SACCSIV – blog ortodox

Mass-media Israel: RUSIA intervine MILITAR in SIRIA contra ISIS

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 2, 2015

Iata ce putem citi la Presa din Israel: Rusia a început intervenția MILITARĂ în Siria contra ISIS. Reacția SUA:

Rusia „a început intervenția militară în Siria, trimițând un contingent aerian la o bază a Armatei Siriene pentru a ataca ISIS și rebelii islamiști”, anunță siteul israelian Ynet, citat de B92.

Conform aceleiași surse, piloții ruși vor ajunge și ei în Siria în următoarele zile. Diplomații occidentali afirmă că „forța expediționară rusă a ajuns deja în Siria și s-a instalat într-o bază aeriană a forțelor armate”.

„Se pare că bază se află în apropierea Damascului și va servi, ca o bază rusească de operațiuni”, arată aceeași sursă.

Siteul israelian afirmă că „mii de soldați ruși vor ajunge în Siria, inclusiv instructori, personal logistic, tehnic dar și membrii ai diviziei aeriene și piloții care vor opera avioanele”.

Siteul notează că prezența rusă pe cerul Sirian va „schimba definitiv dinamica existentă în Orientul Mijlociu”.

Articolul israelian afirmă că rușii discută cu partea siriană despre vânzarea unui pachet de avioane de luptă Mig 29 și de antrenament Yak-130, care „pot opera ca avioane de atac”.

Siteul israelian afirmă că „Rusia nu nutrește intenții ofensive față de Israel și alte state suverane din zonă, principalul ei scop este să lupte cu ISIS și astfel să-l păstreze pe Assad la putere”.

Diplomații occidentali citați spun că Obama este conștientă de intenția Rusiei de a interveni în Siria, dar „nu are emis nicio reacție”.

Mai mult, articolul afirmă că „Rusia nu este singura țară care își coordonează politica din Orientul Mijlociu cu Iranul” și că „Statele Unite au îmbrățișat această idee”.

„Guvernul american s-a consultat cu reprezentanții regimului Iranian în ceea ce privește un efort comun împotriva ISIS în Irak. Se pare că oficialii americani privesc Iranul ca pe o forță centrală și necesară în campania împotriva Statului Islamic din Irak”, afirmă Ynet.

Războiul din Siria, care durează de peste patru ani, a făcut ca peste 4 milioane de oameni să-și părăsească locuințele. Majoritatea s-au refugiat în țările vecine, Liban, Turcia și Iordania, dar mulți au ajuns și în Europa.

În ultimul timp, armata siriană a pierdut teren în fața rebelilor islamiști, președintele Assad recunoscând că trupele au fost nevoite să se retragă de pe teritorii pentru a putea să le protejeze altele.

 

Tagged with: , , , , , , , ,

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. dante said, on septembrie 2, 2015 at 4:43 pm

    Asadar incepe dansul!
    Acuma sa te tii, sa vedem ce pretexte vor gasi americanii impotriva rusilor care indraznesc sa se ia de jucaria americana numita ISIS.
    Usor usor intram in faza calda a razboilului care va porni din Siria, lumea este un cazan in clocot, iar fructul este copt.
    Foarte „suspecta” este tacerea SUA in ultima perioada, de parca nici usturoi n-au mincat si nici gura nu le miroase. Sa dea Dumnezeu sa nu luam si noi calea exilului ca amaritii aia din Siria, caci ne asteapta vremuri grele.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • Irina said, on septembrie 3, 2015 at 12:26 pm

      Exact, Razboiul bate la usa, asa cum a spus pr Paisie Aghioritul.

      Apreciază

  2. Rusia NU va participa la bombardarea Statului Islamic said, on septembrie 2, 2015 at 5:31 pm

    Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a infirmat informațiile conform cărora militari ruși, în mod concret piloți militari, ar intenționa să ia parte la bombardamente asupra pozițiilor grupării Statul Islamic (SI). ‘Să nu dați crezare acestor informații’, a declarat Peskov miercuri, în fața jurnaliștilor, informează agenția de presă Interfax, citată de Agerpres.

    Anterior, în mass-media israeliene apăruse informația conform cărora Rusia ar fi decis să trimită în Siria aviație militară pentru a combate gruparea SI.

    Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Mark Toner, a declarat cu o zi înainte, comentând aceste informații, că Washingtonul ar saluta o sporire a participării Rusiei la lupta împotriva SI.

    Potrivit lui Toner, Departamentul de Stat al SUA a văzut informațiile unor mass-media conform cărora Rusia ar fi decis să trimită în Siria aviație militară. Totodată, el a subliniat că partea americană studiază deocamdată această informație și nu o poate confirma, informează Agerpres.

    ‘La drept vorbind, în privința acestui subiect ne aflăm în continuare în căutarea adevărului’, a spus Toner.

    Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/kremilinul-confirma-rusia-nu-va-participa-la-bombardarea-statului-islamic_242359.html#ixzz3kakTI0NR

    Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/kremilinul-confirma-rusia-nu-va-participa-la-bombardarea-statului-islamic_242359.html#ixzz3kakQ40wD

    Apreciază

  3. marian said, on septembrie 2, 2015 at 9:27 pm

    Daca Rusia se prezinta ca si cum ar refuza invitatia de a face razboi in afara granitelor rusesti, iata cum o stire neconfirmata pare sa dea apa la moara intrarii deschise a Rusiei in malaxorul razboiului. Pe scurt, isis ar fi atacat si facut victime intr-o tabara militara ruseasca din sudul Dagestanului.
    Mai mult o masina capcana ar fi explodat in Latakia Siria iar un numar de copii au fost ucisi in Damasc in imprejurari legate de examen din vara.
    Apara-i Doamne!

    Apreciază

  4. marian said, on septembrie 2, 2015 at 9:38 pm

    5 nave chinezesti zumzaie pe langa Alaska. Una e amfibie, 3 sunt pt atac si alta cara provizii. Vine aniversarea wwII in China si poate ca, de aceea se intampla asta…

    Apreciază

  5. Ecaterina said, on septembrie 4, 2015 at 2:30 pm

    Să nu credeți nimic din ce spune issrael !! Astea sunt contrainformațiile, care ne spun că vor ataca foarte curând Siria. Propaganda anti-goimi lucrează fără odihnă.

    Apreciază

  6. […] Mass-media Israel: RUSIA intervine MILITAR in SIRIA contra ISIS […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.