SACCSIV – blog ortodox

Sfantul Mare Mucenic GHEORGHE

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 23, 2015
Tagged with:

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. tanase said, on aprilie 23, 2015 at 9:16 am

    Salut. Vasile ti-am trimis un email cu titlul „Tema”, vreau sa stiu daca l-ai primit.

    Apreciază

  2. geo said, on aprilie 23, 2015 at 9:23 am

    Multi, fericit si binecuvantati ani! tuturor celor care poarta numele Marelui si Sfantului Mucenic GHEORGHE.

    Apreciază

  3. M said, on aprilie 23, 2015 at 10:50 am

    Ce parere aveti de teoria ereticilor neo protestanti care zice ca,de fapt Sf Gheorghe ar fi omorat o reptila.mare (ceea ce noi azi numim dinozauri, iar in trecut se numeau balauri/dragoni etc)? Ei ar zice ca, cativa ar fi supravietuit pe Arca dar au fost vanati de-a lungul secolelor pana la extinctie.

    Apreciază

    • Prahovean said, on aprilie 23, 2015 at 12:23 pm

      Prostioarele acestora sunt ridicole. Este una din multele lor tentative de a combate evoluționismul, dar într-o formă atât de proastă, că până și copii evoluționiștilor râd de ei. În felul acesta dau apă la moară atei și compromit creaționismul.

      Apreciază

      • M said, on aprilie 23, 2015 at 12:58 pm

        Hmm…atunci ca si crestini unde putem incadra dinozaurii? Caci au existat. Si mi-e greu sa cred in big bang si miliarde de ani. Scuze ca deviez de la subiect dar as fi interesat si de o perspectiva ortodoxa. Multumesc.

        Apreciază

      • mircea.v said, on aprilie 23, 2015 at 3:46 pm

        @M,

        „Cartea facerii, crearea lumii si omul inceputurilor” – Serafim Rose.
        Este super.
        Dumnezeu, Biblia, Sfintii Parinti vs evolutie, stiinta, dinozauri, miliarde de ani….
        se gaseste pdf pe net.

        Asa e, in Hronograf nu se spune de dinozauri, dar e foarte utila si aceasta.

        Apreciază

      • anonim said, on aprilie 23, 2015 at 5:41 pm

        pai evolutionismul este o prostie din mai multe puncte de vedere, de exemplu nici un animal nu e macar la fel de aproape de destept ca omul. Iar la atata timp de „evolutie” ar fi cazu. Fiarele de pe pamant oricat ar evolua nu pot sa devina oameni pentru ca nu au suflet. Totusi exista o oarecare „evolutie” care mai bine s-ar numii adaptare. Oricum nu avem nevoie sa stim detalii

        Apreciază

      • artion said, on aprilie 23, 2015 at 6:59 pm

        / M

        Ti am dat exemplul cu uriasii insa despre dinozauri nu este mentionat in Honograf , citindu l insa poti afla cati ani s au scurs de la primii oameni Adam si Eva pana in zilele noastre. Daca au existat uriasi, sau acele creaturi numite „dinozauri” (ceea ce rezulta din descoperirile arheologice) au existat in timpul scurs de la facerea lumii pana in zilele noastre. Iar timpul asta nu are cum sa fie de ordinum miliardelor..

        Apreciază

    • artion said, on aprilie 23, 2015 at 1:31 pm

      / M

      Sunt teorii in duh protestant. Ei resping nu numai dreapta credinta despre Maica lui Dumnezeu ci si, in mod special, cultul si rugacuinile ce i se aduc in Biserica, pe motiv ca insusi Fiul ei nu i-a dat cinstea cuvenita.

      Au existat si uriasi, referinte sunt in biblie si in descoperirile arheologice, si nu au existat acum nu stiu cate miliarde de ani, au existat inainte de potop, ramasite ale acestor uriasi le gasim si in timpul lui David.

      E o carte „Hronograful” a lui Gheorghe Chedrinos. Caut o e interesanta 🙂

      Apreciază

    • carlos said, on aprilie 23, 2015 at 5:32 pm

      Cartea lui Iov, cap. 41, 12-33; e descrisa o fiara care e cat se poate de „dragon” sau „dinozaur”, reptila mare care scuipa foc. Cuvantul asta „dinozaur” s-a mai scris p-aici, vine de la groaza si reptila si a aparut recent; dupa mintea mea putina au trait, si poate inca mai traiesc fiarele astea.

      Apreciază

  4. Gabriel said, on aprilie 23, 2015 at 1:07 pm

    Frate saccsiv supun atentiei un material care merita distribuit…

    A CINCEA PRIGOANĂ?

    Prima prigoană antilegionară datează din vremea lăudatei democraţii interbelice (I. Gh. Duca promisese bancherilor evrei Finally exterminarea legionarilor contra aducerii liberalilor la putere); a doua din vremea lui Carol al II-lea Ucigaşul; a treia din timpul dictaturii antonesciene, iar a patra din anii comunismului.

    Prigoanele au fost şi au trecut. Ideile legionare au supravieţuit. De aceea a cincea prigoană s-ar putea să înceapă acum. Tot în regim ”democratic”, iniţiată tot de un liberal. Şi tot cu ”colaborare” evreiască (institutul ”Elie Wiesel”). Proiectul legislativ iniţiat de Crin Antonescu, care a făcut mult ”zgomot” încă din toamna anului trecut, aşa-numita ”lege antilegionară”, a început să capete ”consistenţă”: a fost votat de Senat pe data de 6 aprilie 2014.

    Pentru a deveni lege, trebuie însă să fie validat şi de Camera Deputaţilor.

    Dacă va fi, rămân căile legale de atac: Curtea Constituţională şi CEDO.

    Proiectul vizează completarea OUG 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob … (bla-bla-bla) cu interzicerea organizaţiilor legionare.

