SACCSIV – blog ortodox

Va fi sacrificat ION ILIESCU? Dar VIRGIL MAGUREANU?

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 21, 2015

Cam ce s-a vazut din mineriada la televizor:

Iata ce putem citi la Decizie istorica in Dosarul Mineriada. Ion Iliescu si Virgil Magureanu, acuzati de infractiuni contra umanitatii:

Ion Iliescu este acuzat de infractiuni contra umanitatii, o acuzatie care este ferita de prescriptia care a inchis pana acum dosarul Mineriadei din iunie ’90, de doua ori.

laturi de el a mai fost pus sub acuzare si cel care conducea Serviciul Roman de Informatii, Virgil Magureanu. Procurorii au o lunga lista de persoane publice care la vremea respectiva au fost implicate atat in reprimarea manifestantilor de la Piata Universitatii, cat si in sosirea minerilor la Bucuresti.

Cea din urma s-a soldat cu sute de bucuresteni batuti in strada pentru ca erau …intelectuali.

Fostul presedinte Ion Iliescu a aflat miercuri de la procurori ca dosarul Mineriadei s-a redeschis pentru a 2-a oara. Nu a scos nici un cuvant in legatura cu acuzatia care planeaza asupra lui: infractuni contra umanitatii. A fost urmat de Virgil Magureanu, considerat artizanul acelei actiuni, fost sef al Serviciului Roman de Informatii. Victor Atanasie Stanculescu, fost ministru al apararii, a fost si el chemat.

Dosarul mineriadei a fost in ancheta procurorilor ani de zile. Atat de mult a durat ancheta, incat faptele s-au prescris si ancheta a fost oprita, redeschisa si din nou clasata. Justitia a fost obligata acum de Curtea Europeana a Drepturilor Omului sa caute si sa gaseasca vinovatii pentru moartea a 4 oameni si ranirea altor peste 1000. De la Presedintele Romanei de atunci si pana la minerii care au batut studenti in Piata Universitatii, cu totii trebuie sa dea explicatii, iar procurorii sa indice vinovatii ce vor fi judecati pentru infractiuni contra umanitatii.

[…]

Comentariu saccsiv:

Parerea lui Marian Munteanu o puteti citi la Iliescu, între 15 – 20 ani de închisoare pentru crime împotriva umanității, în dosarul Mineriadelor. Va renunța oculta la această marionetă? Ce zice Marian Munteanu de pe blogul fratelui Apologeticum.

Bizar traseu a avut si acest simbol al Pietei Universitatii:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Marian_Munteanu

Va amintiti cand pentru alegerile din 2000 lansa impreuna cu Virgil Magureanu nu stiu ce proiect nationalist?

Treaba la mineriada cica a avut si:

Monica Macovei a contribuit la arestările de la Mineriadă, dezvăluie nașa ei, fost procuror

Si n-o mai lungesc, caci hora e mare si colcaiala multa referitor la evenimentele din acea perioada.

Ce credeti deci? Vor fi sau nu sacrificati cei doi? Si daca da, de ce?

Si daca vor fi sacrificati, vor deschide in sfarsit gura sa aflam si noi tot soiul de lucruri interesante? Ca doar pe vremea lor s-a format actuala casta politica. Dar despre stapanii lor papusari avem speranta ca ne vor zice ceva?

 

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. qwerty said, on octombrie 21, 2015 at 11:40 pm

    Cuvantul Parintelui Necula luni 19 10 2015 la Biserica Icoanei
    putin cam smintitor dar haios

    Apreciază

  2. carla said, on octombrie 22, 2015 at 1:01 am

    Alte piese de unica folosinta pe care stapanii le arunca atunci cand nu mai folosesc.

