Saccsiv – Weblog

HRISTOS A INVIAT! Sfanta Lumina a venit si in 2016, ora 14:29

Posted in Uncategorized by saccsiv on Aprilie 30, 2016

holy fire miracle

Foto: http://www.apologeticum.ro/2016/04/direct-venirea-sfintei-lumini-ierusalim-2016/

 

 

 

Anunțuri

134 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. sorin said, on Mai 2, 2016 at 10:49 pm

  el , ne poti spune te rog ce e cu patriarhul Irineu? De ce a fost arestat prin 2005? e foarte ciudat.

  Apreciază

  • el said, on Mai 3, 2016 at 10:53 am

   sorin

   nu stiu nimic mai mult decat ca a fost acuzat ca a facut niste afaceri si ar fi vandut evreilor terenuri ale patrirahiei , cel putin asa era versiunea oficiala. mai mult decat atat NU au lasat sa se stie nici atunci.
   asadar l-au indepartat „disciplinar” , dar ca e inchis si in regim de izolare atat de stricta NU au spus,
   si iata ca au trecut deja atatia ani de atunci si nu i-au schimbat regimul de detentie si nici nu l-au „gratiat” cumva, ceea ce pentru „vina” respectiva mi se pare mai mult decat suspect.
   nu e vorba de erezie ci de proasta gestionare administrativa( cum pretinde versiunea oficiala) atunci DE CE sa fie atat de multa vreme inchis?
   pe vremea imparatilor bizantini cand unul se temea ca o ruda lui ii va lua tronul/pune in pericol cumva puterea il silea pe acela sa se calugareasca ca sa nu mai poata accede la pretentie de domnie, dar NU il inchideau , macar ca aceia era mireni si nu clerici.
   aici pt un cleric „bolnav” de patima iubirii de argini/putere ar fi deajuns sa fie privat de drepturile/accesul la biectul patimii si trimis la „pocainta” undeva intr-o manastire dar NU IZOLAT sau INCHIS in regimul in care sta patriarhul Irineu.
   deci aici ceva nu e in regula !
   plus afirmatiile ANTIECUMENISTE ale acestuia …..
   parerea mea e ca ALTA e EXPLICATIA in cazul inchiderii si izolarii lui !

   Apreciază

  • el said, on Mai 3, 2016 at 11:09 am

   sorin

   situatia e cu atat mai tragica ca l-au scos si din diptice si l-au depus in starea de monah pe acest parinte care a venit in patriarhia ierusaimunlui de copil de la 13 ani !!! insa epicopia si cinstea de pariarh NU SE POATE lua ci doar impiedica sa fie exersata.
   se scot din diptice doar ereticii , pe el l-au scos ca nu vrea sa-l recunoasca pe actualul patriarh Teofil…

   https://ortodoxianecenzurata.wordpress.com/2011/03/16/un-calugar-prizonier-in-asteptarea-recastigarii-demnitatii-sale-patriarhul-prizonier/

   Irineu I se teme că dacă părăsește complexul ortodox grec, nu i se va mai îngădui să se întoarcă.
   Ierusalim – ca un personaj dintr-o dramă medievală, călugărul Ireneu I a fost izolat în ultimii trei ani într-un apartament de la etajul trei situat într-un coplex al Patriarhiei ortodoxe greceşti, mult deasupra unei alei înguste şi agitate din Oraşul Vechi Ierusalim, nevrând sau neputând să plece de acolo.

   Ivindu-se de după gratiile ferestrei sale într-o dimineaţă, înveșmântat în hainele negre tradiționale de preot ortodox grec, Irineu a binecuvântat pe câțiva vizitatori din strada de dedesubt și a fluturat o cruce de argint într-o binecuvantare tăcută.

   Irineu a fost o dată Patriarh al Ierusalimului, ce mai înaltă autoritate a acestei ramuri străvechi a Bisericii Ortodoxe, până în 2005, când a fost alungat din această poziţie. Refuzul său de a recunoaşte autoritatea succesorului său, Teofil al III-lea, pare a fi motivul actualului său chin.

