SACCSIV – blog ortodox

NEVINOVATI. Mesajul fratelui preotului Emanuel Oros, reținut în Grecia pentru complicitate la furtul moaștelor Sf Haralambie: ”Trăim vremurile cele din urmă!!!!”

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 13, 2015

Iata ce putem citi la Mesajul fratelui preotului Emanuel Oros, reținut în Grecia pentru complicitate la furtul moaștelor Sf Haralambie: ”Trăim vremurile cele din urmă!!!!” de pe Vocea Transilvaniei:

Fratele preotului sătmărean Emanuel Oros, unul din cei trei preoți reținuți în Grecia pentru complicitate la furtul moaștelor Sf Haralambie, acuză Patriarhia că s-ar fi dezis prea repede de cei trei, fără a face o minimă verificare a acuzelor.

Adrian Oros consideră că Patriarhia trebuia să se documenteze şi să ţină cont că s-ar putea să-i acuze fără a avea la bază argumente reale pe preoți.

Trei preoţi din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului au fost suspendaţi de la slujire, după ce au fost arestaţi în Grecia, pentru că ar fi furat mâna Sfântului Haralambie de la o mănăstire.

Cei trei preoţi, din Satu Mare, erau, cu un grup de aproximativ 40 de persoane, în pelerinaj în Grecia, organizat de o firmă din Deva, potrivit unor surse oficiale.

Redăm în continuarea mesajul transmis de fratele preotului Emanuel Oros

Cuvintele părintelui Iustin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă, încep să prindă contur în viaţa creştinului român şi chiar în sânul Bisericii Ortodoxe. Astăzi trăim momentele cele din urmă, dragostea şi iubirea de aproapele este înlocuită cu ura şi cu dispreţul faţă de semeni, răzbunarea domină în războiul cel nevăzut cu iertarea, pacea este zguduită de multitudinea de frământări care ne marchează prezentul, adevărul, toleranţa, respectul şi recunoştinţa au dispărut din dex-ul moralităţii noastre umane şi totuşi, există oameni cu sufletele nealterate de această prigoană care se dezlănţuie împotriva ortodoxiei, care reacţionează atunci când constată că nedreptatea începe să domine o lume a minciunii şi în care adevărul îmbracă haina celui mai mare pericol. Nici nu ştim ce este mai grav : a reacţiona în momentul în care drepturile fundamentale şi spirituale ale omului sunt încălcate sau a tolera, pentru a nu trăi consecinţele pe care le-a trăit martirii noştri? Desigur, a tolera este sinonimul acceptării şi deci, devenim una cu cei care ne prigonesc.

Preocuparea principală pe care, astăzi o au cei care conduc destinul Bisericii Ortodoxe Române, este canalizată pe construirea de biserici noi şi chiar construirea unei «mega catedrale », care să scoată în lumină mândria naţională a creştinismului din România !!! Construirea de biserici nu reprezintă o investiţie rea atâta timp, cât nu concură la demolarea de suflete. Încep să-mi pun întrebarea : pentru cine construim aceste lăcaşuri de cult când astăzi, ele sunt aproape goale?

Reacţia creştinilor, cu adevărat ortodocşi, s-a remarcat la blocarea proiectului privind construirea unei mega moschei în România şi nu la susţinerea construirii Catedralei Mântuirii Neamului !!! Ei sunt cei care au înţeles că este mai important să aperi şi să protejezi valorile spirituale în propria ta ţară, în detrimentul altor construcţii!

Au fost Sfinţi Părinţi ai ortodoxiei noastre care au tras un semnal de alarmă în perioada vieţii lor, prin care au semnalat aceste pericole care ne aşteaptă şi, din păcate, nu am avut şi, în continuare, nu avem reacţie. Oile sunt rătăcite şi păstorii se ocupă cu construirea de saivane !!! Ori, nu a lăsat Mântuitorul toată turma, pentru a salva oaia rătăcită ? « Cum vreţi să vă facă vouă oamenii, face-ţi şi voi asemenea ». Oare, în aceste momente de mare rătăcire, în care principiile şi valorile au fost înlocuite de o serie de acte imorale şi de incompetenţă la cel mai înalt nivel, OMUL MODERN este conceput după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu?