    Citez din proiect: art. 1, lit. a: ”prin organizaţie cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob se înţelege orice grup format din trei sau mai multe persoane, care îşi desfăşoară activitatea temporar sau permanent, în scopul promovării ideilor, concepţiilor sau doctrinelor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe (…).”

    Chestiunea cu ideile şi concepţiile legionare vă depăşeşte, tovarăşi! Păi legionarul are trei repere: Dumnezeu, Ţara, Legiunea – exact în ordinea enunţată. Cam asta ar fi chintesenţa ideilor legionare rezumate foarte pe scurt, ”la fără frecvenţă”. Îi luaţi legionarului dreptul de a enunţa cel de-al treilea reper al lui. Dar ce faceţi cu celelalte două, mai importante chiar? Îl interziceţi şi pe Dumnezeu? Dar cu Ţara, cum rămâne? O declarăm ”nulă”? Pentru voi este deja.

    La punctul următor ”mintoşii” tovarăşi adaugă: ”b) prin simboluri fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe se înţeleg: drapelele, emblemele, insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum şi orice alte asemenea însemne care promovează ideile, concepţiile sau doctrinele prevăzute la lit. a”.
    – Drapelul legionar este… tricolorul românesc! (conform Întemeietorului Mişcării, Corneliu Zelea-Codreanu – ”Cărticica şefului de cuib”)
    Vom face închisoare pentru că vom arbora tricolorul? Păi primii închişi vor fi funcţionarii statului: expun în instituţii publice drapelul ”legionar”!
    – Uniformele au mai fost interzise şi în vremea Căpitanului. Să vedem cum a reacţionat el: ”Guvernul a interzis prin lege portul uniformelor. Odată legea votată, trebuie să ne supunem. Legionarii nu vor mai ieşi în public îmbrăcaţi în uniformă. Dar noi nu renunţăm la dânsa. Ne vom face uniforme şi le vom îmbrăca numai în zilele de sărbătoare şi numai în casele noastre, unde suntem stăpâni şi liberi să ne îmbrăcăm cum dorim.” (”Cărticica şefului de cuib”).
    Căpitanul nu s-a cramponat de uniformă pentru că Legiunea nu este o broască ţestoasă ca s-o poţi recunoaşte după carapace.
    Şi timp de peste jumătate de secol legionarii nu s-au putut îmbrăca în cămaşă verde, dar au rămas legionari până la moarte. Exemplele (cunoscute personal) sunt nenumărate, începând cu comandantul legionar dr. Ionel Zeana şi terminând, să zicem, cu legionarul dr. Gh. Niţulescu.
    Legionarul n-are nevoie să afirme că este legionar de zece ori pe zi în faţa camerelor de filmat. Cel care este legionar se comportă ca atare.
    – Sloganurile? Să vedem cine ne va putea condamna pentru că am zis, de exemplu, ”Mai bine să cazi luptând pe drumul onoarei decât să învingi printr-o mişelie” (Legea onoarei)! Sau pentru afirmaţia ”Oratoria ta să fie oratoria faptei” (Legea muncii)!
    – Formulele de salut? ”Trăiască Legiunea şi Căpitanul!” – prescurtat, TLC. Vor face închisoare şi posesorii autoturismelor cu număr de înmatriculare TLC? Vom saluta ”Trăiască România”! Puteţi da o lege şi împotriva acestei formule?

    Proiectul de act normativ propune ”completarea titlului ordonanţei de urgenţă în sensul că aceasta se referă şi la combaterea infracţiunilor, nu doar la interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob.
    Ce infracţiuni au comis legionarii în vremurile noastre (ultimii douăzeci de ani)?! Nici unul! Combateţi infracţiuni din trecut? Aiuraţi! Singurele două infracţiuni din vremea vieţii Fondatorului şi organizatorului Mişcării (împuşcarea lui I. Gh. Duca şi a lui Stelescu) au fost comise în nume individual şi pedepsite la vremea respectivă – autoritate de lucru judecat! Iar cazurile Călinescu, Iorga, Madgearu, Jilava au avut loc atunci când la conducerea Mişcării a ajuns – temporar – un impostor. Oricum, nu au nici o legătură cu doctrina legionară. În orice organizaţie pot exista ”nebuni” care nu trec filosofând peste nedreptăţi, ci reacţionează după cum îi taie capul, nu după norme. Deci, ce combateţi, ceva inexistent? Asta în limbaj de specialitate se numeşte ”schizofrenie”.
    Ce-ar fi să interzicem Jandarmeria pentru că a asasinat 300 de persoane în masacrul din noaptea de 21/22 sept. 1939? Şi, chiar, ce-ar fi să-i interzicem pe liberali pentru că din ordinul şefului lor, I. Gh. Duca, au fost schingiuite 18.000 de persoane (decembrie 1933)?!
    De fapt, dvs. susţineţi că a fi legionar e o infracţiune în sine, fără o minimă demonstraţie – deci promovarea delictului de opinie – în contradicţie cu Constituţia şi cu faimoasele ”drepturi ale omului”!!

    Proiectul propune ”interzicerea şi a faptelor, şi nu doar a organizaţiilor, simbolurilor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob”.
    Interziceţi faptele legionare? Adică ajutorarea fratelui căzut în nenorocire? (Legea a cincea a cuibului). Păi, interziceţi, de fapt, creştinismul! În anii stalinismului erai închis dacă ajutai cu hrană pe cineva (te încadrau automat la ”ajutor legionar”)!
    Vom ajunge astfel la situaţiile tragic-comice descrise de preotul Ştefan Palaghiţă în cartea ”Garda de Fier spre reînvierea României”: ”Majoritatea proceselor au frizat de-a dreptul demenţa. Dau cazuri. (…) Pentru iconiţa Arhanghelului Mihail legionarul a luat nu mai puţin de 10 ani muncă silnică. Amintesc şi faptul că pe la toate puşcăriile erau afişate ordine drastice care interziceau aceste iconiţe, prevăzând grele sancţiuni”. Chiar aşa: conform noului proiect legislativ, Arhanghelul Mihail poate fi considerat simbol … legionar?!
    Dacă legea va fi promulgată, cei care au evlavie pentru martirii temniţelor comuniste sunt pasibili de închisoare: la astfel de pomeniri – făcute, desigur, într-o biserică sau la cimitir, deci în spaţiul public – credincioşii pot fi arestaţi şi condamnaţi. Caz flagrant de anticreştinism şi discriminare religioasă!
    De altfel, prigonirea morţilor s-a aplicat şi în vremea lui Antonescu (Ion, nu Crin): ”La Sâmbăta morţilor o femeie dă unui preot dintr-o comună din Ardeal un pomelnic în care, printre alte nume, se găseau şi <> şi <>. Fiind acuzat că aceste nume ar fi fost ale lui Ion Moţa şi Vasile Marin, eroi legionari căzuţi în Spania în lupta anticomunistă, preotul a fost condamnat la 5 ani închisoare.” (Ştefan Palaghiţă).