   Și totuşi potrivnicii săi şi sfătuitorii acestora nu se pun de acord asupra întrebării în ce măsură arestul lui Irineu i-a fost impus şi în ce măsură este voia lui proprie. Irineu, în vârstă de 71 ani refuză să părăsească apartamentul pentru că, spune el, nu are nici o garanție că i se va îngădui să se întoarcă. Până când nu se va clarifica acest fapt, spune el, comunicând prin fax şi folosind pluralul, ,,ei ne obligă în esenţă să rămânem în celula noastră”

   Daniel Robbins, un avocat din Ierusalim care îl reprezintă pe Irineu în această chestiune și în chestiunea suplimentară a unor icoane aflate în apartamentul lui Irineu pe care le vrea Teofil, a spus ,,Nimic nu este autoimpus în chestiunea de față”.

   Irineu ,,va rămâne fără adăpost” dacă părăseşte complexul, a spus Dl. Robbins. ,,Nu are nici o proprietate”.

   Reprezentanţii lui Teofil, în orice caz, susţin că Irineu este captiv de bună voie. (Ce minciună! Se contrazic ei înșiși folosind cuvântul ,,captiv” asociat cu ,,de bună voie”).

   ,,Faptul că a hotărât să se încuie în apartament este dreptul său” a spus Nadir Mughrabi, un consilier al patriarhiei. ,,Nimeni nu-i cere să plece.” (dar nici nu-l lasă! a) Dacă ar părăsi complexul, a spus Dl. Mughrabi ,,nu există nici o hotărâre care să îl împiedice să vină înapoi” (ce limbaj viclean, care ocoleşte ideea principală! sigur că nu-l pot împiedica să revină, ci pot doar să-l primească cu uşa încuiată, ceea ce reclamă şi nefericitul bătrânel care a ajuns în situaţia asta disperată din cauză că se află într-o biserică mincinoasă și şi-a pierdut nădejdea în pronia lui Dumnezeu)

   Această epopee bizantină oglindeşte luptele politice şi imobiliare care au chinuit vreme de secole Țara Sfântă. Interese contrare domeniilor bisericii, care includ Israelul, Iordanul iar acum și Autoritatea Palestiniană, n-au făcut decât să ascută ceea ce a descris un membru al comunității ca fiind un secol de lupte interne și de intrigi.

   Irineu a fost ales în 2001 Patriarh al Ierusalimului, care este firește o poziție deținută pe viață. El a fost înlăturat patru ani mai târziu pe fondul acuzațiilor cu privire la afaceri imobiliare dubioase. Printre alte lucruri, a fost acuzat de vânzarea unor proprietăţi închiriate pe termen lung deţinute de patriarhie în interiorul Oraşului Vechi – în teritorii anexate de Israel după războiul din 1967, dar unde palestinienii şi majoritatea lumii nu recunoaşte suveranitatea Israelului – unor companii străine care acţionau în numele unor colonişti evrei.

   În calitate de deținător al unor înscrisuri de proprietate ale unor terenuri valoroase din regiuni, incluzând locuri preţioase din centrul Ierusalimului, Patriarhia Ortodoxă Greacă de la Ierusalim deţine o veche stăpânire puternică total disproporţionată faţă de mărimea turmei sale. Reşedinţa primului ministrul oficial al Israelului se află pe teren deţinut de grecii ortodocşi.

   Apărătorii lui Irineu spun că a fost manipulat de forţe puternice cu privire la afacerile imobiliare care sunt contestate în tribunalele din Israel.

   Elias Khoury, un avocat ortodox grec din Ierusalim, a fost unul dintre cei trei membri ai comitetului numit de Autoritatea Palestiniană pentru a cerceta afacerile cu terenuri. Comisia a ajuns la concluzia că Irineu a fost păcălit şi a fost victima unei conspiraţii, a spus Dl. Khoury.