NOI, creştinii de rând, avem nevoie de un sprijin moral, avem nevoie de consultanţă spirituală oferită de duhovnici adevăraţi care să se bucure alături de noi şi să sufere în aceiaşi măsură, avem nevoie de speranţa care să ne asigure şi să cultive în sufletele noastre dragostea de Dumnezeu şi fată de semenii noştri, avem nevoie de o biserică care să cultive în sufletele noastre spiritul de convieţuire creştinească.

O BISERICĂ ADEVĂRATĂ NU SE CONSTRUIEŞTE CU BANII POLITICIENILOR SUSŢINUŢI ÎN CAMPANIILE ELECTORALE, AVEM NEVOIE DE O BISERICĂ CONSTRUITĂ DIN PUŢINUL ŞI CU TRUDA CREŞTINILOR. ACEASTA ESTE BISERICA PE CARE HRISTOS A ZIDIT-O SI DĂINUIE ŞI ASTĂZI !!! BISERICA SUNTEM NOI ŞI NU CONSTRUCŢIA FIZICĂ A EI ! CE AR FI BISERICA FĂRĂ CREŞTINI … O CANDELĂ CARE ARDE FĂRĂ FLACĂRĂ ?

Modul în care Biserica Ortodoxă Română este denigrată în media naţională este fără precedent. Niciodată, Biserica nu a fost atât de lovită! În această situaţie cred, că ar trebui, mai degrabă analizată cauza şi nu efectul!!! Consider că « lipsa de reacţie » este principala cauză a calomniilor recepţionate, multe dintre aceste acuzaţii bazate pe minciună şi dispreţ !

Fiind de actualitate, aş vrea să atrag atenţia asupra ultimului eveniment petrecut în Grecia, când un pelerin a sustras moaştele Sf. Haralambie. Desfăşurarea întregului eveniment a devenit un subiect de presă, incriminând, fără o consultare prealabilă, preoţi ai Bisericii Ortodoxe Române.

Reacţia Patriarhiei a fost una promptă şi dură, ca un mesaj de ameninţare la adresa acestora, fără a se interesa concret, despre desfăşurarea evenimentului. Oare o mamă iubitoare nu-şi apără pruncii ei ? Intr-un cuvânt, a făcut echipă cu sursele de presă care duceau o imagine distructivă a preoţilor « presupuşi vinovaţi». Dacă au participat la sustragerea moaştelor, actul în sine poate fi calificat ca furt, dar dacă sunt nevinovaţi, cei care i-au acuzat pe nedrept, pot fi catalogaţi criminali? Ori, distrugerea imaginii aproapelui, nu se consideră crimă?

Oare, purtătorii de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, înainte de a reacţiona la primul impuls, nu trebuia să se documenteze şi să ţină cont că s-ar putea să-i acuze fără a avea la bază argumente reale ? Nu vreau să mai fac referire la principiile creştineşti (iubire, iertare, solidaritate) !!! Cum vreţi, ca noi mirenii de rând să ne iubim, să ne respectăm, să ne iertăm greşelile, dacă preasfinţiile voastre nu sunteţi un exemplu viu, un model în acest sens?
Cunosc grupul de preoţi implicaţi în acest eveniment neplăcut, recunosc că este o pată neagră pentru imaginea Bisericii Ortodoxe Române şi care va avea efecte pentru viitoarele grupuri de pelerini şi sunt convins, că cei trei preoţi implicaţi nu ar recurge la astfel de fapte, ei cunoscând aceste efecte grave enumerate mai sus. Numărul mare de susţinători ai preoţilor Emanuel, Marius şi Daniel, confirmă calitatea lucrării pe care aceştia au desfăşurat-o în interesul Bisericii şi al slujitorilor.

În acest sens, familia părintelui Emanuel şi sunt convins că şi familiile celorlalţi preoţi, mulţumeşte tuturor creştinilor care au reacţionat pentru susţinerea acestora, cu credinţa certă că Bunul Dumnezeu va face lumină în acest caz şi că răsplata celor care au participat la apărarea adevărului va fi pe măsura implicării lor !

