SACCSIV – blog ortodox

Video: SINDROMUL TOURETTE – influenta demonica?

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 23, 2015

Evident, stiinta nici macar nu pomeneste despre asa ceva. Chiar daca nici o alta explicatie nu are.

Sa vedem oleaca ce ni se zice oficial despre aceasta boala:

Iata si ce putem citi la Totul despre sindromul Tourette:

Este o afecţiune neurologică relativ rară, numită şi „boala ticurilor“. În afara ticurilor, apare tendinţa de a rosti cuvinte obscene şi de a repeta automat cuvinte sau zgomote auzite la alţii.
Primele simptome ale sindromului Tourette apar în intervalul de vârstă 2-15 ani şi constau în ticuri simple ale feţei, gâtului, mâinilor şi ale picioarelor. Apoi, după un ­anumit in­terval de timp, apar ticuri complexe, ­care se adaugă celor deja existente. În ma­jo­­ri­tatea ca­zu­rilor, ­aces­te ticuri sunt ­im­posibil de ­gestionat, dar ­există şi cazuri când manifestarea lor poate fi amânată până când bolnavul ajunge într-un loc în care îşi poate manifesta ticurile fără a de­ranja.

Se moşteneşte de la părinţi

Cauzele sindromului Tourette nu sunt complet cunoscute, dar pentru specialişti este evident faptul că moştenirea genetică joacă un rol important. Deşi există mai multe gene implicate în apariţia sindromului, doar una dintre ele este cunoscută. Dacă unul dintre părinţi poartă gena SLITRK1, care determină boala, copilul are ­50 la sută riscuri de a face şi el sindromul Tourette.

Băieţii prezintă un risc mai mare de a fi afectaţi, în timp ce fetele care moştenesc genele unor părinţi cu sindromul Tourette pot suferi de tulburarea obsesiv-compulsivă. Copilul nu va moşteni întotdeauna ticurile părinţilor, ci va manifesta altele. Cele mai noi cercetări în materie de neurochimie au arătat faptul că sindromul apare din cauza unor disfuncţii la nivelul neurotransmiţătorilor precum dopamina şi serotonina, care sunt implicaţi în controlul mişcărilor corpului şi care conferă starea generală de bine.

Ticurile sunt stânjenitoare

Specific „bolii ticurilor” este faptul că persoanele afectate nu îşi pot controla anumite mişcări precum clipitul, încreţirea nasului, ridicarea umerilor, grimasele ori scuturarea capului. Aceste gesturi sunt rapide, fără scop, de aceea devin stânjenitoare pentru persoana afectată şi, de multe ori, pot fi dureroase.

La mişcările rapide se adaugă compulsiile şi ritualurile ce constau în repetarea unor fraze sau unor gesturi până când se obţine efectul dorit. De exemplu, bolnavul poate întinde mâna de zece ori înainte să scrie. La aceste manifestări se adaugă ticurile vocale, ce constau în emiterea unor sunete sau zgomote fără semnificaţie: expiraţie zgomotoasă, tuse sau sunete care le imită pe cele emise de animale (lătrat, mieunat etc.) Ticurile vocale complexe cuprind cuvinte, sintagme sau fraze.

Exprimările obscene apar în 30% din cazuri

Simptomul cu cel mai mare impact social este coprolalia, manifestare ce constă în utilizarea explozivă a unor cuvinte obscene, agresive sau inacceptabile din punct de vedere social. Acest simptom se observă în 30 la sută din cazurile de sindrom Tourette, dar ­este manifestarea cel mai greu de acceptat de către ceilalţi. Unii bolnavi au tendinţa de a imita gesturile şi mişcările altor persoane (ecopraxie), cuvintele auzite la alţii (ecolalie) sau de a le repeta pe cele pronunţate chiar de ei înşişi (palilalie).

