SACCSIV – blog ortodox

Video ECUMENISM TOTAL la BERLIN: The House of One – biserica, sinagoga si moschee simultan

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 17, 2016

Iata si ce putem citi la „Casa tuturor religiilor”- proiectul demarat în inima Berlinului. Construcția va fi biserică, sinagogă și moschee simultan de pe CUNOASTE LUMEA:


Trei religii. O casă. Berlinul va deveni în curând cu adevărat unic. Evreii, creștinii și musulmanii vor construi sub același acoperiș o casă de cult comună – va fi atât sinagogă, cât și biserică sau moschee. Cele trei secțiuni distincte vor fi legate printr-o cameră comună amplasată în centrul clădirii. Acest lucru va servi pe post de loc de întâlnire, unde credincioșii cât și vizitatorii pot sta împreună și discuta despre religiile lor”, se specifică pe site-ul viitoarei construcții.

Proiectul denumit „House of One” a demarat în anul 2014 și deși ar putea părea un SF, ei bine nu este deloc așa. Viitoarea construcție are deja design-ul făcut, iar locul a fost stabilit. Conform BBC, „House of One” se va înălța pe amplasamentul fostei biserici Sf. Petru, distrusă după cel de-al Doilea Război Mondial.

Imamul implicat, Kadir Sanci, vede casa ca „un semn, un semnal pentru toată lumea.Marea majoritate a musulmanilor sunt pașnici, nu violenți. Va fi, de asemenea, un loc unde culturile diferite pot învăța unele de la altele”.

Camerele de rugăciune din „House of One” nu vor avea aceleași dimensiuni, subliniază arhitectul Wilfried Kuehn. Potrivit acestuia spațiile sunt proiectate în conformitate cu nevoile religioase ale fiecărui cult: „Există, de exemplu, două niveluri în moschee și sinagogă, însă nu există decât un singur nivel în biserică”.

Dincolo de declarații și planuri pe hârtie, „House of One” beneficiază și de o campanie de strângere de fonduri și chiar de susținători. Potrivit site-ului construcției, până în prezent s-au strâns doar de la 1.824 de donatori suma de 1.025.980 €. Totuși pentru întregul proiect beneficiarii estimează că ar avea nevoie de circa 40 de milioane de euro.

casa

sursa: house-of-one.org

sursa: bbc.com
traducere și daptare: Radu Ungureanu

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

ECUMENISM TOTAL la MOSCOVA: “Park of Unity and Harmony” – cu biserica Ortodoxa, sinagoga, moschee, templu budist. Caci la o RUSIE CIPUITA trebuie si o RELIGIE a unitatii si armoniei

Video: ECUMENISM TOTAL in BRAZILIA – PIRAMIDA „Templul bunei vointe” si „Parlamentul mondial” …

ECUMENISM TOTAL in Suedia: „CASA LUI DUMNEZEU”

Ecumenism total: A aparut CHRISLAM, adica 2 in 1 (crestinism plus islam)

 

Tagged with: ,

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Orthodox said, on februarie 17, 2016 at 12:40 pm

    ECUMENISM IN ATHOS LA VATOPED ??

    https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2016/02/16/ecumenism-la-vatoped/

    Apreciază

    • paul said, on februarie 17, 2016 at 11:06 pm

      mi se pare cam cu viclenie pus mesajul cu Vatopedi . ai auzit tu ca sau rugat sau au slujit inpreuna , nu si asta iti spun sigur .

      Apreciază

    • Aurora said, on februarie 18, 2016 at 12:47 am

      E clar, va cadea Athosul cat de curand. Credeam ca staretul Efrem are dreapta socotinta,dar n-are. Fratilor, daca o sa cada Sfantul Munte, suntem ca si mancati.