Doamne ajută!

Adrian OROS – fratele părintelui Emanuel
şi frate întru Hristos cu părintele Marius şi Daniel

Comentariu saccsiv:

Cititorul Bogdan Ioan scrie la rubrica de comentarii a articolului AGENDA 2030 = LUMEA ANTIHRISTULUI chiar ca:

Saccsiv, cei trei preoti acuzati de furtul mainii sf. Haralambie sunt nevinovati. Cei trei marturiseau adevarul, erau antiecumenisti si anti cip. 

Cititi va rog si:

COMUNICAT DE PRESA Astradrom referitor la FURTUL MAINII Sfantului Haralambie

 

30 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. el said, on octombrie 13, 2015 at 12:01 pm

    BOR „oficiala” si-a dat de mult arama pe fata prin atitudinile ei compromitatoare : PROcip, PROecumenism, parasirea Parintelui Daniel Corogeanu in ghearele justitiei lumesti corupte, oarbe si murdare; asa actioneaza si acum cu preotii sai, MAI ALES daca aceia erau LUPTATORI impotriva duhului anticristic din lumea de azi cum luptator impotriva duhului minciunii diavolul era si Parintele Daniel prin Molitfele si slujba sa de exorcizare.
    Astfel de preoti NU vrea CAZUTA BOR „oficiala”, LEPADATII si iudele cu uzurpatorul de tron episcopal din deal, mincinosul si apostatul ciobotea !
    Dumnezeu si Sf Haralambie sa faca DEGRAB lumina in cazul acesta !

    iar fratii parintilor si cei apropiati lor ar trebui cu binecuvantarea unui preot sa ceara sa se faca cu credinta Acatistul Sf Haralambie ( MARE facator de minuni si GRABNIC ajutator) si sa-i ceara Sfantului ajutorul spre lamurirea si restabilirea devarului DE SUS de la Dumnezeu a acestui caz urat.

    Apreciat de 1 persoană

    • Ioan C. said, on octombrie 13, 2015 at 1:31 pm

      Părintele Justin Pârvu a spus:
      “Am intrebat apoi si de ultimele provocari cu privire la iesirea din Biserica oficiala (B.O.R.), iar Parintele a fost foarte ferm sa ramanem in Biserica in care ne-am nascut, pentru ca inca mai avem ierarhi care sa tina carma, dar ne-a atentionat totusi ca va veni vremea cand nu vom mai putea sa ii pomenim nici pe acestia, si ca ne vom retrage in pesteri si catacombe, dar fara sa trecem la nicio alta biserica stilista sau de alta natura. Parintele a zis ca Il vom avea pe Insusi Hristos carma si Arhiereu si ca asa cum Biserica a inceput in pesteri si catacombe, tot asa va si sfarsi. Deci zvonurile cum ca parintele ar lasa un cuvant privind trecerea noastra la stilisti sunt cu totul lipsite de realitate si mincinoase. Parintele insusi a primit vizita a trei arhierei (IPS Teofan, IPS Bartolomeu, PS Vasile) in spital, carora le-a cerut rugaciunea si binecuvantarea.”
      Sursa: http://atitudini.com/in-vizita-la-parintele-justin-si-precizari-importante-fata-de-zvonurile-filo-stilistilor/

      Apreciază

      • el said, on octombrie 13, 2015 at 3:52 pm

        IoanC

        tu ai ramas fixat pe acuzatia DEBILA cum, ca ORICINE VEDE APOSTAZIA capateniilor iude al BOR ar fi vreun stilist convins sau in devenire? ??
        Intamplator atitudinea/Ideea asta CHIAR acelor IUDE APOSTATE le prinde bine, ce-ar fi sa te banuiesc si eu de colaborationsim cu apostatii din BOR , un posibil Motiv ar fi ceva avantaje, o parohie buna, relatii,etc ???