    Apreciază

    • hilohi bogdan said, on octombrie 22, 2015 at 2:51 am

      păi şi când le aruncă se folosesc de ele…gunoiul îngraşă terenul pt. Viitoarele culturi…

      Apreciază

    • tataia said, on octombrie 22, 2015 at 2:41 pm

      Cam tirziu…cam tirziu s-au hotarit sa le arunce..trebuia de mult. Cel putin nea ilici, fosila ambulanta e batrin…citi ani mai are de trait oricum? Citi va mai putea petrece in inchisoare? Ala ar trebui spinzurat direct…

      Apreciază

  3. mariusmioc said, on octombrie 22, 2015 at 2:31 pm

    Deocamdată sînt sute de ziariști bucureșteni care pretind că Ion Iliescu a fost pus sub acuzare, dar nu există un comunicat oficial al parchetului în care să se spună explicit asta (se vorbește doar de reînceperea urmăririi penale în dosar, fără să se spună față de cine).
    Cînd e vorba de subiecte precum revoluția din 1989 ori mineriadele, e foarte credibil ca sute de ziariști bucureșteni să mintă la unison (mulți copiază unii de la alții).
    https://mariusmioc.wordpress.com/2015/10/22/redeschiderea-dosarului-mineriadei-din-iunie-1990-4-video/

    Apreciază

  4. ioana said, on octombrie 22, 2015 at 7:34 pm

    Dumnezeu sa ma ierte, dar nu-mi plac deloc preotii care predica in fata camerei de luat vederi, vorbesc, vezi Doamne, asa, liber si cu umor, pe intelesul si pe placul tuturor…..fratilor, tare mi-e dor de parintele Cleopa.

    Apreciază

  5. Irina said, on octombrie 23, 2015 at 1:20 pm

    Ce sacrificat, ca doar el este tartorul, sacrificat mi se pare Visinescu, care a primit ordinele de mai de sus. Dezastrul economic si social de la noi din tara este datorat d-lui Iliescu. Poate altfel ar fi stat lucrurile in 89 daca prostimea ar fi votat cu taranistii, Coposul era un om credincios si patriot.

    Apreciază

    • Radu said, on octombrie 23, 2015 at 11:17 pm

      Alegerile de dupa caderea comunismului au fost mai toate trucate si manipulate nici nu ma indoiesc de asta.

      Mai mult ca sigur ca pe bune si serios ieseau la alegeri ori Ratiu ori Coposu dar evident ca asta nu era pe placul lui Gorbaciov si poate celor din vest.

      Iliescu nu cred ca o sa ii se intample mare scofala a stat bine mersi pana acum cred ca asa va fi si pana o sa moara.
      In cel mai rau caz sa zicem ii da arest la domiciliu sau poate la spital la fel ca Augusto Pinochet din Chile.
      Dupa il elibereaza pe motiv medical si gata ca are o varsta mare.

      PAM PAM C’est fini la comédie cum spun francezii…
      Are mosu asi in maneca ceva dosare ceva bombe unor oameni importanti de la noi sau din vest sa se asigure ca nu il busesc astia acuma asa cred sa il lase in pace prost o fi fost de nu a facut asa sa isi asigure spatele.

      Doamne ajuta si sanatate Irina !

      Apreciază

  6. mariusmioc said, on octombrie 23, 2015 at 9:44 pm

    Au deschis dosarul mineriadei și au închis dosarul revoluției.
    Anchetează „crime împotriva umanității” din iunie 1990, cînd au fost 4 morți, și au oprit ancheta la crimele din revoluție, cînd au fost peste 1100 de morți.
    Asta-i ordonanța Parchetului de clasare a dosarului revoluției (1075 pagini).
    http://www.mpublic.ro/presa/2015/ordonanta_clasare_09_10_2015
    E asemănătoare cu aia mai veche, din 2010, pe care o public în serial pe blogul meu, de ajunsesem la episodul 104 – Buzău https://mariusmioc.wordpress.com/2015/10/15/cercetarile-parchetului-in-dosarul-revolutiei-104-buzau/ , și încă mai am niște episoade de prezentat. Multe chestii sînt copiate din ordonanța veche (inclusiv greșeli – de pildă Piața „Timișoara 700” e prezentată ca Piața „Timișoara”), dar față de 2010 s-au adăugat vreo 200 de pagini (dacă nu cumva creșterea numărului de pagini provine de la folosirea unui corp de literă diferit / spațiere diferită a literelor, rîndurilor).
    Din cauza CEDO, au avut nevoie să facă o nouă ordonanță, prin care să închidă dosarul mai temeinic, fără vicii de procedură.
    Și dosarul mineriadei va fi închis la fel.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.