia? Si chiar daca vreo fata bisericeasca a comis vreo greseala, ce facem, legiferam greseala? Fiecare e responsabil pentru faptele sale.

        Apreciază

  6. minionita said, on mai 6, 2016 at 10:02 pm

    Pana la urma nu vad de ce nu se accepta adevarul. In marea majoritate a cazurilor problema nu e culoarea pielii ci apucaturile pentru ca ei considera ca au dreptul sa faca orice in detrimentul drepturilor celorlalti. Insa daca si ceilalti procedeaza la fel ca ei atunci sunt rasisti si discrimineaza.
    Daca tii cu tot dinadinsul sa arati ca esti deasupra celorlalti la un moment dat oamenii vor incepe sa te excluda. Daca se intampla sa te trezesti fara bani in buzunar dupa ce niste tanti cu fuste lungi si colorate s-au tot frecat de tine foarte sigur data viitoare cand vei vedea fuste lungi si colorate vei pastra distanta.

    Apreciază

    • naayram said, on mai 8, 2016 at 3:23 pm

      Pentru EL. Multumes de sfaturi. Nu am nevoie de ele. Eu am citit cam tot ceea ce au scris Sfinții Părinți. Nicaieri nu se discuta canoanele alea date de Vasile (daca nu or fi apocrife) si nu se pot explica pasajele Scripturistice indicate de mine. Eu fac parte dintre sclavi. As vrea un raspuns de la un teolog. Iisus a interzis sclavia…..de ce s-a perpetuat acest rau? Pt ca era necesar?

      Nu grecii au dat denumirea de tigani, ci athinganoii insisi si-au dat denumirea acesta, citeste articolul meu. Mai cititi!

      Apreciază

    • el said, on mai 8, 2016 at 9:12 pm

      marian

      omule daca pe tine Sf Parinti NU au reusit sa te lamureasca, ce sa mai zicem de noi pacatosii?
      mergi si intreaba-L DIRECT pe Dumnezeu daca Sfintii sunt „insuficienti” !

      Apreciază

  7. Gabriel said, on mai 6, 2016 at 11:19 pm

    Vaccinurile si plombele dentare produc LEZIUNI asupra CREIERULUI. O înregistrare video arată prin microscop cum mercurul distruge neuronii.

    http://www.glasulstramosesc.ro/blog/vaccinurile_si_plombele_dentare_produc_leziuni_asupra_creierului_o_inregistrare_video_arata_prin_microscop_cum_mercurul_distruge_neuronii/2016-05-06-39

    Apreciază

  8. mihai said, on mai 6, 2016 at 11:52 pm

    http:activenews.ro/stiri-social/Cum-au-incercat-bolsevicii-sa-distruga-FAMILIA-dupa-preluarea-puterii-in-Rusia.-In-scoli-predarea-problemelor-sexuale-fara-principii-moral-religioase-nu-era-decat-o-corupere-a-copiilor-32942

    Apreciază

  9. nikodim said, on mai 7, 2016 at 1:23 am

    Mesajul autoritatilor va fi foarte probabil unul in spiritul valorilor euro-atlantice asa cum se cuvine, de majorare a ajutoarelor sociale din buzunarele noastre pentru acestia.
    Si ce frumos canta in leganarea mirobolanta a tramvaiului 41! Se poate vedea cum lumea din tramvai practic a amutit de extaz…. Cat simt artistic innascut! Deci ca privitor, poti simti aievea cum le moare dusmanii de necaz, nu-i asa? Aia doi care i-au batut pe sarmanii nostri concetateni melomani iubitori ai genului creativ interlopojargonoargotic, reprezinta o jalnica si mizerabila minoritate necivilizata, nereprezentativa. Majoritatea dntre noi sunt incantati de asemenea concetateni de calitate artistica deosebita, iar daca aceasta majoritate cu alte ocazii asemanatoare (ca de acum sa va asteptati, ca vor mai fi) nu va avea bunul-simt sa-si goleasca si portofelele in aclamatii repetate de „fara-numar” sa nu se supere daca si-o vor lua de la artisti. Va fi pe merit.
    Si cu aceasta ocazie sa multumim din suflet si ambasadeisua care prin grija netarmurita a departamentuluidestatsua, la mijlocul anilor 90, a impus lacheilor, pardon, guvernantilor nostri, sa infiinteze postul taraf-tv, cel mai de valoare promotor al artei poporului talentos si de valoare care este.
    Cam asta e situatia…