Apogeul bolii, în adolescenţă

În general, tulburarea Tourette evoluează prin episoade de remisie urmate de perioade de agravare. La copil, acestea sunt mai marcante decât la adult. Deşi este o afecţiune cronică, cu simptome ce durează toată viaţa, la majoritatea persoanelor cu acest sindrom, cele mai grave manifestări apar în adolescenţă, urmate de o atenuare a simptomelor ce apar în viaţa adultă. Deşi nu există deocamdată un tratament decât pentru manifestări, persoanele afectate au o durată de viaţă normală, iar unii bolnavi nu necesită medicaţie dacă ticurile nu sunt supărătoare. O parte din copiii care au sindromul Tourette pot depăşi boala după adolescenţă.

Specialistul nostru

Prof. Dr. Ovidiu Băjenaru medic primar neurolog Spitalul Universitar Bucureşti Pentru sindromul Tourette nu există un tratament me­dicamen­tos specific, dar îngrijirea acestor bolnavi trebuie să se bazeze, în primul rând, pe terapii psihocomportamentale (adecvate fiecărui bolnav) care, în cazurile de severitate uşoară, sunt suficiente şi, abia în al doilea stadiu se trece pe terapie medicamentoasă. Decizia de tratament trebuie să aibă în vedere: severitatea clinică a bolii, profilul psihologic al pacientului, inclusiv manifestările asociate precum depresia şi anxietatea, răspunsul la terapia psihocomportamentală prealabilă şi, nu în ultimul rând, posibilele reacţii adverse.
Comentariu saccsiv:

Descris initial, in 1885, de catre medicul francez Gilles de la Tourette, sindromul a fost considerat drept o afectiune rara mult timp, pana cand studii epidemiologice ample au aratat ca 0,3–1% dintre copiii de varsta scolara indeplinesc criteriile de diagnostic stabilite.3, 4 Se estimeaza ca, in Marea Britanie, sunt afectate in diferite grade circa 200 000–330 000 de persoane
Cititi va rog mai multe la:

Sindromul Tourette

Aiurea specialisti pentru care “este evident faptul că moştenirea genetică joacă un rol important”. Dupa cum puteti constata din toate clipurile postate la acest articol, parintii copiilor bolnavi nu prea au nici o treaba cu boala asta.

Daca o fi boala …

Tic verbal, dar de ce vorbele sunt urate?

Lucrurile insa pot deveni mult mai rele decat au fost prezentate oarecum amuzant in primul documentar:

Iata si ce declara copii ce sufera cumplit:

De remarcat ce spune Tyler, de 12 ani:

“Uneori creierul meu vrea sa fac lucruri si sa spun lucruri pe care de fapt eu nu doresc sa le fac.”

Oare creierul sau ii spune?

Iata si parerea cititorului jimao22:

 Am urmarit acest film – https://www.youtube.com/watch?v=jYRa-fpNonY – este despre sindromul Tourette. Mie mi se pare ca este un caz tipic de posedare – vezi de exemplu minutul 6:45.
Bolile psihice nu sunt boli ale trupului – sunt boli ale sufletului. Doar ca medicina occidentala refuza sa vada evidenta si de aceea nici nu poate face ceva in tratarea acestor pacienti (nu putem numi tratament terapiile cu electrosocuri sau cu pastile care te fac zombie).

 

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. gyonyk said, on octombrie 23, 2015 at 9:09 am

    Pai acuma toate posedarile demonice trebuiesc ascunse sub denumirea de sindrom(legiune)… de boli…. sa nu mai stie oamenii adevarul, ca au de-a face cu demonii. Daca oamenii, medicii, le-ar numi lucrari demonice, s-ar sti ca, din fericire exista tratament-pe care il regasim doar in Ortodoxie. Dar cand le denumim sindroame, boli(SINDROMUL TOURETTE, epilepsie), stiinta nu prea are tratament, deci nu te poate vindeca. Dar, indiferent cum ar numi medicii(ateii sau ne-Ortodocsii) aceste manifestari, un crestin Ortodox cu siguranta ar trece si pe la Preot. Doamne ajuta.