        Multumesc ca mi-ai amintit cuvintele Parintelui Justin, eu NICIODATA nu am avut asemenea suspiciuni NEFONDATE si nici filostilist NU sunt, dar nici pe APOSTATII farisei prosti si vicleni din BOR nu ii trec cu vederea, faptele si cuvintele lor ii VADESC ca ei NU Lui Hristos slujesc !

        Apreciază

      • Ioan C. said, on octombrie 13, 2015 at 7:39 pm

        @el

        Tu însuţi ai spus: „BOR „oficiala” si-a dat de mult arama…”

        Deci, te-ai referit la BOR în ansamblu.

        Apreciază

      • el said, on octombrie 13, 2015 at 8:18 pm

        Ioan C

        corectitudinea ta politica si stramtimea intelegerii dovedita nu 1 data aici daca nu te straduiesti CU LACRIMI sa le vindeci DEGEABA citezi hectare de texte, acelea NU mantuiesc un suflet orb !
        esti protestant Ioan C , in duh….
        nu intru in detalii si polemici cu tine, daca gandeai macar si PUTIN nu ai fi dat cu citatul ala ca jucatorul de oina cu nuca in perete !
        BOR oficiala de azi MAJORITATEA ei ZACE in somnul si adormirea de moarte duhovniceasca, iar capii ei ecumenisti si APOSTATI au semnat demult acte ERETICE desigur doar ei sinuri fara sa intrebe pe nimeni dar semnand in numele Bisericii in mod FALS! si asta ti-o spun ca ortodox cu trezvie nu ca ratacit stilist sau alte specimene barfitoare. daca tu crezi ca astia trebuie laudati aplauda-i ca te scolesc ….
        pe APOSTATUL teofan nu l-as saluta nici macar cu „buna ziua”, iar pe securistul si masonul danutz din deal nici nu m/as osteni sa/l vad daca ar trece pe langa mine ! ei in starea in care se afla NU EXISTA, sunt MORTI SI PUTREZITI pentru Biserica… HOITURI care raspandesc MOARTEA duhovniceasca in popor.
        Biserica supravietuieste prin preoti curati si fara abarete de la Dogme si poporul binecredincios de la ei se adapa si pe eiii urmeaza, restul sunt FATADE, MORTI impaiati cu cadavre cu zorzoane

        esti spalat pe creieri de RIC, parerea mea , sa dea Dumnezeu sa ma insel !

        Apreciat de 1 persoană

      • Ioan C. said, on octombrie 13, 2015 at 8:49 pm

        Lasă frate „el” că nici cu Biserica Ortodoxă Rusă nu mi-e ruşine. Ia uite aici ecumenism la ruşi cât vrei: https://mospat.ru/en/category/news/inter-christian-relations/

        Apreciază

      • el said, on octombrie 13, 2015 at 9:47 pm

        Ioan C

        pai kirill e fratior cu danutz, dar NU ASTIA sunt Biserica….ei sunt cadavrele impaiate pline de zorzoane…

        Apreciază

  2. Mirela said, on octombrie 13, 2015 at 1:45 pm

    Dacă cei trei preoţi, atât de lesne acuzaţi de furt, erau antiecumenişti şi anticip, nu mi s-ar părea cu totul exclus ca furtul să fie o înscenare prin care să se urmărească excluderea, intimidarea sau decredibilizarea lor şi a celor ca ei. Câtă vreme preoţii români erau, cu cel grec, în altar în timpul furtului (realizat de către un mirean despre care mă întreb ce hram poartă şi dacă nu e unealta cuiva), de ce au fost reţinuţi preoţii? De ce nu a fost reţinut întregul grup de pelerini pentru complicitate, ci tocmai preoţii?
    http://www.satmareanul.net/2015/10/09/exclusiv-care-este-adevarul-in-cazul-furtului-moastelor-sfantului-haralambie/

    BOR acuza repede, uită de cercetarea chestiunii şi de frăţietate, dar în altă organizaţie frăţietatea funcţionează perfect:
    http://stirileprotv.ro/stiri/stirileprotv-special/the-guardian-prima-carte-scrisa-in-limba-engleza-de-un-roman-este-pe-cale-sa-devina-un-mare-succes.html?