    Apreciază

  10. NIMENI said, on mai 7, 2016 at 9:17 am

    Revin caci am uitat ceva foarte important….naayram, cam cat crezi ca trebuie sa plateasca Biserica Crestin Ortodoxa Romana, pe cap de tigan/ rom, in prezent viu, pentru ca stramosii lui, in prezent morti, au fost robi?
    Urmasii iobagilor romani cam cat ar trebui sa ceara, pe cap de roman viu, pentru ca stramosii lui, in prezent morti, au fost iobagi?

    Apreciat de 1 persoană

    • naayram said, on mai 7, 2016 at 11:06 am

      Eu nu am pus vreun preț, nu am cerut bani pt. neamul meu. Eu doar am cerut ca B.OR-ul să includă sclavia tiganilor si romilor barem in treacat in materialul de studiu al istoriei Bisericii.

      Apreciază

    • naayram said, on mai 7, 2016 at 11:19 am

      Sclavii nu aveau drept de proprietate, nu putea depune mărturie în procese, nu avea dreptul să se căsătorească decât cu aprobarea stăpânilor, nu aveau voie să se iubească…strămoșii mei au fost considerați sub-oameni, încât și noi romii/tiganii am ajuins să ne comportam ca ne-oamenii. Dacă Biserica a avut sclavi țigani, aa cceptat daniile d erobi din partea domnitorilor români, atunci barem acum să încerce să corecteze greșelile trecutului. Trebuie să fie trecută sclavia țiganilor și romilor ca materie de studiu, barem pasageră. Trebuia să fiu lăsat să termin Seminarul, ca să pot să mă implic eu în viața comunității țigănești. M-au dat afară în 1999 dinSeminar că sunt țigan! Mi-a zis-o în față directorul seminarului, mi-au spus-o mulți preoți care au fost martori din consiliul profesoral că m-au dat afară că sunt țigan. Nu are rost acum să puna BOR-ul preoți țigani. Partea amuzantă este că BOR-ul a pus preoți dintre ȚIGANi, nu dintre Romi. Preoții puși de BOR nu sunt romi. Frații Ganga nu sunt romi, nu știu limba romani. După cutumele noastre doar cine știe romani d eacasă poate demonstra că este rom!. În Țările Române au fost multe națiuni sclavagizate sub numele de țigan. Țigan însemna o categorie socială, nu neapărat etnia romilor. Acum scriu o carte despre confuzia făcută de istorici, au crezut că dacă în documentele de la manastirea Tismana din 1387 scrie robi țigani, gata ăștia sunt romii. Dar, eu am găsit că sclavia romilor în BOR a fost doar de 200 de ani, nu 500. Deci, țigan putea fi orice etnie înrobită. Țigan însemna sclav.

      Apreciază

      • el said, on mai 7, 2016 at 12:32 pm

        „Trebuia să fiu lăsat să termin Seminarul, ca să pot să mă implic eu în viața comunității țigănești. M-au dat afară în 1999 dinSeminar că sunt țigan! Mi-a zis-o în față directorul seminarului, mi-au spus-o mulți preoți care au fost martori din consiliul profesoral că m-au dat afară că sunt țigan”_____ daca e asa e RAU ! nu trebuie nimeni descalificat pentru originea sa ci pentru calitatea rea.
        ti se va face dreptate daca este cum zici tu aici, chiar daca nu-ti vine sa crezi, caci nu oamenii stapanesc ci Dumnezeu.

        Apreciază

      • saccsiv said, on mai 7, 2016 at 12:44 pm

        el

        Eu nu-l cred.

        Apreciază

      • el said, on mai 7, 2016 at 1:09 pm

        saccsiv

        nu stiu cum sta treaba cu el, dar daca ar fi cum zice SIGUR i se va face dreptate.
        si stim de la Sfinti ca un om smerit primeste TOATE ca din Mana Lui Dumnezeu; ( asa s-au sfintit Sfintii RABDAND ocari si nedreptati nu trancanind in propria aparare ca pacatosii cei mai patimasi) nu se revolta aiurea, ci asteapta pe Dumnezeu sa-i faca dreptate.