    Dar să vedem aşa-zisa ”justificare” a proiectului legislativ – expunerea de motive. Citez: ”În acest context trebuie să menţionăm faptul că Europa cunoaşte, în aceste zile, o recrudescenţă a mişcărilor neofasciste antidemocratice, periclitând, nu de puţine ori, liniştea socială.”
    Aşa, şi? Pentru că există mişcări neofasciste în toată Europa – şi pe care, nota bene, nu le-a interzis nimeni! – v-aţi gândit să interziceţi legionarismul?!
    Partidul ungar radical Jobbik are organizaţia paramilitară HVIM adică ”Garda Maghiară” cu altă pălărie, care este neonazistă şi revizionistă declarată şi care acţionează şi pe teritoriul ţării noastre. Nu e interzisă nici în Ungaria şi nici măcar în România, unde militează pentru dezmembrarea acesteia!
    Nici neofasciştii din Italia nu sunt interzişi! Iar ”Zorile Aurii” (neonazişti) sunt în Parlamentul Greciei! Nu mai vorbim de celelalte organizaţii neonaziste sau neofasciste din Europa.
    ”Mişcări antidemocratice”? Mai antidemocratice ca dvs., care promovaţi delictul de opinie? Ca şi cum ai putea fi mai rău ca dracu!
    Cu ce anume periclitează ”liniştea socială” legionarii? Să auzim măcar un exemplu concret!
    Ne întoarcem la ”epoca Iliescu” în care protestatarii din Piaţa Universităţii erau, cică, ”legionari”, şi nu oameni sătui de comunism?
    Ce înseamnă ”linişte socială”? Toţi cei care vor protesta – paşnic şi legal – contra abuzurilor statului, vor fi acuzaţi că periclitează ”liniştea socială”, vor putea fi asimilaţi cu legionarii, şi închişi!
    Mişcarea Legionară se deosebeşte categoric de fascism şi de nazism, aşa cum subliniază toţi istoricii oneşti (Armin Heinen, Gh. Buzatu, Eugen Weber etc.). Ceea ce este unic la Mişcarea Legionară este faptul că scopul se confundă cu mijlocul pentru atingerea acestui scop. Mijlocul este revoluţia spirituală (de sorginte creştină) a poporului român. Dar acesta este şi scopul Mişcării!
    Legionarii exclud revoluţia prin violenţă. Celelalte mişcări declarate de unii şi alţii ca fiind similare Mişcării Legionare au formaţiuni paramilitare, restul membrilor având statut de „civili” în cadrul organizaţiei (vezi formaţiile paramilitare ale lui Mussolini şi Hitler folosite în cucerirea puterii, vezi Jobbik-ul ungar actual).
    Marele paradox la legionari este faptul că, deşi toţi se socotesc şi se comportă ca o armată, împrumută de la aceasta doar anumite caracteristici menite să îi dea putere, coeziune, eficienţă şi coordonare (disciplină, camaraderie etc.). De ce legionarii exclud caracteristica principală a unei armate, adică utilizarea forţei pentru obţinerea scopului propus?
    Pentru că armele Mişcării Legionare sunt de natură spirituală: credinţa, corectitudinea, sinceritatea, voia bună, pilda, tăcerea, dragostea, trăirea, simplitatea etc. (”Stilul legionar de luptă” – C. Papanace). Revoluţia promovată de legionarism este revoluţia spirituală, nu armată! În decursul existenţei Mişcării din vremea Căpitanului nu veţi constata abateri de la această linie. Dovada este refuzul preluării puterii înainte de desăvârşirea acestui ideal de revoluţie spirituală la nivel naţional, refuzul de a ajunge la putere prin mijloace violente chiar şi atunci când posibilitatea i s-a oferit.

    În fine, să ajungem şi la ”bomboana de pe colivă” (în 6 colţuri): ”Menţionăm faptul că, pentru elaborarea acestei propuneri legislative, am beneficiat de sprijinul specializat al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România <>”.
    Vă credem că dvs., Crin Antonescu, ”beneficiaţi” (gura păcătosului adevăr grăieşte).
    Noi însă cu ce beneficiem din faptul că vă plătim salariul de senator? Nu sunteţi în stare să emiteţi nici măcar aberaţii de unul singur, vă trebuie ”sprijin specializat”. Şi apropos: specializat în ce??
    În subsidiar amintim că proiectul nuanţează şi holocaustul: nu mai pedepseşte negarea lui, ci simpla îndoială în legătură cu existenţa lui pe teritoriul românesc! S-a ajuns deja la recunoaşterea deschisă a amestecului evreilor în treburile românilor, în istoria lor: le fac legile, le dictează ce să creadă şi ce nu. Chestiunea este de natură să ne facă să-i iubim din ce în ce mai mult. Înţelepciunea populară spune însă că tot ceea ce e mult, strică…

