SACCSIV – blog ortodox

IOAN BOLOVAN (şeful Comisiei internaţionale de Demografie Istorică): REFUGIATII sunt SOLUTIA pentru o EUROPA IMBATRANITA

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 24, 2015

Am avut dreptate:

TREI PIESE PUZZLE: 1) Declin demografic in Europa. 2) Invazie africana si araba in Europa. 3) Planul KALERGI, ROTHSCHILD, WARBURG – DISPARITIA RASEI ALBE din Europa

Tot soiul de specialist au inceput sa ne explice acum despre cat de bine e ca vin islamistii peste Europa.

Ioan-Bolovan-e1441011217590

Foto: http://ziarulfaclia.ro/doi-istorici-de-la-ubb-in-comitetul-international-de-stiinte-istorice/

Iata ce putem citi la De ce are nevoie Europa de imigranţi. Infuzia de „sânge tânăr”, obligatorie pentru viitorul bătrânului continent: „Nu e un fenomen nociv, trebuie doar înţeles”:
Miile de refugiaţi arabi care au luat calea Europei sunt „leacul” de întinerire a populaţiei de pe bătrânul continent. Concluzia îi aparţine istoricului clujean Ioan Bolovan, şeful Comisiei internaţionale de Demografie Istorică. Pe de altă parte, România, care suferă de „boala” a îmbătrânirii populaţiei ca şi alte state europene, pare a nu fi nici în viitorul apropiat ţinta imigranţilor, din cauza sărăciei şi a politicilor sociale proaste.
Valurile de emigranţi care au venit în Europa în speranţa unui trai mai bun sunt o soluţie de revigorare a populaţiei îmbătrânite din Europa, şi, sub nicio formă, nu trebuie privite drept o povară sau un fapt nociv. Aceasta este concluzia istoricului clujean Ioan Bolovan (foto mai jos, credit foto: Facebook, Napomun), totodată preşedintele Comisiei Internaţionale de Demografie Istorică, autorul a numeroase studii de demografie.

Acesta mai spune că procesul migraţiei nu este ceva inventat azi, că, de-a lungul timpului, oamenii mereu au migrat, şi că acest fenomen ar trebui să decurgă normal, fără tensiuni între etnii şi popoare, dar şi fără bariere, fie ele de natură fizică prin gardurile care au apărut la hotarele unor ţări, fie mentale – graniţele pe care le avem în minte.

”Europa are nevoie de o infuzie de imigranţi, tineri de regulă, calificaţi pe piaţa forţei de muncă, dar ar fi bine ca această infuzie să se desfăşoare lin, constant şi fără escaladarea tensiunilor interetnice şi, din păcate, a gardurilor”, spune istoricul român pentru ”Adevărul”.
2050: o treime dintre europeni, născuţi pe alte continente

Multe ţări de pe continentul european se confruntă cu fenomentul îmbătrânirii populaţiei şi că acesta atrage după sine numeroase consecinţe demografice şi socio-economice. ”Nu doar populaţia ţării noastre parcurge acest fenomen al îmbătrânirii populaţiei, ci şi restul ţărilor europene în grade de intensitate diferite. Poate doar Irlanda să stea mai bine din acest punct de vedere. Majoritatea statelor de pe continent, în special cele din Scandinavia, Occident şi lumea mediteraneană îşi ajustează piramida vârstelor ca să estompeze procesul de îmbătrânire cu imigranţi – este ştiut faptul că media de vârstă a imigranţilor care ajung în aceste ţări este una mai scăzută – , dar şi cu politici stimulative în domeniul familiei”, explică istoricul.

În opinia sa, emigranţii nu trebuie priviţi drept o ameninţare sau un element toxic pentru Europa, ci oamenii bătrânului continent trebuie să dea dovadă de toleranţă şi să înţeleagă motivele care i-au făcut pe aceşti oameni să-şi ia lumea în cap şi să caute binele în altă parte decât patriile lor, unde s-a ales praful de agoniseala lor.

”Prin urmare nu trebuie să privim ca fiind ceva nociv acest fenomen migratoriu, trebuie doar să-i înţelegem de fiecare dată cauzele, să fim pregătiţi mental ca indivizi, şi material-logistic ca state-autorităţi pentru a putea gestiona masele ce se pun în mişcare”, spune Ioan Bolovan.

În urmă cu puţin timp, un apreciat demograf italian Eugenio Sonnino (1938-2012) ajunsese la concluzia – în baza cercetărilor sale – că, în 2050, o treime dintre locuitorii Europei vor fi născuţi în afara continentului. Însă, ce trebuie reţinut, subliniază istoricul român, e că ”imigraţia rămâne una din pârghiile semnificative de atenuare a îmbătrânirii demografice”.
Ţările ocolite de refugiaţi în următorii 20 de ani  

Emigranţii evită România şi ţările din estul continentului din pricina nivelul de trai, însă le vor evita şi în următorii 20 de ani, zice Bolovan. Iar acest lucru, mai spune el, ar trebui să-i dea de gândit României şi celorlalte state răsăritene să elaboreze politici familiale bine gândite pentru a spori natalitatea.

”România, ca şi alte ţări din Răsărit sau Europa de Sud-Est, rămâne în afara destinaţiei de imigrare, cel puţin în următoarele două decenii până când discrepanţele economice faţă de democraţiile dezvoltate vor fi micşorate”, afirmă istoricul.

Ce are de făcut România? Conducătorii ei, continuă preşedinţele Comisiei Internaţionale de Demografie Istorică,  trebuie să gândească legi şi politici înţelepte care să sporească natalitatea, şi astanu doar prin banala mărire a alocaţiei pentru copii.