   Drept rezultat, a sugerat Dl. Khoury, Teofil ar putea avea motive întemeiate să se teamă de Irineu şi să-l ţină izolat. Irineu s-a bucurat de 24 de ore de protecţie din partea poliţiei din Israel, şi de libertate de mişcare, până când Israel a recunoscut într-un final alegerea lui Teofil din primăvara anului 2007. Numirea sa a fost de asemenea ratificată de guvernele Iordaniei şi al Autorităţii Palestiniene, aşa cum este cerut de lege şi de tradiţie. (care tradiție?)

   De atunci încoace, Irineu, care s-a născut în insula greacă Samos şi a venit prima oară în Patriarhia Ierusalimului la vârsta de 13 ani, a rămas într-o izolare aproape totală.

   Viața în complexul patriarhal este rânduită după reguli foarte stricte iar la intrare păzește un paznic. O poartă care dă din curtea interioară în apartamentul lui Irineu este de obicei încuiată iar el nu are cheia. Dl. Robbins, avocatul său, a putut să-l viziteze de trei ori în ultimile luni, dar numai în baza unui ordin judecătoresc. (asa inteleg oficialii idea de libertate )

   Pentru hrană şi medicamente, Irineu spune că se bizuie pe buna voinţă a unui localnic – un musulman care are un magazin alimentar în apropiere, şi care îi umple un coş cu alimente, coş pe care Irineu îl coboară noaptea în stradă de la pervazul terasei de acoperiş al apartamentului său (iată purtarea de grijă a lui Dumnezeu, iar lui îi e teamă că va rămâne pe drumuri dacă evadează).

   Dl. Mughrabi a spus că și asta ,,și-a făcut-o sută la sută cu mâna sa”. Asemenea multor altor preoţi care locuiesc în complex, a spus Dl. Mughrabi, Irineu se află pe lista celor care primesc hrană de la bucătăria centrală, dar a preferat ,,să-şi facă alte aranjamente.” (ştie el ce ştie; istoria e plină de ierarhi care, când nu au mai fost cuminți, au fost otrăviți)

   Irineu si-a descris prizonieratul ca un fel de ,,martiriu” impus de forțe vrăjmașe ,,care doresc nimicirea noastră psihologică și trupească”. Este rezultatul unui complot al unor grupuri de interese, a spus el, care a fost ,,diabolic de la început”.

   El a pus toată responsabilitatea situației sale pe Teofil, dușmanul său ,,căruia istoria bisericii îi va da numele de trădător”.

   Pentru mulți membri localnici ai bisericii, cele petrecute în patriarhie, mai ales chestiunile legate de terenuri, nu fac decât să confirme niște nemulțumiri mai vechi.

   ,,Problema este că patriarhii vin din Grecia” a zis Khaled Ikhleif, un taximetrist Palestinian pe drumul dinspre Bethleem către Cisiordania. ,,Ei sunt străini, nu sunt arabi, și nu ne înțeleg problemele”.

   Dl. Ikhleif a participat la slujbele de Bobotează la Qasr al-Yahud, un loc de la râul Iordan unde se spune că a fost botezat Iisus. Locul, situat în Cisiordania ocupată de evrei, este o zonă de graniță înconjurată de niște câmpii minunate. După o procesiune și o slujbă săvârşită de Teofil, pelerinii s-au scufundat într-o apă opacă verde închis, surzi pe moment la de toate disensiunile şi discordiile.

   sursa

   Nota noastră: Motivul înlăturării patriarhului este neclar și pare a fi doar un pretext. Nu cumva scandalurile imobiliare sunt doar o faţadă în spatele căreia se ascunde o prigoană îndreptată împotriva unui ierarh cu viziuni antiecumeniste care, printre altele, s-a opus şi ,,unificării” Bisericii Ruse din Afara Granițelor cu ,,patriarhia” Moscovei?