    Dar nu Căpitanul a ”inventat” naţionalismul. El doar l-a ”turnat” într-o formă nouă, originală, eficientă, i-a dat o mai mare încărcătură afectivă. Şi, mai ales, l-a pus în practică: a organizat şi educat tineretul român pentru a-l aplica în viaţa de zi cu zi. De aceea a devenit un simbol. Dar ideile naţionaliste derivă de la Eminescu, Hasdeu, Conta, Alecsandri, Carp, Barbu Catargiu, Filipescu,. Iorga şi mulţi alţii (asta ca să nu vorbim şi de Ştefan cel Mare sau Mihai Viteazul, de armatele de boieri şi răzeşi). Interziceţi-i şi pe aceştia: sunt periculoşi şi subversivi pentru alogenii cu tichiuţe şi şorţuleţe!
    Gândul mă poartă din nou la cartea preotului Palaghiţă: ”Undeva, în părţile Turdei, un legionar avea pe masă o cruce şi cartea de poezii a lui Mihai Eminescu, unde, la o pagină, el subliniase cu creionul nişte versuri din poezia <>.
    Are nenorocul să fie percheziţionat de plutonierul de jandarmi din sat, care i-a dresat următorul proces verbal:
    <>.” !!
    Până vom ajunge din nou la asemenea vremuri, ne putem întoarce la epoca naţionalistă de dinaintea apariţiei Căpitanului, la epoca Eminescu:
    – în loc de cămăşi verzi vom purta costume naţionale;
    – în locul cuvântului ”legionar” vom spune ”naţionalist” (până îl veţi interzice şi pe acesta, apoi om mai găsi noi ceva);
    – în loc de salut legionar ne vom închina,
    – în loc de ”Trăiască Legiunea şi Căpitanul!” vom folosi formula ”Trăiască România!”;
    – în loc de ”Sfântă tinereţe legionară” vom cânta ”Deşteaptă-te, române”!
    Ideea este să ducem mai departe crezul românesc, naţionalist şi creştin, pentru că asta înseamnă, de fapt, Mişcarea Legionară!
    Moştenirea noastră spirituală este atât de vastă, încât e imposibil să nu găsim repere în toată istoria! Şi, dacă o să ne-o tot restrângeţi, o să ne tot ”întoarcem în timp”, până vom ajunge la METODELE NAŢIONALISTE ALE DACILOR
    Nicoleta Codrin http://www.zelea-codreanu.com/_Ultima_Ora.htm

    Apreciază

    • Gabriel said, on aprilie 23, 2015 at 1:38 pm

      Lipseste din text un paragraf, il completez acum, probabil a disparut din greseala: „”Undeva, în părţile Turdei, un legionar avea pe masă o cruce şi cartea de poezii a lui Mihai Eminescu, unde, la o pagină, el subliniase cu creionul nişte versuri din poezia <>.
      Are nenorocul să fie percheziţionat de plutonierul de jandarmi din sat, care i-a dresat următorul proces verbal:
      <>.” !!”

      Apreciază

      • Gabriel said, on aprilie 23, 2015 at 1:39 pm

        ”Undeva, în părţile Turdei, un legionar avea pe masă o cruce şi cartea de poezii a lui Mihai Eminescu, unde, la o pagină, el subliniase cu creionul nişte versuri din poezia Doină.
        Are nenorocul să fie percheziţionat de plutonierul de jandarmi din sat, care i-a dresat următorul proces verbal:
        „Astăzi … făcând percheziţie la domiciliul individului … am găsit în casa sa o cruce legionară (n. n.: ce-o fi aia??!) precum şi o carte de poezii unde individul a subliniat versurile: ”Cui a îndrăgit străinii / Mânca-i-ar inima câinii, / Mânca-i-ar casa pustia / Şi neamul nemernicia”.
        Întrucât din aceasta se constată că individul este împotriva minoritarilor, vă rog să binevoiţi a dispune arestarea nu numai a posesorului cărţii, care a dispărut de la domiciliu, dar să puneţi în urmărire şi pe autorul cărţii (n. n.: !!!), prin toate organele poliţieneşti din ţară, fiindcă este cu adresa necunoscută, ca unul ce este şeful lor.” !!

        Apreciază

    • Irina said, on aprilie 23, 2015 at 4:49 pm

      Problema este ca acesti luptatori impotriva xenofobilor si extremistilor lupta impotriva oricui are o credinta si tine la ea si o considera adevarata, fara nici un discernamant. In acest sens cred ca si ortodocsi vor intra in aceasta categorie a xenofobilor desi ortodocsi niciodata nu si-au impus crezul ci doar si l-au marturisit la nevoie cu propriu sange.

      Apreciază

  5. Jesse Blue said, on aprilie 23, 2015 at 2:00 pm

    In hronograf nu aminteste nimic despre dinozuri, astfel ca punctul de vedere crestin-ortodox lipseste. Pana si cei ce au tradus Biblia nu au facut-o corect , in ceea ce priveste hipopotamul descris mai jos in engleza , in cartea lui Iov, caci dupa descriere pare a fi un dinozaur.

    The Bible states that “every thing that creepeth upon the earth after his kind” was created by God on Day Six of the creation week (Genesis 1:25)—including dinosaurs. On this same day, the first man and woman were also created (Genesis 1:26-27). Over 1,600 years later, Genesis 8:15 records that a pair of each land-dwelling animal “wherein is the breath of life”—again including dinosaurs—were taken aboard an ark that would have held over 101,000 square feet of floor space. This ensured that a remnant would be preserved through the worldwide watery destruction that fossilized many pre-Flood dinosaurs.

    The book of Job refers to a creature called behemoth. With a massive size and a tail like a cedar tree, its description matches that of a sauropod dinosaur. God calls it to Job’s attention with the words “Behold now behemoth, which I made with thee” (Job 40:15). Thus, this statement affirms that both behemoth and man were made on the same day. Ezekiel, James, and Paul refer to the book of Job, authenticating its reliably historical testimony.

    THE STEGOSAURUS OF CAMBODIA

    The Khmer civilization once flourished in the Southeast Asian territory of Angkor. Hindu and Buddhist kings during the 8th through 13th centuries A.D. built majestic stone temples throughout the area.