    Şi cine credeţi că este marele scriitor pentru care se bat străinii: masonul Eugen Ovidiu Chirovici!

    El este autorul cartii politiste „The Book of Mirrors”, pe care a scris-o in limba engleza, noteaza The Guardian. Nu a trecut foarte mult timp si Eugen s-a trezit cu cereri de publicare de la edituri din 23 de tari – in unele tari fiind chiar si 11 edituri care au formulat cereri in acest sens.

    Fără cuvinte!

    Apreciază

    • el said, on octombrie 13, 2015 at 3:56 pm

      Mirela

      „BOR acuza repede, uită de cercetarea chestiunii şi de frăţietate, dar în altă organizaţie frăţietatea funcţionează perfect”___DESIGUR pe lepadatura de Ieronim caterisitul de la Ierusalim au sarit repede sa-i apere , ba chiar l-au avnasat in grad…pentru buna purtare ARGHIROFILA si ECUMENISTA, „virtuiti” de capatenie la clerul „pe val” !

      dar nu toti au „Virtutile” lui Ieronim …. de, trebe sa fie „in duh” cu sarpele din deal ca sa aibe parte de aparare.

      Apreciat de 1 persoană

    • Ionut said, on octombrie 14, 2015 at 8:39 pm

      Am citit articolul din „Satmareanul”. E dureros ca s-a ajuns la aceasta situatie, dat fiind faptul ca Sf.Moaste au fost recuperate.

      Apreciază

  3. Ioan said, on octombrie 13, 2015 at 2:44 pm

    Deci din comentarii reiese ca preotii erau in Sf. Altar in timpul furtului? Pai de ce nu e clarificat in articol, abia reiese din comentarii! Pai trebuie clarificat din primele randuri care e situatia….Mai cu sonor si mai pe scurt !

    Apreciază

  4. Cristina Ana Maxim said, on octombrie 13, 2015 at 4:01 pm

    Cei care a avut privilegiul sa-i cunoasca pe acesti 3 minunati slujitori ai Domnului au stiut din prima clipa de care parte este adevarul.Mama,sora mea si ceilalti care au fost in acest pelerinaj alaturi de ei,sunt marturia vie ca nu au avut nici un amestec cu furtul Sfintelor moaste,si de aceea o multime de oameni s-au mobilizat spre a le veni in ajutor. Pozitia lor antiecumenism si anticip nu este o noutate pentru cei din zona si nu de putine ori au fost judecati atat de mireni cat si de ceilalti preoti pentru acest lucru….Din punctul meu de vedere, cunoscandu-i personal pot sa afirm cu tarie ca sunt unii din putinii piloni de baza a ortodoxiei noastre in aceste vremuri tulburi…Cu siguranta Dumnezeu va face lumina in ceea ce priveste furtul de care sunt acuzati pe nedrept iar ei vor reveni la turmele care ii asteapta acasa .Doamne ajuta

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on octombrie 13, 2015 at 4:57 pm

      Cristina Ana Maxim

      ” Pozitia lor antiecumenism si anticip nu este o noutate pentru cei din zona si nu de putine ori au fost judecati atat de mireni cat si de ceilalti preoti pentru acest lucru”______ daca este asa cum marturisiti aici: intai NE BUCURAM din inima ca avem asa preoti RARI in aceste vremuri de mare cadere si inselare, si apoi NU NE MIRAM ca sunt acuzati de asemenea josnicie pentru discreditarea lucrarii lor in inima poporului care ar trage vreun folos duhovnicesc de la ei.
      Dumnezeu sa-i intareasca si sa faca lumina in cazul lor !