        Dumnezeu STIE ce este de folos fiecaruia si asta ii da indiferent sub ce forme se petrec lucrurile pt acel om!

        numai ca din cele ce spune el aici VADIT HULESTE Sfintii si Biserica in loc sa arate ASCULTARE ca un fiu ce este( daca este sincer) … vorbeste lucruri aiurea, acuze smintite, iscodiri si interpretari dupa mintea lui ci care NU va ajunge la vreun folos.

        Apreciază

      • Metatron said, on mai 7, 2016 at 8:52 pm

        Si parintele Ilarion Argatu ce era? ca era cam negru si pt aia era spaima demonilor cand era in viata, plus de asta sunt in calendare mucenici negri, deci lasa tanguiala ca sunt si preoti tigani si sunt apreciati pt ce fac, iti spulber eu misterul dece ai fost dat afara de-la Seminar, pt ca esti mandru ca Lucifer si doar ingrosai randul preotilor care nu au loc in ceata preotilor.

        Apreciază

  11. NIMENI said, on mai 7, 2016 at 9:35 am

    O precizare: Tiganii nu ascultau manele, ci Nancy Ajram, dar nu am gasit exact melodia, ar putea cineva sa o identifice?, stiu ca exista un soft dar nu ma pricep …totusi dau un exemplu
    https://www.youtube.com/watch?v=dGxtAViYVnU – Nancy Ajram – Mashy Haddy (Official Clip) نانسي عجرم – فيديو كليب ماشي حدي
    Poate in viitor se va spune ca tiganii au fost agresati pentru ca, de fapt, ei ascultau muzica arabeasca.

    Apreciază

    • naayram said, on mai 8, 2016 at 5:36 pm

      Metatron ai nume kabbalistic. EUam fost dat afara din cauza rasismului. Sunt Trei Martori in cer care stiu adevarul despre mine, si in Caransebes stiu toti preotii. Nu oblig pe nimeni sa ma creada, si nici nu am incercat sa facpublic aceste eveniment nefericit, timp de 18 ani. Acum am simțit nevoia sa zic.

      Apreciază

      • el said, on mai 8, 2016 at 10:01 pm

        marian

        mai ce te tot tulbui aiurea, ti-am mai spus si iti repet: DACA te-au nedreptatit DUMNEZEU INSUSI iti va face dreptate, indiferent ce crezi tu sau aceia!

        Apreciază

  12. […] Video: MESAJUL TIGANILOR CATRE ROMANI dupa incidentul din tramvaiul 41. Care va fi MESAJUL AUTORITAT… […]

    Apreciază

  13. Emilia said, on mai 7, 2016 at 1:44 pm

    De ce stimate naayram ii invinuiti pe stramosii nostri de toate necazurile voastre? Invinuiti-i pe stramosii vostri, care v-au adus din minunata voastra patrie, unde nu aveati probleme si unde sunteti asteptati cu drag inapoi.
    Fiecare, cine isi paraseste tara de origine isi asuma niste riscuri cum pentru dansii, asa si pentru urmasii sai.

    Apreciază

    • naayram said, on mai 7, 2016 at 5:25 pm

      Eu învinuiesc pe strămoșii dumneavoastră. Nu eu învinuiesc. Sclavia este un fenomen social documentat. Pe mine mă deranjează că BOR-ul ar fi trebuit să respecte adevărul istoric. Dacă scria în manualele de la Seminar că țiganii au fost sclavi în Biserică, eu nu aș mai fi dat la Teologie. Nu ar mai fi fost vreo problemă.

      Apreciază

      • Cristinel said, on mai 7, 2016 at 10:41 pm

        Nu pricep ce vrei de fapt.ISTORIA se ocupa de istorie nu Biserica.Eu am invatat in scoala ca tiganii au fost robi pe mosiile boierilor si chiar manastirile aveau robi tigani(cred ca citind pe Sadoveanu am intalnit acestea).Tu in scoala ai trecut pe langa manuale ?Sau pe langa lecturile de acasa ?Ai stat ascuns un an sau mai bine si acum vii sa rascolesti iar pe aici cu divagatiile tale.Dute si te cearta cu Ministerul Invatamantului sa-ti bage ce vrei tu in programa scolara nu te certa cu Biserica pentru asta.