    In approximately 1186, King Jayavarman VII undertook the building of Ta Prohm, a stone monastery/temple. The ruins of Ta Prohm, which stand today in the overgrown jungles of Cambodia, were chosen by one of the major preservation societies “to be left in its ‘natural state,’ as an example of how most of Angkor looked on its discovery in the 19th century” (p. 136).

    Of special note, the authors wrote about one of the carved animals, saying: “Among the vertical strip of roundels in the angle between the south wall of the porch and the east wall of the main body of the gopura there is even a very convincing representation of a stegosaur” (p. 144, emp. added). In their other book on Angkor, Jacques and Freeman were even more emphatic, saying that the animal “bears a striking resemblance to a stegosaurus” (1997, p. 213)

    THE APATOSAURUS OF SOUTHEASTERN UTAH

    Francis Barnes, an evolutionist and widely recognized authority on rock art of the American Southwest, observed in 1979: “There is a petroglyph in Natural Bridges National Monument that bears a startling resemblance to a dinosaur, specifically a Brontosaurus, with long tail and neck, small head and all” (Barnes and Pendleton, 1979, p. 201,

    Apreciază

    • artion said, on aprilie 23, 2015 at 3:05 pm

      / Jesse Blue

      Presupun ca asa cum existau acei uriasi, or fi existat si animale de dimensiuni foarte mari iar referitor la ce a zis M , creaturile acestea nici decum nu au existat acum miliarde de ani asa cum sustin evolutionistii.. Ci tot in timpul oamenilor, de la Adam si Eva incoace.

      Apreciază

      • Jesse Blue said, on aprilie 23, 2015 at 7:32 pm

        Corect, nu miliarde de ani, asa cum sustin evolutionistii. In fapt, hronograful mentioneaza pe uriasi , iar scheletele de uriasi s-au descoperit in toata lumea: din India si pana in America de Sud. Existenta lor a fost reala, dar ceea ce am invatat in scoala, in reviste si majoritatea opiniilor, si a „faptelor” stiintei si istoriei. Descoperand toate aceste lucruri-uimitoare-, pe care nu le stiai, parca traind intr-o lume a viselor, si trezindu-te, vei vedea cum lucrurile nu sunt ceea ce par a fi. Ai trait intr-un loc unde adevarul era ascuns, substituindu-l intr- o serie mestesugita de minciuni, pentru a te tine in permanenta orb , departe de adevar, numai pentru scurt timp apare ceva la suprafata din timp in timp. Toate aceste fapte au fost cu grija acunse din vederea ta. Din cauza instructiei si conditionarii din invatamant, si entertainment-ului si a mass-mediei. Conditioanarea a triat in sistemul educatioanal secole la rand, iar azi, doctori, oameni de stiinta, istorici sunt victime.
        Paoate ca aceste uimitoare descoperiri ale scheletelor de uriasi , pentru unii asa ceva nu exista, vor arata adevarul scris in Biblie si multi sceptici vor recunoaste in sfarsit adevarul.
        A sustine aceste probe, inseamna a fi ridiculizat in continuare de societate. Azi, traim intr-o societate in care adevarul nu mai este dezbatut, nu stiu situatia din universitati, dar sunt rarele ocazii in care oamenii de cultura se mai intalnesc in colocvii. Scoala superioara ateniana, unde se intalneau colosi ai filosofiei, pare azi un ideal. Manelizarea Romaniei si spalarea pe creier cu televizorul fac pe multi sa nu cunoasca lucruri simple despre stiinta. Invatamantul e la pamant, iar elevii refuza chemarea istorica a devenirii lor ca indivizi educati in viitoarea societate. Thomas Morus visa la o societate utopica, care din pacate nu a gasit-o in vremea sa. Scriitorii clasici zac in rafturi prafuite si nimeni nu le mai acorda vreo atentie. Renasterea s-a intors la vechile traditii antice, caci fara traditie nu exista viitor pentru o societate, fie ea si una post-industrializata de azi, in care era noua digitala transforma pe om in robot. Atacul acesta al tehnologiei va face multe victime in viitor, si cred ca oameii vor deveni mai barbari. Caci asa cum se spune in randul istoricilor:un neam fara istorie este un neam barbar.
        Imi cer scuze ca am divagat atata, dar cateodata ne-am dori o societate in care dialogul tip platonian sa reinvie, si asa cum Petre Tutea spunea ca nu Shakespeare si Moliere sunt printre dramaturgii lui favoriti, ci Dialogurile lui Platon. Acolo se dezbatea cu adevarat lucruri frumoase. Cu ajutorul lui Dumnezeu, atat de putini cat mai sunt, sa fim mai uniti, caci in unire suntem mai puternici , si sa nu mai cadem prada dihoniei intre crestini, pe anumite teme, cum ar fi Arsenie Boca. Chiar nu intelegem ca Sfanta Treime vrea de la noi sa trecem peste acest impas al existentei actuale si ca vor sa invatam dreapta credinta si cu aceasta sa Ii lasam sa ne trimita Harul, Care ne va deschide ochii, asa cum s-a mai intamplat si cu Sfintii Parinti. Avva Ishirion spunea intr-o intrunire cu alti frati , care ii puneau intrebarea, cum vor fi cei de dupa noi? Si el le raspunde;” Va sa le vina ispita. Si cei ce se vor afla lamuriti in vremea aceea, mai mari si decat noi si decat parintii nostri se vor afla.”

        Daca a sosit vremea aceea? Oare fiecare dintre noi, cu pacatele lui, dar care duce o viata crestineasca nu va fi chemat de Domnul , Imparatul ceresc , sa spuna prezent , pentru orice misiune ar fi ea. Caci Domnul cerceteaza inimiile tuturor, mai ales acuma, in aceste vremuri hotaratoare, pentru A-si alege viitorii ostasi ai Cerului si ai Domnului. Si ce Dar ar fi acesta pentru oricine ce nu se simtea vrednic de o asemenea rasplata…

        Apreciază

  6. geo said, on aprilie 23, 2015 at 2:24 pm

    Din punct de vedere doctrinar, legionarii au avut şi multe lucruri bune

    Călin Mihăescu: – Care era legătura dintre serviciile secrete occidentale şi acei luptători în munţi din anii ’50?