      Apreciază

  5. Cristina Ana MAXIM said, on octombrie 13, 2015 at 4:28 pm

    Apreciat de 1 persoană

  6. cristi o. said, on octombrie 13, 2015 at 6:11 pm

    Faza cu Patriarhia, ca nu s-ar fi documentat… Pur si simplu nu tine… Cei de la varful BOR stiu perfect ce s-a intamplat – aproape ca au (neoficial) propriul serviciu secret informativ – nu misca nimic in parohiile din tara fara stirea lor! Stiu perfect ce s-a intamplat acolo, cine e vinovat… Cei trei preoti trebuia sa fie compromisi, apoi inlaturati, fiindca nu sunt pe linia satanistilor globalisti corecti politic. Ocazia era perfecta. Inscenarea furtului unor moaste… Doar ca moastele respective sunt arhicunoscute si imposibil de utilizat sau de pus la inchinare fara ca cineva sa se prinda – adica furtul nu avea niciun sens, ar fi fost descoperit oricum. Niste preoti, nu aveau cum sa se dedea prosteste la ceva complet inutil, care le-ar fi adus numai probleme, oricat de saraci duhovniceste ar fi fost ei. Oamenii sanatosi la cap nu isi bat singuri cuie in talpi si nu isi taie craca de sub fund… Ceea ce s-a urmarit, a fost compromiterea in fata enoriasilor si a oamenilor, in general, pentru ca lumea sa-i ocoleasca. In acelasi mod proceda securitatea cu oamenii incomozi, inainte de ’89 – despre barbati raspandeau prin cartier zvonuri ca sunt fosti puscariasi ori securisti iar despre femei, ca au practicat sau practica prostitutia. Rezultatul era acelasi: lumea ajungea sa-i ocoleasca.
    Slugarnicia capilor din BOR fata de tendintele antihristice ale noii oranduiri se datoreaza faptului ca acestia au fost promovati de fosta securitate, inainte de ’89, pe baza unor dosare compromitatoare cu care sunt tinuti la respect de stapanii actuali…

    Apreciază

    • el said, on octombrie 13, 2015 at 9:51 pm

      cristi o.

      daca este vorba de inscenare si-au ales gresit Sfantul!
      Sfantul Haralambie facatorul de minuni o sa le trazneasca o palma peste fata de or sa rasune vaile la impostori.
      Ar fi bine sa fie doar ceva ispita nepusa la cale , „bravura” unor bigoti tembeli oarecare si fara scopul de a discredita niste preoti vrednici, ar avea mai putinde dat socoteala imbecilii „evalviosi” hoti de cele sfinte

      Apreciază

      • dasvik said, on octombrie 14, 2015 at 2:07 pm

        @el

        Crezi ca exista vreun sfant care sa fie o „tinta buna” pentru a-i fura moastele? 😀

        Apreciază

      • el said, on octombrie 14, 2015 at 3:14 pm

        davisk

        nu, dar unii sunt mai aprigi ca altiii… 🙂
        de pilda SF Teodora de la Sihla nu se grabeste sa vina inapoi de la Lavra Pesterilor din Kiev unde pretind unii ca i s-ar afla moastele….

        Apreciază

  7. energein7 said, on octombrie 13, 2015 at 7:28 pm

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  8. Partizanu said, on octombrie 13, 2015 at 8:07 pm

    Intreb si eu asa. Oare de ce BOR nu l-a suspendat pe TEODOSIE pina ce se „lamureau” lucrurile in istanta? Va spun eu pentru ca buna sluga MASONERIEI JIDOVITE. Am dovezi si stiu ce vorbesc. DOAMNE AJUTA.

    Apreciază

    • el said, on octombrie 13, 2015 at 8:31 pm

      Partizanu

      lasa/l te rog pe Teodosie ca nu e el cel mai rau dintre capii BOR, incepi cu sarpele tarcat batran si viclean din deal si cu „Mierosul” sasait teofan mincinos si fatarnic, semnator de actele APOSTAZIEI si nepocait slujbas obedient la secu si masonerie, fratior bun , macar ca aparent in contradictie cu iubitorul de arginti danutz din deal…

      teodosie e un om inselat de cele materiale dar nu a semnat erezii , ba a adus ceea ce NIMENI altul nu a facut pana azi in BOR : CUVANTUL ADEVARULUI si marturisire in Romania( grecii Dimitrie Tselenghidis si Par Gheorghe Metallinos) , pentru el se roaga din cer bunul nostru Avva Arsenie Papacoic si acela NU se lasa usor pana nu scoate un suflet din ghearele celui viclean, mantuirea lui Teodosie nu e asa grea ca a LEPADATURILOR celorlate citate aici, si mai sunt si alte specimene militant ecumeniste cu mitre pe cap in BOR, e ticstit… NU e asta ocupatia de baza a lui Teodosie, la el caderea e lumeasca si daca vrea se vindeca USOR.