   A se vedea și : http://www.crucea.ro/2008/10/11/irineu-patriarhul-ierusalimului/

   http://remnantrocor.blogspot.com/2011/02/we-are-now-in-communion-with-imprisoned.html

   Apreciază

   • sorin said, on Mai 3, 2016 at 8:33 pm

    treaba este clara. Oricat de rau ar fii acest patriarh Irineu, desi situatia ii una incerta, arata ca cineva se teme de acest patriarh si anume il tin inchis. Consider ca nu asa se face. Pai daca au izolat un patriarh pe motiv de afaceri imobiliare, Daniel Ciubotea ar trebui izolat pe viata undeva, ca mult mai mult rau face, din toata punctele de vedere.

    Apreciază

  • marinela said, on Mai 3, 2016 at 9:52 pm

   Cine imi poate spune pina cind se poate consuma pastele-piinea cu vin ,care le primesti la inviere in pahar sa le consumi si acasa-caci a ramas f mult pasti in pahare la biserica pe care nu l-a luat lumea,iar preotul ne-a zis ca se poate consuma si dupa zilele de Pasti.Voi ce parere aveti?

   Apreciază

   • el said, on Mai 3, 2016 at 10:59 pm

    marinela

    se poate consuma dimineata in loc de anafura pe nemancate toata Saptamana Luminata pana la Duminica Tomei, eu asa stiam.

    Apreciază

 2. Claudia said, on Mai 3, 2016 at 5:09 am

  Saccsiv
  Va rog sa- mi stergeti comentariul meu de ieri scris la 6: 19. Degeaba l- am scris. Va multumesc anticipat!

  Apreciază

  • el said, on Mai 3, 2016 at 1:57 pm

   Claudia

   nu l-ai scris degeaba. doar ca te superi degeaba.
   poate recitindu-l vei pricepe si tu cum din comentariul tau reiese ca ai preluat temerile celor de care esti inconjurata si ti-ai uitat Credinta in Ajutorul Nebiruit al Lui Dumnezeu.
   daca ar fi reale temerile tale atunci NIMENI dintre crestntii ortodocsi nu ar mai trebui sa vina la Sf Mormant de Praznicul Sfintei Invierii al Vietii Vesnice care BIRUIESTE MAORTEA ( „cu moartea pe moarte calcand”) …. de frica sa nu fie omorat….
   realizezi si tu ridicolul situatiei? nu iti spun asta ca sa te supar ci ca sa te ajut sa vezi mai clar cele dinauntrul tau.

   Apreciază

  • marinela said, on Mai 4, 2016 at 4:20 am

   Frate@el
   Deci, pina la duminica Tomii zici!Pai atunci nici o sansa sa se consume atita pasti ramas,ca-s vreo 30 de pahare ramase in biserica si lumea nu mai ia acasa nici unul,iar noi ,eu cu surorile mele, nu-l putem minca pe tot,ce facem in cazul asta ?

   Apreciază

   • el said, on Mai 4, 2016 at 10:15 am

    marinela

    sa-l dati si la altii sa-l manance, un pahar poti manca si singura/de om pe zi dimineata, cati sunteti in familie si amicii, cred ca se poate. daca ramane intreaba-l pe preot ce sa faci cu el

    Apreciază

 3. NIMENI said, on Mai 3, 2016 at 7:22 am

  Glorie eterna tuturor celor care au pus umarul, dupa puterile fiecaruia!
  http://www.activenews.ro/stiri/Catedrala-Mantuirii-Neamului-va-fi-sfintita-pe-1-decembrie-2018-%E2%80%93-la-100-de-ani-de-la-Marea-Unire-132827

  Apreciază

  • Dan said, on Mai 3, 2016 at 5:00 pm

   Frate, dezamagit vei fi sa vezi ca acea Catedrala va fi pentru biserica ortodoxa tradatoare (isi va trada principiile doctrinare si credinciosii) iar nu pentru Biserica Ortodoxa luptatoare. Aceasta din urma isi va tine slujbele prin paduri sau, in cel mai bun caz, in biserici improvizate in interiorul unor locuinte particulare.