    NEAGU COSMA: – Domnule, asta este o temă extraordinar de interesantă şi de largă, eu pot însă să o rezum pentru dumneavoastră. „Rezistenţa armată în munţi”, aceasta este tema, deci! Ei, se face tapaj! S-au ridicat statui, s-au scos eroi… Domnule, e o poveste! Eu când aveam o gazetă, se numea „Spionaj-Contraspionaj” am publicat un serial şi i-am spus: „Eroii de mucava”. Pentru că a fi „erou luptător”, cum spun ei, ar fi însemnat să lupte împotriva cuiva. Dar ei n-au luptat împotriva nimănui. Ei se ascundeau în munţi. Se ascundeau. Cei mai mulţi pentru diverse fapte penale. Cum Fane Spoitoru a fugit în Canada acum, atunci nu putea lua avionul să fugă repede în Canada. Atunci se fugea în munţi… Eu i-am arătat pe rând în acel serial, arătând cine sunt, ce au făcut, de ce au fugit în munţi. Deci, o primă chestiune: ăştia nu au luptat împotriva nimănui! A, da, se luptau cu ciobanii ca să-şi procure hrană, cu sătenii, se luptau cu pădurarii când îi dibuiau pe undeva şi au făcut crime cu duiumul… Împuşcau ciobani, împuşcau pădurari, ţărani. Se împuşcau între ei când li se părea că unul este suspect. Iată cazul bandei lui Arnăuţoiu din munţii Muscelului: pentru că între ei era şi o femeie, s-au împuşcat şase oameni pentru femeia asta. Că unul dintre ei zicea că numai el are dreptul, frate-său a pretins şi el drepturi şi când a îngrămădit-o, i-a tăiat capul celălalt. Şi altul, şi altul… Mai venise acolo un tânăr mai viguros care poftea şi el… Dacă se năştea vreun plod îl sugrumau. Iată deci „luptătorii din munţi”, „eroii”. Nişte fiare cu chip de om, nişte briganzi rătăciţi. Eu am scris toate astea şi nici unul nu a ripostat.

    Are o anumită istorie „Rezistenţa” asta. Şi ar trebui pusă în două etape: prima fiind rezistenţa din ’44 – ’45 împotriva ocupantului sovietic. A fost o rezistenţă a Armatei Române, a unor mari unităţi şi a unor generali, care au făcut planuri cum să-i alunge pe ruşi de aici. Cu generalul Aldea, de exemplu. Aceea a fost nu o „rezistenţă în munţi” ci o acţiune menită a înlătura efectul sugrumător al ocupantului şi eventual de a-l da afară. Şi încet, încet, din păcate, au fost lichidate aceste unităţi de către armata sovietică.

    A mai fost a doua etapă: aceea „Rezistenţă” cu acţiunile din spatele frontului, iniţiate de armata germană. După ’44 armata germană de conivenţă grupul lui Horia Sima, cu aşa zisul „guvern naţional” de la Viena, au desfăşurat acţiuni în spatele frontului, cum se întâmplă în orice război. Adică au lansat în spatele frontului trupe de diversiune, deci acţiuni tipic militare, de sprijinire a inamicului. Aceştia erau legionari şi saşi. Erau saşii încorporaţi în armata germană. Au fost organizate nişte şcoli de instruire, undeva prin Austria, şi au fost lansaţi cu avioanele, paraşutaţi de către nemţi până în primăvara lui ’45. Alţii, un grup de legionari condus de comandantul Stoicănescu au fost trecuţi pe uscat, peste graniţa cu Ungaria.

    Când s-a terminat războiul, aceia care au scăpat de Siguranţă şi de Jandarmerie, s-au trezit în munţi singuri-singurei, cu armamentul asupra lor. S-au mai adăugat şi nişte nemţi care fugiseră fie din lagărul de prizonieri, fie cei care au pierdut legătura cu Armata germană, rămânând rătăcitori. De exemplu, pe Ciucaş, la un moment dat, erau cam o sută de asemenea rezistenţi. Dar, prin toamna lui ’45, deci după război, şi în iarna-primăvara lui ’46, tot grupul a fost lichidat. Arestaţi! Au rămas prin munţi nişte năuci din ăştia, ăsta era nucleul „rezistenţei”: din pornire, nişte trădători, care în timp ce Armata Română lupta împotriva inamicului (în acea perioadă – german şi maghiar), prin spate loveau Armata Română. La acest nucleu s-au adăugat diverşi: doi fraţi, spre exemplu, de la Fabrica de Stofe „Dorobanţul” din Ploieşti, cărora li s-au găsit fraude în gestiune şi au întins-o în munţi ca să scape de pedeapsă. Acolo au devenit „eroi ai rezistenţei”. Nişte angajaţi ai Armatei care furaseră de prin armată cu grămada. Nu vreau să spun că nu vor fi fost printre ei şi unii cu crezuri adevărate, dar eu unul nu i-am întâlnit. De regulă au fost oameni care se ascundeau de teama faptelor făcute, de teama legii. Şi de acolo au făcut alte fărădelegi. De exemplu, dezertase din armată un anume Pusztai, un ungur, cum se dezertează şi acum. Ăla s-a dus în munte, a mai găsit un român şi împreună au format „grupul de partizani Pusztai”. Ce au făcut aceştia? Vreo patru-cinci crime până au fost prinşi. Ucideau pentru a-şi putea procura cele necesare traiului.

    Încă o dată, nu exclud că unii erau curaţi, vreun naiv. Radu Ciuceanu de exemplu, care însă nu a fost un „rezistent în munţi” ci a intrat într-o unitate rezistentă a Armatei Române, a generalului Carlaonţ.