”Suntem aproape singura ţară europeană unde ajutorul statului pentru familiile cu copii se traduce într-o alocaţie lunară. Trebuie mărite sumele investite de stat pentru copii, dar într-un mod inteligent: prin reducerea impozitelor părinţilor salariaţi, prin acordarea de reduceri la taxele de educaţie, prin subvenţionarea dobânzilor la ratele pentru locuinţe în cazul tinerilor căsătoriţi şi cu cel puţin 1-2 copii, prin alocarea de vouchere nominale pentru achiziţia de obiecte, rechizite etc., prin susţinerea parţială a concediilor de odihnă pentru familiile cu copii mulţi. Este contraproductivă alocaţia existentă în prezent”, consideră Bolovan.
Lecţiile nebănuite ale predării istoriei

Un alt aspect pe care istoricul doreşte să-l sublinieze este rolul colosal al educaţiei, dar al educaţiei interculturale care nu construieşte garduri şi care se bazează pe cunoaşterea trecutului omenirii. ”Educaţia interculturală devine foarte acută în noua paradigmă europeană şi mondială în care trăim. Sper ca decidenţii să înţeleagă rostul disciplinei Istorie în formarea tinerilor, iar istoria să nu mai fie privită ca o Cenuşăreasă în planurile de învăţământ, în ceea ce priveşte statutul ei în lumea de azi”, subliniază profesorul.

Tagged with: , ,

58 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Apologetica said, on septembrie 24, 2015 at 10:45 am

    Niste nenorociti! Intai striga: „Exista explozie demografica! Ne trebuie planning familial!”. Apoi tot ei striga: „Suntem prea putini. Ne trebuie neaparat sange tanar din Africa si Asia.” Intradevar totul este bine gandit de adevaratii teroristi ai lumii…

    Pentru romani saracia se dovedeste a fi salvatoare uneori:
    „Emigranţii evită România şi ţările din estul continentului din pricina nivelul de trai, însă le vor evita şi în următorii 20 de ani, zice Bolovan. Iar acest lucru, mai spune el, ar trebui să-i dea de gândit României şi celorlalte state răsăritene să elaboreze politici familiale bine gândite pentru a spori natalitatea.”

    Se gandeste cineva dintre „oamenii destepti” din varful tarii sa interzica prin lege crima numita avort? Nici pomeneala de asa ceva.
    Cu ce-l ajuta statul pe Parintele Nicolae Tanase? Cu bete-n roate…

    Apreciat de 4 persoane

    • Mustafa said, on septembrie 24, 2015 at 12:38 pm

      Exact…nu sunt prea multi oameni pe planeta, sunt prea multi europeni pe planeta!!!

      Apreciază

    • Mustafa said, on septembrie 24, 2015 at 12:39 pm

      Pentru romani saracia se dovedeste a fi salvatoare uneori:

      „Eu imi apar saracia si nevoile si neamul” – Mihai Eminescu

      Apreciază

      • Radu Humor said, on septembrie 24, 2015 at 7:25 pm

        De ce-aş fi trist, că toamna tîrzie mi-e frumoasă ?
        Pridvoarele-mi sînt coşuri cu flori, ca de mireasă.
        Fereastra mi-este plină
        De iederi împletite cu vine de glicină.
        Beteala şi-o desface la mine si mi-o lasă,
        Cînd soarele rămîne să-l gazduiesc în casă.
        O prospeţime nouă surîde şi învie
        Ca de botez, de nuntă şi ca de feciorie.

        De ce-aş fi trist ? Că pacea duioasă si blajină
        Mă duce ca o luntre prin linişti de lumină ?
        E un surîs şi-n vraful de carţi, să mă alinte.
        Vieţi noi tresar vioaie din foste oseminte.
        Văd frunza că scoboară din ramuri cîte una.
        Le ruginise bruma, le argintase luna.
        Aud şi grînguritul de dragoste cu jele,
        Oprit cu porumbeii pe coama casei mele.

        Luceferii de noapte, scăpărători, i-adun
        Din cerul ca o coadă deschisă de păun.
        Singurătatea-mi doarme, culcată-n somn alături,
        De-a lungul, între pături.
        Mă-ntrebă cîteodată, trezită dintr-un vis :
        -,,Eşti tot aici cu mine si tot cu mine-nchis?,,
        Nu mă sfiiesc de dînsa, nici ei nu-i e ruşine
        Că fuge să se-ascundă de lume lînga mine.

        De ce-aş fi trist ? Că nu ştiu mai bine să frămînt
        Cu sunet de vioară urciorul de pămînt ?

        Nu mi-e clădită casa de şiţa peste Trotuş,
        În pajiştea cu crînguri ? De ce-aş fi trist ?
        Şi totuş…

        Tudor Arghezi

        Apreciază

    • amadessa said, on septembrie 24, 2015 at 8:20 pm

      Personajul Bolovan este chiar prorector la UBB. A venit de la Arad unde era un nimeni-n drum si s-a varat in blana recotorului Ioan Aurel Pop. Dupa cum de la sine se recomanda onomastic este cel mult un „bolovan” in stiinta istoriei. Ca demograf al istoriei a emis numai platitudini ca si in articolul cu pricina care-l descalifica total. Domnu Bolovan nu stie nici macar un lucru elementar pentru un istoric. Intotdeauna se pleaca de la cauzele unui fenomen si nu le descriptii fanteziste a consecintelor unui fenomen, cum ar fi migratia. Individul nu e capabil nici macar sa discearna intre migratia naturala, cum a fost de pilda nomandismul in istorie si migratia artificiala provocata de forte politice, militare, oculte, etc. Acest individ incaseaaza lunar pentru astfel de prestatii didactice, stiintifice si de cercetare vreo 4 salarii. Ca mason are grija sa-l „monitorizeze” pe cel care l-a propulsat in functii.

      Apreciază

  2. Mihail said, on septembrie 24, 2015 at 10:45 am

    @ Pentru fratele ioannis, cel ce își exprima îndoielile cu privire la Mișcarea Legionară și Corneliu Zelea Codreanu

    Iată ce a declarat jurnalistul Ion Cristoiu în emisiunea Eugeniei Vodă, ” Profesioniștii”, de la TVR 1 :

    „Am studiat 24 de dosare al Siguranţei interbelice despre Corneliu Zelea Codreanu şi în nicio filă nu am găsit informaţii compromiţătoare despre acesta. Şi credeţi-mă că Siguranţa ar fi făcut publice informaţii compromiţătoare despre Codreanu dacă ar fi găsit. Corneliu Zelea Codreanu a fost cel mai cinstit şi de onoare politician interbelic român, el nu a fost şi nu a putut fi manipulat, cum au fost ceilalţi politicieni, de către Carol al II –lea. Aşa se explică faptul că Corneliu Zelea Codreanu a fost urmat de către întreaga elită intelectuală interbelică: Noica, Cioran, Eliade etc.”