   Mai e putin pana la „Marele si Sfantul Sinod Ecumenic” din iunie. http://www.catacombeleortodoxiei.ro/index.php/iunie/1411-noutati-pe-frontul-marelui-sinod-al-ortodoxiei-din-2016

   Dar sa ne bucuram ! Nu mai e mult pana la umplerea paharului nelegiuirii si implicit pana la inoirea tuturor lucrurilor, cand Adevarata Catedrala a Mantuirii Neamurilor va cobora din Cer !

   Apreciat de 1 persoană

   • NIMENI said, on Mai 4, 2016 at 6:13 am

    Sa speram ca nu va fi esenta tradarii dar daca va fi cu voia Tatalui nostru va fi, semn ca nu mai e mult!!!!

    Apreciază

   • Mirela said, on Mai 8, 2016 at 8:40 pm

    NIMENI

    Una e voia lui Dumnezeu, dar alta e îngăduinţa Lui. Faptul că noi păcătuim neîncetat nu e voia. ci doar îngăduinţa şi multa răbdare a Lui.

    Apreciază

 4. Ionut said, on Mai 3, 2016 at 9:24 am

  Adevarat a inviat!

  Apreciază

 5. Ionut said, on Mai 3, 2016 at 9:43 am

  A few years into Irenaios’ patriarchate, he was accused of selling several parcels of church-owned land in the Old City of Jerusalem to Israeli developers.

  As most of the Orthodox Christians in the area are Palestinian, and the land was in an Arab-populated area that most Palestinians hoped would become as a part of a future Palestinian capital, these accusations caused a great deal of concern among Church members. On March 19, 2005, the Palestinian Authority formed a commission to investigate these allegations.

  After a thorough investigation by the commission, the commission exonerated Patriarch Ireneos and concluded that the accusations made against him were „A very well calculated plan … schemed by a number of clerics opposing Ireneos in collaboration with Israeli Extreme Right Wingers. Their interest converged in the aim of getting rid of Ireneos step by step.” The report also concluded that „In accordance with the applicable law in East Jerusalem, Patriarch Ireneos is still the legitimate Patriarch enjoying full powers.” (wikipedia)

  Apreciază

 6. isa said, on Mai 3, 2016 at 10:08 am

  Adevarat a Inviat!

  Apreciază

 7. ioana L. said, on Mai 3, 2016 at 12:30 pm

  draga frate Vasile si draga frate „el”, Hristos a Inviat! va doresc putere si acumulari duhovnicesti intru lucrarea mantuirii.

  Apreciază

  • el said, on Mai 3, 2016 at 1:49 pm

   ioana L.

   Adevarat a inviat !
   Amin si multumim frumos pentru gandurile cele bune, asemenea si dv !

   Apreciază

   • ioana L. said, on Mai 3, 2016 at 4:48 pm


    cu mult drag pt.Iliutza. ce mai face?

    Apreciază

   • el said, on Mai 3, 2016 at 5:51 pm

    ioana L.

    acum e bine, sanatos, toarce, isi face viata cum vrea el, multumesc. … ( dupa episodul recent …. 🙂 )
    sper ca si vietuitorii dv ca si ai tuturor fratilor de aici/pretutindeni sunt multumiti si fericiti !
    cu ajutorul Lui Dumnezeu s-a facut un motan frumos si incapatanat. mi se pare mai frumos decat toate pozele cu pisoi asemanatori lui intalnite… 🙂 ( sunt partnitor desigur) 🙂 🙂 🙂

    Apreciat de 1 persoană

 8. ioana L. said, on Mai 4, 2016 at 10:22 am

  frate „el”
  nu stiu de „episod”…a patit ceva? sa-i faci o foto sa-l vad si eu. Doamne ajuta!