    Călin Mihăescu: – După aceea am auzit că americanii ar fi lansat „rezistenţi” până prin ’58. Care a fost situaţia?

    NEAGU COSMA: – Nu! Nu este adevărat! Este o invenţie. Spionii care veneau de la americani aveau dispoziţie, fără excepţie, să nu cumva să intre în contact cu cei din munţi. Ei probabil ştiau despre ce era vorba, că nu făceau două parale aceia. Cine prezintă altfel situaţia, minte. Americanii lansau doar agenţi de spionaj, cu misiuni de informare, cu misiuni de diversiune, de sabotaj, de a arunca în aer diferite obiective, asta da! Grupe mici de doi, trei, cinci oameni.

    Călin Mihăescu: – Domnul profesor Ion Coja ne-a mărturisit odată că a cunoscut un fost legionar (parcă şi fost luptător în munţi) şi pe un fost general de securitate, şi că oamenii aceştia doi, deși la capătul unor vieţi şi experienţe total antagonice, au ajuns să aibă sută la sută păreri identice privitoare la ceea ce s-a întâmplat secolul acesta cu lumea şi cu ţara, de parcă ar fi fost camarazi buni în acelaşi cuib legionar sau tovarăşi la şedinţele aceleiaşi organizaţii de bază a PCR. Totuşi, fatalitatea istoriei i-a aruncat pe baricade total opuse. Cum explicaţi posibilitatea unei asemenea reconcilieri de opinii, o asemenea unitate de viziune?

    NEAGU COSMA: – Domnule, eu îl cunosc bine pe domnul Coja, am purtat cu el multe discuţii, o carte mi-a prezentat-o el când am lansat-o, ştiu părerile dânsului, îi ştiu şi trecutul… ştiu şi afinităţile lui pentru partea legionară, dar nu îl acuz pentru aceasta. Dumnealui desprinde de la legionari ceea ce a fost bun. Pentru că la legionari au fost şi lucruri extrem de bune din punct de vedere doctrinar.

    Călin Mihăescu: – Poate că dumneavoastră sunteţi acel general despre care vorbea domnul Coja…

    NEAGU COSMA: – Este foarte posibil! Deci, din punct de vedere doctrinar, legionarii au avut şi multe lucruri bune. Dar practica i-a “omorât”. Uneori i-a omorât la propriu. Nici o grupare politică nu a pătimit cât au pătimit legionarii. Când a fost omorât Armand Călinescu, în noaptea următoare, vreo sută de legionari au fost împuşcaţi. Scoşi din închisoare şi împuşcaţi! Patruzeci numai la Miercurea-Ciuc. De ce? Doar pentru vina de a fi legionar. Sau împuşcaţi la colţ de stradă. S-a dat ordin ca în fiecare oraş să fie împuşcaţi cel puţin trei legionari şi expuşi în mijlocul oraşului… Ce era bun la ei? Ce era bun şi în doctrina lui Hitler când a ieşit la putere… Nu sloganuri populiste, ci cele care erau smulse din nevoile poporului. Păi, ce spuneau legionarii? „Când venim noi, terminăm cu masoneria, cu gangsterii, cu corupţia. Pentru cei mulţi: omul şi pogonul.” Aveau nişte lozinci formidabile. De asta a fost o mişcare de masă. De asta în ’36 au ieşit al doilea partid ca forţă politică la alegeri. Pentru că au avut nişte chestii bune. Eu mă refer la masa mare, care credea sincer. Dar la vârf, au fost nişte vicii, altă viziune. Era o anexă a celui de-al III-lea Reich. Codreanu a zis că în 48 de ore după ce vor lua puterea se vor alia cu Germania. Parcă aşa se fac alianţele, pe culoare politică!

    Şi cum să nu ne ajute aceşti legionari? Multe din crezurile lor prinseseră viaţă.

    Călin Mihăescu: – Dar după venirea ruşilor, în procesul de românizare a puterii, aţi simţit sau aţi apelat vreodată cu succes la sprijinul rămăşiţelor Mişcării Legionare, aţi colaborat cu unii din cei care observau şi recunoşteau cu sinceritate că situaţia ţării începe să se schimbe, că ieşim de sub tutela sovietică şi doreau să contribuie şi ei la un curs mai bun al evenimentelor, prin expertiza și experiența lor istorică? Au fost asemenea situaţii?

    NEAGU COSMA: – Domnule, legionarii nu trebuie să fie toţi puşi în aceeaşi oală. Oameni şi oameni… În primul rând că la nişte nivele, la intelectuali mă refer, legionarii capacitaseră floarea intelectualităţii române. Unii dintre cei mai valoroşi intelectuali români erau la legionari, pentru că aveau nişte idei bune. Oamenii aceştia au rămas cu crezurile lor până au murit, crezuri cu care s-au pus în slujba ţării. Şi cum foarte multe din crezurile lor, care promovau binele pentru cei mulţi, românismul, coincideau cu crezurile comuniştilor români, sigur că ne-am găsit. Legionarii ne-au ajutat extraordinar de mult în toată munca noastră informativă.

    Sigur că ne-au ajutat, de la cei mai mari până la cei mai mici. Ce a fost la legionari şi foarte bun, dar şi dezastrul lor? O disciplină fantastică. La o comandă, chiar dacă se indica prăpastia, ei mergeau într-acolo. De aia au fost mereu grupuri-grupuleţe iar Securitatea îi tot aresta, că ei se organizau mereu şi făceau câte ceva.

    Călin Mihăescu: – Erau chiar atât de bine organizaţi?

    NEAGU COSMA: – Cea mai puternică organizaţie care a fost vreodată în România. Şi acuma mai sunt. Să nu creadă cineva că au murit toţi. Ei se încălzesc la focul patriotismului. Pe asta bat monedă, în mod sincer. Pentru patrie! „Patria înaintea mea!” Şi acest crez este bine inoculat. Romanticii bătrâni legionari au reuşit să transmită ştafeta asta din generaţie în generaţie. De aceea domnul Coja crede şi el, mult, în idealurile legionare.