    Ion Cristoiu vorbește din documentele vremii, nu din povești. Totuși, frate ioannis, dacă ai îndoieli, vorbește cu foști deținuți politici legionari sau ne-legionari, care au avut colegi de celulă legionari, și, poate îți vei risipi îndoielile. Nu neg faptul că legionarii au săvârșit și erori, care i-au costat, pentru că au fost și ei oameni.

    Apreciat de 2 persoane

  3. john said, on septembrie 24, 2015 at 11:08 am

    Arhitecții noului Orient Mijlociu sau agenții haosului planetar
    Rostul este să fie distrus totul, să nu rămână nimic după tine, pentru ca după doar două generații dictatorii istoriei să convingă pe tinerii ajunși la majorat că regimul trecut a fost o nenorocire de care au fost scăpați doar de pronia cerească. Serios acum, în Africa, de exemplu, nicio țară nu o duce mai bine ca în perioada colonială. Dar, în câteva țări arabe era un pic mai bine. Cum de și-au permis acest lucru? Fără să dea 90% din petrolul lor și 80% din gaze? Nicio problemă, în câțiva ani o vor duce ca în comuna primitivă, iar ciclul va fi reluat chiar de la capăt. Deci, oameni buni, așteptați-vă la încă niște milioane bune de refugiați. Exodul este abia la început. Nu ne-au zis, oare, toți acești pacifiști că nu mai avem nevoie de armate naționale? Și că doar americanii pot apăra Europa?
    http://www.activenews.ro/externe/Arhitectii-noului-Orient-Mijlociu-sau-agentii-haosului-planetar-125019

    Medic sirian din România: Exodul imigranţilor în Europa este unul comandat și finanțat. Nu există sirian de rând care să aibă 40.000-50.000 de dolari să plece cu familia lui spre Occident.
    http://www.b1.ro/stiri/eveniment/medic-sirian-din-romania-exodul-imigrantilor-in-europa-este-unul-comandat-si-finantat-nu-exista-sirian-de-rand-care-sa-aiba-40-000-50-000-de-dolari-sa-plece-cu-familia-lui-spre-occident-125586.html

    Apreciază

  4. Mirela said, on septembrie 24, 2015 at 11:25 am

    Acest „istoric” are o gândire „vrednică” de numele pe care îl poartă. Măcar de nu ar fi fost istoric! Mai lipsea doar să îi critice pe strămoşii nostri pentru că, în loc să accepte cu bucurie „leacul de întinerire a populaţiilor” care li se oferea de către hoardele migratoare, acestea au fost primite cu sabia.
    Câtă nesimţire la acest bolovan!

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on septembrie 24, 2015 at 2:11 pm

      Mirela

      🙂 exact parerea mea, dupa acest comentariu as fi redundant !

      Apreciază

  5. gabi said, on septembrie 24, 2015 at 11:37 am

    Asta are un nume predestinat, este istet precum ii este si numele, sau este platit, ceea ce este mai plauzibil.

    Apreciază

  6. anonim said, on septembrie 24, 2015 at 11:54 am

    Ioan Bolovan participă la întrunirile de la Marea Lojă Naţională a României(MLNR). El spune ceea ce e invatat sa spuna.
    (http://gazetadecluj.ro/stiri-cluj-ziare-locale-barfe/bolovan-miroase-mason/)

    Apreciază

  7. JE said, on septembrie 24, 2015 at 12:13 pm

    – Planul Kalergi: genocidul popoarelor europene
    http://bit.ly/1LwS40d

    – Practical Idealism. The Racist and Supremacist Roots of the Ideology behind the European Union
    http://balder.org/couen

    – Free Muslim Immigration to Europe. The Barcelona Declaration. Euro Mediterranean EU’s dirty secret
    http://balder.org/euromed-en

    – Jewish involvement in the promotion of ‘hate speech’ laws, multiculturalism, mass immigration, denationalization, subversion of traditional values, and related items.
    (UK, SUA, Irlanda, Canada, Franta, Olanda)
    http://bit.ly/1JfYpzf

    – Ceea ce aţi vrut dintotdeauna să ştiţi despre Bruxelles UE dar nimeni n-a îndrăznit să vă spună
    (pentru versiunea pdf folositi optiunea descarca)
    http://www.relay-of-life.org/ro/index.html

    – European ‘No-Go’ Zones: Fact or Fiction? Part 1: France
    http://bit.ly/1ztT9Tu

    – European ‘No-Go’ Zones: Fact or Fiction? Part 2: Britain
    http://bit.ly/1XoyIB6

    Nicolas Paul Stéphane Sárközy Nagy Bócsai:

    Si nu doar o data:

    Dar ce etnie si religie are asta?

    Apreciază

    • el said, on septembrie 24, 2015 at 2:06 pm

      da de aia s-a insurat el si a facut plozi EXCLUSIV cu jidoafce ca el!
      voma pentru prosti de la un psihopat cu boala ticurilor si urat ca un drac,a ajuns Europa de rasul dracilor si ei o conduc cu cele mai descompuse CAZATURI umane …

      Apreciat de 1 persoană

      • zyke said, on septembrie 24, 2015 at 8:32 pm

        explica te rog, ca nu prea pricep…amestecarea aceasta de singe, de rase pare a fi ceva dupa trup, ca sa fii mintuit trebuie sa fii nascut din cer, adica botezat – ceea ce este dupa duh…pe parcursul a toata istoria oameni de diferite etnii si credinte au creat familii, si, bine daca au trait si au murit in duhul Ortodoxiei. cred ca aici problema sta in faptul ca aceasta amestecare se vrea cu forta…

        Apreciază

  8. JE said, on septembrie 24, 2015 at 12:16 pm

    – MAREA MINCIUNĂ ÎN AFACEREA MIGRANŢILOR: Dezvăluiri în ziarul nr.2 din Germania, Süddeutsche Zeitung
    http://bit.ly/1NVFmMj

    Apreciază

  9. Georgeta B said, on septembrie 24, 2015 at 12:43 pm

    Iar balamucul este solutia pentru astfel de minti degenerate!