      Apreciază

      • valentindortodox said, on februarie 18, 2016 at 9:47 pm

        n-are , se vede acum și de ce era albumul acela rock lansat tot de la athos – parcă exact de acolo – cu un actor american … album rock ???!!! de la athos !?

        am zis că n-are – ce n-are și cine…. n-are dreaptă socoteală, n-are viață sfântă, n-are ascultare față de sfinți care au avertizat să nu slujești împreună cu cei fărădelege !

        dar de ce nu album de cântări aduse lui Dumnezeu ?

        praf și pulbere rămâne de tot muntele Athos după ce Maica Domnului își ia binecuvântarea de pe muntele care este al ei , dar care a fost profețit că va fi abandonat dacă cei de acolo renunță la Hristos!
        Hristos nu e cu toți cei de la athos, ci numai cu cei smeriți care nu sunt ca cei mândri și hulitori – slujitori ai ecumenismului!
        fărădelegea domnește la athos !

        Apreciază

  2. Marinela said, on februarie 17, 2016 at 1:08 pm

    Sfarsitul este aproape.Dumnezeu, Maica Domnului si Sfintii sa ne ajute sa luptam pana la capat.Doamne ajuta!

    Apreciază

  3. Spaceman said, on februarie 17, 2016 at 1:08 pm

    House of One se traduce Casa lui Lucifer. Lucifer aducătorul luminii universale a ortodoxiei catolice.

    Apreciază

  4. spaceman said, on februarie 17, 2016 at 2:21 pm

    daca am asculta asta in fiecare zi de miercuri dimineata la muca :X

    Apreciază

  5. Otilia Hrimiuc said, on februarie 17, 2016 at 3:26 pm

    De interes pentru cititorii blogului

    „Dragi prieteni,
    Va asteptam si in acest an la Comemorarea lui Valeriu Gafencu. Cu ajutorul Lui Dumnezeu acesta este a 10-a Comemorare anuala consecutiva inchinata lui Valeriu la Targu Ocna.
    Sambata, 20 februarie 2016, biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena” (str Crizantemelor), Targu Ocna.
    Programul comemorarii:
    ora 08:00 – Sfanta Liturghie
    ora 09:30 – Parastas
    Comemorarea este organizata de Arhiepiscopia Romanului si Bacaului:
    http://www.epr.ro/rugaciuni-pentru-martirii-din-inchisorile…

    Va asteptam! Doamne ajuta!
    Cezarina Condurache
    Fundatia Profesor George Manu
    http://www.fgmanu.ro