    Călin Mihăescu: – Intelighentsia „democratică” s-a plâns că ar exista „elemente neolegionare” în Serviciile Secrete. Am auzit că unii ofiţeri mai tineri ai Securităţii ar fi aderat sincer, dar oarecum mai nuanțat, la idealurile legionare. Poate fi adevărat aşa ceva?

    NEAGU COSMA: – La ideile naţionaliste, da! Orice român cu grija ţării aderă la ideile naţionaliste. Înţelegi mata? Ce am făcut noi după ’62-’64 coincide cu crezurile multor români, indiferent că era legionar, că era ţărănist, sau altceva.

    Sau zici mata, dacă ne-au ajutat legionarii? Păi ne-au ajutat şi PNŢ-iştii, foarte mulţi alţii, în munca informativă. Foarte mulţi! Ne-au ajutat şi liberalii, începând cu cel mai mare şi cel mai tare… Sigur că ajutau! Şi nu era numai o chestie de conjunctură, făcută pentru a ieşi din încurcătură. Puneau şi ei în balanţă, că erau oameni cu cap, şi îşi dădeau seama ce făceam noi. Desigur că pe urmă treburile s-au prostit, în ultimii zece ani, că dacă nu se prosteau, nu se ajungea la situaţia de astăzi. Dar oricum nici unul dintre ei nu poate să spună că în România nu s-a făcut nimic vreme de 50 de ani. Păi erau scoşi de la Aiud, capii cei mai mari, scoşi şi plimbaţi cu maşina prin ţară. „Uitaţi ce facem noi!” Şi cum să nu ne ajute aceşti legionari? Multe din crezurile lor prinseseră viaţă.

    Călin Mihăescu: – Am aflat de la cineva că Petre Ţuţea era de acord cu politica independentă, de susţinere a românismului, de ridicare a poporului, dusă de Ceauşescu. Este adevărat?

    NEAGU COSMA: – Sigur că da! Păi, Petre Ţuţea a fost şi el scos şi plimbat prin ţară. I s-a spus: „Uită-te măi omule, că eşti inteligent.” Şi pe Radu Gyr, şi alţii şi alţii… Şi pe urmă se duceau la club şi povesteau. Li se dădeau ziare, ascultau radioul…

    https://calinmihaescu.wordpress.com/2010/07/28/romania-in-fata-invazie-interviu-cu-generalul-de-securitate-neagu-cosma/

    https://deveghepatriei.wordpress.com/2015/04/15/slugoiul-scutaru-cel-care-a-initiat-legea-impotriva-miscarii-legionare-spalare-de-bani-de-ce-se-tem-acesti-nemernici-de-noi/

    Apreciază

    • Gabriel said, on aprilie 23, 2015 at 3:19 pm

      „Din punct de vedere doctrinar, legionarii au avut şi multe lucruri bune” frate ce-ai fi vrut sa auzi din gura unui securist?

      „Călin Mihăescu: – După aceea am auzit că americanii ar fi lansat „rezistenţi” până prin ’58. Care a fost situaţia?

      NEAGU COSMA: – Nu! Nu este adevărat! Este o invenţie” – da chiar, spune-le asta celor 13 legionari executati in ’53 in Valea Piersicilor

      „NEAGU COSMA: – Cea mai puternică organizaţie care a fost vreodată în România [nota mea Miscarea Legionara]. Şi acuma mai sunt. Să nu creadă cineva că au murit toţi.” – pai sigur ca mai sunt, de aia avem proiecte de lege care vor sa-i „ascunda”…poate pe la Aiud

      „Romanticii bătrâni legionari au reuşit să transmită ştafeta asta din generaţie în generaţie” Pai asta e marea problema a securitatii, pardon a sri-ului…

      NEAGU COSMA: „Era o anexă a celui de-al III-lea Reich” [despre M.L] – saracu…

      „Altă dată, prinţul Ghica a fost luat, urcat într-o maşină şi dus prin împrejurimile Aiudului să vadă şi să se minuneze de măreţele realizări ale regimului. A vizitat ferme de stat, şantiere de construcţii, blocuri de locuinţe, etc. şi în drum a trecut şi pe lângă Mureş, pe malurile căruia cresc splendide sălcii plângătoare. La întoarcere prinţul a fost dus în faţa oamenilor adunaţi în sala în care se ţineau şedinţele de reeducare şi l-a îndemnat să le spună unde a fost şi ce i-a plăcut mai mult din cele câte a văzut. ”Sălciile plângătoare, domnule colonel, sălciile plângătoare” a răspuns prinţul Ghica cu o uşoară urmă de ironieîn glas. ”Auziţi, domnilor, ce i-a plăcut prinţului. Sălciile plângătoare! Altceva n-a văzut. N-a avut ochi decât pentru sălciile plângătoare”, a ţipat aproape colonelul şi a ieşit mânios din sală urmat de suita sa.”
      http://www.fericiticeiprigoniti.net/alexandru-ghica/172-printul-alexandru-ghica-monument-al-demnitatii-umane

      Jalnic articol…

      Apreciază

  7. tanase said, on aprilie 23, 2015 at 2:46 pm

    Sacciv nu mi-ai raspuns daca ai primit emailul. Nu am confirmare de la tine.

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 23, 2015 at 2:47 pm

      tanase

      Iertare. Da. Am primit.

      Apreciază

      • tanase said, on aprilie 23, 2015 at 5:39 pm

        Multumesc!

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 26, 2015 at 7:07 am

        tanase

        Nu-l pot posta. Fa un blog repede, apoi da-mi link-ul si-l preiau de acolo. Sau gaseste o alta formula.

        Apreciază

  8. o oarecare said, on aprilie 23, 2015 at 11:21 pm

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.