    Apreciat de 1 persoană

    • geo said, on septembrie 24, 2015 at 1:04 pm

      Numai ca balamucul este la bnr:

      „Pe termen scurt vor fi nişte cheltuieli, pe care cred că un continent bogat şi le poate permite, iar pe termen lung va fi o oportunitate puternică pe care un grup de ţări bine administrate, cum se presupune că suntem, o pot gestiona. Poate pe termen lung vom putea profita de abilităţile şi competenţele imigranţilor şi ei pot devein parte a forţei de muncă din Europa şi din structura unei pieţe mai bune a muncii în viitor”, consideră Olteanu, care şi-a exprimat opinia personală la conferinţa „Romania Investor Days”, fiind întrebat care va fi impactul sosirii imigranţilor în Europa din perspectivă economică.

      El a arătat că multe dintre statele europene se confruntă cu o provocare demografică, iar pe termen scurt vor fi cheltuieli mai mari, chiar încurajate în anumite ţări.

      „Gândiţi-vă câte laude au fost aduse Germaniei că au ridicat cheltuielile, sunt 10 miliarde euro, şi nu neapărat pentru infrastructură, aşa cum se aştepta. (…) Menţionez că nu exprim poziţia Băncii Naţionale, ci o opinie personală. Refugiaţii ar trebui să fie bineveniţi. Oricine este un refugiat şi are acest statut ar trebui să fie binevenit”, a concluzionat Olteanu.

      http://www.mediafax.ro/social/bogdan-olteanu-refugiatii-ar-trebui-sa-fie-bineveniti-pot-contribui-pe-viitor-la-forta-de-munca-14745334

      Apreciază

  10. geo said, on septembrie 24, 2015 at 1:21 pm

    Maghiarii și-au ridicat garduri, au pus blindatele la hotare și au mobilizat rezerviștii. Mai mult de atât, au declarat că nu vor ca religia, cultura și modul lor de viață să fie schimbate în numele corectitudinii politice. România, prin vocea penalului Ponta și a ministrului de externe, a găsit de cuviință să ridice coada, ca o capră râioasă și să-i facă autiști și rasiști pe maghiari. Țara vecină e în stare de război, România doarme în izmenele generalului Oprea care ”face pregătiri la granița cu Serbia”. Noi așteptăm Sharia și primele decapitări. Noapte bună, România!

    http://politicstand.com/noapte-buna-romania/

    Apreciat de 2 persoane

  11. Mihail said, on septembrie 24, 2015 at 1:34 pm

    Tragedie la Mecca din nou. 310 au murit calcati in picioare, la o saptamana dupa incidentul cu macaraua ce s-a prabusit in timpul unei furturni ce a omorat mai mult de 100 de oameni.

    https://pietrelevorbesc.wordpress.com/2015/09/24/cel-putin-310-oameni-au-murit-calcati-in-picioare-in-mecca-
    arabia-saudita/

    Apreciază

    • JE said, on septembrie 24, 2015 at 1:44 pm

      „Tragedie la Mecca din nou. 310 au murit calcati in picioare, la o saptamana dupa incidentul cu macaraua ce s-a prabusit in timpul unei furturni ce a omorat mai mult de 100 de oameni.”

      De aici putem trage concluzia: Islamul este grav dăunător sănătății!

      Apreciat de 1 persoană

    • el said, on septembrie 24, 2015 at 2:08 pm

      Mihail

      ce spuneam atunci ca se calca SINGURI in picioare unii pe altii ca animalele in turma descreierate de „evlavia” freventa la fiecare „sarbatoare” anuala acolo…. ca a mai cazut si o macar pe ei e secundar

      Apreciat de 1 persoană

    • salut said, on septembrie 25, 2015 at 1:05 am

      Bilantul este de 716 morti si 805 raniti. Totusi nu inteleg ce s-a petrecut acolo. Ei zic ca au murit in timpul ritualului in care multimea arunca cu pietre in trei stele funerare reprezentandu-l pe satan. Si ca s-a produs o busculada. Fotografiile arata ciudat. Multi barbati dezbracati si cu cate un cearceaf de la brau in jos unii peste altii. Stranii ritualuri, stranie religie. Cu atat mai mult nu pot sa pricep cum un crestin adevarat se face avocatul acestei religii. Imi e sila de capsali, tanasescu, alexandru racu si altii si ma umplu de nervi cand citesc argumente de genul ” Mai bine sa se construiasca Casa Domnului ( adica moscheia) decat baze militare” Pai, mai tampitilor, nu ati auzit ce a spus Erdogan?
      „Moscheile sunt cazarmile noastre, cupolele coifurile noastre, minaretele baionetele noastre, iar credinciosii soldatii nostri” Pai ce alta declaratie de razboi mai vrei?? esti turc?

      Apreciat de 2 persoane

  12. geo said, on septembrie 24, 2015 at 1:34 pm

    Off topic:

    Surpriza zilei a fost Liviu Dragnea, a trecut prin fata mea si dupa cum vedeti i-am facut poza cand isi cumpara mancare, si drept urmare am inceput sa cant ceva…”interzis”, mai legionareste asa! S-a intors cu fata si zambea, sincer sa fiu nu prea era zambetul lui de acasa, si dupa cinci minute a venit la mine un baiat din SPP, foarte de treaba, si mi-a spus razand daca am ceva personal cu Liviu! Am stat de vorba cam 20 de minute, foarte inteligent baiatul si se vedea ca nu isi batuse joc de carte…

    https://deveghepatriei.wordpress.com/2015/09/14/am-fost-la-marea-adunare-nationala-de-la-tebea-romania-te-iubesc-dincolo-de-moarte/

    Eu stiam ca domnul mentionat mai sus este condamnat…de cind pina cind sepepe acorda protectie unui infractor???