    Apreciază

  6. Gabriel said, on februarie 17, 2016 at 3:27 pm

    Apreciază

  7. cosminmatiu said, on februarie 17, 2016 at 4:04 pm

    Parintele Constantin Necula revine cu forte proaspete si ne spune cum Papa Ioan Paul al 2-lea e sfant, si ca Biserica Ortodoxa are o „sora apostolica”.
    Oare cand rosteste Simbolul Credintei spune: „cred in doua sfinte sobornicesti si apostolesti biserici” ?
    Ce spune Părintele Constantin Necula despre întâlnirea Patriarhului Chiril cu Papa de la Roma
    Întâlnirea istorică din Cuba, într-un salon al Aeroportului José Marti din Havana, dintre Papa Francisc și Patriarhul Kirill „exprimă mult despre modul în care Dumnezeu lucrează în istorie”, a declarat, vineri, consilierul misionar-pastoral și de imagine al Mitropoliei Ardealului, preotul Constantin Necula.
    „Vom citi declarația comună și vom vedea cum va rodi în timp această întâlnire. Este important că întâlnirea se desfășoară la Havana, într-un aeroport? Exprimă mult despre modul în care Dumnezeu lucrează în istorie. Un fost seminarist catolic, actualul ca și fostul președinte al Cubei este absolvent de seminar catolic, pe teritoriul unui stat marcat plenar de prezența sovietică (militară, ideologică și economică) devin gazde unui astfel de moment. Este important să vedem urmările reale ale acestei întâlniri. Merită urmărite discursurile celor doi lideri creștini în turneele lor din Mexic, pentru Papa Francisc, și Paraguay și Brazilia, pentru Patriarhul Kiril. Ca și impactul acestui gest în convorbiri ulterioare”, a spus părintele Constantin Necula, potrivit Agerpres.
    Potrivit consilierului misionar-pastoral și de imagine al Mitropoliei Ardealului, „astfel de întâlniri vor rodi”.
    „Sunt convins că pe viitor astfel de întâlniri vor rodi, că în lucrarea lui Dumnezeu în favoarea păcii și libertății umane creștinii nu pot să nu fie parte activă. La marginea dinspre cer a unei lumi, aeroportul, cei care vor să aducă pacea cerească s-au întâlnit. La Havana. Semn că abia acum s-a încheiat criza rachetelor!”, crede preotul Constantin Necula.
    Acesta este de părere că această întâlnire istorică din Cuba nu va însemna „prea mult din punct de vedere al unității bisericilor, așa cum și-o închipuie oamenii obișnuiți cu soluții soft, imediate”.
    „Avem de a face cu un prim contact oficial dintre două forțe ale diplomației bisericești. Cred că, prin natura funcției pe care a îndeplinit-o în Biserica Ortodoxă Rusă, actualul Patriarh Kirill a lucrat și în trecut la un astfel de moment important. Disponibilitatea Papei Francisc spune multe despre înțelegerea integrală a nevoii de comuniune și dialog din conștiința acestuia. Se vădește, o dată în plus, că a gândi viitorul lumii înseamnă a folosi toate energiile umane în favoarea dialogului, în favoarea unei comuniuni creștine, fundamentale în actuala situație geopolitică a lumii. Nu cred că înseamnă prea mult din punct de vedere al unității bisericilor, așa cum și-o închipuie oamenii obișnuiți cu soluții soft, imediate, care să rezolve pe moment un aspect sau altul al vieții bisericești”, a arătat preotul Constantin Necula.
    El amintește despre întâlnirea dintre Papa Ioan Paul al II-lea, sfânt astăzi, și Patriarhul Teoctist.
    „Eu cred că întâlnirea aceasta a avut un prim pas, extrem de important și din păcate nici până astăzi evaluat corect, în întâlnirea dintre Papa Ioan Paul al II-lea, sfânt astăzi, și Patriarhul Teoctist. Atunci cei doi au dovedit că dragostea poate tot, Papa Ioan Paul al II-lea venind în întâmpinarea ‘sorei apostolice Biserici Ortodoxe din România’, a mai precizat, pentru AGERPRES, preotul Constantin Necula.
    ***
    Papa Francisc și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, s-au îmbrățișat vineri în deschiderea istoricei lor întâlniri din Cuba, prima între liderii acestor biserici după schisma creștinilor din Răsărit și Occident în urmă cu aproape o mie de ani, transmite AFP.
    După ce s-au sărutat pe obraz de mai multe ori, cei doi au purtat o scurtă discuție, zâmbind în fața fotoreporterilor aflați într-un salon al Aeroportului José Marti din Havana.
    Această întrevedere între Papa Francisc, în drum spre Mexic, și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, sosit cu o zi înainte în Cuba, este prima între un șef al Bisericii Romano-Catolice și Patriarhul celei mai mari Biserici Ortodoxe din lume (130 de milioane din totalul celor 250 de milioane de creștini ortodocși) de la schisma dintre Roma și Constantinopol din 1054.
    http://www.ortodoxia.md/…/ce-spune-parintele-constantin-ne…/

    Apreciază

    • Ioan said, on februarie 17, 2016 at 5:43 pm

      Roadele arsenismului.