    Apreciat de 3 persoane

  2. tibi said, on octombrie 23, 2015 at 9:22 am

    tot despre influente demonice….
    Cultul baptist şi cel penticostal vor fi predate în şcoli
    http://www.bzb.ro/stire/cultul-baptist-si-cel-penticostal-vor-fi-predate-in-scoli-a91581

    Apreciază

    • Mihail said, on octombrie 23, 2015 at 2:21 pm

      Ăsta e prețul pe care-l plătește B.O.R. pentru că s-a asociat cu celelalte culte pentru menținerea orei de religie !

      Apreciat de 1 persoană

  3. isa said, on octombrie 23, 2015 at 10:25 am

    Fara legatura cu articolul de mai sus: http://adevarul.ro/news/politica/romania-putea-inghiti-inca-20000-refugiati-1_5627d0d5f5eaafab2ce63d32/index.html
    Respectiv, cotele obligatorii au devenit procente obligatorii – deci vrem,nu vrem ni-i baga pe gat

    Apreciază

  4. oarecare said, on octombrie 23, 2015 at 10:34 am

    Nu stiu daca s-a facut sau nu asocierea intre Sindromul Trouette si vaccinuri. Citesc acum cartea „Vaccinurile preventie sau boala” si o sumedenie de maladii sunt generate prin vaccinuri, mai ales cele care tin de sistemul nervos, iar componenta mercur apare ca unul din factorii principali. Vrajitoarele parca folosesc tot mercur in activitatile lor daca am inteles. Sa existe o preferinta a vrajmasilor de a se aciua in cei care au mercurul in sange?!? Este ca un cerc vicios ei ne imbolnavesc cu vaccinuri ca ami apoi sa devenim dependenti de asistenta sociala pentru a trata bolile.

    Apreciază

    • tataia said, on octombrie 23, 2015 at 2:50 pm

      In sfirsit cineva s-a prins….oricum daca ai fi citit comentariile mele ai fi vazut ca si eu am ajuns la aceasta concluzie de vreo 2 ani….da’ ma bucur mai mult sa vad ca cineva imi confirma concluziile prin studii proprii decit sa ia totul de-a gata procesat si prelucrat de mine….In general cind incerci sa ii prezinti cuiva concluzii proprii, tendinta generala este sa nu te creada.

      Vrajile cu „argintul viu”, vaccinurile cu mercur, toate converg intr-un singur loc…toate bolile sint influente demonice Dracii se manifesta in lumea noastra ca un fel de perturbatii electrice. Cine sint persoanele mai sensibile la aceste „perturbatii electrice”? Evident cei care au fost transformati in adevarate antene prin faptul ca au fost „indopati” cu metale grele (adica greu de eliminat din organism pe cai naturale).

      P.S. Iarta-mi o intrebare indiscreta, esti barbat sau femeie? Eu am inpresia ca femeie. Am ghicit?

      Apreciază

      • oarecare said, on octombrie 23, 2015 at 9:45 pm

        barbat ma tatae… azi in Timisoara au fost chems cum nu cred sa fi vazut vreodata… si astea au metale nu-i asa? …

        Apreciază

    • jjjj said, on noiembrie 23, 2019 at 8:24 am

      Pe siteuri straine sunt o gramada de asocieri intre vaccinuri si probleme oculare, la copii si la adulti.

      Apreciază

  5. tataia said, on octombrie 23, 2015 at 2:37 pm

    Pentru ca am avut o banuiala (si stiti voi care e banuiala mea) ia uitati-va ce am gasit intre primele trei rezultate la o cautare rapida in google:

    http://www.psychforums.com/tourette-syndrome/topic49058.html

    Apreciază

  6. stef said, on octombrie 23, 2015 at 3:38 pm

    Saccsiv iata un material care merita atentie –
    Priviti atent la ce se intampla in aceste filmari facute undeva in anii ’90 – 1995-1996 – „pastorul” penticostal Kenneth Hagin – fondator al „Word of Faith movement” – practicand „charismatic doctrine” ( ce o mai fi si asta?) . Poesedare demonica in masa

    Apreciază

    • adriandirnescu said, on octombrie 24, 2015 at 11:56 am

      Cine mai poate contesta Ortodoxia, vazand o parte din iad in aceste videoclipuri ? Doamne, sa nu ne pierdem sufletele noastre !