    Apreciat de 1 persoană

  13. geo said, on septembrie 24, 2015 at 2:03 pm

    http://www.zf.ro/business-international/criza-demografica-din-europa-de-est-pune-sub-semnul-intrebarii-viitorul-economic-al-regiunii-3069530

    http://www.ziare.com/invazie-imigranti/romania/imigrantii-solutia-pentru-scaderea-demografica-a-europei-ce-trebuie-sa-faca-romania-1380716

    http://www.ziare.com/europa/stiri-europa/criza-demografica-o-bomba-cu-ceas-pentru-europa-1029235

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-20428982-vicepresedintele-bce-vitor-constancio-considera-imigrantii-pot-ajuta-europa-problema-sinuciderii-demografice.htm

    Citeva comentarii:

    Daca asa e, atunci aduceti femei imigrante.

    Cu 90% barbati musulmani furiosi care invadeaza in acest moment europa, nu se rezolva nicio problema demografica.

    Agenda e insa cu totul alta decat „forta de munca” si „saracii refugiati”. Si vine din afara Europei.
    ***
    rationamentul lui dom’ politician e fals. Desi societatea imbatraneste, paradoxal somajul (mai ales in randul tinerilor !) nu doar ca nu scade ci creste! Vorbim de 25% chiar in Spania lui vecina de exemplu. Raspunsul trebuie cautat in automatizarea tot mai prezenta in toate domeniile: industrie, agricultura, servicii, samd. Ce faceau acum 20 de ani 10 strungari manual face o masina controlata de computer astazi! Ce faceau 50 de contabili cu pixul si calculatorul de mana face un soft de contabilitate! samd Deci problema e mai degraba inversa!
    ***
    Inca un idiot politically correct!

    Si care ne considera mai cretini decit el!
    Aveti nevoie de brate de munca? Cu somajul care bintuie in europa? Cu productia mutata in China? Cu est europenii batind la usa si voi trintindu-ne usa in nas?
    Vreti mai multi copii in Europa? Protejati REAL femeile/parintii cu cariera. Mutati munca de birou acasa, infrastructura permite. Mai ieftiniti lucrurile pt copii ca tot sint chinezarii.
    Sintem 7,5 miliarde, prea multi. Doar ca ati dat pe mina unor populatii inapoiate tehnologie, vaccinuri, ajutoare nemasurat (FAO, UNICEF, etc) si ei s-au inmultit exploziv. E adevarat, ati trimis si arme, doar s-or omori intre ei – calcule gresite… s-au radicalizat si ne bat la usa.
    Ei nu sint si nu au fost nicind o solutie, au fost intotdeauna o problema incomplet si incorect rezolvata.
    Rasa caucaziana e in jur de 800 milioane. Sintem cu adevarat o minoritate si cu toate astea sudstinem civilizatia mondiala. Cu tot felul de proiecte. Dece trebuie sa disparem?
    ***
    http://www.zf.ro/business-international/criza-imigrantilor-refugiatii-gasesc-drum-spre-vestul-bogat-croatia-banca-centrala-europeana-provoaca-surpriza-spune-imigrantii-sansa-europei-sinuciderea-demografica-actuala-14715744

    http://www.invectiva.ro/lady-politicaca/iubim-soldatul-american

    Apreciat de 2 persoane

  14. Mălin said, on septembrie 24, 2015 at 2:07 pm

    Ăsta-i bolovan şi figurat, şi la propriu!

    Apreciază

  15. geo said, on septembrie 24, 2015 at 2:32 pm

    ”Europa are nevoie de o infuzie de imigranţi, tineri de regulă, calificaţi pe piaţa forţei de muncă, dar ar fi bine ca această infuzie să se desfăşoare lin, constant şi fără escaladarea tensiunilor interetnice şi, din păcate, a gardurilor”, spune istoricul român pentru ”Adevărul”.

    Sigur, cum sa nu…tineri, bine facuti, calificati in kalasnikoave, bombe, descapatinari…ce piata de forta de munca este in tarile arabe?

    Apreciază

    • geo said, on septembrie 24, 2015 at 2:34 pm

      A, si in crucificari, distrugeri de vestigii din patrimoniul umanitatii, jafuri, violuri…astae pregatirea care se cere pe piata fortei de munca de acolo…din tarile lor…

      Apreciază

      • geo said, on septembrie 24, 2015 at 3:35 pm

        Doamnei Merkel nu-i plac muncitorii români. Aștepta în schimb, câteva milioane de IT-iști, ingineri, doctori din lumea arabă, cel puțin, așa susține domnia sa.

        Când a constatat că a fost invadată de analfabeți violenți și murdari care, nici bine ajunși pe noul tărâm al făgăduinței, au început să vandalizeze, să-i țipe pe străzi Allahu Akhbar, să facă greva foamei că doresc să primească fără să facă nimic, nu mai puțin de 2000 de euro pe lună, ei care pretind că vin dintr-o țară devastată de război unde cu puțin noroc și multă muncă ar fi câștigat poate, 300 de euro, Angela Merkel și-a închis granițele. Să fi făcut un politician cu experiența dânsei o greșeală catastrofală, încât să nu fi putut presupune dezastrul pe care-l provoacă invitând practic o invazie? Greu de crezut… Oricum am pune lucrurile cap la cap, ne dă cu minus, și nu poți să nu te gândești la așa zisele teorii ale conspirației care spun că există un plan bine determinat de distrugere a Europei.

        http://politicstand.com/noapte-buna-romania/

        http://www.expunere.com/ovidiu-drobota-tampita-de-angela-merkel-dezbina-europa-in-cel-mai-cumplit-mod-posibil.html

        Apreciază

      • JE said, on septembrie 24, 2015 at 5:25 pm

        – Third World Savages That Have Invaded Germany are Raping Women Everywhere
        http://bit.ly/1L1nA9Y

        – Germany: Migrants’ Rape Epidemic
        http://bit.ly/1F6Jp5z

        – Sweden: Rape Capital of the West
        http://bit.ly/178l4LV

        – A look at statistics: Sweden – A raped country
        http://bit.ly/1NiVHce

        – Sweden: A New Hell for Women
        http://bit.ly/1M07Vrc

        Oare de ce nu se ia nici o masura impotriva violatorilor? Pai vedeti ce vroia debilul ala de Kalergi.