        Apreciază

      • paul said, on mai 7, 2016 at 11:35 pm

        au si dracii oamenii lor si pe aici dupa vorbele lor se cunosc

        Apreciază

  14. el said, on mai 7, 2016 at 1:51 pm

    „CARE va fi mesajul autoritatilor romane?” _____

    CARE „autoritati” ?
    SCLEMBERICII si derbedeii, penalii si curvele hudurcati prin INSELACIUNE/DELATOUNE/FURT/MICINUNA la putere din prostia neamului romanesc NEPOCAIT si spre PEDEAPSA lui?

    NIMIC nu e de asteptat de la astia. la asa popor asa „autoritati” ! cand poporul va da semne de insanatosire duhovniceasca VOR DISPARE si PARAZITII astia ordinari, daca NU va urma RASPLATA ahgonisita de fiecare.

    Apreciază

    • Radu said, on mai 9, 2016 at 12:52 pm

      Insanatosirea duhovniceasca mi se pare cam greu de dobandit mai ales daca stai la oras ma refer.

      Cand 95% din cei pe care ii vezi pe strada sau prieteni sau altii se comporta si gandesc cum gandesc…e greu.

      Cine vrea o renastere duhovniceasca cel mai bine ar fi sa plece de la oras mai ales cele mari.

      Ce se aseamana se aduna.

      Patriarhul si cei mari de la Biserica nu vorbesc sa stie lumea de pericolele aceastea cu cipuri,vaccinuri si celelalte.
      Daca ar vorbi s-ar trezi foarte multi dar asa cum e acum e greu.

      Multa sanatate, curaj si mantuirea sufletului !

      Apreciază

  15. Mediator Penal said, on mai 7, 2016 at 3:03 pm

    Adevarul este ca autoritatile au o problema cu acest incident! Si daca nu o gestioneaza asa cum trebuie ne vom trezi cu tendinte naziste necontrolate care vor creea mari probleme!

    Apreciază

    • el said, on mai 7, 2016 at 4:30 pm

      mediaKAKA

      tu chiar esti PENAL !
      politrucul corectului politic , mara si linnge la alte usi! romanii NU sunt nazisti! tiganii sunt niste PARAZITI NEINTEGRABILI cum SINURI au dovedit ! i-ai tu la tactu pe batatura si petrece cu ei daca esti atat de „ingaduitor”

      imi faci sila SCRANAVIE lingaule si propagandist de nimic !

      Apreciază

      • NIMENI said, on mai 7, 2016 at 7:43 pm

        dai prea tare cu biciul fraticule, se baga si Mediatorul Penal in vorba cu baietii mai mari si tu harst cu biciul pe capul lui …!!!!!

        Apreciază

      • el said, on mai 7, 2016 at 8:42 pm

        NIMENI

        n-am nimic cu el personal ci cu idelile vehiculate de el. daca ar fi fost roamanii asa niste „nazisti” nu prosperau tiganii atata vreme si nu se inmulteau atata pe meleahgurile Ro, vezi cum au fost tratati de-a lungul timpului in alte tari din estul Europei si din vestul Europei pana azi si ai sa vezi unde se afla „nazistii”.
        dar hop si el cu cliseul politic corect ca asa „da bine ” sa arunce si el un scuipat pe poporul ro

        Apreciază

      • nikodim said, on mai 7, 2016 at 11:30 pm

        Ca sa spui ca romanii au fost sau sunt nazisti, este ca si cum ai spune ca scandinavii sunt congolezi. La cate natii s-au stabilit de-a lungul istoriei si traiesc si acum in pace si liniste in Tara avand drepturi egale cu toata lumea, e o ineptie sa afirmi ca ar fi existat sau ca exista nazism pe aici. De exemplu, daca ai drum prin Ierusalim si treci pe la „zidul plangerii” o sa dai pana si de evrei mai in varsta migranti din Tara in Israel, care asteapta pe acolo turisti romani doar pentru a schimba pur si simplu cateva vorbe in romaneste din cauza dorului de Tara. Daca in Tara ar fi fost nazism vreodata, in mod sigur nu i-ar fi simtit dorul.

        Apreciază

  16. ion hodor, said, on mai 7, 2016 at 10:32 pm

    Hristos a inviat,sa mai uitam de tigani ca avem muuullltiii in tara asta amarata,si sa ne aducem aminte ca acum 30 de ani STEAUA devenea Campioana Europei .07-05-1986.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.