      Apreciază

  7. Cristian said, on octombrie 23, 2015 at 3:51 pm

    Spuneti-mi si mie, va rog, un motor de cautare in afara de google. Au mai fost scrise pe acest site dar nu mi le-am notat. Multumesc!

    Apreciază

  8. lastunnegru said, on octombrie 23, 2015 at 5:12 pm

    Cristian

    https://duckduckgo.com/

    Apreciază

  9. Radu said, on octombrie 23, 2015 at 11:26 pm

    La ei nu exista leac nici daca se duc la biserica lor ce or fi ei protestanti sau catolici ca nici aia nu sunt in stare sa ii ajute.
    De ce ? ereticii nu au sfinti si nu au HARUL LUI DUMNEZEU sa ii ajute sa le fie de folos.

    Trebuie sa se converteasca la Ortodoxie asta e leacul.
    Asa vad eu lucrurile poate mai e si alta solutie pe care nu o stiu eu.

    Apreciază

  10. Mirela said, on octombrie 23, 2015 at 11:29 pm

    Câteva întrebări şi câteva ipoteze:

    1. Câţi copii ortodocşi au acest sindrom? Altfel spus, câţi copii botezaţi cu adevărat? Dacă cei neortodocşi sunt mult mai mulţi decât cei ortodocşi, sunt înclinată să leg boala de influenţele demonice. La aceeaşi concluzie duce şi vorbirea obscenă a unora dintre bolnavi.

    2. De când se manifestă acest sindrom în ţările vestice? Era întâlnit şi acum o sută de ani? Dacă da, ce frecvenţă avea? Aceeaşi ca acum? Cred că nu. Ce s-a schimbat acolo? Acum populaţia e vaccinată, iar înainte nu era. Suspectez o legătură cu vaccinurile, căci am văzut că unele persoane au dobândit astfel de manifestări neurologice în urma vaccinării.

    Pe de o parte, cred că acest sindrom e mult mai răspândit în occident decât la noi (cred asta deoarece se zice că în occident sunt mulţi bolnavi, dar la noi nu am auzit de aşa ceva până acum, chiar dacă or fi fiind cazuri).
    Pe de altă parte, deşi copiii din ţări pagane ori eretice nu aveau nici acum o sută de ani parte,de botez adevărat şi de alungarea duhurilor rele, cred că erau mult mai puţin afectaţi de acest sindrom.

    Din aceste două aspecte, înclin să concluzionez că boala e rezultatul vaccinării şi că vaccinarea supune omul influenţelor demonice reale. În cazul în care copiii, pe lângă vaccinuri, mai primesc Sf. Botez, Mirungerea, Sf. Împărtăşanie, poate şi Sf. Maslu, influenţa demonică e atenuată. Acesta ar fi cazul copiilor nostri, unde sindromul nu e frecvent (aşa cred).
    În schimb, în cazul copiilor neortodocşi, e posibil ca influenţele demonice cu care se naşte orice om (de aceea la botez, copilul, prin glasul naşilor, se leapădă de satana) să fie amplificate mult prin vaccinuri, ducând la proliferarea acestui sindrom în prezent.