        – Meanwhile in Sweden

        Apreciază

  16. geo said, on septembrie 24, 2015 at 3:33 pm

    http://www.art-emis.ro/editoriale/3091.html

    http://www.invectiva.ro/lady-politicaca/toleranta-la-ipocrizie-si-dublu-standard

    http://www.invectiva.ro/lady-politicaca/toleranta-la-ipocrizie-si-dublu-standard-ii

    http://www.activenews.ro/stiri-social/Ce-cred-eu-despre-criza-refugiatilor-si-cui-serveste-un-conflict-romano-musulman-124451#.Vehargc-_EA.facebook

    http://www.cotidianul.ro/stiglitz-ue-este-pe-cale-sa-si-distruga-viitorul-267370/

    http://www.cotidianul.ro/inalt-oficial-ungar-sua-sunt-la-originea-problemei-imigrantilor-din-europa-261740/

    http://art31.ro/planul-kalergi-genocidul-popoarelor-europene/

    http://balder.org/avisartikler/Barcelona-Declaration-Euro-Mediterranean-English-Version-2009.php

    http://balder.org/judea/Richard-Coudenhove-Kalergi-Practical-Idealism-Vienna-1925.php

    http://www.napocanews.ro/2015/08/dovada-clara-ca-ong-uri-din-europa-finantare-din-sua-sau-cu-fondatori-americani-ajuta-fenomenul-migratiei-musulmane-in-ue.html

    http://www.napocanews.ro/2015/08/ocupatie-islamista-a-europei-fara-soldati.html

    http://www.napocanews.ro/2015/08/diferenta-dintre-refugiati-si-imigranti-ce-trebuie-sa-stii-despre-aceste-doua-fenomene.html

    http://www.napocanews.ro/2015/08/ce-ascund-imigrantii-sirieni-minciuni-legate-de-calauze-si-platile-enorme-pe-care-le-cer.html

    http://www.napocanews.ro/2015/08/poze-emotionante-cu-refugiatii-sirieni-oare.html

    http://www.americanthinker.com/articles/2009/08/the_hijra.html

    http://balder.org/judea/Hate-Speech-Laws-Immigration-Jewish-Influence-France.php

    http://balder.org/judea/Hate-Speech-Laws-Immigration-Jewish-Influence-Britain.php

    http://balder.org/judea/Hate-Speech-Laws-Immigration-Jewish-Influence-Holland.php

    http://balder.org/judea/Hate-Speech-Laws-Immigration-Jewish-Influence-Ireland.php

    http://balder.org/judea/Hate-Speech-Laws-Immigration-Jewish-Influence-Canada.php

    http://balder.org/judea/Hate-Speech-Laws-Immigration-Jewish-Influence-USA.php

    http://www.socialeast.ro/vestul-si-restul-un-caz-autohton-de-auto-colonizare/

    http://onlinereport.ro/presedintele-croatiei-o-face-praf-pe-angela-merkel-in-problema-refugiatilor-ce-cuvinte-a-avut-la-adresa-cancelarului/

    http://www.ziarulnatiunea.ro/2015/09/18/imagini-ale-esecului-politicii-s-u-a-de-impunere-a-democratiei/

    http://www.expunere.com/de-ce-are-nevoie-america-de-un-razboi-major-in-europa-dorinta-americanilor-de-a-incepe-un-razboi-in-europa-este-pentru-a-si-salva-economia.html

    http://psnews.ro/vosganian-verdict-dur-decizia-nu-mai-apartine-de-mult-clasei-politice-cine-sunt-tipii-cu-ochelari-negri-si-gulere-ridicate-91233/

    http://gandeste.org/general/mafia-ong-cate-sute-de-mii-de-euro-au-mai-incasat-alina-mungiu-si-alti-agenti-soros-dintr-un-fond-de-25-542-635-euro-cu-tinta-romania/58449

    http://www.flux24.ro/sefa-fmi-pusa-sub-acuzare-de-catre-instanta-franceza-christine-lagarde-nu-vrea-sa-demisioneze/

    http://www.ziarulromanesc.de/index.php/diaspora/484-prietena-miliardarului-george-soros-numita-de-iohannis-responsabila-cu-romanii-din-diaspora

    http://www.art-emis.ro/editoriale/3117.html

    http://www.dzr.org.ro/sua-si-ue-deranjate-de-faptul-ca-rusia-doreste-sa-distruga-toate-celulele-teroriste-din-orientul-mijlociu/

    http://www.agerpres.ro/externe/2015/09/14/sua-cunosc-pozitiile-statului-islamic-dar-nu-le-bombardeaza-sustine-serghei-lavrov-10-28-37

    http://www.bursa.ro/de-ce-trebuie-impartita-europa-in-destepti-si-idioti-278359&s=editorial&articol=278359.html

    http://www.sroscas.ro/site/2015/09/13/cum-imbogateste-europa-crima-organizata/

    http://www.art-emis.ro/editoriale/3104.html

    http://karamazov.ro/index.php/polemici/453-pe-repede-inainte-spre-ferma-animalelor.html

    http://www.ziare.com/invazie-imigranti/europa/planul-diabolic-de-distrugere-a-europei-1381733

    http://www.cotidianul.ro/noam-chomsky-sua-sunt-cel-mai-mare-stat-terorist-iar-europa-servitorul-lor-260209/

    https://bogdanduca.wordpress.com/2015/09/23/cotele-unice-inca-o-victorie-a-ue-asupra-statelor-suverane-europene/

    https://bogdanduca.wordpress.com/2015/09/19/de-ce-evreii-s-au-bucurat-cand-romania-a-pierdut-basarabia/

    http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=450118&title=incredibil-prof-univ-dr-corvin-lupu-dezvaluie-planul-prin-care-ceausescu-a-fost-tradat-in-1989-depozitele-alimentare-ale-romaniei-erau-arhipline-dar-magazinele-erau-goale-si-romanii-nu-aveau-ce-manca-

    Apreciază

    • mircea.v said, on septembrie 24, 2015 at 9:13 pm

      Pai sa-l reprimeasca pe monahul Teodot, sau sa-si ceara iertare ca l-au dat afara, sa-l dezgroape pe Parintele Calciu, sa reposteze materialul care l-au retras ref la cipuri – biometrie, si mai trebuie sa treaca ceva apa pe Dunare pana sa ajunga la nivelul unde i-a lasat Parintele Justin. Adica, manastirea si-a pierdut credibilitatea.
      Vorbele astea mi se par, la acest moment, asa, vorbe goale.