      Apreciază

      • el said, on octombrie 13, 2015 at 8:36 pm

        serios parizanu, redirectioneaza-ti tirul…. acela e mic copil pe langa altii, iar faptul ca a fost rusinat cu acele istorii de spaga( de unde supranumele Teodosie Spagoveanu) este pentru ca nefiind pe linia dorita ” de la centru” trebuia discreditat, si cand Dumnezeu ingaduie unui pacatos sa fie rusinat in public ii da o sansa sa se pocaiasca si sa se smereasca…. pe cei MORTI si FAR SANSA ii lasa sa propspere in rau si sa/si cultive FALSUL „nume bun” ca teofan si danutz…. pentru unii care au depasit un anumi parg al inrairii si s/au IMPIETRIT in rau nu mai merge….sunt vii doar ca sa pedepseasca poporul care isi merita capii…mantuirea lor ca la oculti e treaba deja discrenuta ei au ales singuri constient si asumat de ce parte a baricadei se situieaza, ca tatal lor diavolul…. si el e ingaduit sa lucreze in lume dar spre alt scop decat mantuirea lui proprie…

        sa dea Dumnezeu sa exagerez dar ma tem ca nu….

        Apreciază

      • Partizanu said, on octombrie 13, 2015 at 9:45 pm

        Eu il las dar nu il lasa ei. E dependent de insulina. La ultima sarutare a maini acestea erau de un aspect cadaveric. Asa ca soarta e in mainile altora. Nu si manuirea.

        Apreciază

  9. Ionut said, on octombrie 13, 2015 at 10:34 pm

    In mod sigur au furat-o. Voiau s-o aseze in biserica si sa anunte pe toata lumea sa nu se mai duca in Grecia pentru mana Sf.Haralambie, ci sa mearga acolo, la biserica.
    Prezumtia de NEVINOVATIE, fratilor! Vai de capul nostru. Si cautarea oii celei pierdute…

    Apreciază

  10. gheorghe said, on octombrie 14, 2015 at 8:20 am

    Citesc… citesc si mai ca-mi vine sa rad dar ma uimeste usurinta unor exprimari, cu pretentie de judecata – infailibila – ori verdict ne-echivoc.
    … Etichetarea ierarhilor Bisericii fara aratarea faptelor si ruga de indreptare (acolo unde se vadeste greseala…) nu este sanatoasa pentru nimeni daramite pentru un crestin!
    Poti fi trist si indurerat insa nu se cuvine sa batjocoresti pe cel inselat ori cazut in ratacire – sa ne rugam pentru ei sa ii lumineze Dumnezeu si sa se intoarca la Adevar!
    De ce le „luati” pacatele asupra domniilor voastre prin astfel de judecati patimase?
    –––––––––
    Si nu pot sa nu remarc o iinterventie… ca in filmele de desene animate:
    „In mod sigur au furat-o. Voiau s-o aseze in biserica si sa anunte pe toata lumea sa nu se mai duca in Grecia pentru mana Sf.Haralambie, ci sa mearga acolo, la biserica.”
    CUUUM?
    S-au tampit trei deoadata sa creada ca asa ceva este motivare de talharie si batjocorire???
    Cum poti gandi asa ceva? Asa idee nu „vine” in mintea unui preot ci doar a unui ratacit pentru care orice se poate face de catre oricine…
    Ca te-ar intreaba oricine, asa, de bun simt:
    DE UNDE LE AI? DE UNDE STIM CA SINT AUTENTICE? CUM DE AU AJUNS LA TINE?