      Apreciază

      • valentindortodox said, on februarie 17, 2016 at 7:38 pm

        într-adevăr iese totul la lumină – că și preotu ăla ucenicu lu a.boca de la prislop – care a fost căsătorit , acu e călugăr că i-a murit nevasta – e bătrân, are 5 copii – preoți și călugărițe, dar spunea de chestii de ăstea – că și papa ioan paul al 2-lea era aproape ortodox că a făcut un gest din care el deducea că ar fi dorit să vină la ortodoxie și deci spune că avea Duhul Sfânt.Nu cred că are dreptate și era tot la fel ca și Necula sub influența arsenismului, – care de fapt e un amestec pe care deja îl știm cu toții în care intră și catolicism(ca fiind după mintea lor un plămân al bisericii – din care mai e și ortodoxia) Dar noi nu credem așa, noi credem întru Una , Sfântă , Sobornicească și Apostolească Biserică de care catolicii s-au rupt la Marea SChismă de la 1054 și sunt eretici, în afara Bisericii!

        Apreciat de 2 persoane

  8. minionita said, on februarie 17, 2016 at 6:30 pm

    Mi se pare sau seamana cu un podium de premiere la concurs? Oricum, chiar daca „majoritatea” sunt pasnici e suficient un minoritar cu o bomba ca sa se aleaga praful de tot.

    Apreciază

  9. valentindortodox said, on februarie 17, 2016 at 7:31 pm

    sunt avertizmente mari de la sfinți despre aceste momente cruciale în existența omenirii

    au spus să nu vă duceți să vă rugați acolo că acolo va fi toată adunarea satanică ||| (nu îmi merge semnul exclamării) scriu cu |

    deci asta e adunare satanică în numele lui ăla rău – sub vicleșugul de One |

    Apreciază

    • valentindortodox said, on februarie 17, 2016 at 7:33 pm

      One adică unic – dar vin din toate religiile, nu se poate să fie așa de ușor să fie deodată pace – ieri erau pe sstrăzi violențe, extrema dreaptă și deodată a venit cu acest One și se unesc toți și se roagă în același … loc de închinăciune, care e loc al diavolului.

      Apreciază

  10. marinela said, on februarie 17, 2016 at 7:34 pm

    Roadele intunecimii mintii lor si a iubirismului exacerbat,ce-l propaga pe toate caile.

    Apreciază

  11. Bacosca Antoanela Iustina said, on februarie 17, 2016 at 8:03 pm

    Se lucreaza de zor la pierderea sufletelor si , mai ales, la distrugerea ortodoxiei. Satanism desavarsit! „The House of One” era in agenda ca multe alte nenorociri. Masonii si cei din umbra lor, sionistii mondiali sunt acum pe val. S-a imbacsit si Romania de masoni de te impiedici de ei, Nu mai ai loc sa-ti tragi sufletu ca mai apare o panarama de mason, un cuib de lighioane ce se indreptatesc in modul cel mai luciferic posibil. Ortodoxia este credinta si nu religie! ORTODOXIA ESTE REVELATIE DE LA DUMNEZEU. Restul sunt idolatrii si religii demonice. Este tipul sa-i aratam cu degetul, sa-i rusinam pe acesti serpi uratori de Hristos, pentru ca ei duc la pierzanie multe suflete, cu New Age-ul lor.

    Apreciat de 1 persoană

  12. valentindortodox said, on februarie 18, 2016 at 1:26 am

    scrie în Apocalipsă că atunci când veți vedea urâciunea pustiirii în locul cinstirii – asta se pregătește – să fie cinstit de către cei apostați satana,acolo în loc numit sfânt, iar satana vrea să fie numit el Dumnezeu în locul lui Hristos.

    Apreciază

    • valentindortodox said, on februarie 18, 2016 at 1:28 am

      atunci va veni sfârșitul lumii la care deja asistăm ca manevre, înșelări, hule, pregătiri pt. întronarea lui antihrist – însă nu e nimic în afara atotștiinței lui Dumnezeu, deci El știe pe toate astea.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.