      Apreciază

  17. Ioan C. said, on septembrie 24, 2015 at 5:04 pm

    Comuniştii, apărătorii democraţiei 🙂

    Din Constituţia (comunistă) din 1952:
    Art. 86
    (…)
    Orice asociatie cu caracter fascist sau antidemocratic este interzisa. Participarea la astfel de asociatii este pedepsita de lege.”
    Sursa: http://www.rogoveanu.ro/constitutia/const1952.htm

    Apreciază

  18. dante said, on septembrie 24, 2015 at 5:37 pm

    Domnu Bolovan si de ce ma rog populatia Europei a imbatrinit, vine cumva din evul mediu, sau sint de-o seama cu Tutankhamon, ori e imbatrinita de atita homosexualitate si lesbianism asortat cu planning familial?
    Dumneta vrei sa spui ca o asa fericire n-a mai vazut Europa de pe vremea vechilor greci, ei afla ca istoria cu calul Troian se repeta, chiar daca au trecut mii de ani de atunci, iar dumneta nu ai invatat nimic, ci ai trecut ca gisca prin apa cind ai facut scoala.
    O sa vedem cu toti dupa vestita „primavara araba” cumplita „iarna europeana” pe care unii tradatori de tara cum esti tu, o propovaduiesc prin toate mijloacele mass media. Te-as intreba daca ai copii, dar nu cred ca ai, pentru ca daca ai avea cred ca ai gindi un pic diferit, macar de dragul lor nu al celorlalti. Probabil nu esti decit un homosexual obosit si imbatrinit care asteapta o mareata revigorare araba…o s-o ai cu virf si bine indesata.
    Pentru poporul roman nu esti decit o haimana pupincurista si cu un singur neuron.

    Apreciază

  19. remus said, on septembrie 24, 2015 at 6:05 pm

    Tragedie de proporții la Mecca. Busculadă cu cel puțin 717 morți și peste 800 de răniți.
    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/International/Busculada+cu+cel+putin+150+de+morti+in+apropiere+de+Mecca

    Apreciază

    • Mirela said, on septembrie 24, 2015 at 7:10 pm

      Incredibil! Să moară peste 700 de oameni din cauză că, din „pioşenie”, s-au călcat în picioare unii pe alţii!
      Dacă la Mecca, unde se presupune că sunt evlavioşi, se comportă astfel, la ce ne putem aştepta de la ei în Europa? La ce să se aştepte de la ei creştinii, pe care îi urăsc şi dispreţuiesc şi împotriva cărora sunt îndoctrinaţi „din faşă”?
      Oare chiar aşa de tâmpiţi să fim, încât să îi primim cu flori în patul nostru? Că văd că ni se propune, prin mass-media, să schimbăm telenovelele cu istorisirile lăcrimătoare despre „refugiaţi”. Îi vedem barbaţi vânjoşi, bine hrăniţi, bine îmbrăcaţi, frezaţi şi dotaţi cu telefoane după ultima modă, agresivi, cu energie şi tupeu debordante, dar ni se spune că nu vedem bine, ci aceştia sunt bieţi refugiaţi.
      Câţi dintre tinerii nostri arată ca „refugiaţii”? Ai nostri sunt palizi, slabi, anemici, subnutriţi, dar suntem invitaţi să le plângem de milă „bieţilor” jihadişti!
      Să-i întrebăm ce le lipseşte şi să le procurăm iataganele cu care să ne taie capetele ţinute degeaba în poziţie superioară!

      Apreciază

      • Bogdan said, on septembrie 24, 2015 at 7:42 pm

        Conteaza mai mult sa facem, decat sa scriem. Te asteptam sambata, orele 17, la manifestatie.

        Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 24, 2015 at 7:50 pm

        Bogdan

        Pe baza scrisului, facem. Informatia e baza. Ca altfel nu stii ce sa faci. Deci nu e corect a spune ca facutul conteaza mai mult decat informatia.

        Sau la ce te-ai referit?

        Apreciază

      • Bogdan said, on septembrie 24, 2015 at 8:41 pm

        Ca nu e suficient sa scriem, sunt destui care scriu si/sau citesc, dar fara fapte concrete nu ai cum sa realizezi ceva (a propos, pe cati din cei care nu vor moschee i-ai vazut la actiunile din B-dul Expozitiei ?). Nu am spus ca scrisul nu ar avea rost.

        Apreciază

      • Mirela said, on septembrie 24, 2015 at 9:18 pm

        Dragă Bogdan,

        De unde eşti? Unde mă aştepţi?
        E adevărat că e important şi să facem, nu doar să vorbim, dar are vreo importanţă şi unde trebuie facem? Sau, ce trebuie să facă fiecare?
        Presupun că mă inviţi în Bucureşti, dar eu stau foarte departe de zona aia. Oare nu-s destui bucureşteni care să îşi exprime opoziţia? Trebuie să bat eu sute de kilometri? Pe ce bază creştină îmi faci acest reproş? Tu mergi să susţii manifestaţii la sute de kilometri?
        Nu ar fi mai bine să îi impulsionezi „să facă” pe cei din jurul tău?
        Şi nu e firesc ca, la acţiunile de „apărare a cetăţii”, să participe cu precădere bărbaţii? Nu mai avem bărbaţi?

