SACCSIV – blog ortodox

IN DIRECT: pogorarea LUMINII SFINTE la Ierusalim

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 30, 2016

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. eremitu said, on aprilie 30, 2016 at 2:44 pm

    A coborat! Slava lui Dumnezeu! Hristos a inviat!

    Apreciat de 1 persoană

  2. mihai said, on aprilie 30, 2016 at 2:47 pm

    Un motiv in plus pt care catolici si restul iereticilor sa vina la dreapta credinta care este cea ortodoxa

    Apreciat de 1 persoană

    • cosminmatiu said, on aprilie 30, 2016 at 4:12 pm

      Nu pot ei sa vina, daca nu te poti smeri cerul este inchis iar ei se tin mantuiti deja

      Apreciat de 1 persoană

      • mihai said, on aprilie 30, 2016 at 8:07 pm

        Aflam ca ciolanis va participa la slujba de inviere, bine ar face daca sar lepada si de ierezia lutherana

        Apreciază

  3. botaceala said, on aprilie 30, 2016 at 8:18 pm

    Ce moment frumos si emotionant, azi am vazut si eu in” Direct”,pt prima ora, la Trinitas…😊, cat de mult mi-as fi dorit sa fi fost si eu acolo😒…dar e bn si asa, sunt multumita ca ,macar asa, am vazut si eu minunea de la mormantul scumpului si dragului nostru Mantuitor!!!😊Paste fericit cu multa sanatate sufleteasca si trupească , tuturor!!!!Doamne ajuta!!!!

    Apreciat de 1 persoană

  4. botaceala said, on aprilie 30, 2016 at 8:20 pm

    Slava lui Dumnezeu !!HRISTOS A INVIAT!!!!!😇👼

    Apreciază

  5. palcauioan66 said, on mai 1, 2016 at 11:36 am

    Paste Fericit! tuturor Romanilor! Hristos A Inviat!

    Apreciază

  6. rozalia said, on mai 1, 2016 at 11:19 pm

    urarea ‘Paste fericit’ poate fi interpretata ca adresandu-se erbivorelor, va rog sa ma iertati… Noua ne spune acest lucru si parintele duhovnic, el zice ca noi nu ‘pastem ca nu rumegam’. Cu cateva zile in urma am intrat intr-un Carrefour si era plin de iepurasi si pancarte cu „Paste fericit” si nu mi-a placut. Am avut chiar sentimentul ca suntem batjocoriti.
    Sfanta sarbatoare a Invierii Mantuitorului nostru sa ne lumineze, si sa ne umple sufletele! Hristos a Inviat!

    Apreciază

  7. Marian said, on mai 2, 2016 at 6:55 pm

    Cu bucurie voiesc sa pasc in turma de oi a Pastorului Hristos.

    Apreciază

  8. rozalia said, on mai 3, 2016 at 10:43 am

    referitor la aceasta urare de ‘Paste fericit’, am dat astazi peste un articol al lui Savatie Bastovoi. Nici eu nu impartasesc ceea ce face si spune, totusi in acest caz cred ca are dreptate:

    Înlocuirea lui ”Hristos a înviat” cu ”Paște fericit” este cea mai mare lovitură primită vreodată de lumea creștină
    Facebook Twitter g+ Email DE ANDREI NICOLAE / ȘTIRI, SOCIAL / Publicat: Vineri, 29 aprilie 2016, 09:55 / Actualizat: Vineri, 29 aprilie 2016, 09:56 / 1 comentarii
    Înlocuirea lui ”Hristos a înviat” cu ”Paște fericit” este cea mai mare lovitură primită vreodată de lumea creștină
    ARTICOLE RELAȚIONATE

    Ieromonahul Savatie Baștovoi scrie că sintagma „Paște fericit” este o invenție a agențiilor de marketing din ultimii ani și nu o tradiție creștină.

    „Formula ”sărbători fericite”, ”paște fericit” este o noutate a lumii care consideră că fericirea este o masă bogată, un drum spre picnic fără ambuteiaje, o revedere a neamurilor. Nu veți găsi această urare nicăieri în tradiția de două mii de ani a creștinismului”, scrie Părintele Baștovoi pe blogul său.

    Iată textul integral:

    Vă doriți în aceste zile ”un Paște fericit”? Ați apucat să trimiteți această urare celor dragi și așteptați să o primiți în schimb? Dacă veți căuta să cumpărați o felicitare cu această urare, să alegeți una cu iepuraș – Iepurașul este responsabil la departamentul cadouri. Un iepuraș fericit este tot ce ne dorim.

    Marketologii iscusiți au reușit în doar cîțiva ani să ne pună un iepure pe masă în loc de jertfa lui Hristos. Oamenii nu-și mai spun ”Hristos a înviat”, ci își doresc ”un Paște fericit”. Pentru a înțelege sensul acestei mutații trebuie să cunoaștem mai întîi sensul cuvîntului ”paște”. Paștele înseamnă trecere și de la Moise la Hristos s-a referit concret la trecerea poporului evreu prin Marea Roșie, care a presupus întreaga suferință a drumului de la robia egipteană la eliberare. Suferința poporului evreu, cu morțile aferente, cu zbuciumul traversării pustiului, au preînchipuit suferința lui Hristos, patimile Sale și moartea pe Cruce care au culminat în învierea Sa. ”Paștile Domnului”, așa cum cîntăm în Canonul Învierii, este trecerea ”din moarte la viață și de pe pămînt la cer”. Este de la sine înțeles că ”trecerea” prin patimă și moarte nu poate fi fericită, ci numai Învierea este prilej de bucurie.
    În accepțiunea creștină fericirea este o stare de grație, condiția sfinților, încununarea virtuților, răsplata veșnică, creșterea întru asemănarea cu Hristos. Formula ”sărbători fericite”, ”paște fericit” este o noutate a lumii care consideră că fericirea este o masă bogată, un drum spre picnic fără ambuteiaje, o revedere a neamurilor. Nu veți găsi această urare nicăieri în tradiția de două mii de ani a creștinismului.

    De la Hristos încoace creștinii își spun ”Hristos a înviat” – aceasta este vestea care a schimbat lumea, care a cutremurat iadul și a deschis cerurile. A spune ”Hristos a înviat!” și a răspunde ”Adevărat a înviat!” este adevărata mărturisire de credință, însumarea Evangheliei în două cuvinte, îndeplinirea poruncii propovăduirii.
    Înlocuirea lui ”Hristos a înviat” cu ”Paște fericit” este cea mai mare lovitură primită vreodată de lumea creștină. Urmările ei nu se vor lăsa mult așteptate.
    Nu vă temeți și nu vă rușinați să vă spuneți ”Hristos a înviat! Adevărat a înviat!”. Desigur, dacă aveți această convingere.
    Hristos a înviat! Fiți fericiți…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.