    Apreciază

    • el said, on octombrie 14, 2015 at 12:53 pm

      Gheorghe

      faptele de ecumenism si apostazie ale lui teofan mincinosul si faranicul de la moldova si ale sarpelui tarcat din deal danutz ciobotea sunt demult binecunoscute ca s ale mai amintesc aici, poti sa te informezi si singur( gasesti material aici la scacsiv si nu numai ) , nu-i acuza NIMENI fara proble, eticheta pusa pe ei ramane din pacate o simpla constatare a nivelului duhovnicesc la care au ajuns singuri cu buna stiinta si ASUMAT.

      de rugat pentru ei se roaga intreaga Biserica , se folosesc DOAR daca se mai incadreaza la categoriile pomenite de Sf Ectenii „binecredinciosul” episcop, clerul binecredincios, etc

      Pocainta APOSTAZIEI si EREZIEI NU se face in Taina , asa ca NU am dovezi ca s-ar fi lasat de smintelile lor, clericul care a sustinut erezia /apostat a dus intreaga Biserica in greseala si pocainta lui NU este primita in Taina ca pentru pacatele personale, el ca sa fie iertat la Hristos trebuie INAINTEA INTREGII Bisericii sa se dezica de réreziile/inselarea/apostazia lui ca sa fie primita pocinata si intoarcerea sa la Adevar !

      astia sunt iude vechi si nepocaite, si probabil vor CRAPA cu moarte URATA in APOSTAZIA Lor ca nefericitul nicolae corneanu !

      pana se dezic de abaterile lor GRAVE de la Ortodoxie ii privesc ca pe niste NEfrati si NEparinti si nu primesc din mana lor nimic, Slava Domnului sunt inca MULTI preoti CURATI si FARA ABATERE de unde sa ma adap duhovniceste eu si mult popor inca.

      Apreciază

    • Mirela said, on octombrie 14, 2015 at 7:41 pm

      Gheorghe

      Spui: Si nu pot sa nu remarc o iinterventie… ca in filmele de desene animate:
      „In mod sigur au furat-o. Voiau s-o aseze in biserica si sa anunte pe toata lumea sa nu se mai duca in Grecia pentru mana Sf.Haralambie, ci sa mearga acolo, la biserica.”

      Chiar nu vezi că acolo era vorba despre o ironie? Oare preoţii acuzaţi ar fi putut să facă aşa ceva, de ai luat-o în serios?

      Apreciază

  11. Raluca said, on octombrie 14, 2015 at 9:36 pm

    Ce nu inteleg este sincronizarea planului celor din Grecia care i-au inculpat pe preotii romani (oare cine or fi fost acestia?), cu cei din Romania, adica conducerea BOR, care a fost rapid de acord ca preotii sunt niste hoti. Cum de preotii romani nu au fost aparati de calugarii manastirii Mega Spileo, care nu cred sa fi calcat in capcana furtului moastelor. Chiar nu inteleg de ce grecii ar sustine o asa minciuna pentru a compromite niste preoti din Romania, si ma refer mai ales la monahii greci din acea manastire, dar si la conducerea BOG, si nu la presa din Grecia care nu ar avea nici o retinere in a incrimina niste romani, oricare ar fi ei.

    Apreciază

  12. Cristina Ana Maxim said, on octombrie 15, 2015 at 4:43 am

    Cand au inceput sa marturiseasca impotriva ecumenismului,a cipurilor si a tot ceea ce se intampla in lume la ora actuala,parintele Emanuel Oros impreuna cu ceilalti doi parinti au stiut exact in ce lupta intra.La dansii nu a existat compromis,si constienti de consecinte au marturisit raspicat numai adevarul.Oare cati astfel de marturisitori mai exista in zilele noastre? Sper sa ma insel,insa eu cred ca au mai ramas foarte putini…cel putin in nord-vestul tarii,sunt pe cale de disparitie,nu stiu in rest.Incercarea grea la care sunt supusi acum sunt absolut sigura ca Dumnezeu le-a trimis-o cu un scop,iar daca El a ingaduit asta e numai spre folosul lor si al nostru al tuturor.Nu ne ramane decat sa ne rugam impreuna Celui de sus sa le dea putere si curaj sa reziste pana la capat caci avem mare nevoie de ei in aceste vremuri tulburi…Doamne ajuta

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.