        Apreciază

      • Mirela said, on septembrie 24, 2015 at 10:07 pm

        Aşa şi cu „refugiaţii”:

        Apreciază

  20. JE said, on septembrie 24, 2015 at 6:16 pm

    In curand si in Romania:

    – Huge crowd of Migrant Muslims attack police in Germany – Please wake up

    – Muslim women attack Austrian bus driver

    – ‘We’re Going to Be the Majority Soon’ taunt Muslims

    – Zeci de ONG-uri din Romania cer autoritatilor sa DESCHIDA portile pentru refugiati. Reactia lui Ponta
    http://bit.ly/1jefEpp

    – Cosmar pentru doua ROMANCE in Suedia. Rapite, violate si transformate in SCLAVE sexuale
    http://bit.ly/1KxeA90

    Ce insamna sa fii salbatic:
    – Immigrants have absolutely no respect for dead!! cemetery on Croatia-Serbia border

    Bonus:
    – Exclusif. Deux terroristes présumés arrêtés à la frontière hongroise
    http://bit.ly/1G4PF8W

    Ce fac oamenii normali la cap:
    – Patriots in Finland demonstrate against open borders

    Tupeu de harap:
    – Italy: African asylum invaders stage protest „No good food! No pocket money! No good clothes!”
    http://bit.ly/1jehXsx

    Apreciază

  21. JE said, on septembrie 24, 2015 at 6:31 pm

    – Nick Griffin BNP MEP immigration bust up with Socialist MEP

    Apreciază

    • Mustafa said, on septembrie 24, 2015 at 7:17 pm

      Domnul Griffin este un om care si-a pierdut ochiul drept pentru a-si apara adevarul, la fel ca Jean Marie Le Pen, sau ca martirii Francois Duprat si Jorg Haider sau cei 2 tineri nationalisti omorati acum 2 ani in Grecia!
      Oameni care s-au sacrificat pentru o Europa libera!

      Apreciază

  22. Iones said, on septembrie 24, 2015 at 6:34 pm

    Episcopia Devei si Hunedoarei ii cheama pe romani la o conferinta despre creştinismul din Europa sustinuta de HORIA ROMAN PATAPIEVICI. Episcopia il numeste chiar „scriitor si om de cultura”

    http://ziarullumina.ro/horia-roman-patapievici-la-deva-105533.html

    Apreciază

    • gheorghe said, on septembrie 24, 2015 at 6:57 pm

      Poate ca nu mai vad bine…
      Simbolul cerc taiat in 6… Asa o fi?
      Ce ar reprezenta? Este ceva ortodox?
      Eu vad suprapunere intre blasfemia crucii frante si intoarse catre „in jos” – a ratacitilor de la Beatles,.. cica a pacii – a lepadarii de Hristos ..
      Peste care este pus un „Y” pe care il vad cam peste tot pentru simbolizarea Yoga!
      Mai nou, intr-o reclama (in Vancouver. Canada) este pus un copil care sta – chipurile – „in maini”, cu picioarele in sus (stiti ca demonizatii cred ca fac sa mearga invers timpul … biologic!) si scrie IÖGO…. asa, pentru obisnuirea de mici cu minciuna satanizarii ca doar se citeste iog-o, aproape ca iog-a. Iar in engleza, de multe ori o si a se citesc/pronunta ca un fel de „ă” – adica suna la fel…

      Apreciază

  23. gheorghe said, on septembrie 24, 2015 at 6:49 pm

    Zice Bolovanu:
    „Educaţia interculturală devine foarte acută în noua paradigmă europeană şi mondială…”
    Zic si eu:
    Noua paradigma este a cui isi face idol din ea si i se inchina – nebunilor hipnotizati de New Age – yoga, scientologi, papistasi, musulmani, zen-i, buddhisti… pagani si eretici care vor sa cucereasca universul, multi-versul, planetele… sa exploateze meteoritii, si alti bolovani umblatori fara constiinta… Nici vorba de „viitor” al umanitatii nici bio-digito-animalul nemuritor! – trans-human, cica!
    Educatia inter-culturala NU EXISTA, asta ar fi o struto-camil, sarpe cu pene, etc.
    Educatia presupune sa iti cunosti propria cultura – mai intai!, apoi sa „iei act” de altele… sa inveti cum sa te feresti de toxicitatea si nocivitataea lor, tocmai pentru ca NU ESTE A TA!.
    Putin din ce e altora poate ajuta.
    Inter-culturalitatea este ca urina in apa – nu mai e buna apa dar cine o spurca iti zice toie sa o bei ca e buna… in mintea lor.
    –––
    Daca nu mai facem copii sa tot creasca populatia…. asta nu inseamna sa aducem veneticii sa „acoprere” o crestere ne-necesara, o „dezvoltarea” teoretica si o mixtura… programata.
    Putini dar buni si adevarati, nu corcituri momite de gabdirea bolnava a dezvoltarii/cresterii neincetate – cancerul societatii… „mondiale” si auto-distrugere prim epuizarea resurselor.

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 24, 2015 at 7:04 pm

      gheorghe

      Declinul demografic nu inseamna putini dar buni, inseamna si el disparitia neamului. Altfel decat prin navalirea altora, dar tot disparitie.

      Trebuie sa facem copii.

      Apreciază

    • Mustafa said, on septembrie 24, 2015 at 7:22 pm

      Ca o completare… a fi singur la parinti consider ca e un dezavantaj, spiritual chiar. Ajungi sa fii rasfatat. Cand ai mai multi frati te raportezi altfel la lume. Pana la urma si noi suntem „frati”, si pentru a ne mantui ni se cere sa ne avem ca fratii. In plus de la o varsta mica si copii sunt constransi sa-si ajute parintii cu treburile casei si invata ce e munca. Fetele isi pot ajuta fratiorii mai mici si astfel se pregatesc pentru anii in care ele vor fi mame. Copii se pot consulta intre ei la lectii, si cu un frate sau o sora vei fi intotdeauna mai deschis decat cu un prieten, chiar si daca acesta e foarte apropiat.
      Mai bine 3-4-5 copii crescuti modest decat 1-2 crescuti in puf.

      Apreciat de 1 persoană

  24. Ramona Pintea said, on septembrie 25, 2015 at 1:48 pm

    eu nu-s de acord cu ce spune Ioan Bolovan;

    mâine vin la tine

    Apreciază

  25. […] IOAN BOLOVAN (şeful Comisiei internaţionale de Demografie Istorică): REFUGIATII sunt SOLUTIA pent… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.