    Apreciază

  11. Riko said, on octombrie 24, 2015 at 12:03 am

    Faza cu mostenirea genetica de la parinti, nu era ca patintii sufera de aceiasi boala ci ca au o gena mostenita de cu generatii in urma. E adevarat ca daca ambii parinti au o anumita gena, copilul va avea mai multe sanse ca gena respectiva sa se manifeste. Dar in cazul asta, sa se descopere una din genele care contribuie la o boala care nu e fizica, sau intr-o masura asa mica observaila. E destul de absurd. Gena SLITRK1 trebuie sa fie o gena comuna si foarte raspandita. Iar o modificare genetica a genei se poate face numai in conditii speciale, de radiatii, substante chimice sau altele. Ori o gena asa comuna, este rezistenta, daca nu ar fi asa, aproape jumatate de glob ar avea sindromului Tourette.
    Aici nu e vorba de o boala mintala sau un handicap si incapacitatea suferinzilor. Ei sunt cat se poate de destepti si capabili ca orice om. Este evident ca manifestarile lor sunt detasate de ei, nu sunt implicati, si nu constientizeaza lucrul asta. E ca si cum in acelas cap este mintea lor si inca o minte separata care controleaza acelas corp. Un om matur normal daca ar avea dintro data sindromul, ar reusii sa se controleze cat de cat o perioada scurta. Dar saracii oameni zi si noapte de cand sunt copiii sufera, cred ca sunt tare obositi (nu fizic). Imi e mila de ei, singura lor scapare este Dumnezeu, iar ei trebuie ajutati pentru ca demonii nu-i lasaa nici o clipa sa intinda macar un gand catre Dumnezeu. Iar porcariile alea de secte si catolicisme care se implica sunt numai ca sa-i inece si mai tare.
    Sper ca nu am scris iar prostii si sa-mi para rau mai tarziu.~_~

    Apreciază

  12. cristi said, on octombrie 24, 2015 at 2:17 am

    Se ia o astfel de persoana, se stropeste cu agheasma, si in functie de reactie se poate vedea daca e boala sau nu.

    Apreciat de 1 persoană

  13. eliza75georgiana said, on octombrie 26, 2015 at 1:45 pm

    sincer, eu până să citesc postarea domnului Gherman, habar aveam ce-i aia „memorie etică”

    Apreciază

  14. o oarecare said, on octombrie 27, 2015 at 8:37 am

    Sa luăm in calcul si posibilitatea ca persoanele respective sa poarte un cip implantat fara stirea lor. Influenta demonica se poate manifesta si in acest caz. Fara o lupta duhovniceasca pe masura, persoana respectiva nu poate sa faca fata inluentelor demonice . Daca a fost de acord cu cipul, nu stiu cum mai poate sa lupte.

    Apreciază

  15. […] Video: SINDROMUL TOURETTE – influenta demonica? […]

    Apreciază

  16. Naavin said, on martie 1, 2019 at 4:24 pm

    Aceasta manifestare are deosebita legatura cu vaccinurile! Cand eram mic si faceam vaccinurile(de 4 ani, cls1) imediat faceam si acest sindrom. Cam din clasa a doua pana la 14 ani(cand se face din nou un vaccin) nuam avut nicio problema. Apoi, la cateva luni dupa vaccin, au reinceput aceste probleme. Cred ca este si din cauza duhurilor necurate. Mereu am avut o senzatie de frica de neexplicat, mereu simt ca sunt urmarit. Uneori cu coada ochiului vad umbre sau tot felul de siluete. Probabil multi veti gandi ca am probleme psihice. Am fost si la neuropsiholog si nu m-a ajutat cu nimic atunci cand aveam aceste sindroame, mai mult m-a incurcat, dandu-mi medicamente deosebit de puternice care ma faceau de parca as visa tot timpul. Nu mai tin minte acele zile in care luam medicamentele, desi aveam vreo 9 ani. Defapt, tot ceea ce aveam nevoie era Hristos. De cand L-am cunoscut, si am inceput sa ma apropi de el, pot spune ca multe s-au schimbat in viata mea. Vaccinurile sunt deosebit de periculoase! Eu sunt convins de asta si o stiu din propria experienta. La fel a patit si fratele meu. Nu numai vaccinurile sunt rele ci si medicamentele. Primeam medicamente de tuse de fiecare data cand eram racit, iar acum aflam ca medicamentele ne scapa de raceli dar ne daruiesc boli de inima. Pacat, lumea se indeparteaza de Domnul, mai ales Biserica, fara sa isi dea seama spre ce vremuri ne indepartam. Dumnezeu sa va lumineze viata si sa va conduca pe calea cea dreapta.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.