  Apreciază

  • el said, on Mai 4, 2016 at 12:06 pm

   ioana L.

   i-am scris aici la acest articol Andei, la comentariile precedente… 🙂
   s-a innecat in Sambata Mare cu iarba pisicii de credeam ca moare sufocat si a trebuit sa-l duc la dr in urgenta.
   pt poze nu postez din principiu nimic personal pe net, imi cer iertare.
   dar pot sa-l descriu bucuros: e frumos ca soarele vara pe cer, luminos, cu dungulitze, ager, fiara nepervertita, face doar ce vrea el, musca ca un tigru si are un aer ft fioros cu cei care-l supara, in contrast cu infatisarea de fiara …e glasciorul mic si smerit cu care miauna, ma pufneste rasul de multe ori, ca e ft vorbaretz si caraghios.
   Doamne ajuta.
   Hristos a inviat !

   ps : arata cam asa, numai ca e mult mai mare dar nu gras ci subtire, expresia fetei e aproape identica cad ma priveste, si….. URASTE apa, n-a mai primit o baie de la mine de cand era pui mic ( de 2 ori l-am spalat in viata lui, cand era mic ca era murdar cand l-am adus acasa, apoi inca odata ca asa mi-a zis o colega ca trebuie spalat regulat, parerea ei… si atunci era mic si abia am putut sa-l tin, acum ar fi imposbil, si parerea mea e ca nu trebuie spalat ca se curata si singur)

   Apreciază

 9. Olivia said, on Mai 4, 2016 at 10:58 am

  Adevarat a Inviat, frate Vasile, tie si tuturor comentatorilor si cititorilor acestui blog care cred in Invierea Domnului nostru Iisus Hristos1

  Apreciază

 10. Iustin said, on Mai 4, 2016 at 2:57 pm

  Dupa venirea Sfintei Lumini Foc Sfant (Holy Fire) avem FOC distrugator la 2 biserici ortodoxe, 1 catedrala ortodoxa, un spatiu de cazare ortodox, toate acestea pe 3 continente US, Rusia, Australia, toate acestea in 24 de ore de SARBATORILE INVIERII DOMNULUI nostru Iisus Hristos si asta in perioada datei de 1 mai 2016 Super Memorandumul…

  Aici aveti filmarile cu cele 4 incendii cu locatii si linkuri in descrierea video-ului

  Apreciază

 11. ioana L. said, on Mai 4, 2016 at 7:44 pm

  draga frate ‘el”
  sa inteleg ca ai gasit un spital, o clinica serioasa veterinara la 100 de km de unde stai si ai tratat pe Iliutza? Pai asta nu poate sa fie in Romania! ca aici e o jale!

  Apreciază

  • el said, on Mai 4, 2016 at 8:56 pm

   ioana L.

   … ce sa fac draga ioana, il am in responsabilitatea mea, as fi gasit oriunde una, fie si la 1000km, numai sa-l vad sanatos si multumit…
   i-a fost rau dupa anestezie, a varsat iar acasa si abia se tinea pe picioare, a adormit in nas pe hol , se tinea dupa mine si ma privea cu ochisorii lui nevinovati, a adormit doar cat am stat cu mana pe capul lui, apoi incet incet s-a linistit, …dimineatza de Paste miauna la mine bucuros cu glasciorul lui sfios si inca putin ragusit…

   … aaa, dar sa nu credeti ca e totul atat de „dulce”/ „poetic” la noi, nuuuu, face multe prostii si are numai idei cretze, imi face multe belele, uneori abia apuc sa scriu 2 randuri ca face pozna dupa pozna, si trebe sa repar ponoasele pe urma lui…. e cuminte doar cat doarme sau e bolnav, in rest e un pachet de energie, ar darama si peretii daca ar putea… 🙂 🙂 🙂

   Apreciază

   • marinela said, on Mai 5, 2016 at 1:14 am

    Abia nu te plictisesti,caci iti da de lucru pisoiasul nazdravan.L-am indragit asa de tare din povestile tale,caci se simte de la o posta cit il iubesti pe acest buclucas pisoi.

    Apreciază

   • ioana L. said, on Mai 5, 2016 at 12:43 pm

    E un rasfatat! acolo trebuie puse niste reguli pt.disciplinare, evident.ha, ha,ha!

    Apreciază

   • el said, on Mai 5, 2016 at 1:25 pm

    marinela

    asa-i ! 🙂 il iubeste „taticul”…

    ioana L.

    suna bine teoria, cu practica e mai greu, e un nadravan irezistibil…. 🙂

    Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: